Dodaj do ulubionych

Laos: 20-letnia Brytyjka może zostać skazana na...

02.05.09, 22:35
ohydne...
Obserwuj wątek
    • noducks [...] 02.05.09, 23:15
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • umasumak Re: 02.05.09, 23:25
        noducks napisał:

poza tym na zdjeciu na brytyjke nie wyglada, raczej na
        > murzynke z brytyjskim obywatelstwem. nikt po niej w europie plakac
        > nie bedzie

A co, jeśli jest niewinna? Zresztą nawet jeżeli jest winna, ma prawo do obrony,
        a wymiar sprawiedliwości Laosu jej tego odmawia. Prawo ma być twarde, ale ma być
        prawem, a nie bezprawiem.
        • hytrus Re: 03.05.09, 01:21
          nie no jestem ciekaw czemu wycieli post noducks... to juz nie mozna napisac
          murzynke ?! jakas zenada...
          • 1aegir1 Re: 03.05.09, 01:49
            Z tych samych przyczyn nie pisze sie rowniez Polaczek. Co
            innego slowotworstwo na chodniku.
            • noducks Re: 03.05.09, 01:52
              od kiedy slowo murzyn jest obrazliwe??? myslalem, ze chcac obrazic
              murzyna okresla sie go "czarnuchem". a na marginesie, powszechnym w
              uzyciue wsrod czarnych jest slowo "bialas", ale jeszcze nie slyszalem
              o przypadku murzyna, ktory stanalby przed sadem za taki epitet.
              tolerancja????
              • straszna.dziwka Re: 03.05.09, 02:00
                Obrazliwa jest sugestia, ze Murzyn nie moze byc obywatelem UK, a jeszcze
                bardziej sugestia, ze po Murzynach nikt nie placze. Polska to wciaz kraj
                rasistow. Buractwo o czerwonym karku po dwoch klasach podstawowki gardzi
                czarnoskorymi, smiech na sali.
                • noducks mierzysz swoja miara??? 03.05.09, 15:00
                  "dziwko"
          • zdzichudyrma Re: 03.05.09, 10:27
            ale dlaczego twierdzisz ze skasowali post za słowo murzynka? czytam twoje
            wypowiedzi i mogę jedynie stwierdzic ze jestes jakims cwiercinteligentem ,
            kompletnie bez wyobrazni
          • habibi888-pl Re: 03.05.09, 10:28

hytrus napisał(a):

> nie no jestem ciekaw czemu wycieli post noducks... to juz nie mozna napisac
            > murzynke ?! jakas zenada...

Myślę, że chodziło o płacz po niej w Europie.

• nikdaklik Laos: 20-letnia Brytyjka może zostać skazana na.. 02.05.09, 23:27
      jaka Brytyjka, to Nigeryjka z angielskim paszportem a w ciążę zaszła już w
      pudle. Może jakaś przestroga będzie dla dzieciaków co im się wydaje, że
      mułowanie to szybka kasa.
      • kunni Re: Laos: 20-letnia Brytyjka może zostać skazana 03.05.09, 01:44
        Po pierwsze to paszport jest brytyjski nie angielski, poza tym skoro ma paszport brytyjski znaczy ze jest Brytyjka :P I nie wydaje mi sie zeby w tym wiezieniu to sama zaszla w ciaze (to by byl pierwszy przypadek wiatropylnosci) i ze sama tego chciala, bardzo prawdopodobne ze ja tam zgwalcili.
        • 1aegir1 Re: Laos: 20-letnia Brytyjka może zostać skazana 03.05.09, 01:48
          Bolszewicka masa, ktora wszedzie upatruje wroga, wie lepiej. Proste
          fakty i relacje ludzi ktorzy tam przebywali do nich nie docieraja.
          Towarzysz Stalin wiecznie zywy. I to jest bardzo przykre jak
          niewiele sie Polska zmienia.
        • maruda.r Re: Laos: 20-letnia Brytyjka może zostać skazana 03.05.09, 11:52
          kunni napisała:

I nie wydaje mi sie zeby w tym wiezieniu
          > to sama zaszla w ciaze (to by byl pierwszy przypadek wiatropylnosci)

Drugi.

• deddi Re: Laos: 20-letnia Brytyjka może zostać skazana 03.05.09, 02:47
        spieprzaj dziadu z takimi rasistowskimi komentarzami, najlepiej do bialegostoku,
        bo tam ostatnio policja ostro gnoi rasistow, to moze czegos sie nauczysz. to nie
        nigeryjka z brytyjskim paszportem, tylko brytyjka, zarowno w swietle prawa
        brytyjskiego jak i w potocznej swiadomosci brytyjskiego / angielskiego
        spoleczenstwa.
    • hytrus Re: Debil. 02.05.09, 23:29
      po pierwsze jej *Grozi* kara smierci ... czyli jeszcze nie zostala skazana, a to jest wielka roznica. dodam ze brytole potrafia robic wode z mozgu.

W samym Laosie bylem pare razy, (piekny kraj) za przemyt (jak w wielu krajach azjatyckich) grozi kara smierci (i dobrze), ciekawe ze w moim bagazu nie znaleziono narkotykow...

reasumujac, jesli ktos (czyt. kolezanka ze zdjecia) ryzykuje i przemyca narkotyki to musi brac pod uwage kare ktora moze ja za to spotkac.
      • empeczy Re: Debil. 02.05.09, 23:39
        > W samym Laosie bylem pare razy, (piekny kraj) za przemyt (jak w wielu krajach a
        > zjatyckich) grozi kara smierci (i dobrze)

co w tym takiego dobrego?
        • hytrus Re: Debil. 02.05.09, 23:49
          empeczy... jesli uwazasz ze narkotyki sa ok to nie mamy co dyskutowac...

w Laosie praktycznie nie ma narkotykow, dostep do nich jest bardzo ograniczony (jak w wiekszosci krajow w ktorych ta kara obowiazuje).

Zauwaz ze jest to maksymalny wymiar kary, wyroki sa wysokie ale bardzo rzadko przemytnicy skazywani sa na kare smierci.
          • aotearoa Re: Debil. 03.05.09, 00:39
            W Tajlandii narkotyki sa dosyc powszechne, tak wiec twoja teoria o ich
            niedostepnosci w krajach w ktorych za ich posiadanie grozi kara smierci mocno
            mija sie z prawda...
            • hytrus Re: Debil. 03.05.09, 01:33
              Do Tajlandii podchodze raczej jako do odstepstwa od reguly...
              • salmon Re: Debil. 03.05.09, 08:38
                twoja teoria ma w takim razie drugi wyjatek (bo zreszta cala jest zla):
                w laosie wystarczy pojechac do miasta Vang Vieng (mekka backpackersow) - tam
                jest od groma miekkich narkotykow. pewnie gdyby dorze poszukac to i twarde sie
                znajda. ale nie wiem nie szukalem.

p.s. a myslicie ze takiej mlodej kobiecie z zachodu trudno podrzucic cos do
                plecaka? moim zdaniem na 99% ktos ja wrobil. jest tysiace mozliwosci. mogl to
                podrzucic chociazby kierowca autobusu. ona oddala mu bagaz jeszcze w poprzednim
                krajau i spokojnie wsiadla do autobusu. kierowca ladujac bagaz do lukow w
                autobusie podrzucil paczke narkotykow. jest masa mozliwosci.
                • hytrus Re: Debil. 03.05.09, 22:38
                  Napisalem ze narkotykow prawie nie ma..
                  Zauwaz ze narkotyki dostepne tam sa tylko w kilku pubach i guest hous'ach gdzie rzeczywiscie przewija sie spora ilosc backpackersow, bo to oni stanowia glowna grupe kupujacych "towar". Zreszta to glownie "turysci" handlowali (taka obserwacja)...
                  Narkotyki mozesz tez kupic w Vientiane bo tez jest sporo turystow. Ale porownaj dostepnosc miedzy Vang Vieng a "pierwsza lepsza wsia w Polsce" (nie mowiac juz o miastach turystycznych). Proporcje bylyby jak 1 do 100.
                  Chyba tu sie mozemy zgodzic.
          • zdzichudyrma Re: Debil. 03.05.09, 10:36
            jasne, w laosie nie ma narkotyków, bo ty tam byłes i widziałes ,a przeciez jakby
            były to tobie na pewno do torby ktos by podrzucił

> empeczy... jesli uwazasz ze narkotyki sa ok to nie mamy co dyskutowac...

jesli uwazasz ze zakazanie wolnemu człowiekowi jedzenia palenia czy
            wstrzykiwania czego sobie zapragnie i piętnowanie wiązącego sie z tym rynku i
            obkładanie go jakimis karami z kosmosu kompletnie nie stosownymi, jest ok to
            jestes kretynem
            • kylax Posluchaj. 03.05.09, 16:50
              www.youtube.com/watch?v=uLyPpUsNkAE
            • hytrus Re: Debil. 03.05.09, 22:49
              > jesli uwazasz ze zakazanie wolnemu człowiekowi jedzenia palenia czy
              > wstrzykiwania czego sobie zapragnie i piętnowanie wiązącego sie z tym
              rynku
              i
              > obkładanie go jakimis karami z kosmosu kompletnie nie stosownymi, jest ok to
              > jestes kretynem

!? Rynku ?!... bo to babcie na ryneczku chodza i krzycza "gramik, gramik
              taniutko na sprzedaz"?
              Zreszta chyba jestem kretynem....
      • anonym_anonym Pytanie po co miala to robić? 02.05.09, 23:39
        Jak by do GB przemycała to rozumiem ale do tego zadupia? :) No bez jaj... co do
        ciązy to jest metoda by uniknąc kary w wielu regionach swiata znana i skuteczna.
        Ale mimo wszystko ciezko tu o motyw przestepstwa?
        • hytrus Re: Pytanie po co miala to robić? 02.05.09, 23:55
          odpowiedz jest bardzo prosta... podaz - popyt. Mala ilosc naroktykow na rynku =
          wysoka cena za zakup = wysokie zyski dealerow = jeszcze wyzsze zyski
          przemytnikow...

A wbrew pozorom, sporo jest tam turystow z zachodu ,ktorzy moga zaplacic
          wygorowana cene...
          • zdzichudyrma Re: Pytanie po co miala to robić? 03.05.09, 10:39
            przeciez wczesniej napisałes ze tam narkotyków niema ... eh
            • hytrus Re: Pytanie po co miala to robić? 03.05.09, 22:50
              napisalem dokladnie tak:
              praktycznie nie ma narkotykow, dostep do nich jest bardzo ograniczony.
              czytaj uwaznie.
      • perotin Nie znasz dnia ni godziny 03.05.09, 10:05
        > W samym Laosie bylem pare razy, (piekny kraj) za przemyt (jak w wielu krajach a
        > zjatyckich) grozi kara smierci (i dobrze), ciekawe ze w moim bagazu nie znaleziono narkotykow...

Ciekawe, kiedy wreszcie znajdą, skoro tak często tam jeździsz.
      • deja.lu Przypomnijmy sobie sprawę Tomczaka 03.05.09, 12:27
        Przypomnijmy sobie sprawę Tomczaka. Nie tylko zgwałcił, ale jeszcze zmasakrował
        kobietę, tak że do końca życia będzie na wózku inwalidzkim. Miał uczciwy proces
        w cywilizowanym kraju, silne dowody - DNA - były jednoznacznie przeciwko niemu.
        A i tak wszyscy na forum krzyczeli do końca o jego niewinności!
        Czy przestępstwo tej dziewczyny jest gorsze? Czy możemy być pewni, że
        rzeczywiście jest winna?
        A że zgwałcona? - To pewnie sama chciała, przyjemnie jej było, sprytna, bo
        zaszła w ciążę. A w ogóle to dobrze jej tak.
    • piotrek20074 GW pomyliła fotki 02.05.09, 23:37
      w tekście jest wyraźnie brytyjka.
      • kunni Re: GW pomyliła fotki 03.05.09, 03:23
        I na zdjeciu jest Brytyjka, widze ze w Polsce to totalny ciemnogrod, jesli jedynych polskich obywateli jakich znasz sa biali to nie znaczy ze inne kraje europejskie sa takie same. Obywatelami Wielkiej Brytanii sa ludzie roznej rasy religii i orientacji seksualnej. Powinnienes sie doksztalcic troche.
        • dottore.anatra Re: GW pomyliła fotki 03.05.09, 08:32
          kunni napisała:

> I na zdjeciu jest Brytyjka, widze ze w Polsce
          > to totalny ciemnogrod, jesli jedynych polskich
          > obywateli jakich znasz sa biali

Biali ale za to ciemni ;-)
        • 6x9 Re: GW pomyliła fotki 03.05.09, 11:03
          my tez mamy obywateli o różnym kolorze skóry, np Emanuel Olisadebe, nawet po
          polsku nie umie ;-)
    • 1aegir1 Gwałty, tortury, cele 4x4 - te więzienie to nie wi 02.05.09, 23:54
      Orobator co prawda urodzila sie w Nigerii ale zyla w poludniowym
      Londynie od czasu jak miala osiem lat. Ojciec zyje w Nigerii a matka
      i trojka siostr mieszka w Irlandii. Podobno znaleziono przy niej 680
      gramow narkotykow a przemyt powyzej 500 gramow jest karany smiercia.
      Wiezienie w ktorym przebywa, Phonthong, dopuszcza takie techniki
      sledcze jak: bicie, glod, duszenie, rozciaganie, tortury genitaliow,
      ekstrakcje zebow, palenie, narazanie na zimno i goraco, traktowanie
      narkotykami, pozorowane egzekucje, bol, izolacje, niepewnosc co do
      czasu przebywania, brak snu. Cele sa 4x4, posilki podawane 2 razy
      dziennie. Wiezienie w ktorym przebywa ta kobieta jest w czesci tylko
      kobiece ale 4 miesiace po aresztowaniu zaszla w ciaze.
      Prawdopodobnie byla ofiara wielokrotnych brutalnych gwaltow skutkiem
      czego jest ciaza. Rzad Laosu przyspieszyl proces by jak najszybciej
      wykonac egzekucje. Wyrok prawdopodobnie w przyszlym tygodniu.
      • hytrus Re: Gwałty, tortury, cele 4x4 - te więzienie to n 03.05.09, 00:26
        Skad masz takie informacje... w torturach nie dopisales tylko lamania kolem i przypiekania rozgrzanym zelazem...

A moze uwolnic wszystkich przemytnikow bo przeciez prawa czlowieka sa lamane i sa trzymani w celach do tego nie moga zadzwonic do mamusi...

Skad raptem sie wziely u Ciebie gwalty... do tego wielokrotne???
        piszesz:

>>rzad Laosu przyspieszyl proces by jak najszybciej
        >>wykonac egzekucje. Wyrok prawdopodobnie w przyszlym tygodniu.

Czyli co zostala skazana na kare smierci czy nie ??

Brytyjczycy w tym momencie celowo probuja wywolac histerie by spoleczenstwo "ruszylo" na pomoc ciemiezonej kobiecie w ciazy...
        A ciaza jest typowym "manewrem" proby zmniejszenia sobie wyroku...
        • 1aegir1 Re: Gwałty, tortury, cele 4x4 - te więzienie to n 03.05.09, 00:49
          Skad masz takie informacje... w torturach nie dopisales tylko
          lamania kolem i przypiekania rozgrzanym zelazem.

A co szokujace sa? Wiem, ze patrzac na to z perspektywy zwyklego
          czlowieka, ktory przez cale zycie siedzi w jednym miejscu,
          ewentualnie raz do roku jedzie na wakacje nad morze (Baltyk) sprawa
          moze sie wydawac przejaskrawiona ale zapewniam Cie, ze swiat jest o
          wiele bardziej okrutny niz sie Tobie wydaje. Informacje czerpie z
          wielu zrodel - od osob, ktore takie rzeczy dostarczyly, od
          oficjalnych agencji zajmujacych sie lamaniem praw czlowieka w
          wiezieniach itp. Poza tym wyraznie napisalem, ze wyrok ma byc w
          przyszlym tygodniu wiec co to za pytanie o wydanie wyroku? Wyrok ma
          byc wydany w przyszlym tygodniu i prawdopodobnie bedzie to wyrok
          smierci.
          Brytyjczycy nic nie wywoluja, bo juz kilku z nich zginelo w tym
          wiezieniu a jeden ma wyrok dozywotniego wiezienia i zadnej akcji nie
          bylo. Poczytaj wczeniej o Laosie i ich wiezieniach, regulacji
          wieziennych to wiecej pojmiesz. Takie wiezienia to miejsca gdzie sie
          ludzi torturuje a nie trzyma. Owszem, zgadzam sie, ze za przemyt
          narkotykow nalezy sie surowa kara, ale ten przypadek to kompletne
          bezprawie. Nawet nie wiadomo czy miala te narkotyki.
          To o ciazy pomine milczeniem.
          • hytrus Re: Gwałty, tortury, cele 4x4 - te więzienie to n 03.05.09, 01:16
            Jak juz pisalem w kilku postach powyzej, bylem w Laosie kilkakrotnie a przed wyjazdem do kazdego z krajow czytam i staram dowiedziec sie o nim jak najwiecej. Tak standardy w wiezieniach nie sa tam tak jak na zachodzie, ale nie zapomnij o tym ze sa to wiezienia!

Do tego prosze napisz jakie to sa "agencje" (moze towarzyskie?) z ktorych czerpiesz informacje.

Wiem jedno, w Laosie zeby trafic do wiezienia trzeba naprawde narozrabiac. Kobieta, ktora tam trafila byla albo bardzo glupia i probowala przemycic narkotyki, albo bardzo nie rozwazna i nie uwazala na swoj bagaz.

Nie wiem co jest w tym przypadku takiego bezprawnego ?! Nawet nie wiadomo czy miala narkotyki.?? a moze w ogole jej tam nie bylo? typowe tlumaczenie zlodzieja "ta reka nie jest moja".

co do:
            Poza tym wyraznie napisalem, ze wyrok ma byc w przyszlym tygodniu wiec co to za pytanie o wydanie wyroku? Wyrok ma byc wydany w przyszlym tygodniu i prawdopodobnie bedzie to wyrok smierci.

Twoje zdanie z poprzedniego postu:

Rzad Laosu przyspieszyl proces by jak najszybciej wykonac egzekucje. Wyrok prawdopodobnie w przyszlym tygodniu.
            Gdzie to jest wyraznie napisane to ja nie wiem... wiem jedno napisales ze proces zostal przyspiedzony by WYKONAC EGZEKUCJE!
            • hytrus Re: Gwałty, tortury, cele 4x4 - te więzienie to n 03.05.09, 01:23
              1aegir1... i tak Ci nie odpowiem ide spac... :D
              • zdzichudyrma Re: Gwałty, tortury, cele 4x4 - te więzienie to n 03.05.09, 10:24
                byłes w laosie ale gó... widziałes i gó... wiesz , ciezko sie czyta takie
                przemadrzałe teksty
            • 1aegir1 Re: Gwałty, tortury, cele 4x4 - te więzienie to n 03.05.09, 01:44
              Nie wiem, moze i byles w Laosie a moze i jestes malym alankiem z
              Przyglowic, ktoremu internet dal mozliwosc zanegowania kazdego
              faktu. Nie wiem, nie opowiadam sie za zadna teoria. Faktem jest, ze
              kobieta trafila do bardzo ciezkiego wiezenia i nie ma dowodow na to
              czy przemycala narkotyki.
              Informacje o tych wiezieniach czerpie od organizacji zajmujacych sie
              tematyka lamania praw czlowieka w wiezieniach - wykorzystaj google i
              daj mi kilka nazw (duzo tego nie ma) a ja Ci powiem czy trafiles.
              Przynajmniej jakos sensownie spozytkujesz ten transfer. Mam rowniez
              kontakt z osoba, ktora w takim wiezieniu przebywala, ale wiem ze dla
              Ciebie alanek internet jest po to by negowac wiec pomine ten
              fragment jako iz nie moze on byc zweryfikowany.
              • exxon71 Re: Gwałty, tortury, cele 4x4 - te więzienie to n 03.05.09, 05:29
                > Nie wiem, moze i byles w Laosie a moze i jestes malym alankiem z
                > Przyglowic,

Heh, do tej pory czytalem Twoja dyskusje z hytrusem z zaineresowaniem - ciekawa
                wymiana opinii. Ale tym postem aegir skompromitowales sie - zarzuty o bycie
                "alankiem z Przyglowic" sa ponizej pewnego poziomu.
                • 1aegir1 Re: Gwałty, tortury, cele 4x4 - te więzienie to n 03.05.09, 16:44
                  exxon71 napisał:

> > Nie wiem, moze i byles w Laosie a moze i jestes malym alankiem z
                  > > Przyglowic,
                  >
                  > Heh, do tej pory czytalem Twoja dyskusje z hytrusem z
                  zaineresowaniem - ciekawa
                  > wymiana opinii. Ale tym postem aegir skompromitowales sie -
                  zarzuty o bycie
                  > "alankiem z Przyglowic" sa ponizej pewnego poziomu.

Alez niczym sie nie skompromitowalem. Po prostu zwrocilem uwage na
                  pewna dysfunkcje internetu. Umozliwia on anonimowym szarym ludziom z
                  konca swiata na dowartosciowanie wlasnego ego poprzez zanegowanie
                  wszytkich mozliwych faktow pojawiajacych sie na stronach serwisow
                  informacyjnych lub tez oplucie znanych osob/autorytetow/znawcow/
                  specjalistow. Internet niebezpiecznie zmiejszyl dystant pomiedzy
                  jakims wsiokiem w gumofilcach a swiatem z journala. Dzis mozna sobie
                  wytrzec morde czymkolwiek - smiercia, czyims nieszczesciem, etc.
                  • hytrus Re: Gwałty, tortury, cele 4x4 - te więzienie to n 03.05.09, 23:33
                    Widzisz 1aegit1 tekst z alankiem jest bronia obosieczna.

odsylam Ciebie do kilku postow ponizej post hyakinthos:
                    warunki w Laosie:
                    www.unhcr.org/refworld/country,,,,LAO,,49a8f179b4,0.html

warunki w Polsce:
                    www.unhcr.org/refworld/country,COI,USDOS,ANNUALREPORT,POL,,49a8f1615,0.html

milej lektury...
                • saikokila Re: Gwałty, tortury, cele 4x4 - te więzienie to n 03.05.09, 17:53
                  > Heh, do tej pory czytalem Twoja dyskusje z hytrusem z zaineresowaniem - ciekawa
                  > wymiana opinii. Ale tym postem aegir skompromitowales sie - zarzuty o bycie
                  > "alankiem z Przyglowic" sa ponizej pewnego poziomu.

Hytrus zszedł poniżej pewnego poziomu pierwszy.
            • hyakinthos Re: Gwałty, tortury, cele 4x4 - te więzienie to n 03.05.09, 03:51
              Czlowieku, argument ze byles w Laosie i wszytsko bylo super jest malo warty, bo
              przecierz nie wybrales sie na wycieczke do wiezienia.

Raport AI nie jest moze tak straszny jak to opial kolega powyzej, ale na pewno
              nie sa to ludzkie warunki:
              www.unhcr.org/refworld/country,,,,LAO,,49a8f179b4,0.html
              • hytrus Re: Gwałty, tortury, cele 4x4 - te więzienie to n 03.05.09, 23:10
                dla porownania warunki w Polsce:
                www.unhcr.org/refworld/country,COI,USDOS,ANNUALREPORT,POL,,49a8f1615,0.html
      • odchudzacz Trudno, o czym tu gadac? 03.05.09, 01:24
    • lechujarek Naprawdę nie rozumiem w czym problem... 03.05.09, 00:14
      Gdy Tomczaka brytyjczycy sądzili wg swojego prawa to wszystko było w porządku,
      no to teraz niech się nie dziwią że brytyjka może zostać skazana zgodnie z
      literą prawa obowiązującą w Laosie.
      • zdzichudyrma haha 03.05.09, 10:25
        ale dałes do pieca z ta "literą" hehehe
      • kylax Dobrze powiedziane. 03.05.09, 15:17

• zaczarowany-pierniczek Re: Naprawdę nie rozumiem w czym problem... 03.05.09, 15:19
        Brutalnie, ale trzeźwo.
    • rx-2 Laos: 20-letnia Brytyjka może zostać skazana na... 03.05.09, 00:15
      Nie wiem czy jest winna czy nie, ale był kiedys taki program na tvn-
      ie o więźniach-Polakach w państwach Ameryki Południowej. Paru z nich
      też dostało parędziesiąt lat za to, że ktoś im coś podrzucił na
      lotnisku. I choć mam na tyle kasy aby te kraje zwiedzić, to od tego
      czasu się po prostu trochę boję. Program p. Miszczaka (chyba) dał mi
      wiele do myślenia. Trzeba cholernie uważać na bagaż jeśli się tam
      wybieramy. Bo ładnie to wszystko wygląda gdy w tvp gada o tym
      świetny W. Cejrowski, ale za nim zawsze wstawi się mnóstwo ludzi, a
      za nami nikt.
      • straubingj Re: Laos: 20-letnia Brytyjka może zostać skazana 03.05.09, 02:05
        Bez przesady bylem parokrotnie w ameryce poludniowej w tym w Kolumbii i nikt mi
        nigdy nie podrzucil narkotykow.W tym rogramie co napisales chyba byli ludzie
        ktorych nie stac bylo na takie podroze a jendak polecieli.Czy to o czyms nie
        swiadczy?
      • dottore.anatra Zawsze znajdzie sie jakis oszust z PiS 03.05.09, 08:27
        > Paru z nich
        > też dostało parędziesiąt lat za to, że ktoś im coś podrzucił na
        > lotnisku.

Łżesz żałosny zwolenniku PiS.

Siedzieli nie za to ze ze im któś "coś" podrzucił, tylko za przemyt narkotyków,
        miedzy innymi w wlasnych żołądkach.
        Cześć z nich opisała nawet wprost reporterowi w jaki sposób nawiązali kontakty z
        hurtownikami jak przemycali i jak wpadli.
        Pozostałych nie było nawet stać na bilet kolejowy do Warszawy, a polecieli do
        Bogoty.
        Niektórych faktycznie wysłano tylko "na wabia",albo po to by poprawić
        wspolnikom-policjantom wykrywalność.

• les1 [...] 03.05.09, 00:28
    • les1 Laos: 20-letnia Brytyjka może zostać skazana na.. 03.05.09, 00:50
      Nie wiem dlaczego usunieto moj post? Postaram sie napisac inaczej...
      Kobieta stojaca na czerwonych swiatlach, zostala zastrzelowa(przez szybe) przez
      udajacego, sprzedawce ulicznego, bandziora...
      Widzoc to wszystko, kierowca innego auta, staranowal bandyte, czystym atakiem
      rugbisty... Przyjechala policja, zaatesztowala bandyte (czarnego) i po chwili,
      na wniostk (nie wiadoma skad sie wzietego adwokata human rights...)
      zaaresztowala czlowieka, ktory obezwladnil bandyte i morderce ! Syn zastrzelonej
      kobiety, w tym samym policyjnym aucie zostal odwieziony do szpitala. Bandyte od
      razu przyjeto i dano najlepsza opieke!.....a syna zabitej kobiety, terz
      postrzekonego przez bandyte????.....nie chcieli przyjac....bo nie mial
      ubezpieczenia zdrowotnego etc etc.....

M.B. Znam to z radia.....bo bandyte co zamordowal kobiete w aucie wypuscil
      sedzia na wolnosc po 3-godz....bez kaucji (bo on i tak nie ma pieniedzy) a
      obronce tych ludzi, ktorego zaaresztowali za zbyt "grozne dla zdrowia"
      obezwladnienie bandyty?.....Musial czekac az sie znajomi zloza na kaucje 3000
      gotowka aby wyjsc z aresztu !!!!!
      Tez mi to wymarzesz?......polswiadomcu?

les1
      • 1aegir1 Re: Laos: 20-letnia Brytyjka może zostać skazana 03.05.09, 00:53
        No i co to ma wspolnego z wiadomoscia, ktora komentujesz bo nie
        widze wspolnego mianownika.
        • les1 Re: Laos: 20-letnia Brytyjka może zostać skazana 03.05.09, 00:58
          Moj mianownik, byl w poprzednim wpisie....ktory, delikatnie usunieto...
          Nie byl wygodny dla GW, UE, GB, i SU....
          W ameryce, nie wycieto by mojej wypowiedzi... bo tego zabrania ....prawo?
          :-)))))

• 1aegir1 Re: Laos: 20-letnia Brytyjka może zostać skazana 03.05.09, 01:03
            Bedziesz protestowac? Glodowka? Jakies inne formy self-protestu?
            • les1 Re: Laos: 20-letnia Brytyjka może zostać skazana 03.05.09, 01:07
              Nie.....wystarczy mi twoja swinska grypa :-)
              • 1aegir1 Re: Laos: 20-letnia Brytyjka może zostać skazana 03.05.09, 01:45
                les1 napisał:

> Nie.....wystarczy mi twoja swinska grypa :-)

To jakis bolszewicki intelektualny skrot, ktorego nie obejmuje,
                wdzieczny bym byl za wskazowki.
                • les1 Re: Laos: 20-letnia Brytyjka może zostać skazana 03.05.09, 01:58
                  OK...wystarczy i dziekuje.
                  Wracajac do sprawy.... Ta pani....miala pecha !
                  Szkoda mi jej... jak kazdej innej osoby....skazanej na kare smierci.
                  Moze sie uda ja wyciagnac z laoskiego wiezienia i niech ....parenascie lat,
                  posiedzi w brytyjskim wiezieniu ?....na koszt podatnika?
                  Brtyryjczykow na to stac !....Laotanczykow ...Nie !
                  Miejmy nadzieja, ze ja oddadza wladzom brytyjskim i po parunastu
                  latach.....przybedzie im, nastepna, uczciwie placaca podatki.....kryminalistka?
                  :-)

• les1 Laos: 20-letnia Brytyjka może zostać skazana na.. 03.05.09, 01:01
      Laos nie nalezy do EU i "ich" Prawo tez trzeba szanowac?
      Bez wzgledu na to co o nim sadzi EU?
      • raf-ber Re: Laos: 20-letnia Brytyjka może zostać skazana 03.05.09, 18:30
        Ale należą do ONZ i ratyfikowali deklaracje praw człowieka. Zatrzymanie w
        areszcie, uniemożliwienie kontaktu ze służbami konsularnymi, gwałt,
        niezapewnienie wszelkich możliwości obrony w publicznym procesie.
    • heraldek Na szubienicy zrobia jej "cesarke"..... 03.05.09, 01:04
      ....w ciaze zaszla podczas rutynowego szukania narkotykow....
    • mr_gm Laos: 20-letnia Brytyjka może zostać skazana na.. 03.05.09, 01:09
      Tytuł z gatunku - W Ziemię może uderzyć kometa. I co jest wystarczająco sensacyjnie?
    • beforek [...] 03.05.09, 01:28
    • dragoman Re: Laos: 20-letnia Brytyjka może zostać skazana 03.05.09, 03:08
      Nuke that mother fuckers .........:)
    • dabljuzi [...] 03.05.09, 04:49
      • billy.the.kid ci w am.płd. 03.05.09, 07:08
        pojechali se tam na wycieczkę,sponsorowaną przez warszawskie gangi-
        przewiezieta tam tylko taką małą paczuszkę.
        co naj smieszniejsze-wpadli-zakapowani przez warszawską konkurencję
        ich macierzystego warszawskiego gangu.
    • jezyczekuwagi Laos: 20-letnia Brytyjka może zostać skazana na... 03.05.09, 07:33
      kto ja 'zaplodnil' w tym wiezieniu?
      czyzby nie po to,zeby uniknela obowiazujacej w Laosie kary za
      przemyt narkotykow?
      a gdy zlapia mezczyzne na takim samym przestepstwie?
      kto jego 'zaplodni'?
      dzieci,nawet te jeszcze nie narodzone,nie powinny byc karta
      przetargowa dla sadowych wyrokow.
      to deprawacja prawa.
      jesli nie ulega sie rzadaniom terrorystow,to podobnie i w tym
      przypadku.
      terroryzowanie sumienia dziecmi powinno byc zabronione!
    • naprawdetrzezwy Trzeba było nie przemycać narkotyków. 03.05.09, 07:41
      No, to teraz już wie, że nie wolno i zakaz nie jest żartem...
      • busz.man Re: Trzeba było nie przemycać narkotyków. 03.05.09, 08:08
        naprawdetrzezwy napisał:

> No, to teraz już wie, że nie wolno i zakaz nie jest żartem...
        >
        >
        >

Laos-zadupie jakich mało, zastanawia mnie co myślą tacy ludzie gdy jadą do
        takich miejsc-że to żarty czy co? I jeszcze przemyt narkotyków. Wątpie by jej to
        podrzucili-choć same warunki w jakich przebywa i brak adwokata to coś
        strasznego. Powinni ją deportować do UK.
    • minasz a jakby miała 60 lat to by ja mniej bolało? 03.05.09, 08:40
      wszyscy wtedy by ja mieli w dupie heheh
      jezeli zaszła w wiezieniu(specjalnie) to bardzo sprytnie - dziecko wszak
      niewinne wiec musi je urodzic

kary smierci za przemyt nie popieram - choc ogolnie jestem za kara smierci za
      jakies bestialskie gwałty tortury czy morderstwa
    • antoni99 Laos: 20-letnia Brytyjka może zostać skazana na... 03.05.09, 08:53
      mam kuzyna który trudnił się przemytem narkotyków z Eqadoru ... tam go
      schwytano i skazano. Swoje odsiedział i .... chyba nie żałuje. Ponetny interes
      .... ale i ponętne kary. A tam Pani pod przykrywką ciąży chciała zarobic kasy
      i .... usmiercić wiele osób zażywających narkotyki. Czy łagodzić za to kary,
      oj ... niech się wypowiedzą matki dzieci narkomanów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • venus99 Re: Laos: 20-letnia Brytyjka może zostać skazana 03.05.09, 09:14
        kuzyn przemytnikiem narkotyków!ładna rodzina!jest się czym chwalić.
        • kylax Kazdy odpowiada za siebie komunisto. 03.05.09, 15:20

• venus99 Re: Kazdy odpowiada za siebie komunisto. 03.05.09, 18:11
            możesz to powiedziec menelom atakującym przyzwoitych ludzi za czyny
            ich krewnych?
    • venus99 Re: Laos: 20-letnia Brytyjka może zostać skazana 03.05.09, 09:13
      ohydne jest przemycanie narkotyków.
    • r_mol Zestawienie "czarni+narkotyki" nie dziwi 03.05.09, 09:42
      Dziwi że nie przymknęli jej jeszcze w UK.
    • bugmenot2008_2 Jakoś trudno mi uwierzyć, żeby tam jechała 03.05.09, 09:47
      aby podziwiać zabytki bądź kulturę Laosu.
      • petermus Re: Jakoś trudno mi uwierzyć, żeby tam jechała 03.05.09, 09:59
        Polecam ten film:
        www.filmweb.pl/f929/Powr%C3%B3t+do+raju,1998
        To pokazuje, że już od dawna istnieje ten problem. I nie ma się co wytrząsać, że
        ma ta dziewczyna za swoje itp., bo nigdy nie wiadomo, co może człowieka spotkać.
        Tu trzeba jakąś presję wywrzeć na te kraje, w których mają tak surowe 'prawo',
        bo to ewidentnie stoi w sprzeczności z naturalnymi prawami człowieka.
        • r_mol Tak, za przemyt narkotyków-pogłaskać po główce 03.05.09, 10:03
          Za zabójstwo - dwa lata w zawieszeniu (no, chyba że to biały zabije murzyna,
          wtedy karać z całą surowością prawa).
          • 6x9 Re: Tak, za przemyt narkotyków-pogłaskać po główc 03.05.09, 11:15
            za przemyt narkotyków po 5 latach przejście na emeryturę w wysokości
            ostatniej ostatniej dostawy ;-)
        • kylax W Singapurze jest kara smierci za przemyt. 03.05.09, 15:21
          Skazano kilku obywateli Zachodu, mimo ze nawet prezydent USA sie wstawial. I bardzo dobrze.
          • saikokila Narkotyki powinny być legalne. 03.05.09, 17:57
            Nikt nie zmusza do używania.
    • kylax Poczekac az urodzi lub przeprowadzic aborcje. 03.05.09, 15:17
      Dziwi mnie, ze feministki nie wrzeszcza o rownouprawnieniu w wykonywaniu wyrokow
      smierci.

Jezeli ktos jedzie do Azji, to niech zapozna sie z obowiazujacymi tam prawami.
      Singapur, na szczescie, nie bawi sie w duperele, tylko postepuje zgodnie ze
      swoim prawem. Niestety Laos jest biedny, wiec nacpane lewactwo bedzie agitowac
      za przemytnikami, grozac wstrzymaniem pomocy.
    • rorio2 Laos: 20-letnia Brytyjka może zostać skazana na... 03.05.09, 22:49
      Prawo to prawo. Obowiązuje wszystkich, nawet 20-letnie Brytyjki.
      • swiniopas6 O rozstrzeliwaniu ciezarnych 04.05.09, 05:41
        ta Brytyjka to tzw mul, zwierze pociagowe. Narkobyznes uzywa ich
        do przemytu za co dostaja one mala dzialke. Ryzyko smierci, takze
        w wyniku procesu sadowego, jest tam wpisane w rownanie.

Inna sprawa to egzekucja kobiety ciezarnej. Mysl taka jest wstretna
        kazdemu normalnemu obserwatorowi. Przypomne jednak pewien film
        argentynski, ktory nawet zdobyl nagrode i ja go widzialem. Film ow
        traktuje o milosci kobiety do ksiedza, uciekiniera spod jurysdykcji
        Swietej Inkwizycji. Wreszcie zlapani, oboje ponosza smierc przez
        rozstrzelanie. Ona, w bardzo zaawansowanej ciazy, dostarczona jest
        pod stienke na krzesle. I tutaj cos, podobno autentyczne, co mnie
        szczegolnie zabolalo i boli do dzisiaj: pluton egzekucyjny, stare
        wiarusy, odmowil poczatkowo wykonania wyroku. Wreszcie zolnierze
        wyrok wykonali ale po chwili sami zostali rozstrzelani za opor
        wladzy. Wszystko to pod okiem przedstawiciela Kosciola i ponoc zgodne
        z prawda historyczna. Horror.