antoni99 Wałęsa: Dorabiać będę póki sił mi starczy 04.05.09, 16:25 jeśli trzy tysiące dostaje od mnie ( z budżetu) Pan Wałęsa to skąd bierze kasę na organizację tak potężnych przyjęć i prowadzenie tak luksusowego życia. Czy fiskus nie powinien tego sprqawdzić ?!?! Tak by ktoś nie krzyczał później zza krzaka, lub rogu sali brzydkich słów ! Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Wałęsa: Dorabiać będę póki sił mi starczy 04.05.09, 16:35 antoni99 napisał: > jeśli trzy tysiące dostaje od mnie ( z budżetu) Pan Wałęsa to skąd bierze kasę > na organizację tak potężnych przyjęć i prowadzenie tak luksusowego życia. Czy > fiskus nie powinien tego sprqawdzić ?!?! Tak by ktoś nie krzyczał później zza > krzaka, lub rogu sali brzydkich słów ! ***************** A co ciebie zazdrośniku obchodzi, zaglądasz mu na konto, albo do talerza lub do kieszeni? Policz swoje i to powinno ci wystrzyc. Buhaha, ciemnogród Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot2008_2 Bolek żąda podwyżki dla Kaczora :) 04.05.09, 16:38 Jego emerytura zależy od tego ile dostaje Kaczor. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 i juz mamy nową reklamówke PiS 04.05.09, 16:52 3000 nie starcza Wałęsie na koszule. A ty ile zarabisz Polaku szaraku ? I TRUDNO SIE DZIWIĆ ŻE LUDZIE SĄ WURWIENI JAK SŁYSZĄ CO TO BREDZI jeszcze tylko czeka nas ogólnogalaktyczna awantura czy pochować Wałęse na Wawelu i w tym temacie to już wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
oserwatoreromano Wałęsa: Dorabiać będę póki sił mi starczy 04.05.09, 17:01 A g.. to kogo obchodzi ile Wałęsa dostał. Jeżeli nawet dostał, to nie z mojej kasy ani z moich podatków. Niech lepiej dziennikarze zapytają ile dostaje "geniusz” Lis z TVP, a dostaje on o wiele za dużo za nędzny program raz w tygodniu - i mało tego, dostaje on z moich podatków i mojego abonamentu, na co się nie godzę. Co innego płace w Polsacie albo w TVN, tam właściciel może płacić ile chce, płaci ze swoich pieniędzy i to mu wolno! TVP tłumaczy, ze płaci aby sprostać konkurencji. Kiepskie to tłumaczenie, bo Lisa wypieprzyli z Polsatu, i TVN, więc została mu TVP albo TV Trwam, więc.. Nie zaglądajcie Wałęsie do kieszeni, póki z waszego nie bierze może sobie brać ile mu dadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: Wałęsa: Dorabiać będę póki sił mi starczy 04.05.09, 19:37 rozczaruję Cię, więcej kasy jest z reklam niż abonamentu Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: Wałęsa: Dorabiać będę póki sił mi starczy 04.05.09, 19:39 ale fakt faktem Lis ma za dużo porównując cenę z jakością Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Wałęsa: Dorabiać będę póki sił mi starczy 04.05.09, 19:45 I co wet3 i wszyscy inni? Inni maja poszanowanie do waszych symboli, a Polacy? Oni (Polacy) się wyniszczają na wzajem, taka jest prawda!!!! Tak było jest i będzie dopóki Polacy nie zmienia mentalności i podejścia jak i poszanowania do drugiego!!! wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,6570040,Merkel_dziekuje_polskim_stoczniowcom_za_obalenie_komunizmu.html Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof484 Wałęsa: Dorabiać będę póki sił mi starczy 04.05.09, 17:07 A co maja inni powiedzieć za 920 zl !!!!!!!!!! Taka rządziłeś i ustawiłeś Polskie, to teraz cierp !!! to jest ta lewa noga i PO .A prawo OHMA I KIRHOFFA już umiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
spector1 Wałęsa 700 tys - Tony Blair 70 mln 04.05.09, 17:25 Wałęsa sz..dzi jedynie Polsce swoimi "przemówieniami". Nie jest to jego prywatna sprawa. Na tzw. "przemówienia" organizują zrzutkę bogaci słuchacze, którzy oczekują w zamian konkretne korzyści - polityczne, biznesowe, propagandowe etc. Gdybyście mogli dotrzeć do orginalnych nagrań przemówień Wałęsy pełniącego fukcję prezydenta to przekonalibyście się co to za erudyta. Ratował go zawsze tłumacz filtrując slangi, rażące błędy gramatyczne, wzbogacając jego robotnicze słownictwo. Zachód wyrobił sobie fałszywą opinię o Wałęsie - przefiltrowany Wałęsa jest dla Zachodu autentycznym Wałęsą. Tony Blair zarabia przemawiając 1 mln funtów/mc tj prawie 70 mln zł a Wałęsa 700 tys zł. www.dailymail.co.uk/news/article-502649/Tony-Blair-makes-1m-month-private-speeches-offers-flood-PM.html Najzdolniejszym erudytą jest Clinton. Jego słynne 20 min wywód nad definicją IF pokonało stado drapieżnych prawników,którzy za wcześnie cieszyli się swoim zwycięstwem. Jeżeli nie wiecie o czym piszę to nie marnujcie czasu na obronę Wałęsy. Spector Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Wałęsa 700 tys - Tony Blair 70 mln 04.05.09, 17:33 spector1, a kogo twoje wywody interesują? Walesa zapisał się w historii Europy i czy chcecie to przyjąć do wiadomości czy nie, Walesa zmienił Europe i jest symbolem upadku układu warszawskiego. Czy go zapraszają, czy nie, czy Walesa ma coś godnego do wygłoszenia czy nie, to jest sprawa i ocena jego zapraszających a nie twoja, wiec tobie nic do tego, pozostaw te ocenę tym którzy ta decyzje podejmują i za to mu płacą. PS. nie sadziłam ze tak można się tak dobrze uśmiać i ubawić z polska powszechna zawiścią jak i chora mentalnością!!!! A jednak, przyjemność byla po mojej stronie, nie po waszej buhahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
valdo333 Wałęsa: Dorabiać będę póki sił mi starczy 04.05.09, 17:27 Nic tak bardzo nie cieszy wrogow Polski jak te wieczne wojny polsko- polskie.Skad w tym rozmodlonym Narodzie tyle nienawisci i zawisci? Ponad 123 lat Europ z Rosja trzymala Was pod butem..i jeszcze malo?? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Wałęsa: Dorabiać będę póki sił mi starczy 04.05.09, 17:36 valdo333 napisał: > Nic tak bardzo nie cieszy wrogow Polski jak te wieczne wojny polsko- > polskie.Skad w tym rozmodlonym Narodzie tyle nienawisci i zawisci? > Ponad 123 lat Europ z Rosja trzymala Was pod butem..i jeszcze malo?? *************** WŁAŚNIE!!! To aż wstyd czytać niektóre wstydliwe nie godne człowieczeństwa wpisy, syczące nienawiścią, zazdrością, żadnymi faktami. Ot, niestety jest to codzienność Polska, smutne co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Byl bolkiem, jest bolkiem, bolkiem bedzie 04.05.09, 17:33 Za pieniadze zrobi wszystko. To nasz niegdysiejszy bohater, sprzedajna dziwka. Nie popiera Libertasu ale za szmal daje im tylka. I jeszcze sie tym chwali. bolek bolek bolek.... Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a pani kozlłowska? 04.05.09, 19:30 to idiotka! była idiotk, jest idiotka, będzie idiotką - mimo pomieszkiwania w Canadzie! Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Re: a pani kozlłowska? 05.05.09, 04:18 Nie byla bolkiem i bolkiem nie bedzie. Zgadzam sie - bylam idiotka - bo wierzylam Walesie. Wybieralam go na prezydenta nawet. Zniszczyl Solidarnosc, zabil nasze nadzieje na wolna ,sprawiedliwa Polska. Zdradzil nas. Bylam idiotka ale juz nie jestem i mam nadzieje - nie bede. Chociaz kto wie - moze znowu dam sie oszukac jakiemus zdrajcy. Na wepchniecie zdrajcy na stolek, omamienie ludzi pracuja cale sztaby fachowcow, specjalistow od manipulacji. Czlowiekowi trudno sie polapac kto jest kim. Dopoki sie nie sparzy. Nigdy wiecej na bolka glosu nie oddam - to pewne. I nie dlatego, ze sa "kwity" na niego. Kwity mozna by wybaczyc gdyby staral sie naprawic zlo, robil to co obiecywal, gdyby byl uczciwym czlowiekiem. Nie mozna wybaczyc hipokryzji, zdrady, emerytur komuszych, blokowania lustracji, nocnej zmiany, mnietka, wspierania lewej nogi w lewym plucu itede itepe itede... Niech sczeznie marnie razem z tymi blyskotliwymi pseudoopozycjonistami, ktorzy wspolnie nas - Solidarnosc - wymagdalenkowali wespol z czerwona zaraza. Nie jest godzien nazywac sie Polakiem - jak i reszta sprzedajnych towarzyszy dorabiajacych sie kosztem narodu. Pospolite dziwki to damy przy takich scierwach. Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
krystin3 Re: Byl bolkiem, jest bolkiem, bolkiem bedzie 04.05.09, 20:29 > Za pieniadze zrobi wszystko. To nasz niegdysiejszy bohater, sprzedajna > dziwka. Nie popiera Libertasu ale za szmal daje im tylka. > I jeszcze sie tym chwali. > > bolek bolek bolek.... I DLATEGO GO ZAPROSZONO, ŻEBY POKAZAĆ , NA CO GO STAĆ. WIDOCZNIE JEGO BURACZANYM WIELBICIELOM NIE PRZESZKADZA, ŻE W CIĄGU 2 GODZ. OBSKOCZYŁ I PRZECIWNIKÓW I MIŁOŚNIKÓW UE. Oczywiście za kasę, i na oczach całego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
skakanka11 bo 3000 to za mało... 04.05.09, 17:38 No właśnie, panie Wałęsa, 3000 to rzeczywiście niewiele, jak się ma rodzinę. A jak się ma (dużo) mniej, niż 3000? Gdyby jeszcze do narodu nie dotarły te swego czasu obiecywane hojnie miliony... Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: Wałęsa: Dorabiać będę póki sił mi starczy 04.05.09, 17:41 jarton67 napisał: > Ja mam przyznane 400 zł renty za zniszczone przez szpital zdrowie > i ZUS twierdzi , ze ta kwota swobodnie starcza na zycie Już przed wojną Wańkowicz pisał o Polakacch - W Wąchocku szewc zadzrości księdzu, że prałatem został. Było się starać więcej i Prezydentem RP zostć. Miałbyś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
an59za Wałęsa: Dorabiać będę póki sił mi starczy 04.05.09, 17:47 Czyli wlezie wszędzie, gdzie pachnie mu szmalem. Obojętnie czyim. Jak taka dziwka. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Wałęsa: Dorabiać będę póki sił mi starczy 04.05.09, 18:09 an59za napisał: > Czyli wlezie wszędzie, gdzie pachnie mu szmalem. Obojętnie czyim. > Jak taka dziwka. ********** To jest jego sprawa nie twoja, ciekawe czy by ci śmierdział grosz jak by ci ktoś zaproponował? Wiec z zazdrości i zawiści używasz te słowa: "Jak taka dziwka." I kto jest tu zazdrosna, tępą dziwka? Odpowiedz Link Zgłoś
jonwol Ciecia do pilnowania muzeum "Solidarności" 04.05.09, 19:56 zatrudnię. Poglądy polityczne obojętne. Elektryk z uprawnieniami do 24 V mile widziany. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Lechu, jaką masz stawkę za olanie ciepłym 04.05.09, 20:40 jonwol napisał: > moczem? Ponoc 50 tys. euro. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta W y c i s z a m y !!!!!!! 04.05.09, 20:26 W ,,Kropka nad i'' wystąpił człowiek pensją 3000 zł co to musi sobie dorobić w Libertasie. W Y C I S Z A M Y !!! PO potrzebny jest taki symbol......jak Wałęsa. A całe zło...zwalimy na ,,kaczorów'' :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: amanasunta 04.05.09, 20:46 amanasunta napisała: > Wyciszamy!!! > W ,,Kropka nad i'' wystąpił człowiek pensją 3000 zł co to musi sobie > dorobić w Libertasie. > W Y C I S Z A M Y !!! PO potrzebny jest taki symbol......jak Wałęsa. > A całe zło...zwalimy na ,,kaczorów'' :)))))))))) Kaczory do swietych nie naleza. Maja tez sporo za uszami - chocby cos takiego jak przerwanie ekshumacji w Jedwabnem. Ale bezwarunkowo wszystkiego nie mozna na nich wieszac, poczawszy od malpek czy dlugopisow, a zapewnie przeciwnicy skoncza na oskarzeniu o kopno papieru toaletowego. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_judym Wałęsa: Dorabiać będę póki sił mi starczy 04.05.09, 20:47 To wielka szkoda, że Wałęsa nie zrealizował swojej groźby i nie poszedł na ryby, bo smutno patrzeć jak się sam zgrywa. Zero politycznego rozeznania o tym, że zadaje się z szemranymi postaciami, które chcą rozwalić UE pod pretekstem jej zdemokratyzowania, wyciąga rękę po forsę bez żenady i jeszcze chce, by go uważali za legendę, symbol i autorytet. Robi się niedobrze. A forsy z Nobla, praw autorskich itd. ma tyle, że może spokojnie żyć z odsetek. Jaką on ma rodzinę na utrzymaniu, przecież ma dorosłe dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Wałęsa: Dorabiać będę póki sił mi starczy 04.05.09, 21:11 doktor_judym napisała: > To wielka szkoda, że Wałęsa nie zrealizował swojej groźby i nie poszedł na ryby > , > bo smutno patrzeć jak się sam zgrywa. Zero politycznego rozeznania o tym, że > zadaje się z szemranymi postaciami, które chcą rozwalić UE pod pretekstem jej > zdemokratyzowania, wyciąga rękę po forsę bez żenady i jeszcze chce, by go > uważali za legendę, symbol i autorytet. Robi się niedobrze. > > A forsy z Nobla, praw autorskich itd. ma tyle, że może spokojnie żyć z odsetek. > Jaką on ma rodzinę na utrzymaniu, przecież ma dorosłe dzieci. ************ Nie dobrze się robi jak czyta się takie denne wpisy jak ten powyżej, zero pojęcia ale wielkie halo. Odpowiedz Link Zgłoś
gcz5 Wałęsa: Dorabiać będę póki sił mi starczy 04.05.09, 21:25 Wstydzę się za ciebie Lechu, jednak można cię kupić a za pieniądze można być też i Bolkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry przeciez zarabia uczciwie, glupcy 04.05.09, 21:59 chlop zarabia uczciwie, to ze zaczynal ze srobokretem w reku nie znaczy ze tak ma skonczyc, odwalcie sie od waszej zyjacej ikony glupcy Odpowiedz Link Zgłoś
marian.65 Wałęsa: Dorabiać będę póki sił mi starczy 05.05.09, 15:13 To fakt że pan Wałęsa oddał Nobla oraz wszystkie nagrody biednym i nic nie zaoszczędził na stare lata.Dlatego teraz sam musi żyć za emeryturę.Co prawda niektórzy Polacy mają o połowę mniejszą wypłatę za którą muszą utrzymać wielodzietną rodzinę,a były prezydent nie ale należy mu się bo w końcu to on przelazł przez płot i taką Polskę nam wywalczył.Nie rozumiem tylko czy taka osoba nie mogła by lepiej wybierać,bo wiadomo że słowa wypowiedziane przez osobę znaną mogą mieć siłę kul,a wypowiedziane w złym miejscu mogą szkodzić wszystkim Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
piccolo61501 Re: Wałęsa: Dorabiać będę póki sił mi starczy 05.05.09, 15:15 www.youtube.com/watch?v=wTVSLuUg5uU&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
brat_oblat Co bylo w kopertach od kongresmenow? 05.05.09, 15:23 Polacy tego nie widzieli ale ludzie na calym swiecie mogli sobie zobaczyc, jak pan Walesa, po wygloszeniu przemowienia w Kongresie USA przyjmowal od kongresmenow gratulacje i… grube koperty. I mogli ludzie zobaczyc jak biedak pakowal w pospiechu te koperty, jedna za druga, do wypchanych juz kieszeni, jak zlodziej. To byla ogromna kompromitacja, bo kamerzysci specjalnie przez dluzszy czas pokazywali to jego pazerne zachowanie i osoby mu towarzyszace przygladajace sie temu bezradnie… To byl caly Walesa... Odpowiedz Link Zgłoś