levii Re: PKW: Frekwencja wyborcza do godz. 12.00 - 6.6 07.06.09, 16:16 Post parazyda został usunięty i w ogóle nie wiadomo, o co w nim chodziło. He he. Odpowiedz Link Zgłoś
konbar Re: PKW: Frekwencja wyborcza do godz. 12.00 - 6.6 07.06.09, 17:11 levii napisał: > Post parazyda został usunięty i w ogóle nie wiadomo, o co w nim chodziło. He he > . Znowu Zydzi.Badz bardziej orginalny i wymysl cos innego. Nudzisz!! Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 jak to w końcu jest? 07.06.09, 16:36 cały demokratyczny świat uważa, że politycy boją się tych co nie głosują, czy to fałsz? Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: PKW: Frekwencja wyborcza do godz. 12.00 - 6.6 07.06.09, 16:50 >rask 07.06.09, 13:43 Odpowiedz >Pierwszy raz w swoim zyciu nie ide na wybory i jestem z tego dumny, >dajcie sobie spokój wz tymi wyborami Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: PKW: Frekwencja wyborcza do godz. 12.00 - 6.6 07.06.09, 19:58 77qwerty napisał: > ja po raz pierwszy od 4 czerwca 1989 nie biore udziału w > głosowaniu i tez jestem z siebie dumny > wprowadzić okręgi jedno mandatowe –skończyć z farsą wyborczą !!! Kto ma wprowadzić, ci co nie głosują czy ci co sa przeciwni takiej ordynacji ? Idź głosować na tych co sa za taka ordynacją, bo wychodzisz na głupka. Odpowiedz Link Zgłoś
krepelx PKW: Frekwencja wyborcza do godz. 12.00 - 6.65 .. 07.06.09, 16:56 Jak by mi dali podwyżkę w pracy to bym poszedł głosować ale niestety zapowiedzieli obniżki zarobków i zwolnienia – nie dotyczy prezesów. zostaję w domu Odpowiedz Link Zgłoś
tersup Re: PKW: Frekwencja wyborcza do godz. 12.00 - 6.6 07.06.09, 17:00 Biale kolnierzyki wezma nie tylko podwyzki...widziales w Krakowie chyba Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: PKW: Frekwencja wyborcza do godz. 12.00 - 6.6 07.06.09, 19:52 tersup napisała: > Biale kolnierzyki wezma nie tylko podwyzki...widziales w Krakowie > chyba Oczywiscie, białe kolnierzyki sa winne całego zła na tym swicie. Niech żyją dresy, jedynia uczciwa i sprawiedliwa społeczność ! A co z czarnymi kołnierzykami ? Dobre czy złe ? Odpowiedz Link Zgłoś
mkkrawiec Re: PKW: Frekwencja wyborcza do godz. 12.00 - 6.6 07.06.09, 19:58 A co to zmieni? I tak obniżą i tak. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Kogo wybierac ? ciągle te same ryje ! 07.06.09, 17:15 Ich widok męczy, nie mówiąc o ich zachowaniu w polityce. ...i ten pęd za kasą, w imię - abym ja miał dobrze ! Najwyższy czas pomysleć o ograniczeniu mozliwości kandydowania w wyborach do dwóch kadencji - maksymalnie !!! W przeciwnym razie do bani te wybory. Społeczeństwo w zdecydowanej większości ma dość politycznych oszustów, kłamców, złodzieji - ze wszystkich opcji i poprzez frekwencję w wyborach daje odpowiedni sygnał rządzącym . Obłuda , obłuda, obłuda !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: Kogo wybierac ? ciągle te same ryje ! 07.06.09, 20:02 brynk napisał: > Ich widok męczy, nie mówiąc o ich zachowaniu w polityce. ...i ten pęd za kasą > w imię - abym ja miał dobrze ! Najwyższy czas pomysleć o ograniczeniu mozliwośc > i kandydowania w wyborach do dwóch kadencji - maksymalnie !!! W przeciwnym > razie do bani te wybory. Społeczeństwo w zdecydowanej większości ma dość > politycznych oszustów, kłamców, złodzieji - ze wszystkich opcji i poprzez > frekwencję w wyborach daje odpowiedni sygnał rządzącym . Obłuda , obłuda, obłuda > !!!!!! O czym ty mówisz, sfrustrowany oszołomie. Kandyduje 1301 kandydatów na 50 miejsc, więc nie pie...że ich znasz. Nie znasz nawet 5 % . Odpowiedz Link Zgłoś
sq5vjg ja nie chodzę na wybory bo nie znam kandydatów 07.06.09, 17:22 więc po co głosować jak nie wie się czy dany kandydat jest dobry czy zły,największe szanse maja kandydaci znani z TV i za którymi stoi kasa i ludzie często nie wiedzą tak naprawdę na kogo głosują Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: ja nie chodzę na wybory bo nie znam kandydató 07.06.09, 19:40 A jak miałeś ich poznać skoro przez ostatnie 5 lat żaden nie pokazał się na prowincji by pogadać z ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: ja nie chodzę na wybory bo nie znam kandydató 07.06.09, 20:04 sq5vjg napisała: > więc po co głosować jak nie wie się czy dany kandydat jest dobry czy > zły,największe szanse maja kandydaci znani z TV i za którymi stoi > kasa i ludzie często nie wiedzą tak naprawdę na kogo głosują Świetnie ! Inżynier Mamoń mówił ze lubimy piosenki które już znamy. To twój tatuś czy krewny ? Odpowiedz Link Zgłoś
kgbaca Re: PKW: Frekwencja wyborcza do godz. 12.00 - 6.6 07.06.09, 17:22 rask napisał: > Pierwszy raz w swoim zyciu nie ide na wybory i jestem z tego dumny, > dajcie sobie spokój wz tymi wyborami Dokłądnie tak samo jak i ja. Nie iwem tylko dlaczego niska frekwencja będzie potraktowana jako ignorancja obywateli, skoro to mój świadomy wybór. Zagłosowałem nogami i olałem całą polityczną ofertę. Te wybory nie są jeszcze takie ważne ale niestety zanosie się że w wyborach parlamentarnych też nie wezmę udziału z prostego powodu - ŻADNE Z UGRUPOWAŃ NIE ZASŁUGUJE NA MOJE POPARCIE a nie bede wspieral kogo kto mi najmniej przeszkadza. Szkoda tylko, że nie ma możliwości zaznaczenia pola "Nikt nie zasługuje na moje poparcie". Wtedy frekwencja byłaby pewnie rekordowa a wybory wygrałby NIKT ;) Pozdrawiam niezbyt optymistycznie Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 Ci co nie głosuja, morda w kubeł !!!! 07.06.09, 17:41 nie macie prawa do dyskusji... Odpowiedz Link Zgłoś
kgbaca Re: Ci co nie głosuja, morda w kubeł !!!! 07.06.09, 18:22 piemont12 napisał: > nie macie prawa do dyskusji... Jesteś z Warszawy albo z Krakowa? Jeżeli tak to może powiesz mi to w twarz? Okaże sie czyś zwykły forumowy pieniacz bo mam wrażenie, że tylko sie tu dowartościowujesz, podobnie zresztą jak na tych wyborach. Szkoda tylko że tak się trzymasz tej ułudy jaką daje ci możliwośc zagłosowania na kogoś. Szkoda tylko, że to kto dostanie się do PE nie ma najmniejszego znaczenia. Wszyscy kandydaci są beznadizejni i nic nie osiągną. Zresztą żebym mógł nakogoś zagłosować to ten ktoś musiałby być tego wart a takich osób wśród kandydatów NIE MA. Piemont12 jak jesteś gotów stanąc ze mną oko w oko to odezwij się na mial: kgbaca@gazeta.pl Dam ci super okazję do dowartościowania się, naprawdę. Zresztą zobaczymy wtedy kim naprawdę jesteś i co jesteś wart(ZAPEWNE NIC) żeby stawiać warunki innym. Odpowiedz Link Zgłoś
surfen Re: Ci co nie głosuja, morda w kubeł !!!! 07.06.09, 19:52 Ma racje - nie macie prawa do dyskusji. I to nie jest jakieś nowe stwierdzenie, nieraz sam tak mówiłem do innych i słyszałem, jak inni też tak mówią. Przecież to jest dość logiczne :) nic w tym odkrywczego czy odważnego stwierdzić fakt. Zresztą wczoraj w TV Fedorowicz powiedział tak wszystkim telewidzom na antenie. I? Co? Zatkało Cie? Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Ci co nie głosuja, morda w kubeł !!!! 07.06.09, 19:31 A to dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz bardzo chętnie zrezygnuję ze swojego prawa do 07.06.09, 19:41 wyborów ale w zamian poproszę o zwolnienie mnie z obowiązku utrzymywania tego cyrku pawianów zwanego parlamentem.... Czyli; mnie i moich interesów nikt nie musi reprezentować (a przynajmniej nie te cienki bolki, które nam przedstawiają jako nasz wybór) bo sam o nie potrafię zadbać ale w zamian chcę mieć ulgę w podatkach. I wtedy będzie sprawiedliwie; ty wybrałes więc te polityczne pawiany pilnują twoich interesów a ty w zamian za ich usługi im płacisz a ja z ich usług zrezygnowałem więc im nie płacę i troszę się sam o siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
nfplakto Re: bardzo chętnie zrezygnuję ze swojego prawa do 07.06.09, 19:51 > wyborów ale w zamian poproszę o zwolnienie mnie z obowiązku > utrzymywania tego cyrku pawianów zwanego parlamentem.... W Brukseli siedzi 12000 urzednikow. Ile jest w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: bardzo chętnie zrezygnuję ze swojego prawa do 07.06.09, 20:10 nfplakto napisała: > > wyborów ale w zamian poproszę o zwolnienie mnie z obowiązku > > utrzymywania tego cyrku pawianów zwanego parlamentem.... > > W Brukseli siedzi 12000 urzednikow. Ile jest w Warszawie? A w Pekinie ilu ? Coś strasznego. Nie idź głosować to ich ubędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
nfplakto Re: bardzo chętnie zrezygnuję ze swojego prawa do 07.06.09, 20:13 Glosowalem, ty idioto. Ty pewnie tez, a szkoda, bo najwyrazniej masz problemy ze zrozumialym czytaniem. 12.000 urzednikow to NIC! Same miasto Kolonia ma 20.000. Jestem pewny, ze Warszawa ma wiecej urzednikow niz pracuje w Brukseli. Tyle na temat krytykowania NIBY WIELKIEJ biurokracji europejskiej przez eurosceptykow. Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: bardzo chętnie zrezygnuję ze swojego prawa do 07.06.09, 20:08 swan_ganz napisał: > wyborów ale w zamian poproszę o zwolnienie mnie z obowiązku > utrzymywania tego cyrku pawianów zwanego parlamentem.... Czyli; mnie > i moich interesów nikt nie musi reprezentować (a przynajmniej nie te > cienki bolki, które nam przedstawiają jako nasz wybór) bo sam o nie > potrafię zadbać ale w zamian chcę mieć ulgę w podatkach. I wtedy > będzie sprawiedliwie; ty wybrałes więc te polityczne pawiany pilnują > twoich interesów a ty w zamian za ich usługi im płacisz a ja z ich > usług zrezygnowałem więc im nie płacę i troszę się sam o siebie. Mam lepsze wyjscie dla ciebie. Wynieś sie do Korei Płn., tam nie ma tego cyrku, jest porządek i spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: bardzo chętnie zrezygnuję ze swojego prawa do 07.06.09, 20:17 > Mam lepsze wyjscie dla ciebie. Wynieś sie do Korei Płn., tam nie ma tego cyrku, jest porządek i spokój. a nie wydaje ci się, że taniej będzie was - około 20% zmanipulowanych pajacy - wywieźć gdzie do Azji niż pozostałe 80% narodu? Na twoim miejscu nie wyjeżdżałbym z takimi pomysłami bo tych "świadomych" (biorących udział w głosowaniu) jest cztery razy mniej niż tych "nieuświadomionych" więc jak ktoś im kiedyś coś uświadomi to wtedy ty-świadomy będziesz miał pełne prawo zacząć się bać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: bardzo chętnie zrezygnuję ze swojego prawa do 07.06.09, 20:21 swan_ganz napisał: > > Mam lepsze wyjscie dla ciebie. Wynieś sie do Korei Płn., tam > nie ma tego cyrku, jest porządek i spokój. > > a nie wydaje ci się, że taniej będzie was - około 20% > zmanipulowanych pajacy - wywieźć gdzie do Azji niż pozostałe 80% > narodu? Na twoim miejscu nie wyjeżdżałbym z takimi pomysłami bo > tych "świadomych" (biorących udział w głosowaniu) jest cztery razy > mniej niż tych "nieuświadomionych" więc jak ktoś im kiedyś coś > uświadomi to wtedy ty-świadomy będziesz miał pełne prawo zacząć się bać :-) Piłeś coś ? Chyba za dużo, to tobie sie tu nie podoba więc dalczego ja mam sie wynosic ? Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: bardzo chętnie zrezygnuję ze swojego prawa do 07.06.09, 20:25 przecież "ekstradycja" to twój pomysł a nie mój więc co się czepiasz?... Uświadomiłęm ci tylko, że jako aktywny wyborca jesteś w zdecydowanej mniejszości więc z takimi pomysłami jak ten twój to radziłbym ostrożnie się obchodzić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: bardzo chętnie zrezygnuję ze swojego prawa do 07.06.09, 20:29 swan_ganz napisał: > przecież "ekstradycja" to twój pomysł a nie mój więc co się > czepiasz?..Uświadomiłęm ci tylko, że jako aktywny wyborca jesteś w > zdecydowanej mniejszości więc z takimi pomysłami jak ten twój to > radziłbym ostrożnie się obchodzić :-) Mój "pomysł" jest tak samo nierealny jak twój. Chciałem ci tylko uswiadomić absurdalność twojego pomysłu. Jeszcze nikt nie wymyslił cos lepszego od demokracji, ale próbuj. Odpowiedz Link Zgłoś
kom.pot PKW: Frekwencja wyborcza do godz. 12.00 - 6.65 ... 07.06.09, 18:08 Byłem głosować o 17 w jednej z aglomeracji. Aż chciało się iść na wykopki - ładna pogoda, Bobby K zdobył wreszcie pierwsze punkty:-) W lokalu duży ruch, cały przekrój wiekowy i społeczny. Frekwencja chyba nie będzie taka tragiczna w skali kraju - może 30%? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 jak będzie 20% , to rząd do dymisji 07.06.09, 18:08 Jezeli frekwencja będzie na poziomie 20 % , to rząd powinien podać się do dymisji, ponieważ nie potrafi mobilizowac opinii publicznej do udziału w zarządzaniu krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
kgbaca Re: jak będzie 20% , to rząd do dymisji 07.06.09, 18:26 wojtek2784 napisał: > Jezeli frekwencja będzie na poziomie 20 % , to rząd powinien podać > się do dymisji, ponieważ nie potrafi mobilizowac opinii publicznej > do udziału w zarządzaniu krajem. Hmm... tylko dlaczego to jest rola rządu? Przecież to cała "klasa" polityczna staje w szranki o głosy swoich wyborców dlatego niska frekwencja będzie po prostu oceną CAŁEJ SCENY POLITYCZNEJ anie tylko rządu. PS. Obywatel dysponuje PRAWEM do głosowania anie obowiązkiem. Musicie się z tym pogodzić, zwłaszca, że zapewne z wyborów na wybory z frekwencją będzie gorzej. Taki jest wynik miałkości umysłowej i organizacyjnej, które trawia wszystkie ugrupowania polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
surfen Re: Twoje siedzenie w domu nic nie znaczy! 07.06.09, 19:55 Racja, ale jednak osoby odpowiedzialne traktują to jako obowiązek - stąd skrót myślowy. Choć moim zdaniem niesłusznie, bo jednak nie każdy jest odpowiedzialny. A frekwencja? Coż, głosów wstrzymujących się nie bierze się pod uwagę, więc nawet 1% frekwencji wystarczy. Niech głosują Ci, którzy są bardziej zaangażowani i bardziej odpowiedzialni. Reszta może znaleźć 100 powodów by zostać w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
rojczer Re: jak będzie 20% , to rząd do dymisji 07.06.09, 18:46 Czy ty się, wojtek2784, urwałeś z choinki, czy też jesteś tylko zwykłym oszołomem? Od kiedy to rząd ponosi odpowiedzialność za frekwencję w wyborach do europalamentu? (Niska frekwencja świadczyć może bądź to o braku świadomości na temat roli PE, bądź o braku zaufania do tej instytucji). I po drugie: od kiedy to głosowanie (lub nie) na europarlamentarzystów jest "udziałem w zarządzaniu krajem"? Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz żartujesz? Nawet gdyby do wyborów poszło 5% 07.06.09, 19:37 to te wieprz i tak będą sobie ryje wycierać "wolą narodu"... Gdyby rzeczywiście naszym "elitom" politycznym zależało na naszym udziale w głosowaniu to zmieniliby ordynację wyborczą i skor tegop nie robią to dają nam dowód na miejsce gdzie nas mają ... Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: żartujesz? Nawet gdyby do wyborów poszło 5% 07.06.09, 20:13 swan_ganz napisał: > to te wieprz i tak będą sobie ryje wycierać "wolą narodu"... > Gdyby rzeczywiście naszym "elitom" politycznym zależało na naszym > udziale w głosowaniu to zmieniliby ordynację wyborczą i skor tegop > nie robią to dają nam dowód na miejsce gdzie nas mają ... Nie popisuj sie ignorancją. Ordynację może tylko zmienić parlament, którego ty nie chcesz wybierać. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: żartujesz? Nawet gdyby do wyborów poszło 5% 07.06.09, 20:20 > Nie popisuj sie ignorancją. Ordynację może tylko zmienić parlament, którego ty nie chcesz wybierać. to PE decyduje o kształcie polskiej ordynacji wyborczej? Faktycznie; "świadomy" z ciebie wyborca? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: żartujesz? Nawet gdyby do wyborów poszło 5% 07.06.09, 20:24 swan_ganz napisał: > > Nie popisuj sie ignorancją. Ordynację może tylko zmienić > parlament, którego ty nie chcesz wybierać. > > to PE decyduje o kształcie polskiej ordynacji wyborczej? > Faktycznie; "świadomy" z ciebie wyborca? :-) Przecież jesteś przeciwnikiem wszelkich wyborów wg obecnej ordynacji. Nieprzytomny jesteś ? Jak chcesz cos zmieniać to głosuj i wymagaj od tych na których głosowałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: żartujesz? Nawet gdyby do wyborów poszło 5% 07.06.09, 20:28 Jak chcesz cos zmieniać to głosuj i wymagaj od tych na których głosowałeś. tak ? To powiedz mi w jaki sposób mogę wymusić na panu Tusku realizację jego obietnic wyborczych? Chłopie... czy ty wiesz po ile dziś są jabłka!!!? Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: żartujesz? Nawet gdyby do wyborów poszło 5% 07.06.09, 20:34 swan_ganz napisał: > Jak chcesz cos zmieniać to głosuj i wymagaj od > tych na których głosowałeś. > > tak ? To powiedz mi w jaki sposób mogę wymusić na panu Tusku > realizację jego obietnic wyborczych? Chłopie... czy ty wiesz po ile > dziś są jabłka!!!? To wybierz innych jak ci ten nie pasuje. A ceny znam doskonale, np.truskawki można juz kupić po 2 zł za kilogram. Ceny jabłek juz od 1 zł w górę. Tylko co ma do tego Tusk ? Sadzisz że jego wpływy sięgają Opatrzności i ma wpływ na urodzaj, opady i słońce ? Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: jak będzie 20% , to rząd do dymisji 07.06.09, 19:41 Ale o co płacz, ostatnim razem na Słowacji był 16% i jakoś przeżyli. Nikt im z tego powodu nic złego nie zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: jak będzie 20% , to rząd do dymisji 07.06.09, 20:11 wojtek2784 napisał: > Jezeli frekwencja będzie na poziomie 20 % , to rząd powinien podać > się do dymisji, ponieważ nie potrafi mobilizowac opinii publicznej > do udziału w zarządzaniu krajem. Masz jeszcze inny podobnie głupi pomysł ? Podziel sie z nami, ten nie jest smieszny. Odpowiedz Link Zgłoś
dodatkowo_zwracam Dlaczego alkoholicy z szikago głosują w mojej 07.06.09, 18:19 sprawie? To skandal. Niech głosują u siebie na plejsach, a nie w sprawie kraju w którym od dawna nie mieszkają! Odpowiedz Link Zgłoś
mniammniam3 Stado baranów 07.06.09, 18:41 Sorry, ale jak czytam wypowiedzi niektórych forumowiczów, to staje mi przed oczyma stado beczących baranów. Ciekaw jestem, czy gdyby dawni opozycjoniści siedzący w komunistycznych więzieniach wiedzieli, że za 30 lat bęcwały, którym na talerzu podano wolną Polskę będą takie bzdury wygadywać, to czy chciałoby się im czynić takie poświęcenia i wyrzeczenia. Tracić zdrowie, rodziny, iść na poniewierkę tylko po to, żeby po odzyskaniu niepodległości tak opluwać i niedoceniać tego, co Oni wywalczyli. Jeśli ktoś powiedziałby mi w 1982 roku, że za 27 lat w Polsce będą wybory do Parlamentu Europejskiego, to bym w zyciu nie uwierzył. A gdyby ktoś powiedział, że frekwencja w tych wyborach nie przekroczy 25%, to bym się zapisał do PZPR, bo stwierdziłbym, że nie warto dla tak zidiociałego narodu poświęcać swoją przyszłość, zdrowie i karierę. W końcu życie ma się tylko jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
eed567 Re: Stado baranów 07.06.09, 19:20 "Ciekaw jestem, czy gdyby dawni opozycjoniści siedzący w komunistycznych więzieniach wiedzieli, że za 30 lat bęcwały, którym na talerzu podano wolną Polskę będą takie bzdury wygadywać, to czy chciałoby się im czynić takie poświęcenia i wyrzeczenia. Tracić zdrowie, rodziny, iść na poniewierkę tylko po to, żeby po odzyskaniu niepodległości tak opluwać i niedoceniać tego, co Oni wywalczyli." Chyba jestes bardzo mlody a co za tym idzie naiwny skoro wierzysz, ze to poswiecenie to z mysla o innych.. Odpowiedz Link Zgłoś
chachar1 Re: Stado baranów 07.06.09, 19:46 Masz rację to "poświęcenie"to antygomółkowy bunt stalinowców.. odsuniętych od władzy..a właściwie ich potomstwa..A tak naprawdę to ile osób oddało życie w 68 roku? Odpowiedz..niktAj waj giewałt..Ale powiatowym sekretarzom odpiłowano ryje od koryta..antysemitnicywo..gewałt!!! Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Stado baranów 07.06.09, 19:36 Ludzie nie idą na wybory po to by za następne 27lat nie być zmuszonym do akceptowania sytuacji, że Polski już nie ma, bo swoimi głosami doprowadzili do likwidacji państw w formie jaką znamy. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Odkrywcza informacja!!!! 07.06.09, 20:00 Reta to jak ludzie nie pójdą do głosowania, to PE nie wybiorą, i UE się rozpadnie. No nie wiedziałem, że to tak działa. No ciekawe, ciekawe. :P Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Odkrywcza informacja!!!! 07.06.09, 20:23 rozpaść to się nie rozpadnie... Chyba , że twój portfel w wyniku realizacji zakładu; jak ogłoszą już porażkę Buzka z Migalskim to pisz na; zbbra@esculap.pl (czerwone wytrawne...) Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Odkrywcza informacja!!!! 07.06.09, 20:23 Jeśli Irlandia drugi raz uwali traktat lizboński nie będzie innego wyjścia jak "Europa dwóch prędkości" a to oznacza rozpad UE w obecnej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: Stado baranów 07.06.09, 20:16 mniammniam3 napisał: > Sorry, ale jak czytam wypowiedzi niektórych forumowiczów, to staje > mi przed oczyma stado beczących baranów. Ciekaw jestem, czy gdyby > dawni opozycjoniści siedzący w komunistycznych więzieniach > wiedzieli, że za 30 lat bęcwały, którym na talerzu podano wolną > Polskę będą takie bzdury wygadywać, to czy chciałoby się im czynić > takie poświęcenia i wyrzeczenia. Tracić zdrowie, rodziny, iść na > poniewierkę tylko po to, żeby po odzyskaniu niepodległości tak > opluwać i niedoceniać tego, co Oni wywalczyli. Jeśli ktoś > powiedziałby mi w 1982 roku, że za 27 lat w Polsce będą wybory do > Parlamentu Europejskiego, to bym w zyciu nie uwierzył. A gdyby ktoś > powiedział, że frekwencja w tych wyborach nie przekroczy 25%, to bym > się zapisał do PZPR, bo stwierdziłbym, że nie warto dla tak > zidiociałego narodu poświęcać swoją przyszłość, zdrowie i karierę. W końcu życie ma się tylko jedno. Świete słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek PKW: Frekwencja wyborcza do godz. 12.00 - 6.65 .. 07.06.09, 18:52 Wyparowują niewygodne posty bez śladu...maleszkowe tępaczki warują... Odpowiedz Link Zgłoś
cudaktusk TVN24 łamie ciszę wyborczą 07.06.09, 19:19 TVN24 łamie ciszę wyborczą przez poranne programy o solidarności w których przede wszystkim wychwalano towarzyszy z Platformy(Lecha w. n.p.) Odpowiedz Link Zgłoś
chachar1 Re: TVN24 łamie ciszę wyborczą 07.06.09, 19:32 A paliwo jest po 4.50...a po ile za półtora roku? będziesz wydętem a nie prezydentem ryży frajerze.. Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: TVN24 łamie ciszę wyborczą 07.06.09, 20:36 chachar1 napisał: > A paliwo jest po 4.50...a po ile za półtora roku? > będziesz wydętem a nie prezydentem ryży frajerze.. Mógłbyś spisiały chamusiu rozwinąć swą światłą myśl ? Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: TVN24 łamie ciszę wyborczą 07.06.09, 20:18 cudaktusk napisała: > TVN24 łamie ciszę wyborczą przez poranne programy o solidarności w których prze > de wszystkim wychwalano towarzyszy z Platformy(Lecha w. n.p.) To raczej ty "łamiesz" zdrowy rozsądek, pismatołku. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz PKW: Frekwencja wyborcza do godz. 18.00 - 18, 2... 07.06.09, 19:56 boshe... co za wstyd; 27% kretynów mieszka w moim mieście... Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: PKW: Frekwencja wyborcza do godz. 18.00 - 18, 07.06.09, 20:38 swan_ganz napisał: > boshe... co za wstyd; 27% kretynów mieszka w moim mieście... Nie przesadzaj, narazie widać jednego. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: PKW: Frekwencja wyborcza do godz. 18.00 - 18, 07.06.09, 20:55 > Nie przesadzaj, narazie widać jednego. No co ty? nie przesadzaj...To, że dałęś się zmanipulować i poszedłeś "decydować" (rotfl) przy urnie o "ważnych sprawach" nie oznacza jeszcze, że jestes jakimś kretynem.... Skąd ta samokrytyka u ciebie tak wcześnie, co? Poczekaj z nią aż twoi wybrańcy zaczną "zabezpieczać" twoi interesy bo wtedy dopiero będzie ona w pełni zasłużona Odpowiedz Link Zgłoś
nfplakto @swan_ganz 07.06.09, 21:13 Jestem pewny, ze nie tylko nie chodzisz na wybory, lecz dodatkowo nie angazujesz sie w zadnych organizacjach politycznych by cos zmienic. A na forum chcesz sprzedac biernosc jako cnote. Jestes poprostu smieszny. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: @swan_ganz 07.06.09, 21:26 > Jestem pewny, ze nie tylko nie chodzisz na wybory no niezupełnie; te dzisiejsze to drugie po ostatnich samorządowych, które zignorowałem. Jakbyś dostał do wyboru albo Marcinkiewicza albo Gronkiewicz to też byś na nie nie poszedł... :-) lecz dodatkowo nie angazujesz sie w zadnych organizacjach politycznych by cos zmienic to prawda; nie jestem członkiem żadnej partii co nie oznacza perzecież, że nie mam swoich poglądó politycznych. Najbliżej mi do UPR-u ale z powodu obrazu w jakich są prezdstawiani w polskich mediach oni robia za jakiś lokalny folklor a nie poważną alternatywę dla aktualnych "elit" politycznych.... Bieda musi was docisnąć dopiero wtedy pokapujecie, że ktoś z was robi wałka... A na forum chcesz sprzedac biernosc jako cnote. Jestes poprostu smieszny. a co konkretnie w moich tutejszych wypowiedziach cię śmieszy? Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice PKW: Frekwencja wyborcza do godz. 18.00 - 18, 2... 07.06.09, 19:58 A mnie intryguje, dlaczego opublikowano tak niejednorodnie napisany tekst. Raz "procent", raz "proc", jakieś dziwne spacje po przecinkach... W niedzielę korektor ma wolne?:) [Tak, wiem, czepiam się:)] Pauli -- Różnica pomiędzy trudnym a łatwym sposobem polega na tym, że trudny działa. [T.P] Odpowiedz Link Zgłoś
bulkazesmalcem Re: PKW: Frekwencja wyborcza do godz. 12.00 - 6.6 07.06.09, 20:09 też nie poszedłem - nie jestem leniwy, szukałem informacji w internecie przez 2 tyg. o kandydatach, kto zna angielski w moim okręgu wyborczym - kto gdzie pracuje, jakie ma kwalifikacje coś na kształt CV kandydata dzwoniłem raz do trójki w czasie audycji o euro wyborach (nie połączyli mnie, za dużo dzwoniących) uznałem że nie znam żadnego kandydata w najmniejszym stopniu - media w polsce są żałosne, nic nie były w stanie opisac kandydatów skoro nawet nie wiem czy ktoś z nich zna anglieski to niech mi ktoś powie na jakiej ku... podstawie mam dokonać decyzji do cholery? nie wiem o nich nic, absolutnie nic! Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: PKW: Frekwencja wyborcza do godz. 12.00 - 6.6 07.06.09, 20:40 bulkazesmalcem napisał: > też nie poszedłem - nie jestem leniwy, szukałem informacji w > internecie przez 2 tyg. o kandydatach, kto zna angielski w moim > okręgu wyborczym - kto gdzie pracuje, jakie ma kwalifikacje coś na > kształt CV kandydata > > dzwoniłem raz do trójki w czasie audycji o euro wyborach (nie > połączyli mnie, za dużo dzwoniących) > uznałem że nie znam żadnego kandydata w najmniejszym stopniu - media > w polsce są żałosne, nic nie były w stanie opisac kandydatów > skoro nawet nie wiem czy ktoś z nich zna anglieski to niech mi ktoś > powie na jakiej ku... podstawie mam dokonać decyzji do cholery? > nie wiem o nich nic, absolutnie nic! Przykro mi ale nie wiesz gdzie szukać. Najlepiej u źródła czyli w Państwowej Komisji Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
milu100 Re: PKW: Frekwencja wyborcza do godz. 12.00 - 6.6 07.06.09, 20:16 rask napisał: > Pierwszy raz w swoim zyciu nie ide na wybory i jestem z tego dumny, > dajcie sobie spokój wz tymi wyborami masz z czego? wolisz aby inni decydowali za ciebie? chcesz zaprotestować to glosuj na partie, które nie mają szans wejść do PE, tylko to może dać do myślenie głównym partiom, jeśli nie poczują się zagrożeni nic się nie poprawi Odpowiedz Link Zgłoś
bulkazesmalcem Re: PKW: Frekwencja wyborcza do godz. 12.00 - 6.6 07.06.09, 20:19 ja sobie tak myślę juz od paru lat że w sumie to i tak wszystko jedno - ten kraj i tak nie ma żadnej świetlanej przyszłości - oczywiście będzie istniał ale tu zawsze będzie burdel i syf więc co to za różnica - a celem zasadniczym każdego człowieka nie jest żadne dobro polski (bo co to oznacza skoro polska nie jest osobą? dobro każdego indywidualnego obywatela? dobro polityków?) tylko własne dobro, więc lepiej po prostu emigrować i ch... Odpowiedz Link Zgłoś