Dodaj do ulubionych

Bójka pod Jasną Górą

20.06.09, 22:21
Czy taka właśnie była nauka Chrystusa?
A może polski Kościół powie to w końcu jasno i wyraźnie : dla nas liczy się tylko kasa, władza, i w Polsce nikt nie będzie nam podskakiwał bo my tu rządzimy, a naukę Chrystusa mamy głęboko w d?
Póki co, ja mówię to za nich.
Obserwuj wątek
    • husyta1 Redemptoryści mają władzę nad samym Panem Bogiem 20.06.09, 22:23
      Założyciel zakonu, Alfonso Liguori, (1696 – 1787) w podręczniku dla
      kapłanów katolickich tak pisał o władzy katolickiego kapłana nad ciałem Pana
      Jezusa:

Dostojeństwo kapłana bierze się także stąd, że posiada on moc nad
      prawdziwym i mistycznym ciałem Jezusa Chrystusa.
      W sprawie mocy, jaką
      kapłani sprawują nad prawdziwym ciałem Jezusa Chrystusa, naucza się, że gdy
      wygłoszą słowa konsekracji, Wcielone Słowo jest zobowiązane posłusznie przyjść
      do ich rąk w postaci sakramentu…

Sam Bóg posłuszny wypowiedzianym przez kapłanów słowom – HOC EST CORPUS
      MEUM (”To jest ciało moje”) – zstępuje na ołtarz, przychodzi gdzie Go
      zawołają, ilekroć Go zawołają, oddając się w ich ręce, choćby byli jego
      nieprzyjaciółmi. Gdy już przyjdzie, pozostaje całkowicie w ich gestii;
      przesuwają Go z miejsca na miejsce, jak im się podoba, mogą też, jeśli sobie
      życzą, zamknąć Go w tabernakulum, zostawić na ołtarzu lub usunąć na zewnątrz
      kościoła, mogą też, jeśli tak postanowią, spożyć Jego ciało lub podać innym
      jako pokarm…

Władza
      Redemptorystów (i katolickich kapłanów) nad Panem Bogiem?

• lecoqsportif Re: Redemptoryści mają władzę nad samym Panem Bog 20.06.09, 22:43
        To jest ten ksiądz od "3 słów do ojca" :) wroclaw.fotolog.pl
        • kaczynksi [...] 20.06.09, 23:07
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • husyta1 Redemptorysta znaczy odkupiciel, zbawiciel, 20.06.09, 23:40

Znaczenie słowa redemptorysta
            Słowo redemptorysta jest spolszczoną wersją angielskiego słowa
            redemptorist , które wywodzi się od słowa redemption i znaczy
            wykup, wykupienie, spłacenie, zbawienie, wybawienie, odkupienie.
            Zatem słowo redemptorysta znaczy wykupiciel, zbawiciel, odkupiciel.

Tak więc Redemptoryści uważają się za wykupicieli, zbawicieli, odkupicieli.
            Sama nazwa zakonu pokazuje, że negują oni Jezusa jako Zbawiciela i sami uważają
            się za zbawicieli.

Więcej i ich roszczeniach w artykule
            Władza
            Redemptorystów (i katolickich kapłanów) nad Panem Bogiem?
            • foczka_z_ochoty Re: Redemptorysta znaczy odkupiciel, zbawiciel, 21.06.09, 00:40
              skąd nazwa redemptoryści?

pl.wikipedia.org/wiki/Redemptory%C5%9Bci
              => "Zgromadzenie Odkupiciela" (Jezusa)

husyta1 = człowiek który fantazjuje (jakie typowe zjawisko dla polskich
              'nawiedzonych').

Tak więc Hus się w grobie przewraca, taki to husyta... Ale to dzisiejszy świat,
              uzurpatorzy stroją się w szatki świętych żeby tylko sprzedać swoją "prawdę".

W równym stopniu dotyczy to redemptorysty ze zdjęcia (z jaką wprawą przydeptuje
              sandał przeciwnika przed uderzeniem:), co husyty1. To ten sam gatunek, fanatycy,
              od których Boże chroń!
              • katolik_polski1 Piesc to dobry argument . 21.06.09, 08:20
                Przekonal sie o tym Beck ,niemiecki homoseksualista
                i zielony podczac demonstracji gejow w Moskwie .
                Zreszta wojna jest tylko silowym prowadzeniem polityki :)
                • kaczynksi Brawo, Ojcze Piotrze!Należało mu się!Bo Ma ryja! 21.06.09, 09:21
                  • adela_30 Wreszcie RM przestało dawać na siebie pluć! Brawo! 21.06.09, 09:35
                    Bardzo dobre zachowanie. Szkoda, że facet nie dostał od księdza w ryj. Księża to
                    nie pedały i też mają prawo do obrony przed różnymi szujami. Trochę się
                    poszarpali a GW już robi aferę. Najpierw prowokują a później wykorzystują
                    sytuację żeby oczerniać RM. Oby więcej księży prawdziwych mężczyzn a nie
                    bezbronnych "panienek".
                    • hugow Re: Wreszcie RM przestało dawać na siebie pluć! B 21.06.09, 09:39
                      Oczywiscie - nie ma klopotu, niech sobie nawet strzelaja.
                      Ale niech nie uzywaja profanowanego przez nich imienia Pana Jezusa
                      Chrystusa
                      • a.k.traper Jezus nie był Panem, był Mistrzem 21.06.09, 09:45
                        a Chrystusem nazwano go juz po ukrzyżowaniu. Nie sa zdolni
                        sprofanować jego osoby gdyż nic z jego nauk nie jest stosowane,
                        czasem się powołuja ale to tak odruchowo mówią: o Jezu!
                        • katolik_polski1 Wytlumacz to miliardowi katolikow :) 21.06.09, 09:58
                          I reszcie protestantow .
                          • a.k.traper Po co,to wynika z Ewangelii i Dziejów Apostolskich 21.06.09, 10:25
                            skoro ja taką wiedze posiadam jako świadomy katolik uwazający się za
                            średnio rozgarniętego to albo inni wcale się nad tym nie
                            zastanawiali albo sa głupsi ode mnie.
                            • maruda.r Re: Po co,to wynika z Ewangelii i Dziejów Apostol 21.06.09, 10:42
                              a.k.traper napisał:

> skoro ja taką wiedze posiadam jako świadomy katolik uwazający się za
                              > średnio rozgarniętego to albo inni wcale się nad tym nie
                              > zastanawiali albo sa głupsi ode mnie.

Od czytania i interpretacji jest ksiądz - a Ty od słuchania. Jesteś dla kościoła
                              gorszą zarazą, niż liberał-ateista, bo podważasz sens istnienia "uczonych w Piśmie".

• jkt2 Re: Po co,to wynika z Ewangelii i Dziejów Apostol 21.06.09, 11:03
                                Dzień dobry
                                Czytam twoje posty, z jednymi się zgadzam z innymi nie-normalne.Dlatego proszę o
                                wyjaśnienie po jakie licho wdajesz się w dyskusję z fanatykami.Obśmiać -jak
                                najbardziej ,ale dyskutować ? Toż to klasyczny oksymoron logiczny.Nie ma żywego
                                trupa.Fanatyzm wyklucza z definicji dyskusję.
                                Pozdrawiam Krzysztof Titow.
                                • kaczynksi Sługa Boży tez może się wkorwić i przypjerdolić! 21.06.09, 12:56
                                  • kaczynksi ...in nomine Patrii,et Filii et Spiritu Sanctii... 21.06.09, 13:00
                                    memento mori...
                              • netizen Re: Po co,to wynika z Ewangelii i Dziejów Apostol 21.06.09, 12:24
                                Pierwsze słyszę o takiej regule, jak podałeś. Polecam jednak doczytanie w tym
                                względzie.
                              • drmw Cześć Maruda!Sledzę ,jak widzisz Twój kanciasty 21.06.09, 13:45
                                ozór.Masz dobrą replikę-zawsze!
                              • a.k.traper Ksiądz jest od sprawowania eucharystii 21.06.09, 15:22
                                Normalny człowiek jest po trosze liberałem a po trosze socjalistą,
                                proporcje zaleza od tego czy sam na siebie pracuje czy tez jest
                                najemnym pracownikiem. KK przez wieki zapisał pewne zasady które
                                częściowo opierają się na naukach Jezusa, organizacyjnie nie mają z
                                nimi wiele wspólnego. Jezus był Żydem i nie nawoływał do zmiany
                                systemu społecznego czy politycznego, działał na zasadzie
                                dzisiejszych wypowiedzi związkowych, czesto był to zbiór pobożnych
                                życzeń gdyz kazdy posiadacz niechętnie chce by publicznie zarządzano
                                jego majątkiem, natomiast niezamozni chętnie dyskutuja o takich
                                sprawach i kazdy kto ma więcej jest podejrzanej uczciwosci, to jest
                                niezmienne od wieków, takim jaskrawym przykładem był okres Wielkiej
                                Inkwizycji kiedy zwyczajna podłośc i zawiść ubrana w szaty religijne
                                potrafiła skonfiskowac owoce ich pracy a samych pozbawić życia.
                                Polecam "Przygody Dyla Sowizdrzała", fajnie sie czyta i mozna wiele
                                cech dzisiejszych ludzi dostrzec. Natomiast sam Jezus nie miał nic
                                wspólnego z powstaniem KK, to jego uczniowie głosili nauki głównie
                                wśród Żydów i w momencie wyjścia do innych narodów o mało co
                                nastąpił by poważny rozłam i nie wiadomo jak by się zakończył gdyby
                                nie porozumienie, niektórzy nigdy nie zaakceptowali takiego stanu
                                rzeczy, nauczanie innych nacji traktowali jako zdrade narodową. Jest
                                wielu "uczonych w Pismie" kórzy maja podobne zdanie gdyz to z nimi
                                wiele dyskutowałem swego czasu, z ich materiałów korzystałem,
                                powiedzieli mi wtedy że albo odwróce się od Kościoła albo świadomie
                                będe wierzył, agadzam się z Toba że nie jestem pokornym barankiem i
                                drazni mnie hipokryzja ale KK to instytucja która różne zachowania
                                toleruje by istnieć, wątpię czy mój głos im zagraża gdyz nie skupiam
                                wokół siebie nikogo. Słuchac lubię mądrych ludzi a jezeli księżulek
                                gdzies głupio gadał to potrafiłem z z drwiacym spojrzeniem opuscic
                                nabozeństwo. Nie uwazam że postępuje nagannie, nie przychodze do
                                kościoła by słuchac ambitnych wynurzeń księdza a po to by
                                uczestniczyć w nabożeństwie, głupie gadanie a tym bardziej
                                wypowiadanie własnych i złośliwych opinii o kimkolwiek profanuje
                                nabożeństwo, o polityce to ja mogę z ksiedzem pogadac po mszy, także
                                o tym co się dzieje w parafiik, komu możemy pomóc czy kto się
                                niegodnie zachowuje. Najdziwniejsze jest że sporo liberałów ma
                                prawicowe poglądy i raczej jest za własnością prywatną i bogaceniem
                                się a także wtedy za solidarnoscia społeczną jedynie grupa związkowa
                                reprezentuje dziwny układ, przeważnie sa nastawieni na zarządzanie
                                socjalistyczne jakby to było jakąkolwiek gwarancją gdy pieniedzy nie
                                ma. Jeszcze raz-słuchac to moge mądrych ludzi z głupich się śmieje i
                                staram się unikać
                          • ajmax Taki Maszkowski powinien płacić za... 21.06.09, 10:25
                            Taki Maszkowski i to całe stado blogerów powinni płacić za
                            wykorzystywanie nazwisk i wizerunków podmiotów, na których nakręcają
                            własną popularność. Wszystko jedno, czy użyją nazwiska, fotografii,
                            opisu, czy tylko insynuacji. Taki Maszkowski zawdzięcza RM bardzo
                            wiele. Powinien być wdzięczny. Bo, czy ktoś zauważyłby
                            Maszkowskiego, gdyby pisał o kwiatkach lub chomikach?

Mam znajomego Chorwata, który starał się o stały pobyt w Polsce.
                            Cały czas się stara, bo ma z tym trochę kłopotu. Spotykał tych Żydów
                            z Argentyny w ilości kilkudziesięciu dziennie. Dostawali dowody
                            osobiste prawie od ręki. Z tym, że ich nie interesowało mieszkanie w
                            Polsce. Od razu z polskimi papierami wyjeżdżali do Unii, na Zachód.
                            Nie sądzę, żeby były to duże ilości, ani, że zalali Polskę. Ale nikt
                            nigdy nie opublikował, ilu ich przewinęło się przez polskie MSWiA.
                            Także Maszkowski woli skłamać, że ich nigdy nie było, niż zadać
                            sobie trochę trudu w poznanie i opublikowanie prawdy.
                            • maruda.r Re: Taki Maszkowski powinien płacić za... 21.06.09, 10:33

ajmax napisała:

> Taki Maszkowski i to całe stado blogerów powinni płacić za
                              > wykorzystywanie nazwisk i wizerunków podmiotów, na których nakręcają
                              > własną popularność.

Konsekwentnie - Rydzyk powinien płacić Maszkowskiemu za PR.

• a.k.traper Do dzisiaj nie wiedziałem kto to jest Maszkowski 21.06.09, 10:36
                              I gdyby nie to wydarzenie nadal bym nie wiedział obojętne czy pisze
                              o chomikach czy RM?
                              A Maszkowski pisał o tych Żydach czy Chorwatach, raczej zajmuje się
                              innym tematem więc nie rozumiem porównania, powinien o tym pisać?
                              • ajmax Re: Do dzisiaj nie wiedziałem kto to jest Maszkow 21.06.09, 11:52
                                a.k.traper napisał:

> I gdyby nie to wydarzenie nadal bym nie wiedział obojętne czy
                                pisze
                                > o chomikach czy RM?
                                > A Maszkowski pisał o tych Żydach czy Chorwatach, raczej zajmuje
                                się
                                > innym tematem więc nie rozumiem porównania, powinien o tym pisać?

Ja też nie wiedziałem, że taki Maszkowski istnieje i pewnie za kilka
                                dni o nim zapomnę. O Żydach napisał w ulotce, że RM kłamie na temat
                                Żydów z Argentyny. Ja wiem, że bliższe prawdy jest RM niż
                                Maszkowski. Akurat tylko w tej kwestii. Można tylko dyskutować o
                                ilościach. Co do innych spraw, to nie wiem. Ani nie słucham RM, ani
                                nie czytuję Maszkowskiego.
                                • epupecki Re: Do dzisiaj nie wiedziałem kto to jest Maszkow 21.06.09, 12:12
                                  Jakie to radio jest prawdomówne orzekł niedawno sąd przy sprawie
                                  wypowiedzi nt. Zwiewki.
                            • uwolnic_cyce Re: Taki Maszkowski powinien płacić za... 21.06.09, 12:54
                              ajmax napisała:

> Taki Maszkowski i to całe stado blogerów powinni płacić za
                              > wykorzystywanie nazwisk i wizerunków podmiotów, na których
                              nakręcają
                              > własną popularność. Wszystko jedno, czy użyją nazwiska,
                              fotografii,
                              > opisu, czy tylko insynuac

A rydzyjo niechaj płaci wszystkim tym, których nazwisk używa na
                              swojej antenie. Taki np. Jurek Owsiak z cała pewnością zostałby
                              bogaczem. Aż strach pomyśleć jak mogłoby to podeprzeć jego fundację.
                          • trv Miliard w środę, miliard w sobotę... 21.06.09, 11:15
                            Tak jak chińska armia ruszająca do boju.

Ale dobrze, że ten miliard to tylko w waszej katolickiej wyobraźni.
                            • katolik_polski1 Tylko w twojej chorej wyobrazni :) 21.06.09, 11:20
                              j trv napisał:

> Tak jak chińska armia ruszająca do boju.
                              >
                              > Ale dobrze, że ten miliard to tylko w waszej katolickiej wyobraźni.
                              ---------------------
                              Schizofrenia ,czy alergia na fakty :)
                              • trv Re: Tylko w twojej chorej wyobrazni :) 21.06.09, 11:52
                                Człowieku, gdzie ty masz miliard katolików na świecie?

Owszem, oficjalnie mówi się o 1,130 mld wiernych. Tylko, że Ci wierni są pustą
                                statystyką.

W Polsce KK 95% społeczeństwa uważa za swoich, podczas gdy faktyczna liczba
                                PRAKTYKUJĄCYCH i WIERZĄCYCH jest o wiele mniejsza. W województwach tzw ściany
                                wschodniej może faktycznie tak jest, ale zapraszam np w niedziele do dowolnego
                                kościoła w Szczecinie lub Wrocławiu i zobacz kto i w jakiej ilości chodzi do
                                kościoła. Młodych ludzi praktycznie brak, wszyscy wierząco-praktykujący to wiek 40+.
                                W do kościołów PROTESTANCKICH których jest o wiele mniej chodzi o wielu więcej
                                młodych ludzi niż do wszystkich razem wziętych katolickich.
                                No chyba, że uważasz ludzi którzy biorą ślub kościelny i chrzczą dzieci tylko ze
                                względów tradycyjnych i żeby rodzina nie gadała za przykładnych katolików,
                                podczas gdy te wydarzenia są ich jedynym kontaktem z kościołem.

Sprawdź sobie statystyki ilu procentowo ludzi z Twojego kościoła faktycznie jest
                                jest katolikami z prawdziwego zdarzenia a ilu robi za pustą statystykę.
                                Holandia - 7.8% zdeklarowanych wierzących chodzi do kościoła.
                                Hiszpania - 17% zdeklarowanych wierzących chodzi do kościoła.
                                Irlandia 8-10% zdeklarowanych wierzących chodzi do kościoła.
                                Włochy (!!!) - wg różnych statystyk 15-35% zdeklarowanych wierzących chodzi do
                                kościoła.
                                Francja - 6-8%
                                Brazylia - około 70%

Czy tą resztę która nie uczestniczy w życiu religijnym kościoła nazwiesz
                                katolikami? Bo ja nie. Albo się deklaruje i żyje wg wymogów stawianych przez
                                daną religię albo nie i fakt, że jest się ochrzczonym nic tutaj nie znaczy.

To są fakty.
                                • noducks Re: Tylko w twojej chorej wyobrazni :) 21.06.09, 11:54
                                  jak sie chce doic panstwo to trzeba sie podeprzec wiekszoscia

<< na pohybel klecha!!! >>
                      • katolik_polski1 Mogli wynajac ochroniarzy . 21.06.09, 10:03
                        Nie bylo by afery ,kiedy faceta by wyniesli .
                        • europa130 Re: Mogli wynajac ochroniarzy . 21.06.09, 10:04
                          masz na mysli tego zakonnika?
                          • katolik_polski1 Re: Mogli wynajac ochroniarzy . 21.06.09, 10:11
                            europa130 napisała:

> masz na mysli tego zakonnika?
                            ----------------
                            Nie, profesjonalistow .
                            Bo wyglada na to ,ze jeden prowokator
                            moze zaklocic cala impreze .
                            • maruda.r Re: Mogli wynajac ochroniarzy . 21.06.09, 10:18
                              katolik_polski1 napisał:

> Nie, profesjonalistow .
                              > Bo wyglada na to ,ze jeden prowokator
                              > moze zaklocic cala impreze .

Podoba mi się Twoja teza, że ów ksiądz był prowokatorem-amatorem. Gdyby nie jego
                              wyczyn, to nikt by się nie dowiedział, że Maszkowski był na imprezie.

• katolik_polski1 Re: Mogli wynajac ochroniarzy . 21.06.09, 10:39
                                maruda.r napisał:

> katolik_polski1 napisał:
                                >
                                > > Nie, profesjonalistow .
                                > > Bo wyglada na to ,ze jeden prowokator
                                > > moze zaklocic cala impreze .
                                ---------------------
                                Mi podoba sie twoje wykrecanie na sile kotu ogona :)
                                Tysiace ludzi zebralo sie ,zeby wspolnie sie bawic
                                a jeden oszolom probowal to zaklocic .
                                I tylko o nim pisze GW .
                                > ****************************
                                >
                                > Podoba mi się Twoja teza, że ów ksiądz był prowokatorem-amatorem. Gdyby nie jeg
                                > o
                                > wyczyn, to nikt by się nie dowiedział, że Maszkowski był na imprezie.
                                >
                                • maruda.r Re: Mogli wynajac ochroniarzy . 21.06.09, 11:01
                                  katolik_polski1 napisał:

> Tysiace ludzi zebralo sie ,zeby wspolnie sie bawic
                                  > a jeden oszolom probowal to zaklocic .

Zakłócić? Z relacji wynika, że nikt nie zwracał na niego uwagi. Heca się
                                  zaczęła, gdy trafił na osobnika potrafiącego czytać. A nadal nic by się nie
                                  działo, gdyby ów osobnik nie zaczął się awanturować z Maszkowskim.

Z szeregu imprez rydzykowych największą popularność zyskały te fragmenty, w
                                  których grupy rozjuszonych staruszków obrzucają wyzwiskami reporterów -
                                  współtworząc jedyny materiał godny uwagi z dziennikarskiego punktu widzenia.

A na marginesie - po co Maszkowski tam pojechał? Chciał sprawdzić, co czuł
                                  prorok Daniel w krytycznym momencie?

• katolik_polski1 Re: Mogli wynajac ochroniarzy . 21.06.09, 11:16
                                    Nie rozumiem cie czlowieku .
                                    Z jednej strony deklarujesz sie jako demokrata,
                                    z drugiej strony potepiasz innych za wolne zgromadzenia .
                                    I gloryfikujesz wichrzycieli .
                                    • noducks Re: Mogli wynajac ochroniarzy . 21.06.09, 11:58
                                      a kto kogo napadl watykanski slugusie?? bloger kleche czy klecha
                                      blogera??? tak samo jak fanatycy radia maRYJA mieli prawo urzadzac tam
                                      swe modly, tak bloger mial tam prawo byc, obserwowac i roznosic ulotki.
                                      no chyba ze sekta rydzyka boi sie tego, co bylo tam napisane
                                      • netizen Re: Mogli wynajac ochroniarzy . 21.06.09, 12:28
                                        Większość osób zakłada, że redemptorysta rzeczywiście napadł roznosiciela
                                        ulotek. To, że doszło do jakiegoś spięcia do jedno. Czy była bójka w to wątpię.
                                        Szukanie sensacji za wszelką cenę już doprowadzało GW do zaokrąglania pojęć na
                                        swoją stronę. Przykład z kibicami i piłkarzami Górnika Zabrze.
                                • habibi888-pl Ka(tol) ukraść krowę-dobrze,ka(tolowi) ukrasć... 21.06.09, 11:21
                                  A to nie w Krakowie grupka katolickich oszołomów próbowała zakłócić imprezę, na
                                  której bawili się ludzie o innych niż oni przekonaniach?
                                  A to przypadkiem nie katolickie oszołomy (któych jest garsta) ogłosiły, że nie
                                  dopuszczą do koncertu Madonny, na którym chce się bawić kilka tysięcy ludzi?

> > katolik_polski1 napisał:
                                  > >
                                  > > > Nie, profesjonalistow .
                                  > > > Bo wyglada na to ,ze jeden prowokator
                                  > > > moze zaklocic cala impreze .
                                  • netizen Re: Ka(tol) ukraść krowę-dobrze,ka(tolowi) ukrasć 21.06.09, 12:35
                                    Oczywiście punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Założę się, że roznoszący
                                    ulotki antygejowskie na paradzie homoseksualnej zostałby w końcu "wyproszony".
                            • epupecki Re: Mogli wynajac ochroniarzy . 21.06.09, 10:18
                              Jeśli nie był to teren prywatni to czemu gościa przeganiać? To
                              Radio Maryjasieje nienawiść i okłamuje słuchaczy.
                        • a.k.traper Kiedyś na pielgrzymkach Świata Pracy było wiele 21.06.09, 10:32
                          prowokacji a ludzi więcej, mam do dzisiaj fotke zrobiona przez SB
                          która była także i w sztabie wojskowym, jakos dawaliśmy sobie radę,
                          tym bardziej że i różni konfidenci tez bywali między nami.
                          Skoro ambicja dziennikarza jest obnażenie hipokryzji i sekciarstwa
                          drugiej strony to niech udowadniają że jest inaczej, ten wyczyn
                          pokazał nikłośc argumentów zakonnika i miał szczęście że nie znalazł
                          sie taki co by mu przefasował buxkę, ja bym to zrobił bo nie mam
                          lęków i nie klękam przed byle klechą. mimo że jestem katolikiem.
                          To środowisko mnie śmieszy i nie widze przed nim przyszłości,
                          swoiste towarzystwo wzajemnej adoracji oparte na wyłudzaniu
                          pieniędzy od łatwowiernych ludzi, to nie jest moralne.
                    • a.k.traper Na błoniach sporo miejsca, ustawkę może by tak? 21.06.09, 09:42
                      w końcu niech przemówią konkretnym językiem do bliźniego. Zarówno
                      dziennikarze jak i niektórzy duchowni i nalezy im się w ryj jak psu
                      micha, skoro chcą sami to nadrobic to poprosze o transmisję
                      bezpośrednią nawet w TV Trwam, to byłby hit. Prawdziwych księży jest
                      sporo, natomiast cwaniaczków jeszcze więcej.
                    • lagosapapa Re: Wreszcie RM przestało dawać na siebie pluć! B 21.06.09, 10:38
                      "Księża to nie pedały"... najbardziej znanym "nie-pedałem" jest Paetz?
                    • dzialkowiec27 Re: Wreszcie RM przestało na siebie plwać ;-) 21.06.09, 10:39
                      Nie nadążasz za trendami Anielko. Mówi się, za Mirkiem Orzechówką - "plwać", a nie pluć.
                      Piszesz, że księża, to nie pedały, więc mają prawo do obrony.
                      Rozumiem, że księży-homoseksualistów przestałaś już bronić?
                      Trzymam za słowo.
                      Najpierw prowokują, powiadasz, a potem wykorzystują. Ale kto? Nie bardzo zrozumiałem, czy masz na myśli księży, czy pedałów, czy jednych i drugich? To w końcu księża poszarpali się z pedałami?
                      Sami ze sobą? A co tam robiła GW?
                      Zgadzam się, że przydałoby się więcej księży prawdziwych mężczyzn, ale jak to pogodzić z celibatem, a poza tym skąd masz pewność, że dla ciebie coś by zostało?
                      Aluzję z panienkami rozumiem, że jakiś ksiądz bardzo cię ostatnio rozczarował. Bywa, ale po co się tym chwalić...

adela_30 napisała:

> Bardzo dobre zachowanie. Szkoda, że facet nie dostał od księdza w ryj. Księża to nie pedały i też mają prawo do obrony przed różnymi szujami. Trochę się poszarpali a GW już robi aferę. Najpierw prowokują a później wykorzystują sytuację żeby oczerniać RM. Oby więcej księży prawdziwych mężczyzn a nie bezbronnych "panienek".
                    • wirusx Re: Wreszcie RM przestało dawać na siebie pluć! B 21.06.09, 14:00
                      adela_30 napisała: Bardzo dobre zachowanie. Szkoda, że facet nie
                      dostał od księdza w ryj
                      -------------------------------
                      Adela, nie podoba mi się to, co piszesz. Strzelić cię w ryj?
                • feurig59 Re: Piesc to dobry argument . 21.06.09, 10:21
                  katolik_polski1 napisał:

> Przekonal sie o tym Beck ,niemiecki homoseksualista
                  > i zielony podczac demonstracji gejow w Moskwie .
                  > Zreszta wojna jest tylko silowym prowadzeniem polityki :)

Twierdzenie z uśmiechem na ustach, że "pięść to dobry argument" jest
                  radykalnym zaprzeczeniem najważniejszych nauk Chrystusa, ba jest
                  wrogością wobec tych nauk, próbą sprowadzenia Chrześciaństwa do
                  poziomu narodowej huliganerii i próba narzucenia Jezusowi
                  Chrystusowi homąta partykularnych
                  interesów "narodowych", "ojczyźnianych", "rasowych" i innego
                  kołtuństwa.
              • shithead Re: Redemptorysta znaczy odkupiciel, zbawiciel, 21.06.09, 08:25
                Ciemny, glupi, polski ludaaa (bo wstyd to nazwac narodem) wierzacy w zabobony i
                gusla.., kosciol powszechny??? swietych obcowanie??? grzechow odpuszczenie???
                zywot wieczny??? (a lopata w dupe po smierci to nie laska!!!) Amen
                • dms11 gazeta wyborcza też kłamie 21.06.09, 08:39
                  Wszystkie media kłamią. A swoją drogą to nie sądzę żeby ten ojczulek mógł zrobić
                  komukolwiek krzywdę ("rzucił się z pięściami" hahahahaha gdzie on pasuje?). A
                  ten Maszkowski zajechał podobno w tego redemptorystę gazem pieprzowym. Tego
                  wyborczej już się nie opłaca pisać, bo nie po linii...
                  • kaczynksi Redemptor hominis... 21.06.09, 09:25
                  • diplomatic Re: gazeta wyborcza kłamie jak zwykle 21.06.09, 09:37
                    ten facet z ulotkami powinien trafić przed sąd za naruszanie uczuć religijnych
                    katolików - on działał bezprawnie
                    • europa130 Re: gazeta wyborcza kłamie jak zwykle 21.06.09, 10:09
                      diplomatic napisała:

> ten facet z ulotkami powinien trafić przed sąd za naruszanie uczuć
                      religijnych
                      > katolików - on działał bezprawnie
                      ty takze poniewaz obrazasz moje uczucia religijne (nie jestem jak ty
                      katolem)durna palo.
                    • ojojoj1 Moich nie naruszał, a jestem katolikiem 21.06.09, 10:17
                      Czyżby marzył się powrót cenzury i zakaz wyrażania opinii innych niż jedyna słuszna?
                    • epupecki Re: gazeta wyborcza kłamie jak zwykle 21.06.09, 10:23
                      diplomatic napisała:

> ten facet z ulotkami powinien trafić przed sąd za naruszanie
                      uczuć religijnych

Jestem po stronie człowieka z ulotkami. Czy mówienie prawdy obraża
                      jakieś uczucia? Jeśli religijne to takią religię trzeba potępić a
                      nie chronić! Jestem przeciw ochronie uczuć religijnych gdyż jak
                      widać można z tego korzystając chronić wszelkie kłamstwa.
                    • feurig59 Re: gazeta wyborcza kłamie jak zwykle 21.06.09, 10:25
                      diplomatic napisała:

> ten facet z ulotkami powinien trafić przed sąd za naruszanie uczuć
                      religijnych

Krytyka firmy/koncernu medialnego pod nazwą "Radio Maryja" to
                      jeszcze nie naruszanie uczuć religijnych Katolików. Coś się Panu
                      Szanownemu pomyliło. Tr mniej egocentryzmu - jak nauczał Nasz Pan. :-
                      )
                    • dzialkowiec27 Re: gazeta wyborcza kłamie jak zwykle 21.06.09, 17:08
                      Nie manipuluj!
                      Katolicy patrzą z przerażeniem na bezczelne zawłaszczanie miejsc świętych przez sektę zbuntowanego zakonnika Rydzyka.
                      To Rydzyk powinien być ekskomunikowany za obrażanie uczuć religijnych i odstręczanie od Wiary Katolickiej tych co chcą być wierni nauce Chrystusa.
                      Najemników Rydzyka spotka ten sam los, co ich samozwańczego przywódcę!
                      diplomatic napisała:

> ten facet z ulotkami powinien trafić przed sąd za naruszanie uczuć religijnych
                • 4dagome1 Re: Redemptorysta znaczy odkupiciel, zbawiciel, 21.06.09, 08:57
                  shithead napisał:

> Ciemny, glupi, polski ludaaa (bo wstyd to nazwac narodem) wierzacy w zabobony i
                  > gusla.., kosciol powszechny??? swietych obcowanie??? grzechow odpuszczenie???
                  > zywot wieczny??? (a lopata w dupe po smierci to nie laska!!!) Amen
                  RE>>>>>>>>ale jestes idiota .ja tam w tym dniu byłem na Jasnej Górze. Napiszcie
                  jak to przypadkowo znalazł się w tym miejscu przy tym rozdawaczu dziennikarz GW
                  i reporter tvn z kamerą .jeden rozdawał ulotki a pozostali filmowali .tylko
                  czekali żeby filmować reakcjena te ulotki .To jest święte miejsce dla Polaków i
                  żadne osoby nie będa nam go profanować Pojedzcie na swięto żydowskie albo
                  muzułmanskie i tam róbcie takie rzeczy .zobaczymy jaka będzie reakcja ludzi
                  miejscowych .dlacxzego dziennikarze uzyli gazu pieprzowego ?
                  • hugow Re: Redemptorysta znaczy odkupiciel, zbawiciel, 21.06.09, 09:32
                    Jesli - jak mowisz - jest Twoim zdaniem swiete, to nie powinniscie
                    doprowadzac na nim do burd i zachowanie jego swietosci zalezy od
                    tych, ktorzy to miejsce za swiete uwazaja. Ten kto sie bije
                    profanuje. A do klotni trzeba dwoch.
                  • jb_forum Re: Redemptorysta znaczy odkupiciel, zbawiciel, 21.06.09, 09:39
                    A nie jest świętokradztwem zapraszanie do świętego miejsca i kupczenie z takimi politykami jak Lepper, Giertych czy Kaczyński. Ani jest świętokradztwem dzielenie narodu mowiąc "to wy jesteście prawdziwi Polacy".
                  • europa130 Re: Redemptorysta znaczy odkupiciel, zbawiciel, 21.06.09, 10:10
                    a szkoda ze nie uzyli broni z ostrymi nabojami bylo by kilku
                    czarnych mniej na swiecie moherowa dzuma.
                  • r.maszkowski Re: Redemptorysta znaczy odkupiciel, zbawiciel, 21.06.09, 10:14
                    4dagome1 napisał:

> shithead napisał:
                    >
                    > > Ciemny, glupi, polski ludaaa (bo wstyd to nazwac narodem) wierzacy w zabo
                    > bony i
                    > > gusla.., kosciol powszechny??? swietych obcowanie??? grzechow odpuszczeni
                    > e???
                    > > zywot wieczny??? (a lopata w dupe po smierci to nie laska!!!) Amen
                    > RE>>>>>>>>ale jestes idiota .ja tam w tym dniu
                    > byłem na Jasnej Górze. Napiszcie
                    > jak to przypadkowo znalazł się w tym miejscu przy tym rozdawaczu dziennikarz GW
                    > i reporter tvn z kamerą .jeden rozdawał ulotki a pozostali filmowali .tylko
                    > czekali żeby filmować reakcjena te ulotki .To jest święte miejsce dla Polaków i
                    > żadne osoby nie będa nam go profanować Pojedzcie na swięto żydowskie albo
                    > muzułmanskie i tam róbcie takie rzeczy .zobaczymy jaka będzie reakcja ludzi
                    > miejscowych .dlacxzego dziennikarze uzyli gazu pieprzowego ?

Ja byłem szarpany w sumie przez trzy osoby, ale atak Andrukiewicza był
                    najostrzejszy. Była też próba pobicia fotoreportera "GW", młodego człowieka,
                    który w zeszłym roku na zjeździe RM zaliczył szramę na policzku. Mam nadzieję,
                    że "GW" napisze też o nim. Ani ja, ani ekipa filmowców, ani ekipa "GW" nie miała
                    gazu ani środków do obrony. W całym zamieszaniu po ataku Andrukiewicza i jego
                    pomocnika przyszła jakaś pani pytać jaki gaz został użyty przeciwko komuś z
                    Radia Maryja, ale chyba ten pomysł to jej fantazja.
                  • epupecki Re: Redemptorysta znaczy odkupiciel, zbawiciel, 21.06.09, 10:27
                    Nie mam nic przeciwko temu, że to miejsce jest dla Ciebie święte
                    ale dla mnie to jest miejsce zabobonu i utraty godności ludzkiej
                    tych, którzy w takie miejsca chodzą.
                  • habibi888-pl Re: Redemptorysta znaczy odkupiciel, zbawiciel, 21.06.09, 11:39
                    Jakie miejsce jest święte? Klasztor? Czy błonia przy klasztorze? Może cała Częstochowa? A może rozciągnąć to na całe (byłe) województwo częstochowskie?
                    Dla mnie święte nie jest, a jestem Polakiem. A może pozbawisz mnie obywatelstwa?
                    A napadnięty w miejscu publicznym dziennikarz miał prawo się bronić przed hołotą.
                    Zastanawiasz się dlaczego był tam kamerzysta? Bo wszędzie tam, gdzie zbierze się grupa miłujących pokój inaczej "ma ryjowców" jest zadyma, a tym żyją media.

4dagome1 napisał:

...To jest święte miejsce dla Polaków i
                    > żadne osoby nie będa nam go profanować Pojedzcie na swięto żydowskie albo
                    > muzułmanskie i tam róbcie takie rzeczy .zobaczymy jaka będzie reakcja ludzi
                    > miejscowych .dlacxzego dziennikarze uzyli gazu pieprzowego ?
                  • akhad Re: Redemptorysta znaczy odkupiciel, zbawiciel, 21.06.09, 14:49
                    Święte miejsce?
                    A g..no!
                    Tu mieszkają ludzie, to jest miasto Częstochowa, którego mikrą część zajmuje
                    pauliński bur..el. Po każdej wizycie "pielgrzymów" mamy dziesiątki ton śmieci,
                    wśród których sporo jest zużytych prezerwatyw i butelek po wódzie.
                    To twoi "uduchowieni pątnicy" je zostawiają.
                    Przez całą długość Alei - tfu!- Najświętszej Marii Panny na latarniach
                    rozwieszone są głośniki-kołchoźniki przez które bez pytania czy ktokolwiek z
                    mieszkańców chce czy nie, nadawane jest wycie i modły spod "Szczytu". W
                    okolicach Jasnej Góry wykupywane, często "dziedziczone" przez Paulinów i inne
                    zakony są dziesiątki domów, kamienic w przedziwny sposób - Urząd Skarbowy
                    tchórzliwie trzyma się od tych "transakcji" z daleka... Szpital położniczy w
                    którym się urodziłem został przejęty prawem kaduka przez JG i zamieniony.. w do
                    końca nie wiadomo co ale na parterze podnajmowane są tam lokale na działalność
                    gospodarczą. W tzw Domu Pielgrzyma pracownicy, oczywiście najniższego szczebla
                    zatrudniani są na czarno, za minimalną stawkę, jednak dyrekcja czyli zakon
                    Paulinów osłania się zmuszając tych pracowników aby podpisywali "umowy" o
                    wolontariat.
                    Skąd to wiem - bo tu mieszkam.
                    Mogę cię zapewnić że Częstochowianie nie odnoszą praktycznie żadnych korzyści z
                    tzw ruchu pielgrzymkowego, ba - wciąż to my mieszkańcy i miasto łoży na te spędy
                    "brudasów".
                    My was tu nie chcemy, w Częstochowie. Zapakujcie sobie swoją Jasną Górę i
                    wynieście do Watykanu. Nam nic po tym paulińskim burdelu.
            • almagus Re: Redemptoryści- sposzczenie red-empto_zysci 21.06.09, 12:06
              AK na krótkiej liście.
              „Oczywistość, oczywiście”!

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6704505,J__Kaczynski__Ja_jestem_z_AK__a_pracownicy_Radia_Zet.html
              www.superstacja.com/
              Kto im uwierzy?
              Gdy zamiast pacierzy.
              PełO, PełO, PełO.
              Beznadziejne dzieło.
              Żal blagier Kotka.
              Mordka taka słodka.
              Niech najLeppiej zagra.
              By powstała zadra.
              Dla Jarka Luppera.
              Rolę PiSbombera.
              Lub z wehrmachtu dziadka.
              „Szlonzak” zaszedł z zadka.
              I to wśród tłumu.
              Dał jej do rozumu.
              Miało pójść w sobotę.
              Spieprzyli spin robotę.
              Więc AK z podwórka.
              Anna Kotka powtórka.
              Konfabulacja, pokory.
              Skończyły się wybory!

Kręci jak red_empto_zyści!

www.youtube.com/watch?v=raN5_2F5ZvU&feature=related
          • krawiec6661 Gdyby bloger oddał byłby martwy 20.06.09, 23:53
            Moherowi radiosłuchacze by blogera rozszarpali, gdyby ten chociaż lekko stuknął
            księdza. Sam duchowny zostałby jednocześnie męczennikiem a jego sfotografowanego
            siniaka wystawiano by w złoconych ramach. Przejaskrawiam, ale tak by było.
            Trąbiliby pół roku o "bestialskim pobiciu kapłana".
            • husyta1 Miłość w wydaniu kościoła moherowo toruńskiego 20.06.09, 23:59
              Zatem rękoczyny księdza mogły być świadomym działaniem w celu sprowokowania
              blogera, bo wtedy zostałby zlinczowany.

Nie nazywajmy tych ludzi katolikami, bo byłoby to obrazą dla wielu porządnych
              ludzi,

Redemptorysta
              znaczy zbawiciel
              • josef_miejski Re: Miłość w wydaniu kościoła moherowo toruńskieg 21.06.09, 00:53
                husyta1 napisał:

> Zatem rękoczyny księdza mogły być świadomym działaniem w celu sprowokowania
                > blogera, bo wtedy zostałby zlinczowany.
                >
                > Nie nazywajmy tych ludzi katolikami, bo byłoby to obrazą dla wielu porządnych
                > ludzi,
                ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
                "Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej litości boskiej, ludzie w Polsce
                nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach,
                udając człowieka" (J.Piłsudski)
                ++++++++++++++++++++++++++
                • monster_truck I jeszcze kiecuch mu na stopę nadepnął... 21.06.09, 08:16
                  ...żeby nie mógł uciekać. Wystarczy spojrzeć na zdjęcie. Tak to już jest że prawda w oczy kole.
              • hugow Re: Miłość w wydaniu kościoła moherowo toruńskieg 21.06.09, 09:36
                a czemu nie katolik? melanholik, alkoholik ma podobna koncowke -
                katolik to ktos kto jest uzalezniony od katowania innych, to taka
                gra slow przez niektorych blednie odczytywana jako rzekomo
                pochodzaca od slowa "powszechny", tyle ze rzymski katolicyzm
                przestal byc powszechny od czasu gdy oddzielil sie od prawowiernego
                chrzescijanstwa wschodniego, zwanego prawoslawiem (prawidlowym
                kultem), stalo sie to okolo 1000 roku.
            • japolak Re: Gdyby bloger byłby martwy 21.06.09, 07:28
              Bicie i szarpanie człowieka nie przystoi zakonnikowi. I nie jest
              zgodne z nauką Chrystusa, na którą nowozakonni się powołują.
              Nawet, jeśli facet z jakimiś swoimi ulotkami przyszedł. O ile wiem,
              ani Częstochowa, ani Jasna Góra jeszcze nie została wykupiona przez
              o. Rydzyka.
              Jak wiadomo, Radio Maryja nigdy nie skalało się kłamstwem, pełne
              jest miłości wobec innych narodowości (szczególnie Żydów),
              innowierców i niewierzących, polityków i wyborców o innych poglądach
              niż Ojciec Dyrektor. Radio co do grosza rozliczyło się z pieniędzy
              które zebrało na ratowanie Stoczni Gdańskiej. Ojciec Rydzyk tylko
              przejęzyczył się, informując kiedyś policję, iż jego cywilną
              współpracownicę okradziono z kilkuset tysięcy marek, które miała
              nielegalnie wywieźć do Niemiec by za to sprzęt radiowy przywieźć
              jako bezcłową "darowiznę" i "przedmiot kultu".
              Ale jeśli można zostać polskim parlamentarzystą za rzucanie jajami w
              polskiego Prezydenta w Paryżu, ofiarowanie ryngrafu z Matką Boską
              Częstochowską generałowi Pinochetowi, który legalny rząd obalił,
              tysiące swoich przeciwników wymordował, a przy okazji ileś milionów
              dolarów ukradł...
              Swoją drogą wczoraj czy przedwczoraj czytałem o procesie nastolatka,
              który nożem zadźgał proboszcza, którego był ministrantem.
              Prokuratura wykluczyła wątek seksualny. Ale proces jest zamknięty
              dla publiczności i mediów "ze względów obyczajowych".
              W sprawie z Częstochowy będzie zapewne proces - oskarżonym będzie
              autor ulotek. 35.000 słuchaczy Radia Maryja zezna, iż to on
              zaatakował zakonnika, który chciał go pobłogosławić. Jerzy Robert
              Nowak wykryje, iż na tej samej ulicy co ten bestialski agresor
              mieszkał, przed wojną sklep miał jakiś Żyd, zaś kolega z podstawówki
              tego faceta 15 lat później zapisał się do PZPR. Andrzej Zybertowicz
              opisze cały ten układ sterowany dalej przez UB i KGB...
              A ojciec Rydzyk zacznie naśladować obecnego papieża z jego pierwszej
              papieskiej wizyty w Polsce i zaczynać będzie swoje wejścia na antenę
              słowami "Witam was, ciule".
            • 4dagome1 Re: Gdyby bloger oddał byłby martwy 21.06.09, 09:13
              krawiec6661 napisał:

> Moherowi radiosłuchacze by blogera rozszarpali, gdyby ten chociaż lekko stuknął
              > księdza. Sam duchowny zostałby jednocześnie męczennikiem a jego sfotografowaneg
              > o
              > siniaka wystawiano by w złoconych ramach. Przejaskrawiam, ale tak by było.
              > Trąbiliby pół roku o "bestialskim pobiciu kapłana".
              RE >>>> WSZYSTKIE POLSKOJEZYCZNE MEDIA CAŁY CZAS PROWOKUJĄ DO WASNI NA TLE
              SPOŁECZNYM I RELIGIJNYM .c ały czas ukazuja sie publikacje wskazujące jacy to
              Polacy idioci debile .cały czas wszelkie dziennikarzyny z tych mediów używają
              słów ---w tym kraju -
              • krawiec6661 Re: Gdyby bloger oddał byłby martwy 21.06.09, 10:04
                Przesadzasz z tym "pluciem" i "prowokacjami", nie rozumiem tez co złego jest w
                pisaniu "Polacy to, lub tamto". Może dla ciebie w tym zdaniu brakuje jeszcze "My
                wielcy..." albo "my wspaniali", ale większości wystarcza tak jak jest. Po co też
                mieszasz TVN do całej sprawy, to zaledwie jeden bloger, który podpadł ojczulkom
                za pisanie o niech nie pochlebnie przez wiele lat. No i co się takiego stało
                wielkiego, że się dwóch facetów trochę poszarpało. Dla mnie szkoda głównie
                sprzętu, niszczenie go było lekką przesadą i ksiądz powinien zwrócić pieniądze.
              • tom1980live Re: Gdyby bloger oddał byłby martwy 21.06.09, 10:54
                WSZYSTKIE POLSKOJEZYCZNE MEDIA CAŁY CZAS PROWOKUJĄ DO W
                > ASNI NA TLE
                > SPOŁECZNYM I RELIGIJNYM
                A najbardziej Ra\dio Maryja, TV Trwam i nasz dziennik.

> Polacy idioci debile .cały czas wszelkie dziennikarzyny z tych mediów używają
                > słów ---w tym kraju -
              • habibi888-pl Re: Gdyby bloger oddał byłby martwy 21.06.09, 12:12
                4dagome1 napisał:
                ....to jest święte miejsce
                > dla Polaków i w tej kwestii nie ma żadnego kompromisu .

Jak już pisałem, dla mnie nie jest. Polakiem jestem, a ty jesteś za chudy w uszach, by odebrać mi obywatelstwo.

śmieci won z Jasnej GÓR
                > Y
                > .

Śmieciem jesteś sam skoro bez żadnych podstaw określasz tym słowem innych tylko dlatego, że myślą inaczej niż ty.

> dlaczego dziennikarze potraktowali ludzi gazem pieprzowym .

Poczytaj sobie parę postów (o ile nie jest ci ta sztuka obca), a zrozumiesz, że żadnego gazu pieprzowego nie było. A gdyby nawet był, to dziennikarz miał się prawo bronić przed atakiem.

a do głupków
                > piszących na tym forum .przeczytajcie poszukajcie więcej na ten temat a dopiero

> piszcie .Ja byłem tam .Wspaniała impreza pełno młodych .na koniec koncert
                > pokaz ogni sztucznych .tylko o tym nie napisza ,oni tam byli po to żeby
                > prowokować i pluć .

Co pokaz ogni sztucznych ma z nabożnym skupieniem i miejscem świętym? Raczej jarmark i lunapark. Dodałbym jeszcze do tego lupanar, bo czestokroć nie chodzi młodzieży o nic innego jak tylko o bzykanie bez wiedzy mamy i taty.

Dośc tego my katolicy jesteśmy większoscią skonczyły się
                > czasy potulnego siedzenia .My tez potrafimy przyłozyć .

Tylko wam się wydaje, że jesteście większością. Zaliczacie do katoli każdego ochrzczonego. Bez jego wiedzy i zgody.
                Wg wszelkich statystyk praktykujących katolików jest nie więcej niż 25%, a z tego znaczna część nie popiera takich ekstremistów jak zwolennicy RM i tyle z waszej większości.
                A że potrawicie przyłożyć to już udowodniliście milionom niewinnych na przestrzeni wieków.

A bardzo fajna jest
                > maskotka kaczora donalda w moherowym berecie .niedługo może stac się prm .Iznow
                > u
                > sukces .

Skończy się prezydentura Kaczyńskiego, skończą się wasze sukcesy. Wymrze moherowa armia, skończy się RM.
              • epupecki Re: Gdyby bloger oddał byłby martwy 21.06.09, 12:34
                Na różnych publicznych imprezkach bywają dziennikarze. Czy to
                koncert Madonny czy też mecz to czemu na koncercie ludzi Rydzyka
                nie powinno być dziennikarzy? Zresztą to była impreza medialna,
                organizowana przez ludzi radia....
              • akhad Re: Gdyby bloger oddał byłby martwy 21.06.09, 15:02
                >>śmieci won z Jasnej GÓRY (...)

Tak?! No to więcej nie przyjeżdżaj do Częstochowy śmieciu bo cię tu nie chcemy.
                To jest nasze miasto - Częstochowian - Polaków - Słowian, nie Jasnej Góry,
                Rydzyka czy katoli. Jak chcesz na JG to sobie kup helikopter albo wynajmij od
                Rydzola i skacz na spadochronie na wały JG, bo na mieście za takie teksty
                dostaniesz oklep jak wielu już "pielgrzymów/brudasów" dostało i jeszcze dostanie.
        • janusz990 Wreszcie jakis ks.okazal sie mezczyzna 21.06.09, 11:47
          Powinien mu tak du-pe zkopac, byzapamietal na cale zycie. Brawo !
      • citaobscura "slabo zareagowali" - "najwyzej kika TYSiecy" ;-) 20.06.09, 22:50
        proponuje aby p.Myszkowski, ze wsparciem imperium meNdialnego oj.reda. Michnika
        zorganizuje kontr-impreze i czy bedzie mial choc w polowie taka "slaba"
        frekfencje :-)

Pamietam marsz wyksztalciuchow, naglosniony przez GW, Tokfm, itp. Przybylo
        kilka...osob (wlacznie z redami GW).
        • komes.online rydzolowa mafia to zwykli bandyci 21.06.09, 07:24
          bandyci wspierani przez watykan i polski spasiony kler
          • sai_mon Re: rydzolowa mafia to zwykli bandyci 21.06.09, 08:11
            Nie obrażaj zwykłych bandytów porównując ich do czarnuchów. Katomafia to zaraza.
            • komes.online Re: rydzolowa mafia to zwykli bandyci 21.06.09, 09:59
              fakt to są niezwykli bandyci, nietykalni nie rusza ich prawo i zalegalizowani
              przez ciulów partyjnych robiących w gacie na ich widok całując w nieumytą łapę
              która przed chwila podcierała tyłek.
      • nabram Re: Redemptoryści mają władzę nad samym Panem Bog 21.06.09, 09:44
        To co,wiaruchna? Co niedziela idzieta na imprę do kościółka
        spożywać ciało waszego boga,toż Wy kanibale jesteśta a nie
        czrześcijanie!
    • fidelxxx Bójka pod Jasną Górą 20.06.09, 22:23
      Miłość bliźniego według kleru.
    • maple_leafs Bójka pod Jasną Górą 20.06.09, 22:23
      Według mnie zachodzą w tym wypadku przesłanki do zatrzymania księdza
      jako napastnika i sprawcę pobcia. trzeba się też zastanowić nad
      zastosowaniem tymczasowego aresztowania. Możliwe jest bowiem
      matactwo w tej sprawie poprzez wpływ podejrzanego na świadków
      zdarzenia związanych z RM.
      • piotras_wlkp to zależy czy pięść zakonnika wylądowała .. 21.06.09, 00:10
        np. na twarzy jego adwersarza. Na zdjęciu widać że nadepnął mu na
        buta i to raczej nieprzypadkowo ,reszty możemy się domyślać. Według
        mnie nic mu nie zrobią za ten incydent ,a jeśli nawet to RM ogłosi
        go męczennikiem i następnie świętym. Tak czy owak dyskusja za pomoca
        pięści była bardzo niewłaściwa szczególnie dla zakonnika ,to jest
        poziom godny irańskich ajatollahów ,żałosne
    • zaspokojny Bójka pod Jasną Górą 20.06.09, 22:27
      Coraz mniej wątpliwości, iż mamy do czynienia z typową sektą -
      zdobywającą część rynku, a potem broniącą zdobyczy wszystkimi dostępnymi
      metodami - ot, taki marketing chrześcijański...
      Jak wszystkie piramidalne bzdury i ta się kiedyś skończy - żal tylko
      zdezorientowanych "ofiarodawców"...

Nawiasem mówiąc szkoda, że mnie przy tym nie było - wsparłbym siłą bliźniego
      przed gwałtownością "ojca"...
    • fidelxxx Bójka pod Jasną Górą 20.06.09, 22:27
      E tam, całkowicie "bezstronna" policja ogłosi znikomą szkodliwość czynu, a potem
      o. Andruszkiewicz poświęci nowe radiowozy zakupione z "dobrowolnych" datków
      słuchaczy RM.
    • van-ivan to Adamek jest rydzykowym przydupasem ?? 20.06.09, 22:28
      ..przyznam, ze tego nie wiedziałem
      • indeed4 Re: to Adamek jest rydzykowym przydupasem ?? 20.06.09, 22:33
        www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=5935
        IX Pielgrzymka Młodych Słuchaczy Radia Maryja na Jasną Górę
        świadectwo Tomasz Adamek - bokser (2007-09-15)
        • indeed4 . 20.06.09, 22:39
          " Jest stałym słuchaczem Radia Maryja i widzem Telewizji Trwam. 15
          września 2007 podczas Spotkania Młodych Słuchaczy Radia Maryja za
          pośrednictwem telebimu łącząc się z Jasną Górą wygłosił do
          zgromadzonych swoje świadectwo wiary."

• van-ivan Re: to Adamek jest rydzykowym przydupasem ?? 20.06.09, 23:01
          ...jak to mówią "to nie grzech ale wstyd" być gdziekolwiek i utożsamiać się w
          jakimkolwiek stopniu z moherami ?.... wstyd i obciach, chociaż jednak to też
          jest grzech, bo wśród moherów są starzy skołowani ludzie, a to co robią nie ma
          wiele wspólnego z prawdziwą wiarą, to miłe że są populacją zanikającą,
          powyzdychają i będzie po problemie, młodzi ludzie są już na tyle wykształceni
          (wystarczy tylko 6 lat podstawówki), że nie dadzą się skołować
          • indeed4 Re: to Adamek jest rydzykowym przydupasem ?? 20.06.09, 23:34
            Tzw. "katolicyzm wojujący" w pełnej krasie ;-)
      • ubolek Bez wątpienia jesteś michnikowym przydupasem 20.06.09, 23:05
        sądząc po retoryce. Śmiejesz się z moherowych babci a sam należysz do
        identycznej jak rydzykowa, znacznie bardziej szkodliwej (z racji swoich
        szerokich wpływów) zidiociałej sekty Szechtera.
        • puch4cz Sekta normalnych ludzi? 21.06.09, 06:28
          Dobry tekst, prawacki oszołomie.
        • komes.online musiałby klecha trafic na mnie 21.06.09, 07:30
          po jednym pacnięciu znalazłby się wśród swoich świętych, tam to dopiero zasiada
          chałstra tego świata
          • katolik_polski1 Moglby cie nafaszerowac olowiem :) 21.06.09, 08:25
            komes.online napisał:

> po jednym pacnięciu znalazłby się wśród swoich świętych, tam to dopiero zasiada
            > chałstra tego świata
            -----------------
            W samoobronie :)
            • komes.online Nie dziwne ten bandyta moze posiadać broń 21.06.09, 10:00
              jak to na bandytę przystało, tylko ze by się zes...ł ze strachu na mój widok.
              • katolik_polski1 Re: Nie dziwne ten bandyta moze posiadać broń 21.06.09, 10:16
                ,ze posiadam komes.online napisał:

> jak to na bandytę przystało, tylko ze by się zes...ł ze strachu na mój widok.
                ------------------
                Tak sie sklada ,ze posiadam bron .
                Byc moze ,ze strachu na twoj widok bym cie odstrzelil.
                • komes.online dlatego cuchniecie mafią bandyto katolicki 21.06.09, 10:30
                  • katolik_polski1 Skoro wygladasz jak Frankenstein :) 21.06.09, 10:46
                    To kazdy otworzyl by ogien :)
                    • habibi888-pl Re: Skoro wygladasz jak Frankenstein :) 21.06.09, 12:36
                      A namawiałem Cię, nie odchodź od książek.
                      Dr Frankenstein był (wg książki Mary Shelley) nawiedzonym naukowcem, a Ty go mylisz z potworem przez niego stworzonym.
                      Znów wtopa. Czytać hadko.

katolik_polski1 napisał:

> To kazdy otworzyl by ogien :)
                • feurig59 Re: Nie dziwne ten bandyta moze posiadać broń 21.06.09, 10:31
                  katolik_polski1 napisał:

> ,ze posiadam komes.online napisał:
                  >
                  > > jak to na bandytę przystało, tylko ze by się zes...ł ze strachu
                  na mój wi
                  > dok.
                  > ------------------
                  > Tak sie sklada ,ze posiadam bron .
                  > Byc moze ,ze strachu na twoj widok bym cie odstrzelil.

Rzeczywiście - prawdziwy z Pana "Katolik". Chach, chyba się
                  Szanownemu Panu religie pomyliły.
                  • katolik_polski1 Czy jakies prawo zabrania katolikom broni ? 21.06.09, 10:43
                    Bo nie slyszalem o tym .
                    • feurig59 Re: Czy jakies prawo zabrania katolikom broni ? 21.06.09, 13:43
                      katolik_polski1 napisał:

> Bo nie slyszalem o tym .

Chyba wogóle mało Pan wie czym jest Katolicyzm.:-)
            • akhad Re: Moglby cie nafaszerowac olowiem :) 21.06.09, 15:12
              A skąd wiesz przybłędo watykański że twój szaman mógłby mieć broń palną? Co,
              zbroicie się? Dobrze wiedzieć. Może jakiś mały lokalny wyścig zbrojeń? Finalnie
              okazałoby się kto lepiej/efektywniej spędził czas w wojsku a kto w kruchcie...
              • 2lkad1 Re: Moglby cie nafaszerowac olowiem :) 21.06.09, 23:30
                Daj spokój! To jedna wielka ruska prowokacja z tym katolikiem_polskim. Jemu mylą się po polsku czasy i przypadki, nie mówiąc o historii i literaturze. Szkoda czasu odpowiadać.
                akhad napisał:

> A skąd wiesz przybłędo watykański że twój szaman mógłby mieć broń palną? Co,
                > zbroicie się? Dobrze wiedzieć. Może jakiś mały lokalny wyścig zbrojeń? Finalnie
                > okazałoby się kto lepiej/efektywniej spędził czas w wojsku a kto w kruchcie...
      • karol9968 Re: to Adamek jest rydzykowym przydupasem ?? 21.06.09, 00:35
        Tak jak wiekszosc Polonii w USA i Kanadzie jest moherowo-rydzykowo
        pro- PiS-owska. Konserwa, beton i fundamentalizm katolicki, tak
        wyglada polska diaspora na polnocno-amerykanskim kontynencie.
      • maruda.r Re: to Adamek jest rydzykowym przydupasem ?? 21.06.09, 10:29
        van-ivan napisał:

> ..przyznam, ze tego nie wiedziałem

Było nie było, boks to sport polegający na okładaniu się pięściami po łbach. To
        raczej nie wpływa pozytywnie na sprawność funkcjonowania mózgu.

• portait Bójka pod Jasną Górą 20.06.09, 22:28
      Hehe ostatnie zdanie najlepsze ;)
    • geser Bójka pod Jasną Górą 20.06.09, 22:29
      niestety trzeba się z tym liczyć,
      czarna mafia czuje, że traci wpływy i nerwy zaczynają puszczać ...

ale jeszcze ze dwa pokolenia i będą mogli sobie co najwyżej "pogwizdać"

a pana w sukience do prokuratury za pobicie i zniszczenie mienia
      • pako19 Ci ksęża niczym nie różnią się od fanatycznych 20.06.09, 22:57
        mułłów z Iranu. Ich myślenie jest takie samo: "mam monopol na prawdę, każdy co
        myśli inaczej jest moim wrogiem i powinienem go zniszczyć".
        Rozumiem gdyby to było radio wyznawców bożka światowita czy innych pogan. Ale
        czy ci ludzie uważający się za wyznawców Chrystusa nie powinni uczyć
        miłosierdzia? Czy ich zachowanie nie jest dla wszystkich (i dla nich samych)
        znakiem że oddalili się od Niego? nic tylko płakać nad nami ślepcami
        • reggats Re: Ci ksęża niczym nie różnią się od fanatycznyc 21.06.09, 00:05
          Różnią się, przynajmniej znakomita część z nich głosząc swoje "tezy" widzą w tym
          dochodowy biznes, na szczęście są ludzie którzy pokazują ich hipokryzje, za
          15-30 lat w Polsce pozostanie tylko garstka ludzi którzy dadzą się manipulować
          czarnej mafii. To przykre ze przez takich księży jak Rydzyk i spółka
          chrześcijaństwo umrze śmiercią naturalną. A szkoda. I proszę nie mylić
          chrześcijaństwa z kościołem katolickim, to dwie różne sprawy. KK niszczy
          chrześcijaństwo.
        • josef_miejski Re: Ci ksęża niczym nie różnią się od fanatycznyc 21.06.09, 00:53
          pako19 napisał:

> mułłów z Iranu. Ich myślenie jest takie samo: "mam monopol na prawdę, każdy co
          > myśli inaczej jest moim wrogiem i powinienem go zniszczyć".
          > Rozumiem gdyby to było radio wyznawców bożka światowita czy innych pogan. Ale
          > czy ci ludzie uważający się za wyznawców Chrystusa nie powinni uczyć
          ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
          "Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej litości boskiej, ludzie w Polsce
          nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach,
          udając człowieka" (J.Piłsudski)
          ++++++++++++++++++++++++++
    • fackir Adamek? za mocno mu głowę obili 20.06.09, 22:29
      nie wiedziałem, że on trzyma z tym środowiskiem. no cóż specjalnie nie dziwi w
      boksie się bije i obrywa głównie po głowie.
    • curtislemay Bójka pod Jasną Górą 20.06.09, 22:30
      Czarna Mafia już nie ma argumentów i dlatego broni się łapskami. Głupi katabs
      napadł na bezbronnego człowieka
    • protomek77 [...] 20.06.09, 22:30
    • mirage75 Bójka pod Jasną Górą 20.06.09, 22:30
      Czyzby efektowny wstep do Nocy Kulturalnej w Czestochowie?
      A tak na marginesie tego cyrku.
      Co To znaczy O.Piotr Andruszkiewicz.
      Powinno byc stac dziennikarzy na umieszczenie pelnego slowa w jego
      znaczeniu np.
      -Ojciec Piotr Andruszkiewicz redemptorysta......
      Czytelnicy i tak zrozumieja wymowe tego zdarzenia.
    • tuptek_z_eire Do obrońców RM: ostrożnie, bo skończycie jak KK 20.06.09, 22:31
      w Irlandii-za jakieś 100 lat KK będzie ciekawostką historyczną tak jak to co
      stało się z tutejszym (irlandzkim) katolicyzmem - po ujawnieniu rządowego
      raportu o : molestowaniu, gwałtach i torturach jakie miały miejsce w katolickich
      sierocińcach i szkołach (przez 60 lat), a ich ofiarami było TYSIĄCE dzieci. Tego
      uczył was Jezus? WIĘCEJ POKORY WAM ŻYCZĘ.
      • tom1980live Re: Do obrońców RM: ostrożnie, bo skończycie jak 21.06.09, 10:58
        > w Irlandii-za jakieś 100 lat KK będzie ciekawostką historyczną tak jak to co
        > stało się z tutejszym (irlandzkim) katolicyzmem - po ujawnieniu rządowego
        > raportu o : molestowaniu, gwałtach i torturach jakie miały miejsce w katolickic
        > h
        > sierocińcach i szkołach (przez 60 lat), a ich ofiarami było TYSIĄCE dzieci. Teg
        > o
        > uczył was Jezus? WIĘCEJ POKORY WAM ŻYCZĘ.

Jest jeszcze jeden przekret,o ktorym w Polsce sie nie pisze. Umowy miedzy
        panstwem a kosciolem. Na ich mocy odszkodowanie dla 2000 dzieci (pieprzonych
        przez ksiezy i organizujacych seks - wycieczki dla znajomych pedofili) bedzie
        musial wyplacic rzad irlandii a nie Wtykan... No comments
    • kruk51 Bójka pod Jasną Górą 20.06.09, 22:31
      A ponoć Jezus mówił jeżeli uderzy cię ktoś w jeden policzek, nastaw
      drugi ! Tak jak widać z bliska wygląda katolicyzm duchownych na co dzi
      eń. I to kto ? Wiadomo Redemptoryści. A może katoliccy terroryści.
      Jakoś Duchowni KK w Polsce nie potrafią odciąć się od tej występnej
      mafii wyznaniowej jaką jest Radio Maryja !
      • soyokaze Re: Bójka pod Jasną Górą 20.06.09, 23:27
        Widocznie było uaktualnienie do Pisma Świętego. Teraz jest "jeśli ktoś uderzy
        cię w jeden policzek, oddaj w dwa".
    • absztyfikant Bójka pod Jasną Górą 20.06.09, 22:31

Do wiezienia tego kleche!
    • ksiadzmercedes [...] 20.06.09, 22:31
    • martinidry A gdyby ktoś na jubileuszu GW rozdawał ulotki 20.06.09, 22:32
      A gdyby ktoś na jubileuszu GW rozdawał ulotki ktoś na jubileuszu GW rozdawał
      ulotki antymichnikowe ?
      To nie korzystałby z wolności słowa, ale byłby potraktowany jako oszołom,
      wszechpolak albo antysemita.

Ja też nie lubię tych z RM, ale nie pcham im się z zadymami.

Ale na czerskiej panuje wybiórczość i moralność Kalego. Podobnie jak w sprawie
      nazwania "jebaką" premiera Buzka. Gdyby tak Ziemkiewicz powiedział, oj, to
      byłby smrodek.
      • rzewuski1 a gdzie drugi policzek? 20.06.09, 22:33

• misiek7777-0 Re: a gdzie drugi policzek? 21.06.09, 01:36
          a gdyby to katolik zaczepial Zydow pod Sciana Placzu w Izraelu i
          rozdawal ulotki?

zapraszam na dyskusje pod "Zyd rozdajacy ulotki zaklocil modlitwe
          pod Jasna Gora"
      • protomek77 Re: A gdyby ktoś na jubileuszu GW rozdawał ulotki 20.06.09, 22:36
        racja nic dodac nic ująć :D
      • rydzyk_fizyk Re: A gdyby ktoś na jubileuszu GW rozdawał ulotki 21.06.09, 00:00
        > A gdyby ktoś na jubileuszu GW rozdawał ulotki ktoś na jubileuszu GW rozdawał
        > ulotki antymichnikowe ?
        > To nie korzystałby z wolności słowa, ale byłby potraktowany jako oszołom,
        > wszechpolak albo antysemita.

Był już taki przypadek - tutaj info jak się skończyło:

rasfufu.salon24.pl/104469,skandal-na-20-urodzinach-gazety-wyborczej
        • polska_baba Nie całkiem podobne te zdarzenia 21.06.09, 13:25
          1. Rasfufu nie pisze, że go wyrzucono - kazano mu wyjść, czy to zrobił nie wiadomo, siłą go nie wyrzucali, bo na pewno by to opisał,
          2. Nikt go nie szarpał, nie startował do niego z pięściami
          3. Nie wiadomo kim był "niemiły Pan w kremowym garniaku", na pewno nie był to nikt ze ścisłego kierownictwa GW, bo inaczej Rasfufu podałby nazwisko.

Trochę to inaczej wygląda niż awantura pod Jasną Górą, gdzie prominentny funkcjonariusz RM, w dodatku zakonnik, szarpie blogera.

Wypraszanie człowieka z ulotkami przez kogoś z GW uważam za błąd - niechby sobie rozdawał, jest wolność słowa.
      • yanfhowah Re: A gdyby ktoś na jubileuszu GW rozdawał ulotki 21.06.09, 00:34
        martinidry napisał:

> A gdyby ktoś na jubileuszu GW rozdawał ulotki ktoś na jubileuszu
        GW rozdawał
        > ulotki antymichnikowe ?
        WTEDY MICHNIK BY ZAWOLAL ,,ksiedza-wojownika ,,,od rydzyka i ten by
        sprawe f a c h o w o,,,,,zalatwil
      • misiek7777-0 Re: A gdyby ktoś na jubileuszu GW rozdawał ulotki 21.06.09, 01:32
        a gdyby to katolik zaczepial Zydow i rozdawal ulotki pod Sciana
        Placzu w Izraelu?

• tom1980live Re: A gdyby ktoś na jubileuszu GW rozdawał ulotki 21.06.09, 11:02
          A gdyby to wasza matka byla? I nie mowcie mi, ze matka siedzi z tylu :-)))

Po pierwsze to onaj panowie na Jasnej Gorze byli tego samego wyznania i tej
          samej narodowosci. Twoje porownanie pozbawione jest sensu i logiki.
      • puch4cz Ulotki antymichnikowe... 21.06.09, 06:28
        ROFL, masz fantazję, synku.
      • scolopetarius Obrzydliwe chamstwo środowisk GW 21.06.09, 11:46
        Rozumiem, że kością w gardle stoi im Radio Maryja ale żeby tak nie
        zapraszam pchać się na cudzą imprezę i śmiecić obrzydliwymi
        paszkwilanckimi papierkami.
        Kompletny brak kinderstuby i pokaz złego wychowania. \
        Masz rację gdyby sytuacja była odwrotna to GW rozjechałaby na
        swoich łamach z wielkim hukiem takie śmiałka.
        Podobnie ma się spawa z 'językiem nienawiści', 'mową nienawiści',
        kiedy jest to w wykonaniu Palikota lub Niesiołowskiego żaden
        tropiciel takich przypadków nie zabiera głosu. Natomiast gdy
        spotwarzony ośmieli się zareagować emocjonalnie jest walcowany
        przez polskojęzyczne media.
        Taka hipokryzja odwali IM kiedyś na zasadzie wahadła.
        Oby wtedy nie krzyczeli, że są ofiarami, bo kto sieje wiatr.....
    • lonelyboy1989 Panowie redemptoryści! 20.06.09, 22:34
      Wy i cała reszta tej pseudochrześcijańskiej, zajętej tylko dbaniem o własne tyłki hałastry z polskiego Kościoła, nie jesteście godni by przebywać w miejscu tak zasłużonym dla historii Polski i Kościoła w ogóle jak klasztor na Jasnej Górze.
      Nie potraficie nic ponad wycieranie swoich gęb nauką Jana Pawła II, nauką z której - jak widać - nic nie wyciągneliście.
      Komuniści wiedzieli, jak z wami postępować.
    • kruder76 Na zdjęciach nie ma bójki 20.06.09, 22:35
      Warto zauważyć, że na zdjęciach nie ma żadnej bójki. Dwóch panów trzyma się za
      ręce. Róznie dobrze, jeden mógł się potknąć, a drugi go przytrzymał. Albo
      jeden wpycha mu ulotkę na siłę, a drugi się broni żeby jej nie brać.
      Możliwości jest 100. Tyle na temat zdjęć - jak było nie wiem, tak samo jak
      autor tego tekstu.
      • tommy_girl Na zdjęciach nie ma bójki 20.06.09, 22:36
        Świetne drugie zdjęcie:)
        • overshoe A ten siwy Jegomość ze zdjęcia to udaje samolot ? 20.06.09, 22:44

• fidelxxx Re: A ten siwy Jegomość ze zdjęcia to udaje samo 20.06.09, 22:48
            To jest podryw na bombowiec.
            • tia666 pelny odlot 20.06.09, 23:23
              .
          • rechotzzakruchty węzykiem wężykiem 21.06.09, 07:37
            chyba raczej łapie pion
      • pietrekmuzykant Re: Na zdjęciach nie ma bójki 20.06.09, 22:54
        no nie, bo dzięki ofiarnej interwencji pana w błękitnej apaszce
        kolejne fotografie nie zostały zrobione. skądinąd to mój cichy
        bohater - dzieki milionom takich ludzi jak on, którzy myślą, że
        datkami na ojca dyktatora kupią sobie Niebo, sytuacja z radiem
        toruńskim jest taka, a nie inna... jednym słowem brak słów. mam
        nadzieję, że sprawa jednak skończy się w sądzie, które w czewie
        wcale nie są takie "czarne", przypominam tylko sprawę księdza, który
        zgwałcił (sic!!) swoją parafiankę na plebani i dostał za to ładnych
        kilka lat...
        • tom1980live Re: Na zdjęciach nie ma bójki 21.06.09, 11:04
          Przypominam sprawe ksiedza z Janik k.Czestochowy, ktory zrobil panience
          nieslubne dziecko a na porodowce namawial lekarza i pielegniarke, aby je zabili.
          Ksiedza przeniesiona na inna parafie a sprawe umorzono, gdyz dla sadu zeznania
          lekarza i pilelgniarki to za malo. A i zapewne szkodliwosc spoleczna zbyt mala...
      • polska_baba Jasne, redemptorysta Maszkowskiego błogosławi 20.06.09, 23:15
        A na drugim zdjęciu widać, jak redemptorysta przydeptuje mu stopę, żeby Maszkowski lepiej błogosławieństwa zapamiętał.
        • maciekgr [...] 20.06.09, 23:19
          • zbig1113 Re: Jasne, redemptorysta Maszkowskiego błogosławi 20.06.09, 23:53
            Inni udają księży, zakonników chrześcijan - a to zwyczajne mendy są.
    • widz.i.czytelnik Bójka pod Jasną Górą 20.06.09, 22:36
      Ten z niebieska chusta to chyba z jakiegos turnusu kolonii zbiegl :)
      Stare konie a tacy mali jak chlopaczki z okresu dojrzewania
    • sork71 O. Piotr Andruszkiewicz nawraca pięścią. 20.06.09, 22:36
      Mamy XXI w a O. Andruszkiewicz walczy z niewiernymi pięścią. Jakie to jest
      przykre że w Polsce instytucja kościoła coraz bardziej cofa się w rozwoju i
      staje się coraz bardziej sekciarska.
      • maciekgr [...] 20.06.09, 22:53
        • zbig1113 Re: O. Piotr Andruszkiewicz nawraca pięścią. 20.06.09, 23:17
          Nie ma to jak chrześciajańskie miłosierdzie. Mam nadzieję że kiedyś
          ciebie tak potraktują. A poza tym Pisze się menda dyslektyku.
        • sork71 Re: O. Piotr Andruszkiewicz nawraca pięścią. 21.06.09, 00:24
          nawet taki nędzny prowokatorek potrafi pokazać prawdziwe oblicze sukienkowych.

Powiem wam jedno, polski kościół swoim zachowaniem skutecznie zniechęca do wiary
          katolickiej, bo jak można być katolikiem kiedy tą wiarę głoszą i reprezentują
          tacy obłudnicy jak O. P. Andruszkiewicz?
    • geszefcik Wybiórcza znów szczuje 20.06.09, 22:38
      nieładnie, oj nieładnie.
    • grayling Normalka. 20.06.09, 22:39
      Przecież oni zawsze zioną miłością bliźniego.
    • crame Bójka pod Jasną Górą 20.06.09, 22:40
      No to juz prawie jak w Afganistanie czy Iranie, mamy swoich talibow. Czy ktos
      wysle wojska, aby wyzwolic nas z tej cholery?
      • fidelxxx Re: Bójka pod Jasną Górą 20.06.09, 22:46
        Miej nadzieję, że Amerykanie znajdą u nas ropę w znacznych ilościach.
        • huk256 Re: Bójka pod Jasną Górą 20.06.09, 23:24
          No nie wiem czy wiele by to dało, znając życie, Amerykanie by przyjechali wykupili jakiś kawał ziemi i założyli na nim bazę (oczywiście w ramach utrzymywania „pokoju i demokracji”) tyle że... znając naszych rodaków to na następny dzień wszystkie czołgi,samoloty i śmigłowce by wylądowały na pobliskich skupach złomu (ej! Podpierdzielili kilkuset tonowy most to myślisz że taki M1A1 co ma „tylko” 60 ton stanowiłby problem?) :)... no przynajmniej lokalni mieli by za co chlać ;p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka