embriao 17.06.09, 12:31 Brawa dla pana adwokata, kasę wziął ale douczyć się chciało. Papugi to ja wszy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piekny_romanek Zabił dwóch policjantów. Skazany ostatecznie 17.06.09, 13:20 W normalnym kraju mieliby poczatkowo czape, a zlagodzeniem bylo by dozywocie. No ale zyjemy w Europie - na kontynencie szczegolnie przyjaznym przestepcom. Jesli chodzi o papuge to tak to jest jak dostep do zawodu jest utrudniany przez korporacje i adwokatami zostaja znajomi krolkika oraz dzieci prawnikow. Jakos(c) ich pracy jest po prostu zenujaca i na otwartym rynku prawniczym nie utrzymaliby sie dluzej niz pare miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
jagger2009 Re: Zabił dwóch policjantów. Skazany ostatecznie 28.09.09, 17:11 piekny romanku, dziwi mnie twoja wypowiedz, bo jest wiele krajow gdzie nie ma "czapy" jak to nazwales, mieszkam w kanadzie i tu czapy nie ma w usa wiele stanow tez czapy nie ma cos te twoje wiadomosci nie sa najlepsze a jezeli chodzi o Plskie prawo to dozywocie za "gline" a 8-10 za moderstwo, znecanie, gwalty dzieci, kobiet itp itd, to "piekny romanku" powinienes pruszyc nastepnym razem zanim sie zdecydujesz na wypowiedz zasiegnij prwidlowych wiadomosci na dany temat Odpowiedz Link Zgłoś
alik666 Recepta na sukces. 17.06.09, 17:24 Najpierw trzeba działać w gangu, jakiejś poważnie zorganizowanej grupie przestępczej i wszystkim się interesować. Zarabiać olbrzymie pieniądze. Potem w razie wpadki sprzedawać wszystkich jak leci, to może jeszcze świadka koronnego dadzą i comiesięczną potężną wypłatę + ochronę. A ty zwykły frajerze haruj w Biedronce od świtu do nocy na podatki/haracze dla towarzystwa wzajemnej adoracji. Przestępstwo popłaca, szkoda, że nie wiedziałem tego od małego. Teraz dla mnie już za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
rob-one Zabił dwóch policjantów. Skazany ostatecznie 19.06.09, 11:06 mamy cudowne prawo, gość zabił dwóch policjantów...a mimo wszystko przysługuje mu złagodzenie kary bo ujawnił inne przestępstwa. Dlaczego nie dostał dożywocia. Chory kraj z kretyńskim wymiarem sprawiedliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
legrange Zabił dwóch policjantów. Skazany ostatecznie 25.06.09, 19:07 Po 1. nie rozumiem dlaczego bandzior nie dostał dożywocia.W USA miałby krzesło elektryczne jak w banku. Po 2. tylko sumowanie wyroków za każde przestępstwo jest zrozumiałym i racjonalnym. W Polsce bandyta dostaje wyrok z najwyższego paragrafu. Pozostałe przestępstwa uchodzą mu płazem. Po 3. kiedy słyszę "o przywracaniu społeczeństwu" temu podobnych to mam torsje. A komu potrzebny taki śmieć? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Zabił dwóch policjantów. Skazany ostatecznie 25.06.09, 19:12 legrange napisał: > W Polsce bandyta dostaje wyrok z najwyższego paragrafu. Pozostałe > przestępstwa uchodzą mu płazem. To nieprawda. Tak było w k.k. z 1932. Od 1969 obowiązuje zasada zbiegu kumulatywnego. Odpowiedz Link Zgłoś