tomekn66 28.04.09, 16:09 Po co robić bohaterkę z przestępczyni. Może napiszcie o aferze weglowej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tadep [...] 28.04.09, 16:17 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Re: Śmierć Barbary Blidy. Była osaczona i bezbron 28.04.09, 17:37 tadep napisał: > Szkoda Panie Kalisz, że nie obroniliście Barbary Blidy. Teraz martwa Pani Blida jest bardziej przydatna dla lewicy. Nieważne, niewinna czy winna. Wystarczy popatrzeć na serial "komisja śledcza". Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki „Prokuratura i ABW nie miały nic na Blidę” … 28.04.09, 18:04 … czyli wypominki !!! wypominki !!! wypominki !!! Z my komentarza do tekstu katowickiego "kronikarza prokuratury i ABW" Marcinka Pietraszewskiego w GW: „Prokuratura i ABW nie miały nic na Blidę” wyborcza.pl/1,76842,5905216,Prokuratura_i_ABW_nie_mialy_nic_na_Blide.html - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - M.Pietraszewski: …”W marcu 2006 r. Prokuratura Okręgowa w Katowicach wszczyna tajne śledztwo o nadużycia w handlu węglem i korumpowanie polityków przez Kmiecikową. Lista potencjalnych podejrzanych jest długa: Barbara Blida, Marek Dyduch, Marek Borowski, Krzysztof Janik, Wacław Martyniuk, Zbyszek Zaborowski, Jerzy Markowski - wszyscy z SLD; do tego Jacek Dębski i Bernard Szweda - AWS.”… A czemuś to katowicki KRONIKARZU prokuratury i ABW nie napisał o tym, że prok. Tomasz Pałka przesłuchał Ryszarda Zająca na POLECENIE z GÓRY i NAZAJUTRZ po tym przesłuchaniu (23 marca 2006 r.), wydał zarządzenie o powierzeniu prowadzenia śledztwa Blidy „w całości” ABW w Katowicach i prokuratura praktycznie NIC do tego śledztwa nie miała. Nie wspomniałeś też Pietraszewski o tym, że Zając „wkopał” również całe grono prawiczków z PORAŻONYM Wassermannem na czele & wszelkiej maści katowicki UKŁAD polityczno - biznesowo - kościelny z kryjącymi ich prokuratorami, policjantami, …. ??? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - M.Pietraszewski: …”W maju 2006 r. na polecenie prokuratury oficerowie ABW spotykają się z "Alexis". Sugeruje ona, że w zamian za uchylenie aresztu opowie im o związkach z Blidą i przekrętach węglowych. Prowadzący śledztwo prokurator Emil Melka odmawia wystąpienia o zwolnienie Kmiecikowej. Zaraz jednak ABW dostaje niespodziewany prezent - 7 czerwca 2007 r. sąd sam uchyla areszt. "Alexis" nie wie, że prokuratura i ABW nie miały z tym nic wspólnego. Dotrzymuje słowa i składa w ABW zeznania.”… Jaki PREZENT katowicki KRONIKARZU prokuratury i ABW ??? Co ty Pietraszewski nie wiesz, że w IV RzeszyPospolitej pierwsze skrzypce w katowickim sądzie grała już Monika Śliwińska (została jego szefem w lutym 2007 r.), żona mjr Rafała Śliwińskiego szefa katowickiej delegatury ABW, a poprzednią prezes Sądu Okręgowego Irenę Piotrowską w AFERALNYCH okolicznościach obsadził Lech Kaczyński & PiC Co. w 2001 r. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - M.Pietraszewski: …” Prokurator Melka sceptycznie podchodzi do rewelacji Kmiecikowej, uważa, że najpierw należy je zweryfikować. Przełożeni chcą jednak zobaczyć zarzuty. Melka zostaje odsunięty od sprawy. Jego miejsce zajmuje czteroosobowy zespół. Troje to niedoświadczeni aplikanci, którzy czekają na nominację prokuratorską. Zależy to od przełożonych. Dostają polecenie przyśpieszenia śledztwa.”… A czemuś to Pietraszewski nie przypomniał, że HERSZT katowickich SIEPACZY wybitnego PiC prawnika Zi0br0, w IV RzeszyPospolitej awansowany ze stanowiska SZEREGOWEGO PROKURATORA na SZEFA katowickiej prokuratury APELACYJNEJ Tomcio Janeczek, ZARZĄDZIŁ COTYGODNIOWE „NARADY” z tym czteroosobowym zespołem w składzie: SAM Tomcio Janeczek we własnej osobie + jego zastępca Piotr Gojny + prokurator okręgowy w Katowicach Krzysztof Sierak (po awansie Sieraka do PK Krzysztof Błach) + jego zastępca Marek Wójcik + naczelnik wydziału śledczego Tomasz Czapla ??? No i czemuś katowicki KRONIKARZU prokuratury i ABW nie przypomniał MANTRY SIEPACZY wybitnego PiC prawnika Zi0br0, że na tych „NARADACH” „żadnych nacisków nie było” ??? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - M.Pietraszewski: …”Ale już cztery dni później, 17 listopada 2006 r., "Alexis" odmawia składania zeznań i prosi o status świadka incognito. … Jeden z czworga prokuratorów Piotr Wolny odrzuca jej wniosek. Skoro Kmiecikowa ma pozostać bezkarna, musi zeznawać pod nazwiskiem i być gotowa do konfrontacji z innymi.”… Pietraszewski, a czemuś to nie napisał, że Śląska Alexis zawarła z SIEPACZAMI wybitnego PiC prawnika Zi0br0 UKŁAD, że obciąży Blidę, a w zamian nie usłyszy zarzutów korzystając z przywileju par. 6 art. 229 i że SIEPACZE wybitnego PiC prawnika Zi0br0 do końca ten UKŁAD ZREALIZOWALI ??? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - M.Pietraszewski: …” Prokuratorzy nie chcą zatrzymać Blidy, ale dostają inne polecenie. … Taki scenariusz źle sprzeda się jednak w mediach. Podczas ostatniej narady w tej sprawie Tomasz Janeczek, szef Prokuratury Apelacyjnej w Katowicach, traci nerwy. Mówi Balasowi i Kaczmarzyk-Suchan, że nie dorośli do bycia prokuratorami. Naciska, by Blidę zatrzymać, sugeruje też, aby postawić jej zarzut przyjęcia od Kmiecik łapówek w wysokości pół miliona złotych.”… Katowicki KRONIKARZU prokuratury i ABW, a czemuś to nie przypomniał PORAŻAJĄCYCH zeznań komendanta głównego policji IV RzeszyPospolitej Konrada Kornatowskiego w Łódzkiej prokuraturze: …. "Ziobro poinformował mnie, że prokuratorzy w Katowicach nie chcą przedstawiać zarzutów Blidzie. W trakcie spotkania Ziobro zatelefonował do prokuratora apelacyjnego w Katowicach Tomasza Janeczka. Przez część rozmowy trzymał telefon przy uchu, zwracając się do rozmówcy per Tomek. W pewnym momencie przełączył telefon w tryb głośnomówiący, położył go na stoliku i prowadził w dalszym ciągu konwersację z Janeczkiem na temat sprawy Blidy i innych osób związanych z tą sprawą. Minister odpytywał Janeczka, co się dzieje, dlaczego nie chcą przedstawiać zarzutów"…. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Literatura minimum: „Śląskie tajemnice” PORAŻAJĄCY tekst o katowickim UKŁADZIE & katowickich SB-ach prawicowego chowu, kulisach „akcji” wobec Barbary Blidy i prowokacji z 2001 r.: media.wp.pl/kat,37976,wid,8874360,wiadomosc.html?ticaid=16d71 „Operacja Temida i Blida” – tekst o katowickich SB ZBÓJACH płk. Nowka. www.nie.com.pl/art9014.htm „Układ który zabił Bidę” – cd. o katowickich SB ZBÓJACH płk. Nowka www.nie.com.pl/art10089.htm więcej info w wątku: „od jutra SB ZBÓJE płk. Nowka przed komisją” … forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=93758117&v=2&s=0 historiografia źródeł, cytatów i komentarzy ws śmierci Blidy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=62814602&v=2&s=0 Lidia Ostałowska: „Coś ty, dziołcha, zrobiła?” - kawałek historii o Barbarze Blidzie …, ciężkich starych i lepszych nowych czasach, …, Śląsku i Ślązakach, … lekkim piórem skreślony: wyborcza.pl/1,76842,4891738.html?as=1&ias=11&startsz=x = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = „Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki „Prokuratura i ABW nie miały nic na Blidę” … 28.04.09, 18:06 …”Co najmniej pięć razy prowadzący sprawę Barbary Blidy sygnalizowali, że nie ma jej o co oskarżać. Pięć razy kazano im kopać dalej.”… …”Dajcie mi człowieka, a paragraf znajdę. Z ujawnianych akt sprawy Barbary Blidy, a liczą one 44 tomy, z zeznań katowickich prokuratorów wyłania się patologiczny świat państwa PiS. Prokuratorzy, który prowadzili sprawę, nie chcieli stawiać Blidzie zarzutów, bo nie widzieli do tego podstaw. Ale ich zwierzchnicy domagali się zarzutów. Mamy więc grę na haki, na wymuszanie, po to tylko, by gdzieś na końcu zorganizować wielką konferencję prasową. Ten mechanizm odkrywany jest wolno, w wielkich bólach. Prokuratorzy przesłuchiwani przez sejmową komisję śledczą kluczą, robią uniki, kłamią. Prawda ujawniana jest powoli. ”… …”Podczas kolejnej zatem narady, gdy zapadała decyzja o aresztowaniu, i Tomasz Balas, i Małgorzata Kaczmarczyk-Suchan, sprzeciwili się temu. Bo ani zebrane materiały, ani potrzeby śledztwa do tego nie upoważniały. Wtedy prowadzący naradę szef prokuratury apelacyjnej, Tomasz Janeczek, wołał do nich, że nie dorośli, by być prokuratorami.”… …”Potem okazało się, że data zatrzymań jest już wyznaczona. Że zanim oficjalnie zdecydowała o niej prokuratura, znała ją ABW. I że z Warszawy jechała już specjalna ekipa, by zatrzymanie Blidy filmować.”… „Państwo PiS-u przeciwko Barbarze B.” (Przegląd nr 50/2008) www.alternatywa.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2333 Przesłuchanie Małgorzaty Kaczmarczyk-Suchan: Sygn. akt V Os. 21/07 - Łódź, dnia 20 czerwca 2007 roku. Godz. 10.26. wyborcza.pl/1,75402,4294938.html Przesłuchanie Tomasza Balasa: Sygn. akt V Os. 21/07 - Łódź, dnia 19 czerwca 2007 roku, godz. 10.19 wyborcza.pl/1,75402,4296079.html = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = „Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki w IV RP nacisków NIE BYŁO … 28.04.09, 18:08 … bo praktykowano ORDYNARNE RĘCZNE STEROWANIE. ¸,+°´°+,¸ ¸,+°´°+,¸¸,+°´°+,¸¸,+°´°+ ,¸¸,+°´°+,¸ …”postanowiłem, że w 2007 r. będę odbywał mniej więcej co dwa tygodnie cykliczne spotkania, w zasadzie narady służbowe, z udziałem referentów. W mojej ocenie narady służbowe miały m.in. zmotywować prokuratorów do pracy, przy tym pomóc im w ukierunkowywaniu sprawy, pomóc w ocenie materiału dowodowego. I podkreślam, proszę państwa: miały one charakter wyłącznie merytoryczny. Wyłącznie merytoryczny.”… …”Jeżeli idzie o przebieg narad służbowych, to były one zwoływane od końca stycznia, może od lutego 2007 r., i miały wyłącznie, podkreślam, wyłącznie charakter merytoryczny. Uczestniczyli w nich: prokurator okręgowy w Katowicach Krzysztof Sierak, jego zastępca Marek Wójcik, mój zastępca Piotr Gojny, naczelnik wydziału śledczego Tomasz Czapla, następnie nowy prokurator okręgowy Krzysztof Błach, referenci – wówczas asesorzy, obecnie prokuratorzy – Piotr Wolny, Sebastian Głuch, Małgorzata Kaczmarczyk-Suchan i kierownik grupy prokurator Tomasz Balas. Wstępnie założyłem, że narady będą mieć miejsce w poniedziałek”… …”do każdej z narad przygotowywałem się, analizując przekazywane mi ustnie lub pisemnie informacje, a najczęściej zapoznając się z kopiami przedkładanych mi protokołów przesłuchań”… …”W niniejszej sprawie wysłuchiwałem relacji referentów co do przeprowadzonych czynności, suwerennej oceny dowodów co do zamierzeń na przyszłość, co do pojawiających się wątpliwości prawnych, możliwych kwalifikacji poszczególnych zdarzeń i zachowań. Po wysłuchaniu każdego z referentów przedstawiałem swoje stanowisko, pogląd na dane zagadnienie. Szanowni państwo, chcę oświadczyć w sposób stanowczy, konsekwentny, że nigdy, szanując niezależność prokuratorów, nie starałem się narzucić swojego stanowiska, zwłaszcza odmiennego, komukolwiek. Nikomu też swojego stanowiska, poglądów nie narzuciłem.”… …” I czyniłem to dla dobra sprawy.”… JESZCZE RAZ: …”postanowiłem, że w 2007 r. będę odbywał mniej więcej co dwa tygodnie cykliczne spotkania … z udziałem referentów.”… …”Uczestniczyli w nich: prokurator okręgowy w Katowicach Krzysztof Sierak, jego zastępca Marek Wójcik, mój zastępca Piotr Gojny, naczelnik wydziału śledczego Tomasz Czapla, następnie nowy prokurator okręgowy Krzysztof Błach, referenci – wówczas asesorzy, obecnie prokuratorzy – Piotr Wolny, Sebastian Głuch, Małgorzata Kaczmarczyk-Suchan i kierownik grupy prokurator Tomasz Balas”… …” I czyniłem to dla dobra sprawy.”… ¸,+°´°+,¸ ¸,+°´°+,¸¸,+°´°+,¸¸,+°´°+ ,¸¸,+°´°+,¸ PS. Do nadzoru nad tą grupą asesorów + Balas powołano 2 (słownie: dwóch) prokuratorów nadzorujących, którzy do śmierci Blidy ANI RAZU nie uczestniczyli w posiedzeniu SPEC GRUPY. Całość w stenogramie z posiedzenia nr 13 - 18 czerwca 2008 r. orka2.sejm.gov.pl/KomSled6.nsf/main?OpenForm&SKBB - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - No i zgadnijcie KTO to wygłosił ten AKT OSKARŻENIA o ORDYNARNYM RĘCZNYM STEROWANIU śledztwem wobec Barbary Blidy katowickich łapsów do SPEC OBSTALUNKÓW wybitnego PiC prawnika IV RzeszyPospolitej SZCZYLA Zi0br0 ??? „Oczywista oczywistość”, że czarne nazywał białym, a białe czarnym HERSZT katowickich SIEPACZY wybitnego PiC prawnika Zi0br0, w IV RzeszyPospolitej awansowany ze stanowiska SZEREGOWEGO PROKURATORA na SZEFA katowickiej prokuratury APELACYJNEJ Tomcio Janeczek. Błyskawiczny awans Tomcio zawdzięcza PRZYJAŹNI z wybitnym PiC prawnikiem Zi0br0, z prk. UPS! płk. Bodziem Święczkowskim ps. Godzilla szefem ABW IV RP, z prok. UPS! płk. Grzesiem Ocieczkiem z-cą Godzilli, …, i „oczywista oczywistość” mjr Rafałkiem Śliwińskiego szefem katowickiej ABW, a co za tym idzie jego żoną Monisią w IV RP prezesem Sądu Okręgowego w Katowicach. Przez jakieś półtora godziny SIEPACZ Zi0br0 CZYTAŁ prawie wyuczone na pamięć KAZANIE jak to on to bohatersko walczył z przestępczością na Górnym Śl., a przede wszystkim z mafią paliwową & węglową (o prawdziwych efektach walki PiSowsko - katowickiego układu prokuratorsko - politycznego źródła znajdziecie tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=73128843&v=2&s=0) i „oczywista oczywistość” o tym jak to świetnie śledztwo wobec Barbary Blidy było prowadzone, a wszystkie wątpliwości, …, zarzutu, …, doniesienia medialne, … to WIERUTNE KŁAMSTWA i działania NA POLITYCZNE ZAMÓWIENIE. A tym śledztwem, co jeszcze nie dotarło do opinii społecznej, OD SAMEGO POCZĄTKU DO JEGO TRAGICZNEGO KOŃCA STEROWAŁA ABW Godzilli. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - I PRZYPOMINAM: Mimo tego ORDYNARNEGO RĘCZNEGO STEROWANIA w OSKARŻENIE Barbary Blidy nie dała się WPUŚCIĆ nawet ta młoda asesor Małgorzata Kaczmarczyk-Suchan z tego SPEC zespołu prokuratorskiego asesorów SPECJALNIE powołanego do PRZYGOTOWANIA HUCPY co to ją SZCZYLOWI Zi0br0 Barbara Blida popsuła. ¸,+°´°+,¸ ¸,+°´°+,¸¸,+°´°+,¸¸,+°´°+ ,¸¸,+°´°+,¸ historiografia źródeł, cytatów i komentarzy ws śmierci Blidy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=62814602&v=2&s=0 „od jutra SB ZBÓJE płk. Nowka przed komisją” … forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=93758117&v=2&s=0 = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = „Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki SZOK !!! 28.04.09, 18:11 Chmielewski? Chmielewski? Ach to ten sam … … Chmielewski, który dowodów na Barbary Blidy tak intensywnie szukał, że bezzasadnie zamknął adwokata Kmiecik, a następnie go szantażował o czym w tekście: „Adwokat "Alexis": Chcieli czegoś na Blidę” wyborcza.pl/1,76842,6385670,Adwokat__Alexis___Chcieli_czegos_na_Blide.html …”Lesiak (adwokat Kmiecik) opowiedział, że w październiku 2006 r. prowadzący jego sprawę prokurator Sebastian Chmielewski nakłaniał go do złamania tajemnicy adwokackiej i opowiedzenia o związkach Kmiecik z Blidą. "Powiedział, że będę miał postawione kolejne zarzuty, o wiele poważniejsze niż dotychczasowe i na dzień dzisiejszy według jego oceny mam prawie jak w banku sześć lat. Prokurator podkreślał, że chce mi pomóc, że moja sytuacja jest tragiczna i że mógłby pójść mi na rękę, jeżeli udzielę mu informacji. Powiedział, że powinienem się domyślać, o jaką sprawę chodzi. Zapytałem, podając nazwisko Kmiecik, a on skinął głową.”… - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - i my komentarz do tego tekstu: SZOK No. 1. Po raz pierwszy słyszę, a sprawę Blidy śledzę systematycznie, że w mateczniku wybitnego PiC aplikanta Zi0br0 i porażonego Wassermanna w Krakowie prowadzone jest postępowanie dotyczące „przekroczenia uprawnień przez pochodzących ze Śląska współpracowników Zbigniewa Ziobry”. Przeca wyjaśnienie HUCPY katowickich poskowców do SPEC OBSTALUNKÓW SZCZYLA Zi0br0 z zaszczuciem Barbary Blidy wybitny PiC aplikant Zi0br0 powierzył żołnierzowi IV RP Rafałkowi Sławikowskiemu, o czym tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=62814602&a=76990862 który do dnia dzisiejszego prowadzi / nadzoruje to śledztwo, a nawet we wrześniu 2008 r. w „państwie miłości” Donka (ach te niepokojące degustacje winka z Prezydentem GENIUSZA żoliborskiego) awansował na naczelnika wydziału. A Rafałek Sławikowski dla PL „prawicy” zasługi ma. Np. przez wiele lat prowadził sprawę przewałów w łódzkim WFOŚ i to tak prowadził, że ze sprawy wszelkiej maści PRAWICOWYCH polityków „którzy zajmowali lub nadal zajmują ważne stanowiska” oraz Pęczaka w PRAWICOWYCH mediach (innych w RP nie ma) zaistniała wyłącznie jako sprawa Pęczaka. SIC! Nawet GW w styczniu br. nie OŚMIELIŁA się podać chociażby inicjałów tych wszelkiej maści PRAWICOWYCH polityków „którzy zajmowali lub nadal zajmują ważne stanowiska”, a którzy to MACZALI swe LEPKIE ŁAPKI w przewałach w łódzkim WFOŚ o czym tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=674&w=90504787&a=90515435 No i nie wiem czy z tego info, że w Krakowie prowadzone jest postępowanie dotyczące „przekroczenia uprawnień przez pochodzących ze Śląska współpracowników Zbigniewa Ziobry” to się cieszyć czy martwić. Można się CIESZYĆ, bo oprócz żołnierza wybitnego PiC prawnika Zi0br0 jakaś inna prokuratura bada TFUrczość katowickich posokowców IV RP do SPEC OBSTALUNKÓW. Ale można się też MARTWIĆ, bo rozparcelowanie śledztw po wielu prokuraturach to stary PATENT na UDUPIENIE śledztw np. zastosowany przez wybitnego PiC aplikanta Zi0br0 w śledztwie dotyczącym przewałów w MF ze Stokłosom & Grafem w roli głównej, bo tropy prowadziły do (ło matko bosko !!!) do PROMINENTNEGO polityka PiS oraz KASJERA PRAWICY Grzesia Wieczerzaka o czym tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=72665328&v=2&s=0 czy też zastosowany (również przez wybitnego PiC aplikanta Zi0br0) w UDUPIENIU śledztw wobec MAFII PALIWOWEJ o czym historiografia tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57186211&v=2&s=0 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - SZOK No. 2. Wybitny PiC aplikant Zi0br0 do dnia dzisiejszego ZAKLINA SIĘ, że o sprawie Kmiecik & Blida nic nie wiedział, aż do pamiętnej narady u GENIALNEGO Populisty i Socjotechnika BEZ ZASAD w lutym 2007 r. na której postanowiono o aresztowaniu Blidy, a i później się nią nie interesował, nie znał jej szczegółów, nie ingerował, …, a czemu przeczy wiele faktów i zeznań funkcjonariuszy IV RP. A tu takie SZOKUJĄCE info: …”"Wtedy on mi powiedział, że jaka to tajemnica, skoro wcześniej rozsyłałem pisma dotyczące tej sprawy. Zdziwiłem się, że on zna takie szczegóły, bo faktycznie na prośbę klientki Barbary Kmiecik sporządziłem kompendium wiedzy na temat jej sprawy i w grudniu 2005 r. zostało ono doręczone do Ministerstwa Sprawiedliwości na ręce ministra Ziobry, a wcześniej do jego biura poselskiego. Rozmowa skończyła się stwierdzeniem prokuratora: Dobra, zapominamy, ja chciałem panu pomóc, ale jak pan nie chce, rozumiem, jest pan dorosły" - opowiedział krakowskim prokuratorom mecenas Lesiak.”… I okazuje się, że to właśnie wybitny PiC aplikant Zi0br0 w sprawie Kmiecik & Blida w tej całej IV RzeszyPospolitej był PIERWSZYM „dobrze poinformowanym” i $$ przeciw orzechom, że to on stał za tym CUDOWNĄ DOCIEKLIWOŚCIĄ Barbarą Blidą katowickich łapsów do SPEC OBSTALUNKÓW na przełomie 2005/2006 r. i miesiącach późniejszych. Tą CUDOWNĄ DOCIEKLIWOŚĆ wobec Barbary Blidy z listopada 2005 r. przed komisją Kalisza PRÓBOWAŁ ZATAIĆ prok. Krzysztof Sierak, (cudownie awansował do PK i tam „nieformalnie” dalej nadzorował HUCPĘ z Blidą) ale wpadł i prowadzone jest przeciwko niemu postępowanie za składanie przed komisją fałszywych zeznań. A potem to już poszło – sprawa Blidy na dwa tygodnie trafiła do jakiegoś dupka (Tomasz Pałka), który dzisiaj NIC NIE PAMIĘTA SIC!, a który na PISEMNE polecenie z góry (polecenie to ZAGINĘŁO SIC!) wszczął śledztwo przeciw Blidzie i następnego dnia tj 23 marca 2006 r. powierzył jego prowadzenie katowickiej ABW o czym w stenogramie z jego przesłuchania tutaj: orka2.sejm.gov.pl/KomSled6.nsf/0/230DB35AB9112B5CC125750400377A3B/$file/0144506.pdf i tą skrojoną przez IV RzeszęPospolitą HUCPĄ … … od początku. do jego tragicznego końca sterowała i mataczyła ABW Godzilli (Świączkowskiego), ci sami zbóje płk. Nowka z naboru W.Szaramy w latach 90-ch, którzy podobną prowokacją wobec lewicy i sędziom próbowali zmienić wynik wyborczy w 2001 r. ¸,+°´°+,¸ ¸,+°´°+,¸¸,+°´°+,¸¸,+°´°+ ,¸¸,+°´°+,¸ Z dotychczasowych zeznań, przecieków i ustaleń prasowych mniej więcej wiemy wszystko o tym co się działo u katowickich łapsów SZCZYLA Zi0br0 do SPEC OBSTALUNKÓW, mniej więcej wiemy wszystko co się działo na SZCZYTACH WAAADZUNI IV RzeszyPospolitej, mniej więcej wiemy wszystko co się działo przed / w czasie / po zatrzymaniu Barbary Blidy, …. Do dnia dzisiejszego nie wiemy NIC / prawie NIC o „ZASŁUGACH” w tej całej HUCPIE SZCZYLA Zi0br0 CICHOCIEMNYCH łapsów ABW Godzilli, byłych SIEPACZY płk. Nowka za AWS. A „„państwie miłości” Donka od listopada 2008 r. BLOKUJE komisji Kalisza JAWNE (transmitowane) przesłuchanie tych cichociemnych łapsów IV RzeszyPospolitej. ¸,+°´°+,¸ ¸,+°´°+,¸¸,+°´°+,¸¸,+°´°+ ,¸¸,+°´°+,¸ Tajne przesłuchanie nie ma najmniejszego sensu bo cichociemni wymuszą na wadzeni zamiecenie śledztwa pod dywan i za HUCPĘ z Blidą nie bekną, tak jak nie beknęli za również szokującą HUCPĘ, którą próbowali zmienić wynik wyborczy w 2001 r. A w obu HUCPACH ci sami ZBÓJE płk.. Nowka byli. S Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki Jak PiC IV RP mafię paliwową ścigała: 28.04.09, 18:22 Nie o czytanie akt przez Jarosłwa K. chodzi !! W grudniu 2005 r. Poseł & Prezes PARTII RZĄDZĄCEJ Jarosława K. WEZWAŁ do partyjnej siedziby prokuratora prowadzącego jedno z najważniejszych śledztw w kraju, bo śledczy odkryli ZWIĄZKI PARTII RZĄDZĄCEJ z MAFIĄ PALIWOWĄ. Poseł & Prezes PARTII RZĄDZĄCEJ Jarosława K. przez kilka godzin PRZESŁUCHIWAŁ prokuratora prowadzącego śledztwo, zapoznał się z protokołami przesłuchań i WYDAŁ Zi0br0 POLECENIE SPACYFIKOWANIA krakowskiego zespołu prokuratorskiego ds. MAFII PALIWOWEJ o czym w linku „MAFIA paliwowa w IV RP ma się świetnie” poniżej.”… ¸,+°´°+,¸ ¸,+°´°+,¸¸,+°´°+,¸¸,+°´°+ ,¸¸,+°´°+,¸ wymówienie posłuszeństwa SZCZYLOWI Zi0br0 przez prok. Węłnę z 5.03.2006 r.: doc.rmf.pl/rmf_fm/store/ziobro.pdf - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Newsweek 2007-09-16: „CBA szuka haków na dwóch krakowskich prokuratorów” wiadomosci.wp.pl/kat,8174,wid,9212725,wiadomosc.html?ticaid=14810&_ticrsn=5 …”CBA szuka haków na dwóch krakowskich prokuratorów, którzy nie zgodzili się na postawienie Jackowi Piechocie nieuzasadnionego zarzutu korupcji.”... ...”Czy CBA ma powody, by tropić Wełnę i jego byłego podwładnego? Według ustaleń "Newsweeka" pretekstem do działań Biura prawdopodobnie stało się zawiadomienie Andrzeja Czyżewskiego, jednego z głównych świadków komisji śledczej ds. Orlenu i krakowskiej prokuratury, który robił interesy z mafią paliwową. Kiedy okazało się, że jego zeznania są w większości zmyślone, Czyżewski złożył zawiadomienia o przestępstwie przeciw posłom z orlenowskiej komisji: Zbigniewowi Wassermannowi, Antoniemu Macierewiczowi oraz Markowi Wełnie, któremu zarzucił działanie pod dyktando baronów paliwowych.”... ...”Według naszych rozmówców działania CBA mogą być rewanżem za odmowę zarzucenia korupcji Jackowi Piechocie. Przed tygodniem "Newsweek" ujawnił, że na początku 2006 roku prawa ręka ministra sprawiedliwości Bogdan Święczkowski, ówczesny dyrektor biura przestępczości zorganizowanej w Prokuraturze Krajowej, dziś szef ABW, zażądał tego od śledczych.”... ...”Wełna odmówił, bo nie było wystarczających dowodów przeciwko Piechocie. Józef Giemza, szef krakowskiej Prokuratury Apelacyjnej, zaprzeczył, by ktokolwiek naciskał na Wełnę. Poznaliśmy jednak treść dokumentu, który w ubiegłym roku trafił do ówczesnego szefa Prokuratury Krajowej Janusza Kaczmarka - Wełna potwierdził w nim naciski m.in. w sprawie w Piechoty.”... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - RMF FM 2007-10-30 o kulisach prokuratorskiego protestu w Krakowie www.rmf.fm/fakty/?id=126207 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - KLASYCZNY przykład jak wybitny PiC prawnik Zi0br0 z MAFIĘ PALIWOWĄ he, he, he ścigał: „Prokurator rozłożył policyjną akcję” 2007-08-28 wyborcza.pl/1,76842,4438476.html …”Bliski współpracownik ministra Zbigniewa Ziobry prokurator Jarosław Hołda przeszkodził śląskim policjantom zatrzymać gangsterów. A potem awansował.”… …”Rok temu Centralne Biuro Śledcze chciało rozbić śląską mafię paliwową. …. Z akcji nic nie wyszło. W sierpniu 2006 r. prokurator Jarosław Hołda z Katowic wydał nakaz zatrzymania oficera Centralnego Biura Śledczego koordynującego operację.”… …”Podejrzenia o korupcję oparto m.in. na zeznaniach świadka ….. W kwietniu tego roku oficer wyszedł na wolność ….Okazało się, że nie ma śladu przeszukiwania przez oficera CBŚ policyjnego systemu komputerowego. A właściciela firmy nie dość, że nie uprzedził, to jeszcze sam brał udział w przeszukaniu tej firmy, podczas którego znaleziono lewe paliwo warte 200 tys. zł.”… …”Dwa tygodnie po aresztowaniu oficera CBŚ Hołda awansował do Prokuratury Krajowej. Stał się tam jednym z bliskich współpracowników Zbigniewa Ziobry, ministra sprawiedliwości, pracował w biurze ds. przestępczości zorganizowanej.”… …”W kwietniu, dzień przed zatrzymaniem Barbary Blidy, Hołda dzwonił do Katowic i zapytał jednego z prokuratorów, czy napisał już zarzuty dla byłej posłanki SLD. Na pytanie, skąd o tym wie i po co mu ta wiedza, odparł, że przygotowuje materiały na konferencję prasową.”… …”Parę miesięcy temu minister Ziobro oddelegował Hołdę na szefa Wojskowej Prokuratury Okręgowej w Warszawie. To kluczowa dla resortu sprawiedliwości jednostka, która z inspiracji Antoniego Macierewicza, likwidatora WSI, bada teraz przestępstwa, jakich mieli się dopuścić oficerowie służb specjalnych.”… - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Więcej info i linków o tym jak wybitny PiC prawnik Zi0br0 MAFIĘ PALIWOWĄ he, he, he „ścigał” w wątku: „MAFIA paliwowa w IV RP ma się świetnie ! ! !” forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57186211&v=2&s=0 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - PS. Wpiszcie w gogle: >> Glapiński << + >> J&S / SOLO / DUO / Dochnal / … << itp. konfiguracje, a szok gwarantowany, … = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = „Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki Zi0br0 w PlERDLU - to tylko kwestia czasu :-))) 28.04.09, 18:25 piglowacki wyżej napisał: > Poseł & Przewodniczący PARTII RZĄDZĄCEJ Jarosława K. WEZWAŁ > do partyjnej siedziby prokuratora prowadzącego jedno z najważniejszych > śledztw w kraju, bo śledczy odkryli ZWIĄZKI PARTII RZĄDZĄCEJ > z MAFIĄ PALIWOWĄ. > > Poseł & Przewodniczący PARTII RZĄDZĄCEJ Jarosława K. przez > kilka godzin PRZESŁUCHIWAŁ prokuratora prowadzącego śledztwo, > zapoznał się z protokołami przesłuchań i: > > WYDAŁ Zi0br0 POLECENIE SPACYFIKOWANIA krakowskiego > zespołu prokuratorskiego ds. MAFII PALIWOWEJ o czym wyżej. > > ¸,+°´°+,¸ ¸,+°´°+,¸¸,+°´°+,¸¸,+°´°+ ,¸¸,+°´°+,¸ > …”Zeznania Zbigniewa Siemiątkowskiego pozwalały postawić zarzuty dwóm funkcjonariuszom tajnych służb zajmującym kluczowe pozycje za rządów PiS.”… ¸,+°´°+,¸ ¸,+°´°+,¸¸,+°´°+,¸¸,+°´°+ ,¸¸,+°´°+,¸ No. ONE $$ przeciw orzechom, że jeden z funkcjonariuszy tajnych służb to płk. Zbysiu Nowek, szef UOP-ów za łobuzków Łobuzka, który he, he, he nie zauważył, że MAFIA PALIWOWA CHRZCI PALIWA na potęgę. Ten sam płk. Zbysiu Nowek, który z trzema innymi UOP-mi łobuzków Łobuzka jako he, he, he EKSPERT (oskarżony o „wynoszenie” dokumentów) KOMISJI ds. NIEWYJAŚNIENIA SPRAWY ORLEN pilnował, by SPRAWA ORLEN „rozpoczynała się” od aresztowania Modrzejewskiego w 2002 r., ewentualnie miała związek z początkiem lat 90-tych, ALE NIGDY z rządami łobuzów Łobuzka. Ten sam płk. Zbysiu Nowek, którego UOP-ki wraz z UOP-mi Macierawiczowsko Naimskimi w IV RRzeszyPospolitej wzięli w ZARZĄD wszystko w PL ROPIE. Ten sam płk. Zbysiu Nowek kreator / sprawca odwołania ekipy obecnego pRezydenta z rządu łobuzków Łobuzka, który mimo przysłowiowej „MŚCIWOŚCI i PAMIĘTLIWOŚCI” jednojajowych braci w IV RzeszyPospolitej został szefem Agencji Wywiadu (bo Zbysiu tą całą P(i)C ekipę Rewolucji mOralnej za JAJA trzymał). Ten sam płk. Zbysiu Nowek, który fałszywki wobec Wałęsy i Kwacha w kampanii prezydenckiej 2000 r. wykreował, ten sam od prowokacji katowickich UOP-ów wobec lewicy i śędziów. Ten sam płk. Zbysiu Nowek który … patologia PZU … patologia prywatyzacji PKN ORLEN … patologia min. Dębskiego … patologia śledztwa ws. zabójstwa gen Papały … patologia finansowania kampanii Krzaklewskiego … patologia przetargu UMCS Dochnala …. patologia na patologii i patologią pogania o czym więcej w wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=31633963&v=2&s=0 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - No. TWO Może chodzić o płk. Pietrka Naimskiego - szefa UOP za Macierewicza, doradcę Łobuzka – autora UWALENIA drugiej nitki gazociągu Jamalskiego i gazowego MATRIX-u gazowego, wice. min. od ROPY i GAZU Rewolucjonistów mORalnych, który do ostatnich dni IV RP he, he, he NEGOCJOWAŁ z J&S new kontrakt HAKIEM „zapasów magazynowych” rosyjskich muzyków SZANTAŻUJĄC . Może chodzić o płk. Piotrusia Woyciechowskiego - współTFUrca „listy” Macierewicza, za łobuzków Łobuzka zastępca płk. Nowka, he, he, he EKSPERT KOMISJI ds. NIEWYJAŚNIENIA SPRAWY ORLEN, w IV RzeszyPospolitej szef Nafty Polskiej i w RN PKN ORLEN. Może chodzić o płk. Krzysztofa Szwedowskiego – UOP-ek Macierawicza & Naimskiego, za łobuzków Łobuzka zastępca płk. Nowka, w 2001 r. wraz z kilkudziesięcioma UOP-mi ewakuował się do NIK, którym jako V-ce Sekuły w rzeczywistości kierował, w IV RzeszyPospolitej V-ce Prezes PKN ORLEN ds. ZAKUPÓW SIC!, który z Naimskim do ostatnich dni IV RP he, he, he NEGOCJOWAŁ z J&S new kontrakt HAKIEM „zapasów magazynowych” rosyjskich muzyków SZANTAŻUJĄC . Może chodzić o gen. Bogusia Liberę, …, o płk. Adama Tarachę, …, o …. (w PiC ekipie Populisty i Socjotechnika BEZ ZASAD było jeszcze mnóstwo UOP-ów ale nie kojarzę ich z paliwami). - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Wprost nr: 49/2008: „Układ paliwowy”: www.wprost.pl/ar/145972/Uklad-paliwowy/ …”Śledztwo w sprawie mafii paliwowej podzielono za rządów PiS na ponad 150 wątków i rozesłano do różnych prokuratur. Część z tych śledztw jest już umorzona. I mogłoby to wyglądać na zaplanowane działanie. Największa afera III RP, jak twierdzili politycy PiS, została zamieciona pod dywan podczas ich rządów.”… …”Jest czerwiec 2006 r. Zbigniew Siemiątkowski, szef tajnych służb za rządów SLD, ma zostać przesłuchany w krakowskiej Prokuraturze Apelacyjnej jako świadek w aferze paliwowej. Siemiątkowski chce ujawnić, jaką rolę odgrywali funkcjonariusze polskich tajnych służb w rozciągnięciu parasola ochronnego nad mafią paliwową. Sprawa zaczyna jednak zmierzać w dziwnym kierunku. Oto po telefonie z Ministerstwa Sprawiedliwości (kieruje nim Zbigniew Ziobro) prowadzący śledztwo prokurator Wojciech Miłoszewski zostaje odsunięty od przesłuchania. Sprawę przejmuje prokurator nie znający tematu, a Miłoszewskimu jako „rekompensatę" proponuje się awans do Prokuratury Krajowej, gdzie zajmowałby się ciekawszymi historiami niż przekręty paliwowe. Szefostwo resortu chciało dać prokuratorowi „kopa w górę", by przestał się zajmować sprawą paliwową – twierdzą nasi informatorzy.”… …”Zeznania Zbigniewa Siemiątkowskiego pozwalały postawić zarzuty dwóm funkcjonariuszom tajnych służb zajmującym kluczowe pozycje za rządów PiS. Dziś Zbigniew Ziobro zapewnia „Wprost", że jego ówczesny zastępca Janusz Kaczmarek poinformował go, iż w zeznaniach nie było nic ciekawego.”… - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - PS. Słyszeliście cokolwiek by Donkowo – Ćwiąkalska EKIPA cuś przedsięwzięła żeby POSPRZĄTAĆ po wybitnym PiC prawniku Zi0br0 w tych wszystkich UDUPIONYCH przez SZCZYLA śledztwach dotyczących MAFII PALIWOWEJ ??? ;-)))))))))))))))))))))))))))) = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = „Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki Jarosław K. Parasol nad … 28.04.09, 18:28 … parasolem mafii paliwowej rozpostarł …. i ZNOWU GRZEBAŁ w TAJNYCH materiałach ze śledztwa. Ciekawie zaczyna się ... rozwijać. $$ przeciw orzechom że PRAWDZIWA KASA „Z ROPY” to cieknie z PKN ORLEN. Newsweek 29.11.2008: „Służby specjalne rozpracowywały prokuratorów” www.newsweek.pl/artykuly/artykul.asp?Artykul=31812 …”Jak ustalił Newsweek.pl agenci Biura zaczęli inwigilować Wełnę i Miłoszewskiego na początku 2007 r. - m.in spotykając się ze świadkami, którzy zeznawali w sprawie tzw. parasola czyli układu służb specjalnych, przedstawicieli biznesu i polityków, chroniącego nielegalny obrót paliwami w Polsce. Co ważne, istnienie tego układu Wełna i Miłoszewski szczegółowo opisali w specjalnej analizie "śledztwa paliwowego".”… …”Jak się dowiedzieliśmy, ten niezwykle ważny dokument trafił na początku 2006 r. do rąk Zbigniewa Ziobry, a następnie - Jarosława Kaczyńskiego. Do tej pory było wiadomo jedynie to, że Miłoszewski przekazał prezesowi PiS zeznania Krzysztofa Baszniaka, byłego wiceministra pracy w rządzie Waldemara Pawlaka (także dotyczące owego układu).”… …”Mimo zeznań Wełny i Miłoszewskiego prokuratorzy z Płocka nie zamierzają wyjaśniać sprawy inwigilacji śledczych przez ABW i CBA. - Prokuratura nie badała powodów ewentualnych działań operacyjnych podjętych przez ABW i CBA wobec prokuratorów albowiem nie mają one znaczenia dla przedmiotu postępowania - mówi Iwona Śmigielska- Kowalska, rzecznik prasowy Prokuratury Okręgowej w Płocku.”… = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = „Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki New wywiad z Henrykiem Blidą !!! 28.04.09, 19:12 „Ziobro nie przeprosił” polskatimes.pl/dziennikzachodni/slask/108836,ziobro-nie-przeprosil,id,t.html …”W sobotę miną dwa lata od dnia samobójstwa żony. Pan nie ma wątpliwości, że było to samobójstwo? Nie mam. Żona nie zginęła w czasie szamotaniny z funkcjonariuszką ABW. Gdy Basia weszła do łazienki, ta kobieta siedziała na oparciu fotela tuż przy wejściu, a dwaj inni agenci byli ze mną w salonie. Nie mam pojęcia, czy przeszukała żonę, ale na pewno siedziała na tym oparciu w czasie wystrzału. Czy żona mogła zaplanować wcześniej swoją śmierć na wypadek zatrzymania, czy był to efekt impulsu? Często o tym myślę. Broń, całkowicie legalną, mieliśmy od kilku lat. Przechowywaliśmy ją w kasie pancernej na piętrze. Była naładowana nabojami, które teoretycznie nie miały prawa zabić. Może żona chciała się tylko zranić? Na to pytanie nie znam odpowiedzi. Ale nie sądzę, by tak właśnie planowała. Ekspertyzy balistyczne mówiły o dziwnym wlocie kuli, który wskazywał, że żona z wielką trudnością mogła skierować lufę pistoletu w środek serca. Ale tam właśnie ją wycelowała. To co stało się w tej łazience pozostanie jej tajemnicą. Żona wiedziała, po co przyszli agenci? Tak. To ona rozmawiała z nimi przez domofon, a ja w kapciach zszedłem otworzyć furtkę. Zresztą, po co przychodzi się o szóstej rano? Przyszli i przynieśli śmierć. Jak się tego ranka zachowywała żona? Basia zawsze była bardzo spokojna, opanowana. Nigdy nie wpadała w histerię. Wtedy też nic nie dała po sobie poznać. Była przygotowana, że pewnego dnia do waszych drzwi może zapukać ABW? Gdy wcześniej wzywano ją do prokuratury, np. w sprawie wyjaśnienia budowy domu w Szczyrku, stawiała się zawsze. Uważaliśmy, że wyjaśnienia i przedstawione dokumenty wystarczą. Nie mieliśmy świadomości, że żona jest celem tak ogromnej akcji wywiadowczej, że w sprawę są zaangażowani minister sprawiedliwości i premier. Dziś nie da się ze stuprocentową pewnością zrekonstruować przebiegu wydarzeń. Ślady zostały zatarte. Celowo, czy wskutek paniki? To wszystko trwało kilka minut. Kiedy stałem z agentami w pokoju, żona najpierw zadzwoniła do pani mecenas, a po rozmowie z nią spytała funkcjonariuszy, czy może iść umyć zęby. Zgodzili się. Agentka poszła za nią. Za moment usłyszałem huk. Nie miałem pojęcia, że to wystrzał. Sądziłem, że żona może zemdlała i upadła. Pobiegłem do łazienki. Jeden z funkcjonariuszy klęczał przy żonie i prosił: pani Basiu niech pani nie odchodzi, niech pani nie odchodzi. Mnie kazali wyjść z domu i wskazać drogę karetce pogotowia. Działałem w szoku i wyszedłem. Teraz postąpiłbym inaczej. Zostałbym w mieszkaniu, przy Basi. Przynajmniej wiedziałbym o czym mówili i co robili.”… - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Old (z lutego 200 r.) obszerny kawałek historii o Barbarze Blidzie …, ciężkich starych i lepszych nowych czasach, …, Śląsku i Ślązakach, … lekkim piórem skreślony: Lidia Ostałowska: „Coś ty, dziołcha, zrobiła?” wyborcza.pl/1,76842,4891738.html?as=1&ias=11&startsz=x = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = „Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki jutro o 9.30 SB ZBÓJ Grzegorz Skrabania … 28.04.09, 20:21 … szef ekipy do zatrzymania Barbary Blidy, który dzień przed zatrzymaniem miał „prywatną odprawę”, a w tej oficjalnej nie uczestniczył o czym tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=93758117&a=94620651 Przed Komisją ds. śmierci Barbary Blidy „oczywista oczywistość”. „Śląskie tajemnice” (Przekrój 24 maja 2007) media.wp.pl/kat,37976,wid,8874360,wiadomosc.html?ticaid=16d71 …”Jest jeszcze coś: w tym teatrze ciągle występują ci sami aktorzy. Przede wszystkim przystojny i postawny Grzegorz Skrabania. To on dowodził akcją w domu Barbary Blidy. Wcześniej pojawił się u Porowskiego, u Heleny G., u Beaty B. I u znanego śląskiego adwokata. W domu Porowskiego miał być także porucznik Tomasz Fujarski. Choć jest oficerem, podczas akcji ABW w domu Blidy robił za kierowcę. Potem, już po jej domniemanym samobójstwie, brał udział w przeszukaniu jej posesji.”… …”Choć to właśnie ten funkcjonariusz dopuścił do tego, że antyterroryści mierzyli z broni do dziecka Porowskiego. To on wyciągnął chorą kobietę w nocy na przesłuchanie bez protokołu. To on podczas akcji pozwolił adwokatowi wejść do łazienki z bronią w kieszeni szlafroka. Te historie wywołują złowrogie skojarzenia z akcją w mieszkaniu Barbary Blidy. I podejrzenia o mataczenie przez śledczych.”… …”Bo to Grzegorzowi Skrabani (podobnie jak jego kolegom ze śląskiej ABW) kilka zatrzymywanych przez niego wcześniej osób próbowało przed sądem wytoczyć sprawy. Wymiar sprawiedliwości tak długo się nimi zajmował, aż się przedawniły.”… „Układ który zabił Bidę” (NIE nr 04/2008 ) www.nie.com.pl/art10089.htm …”Może kiedyś dowiemy się, jak daleko sięgała współpraca prominentnych protektorów ze służbami specjalnymi. Czy wykraczała poza normalne kontakty przedstawicieli dwóch współdziałających ze sobą resortów – sprawiedliwości i spraw wewnętrznych? Z protokołu przesłuchania funkcjonariusza Grzegorza S. (protokół już jest jawny) w sprawie o sygnaturze VI Ds. 56/04 wynika, że zastępca szefa delegatury UOP w Katowicach jeździł do Ministerstwa Sprawiedliwości do Warszawy jeszcze przed zatrzymaniem biznesmena specjalnie po to, aby omawiać szczegóły sprawy Porowskiego i sędziego Hurasa, woził też protokoły przesłuchań. Podwładnym wydał polecenie, by trzymali w tajemnicy przed śląską prokuraturą prowadzone działania.”… …”Funkcjonariusz Grzegorz S. bierze udział w obu akcjach. Podczas zatrzymania Krzysztofa Porowskiego jest szeregowym funkcjonariuszem UOP. Po domu biznesmena biega z pistoletem w ręce. „Dziennik Zachodni” w 2000 r. opublikował fotografię z tamtej akcji. Na zdjęciu widać funkcjonariusza celującego z broni krótkiej do leżącego na ziemi człowieka. Celującym ma być właśnie Grzegorz S. Na ziemi leży robotnik budowlany, ale z podpisu wynika, że to właśnie Porowski. Podczas próby zatrzymania Barbary Blidy Grzegorz S. był już dowódcą grupy realizacyjnej. Awansował.”… …”Prokuratura w Mysłowicach wyjaśnia, czy funkcjonariusze Grzegorz S. i Michał C. nakłaniali świadków do składania fałszywych zeznań i zastraszali. Zapada decyzja o umorzeniu. Najważniejsze śledztwo prowadzone jest w Gdańsku, trwa kilka lat, kilka razy prokuratura bezskutecznie próbuje je umorzyć, aż wreszcie się udaje ze względu na przedawnienie. Wtedy funkcjonariusze otrzymują awanse.”… = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = „Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
jazmig Zabiła się, bo miała powód 29.04.09, 07:38 a tym powodem było nieczyste sumienie. Doskonale wiedziała, że jest umoczona. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_po_dziadku_z_wermachtu Kalisz zajmij lepiej "samobojstwami" ws. Olewnika 01.05.09, 03:18 tluscioch ma jakiegos hopla na punkcie Blidy mozna sie zastanawiac czy sam nie jest gdzies umoczony i probuje sobie zalatwic lepsze zarcie gdy w koncu przyjdzie mu posiedziec w wiezieniu Odpowiedz Link Zgłoś
alka.modesta Re: Jak PiC IV RP mafię paliwową ścigała: 28.04.09, 23:26 szczerze podziwiam pana zapamietanie i wole wykazania jak "sprawa blidy' i pochodne wygladaly w rzeczywistosci. nieczesto sie zdarza ze czytelnik ma podane wszelkie informacje. zapewne zgromadzenie tych informacji i linkow wymagalo sporo wysilku. szacunek z mojej strony Odpowiedz Link Zgłoś
jazmig Blida nie była gęsią 28.04.09, 18:13 Nie róbcie z niej świętej, ani tym bardziej osaczonej i bezbronnej. To nie była jakaś zastraszona księgowa czy urzędniczka, ale polityk z wieloletnim doświadczeniem, możliwością korzystania z usług najlepszych polskich adwokatów. Bez powodu do siebie nie strzelała. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Blida nie była gęsią 28.04.09, 18:23 jazmig napisał: "Nie róbcie z niej świętej..." Nie kłam już na początku zdania ponieważ nikt z tej kobiety nawet świętej robić nie próbuje. Odpowiedz Link Zgłoś
jazmig JUż tytuł posyła ją na ołtarze GW 28.04.09, 19:11 Osaczona i bezbronna - bezczelne kłamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Skończ z tą denną kościelną retoryką. 28.04.09, 20:40 Całkowcie bezbronna, pewnie nie i to może być kwestia sporna. Osaczona, z całą pewnością i przy obecnym stanie wiedzy jest to już fakt bezsporny. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Na tyle na ile... 28.04.09, 20:48 każdy przestępca może czuć się osaczony. I tak powinno być w państwie prawa. __________ Kariery medialne robią nicości w rodzaju marszałka Niesiołowskiego czy posła Palikota – prowincjonalnego nababa, który bawi się rolą ojca chrzestnego na lubelszczyźnie. [red. S. Michalkiewicz] Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Oj, czyżbyś się poczuł osaczony w swojej obórce? 28.04.09, 21:27 W końcu ukradłes tytuł profesor:) Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Oj, czyżbyś się poczuł osaczony w swojej obór 29.04.09, 07:04 tytuł "bydło" też ukradł... Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb O przepraszam najmocniej, ale... 28.04.09, 20:39 wielokrotnie na łamach Forum GW postulowałem przekwalifikowanie sejmowej komisji śledczej badającej okoliczności śmierci Barbary Blidy na Sejmową Komisję ds. Kanonizacji Barbary Blidy. Dla mnie to oczywistość biorąc pod uwagę zabiegi ludzi z SLD. Niestety nie wszyscy podzielają tę opinię i nie wiedzieć czemu bojkotują ten zamysł. Za zupełnie bezczelne uważam wysłanie jednej z wersji mego postulatu o kanonizacji BB na oślą ławkę. Nie ustaję w staraniach. __________ Okazuje się że zdaniem wielu polityków i propagandystów Platformy Obywatelskiej nie wolno w Polsce posługiwać się prawdą jako narzędziem gry o świadomość społeczną. [prof. A.J. Zybertowicz] Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok koleś, ale ty mnie rozsmieszasz 28.04.09, 22:05 tyle jest w Tobie sowieckiego człowieka........... aż słodkie. Do życia demokracji, to Ty się nie nadajesz, i to jest twój ból. gdzie nie ma dowodów - tam nie ma przestępstwa! A tylu szukało! I nie dało sie wedle starej metody - dajta ludka to i papir siem bydzie.......... Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Dowod przestepstwa blida miala w lapie 28.04.09, 23:36 Nawet baaardzo sfanatyzowane lewackie menele musza uznac za przestepstwo stawianie oporu wladzy z bronia palna w reku. Trup blidy wlasnie taka bron w lapie mial. Ot, macie dowod, towarzyszu, teraz ogon pod siebie. Proby wybielania czerwonej blidy przez czerwone kanalie z tej samej sfory to beznadziejne zadanie logistyczne, calkiem jakby kto chcial otrzezwic kwacha denaturatem. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte komus groziła, prawacki menelu? 29.04.09, 02:40 a teraz ogon pod siebie bydlaku próby oczernienia Barbary Blidy przez brunatne kanalie z twojej sfory, kanalio, to grzech śmiertelny Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Ewidentnie groziła... 29.04.09, 06:03 a już najbardziej to zdrowemu rozsądkowi co poniektórych... ________________ Jednym z podobieństw UE do ZSSR jest promowanie gorszych stron natury ludzkiej. Nie ma takiej ułomności człowieka której nie starano by się podnieść do najwyższej rangi i godności wręcz, nadać jej prawomocny status "normalności". Jeśli pedagogika starożytna albo chrześcijańska starały się podnieść poprzeczkę wymagań, o tyle dominujący w UE permisywizm odwołuje się bardziej do folgowania instynktom niż do trzymania ich w ryzach. Jest to podobne do wczesnej fazy bolszewizmu i jego pogardy dla konwenansów. Unijne prawodawstwo prowadzi do rozkładu stosunków rodzinnych i nie jest to kwestią przypadku. Pora abyśmy się temu w obywatelskim proteście stanowczo sprzeciwili, albo jeśli nie my to zapłacą za naszą bierność nasze dzieci. Gazecie oczywiście zawsze było bliżej do bolszewii niż do chrześcijańskich zasad moralnych, zatem trudno się dziwić temu co wspiera całym swym koszernym "autorytetem"… [red. S. Michalkiewicz] Odpowiedz Link Zgłoś
crimen Re: Blida nie była gęsią 28.04.09, 19:11 Dlaczego zawsze musi znaleźć się jakiś sku...syn, który nie potrafi uszanować majestatu śmierci. Tumanie żałosny, twój durny Ziobro przez dwa lata wychodził ze skóry, aby cokolwiek znaleźć na Blidę. Nie znalazł nic. Nie przyszło ci na myśl w tym durnym łbie, że ludzie z odrobiną honoru zdolni są do desperackich kroków, aby tylko nie dać się poniżyć? Zapewniam cię, że są tacy, choć w PISie ich nie spotkasz. Odpowiedz Link Zgłoś
alka.modesta Re: w IV RP nacisków NIE BYŁO … 28.04.09, 23:09 zawsze wychodze z zalozenia, ze by wypowiadac sie w jakiejkolwiek kwestii badz wyrobic sobie zdanie nalezy najpierw poznac fakty. nie znalam dostatecznie faktow odnosnie tak zwanej 'afery blidy' wiec nigdy nie zabieralam w tej kwestii glosu. bardzo dziekuje za rzeczowa i precyzyjna informacje do przemyslenia. aczkolwiek sadze, ze wnioski w oparciu o panski post sa oczywiste. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte wracaj do swojej prawdomównej 29.04.09, 02:45 Gazety Polskiej, adieu Odpowiedz Link Zgłoś
a.mm Śmierć Barbary Blidy. Była osaczona i bezbronna 28.04.09, 16:30 ZANIM OTWORZYSZ WYBORCZA WYLACZ GLOSNIKI ! moja opinia jest taka, ze gazeta wpiepsza reklamy w wysoce upierdliwy sposob i powinna byc kopnieta w tylnia czesc ciala. Najglupsze web sites na internecie nie maja tak wysokiego stopnia upierdliwosci i WLACZAJACYCH SIE GLOSNIKOW jak gazeta wyborcza. Wstyd i lac w pysk. Amen FUCK BANK DnB NORD fortjente FUCK ACTIMEL FUCK VISA fUCK tANCERZY FUCK GAZETA WYBORCZA~! Odpowiedz Link Zgłoś
tata60 Śmierć Barbary Blidy. Była osaczona i bezbronna 28.04.09, 17:01 Jak łatwo w naszym kochanym kraju dać władzę prawie faszystom /stalinistom/. Kto cokolwiek wie o historii, to ręce powinien załamać. Ziobro - oberkat, Macierewicz - oberpolicmajster, Kornatowski, Kaczmarek i inni - dupki gotowi dla kariery wykonać każde polecenie swoich szefów. Poczytajcie o hitlerowskim systemie sprawowania władzy, poczytajcie o sposobie funkcjonowania stalinizmu. Ja to znam - i mogę pokazać bardzo wiele porównań wspólnych dla tych dwóch systemów i ,,kaczyzmu". Tylko w dyskusji niech nie biorą udziału szczeniaki po podstawówce, tylko poważnimludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
goyahkla Re: Śmierć Barbary Blidy. Była osaczona i bezbron 28.04.09, 17:21 Słuchaj "mądry" człeku powiedz mi jaka jest różnica między (znienawidzonym przez ciebie) narodowym socjalizmem (NSDP) a socjalizmem Twoich i GW idoli jak Lenin , Stalin, Pol-pot? Bo jakoś nie mogę się dopatrzeć! Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Może sam się dokształcisz? 28.04.09, 17:05 Od kiedy to prokurator decyduje o tym czy ktoś popełnił przestępstwo? Lecz się gościu. Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss tezy dla naiwnych dziewic 28.04.09, 17:16 Tak to jest gdy slaby adwokat,a przeciez jego "kariera" u Kwacha to przyklad wyjatkowo selektywnej slepoty, teraz bawi sie w prokuratora. Nie wiem czy wolno takie wypowiedzi publikowac, zle to dodatkowo swiadczy o Kaliszu bo wyraznie widac jak jest stronniczy i jak szuka kazdego potwierdzenia komuszej tezy, ze te "niewinna" Blide zaszczul brzydki PiS. Kpiny panie Kalisz, nie jest ta panska dzialalnosc warta nawet jednej dniowki, no ale trzeba sie pokazywac w me(r)diach, jeszcze tak ze dwa lata pociagniemy... Odpowiedz Link Zgłoś
z.wyspy chlystek z krwią na rękach. 28.04.09, 21:30 żaden tam wielki polityk. chłystek. chłystek z krwią kobiety na rękach. polityka rzeczywiście deprawuje. Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor.nowytor8 mafia SLD jest bezwzględna, tak jak 3 samobójców 28.04.09, 18:17 ws. porwania Olewnika, tak samo Blida została zmuszona do samobójstwa, "bo Baśka będzie sypać". Odpowiedz Link Zgłoś
crimen Re: mafia SLD jest bezwzględna, tak jak 3 samobój 28.04.09, 19:22 Następna gnida rozwija twórczo kaczą teorię spisku. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte skąd te rewelacje? 29.04.09, 02:48 śmigaj do prokuratora, jeśli coś wiesz jakieś źródła? Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Śmierć Barbary Blidy. Była osaczona i bezbronna 28.04.09, 18:45 Już dawno temu twierdziłem,że całe przywództwo IV RP powinno ponieść konsekwencje.Jedni przed trybunałem stanu inni przed sądem.Obrady rządu u prezydenta w stylu mafijnym,tzn bez udokumentowania i podejmowanie tam decyzji decydujących o życiu obywateli to kpina z demokracji.Komuchy anty komuchom nie dorosły do pięt w perfidii działań. Odpowiedz Link Zgłoś
ollo2005 Śmierć Barbary Blidy. Była osaczona i bezbronna 28.04.09, 18:48 A dlaczego ni ma ani słowa o tym, ze red. Pietraszewski brał udział początkowo w nagonce medialnej na Kmiecikowa i Blidę. Opamiętał sie chłop dopiero po śmierci Blidy i olał swoich kolesiów z Pisowskiej prokuratury i nawet zaczął na nich, odważnie, pluć... Odpowiedz Link Zgłoś
martinedenn Nie byla ani osaczona ani bezbronna 28.04.09, 18:54 Kalisz wygaduje bzdury. Gdyba Blida byla czysta umialaby sie obronic. Krag jej obroncow swiadczy o tym jak wplywaowa byla osoba. Nikt niewinny nie popelnia samobojstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
carlfrost Re: Nie byla ani osaczona ani bezbronna 28.04.09, 20:53 nikt niewinny nie popełnia samobójstwa? naprawdę chcesz powiedzieć że 3964 osoby, które popełniły samobójstwo w Polsce w 2008r. (dane KGP) zabiły się bo były czemuś winne? Nawet jeżeli była czysta to inspirowany politycznie proces karny może być przez prokuraturę przedłużany w nieskończoność, że nie wspomnę o śledztwach prowadzonych przez 5-6 lat i umarzanych, następnie ponownie wznawianych i znów umarzanych w rytm kolejnych wyborów Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte znów ta mantra bezkrytycznych idiotów 29.04.09, 02:51 kto ci wtłoczył do głowy, że 'nikt niewinny nie popelnia samobojstwa'? Odpowiedz Link Zgłoś
es54 Zamiast 28.04.09, 19:39 Zamiast do Brukseli Ziobro do celi! Razem z Kaczyńskim! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Towarzysz to piękne, staropolskie słowo, ale skąd 28.04.09, 21:25 to ma wiedzieć byle kaczysta? Odpowiedz Link Zgłoś
altmagus Re:Zamiast do Brukseli Ziobro do celi! Razem z Kac 28.04.09, 20:57 es54 napisała: > Zamiast do Brukseli Ziobro do celi! Razem z Kaczyńskim! Czy nad PiSem rozprawa ochroni przed nadużyciem prawa? Szanowny PiS i Zet Zet. Pachniesz jak brudny klozet. Nad szamboperfumerią. Z postaw swoją mizerią. Nie umacniaj się w wierze. Pedały masz w rowerze. Syjonistów w Syjamie. Jak wódz oddawaj mamie. Nie dręcz ludzi sądami. Nie szantażuj hakami. Przez PiSiORnego prawnika. Nasyłasz komornika! Pod najświętszym krzyżykiem. Pożegnaj się z Ryzdykiem. Podejmij świadom ten czyn. Dla Ciebie to Boży Syn. Wstąpił był do piekła. By stamtąd nie uciekła. Zła nauka szatana. Belzebubem podana. Czyli jad namiestnika. Radyja ojRezdyka. Top czarownicę w latrynie. Winna, gdy śmierdzi, wypłynie. Nie śmierdzą stoczniowe pieniądze zbierane na kleru żądze. Przytopi Belzebub bosakiem razem z biesem Nowakiem! Fundacja Prasowa Solidarności. To jak stocznia Rydzymptoryści! Może przestanie być tabu? Może dojdziemy do ładu? www.youtube.com/watch?v=FWvS9llbSJ0&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
sn0o0w Śmierć Barbary Blidy. Była osaczona i bezbronna 28.04.09, 19:39 Ten wywiad to jakiś żart? Komunistyczny aparatczyk i przydupas prezydenta-pijaka będzie mi udowadniał, że biedna Blida została zaszczuta. Jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
alka.modesta Re: Śmierć Barbary Blidy. Była osaczona i bezbron 28.04.09, 23:36 zero w twoim nick'u jest znamienne... Odpowiedz Link Zgłoś
vice_versa Re: Śmierć Barbary Blidy. Była osaczona i bezbron 29.04.09, 01:29 Wychodzi na to że jedna z prominentnych działaczek SLD popełniła samobójstwo zupełnie bez przyczyny, a jedynym motywem był strach przed Ziobrą i Wassermanem. Opowiadanie o samobójstwie jest bajką dla debili. Osoba publiczna jaką była Blida nie miała by się czego bać w polskim systemie partyjno-sądowym. To wie przeciętny obywatel, tym bardziej musiała wiedzieć Blida. System adwokatury i kruczków prawnych w naszym kraju działa na tyle sprawnie, że najdalej po roku byłaby wolna. W takich okolicznosciach nie popełnia się samobójstwa. KTO uwierzy, że przez 2 lata od śmierci nie zrobiono analizy kryminalistycznej!? Kalisz mówi, że WŁAŚCIWA analiza kryminalistyczna gotowa będzie niebawem -"NASZ dr Gramatyka" dostał pozwolenie dopiero 2 mc temu... Cover up trwa... Proponuję się zastanowić nad tym KOGO zaczęłaby sypać Blida, gdyby ją przyciśnięto tak jak Alexis. KTO się bał na tyle, żeby ją uciszyć w trakcie operacji zatrzymania? Akurat PiS jest ostatnią partią w kolejce której zależałoby na śmierci Blidy. Za dużo wiedziała i mogła chcieć współpracować. I kogoś to przeraziło, miał informacje o akcji i "użył" swoich ludzi. I cały oparty na zeznaniach UCZESTNIKÓW akcji cover up o samobójstwie. A teraz to samo środowisko które ją "uciszyło" bierze udział w spektaklu pt. Komisja Śledcza i robi z Blidy męczenniczcę i ofiarę prześladowań PiSowskich. I koniecznie we wszystkich wywiadach trzeba powtórzyć, że prokuratura nic na Blidę nie miała. Na marginesie: Stanowisko urzędników skarbowych, że 10letni najem kwatery nie jest "nieodpłatnym świadczeniem", stanowiącym przychód do opodatkowania po stronie Alexis, a remont basenu nie jest "przysporzeniem majatkowym" podlegającym opodatkowaniu u Blidy nadaje się do natychmiastowego wszczęcia postępowania dyscyplinarnego wobec wydających takie opinie urzędników skarbowych. Albo poseł, prawnik i adwokat nie zna ustaw podatkowych albo robi IDIOTÓW z czytelników, stwararzając wrażenie że wszystko było w porządku i zgodnie z prawem. W myśl starej goebbelsowskiej zasady, że kłamstwo powtarzane wystarczająco dużą ilość razy staje się prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte to wszczynaj sobie to postępowanie 29.04.09, 02:54 pisowski aparatczyku umknęło ci, że to barter Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Prawnik Kalisz i Prawnik Ziobro 28.04.09, 19:43 Odsuwając na bok merytoryczną treść artykułu proszę zwrócić uwagę na sposób wypowiadania się Kalisza. Prosze ją porównać np ze słynną konferencją prawsową Ziobry na temat doktora G. Prawda że różnica rzuca się w oczy? Nawet przy całej niechęci do Kalisza jako słynnego "pornogrubasa"? Odpowiedz Link Zgłoś
goyahkla Re: Prawnik Kalisz i Prawnik Ziobro 29.04.09, 06:00 Fundamentalista komunistyczny nie jest wstanie odebrać życia człowiekowi ale milionom ludzi. A wszystko po to aby świat uleprzyć i zrobić go normalnym.Ot miłość lewactwa do ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Tak, niewinna jak jak sekuła i baranina :P 28.04.09, 19:44 Tłuszcz mu chyb na mózg się wylewa i stąd te brednie :P Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Tak, niewinna jak jak sekuła i baranina :P 28.04.09, 19:53 Jasne, że winna bo nie z PiSu. To jest jedyny dowód jaki na nią znaleziono. No i to że swoją śmiercią zaszkodziłą ewidentnie PiSowi. Odpowiedz Link Zgłoś
blanzeflor Śmierć Barbary Blidy. Była osaczona i bezbronna 28.04.09, 19:50 niech mi to wytłumaczy, jak to możliwe, że przytakim stanie wiedzy komisji śledczej, przy obciążających zeznaniach, Ziobro może w ogóle myśleć o parlamencie europejskim czy potem (nie daj Bóg, tfu, tfu, na psa urok) będzie nie do ruszenia? jeśli tak, to jest to kolejny skandal! do pierdla z nim! Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: Śmierć Barbary Blidy. Była osaczona i bezbron 28.04.09, 20:26 "Bo przeciwko Blidzie niczego nie było. Krawczyk miał tylko wątpliwości dotyczące umowy z 1998 r. między Blidą a K. Barbara K. zadeklarowała, że sfinansuje remont basenu w letniskowym domu Blidy w Szczyrku. W zamian Blida na dziesięć lat udostępni w nim pokój Barbarze K. Krawczyk poprosił urząd kontroli skarbowej o sprawdzenie, czy z tytułu tej umowy należą się świadczenia na rzecz fiskusa. Kontrolerzy uznali, że nie." Nad tą łapówką pracował dobry prawnik (Kalisz? ;-). Alexis funduje basen. W zamian dostaje pokój, w którym nie mieszka. Umowa jest spisana, podatku płacić nie trzeba, a po dziesięciu latach Blida zostaje z basenem. (A mąż się cieszy, że ma taką "zaradną" żonę...) Nie dziwię się Kaczyńskim i Ziobrze, że dostawali piany widząc jak są wodzeni za nos. Jak można dać legalnie łapówkę śmiejąc się innym w twarz. Ja mam taką hipotezę: Blida spanikowała. Doszła do wniosku, że jakiś jej gruby szwindel się wydał, że ktoś nie wytrzymał i sypnął, albo doszukał się naruszenia prawa w tym co było tak doskonale obmyślone. I, na nieszczęście PiS-u, Blida źle oceniła sytuację. Bo Ziobro i jego ludzie nic nie znaleźli. Może była, mimo wszystko, w miarę przyzwoitym człowiekiem i sumienie podpowiedziało jej pesymistyczną wizję przyszłości. Jeśli ktoś Blidę zaszczuł, to tylko ona sama. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok zabawna wypowiedz, typowa do homo sovieticusa 28.04.09, 22:02 a do tego: czytać ze zrozumieniem potrafi? Oczywiście, że nie! A dlaczego nie? No bo jarek zakazał! Odpowiedz Link Zgłoś
imagistyk Śmierć Barbary Blidy. Była osaczona i bezbronna 28.04.09, 21:10 Za rok,w rocznicę śmierci Barbary Blidy, trzeba pikietować domy Jarosława Kaczyńskiego i zerozeroZiobry. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Tomuś od kiedy to byle palant po podstawówce 28.04.09, 21:24 feruje wyroki jako sędzia? A o sprawie mafii węglowej jeszcze się wiele dowiesz jak wpadną złodzieje z układu Kaczyńscy - Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś
jul567 Sprostowanie Tytułu 28.04.09, 21:40 Poseł Kalisz jest przewodniczącym Sejmowej Komisji Śledczej do zbadania okoliczności tragicznej śmierci byłej posłanki Barbary Blidy! Sugestie ,że jest to "Komisja d/s samobójczej śmierci Barbary Blidy" są nie tylko nieuprawnione ale są formą "urabiania opini publicznej" w tej sprawie. Jest wiele tajemniczych faktów wskazujących na zabójstwo B.Blidy. Prawdopodobnie było to przypadkowe i niechciane zabójstwo ale było! Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Niedoszle ubicie blidy 28.04.09, 23:18 Cala afera o to, ze bandytka nie zostala ubita jak wsciekly pies, mimo ze stawila opor z gnatem w brudnej lapie. Mogla poranic ludzi, albo i zabic kogo. Szczesliwie, durna jak wszystkie czerwone menele, nie wiedziala z ktorego konca spluwy kula wylata i palnela sobie sama na komore. Nie mozna liczyc na podobne szczecie kiedy przyjdzie zamknac reszte eseldziwek - trzeba, w razie oznak nieposluszenstwa prawu, siegnac po srodki przymusu, do zastrzelenia na miejscu wlacznie. Z byle czerwonym smieciem nie ma sie co cackac. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: 80 tys. łapówki niosła właśnie Blida. 28.04.09, 22:10 "Niosła" tyle że nikt ani jej ani pieniędzy nie widział. Odpowiedz Link Zgłoś
goyahkla Re: 80 tys. łapówki niosła właśnie Blida. 29.04.09, 06:02 Fundamentalista komunistyczny nie jest wstanie odebrać życia człowiekowi ale milionom ludzi. A wszystko po to aby świat uleprzyć i zrobić go normalnym.Ot miłość lewactwa do ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: 80 tys. łapówki niosła właśnie Blida. 29.04.09, 06:26 > Fundamentalista komunistyczny nie jest wstanie odebrać życia > człowiekowi ale milionom ludzi. A wszystko po to aby świat > uleprzyć i zrobić go normalnym.Ot miłość lewactwa do ludzi. Prawistyczny, chrześcijanistyczny, judaistyczny, muzułmanistyczny, konserwaistyczny, postępowoistyczny, narodowoistyczny, patryiotyistyczny, maoistyczny, itd. itp dokładniuśko tak samo Każdy z nich dokładnie tak samo realizuje swoją "miłość" -actwa do ludzi. No i najczęściej uważa że tylko ci tzw. "inni" np. "lewactwo" są "be" i chcą zrobić innym "kuku". :) Myśle że "moheryzm" lewactwa jest dla Ciebie nie do zrozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 A ty jej towarzyszyłeś jako ochroniarz? Bo jeżeli 28.04.09, 22:11 nie, to nie powtarzaj kaczych bajek. Odpowiedz Link Zgłoś
mrrek Nowa święta... święta blida od wungla. 28.04.09, 22:23 tylko ciekawe, kto jej dał ten pocisk... pocisk który nie zabija... pocisk którego na bazarze u ruskiego nie kupisz. Hę, towarzyszu aZalisz? I wy, wybiórczy szabesgoje z gazowni? Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte nowe miejskie legendy? 29.04.09, 02:58 jesteś komunistycznym pożytecznym acz kompletnie bezmyślnym [...] Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Osaczona i bezbronna 28.04.09, 23:09 To jest wynik! Trzy slowa i dwa klamstwa. Tylko "i" ma cokolwiek na rzeczy. 1. "osaczona" -sama przecie wlazla do kibla i zamknela drzwi, nikt jej nie okrazal niczym bezpieka partyzantow w lesie. 2. "bezbronna" - z nielegalnym gnatem w reku? Wielki i nieusprawiedliwiony blad organow scigania to dopuszczenie do sytuacji, kiedy bandytka stawila opor z bronia w reku. Cud, ze nikt nie zostal nawet ranny, brak obycia blidy z bronia palna spowodowal, ze sama sobie wymierzyla sprawiedliwosc. Ale nie mozna liczyc na podobnie szczesliwe zakonczenie, kiedy przyjdzie aresztowac inne menele. Procedura postepowania z czerwonym musi zakladac zalozenie kajdanek na konczyny przednie i uwalenie bandyty twarza w grunt, zeby do pustego lba nie przyszlo stawiac opor. Nie mamy tylu policjantow na zbyciu, zeby szafowac zyciem ludzkim w trakcie deratyzacji kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Re: Osaczona i bezbronna 29.04.09, 00:26 Dokladnie, a wlasciie to trzy slowa i trzy klamstwa: nie osaczona, nie bezbronna, nie osaczona i bezbronna. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte dobry wieczór, panie Z.! 29.04.09, 03:02 pana też to spotka, spokojna głowa! zalozenie kajdanek na konczyny przednie i uwalenie ciebie, bandyty, twarza w grunt, zeby do pustego lba nie przyszlo stawiac oporu. Nie mamy tylu policjantow na zbyciu, zeby szafowac zyciem ludzkim w trakcie deratyzacji kraju Odpowiedz Link Zgłoś
juesej2 Re: Osaczona i bezbronna 29.04.09, 18:25 Hello bezportek! Przepraszam ale nie dosc,ze bez portek to ,jestes jeszcze bez rozumu.Czytajac twoje posty mozna martwic stanem szkolnictwa w Polsce.Gdzie logika w tym jest? Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Śmierć Barbary Blidy. Była osaczona i bezbronna 28.04.09, 23:22 Takiego cuchnowskiego i kublik a raczej kubeł PO-myj to ze świecą szukać.To Moczarowcy byli estetami przy tej parze ludzi bez zasad i honoru. Ze zwykłej pomagierki złodziei wongla na przemysłową skalę robić zaszczutą ofiarę a właściwie to św. Barbarę to hucpa możliwa tylko w zgniłej Polsce,a na hagiografa i postulatora jej świętości brać Kalisza,kumpla i towarzysza ze złodziejskiej partii to obrażanie inteligencji każdego czytającego ,oczywiście oprócz opłaconych dyżurnych kundli tu piszących. Kiedyś było jasne złodziej to złodziej,a czerwony to dopiero złodziej nad złodzieje,dzisiaj to zaszczute biedne ofiary. A nie wątpię ,że każdy przestępca jest zestresowany na widok policji w swoim domu,ponieważ jak mówi stare przysłowie na złodzieju czapka gore.A więzieniach są sami niewinni i ofiary Ziobry. Odpowiedz Link Zgłoś