extrafresh 19.06.09, 12:29 Wszyscy kochają bankowców! :* Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maniek_ok Re: Kredytowa susza 19.06.09, 12:43 Uwielbiam te brednie, ktore sie wymysla dla tlumu: - rok temu byl przyrost x, to teraz musi byc x razy 2! Co najmniej! Zasada odnosi sie do calego pojmowania ekonomii - PKB musi zawsze rosnac! To najwazniejszy parametr dla kazdego! Musi rosnac! A kredyty obrotowe! No matko boska - uroslo w stosunku do zeszlego roku TYLKO o iles tam mln.... Puknijcie sie tam mocno w glowki. Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Masz rację. 19.06.09, 16:00 I sam to pisałem nie raz. Niemniej takie jest "pojmowanie" gospodarki przez "dziennikarzy". Musi rosnąć! Tempo wzrostu też musi rosnąć! I tempo wzrostu tempa wzrostu też musi! Wszystkie wskaźniki na wykresie mają przyjąć kształt strzelającej w niebo krzywej. A potem KRACH i wielkie zaskoczenie. "Nikt nie przewidział". Odpowiedz Link Zgłoś
tk_s No to czekamy na ruch rządu 19.06.09, 12:58 Wypadałoby dokapitalizować BP, udzielić odrobiny gwarancji i "delikatnie" nacisnąć na nich i resztę towarzystwa, żeby zaczęli udzielać kredytów. -------------------------------------------------------- Wszyscy jesteśmy trochę odchyleni. Bać się należy tych normalnych... (Jack Carter) -------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
misio_dwa Re: No to czekamy na ruch rządu 19.06.09, 14:14 podobno od tego naciskania ma być PKO BP. No to teraz cuś opiszę - mam konta firmowe w Pekao i PKO BP i w obu linie kredytowe nie za duże po 100 tys. (to takie rezerwy na wypadek pilnej potrzeby), w maju przedłużałem w Pekao na warunkach 1,5% prowizji i chyba +3,5% marży - żadnych problemów z otrzymaniem, Dzisiaj dzwonią z PKO BP że linia się kończy i czy przedłużam - pytanie o warunki - a one takie 4% prowizja, 0,4% miesięcznie od NIE WYKORZYSTANEJ sumy i ponad 8% od wykorzystanych, gdy powiedziałem jakie mam warunki w inny banku, to paniusia sie pyta w którym banku dają na takich warunkach, ja jej krótko ma pani u siebie w papierach gdzie mam drugie konto i proszę o dobrą ofertę albo dziękuję. PKO Bank Polski kiedyś Państwowy tak wspiera polskie firmy i tak "naciska" na konkurencję. A co będzie jak jeszcze go wycisną jak cytrynkę z kasy (sławetna dywidenda). Odpowiedz Link Zgłoś
br00net Podcinają sobie gałąź na której siedzą 19.06.09, 14:40 Pewnie brakuje bankowcom wnioskowania logicznego i analitycznego myślenia więc podam przykłady 1) ostre przycinanie na kredytach dla firm -> kłopoty tych firm -> kłopoty firm związanych z tymi firmami 2) kłopoty firmy -> kłopot dla pracowników -> kłopot przy spłacie kredytów hipotecznych -> załamanie na rynku nieruchomości -> kłopoty banków 3) ostre przycinanie na kredytach -> bankructwo słabych, zostają silni -> silni uniezależniają się Odpowiedz Link Zgłoś
muzzyczny Kredytowa susza 19.06.09, 14:49 Szczerze odradzam branie jakiegokolwiek kredytu z wielu podwodow, zle konsekwencje w przyszlosci beda ogromne. Przyczynia sie do powstania jeszcze wiekszego zadluzenia. MONEY AS DEBT(polskie napisy) Odpowiedz Link Zgłoś
koala1115 Kredytowa susza 19.06.09, 16:43 A właściciel PKO BP wyprowadza kapitał z naszego banku. To już nie głupota, to sabotaż Odpowiedz Link Zgłoś