Dodaj do ulubionych

Schnące Grono

17.04.09, 16:34
zapomnieliscie dodac, ze z "nowego" grona nie mozna usunac wlasnego profilu.
pozostaje tylko skasowanie danych o sobie i pozostawienie "profilu widma". nie
wiem, czy o to chodzilo pomyslodawcom zmian oraz usuniecia tej funkcji???
beznadzieja
Obserwuj wątek
    • jednoreki.pl grono... nasza-klasa - kopie umieraja szybko 17.04.09, 16:51
      No niestety, szybki sukces, w dodatku na cudzym patencie szybko rozleniwia,
      Facebook skasuje takie lokalne xerówki w ciagu nastepnego pół roku.
    • romy_sznajder Schnące Grono 17.04.09, 17:04
      "Schnące Grono"
      I co zostanie, jak sie zeschnie?
      Rodzynki:)
      • wawak Re: Schnące Grono 17.04.09, 17:21
        Bingo, trafnie i inteligentnie...
        Lubię grono, mam więcej niż 20 kilka lat (choć nieznacznie) i nie lubie facebooka. Zatem jeśli ktokolwiek z włodarzy grona czyta ten komentarz niech "odda" poprzednią wersję grona. Wobec konkurencji należy się zachowywać oryginalnie. Nie zawsze zasada "robię to, co większa konkurencja" się sprawdza.
        Pozdery dla użytkowników
        • maciejtakitam Schnące Grono-podstawowy blad 17.04.09, 17:26
          Jak polubic "nowe" grono jak teraz musze przechodzic przez dwie
          strony zeby wejsc na swoje prywatne grono. Tzn, zajmuje mi teraz dwa
          razy wiecej czasu wejscie na swoje grono jak wczesniej swoje grona
          byly na pierwszej gronie? Gdzie tu logika? Kto za to odpowiada, te
          tlumaczenia to zwykly pierd.

Albo ktos nie ma nad tym calym b... kontroli i kazdy robi co chce
          albo ktos ma swoich klientow najzwyklej w d...
          • gupek70 Przestalem z gronem odkad 17.04.09, 21:16
            synku... z onetu zaczal w tym grzebac . Nikomu kto tam pracuje nie wierze .
      • moninizetka Re: Schnące Grono 17.04.09, 17:36
        sultanskie ;)
    • maciejtakitam Ten caly prezesik grona to sie uczyl prowadzic 17.04.09, 17:22
      firme na straganie. Tak jak prowadzi grono to sie ziemniaki z zuka
      sprzedaje.

W tej calej histori nasz prezesik zapomnial najwazniejszej
      rzeczy "Klient ma zawsze racje" oraz "klient-twoj pan" i tymi swoim
      zmianami, zawieszaniems sie i zamieszaniem poprostu zrazil klientow
      ktorzy najnormalniej odeszli. Grono mialo przyszlosc ale dalo d. i
      konkurencja odbila kawal ciacha ktore grono mialo na talerzu.
      Idac klasykiem "pierwsza zasada biznesu-wykonczyc frajera"

Mnie tez wk.. nowe grono i gdyby nie to ze mamy ze znajomymi
      prywatne grono na ktorym sobie gadamy dawno temu bysmy to g...
      rzucili w pieruny.
    • claudel6 Schnące Grono 17.04.09, 17:47
      Osoby, ktore zalinkowaly Tomasza Lisa (nie wiem, kto za to odpowiada -
      gazeta.pl czy Polityka) informuje, ze Tomasz Lis, ktory zalozyl grono NIE jest
      Tomaszem Lisem, znanym dziennikarzem.
      Warto byloby po tylu popelnionych artykulach na temat grona i web 2.0 w Polsce
      juz o tym wiedziec!
      • kaloripuk_rovinasta Re: Schnące Grono 17.04.09, 18:26
        obawiam sie clo ze to sie dzieje z automatu :)
        • ready4freddy Re: Schnące Grono 17.04.09, 21:41
          kaloripuk_rovinasta napisał:

> obawiam sie clo ze to sie dzieje z automatu :)

powiem wiecej: teksty na gazeta.pl pisane sa chyba przez automaty wlasnie (i
          chyba dla automatow, bo trzeba miec wbudowana korekcje ortograficzna,
          semantyczna i merytoryczna). alleluja, na Czerskiej wynalezli Web 3.0! :)))
          • radi242 Re: Schnące Grono 17.04.09, 22:44
            > powiem wiecej: teksty na gazeta.pl pisane sa chyba przez automaty wlasnie (i
            > chyba dla automatow, bo trzeba miec wbudowana korekcje ortograficzna,
            > semantyczna i merytoryczna). alleluja, na Czerskiej wynalezli Web 3.0! :)))

Najwyraźniej nie spostrzegłeś, iż jest to tekst pochodzący z "Polityki", której
            redakcja notabene mieści się na Słupeckiej ;)
    • khariss Schnące Grono 17.04.09, 18:48
      a czy nie mógł napisać tego artykułu ktoś, kto ma choćby najmniejsze pojęcie o
      internecie?
      facebook jest ciemnoniebieski, a nie fioletowy
      blimp i blip mają inne funkcje
      blip to owszem, kopia twittera w założeniu, jednak trochę się róznią

a do pikiety nie doszło, bo w międzyczasie wprowadzono kilka dodatkowych
      funkcji, o które uzytkownicy prosili. doszło tylko do spotkania, z którego
      bodajże 10 osób, które faktycznie były zainteresowane, wyszło całkiem
      zadowolonych.

zresztą zapraszam do przeczytania tego artykułu:
      www.internetmaker.pl/artykul/5210,1,7_prawd_o_uzytkownikach.html
    • khariss Re: Schnące Grono 17.04.09, 18:49
      awe-ewa napisała:

> zapomnieliscie dodac, ze z "nowego" grona nie mozna usunac wlasnego profilu.
      > pozostaje tylko skasowanie danych o sobie i pozostawienie "profilu widma". nie
      > wiem, czy o to chodzilo pomyslodawcom zmian oraz usuniecia tej funkcji???
      > beznadzieja

A na Facebooku mozna? :]

Deaktywowanie kont jest amerykańskim pomysłem - ma skłaniać użytkowników do
      powrotu na dany serwis po jakimś czasie.
      • ew_81290 Re: Schnące Grono 17.04.09, 19:06
        z tego co mi wiadomo, grono stało się, po prostu, niewypłacalne - stąd zmiana projektów na stare. kryzys ;)

kobieta, która tworzyła dla nich projekty programów partnerskich odeszła, bo grono wisi jej sporo kasy.

ale za to ładnie się wywinęli informacją, że to "nowe grono". Żadna ściema nie jest zła ;) pozdr.
      • czikiera Re: Schnące Grono 17.04.09, 21:31
        można usunąć konto na gronie, nie samemu, lecz pisząc w tej sprawie wiadomość do
        obsługi, po kilku dniach otrzymałam odpowiedź, że moje konto zostało usunięte.
        Przy próbie logowania się jest informacja, że konto zostało usunięte albo zbanowane.
    • nicram_wszechwiedzacy Schnące Grono 17.04.09, 19:10
      Jestem jednym z najstarszych użytkowników Grona. Przeżyłem wiele zmian tego
      portalu i zawsze sobie go ceniłem. Ale kiedy niedawno się zalogowałem i
      znalazłem się w czymś co na pierwszy rzut oka wyglądało mi na marny klon
      facebooka to naprawdę zwątpiłem. Wielka szkoda. To było świetne miejsce...
    • numitor Schnące Grono 17.04.09, 22:09
      "Pierwszy polski serwis społecznościowy" - dlaczego nie jest uwzględniona fotka.pl, która powstała trzy lata wcześniej?
    • kruder76 Nie lubię czarnego PR 17.04.09, 22:23
      Ale od serwisów społecznościowych trzymam się z daleka od początku ich istnienia.
    • zawszeolek Schnące Grono - KISS 17.04.09, 23:26
      W sieci (i nie tylko) powinna byc zasada KISS (keep it simple, stupid). Przykladem czegos prostego i efektywnego moze byc PolishForums (strona o Polsce ale po angielsku).
    • cotypowiesz Marta Klimowicz, socjolożka 18.04.09, 00:12
      na pewno socjolożka, nie socjolog?
      • carmela_soprano Re: Marta Klimowicz, socjolożka 18.04.09, 00:35
        "socjolożka" to feminispeak po polsku. tak w opozycji dla feministek zza wody,
        które wywalczyły sobie genderoneutralne określenia zawodów.

ad rem - artykuł bardzo wesoły. począwszy od określenia grona "pierwszym polskim
        serwisem społecznościowym" (widać, że autor jest dzieckiem neostrady i internetu
        pre-2004 nie pamięta) i rozczulaniem się nad jego forami dyskusyjnymi (stop the
        presses! w internecie można rozmawiać z innymi!), przez onanizowanie się opinią
        użytkowników o zmianach w serwisie i ogłaszaniem rychłego jego upadku, bo
        krzykaczom na forum się skórka nie podoba i czcionka za mała.

a że robię w biznesie około-interneto-społecznościowym od 10 lat, to wiem to,
        czego nie wie pani redaktor: każda dobrze rozwinięta społeczność internetowa na
        zmianę (jaka by nie była) reaguje wrzaskiem i pieniactwem, piszą petycje,
        protestują "oddajcie nam nasz stary cronix/onet/allegro/forum gazety/naszą
        klasę", ustawiają statusy i rozsyłają spamy. a potem mija miesiąc, drugi,
        najgłośniejsi krzykacze w ilości sztuk 15 wynoszą się na konkurencyjny serwis
        (który upada po pół roku), a życie na naszym serwisie toczy się dalej, ludzie
        przyzwyczajają się do zmian i po paru tygodniach nie mogą bez nich żyć.
    • 4g63 Schnące Grono 18.04.09, 00:26
      grono to najbadziewniejszy serwis jaki widziałem, ergonomia koszmarna, nigdy nic nie mogłem znaleźć (no ok, może jestem idiotą - ale nawet dla takiego idioty powinno się przemyśleć ergonomię) - do tego serwis ogólnie nudny, w sumie bez konkretnego celu, nawalone przeróżnych rzeczy byle było, nic nie rozwinięte na tyle na ile powinno, od pierwszego momentu jak się tam zalogowałem wzbudził we mnie niechęć - ale cóż, żeby coś żyło, trzeba w to włożyć serce, a tam go chyba zabrakło...
    • srull Re: Schnące Grono 18.04.09, 08:04
      W życiu nie byłem na ich stronie. I, kurczę, mimo pokusy po artykule nadal tam
      nie wejdę:-)
      • 8y Re: Schnące Grono 18.04.09, 18:00
        ''czasem po prostu wystukuje coś na swoim profilu, choćby: "wreszcie wiosna". Znajomi odpowiadają i tak podtrzymuje się więź''

GET A LIFE, GIRL!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka