wodni.k Re: Parkowanie z pomocą przepychacza 02.06.09, 17:25 funny5 napisała: > Smieszne Nie śmieszne tylko praktyczne i rozwiązujące problemy. Na ulicach niemieckich miast w wiekszości przypadków parkuje sie zderzak w zderzak i samochody zostawia na luzie i bez hamulca. Oczywiście na równej powierzchni. Na parkingach w Wenecji zostawia się samochody na luzie, bez hamulca otwarte i z kluczykami w stacyjce - taki jest regulamin. Odpowiedz Link Zgłoś
gambiting Re: Parkowanie z pomocą przepychacza 02.06.09, 17:55 > Na parkingach w Wenecji zostawia się samochody na luzie, bez hamulca > otwarte i z kluczykami w stacyjce - taki jest regulamin. No tak,niektórym mogą łódki pod oknami przeszkadzać xD Ale tak na serio widziałem jak to wygląda przykładowo w barcelonie.....nikt się tam nie pinkoli tylko normalnie przepychają auta...swoimi autami. W mieście to praktycznie 90% aut jest porysowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
funkenschlag Re: Parkowanie z pomocą przepychacza 02.06.09, 18:16 gambiting napisał: > Ale tak na serio widziałem jak to wygląda przykładowo w barcelonie.....nikt się > tam nie pinkoli tylko normalnie przepychają auta...swoimi autami. W mieście to > praktycznie 90% aut jest porysowanych. To tak jak w Salamance. Kumpel ma dwa samochody: normalny i do jazdy po mieście... a ogólnie to pomysł jest głupi, bo jedynie świadczy o złej infrastrukturze komunikacyjnej miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
gambiting Re: Parkowanie z pomocą przepychacza 02.06.09, 19:31 funkenschlag napisał: > > gambiting napisał: > > > Ale tak na serio widziałem jak to wygląda przykładowo w barcelonie.....ni > kt się > > tam nie pinkoli tylko normalnie przepychają auta...swoimi autami. W mieśc > ie to > > praktycznie 90% aut jest porysowanych. > > To tak jak w Salamance. Kumpel ma dwa samochody: normalny i do jazdy po mieście > ... a ogólnie to pomysł jest głupi, bo jedynie świadczy o złej infrastrukturze > komunikacyjnej miasta. > tak,tylko wiesz - jak budowano te miasta i ich ciasne uliczki to nie było samochodów. A z zaparkowaniem konia chyba nie było aż takich kłopotów xD Odpowiedz Link Zgłoś
polski_kibol Re: Parkowanie z pomocą przepychacza 02.06.09, 20:32 Nie świadczy o złej infrastrukturze tylko o kulcie samochodu. W tym biednym kraju to wciąż wyznacznik bogactwa i ludzie choćby się mieli posr... to się do KM nie przesiądą. Odpowiedz Link Zgłoś
mniszka13 Re: Parkowanie z pomocą przepychacza 02.06.09, 22:40 ta, a jaka tu jest komunikacja miejska? roznica miedzy samochodem a publicznym autobusem jest ogromna. to nie holandia, ze czysto, punktualnie i w miare wygodnie. to cholerna walka o zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
jmwp1 Re: Parkowanie z pomocą przepychacza 03.06.09, 02:28 akurat pod sgh jest: metro, przystanek autobusowy i tramwajowy, zewszad mozna tam dojechac i to w miare szybko,jest to nawet punkt przesiadkowy... wiec nie mozesz zwalac winy na zla komunikacje... wejdz na strone www.ztm.waw.pl i zobacz sam ile z jaka czestotliwoscia roznych srodkow komunikacji zatrzymuje sie na przystankach "pole mokotowskie" znajdziesz tam autobusy i rozne takie co 2 min. nie ma wytlumaczenia na chora mentalnosc uzywania samochodu... jesli ktos lubi stac w korkach i meczyc sie na parkingach to tez nie mozna mu tego zabronic z drugiej strony.... Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Re: Parkowanie z pomocą przepychacza 02.06.09, 18:47 > Na parkingach w Wenecji zostawia się samochody na luzie, bez hamulca > otwarte i z kluczykami w stacyjce - taki jest regulamin. A dowód rejestracyjny zostawia się w schowku? Co za bzdety wypisujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
pan-kabak Żadne bzdety 02.06.09, 19:03 Tyle że chodzi o parkingi strzeżone. Luzu ani hamulca nie trzeba, natomiast kluczyki rzeczywiście trzeba zostawić, żeby parkingowy mógł przestawić samochód w inne miejsce. Ale zawsze zostaje ci bilet parkingowy na dowód, że zostawiłeś auto, no i żeby kto inny nie wyjechał. Poza tym fotografują cię przy wjeździe i patrzą, czy wyjeżdża ta sama osoba. No i wg tablic rejestracyjnych odtwarzają w odpowiednim języku np. "piętro piąte"... Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Żadne bzdety 02.06.09, 20:35 pan-kabak napisał: > Tyle że chodzi o parkingi strzeżone. Luzu ani hamulca nie trzeba, > natomiast kluczyki rzeczywiście trzeba zostawić, żeby parkingowy > mógł przestawić samochód w inne miejsce. Ale zawsze zostaje ci bilet > parkingowy na dowód, że zostawiłeś auto, no i żeby kto inny nie > wyjechał. Poza tym fotografują cię przy wjeździe i patrzą, czy > wyjeżdża ta sama osoba. No i wg tablic rejestracyjnych odtwarzają w > odpowiednim języku np. "piętro piąte"... Tak samo jest w Turcji, w Istambule. Trzeba oszacować kiedy się wróci i oni będą się starać, żeby Twoje auto było wtedy "na wierzchu". knsa.info/pic_turcja/norm/parking_j.jpeg Istambulski parking. Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: Żadne bzdety 02.06.09, 23:02 Tak jest na parkingu pod jedną z bram do starej Jerozolimy w części wschodniej, czyli arabskiej. To znaczy co do zostawiania kluczyków. Fotografowania nie było. Nasza znajoma zostawiała tam samochód (Żydówka, samochód na tablicach izraelskich, i czekał na nas, kiedy wróciłyśmy, więc żadnych podtekstów narodowościowych proszę :-). Odpowiedz Link Zgłoś
m-nick Re: Parkowanie z pomocą przepychacza 02.06.09, 20:29 Potwierdzam, kluczyki w stacyjce... obok stał Jaguar z kluczykami, więc ja też zostawiłem. Może to tylko dla Polaka dziwne... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wodni.k Re: Parkowanie z pomocą przepychacza 03.06.09, 01:38 extrafresh napisał: > A dowód rejestracyjny zostawia się w schowku? > > Co za bzdety wypisujesz... Wybierz się, zobaczysz i będziesz bardziej fresh. Ten wymóg wynika z przepisów przeciwpożarowych na pietrowych parkingach. Pamietaj, że do miasta autem nie wjedziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_nauk Re: Parkowanie z pomocą przepychacza 06.06.09, 18:36 Akurat Wlosi zazwyczaj zostawiaja dokumenty samochodu w schowku. Wiec ironia nietrafiona. Radze szczerze i bez zlosliwosci, pojezdz troche po swiecie. To otwiera umysl. I latwiej wtedy ocenic, co w naszym kraju ma sens a co jest wynikiem bezmyslnych przyzwyczajen i absurdalnych wyobrazen. Odpowiedz Link Zgłoś
maidenman Parkowanie z pomocą przepychacza 02.06.09, 18:15 Taaa, dzisiaj właśnie taki jeden cham zastawił mi wyjazd. Pacan jeden. Pod moim blokiem, gdzie pracuję w Poznaniu takiej zasady nie ma, a następnym razem zwyczajnie wezwę straż miejską. W końcu jest to łamaniem przepisów. Na parking to jeszcze jakoś można to załatwić, ale jak debile parkują na wąskiej osiedlowej drodze, gdzie w takiej sytuacji pojazdy nie mogą się wyminąć, to człowiek powinien się wykazać olejem w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolodziejo Re: Parkowanie z pomocą przepychacza 02.06.09, 19:02 Na Os. Przyjaźni to codzienność ;) (Poznań). Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars opowiedzcie cos jeszcze o tych przepychaniach 02.06.09, 20:50 fajne tototo..... Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: opowiedzcie cos jeszcze o tych przepychaniach 02.06.09, 22:35 A co, chcesz wypróbować podczas najbliższej zabawy resorakami w piaskownicy? Odpowiedz Link Zgłoś
barto_ck Re: Parkowanie z pomocą przepychacza 02.06.09, 22:17 Niestety w Polsce prawo w tym zakresie jest nie tyle niedoskonałe, ale po prostu idiotyczne. Na wielu osiedlach drogi są oznaczone jako drogi wewnętrzne, a na drogach wewnętrznych niestety wiele regulacji dotyczących ruchu drogowego nie ma mocy prawnej. Innymi słowy, jeśli mieszkamy na osiedlu, na którym drogi oznaczone są jako drogi wewnętrzne, to nawet największy ignorant może sobie zastawić 20 samochodów i straż miejska ani policja nie mogą nic zrobić. Identycznie sytuacja wygląda w przypadku postoju, parkowania na trawnikach - tutaj też służby porządkowe są bezradne. Jedynym rozwiązaniem jest skierowanie pozwu cywilnego do sądu. Ja rozwiązuję u siebie problem w nieco inny sposób - spuszczam takiemu typowi powietrze z kół. Zupełnie inaczej sytuacja wygląda na osiedlach oznaczonych znakiem "strefa zamieszkania" - na takim obszarze parkowanie pojazdów dozwolone jest tylko i wyłącznie w miejscach do tego wyznaczonych. Zablokowanie innego pojazdu lub postój na trawniku może zostać ukarany mandatem karnym. Odpowiedz Link Zgłoś
test1410 Re: Parkowanie z pomocą przepychacza 02.06.09, 23:44 a bez powietrza szybciej odjedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Czy Wy Polaczkowie nie sadzicie ze w Waszym kraju 02.06.09, 18:43 panuja dosyc powiedzialbym dziwaczne zasady i rozwiazania...tak pytam i kocham kazdy dzien z dala od Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
kolodziejo Re: Czy Wy Polaczkowie nie sadzicie ze w Waszym k 02.06.09, 19:03 a Polska kocha każdy dzień z dala od ciebie. Szkoda, że nie z dala od twojego pie...nia. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Czy Wy Polaczkowie nie sadzicie ze w Waszym k 02.06.09, 20:38 no tak...przeciez zamiast mojego p...lenia macie parkingi z przepychaniem buahahahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
mockturtle Zostawcie gnojka w spokoju... 02.06.09, 22:15 przecież ten alterpars to jakiś ciemny troll, poza tym sądząc po tym, co ten idiota pisze, to w dupie był, gó... widział, i pewno w życiu nosa z Polski nie wyściubił. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars dzieki za obrone 02.06.09, 22:20 witam swiatowca....hahahahaha....kocham Polaczkow...jestescie cudowni Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak W Paryzu tez nikt na recznym ni biegu nie zostawia 06.06.09, 16:47 Jakbys wsioku byl gdziekolwiek poza swoim pipidolkiem, wiedzialbys ze w cywilizowanych krajach zamiast budowac parkingi w centrum miast lud sie samoorganizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
anteuszb A co cie to obchodzi? 02.06.09, 19:54 To fantastyczne, że indywidua twojego pokroju mogą bez problemu wyjechać z naszego kraju. Tak samo zachowywali się volksdeutsche. Nigdy nie wracaj i się nie interesuj, wegetuj sobie tam gdzieś pod krzaczkiem. Przejedź sie kiedyś przy okazji do francji może i zobacz jak w Paryżu się parkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: A co cie to obchodzi? 02.06.09, 20:39 tak...w Paryzu parkuje sie z przepychem.....buahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
mockturtle Zostawcie gnojka w 02.06.09, 22:14 przecież ten alterpars to jakiś ciemny troll, poza tym sądząc po tym, co kretyn pisze, to w dupie był, gó... widział, i pewno w życiu nosa z Polski nie wyściubił. Odpowiedz Link Zgłoś
trv Co ty pierd...sz 02.06.09, 19:55 Co ty pierd...sz. W sporej części hiszpańskich czy włoskich miast stosuje się takie samo rozwiązanie i to nie tylko na dużych parkingach ale i w przypadku aut zaparkowanych wzdłuż drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Co ty pierd...sz 02.06.09, 20:41 no tak Hiszpania kiedys moze i nawet byla nizej Polaki teraz traktujcie ja za wzorzec.....hahahahaha...no i przepychajcie furki pod SGH buahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
mockturtle Zostawcie gnojka w spokoju 02.06.09, 22:13 przecież ten alterpars to jakiś ciemny troll, poza tym sądząc po tym, co kretyn pisze, to w dupie był, gó... widział, i pewno w życiu nosa z Polski nie wyściubił. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars dzieki x 3 02.06.09, 22:22 to odtad moja ulubiona rozrywka to forum. Jesli taki jest obraz Waszego spoleczenstwa to ja juz wiem dlaczego macie taka opinie na swiecie. Aha no i dalej przepychac te samochody pod SGH :-DDDDDDDD Boskie to forum Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Co ty pierd...sz 06.06.09, 13:21 alterpars napisał: > no tak Hiszpania kiedys moze i nawet byla nizej Polaki Nie wiem skąd bierze się ten mit! Od czasów Cesarstwa Rzymskiego, po czasy dzisiejsze Hiszpania to był Zachód, a my wschodnia dzicz. Żadne zaklęcia tego nie zmienią. Pamiętam, w szczególności, legendę, jak to "przed wojną, Panie, to u nas było dużo lepiej niż w Hiszpanii, a tera - co tra komuna narobiła!". W pewnym momencie nabyłem, drogą kupna, reprint przedwojennej polskiej encyklopedii z wczesnych lat 30-tych. I sprawdziłem tam, jaki był stan gospodarki hiszpańskiej, a jaki polskiej. Przy okazji dowiedziałem się też, że obowiązek szkolny, to oni wprowadzili na początku wieku XIX, a my w latach 20-tych wieku 20 tego, z tym że w roku 1932 35% polskich dzieci, pomimo obowiązku, do szkoły nie chodziło! Odpowiedz Link Zgłoś
wwlmarek Re: Czy Wy Polaczkowie nie sadzicie ze w Waszym k 02.06.09, 22:48 Ile garów dzisiaj wymyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Czy Wy Polaczkowie nie sadzicie ze w Waszym k 03.06.09, 05:37 popatrz myje te gary i myje ale za to jak jade do domu po skonczownej pracy (na zmywaku...zeby nie bylo :) to nie musze przepychac samochodu na parkingu buahahahahahaha....Napiszcie cos jeszcze...a jak wiatr powiewa to te wasze furki tez przesuwa...a co jak jest troche krzyw na parkingu...to sobie samochodzik tak przejedzie sam....:-))))))) Ddrogi buddowac....do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
typson Re: Parkowanie z pomocą przepychacza 02.06.09, 18:56 raczej żalosne biąrąc pod uwagę fakt, ze wejście do stacji metra jest jakies 20 metrów dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
blackmaskarada Re: Parkowanie z pomocą przepychacza 02.06.09, 19:07 Raczej ktoś wykazuje się brakiem wyobraźni... Nie wszyscy mieszkają pod metrem. Dziwne, ze piszą o tym dopiero teraz, przecież tak jest od lat... Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Parkowanie z pomocą przepychacza 02.06.09, 21:22 > Raczej ktoś wykazuje się brakiem wyobraźni... > Nie wszyscy mieszkają pod metrem. Ale wszyscy mogą zostawić samochód na parkingu P+R i dojechać metrem do szkoły, prawda? Zresztą, o czym my tu mówimy... SGH jest świetnie skomunikowanym miejscem, dojechać tam można bez trudu z dowolnego miejsca w Warszawie i poza nią. Wcale nie trzeba się pchać samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Samochód nadal towarem luksusowym 02.06.09, 19:12 w którym warto się pokazać. Więc, dorobkiewicze, teraz pchajcie swoje karety, skoro wyobraźni brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
crefff Re: Samochód nadal towarem luksusowym 02.06.09, 19:37 kusia tam, nie luksusowym, jak się w centrum nie mieszka to niezbędnym, a jak się nie pije tyle wódy żeby mózg zeżarło całkiem niedrogim... czasem nie ma czasu żeby kombinować wkd,metrem i tramwajem przez 2,5h do pracy... a parkowanie na zakładkę w całej hiszpanii to norma, nie ma co zakompleksiony fajfus wycierać sobie ryja polaczkowem... tylko warto zostawić swój numer telefonu pod wycieraczką jak się zastawia kogoś żeby wyskoczyć i dać wyjechać zastawionemu Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd SGH łatwy dojazd komunikacją miejską 02.06.09, 22:28 Ale to przyszli biznesmeny :) Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Parkowanie z pomocą przepychacza 02.06.09, 19:30 pamiętam takie parkowanie trzydzieści lat temu w neapolu (tylko tam jeszcze cieć leżał godzinami na masce) (żeby auta nie ukradli) Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: Parkowanie z pomocą przepychacza 02.06.09, 19:38 a tak na marginesie do dziś we florencji w podziemnych garażach inaczej nie można zaparkować Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Parking pod SGH to jak Florencja 02.06.09, 22:30 n > a tak na marginesie > do dziś we florencji w podziemnych garażach inaczej nie można > zaparkować Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: Parkowanie z pomocą przepychacza 02.06.09, 19:54 zapomniałem powiedzieć, że przepychankami zajmuje się obsługa parkingu Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: Parkowanie z pomocą przepychacza 02.06.09, 20:07 jak się tak rozpisałem to jeszcze dodam, + że należy zostawić klucz (ciekawe uczucie jak się wraca do domu) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Parkowanie z pomocą przepychacza 02.06.09, 19:34 W Paryżu to podobno standard.... Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "W Paryżu to podobno standard.... " 02.06.09, 19:56 W tym, ktory jest stolica Francji ? W ktorym miejscu i kiedy ? Przestrzegam to juz kiedys bylo kosztowne (odbior samochodu z policyjnego parkingu + mandat: we francuskich frankach okolo 1000 ) Dzisiaj pewnie jest ze trzy razy drozsze. Re: Parkowanie z pomocą przepychacza Odpowiedz Link Zgłoś
tksl Parkowanie z pomocą przepychacza 02.06.09, 20:07 zawsze tam tak było i było dobrze. czasami zostawialo się samochód przy wjeździe, a po zajeciach był zaparkowany przy samym wyjściu z Wielkiej Rozowej :-). Po prostu SGHowcy potrafia optymalnie wykorzystać przestrzeń :). pozdrawiam - absolwent Odpowiedz Link Zgłoś
politisz Parkowanie z pomocą przepychacza 02.06.09, 20:08 Przecież pod sghem jest tak od ładnych paru lat, a wy się dopiero teraz zorientowaliście? żal. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalmj Parkowanie z pomocą przepychacza 02.06.09, 20:12 Ale mi news. Zawsze tak było przed SGHa. Panowie parkingowi, często pijaczki zawsze grali w bilard samochodami:). Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars znam stany gdzie kazdego brudasa ktory tknie 02.06.09, 20:49 wlasnosc prywatna mozna odstrzelic. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: znam stany gdzie kazdego brudasa ktory tknie 02.06.09, 21:15 alterpars napisał: > wlasnosc prywatna mozna odstrzelic. W tychże stanach zapewne łatwo też stracić samochód za nielegalne parkowanie :-) Bo ja nie jestem pewien czy to są te same stany, ale znam takie, co auto jedzie na policyjny parking a jak się go w porę nie odbierze to jest kompresowane do kostki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: znam stany gdzie kazdego brudasa ktory tknie 02.06.09, 21:51 cudowne prawda? Prawo i porzadek. Wszystko to czego Polaczkowie tak bardzo nie lubia. Odpowiedz Link Zgłoś
rx-2 Parkowanie z pomocą przepychacza 02.06.09, 21:18 Ja chciałem sie wypowiedzieć o czymś równie ważnym, mianowicie o parkingach podziemnych. Powinno być zapisane w ustawie o konieczności budowy parkingów podziemnych w każdym nowym budynku komercyjnym, który powstaje w centrum miasta. Krew mnie zalewa jak np wybudują gdzieś w samym prawie centrum np lidla czy jakiś nowy wydział urzędu, a parking jest na parę aut. To powinno być wymogiem uzyskania pozwolenia na budowę. Po prostu, nie ma parkingu = nie ma sklepu czy urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Parkowanie z pomocą przepychacza 02.06.09, 21:19 Kretyństwo. SGH ma tuż pod drzwiami budynku stację metra, tuż obok kilka przystanków autobusowych, są też linie tramwajowe. Trzeba być mocno upadłym na umyśle, żeby w takiej sytuacji pchać się tam samochodem i parkować na pych. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Parkowanie z pomocą przepychacza 02.06.09, 21:54 Prawda? Ale to Polska ...Wunderland Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Parkowanie z pomocą przepychacza 06.06.09, 13:30 nessie-jp napisała: > Kretyństwo. SGH ma tuż pod drzwiami budynku stację metra, tuż obok kilka > przystanków autobusowych, są też linie tramwajowe. Trzeba być mocno upadłym na > umyśle, żeby w takiej sytuacji pchać się tam samochodem i parkować na pych. Teoretycznie racja, ale.... Nie wiemy dokładnie jaka jest tam ilość miejsc w stosunku do pracowników i studentów. Może 10 razy mniejsza? To by oznaczało (przy tym założeniu), że i tak 90% dojeżdża komunikacją zbiorową. A dla tych 10% też łatwo znaleźć usprawiedliwienie. Może musieli dziecko po drodze odstawić w miejsce trudno osiągalne? Może wracając z pracy będzie delikwent musiał zrobić zakupy? Itd. itp. A idea przepychania jest, w tej sytuacji, super. I jak donoszą znawcy, stosowana tam od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
allamen Re: Parkowanie z pomocą przepychacza 02.06.09, 21:48 zawsze tak było, trzeba samochód zostawiać na luzie jak sie parkuje na srodku. Ktos z gazety w końcu postanowił zapisac się na studia? a nie to policyjni.pl ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Parkowanie z pomocą przepychacza 02.06.09, 21:55 i rozumiem ze Ty o tym wiedziales ale cie to nie interesowalo....Boze gdzie Wy macie mozgi??? Kocam ten Kraj kocham...im dalej od niego jestem buahahahahaha to forum to najlepsza rozrywka na swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
lincoln35 Re: Parkowanie z pomocą przepychacza 02.06.09, 22:24 hahaha. naprawde. news roku. 10 lat temu tez tam tak bylo. zycze lepszego refleksu na przyszlosc. Odpowiedz Link Zgłoś
k0sti Parkowanie z pomocą przepychacza 02.06.09, 23:25 Tak się parkowało pod SGH jak pamiętam (bo sam parkowałem) już w 1994 roku, jak nie wcześniej!. Myślę, że jak któryś kierowca jeździł i parkował w Paryżu, to go specjalnie nic już nie zaskoczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
rezoon To jest zwykły skandal - do gazety 03.06.09, 00:14 Ci społeczni parkingowi to najzwyklejsi żule!!! Strach im odmówić jak zapytają się o to czy popilnować - chętni są zawsze, bez względu na to czy są pomocni czy nie. Mi akurat pomoc nie jest potrzebna i wyjątkowo mnie wkurza jak przy parkowaniu ktoś stoi mi na promieniu skrętu i macha bez sensu łapami (i zapomnijcie, że zaparkujecie niezauważoni). Kiedyś dałem panu "parkingowemu" 3zł, bo tyle akurat drobnych miałem przy sobie. Pan stwierdził, że inni dają mu nawet 10 zł !!! Wypchajcie się z takim artykułem - teraz połowa elementu z Warszawy będzie się kręciła koło tego parkingu. Życzę Wam żeby pod waszą redakcją też pojawili się "społeczni parkingowi" ... a może Was problem nie dotyczy, bo macie parking strzeżony? Odpowiedz Link Zgłoś
exxon71 Re: To jest zwykły skandal - do gazety 03.06.09, 04:11 E tam - ja tam parkowalem kilkanascie razy i nigdy tym zulikom nie dalem grosza (choc przyznaje ze tez mnie irytowali). No ale ze samochod mam kilkunastoletni, wiec jakos specjalnie bym sie nie przejal gdyby mi go ktos porysowal. Jakbym mial jakies nowsze auto to pewnie bardziej bym sie stresowal ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tak_bywa Parkowanie z pomocą przepychacza 03.06.09, 00:25 Przecież od kilkudziesięciu lat, właśnie w ten sposób parkują Paryżanie. Moja kuzynka nie jeden raz znajdowała swój samochód o 2 dzielnice dalej od miejsca, w którym zaparkowała. Odpowiedz Link Zgłoś
eldricht A kto to? 03.06.09, 01:08 A co to za pani na filmiku? Czy podejmiecie się rozpoznać? Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Parkowanie z pomocą przepychacza 03.06.09, 08:35 Czy nie byloby prosciej rozbudowac parking prosze wladz miasta???? Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert1 Re: Parkowanie z pomocą przepychacza 06.06.09, 22:09 emeryt21 napisał: > Czy nie byloby prosciej rozbudowac parking prosze wladz miasta???? Tak, parking rowerowy bo w centru miasta, przy wężle autobusowym, tramwajowym i metrze dojazd samochodem jest całkowitym nieporozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kurant78 Parkowanie z pomocą przepychacza 03.06.09, 09:27 Tak jest od dawna. Podobna sytuacje jest na parkingu koło Stodoły gdy jest giełda. - Odpowiedz Link Zgłoś