barbaramd 23.06.09, 07:08 Nie rozumiem. Chodzi o Chrystusa czy o kościół katolicki? Chyba ten drugi ważniejszy. Polacy na Litwie powinni zabać o dobre stosunki z Litwinami a nie wymachiwać szabelką i urządzać demonstracje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cirano Chrystus królem w rejonie wileńskim 23.06.09, 07:09 Jakie skutki przynosi taki wybór widzimy dokładnie w samej Polsce. Zgnilizna moralna naprzemian z głupotą sięgają szczytu a "króla" jakby nie było. Ani "Królowa" nie może pomóc, ani żaden ze "świętych". Czy dlatego, że kościoły coraz "luzniejsze"? Wątpię Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynksi Dżizas...To świadczy o desperacji naszych rodaków. 23.06.09, 07:44 Kartofel, stary niepotrzebny gruchocie! Rusz leniwą dupę! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekzpoznania Widać bliżej im do Chicago, niż do Polski 23.06.09, 08:45 Wilniacy, którzy stanowią z 10-15% mieszkańców dzisiejszego Poznania to zupełnie inna bajka. Dzięki nim Poznań zyskał dużo luzu. Dobrze, że ci zaś są gdzie są. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Re: Żyda na swojego króla wybrali? Co na to LPR? 23.06.09, 20:07 Mamo, czy te tłuki muszą nas kompromitować za granicą??? Odpowiedz Link Zgłoś
sai_mon Re: Dżizas...To świadczy o desperacji naszych rod 23.06.09, 09:17 Nie bądźmy gorsi - w katolskiej powinien zostać prezydentem ( będzie ogromy postęp względem obecnego przygłupa) i cysorzem. Bo: Cysorz to ma klawe życie Oraz wyżywienie klawe! Przede wszystkim już o świcie Dają mu do łóżka kawę, A do kawy jajecznicę, A jak już podeżre zdrowo, To przynoszą mu w lektyce Bardzo fajną cysorzową. A JEDNAK! Słychać bębny i fanfary, Prezentują broń ułani: - Posuń no się trochę, stary! Mówi Najjaśniejsza Pani. Potem ruch się robi w izbach, Cysorz z łóżka wstaje letko, Siada sobie w złoty zycbad, Złotą goli się żyletką I świeżutki, ogolony, Rześko czując się i zdrowo Wkłada ciepłe kalesony I koszulkę flanelową. A tu przyjemności same Oraz niespodzianek wiele: Przynoszą mu "Panoramę", "WTK" i "Karuzelę", "Filipinkę" i "Sportowca" I skrapiają perfumami I może grać w salonowca z Marszałkiem i Ministrami. Salonowiec sport to miły, Lecz cesarska pupa - tabu! On ich może z całej siły, A oni go muszą słabo... Po obiedzie złota cytra Gra prześliczną melodyjkę, Cysorz bierze z szafy litra I odbija berłem szyjkę. Sam popije - starej niańce Da pociągnąć dla ochoty. A kiedy już jest na bańce, To wymyśla różne psoty Potem ciotkę otruć każe Albo cichcem zakłuć stryjca... ...dobrze, dobrze być cysorzem, Choć to świnia i krwiopijca! Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: Dżizas...To świadczy o desperacji naszych rod 23.06.09, 09:36 W niektórych krajach afrykanskich też widziałem takie wierzenia. Ludzie sądzą, że istneije jakieś bóstwo, które im pomoże. To typowe dla pewnego poziomu rozwoju cywilizacyjnego. W rozmowach z Polakami na Litwie uderzyło mnie ich archaiczne podejście do wielu spraw. Mają poziom świadomości "zamrożony" na poziomie przedwojennym. A POlska była wówczas mało nowoczesnym krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
tsuranni głupota tego narodu nie ma granic 23.06.09, 07:14 znów sie musze wstydzić, ze jestem Polakiem... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 polski Sejm modlił się o deszcz! co tu dziwnego? 23.06.09, 07:22 polactwo ma mentalność chłopków pańszczyźnianych sprzed powiedzmy 200 lat... pan ksiundz jest dla nich największym autorytetem... a dżizas naprawdę zamieniał wodę w wino i ganiał na bosaka po jeziorze:) oczywiście z racji jedności trójcy był też swoim własnym ojcem, a urodził się z dziewicy.. zapewne po in vitro.. ktore najwyraźniej wówczas nie było prawnie zakazane... że też nasi sejmowi mędrcy tego nie wezmą pod uwagą i chcą być świętsi od dżizasa... 21 wiek, nanotechnologia, loty w kosmos... i średniowieczne - a nawet starsze - klechdy jako drogowskaz zyciowy:) Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: polski Sejm modlił się o deszcz! co tu dziwne 23.06.09, 08:51 Tez tak uwazam - przynajmniej polowa tego narodu urodzila sie o 200 lat za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
peternadolski Re: polski Sejm modlił się o deszcz! co tu dziwne 23.06.09, 17:02 monster1972 zapomniales,ze chcieli na krola Polski wybrac Jezusa a na krolowa Maryje.A niby tacy antysemici a maja taka nienawisc w sercach do obzezancow dziwnejak to kiedys Daukszewicz mowil przedtem lezal przed Komitetem a teraz przed plebania i mowil ze sie pomylil Polak prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
xxsiedleckaxx Re: głupota tego narodu nie ma granic 23.06.09, 08:00 tsuranni napisał: > znów sie musze wstydzić, ze jestem Polakiem... :/ >Wybierz sobie inną państwowość-jeśli mieszkasz jeszcze w Polsce-to co tu jeszcze-DIABLE robisz?POLSKA BYŁA JEST I BĘDZIE KATOLICKA,a wy ateiści nic nie poradzicie. Odpowiedz Link Zgłoś
fiedor88 Re: głupota tego narodu nie ma granic 23.06.09, 08:09 > POLSKA BYŁA JEST I BĘDZIE KATOLICKA Tak, jasne; tylko, że jakiś przypadkiem wielu ludzi uważanych powszechnie przez nasze społeczeństwo za wybitnych polaków nie było katolikami. :P Odpowiedz Link Zgłoś
fiedor88 Re: głupota tego narodu nie ma granic 23.06.09, 08:09 Polaków* (przepraszam za literówkę) Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: głupota tego narodu nie ma granic 23.06.09, 08:32 > jeszcze-DIABLE robisz?POLSKA BYŁA JEST I BĘDZIE KATOLICKA,a wy ateiści nic nie > poradzicie. Mylisz sie Polska nie zawsze byla katolicka: kiedys bylo najwiecej kalwinistow. To wstyd nie znac historii wlasnego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Re: głupota tego narodu nie ma granic 23.06.09, 08:59 Może na szczęście już niedługo? Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: głupota tego narodu nie ma granic 23.06.09, 09:11 xxsiedleckaxx napisała: > tsuranni napisał: > > > znów sie musze wstydzić, ze jestem Polakiem... :/ > >Wybierz sobie inną państwowość-jeśli mieszkasz jeszcze w Polsce-to co tu > jeszcze-DIABLE robisz?POLSKA BYŁA JEST I BĘDZIE KATOLICKA,a wy ateiści nic nie > poradzicie. czy bedzie, to sie zobaczy. a ze byla - ano byla, ale jeszcze wczesniej byla zupelnie tradycyjna, slowianska. chrzescijanstwo narzucono nam sila, o ile wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
vox-dei Re: głupota tego narodu nie ma granic 23.06.09, 15:12 wiesz co, mam radę: weź długi rozpęd i walnij łbem w ścianę, może ci ten przyrośnięty moher spadnie. A potem wypad do Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
fiedor88 Re: głupota tego narodu nie ma granic 23.06.09, 08:06 Wstydzić to się możesz za siebie, a nie za bycie Polakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Re: Chrystus królem w rejonie wileńskim 23.06.09, 07:14 Wreszcie Go intronizowali. Czekam na polską inicjatywę. Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: Chrystus królem w rejonie wileńskim 23.06.09, 08:16 Polska inicjatywa była. Poseł Górski z PiS takową wysunął. Niestety pan poseł sprawia wrażenie niestabilnego psychicznie i nie zdobył w sejmie szerokiego frontu. Może jak ZChN wróci z politycznego mauzoleum, to się wówczas uda. W końcu jest to inicjatywa więcej niż kluczowa. Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Re: Chrystus królem w rejonie wileńskim 23.06.09, 08:20 Owszem polska inicjatywa była, ale miałem wrażenie, że poseł Górski potraktował ją bardziej jako chęć wypromowania swej cokolwiek charakterystycznej osoby, a nie zbudowania faktycznej koalicji wokół tego pomysłu. Ja czekam na faktyczny realny pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Żyd królem Polski? 23.06.09, 08:45 No to już przesada! Nazywanie Jezusa Chrystusa - króla Polski żydem, to kolejny wściekły atak antypolskich sił na nasz kraj i na umiłowanego Ojca Dyrektora! Odpowiedz Link Zgłoś
peternadolski Re: Żyd królem Polski? 23.06.09, 17:16 krawiec6661 napisał: > No to już przesada! Nazywanie Jezusa Chrystusa - króla Polski żydem, to kolejny > wściekły atak antypolskich sił na nasz kraj i na umiłowanego Ojca Dyrektora! Krawiec661 masz calkowita racje masoneria zydowska,obzezancy spod znaku lpr-u pis-u o.grzyba z Torunia i radia ma.ryja no i tv.trwam stoi za tym podlym spiskiem Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend bo to Dobry Żyd był 23.06.09, 08:55 jak widzisz, bywają tez Prawi Ludzie, ktorzy nie są Polakami. wymiatator1 napisał: > A co na to Radio Maryja? Odpowiedz Link Zgłoś
bosco.ewa Re: Chrystus królem w rejonie wileńskim 23.06.09, 08:23 Nic dziwnego!! W koncu Jego matka Maryja jest juz od dawna krolowa Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 czy ktoś poinformował zainteresowanych? 23.06.09, 08:25 bosco.ewa napisała: > Nic dziwnego!! W koncu Jego matka Maryja jest juz od dawna krolowa Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
zojek2 Re: Chrystus królem w rejonie wileńskim 23.06.09, 12:34 Nic dziwnego!! W koncu Jego matka Maryja jest juz od dawna krolowa Polski! no i swego królewicza posadzila na tron w sasiedniej Litwie. Naprawde jak 500 let temu! Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend były juz takie i będą następne 23.06.09, 08:52 modlimy sie o to z cala moja rodzina. Pewnym problemem jest oczywiscie to, ze Jezus Chrystus musialby pozbawic stanowiska Profesora Lecha A. Kaczynskiego. Ale wierzymy z cala moja rodzina, iz Pomoc Boga i Maryi sprawi, ze ten dylemat sam sie rozwiaze(Rzeczpospolita Dwojga Glow?) Odpowiedz Link Zgłoś
peternadolski Re: Chrystus królem w rejonie wileńskim 23.06.09, 17:10 protoplex napisał: > Wreszcie Go intronizowali. Czekam na polską inicjatywę. jak juz napisalem byla juz na wet byla msza zeby deszcz padal i pomoglo cholera polowa Polski byla pod woda Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: W Polsce to będzie kazirodztwo 23.06.09, 23:11 No bo mamy już Maryję - królową Polski (od XVII w.) - nawiasem mówiąc "wieczną Zydówicę", bo żyła i umarła jzko pobożna Żydówka. A jakby ogłosić jej Syna królem - to albo trza ją intronizować, albo musiała by z nim współżyć (jako królowa z królem). Czyli kazirodztwo! No i kłania się równie "logiczne uzasadnienie zakazu in vitro! (jeżeli in vitro jest aborcją, to aborcją jest zacięcie się w palec) Głupota niektórych księży wskazuje, że katolicyzm jest w odwrocie (jak Matka Boska chce kogoś ukarać, to mu rozum odbiera) Odpowiedz Link Zgłoś
przejrzysty Czy akty prawne 23.06.09, 07:17 przyjmowane przez samorząd wileński będą teraz kierowane do podpisu pana Chrystusa? A tak w ogóle czy ktoś zapytał tego pana czy chce być wybrany na króla jakieś gminy pod Wilnem? Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Re: Czy akty prawne 23.06.09, 07:20 Owszem - odpowiedział ustami Rozalii Celakówny, że chce. W Watykanie trwa w tej chwili jej proces beatyfikacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
88i88 Chrystus królem w rejonie wileńskim 23.06.09, 07:20 No fajnie! a Merry Christmas na królową ! Żenujące... Może ny tak mówić o nich "polskojęzyczni mieszkańcy Wileńszczyzny"? Byłby mniejszy obciach///// Odpowiedz Link Zgłoś
xxsiedleckaxx Re: Chrystus królem w rejonie wileńskim 23.06.09, 07:32 Uważam że to żaden obciach powieżyc się Jezusowi.A ty anty-katoliku idz do diabła.Przynajmiej Litwini będą mieli opiekę z góry.Polska winna iść to samą drogą.Kraj nie zginie pod taką opieką.Zgnilizna z zachodu nie będzie postępowała-jak w Polsce.Ale u nas za dużą mają do powiedzenia jeszcze-Glemb i liberały. Odpowiedz Link Zgłoś
anarchoateo Re: Chrystus królem w rejonie wileńskim 23.06.09, 07:45 > A ty anty-katoliku idz do diabła. No tak - tylko szczery i prawdziwy miłujący bliskiego katolik może wysyłać kogoś "do diabła" ;) Hipokryzja ? Odpowiedz Link Zgłoś
88i88 Re: Chrystus królem w rejonie wileńskim 23.06.09, 07:45 co oznacza "powieżyć sie Jezusowi" Które przykazanie kościelne zabrania używać poprawnej polszczyzny? I jako ,jak mnie raczysz określać "anty-katolik" informuję Cię ,że tytularny Prymas Polski nazywa się Glemp. Józef Glemp. Nie zaś Glemb ! Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 to wielki obciach robić orty i nazwiska przekręcać 23.06.09, 07:48 Litwini będą mieli opiekę z góry... :) hehehehhehehehe Taką "opiekę" jak Polacy przez 1000 lat? Ciągłe wojny, najazdy, mordowani rycerze/żołnierze, gwałcone kobiety, palone wsie, zabory, komuna, rozkradziony majątek narodowy... zniszczone miasta. Wypasiona opieka:) nie ma co... Jak można w takie pierdoły wierzyć, co? I to wbrew FAKTOM historycznym! Polak-ateista ps. poza tym z tą "opieką" to wyskoczyli nie Litwini, ale Polacy, ktorzy tam mieszkają... Litwini nie chodzą na watykańskiej smyczy Odpowiedz Link Zgłoś
patman Nie jest obciach??? 23.06.09, 07:50 Jestem ciekaw, czy gdyby owi radni postąpili zgodnie z tamtejszą tradycją i na posiedzeniu rady zaczęli wywoływać duchy (vide Adam Mickiewicz "Dziady"), to nie byłby obciach? A że wybrali inny zestaw guseł, to tylko kwestia koniukturalna - trzeba się przypodobać centrali w Watykanie. Tak czy owak - zabobony to obciach, nic tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
janonet4 Re: stuknij się 23.06.09, 09:40 nowe panstwo wyzniowe za granicą-tak ładnie popisujemy za granica- czysty zabbon!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
wqrwionylektor widze, ze Polacy na Litwie jeszcze bardziej 23.06.09, 07:22 popie...ni od Polakow w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek Chrystus królem w rejonie wileńskim 23.06.09, 07:29 co za ciemnogrod - brak slow, po prostu zenua :/ Odpowiedz Link Zgłoś
dazzle1 Chrystus królem w rejonie wileńskim 23.06.09, 07:35 Zgłaszam kandydaturę Winnetou na króla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Chrystus królem w rejonie wileńskim 23.06.09, 08:46 ja zgłaszam Latającego Potwora Spaghetti Odpowiedz Link Zgłoś
patman W służbie głupoty 23.06.09, 07:36 Niech ktoś wytłumaczy mi, w jaki sposób "wybranie" na króla Żyda sprzed 2 tys. lat ma być odpowiedzią na upadek moralny Polaków na Litwie? Jak to się ma do poszanowania tamtejszej władzy państwowej, czy prezydent będzie musiała "abdykować"? Reasumując: kolejny raz część Polaków musiała zawieśniaczyć. czy król ma sprawować władzę na terenie całego kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
anarchoateo Re: W służbie głupoty 23.06.09, 07:47 patman napisał: > czy król ma sprawować władzę na terenie całego kraju? Obawiam się że to nie "król" będzie sprawował władzę, ale jego czarni sukienkowi namiestnicy..., chyba że Litwini w porę się opamiętają i przegonią całą bandę... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ravendom Biedny ten Chrystus 23.06.09, 07:58 Ja myślę, że Chrystus za nic na świecie i w Niebie nie chciałby być królem Polaków ;] Odpowiedz Link Zgłoś
adam11337 GW piałaby z radości gdyby patronem został gej 23.06.09, 07:49 albo jakiś drogi Bronek tylko katolicy nie mają prawa głosu i prawa do demokracji, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
patman Nikt geja (tym bardziej martwego) nie wybiera na 23.06.09, 08:08 króla. Za to wy z dumą ogłaszacie, że waszym królem jest obcokrajowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
sai_mon Re: Nikt geja (tym bardziej martwego) nie wybiera 23.06.09, 09:36 Za królów elekcyjnych też tak bywało, więc wszystko jest zgodne z epoką: obcy król i zabobon. Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Nie ośmieszaj się po raz "enty". 24.06.09, 16:07 Fajna demokracja wybierając króla w nieistniejącym królestwie i to takiego który nie może rządzić. Oszołomstwo. Bronisz ich bo jesteś takim samym oszołomem :) Odpowiedz Link Zgłoś
adam11337 a gdyby patronem został cadyk alb rabin 23.06.09, 07:50 GW byłaby zachwycona Odpowiedz Link Zgłoś
ravendom Re: a gdyby patronem został cadyk alb rabin 23.06.09, 07:55 Jakim patronem? Nie mówimy o patronie tylko o królu. Gdyby tamci wybrali Chrystusa na patrona szkoły itp. to byłoby najwyżej dziwne. Wybieranie Chrystusa na KRÓLA (!!) jest obciachowe i tylko pogłębia stereotypy o Polakach w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: a gdyby patronem został cadyk alb rabin 23.06.09, 08:47 jakie stereotypy? toż to najprawdziwsza prawda Odpowiedz Link Zgłoś
nutka.pl Chrystus królem w rejonie wileńskim 23.06.09, 07:52 i bedziemy mieli nowa unie...polsko litewska...tym razem na poziomie... po koronacyjnym...i do tego rodzinny interes 'opatrznosci bozej'.tylko przyklasnac inicjatywie Polakow na Litwie Odpowiedz Link Zgłoś
urami_bushi Czy któryś z nich zna słowa Pisma? 23.06.09, 07:57 "Królestwo moje nie jest z tego świata. Gdyby Królestwo moje było z tego świata, słudzy moi biliby się o mnie (...). Teraz zaś - Królestwo moje nie jest stąd" (J 19,36) Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Chrystus królem w rejonie wileńskim 23.06.09, 08:02 Polacy pośmiewiskiem całego cywilizowanego świata! Głupota i oszołomstwo Polaczków nie zna jednak granic Odpowiedz Link Zgłoś
staefun Jaki adres do Jego Wysokości Króla? 23.06.09, 08:05 Mam pytanie w kwestii formalnej. Jak prawidłowo adresować koespondencję do Jego Wysokości Króla? Czy tak będzie dobrze: "J.W. Jezus Chrystus, Król Rejonu Wileńskiego, Litwa"? Pytam bo mam sprawę i chciałbym ja przedstawić szefowi tamtejszego samorządu. Zastanawiam się tylko jak korespondencja jest przekazywana Jego Wysokości, bo przecież, z tego co wiem, nie rezyduje w Wilnie. Może odbiera ją jakiś kurier dwa, trzy razy w tygodniu np. Archanioł Kuryier? Ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh A kto będzie błaznem na dworze? 23.06.09, 08:11 Konkurs na błazna Króla Jezusa już rozpisany. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 rzecznikiem prasowym będzie wielebny Girzyński 23.06.09, 08:20 ostatnio przywitał się z Moniką Olejnik słowami "Szczęść Boże":) jak widać ma gościu predyspozycje... rydza po tłustym dupsku też intensywnie liże... więc jest stworzony do tego:) Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: A kto będzie błaznem na dworze? 23.06.09, 09:15 extrafresh napisał: > Konkurs na błazna Króla Jezusa już rozpisany. na blazna konkurs, za to na wierzchowca to az nadmiar kandydatow :) Odpowiedz Link Zgłoś
zmichalg1 Gwardią przyboczną... 23.06.09, 09:28 ... będzie pułk moherowych beretów. Uzbrojenie: kropidło + zapas amunicji (znaczy: wody święconej) Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Gwardią przyboczną... 23.06.09, 09:55 A parasolki, o parasolkach pan zapomniałeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
vox-dei Re: Gwardią przyboczną... 23.06.09, 15:11 jeszcze różańce, bo nie ma to jak zgrabnie wycelować różańcem w oko "wroga" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sai_mon Re: zatrudnią Hermesa:) o w mordę, to nie ta bajk 23.06.09, 09:41 Nie ta bajka, ale najlepsiejsze watykańskie programisty napiszą interfejsa. W końcu Dżizas żył w czasach gdy bajki o Hermesie TW Merkurym były na czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
ccxx Re: Jaki adres do Jego Wysokości Króla? 23.06.09, 08:21 "staefun" nie szukaj adresu do "Jego Wysokości Króla" On sam cię znajdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Jaki adres do Jego Wysokości Króla? 23.06.09, 08:50 Sam znajdzie, ale dopiero po śmierci, a sprawy do załatwienia są tu i teraz. No to skoro już zdecydował się byc królem, to chyba nie tylko papierowym ? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy gazeciane pieski maja swoj "field day"... 23.06.09, 08:12 wybrali, ich sprawa... zas spolecznosc polska wybrala kaczynskiego na prezydenta i tuska na premiera... kto smieszniejszy??? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy wczesiej pisales, ze sejm sie modlil, a nie pis... 23.06.09, 08:24 z wscieklosci mysli skolatane??? Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 na wniosek pisu i lpr...pamietam to dobrze:) 23.06.09, 08:27 poseł sekretarz nie mógł tego przeczytać, bo dławił się ze śmiechu... normalni posłowie leżeli plackiem na pulpitach i tylko Przewielebny i Błogosławiony Marek Jurek (wówczas pis) przywoływał posła sekretarza do porzadku...;) Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy wiec kto sie w koncu modlil? sejm? pis? pis+lpr?? 23.06.09, 08:35 monster1972 napisał: > poseł sekretarz nie mógł tego przeczytać, bo dławił się ze > śmiechu... > > normalni posłowie leżeli plackiem na pulpitach i tylko Przewielebny > i Błogosławiony Marek Jurek (wówczas pis) przywoływał posła > sekretarza do porzadku...;) > > Polak-ateista czy tez wszyscy??? krecisz i manipulujesz... do gazety jak znalazl... Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 czepiasz się, młotku, słow.. a wiadomo, o co idzie 23.06.09, 08:44 wniosek złożyli patRYJotyczni i bogoojczyźniani posłowie pisu i lpr... :) i tylko to w tej sprawie jest ważne może powinienem tu pełną listę nazwisk wstawić, bo inaczej się bedziesz dalej dopieprzał, co? mozliwe, ze wśród tych idiotów było też kilku jełopów z syfoobory, najlepszego pisowego kualicjanta...:) ale az tak dokladnie nie pamietam:) Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy skoro nie pamietasz, sprawdz, a potem pisz... 23.06.09, 08:46 monster1972 napisał: > wniosek złożyli patRYJotyczni i bogoojczyźniani posłowie pisu i > lpr... :) i tylko to w tej sprawie jest ważne > > może powinienem tu pełną listę nazwisk wstawić, bo inaczej się > bedziesz dalej dopieprzał, co? > > mozliwe, ze wśród tych idiotów było też kilku jełopów z syfoobory, > najlepszego pisowego kualicjanta...:) ale az tak dokladnie nie > pamietam:) > > > > Polak-ateista > Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 nie pamietam detali, więc to się nie zdarzyło? 23.06.09, 08:51 niestety, zdarzyło się... w środku Europy w 21 wieku banda idiotów niczym indiańscy szamani modliła się o deszcz i to jest przykre... Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy z po nikt sie nie modlil??? 23.06.09, 08:54 monster1972 napisał: > niestety, zdarzyło się... > > w środku Europy w 21 wieku banda idiotów niczym indiańscy szamani > modliła się o deszcz > > i to jest przykre... > > > Polak-ateista jak trzeba to i oni sie modla, zwlaszcza jak kamery sa... nawet sluby koscielne potrafia poniewczasie brac... tez oszolomy??? Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 :) tak... w PO niestety, też dużo oportunistów 23.06.09, 09:16 dlatego nie ma w Polsce partii dla normalnego, wolnego od zabobonów człowieka nawet SLD lizało czarną mafię po tłustych dupach... nie wiem, czy ktoś z PO się o ten deszcz modlił, ale nie przypominam sobie, żeby byli wśród wnioskodawców:) Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy z tytulem twego postu zgadzam sie w calej rozciagl 23.06.09, 09:18 monster1972 napisał: > dlatego nie ma w Polsce partii dla normalnego, wolnego od zabobonów > człowieka > > nawet SLD lizało czarną mafię po tłustych dupach... > > nie wiem, czy ktoś z PO się o ten deszcz modlił, ale nie > przypominam sobie, żeby byli wśród wnioskodawców:) > > > > Polak-ateista osci.... Odpowiedz Link Zgłoś
trv PIS i PO jedna hołota 23.06.09, 09:25 PIS i PO to jedna hołota i jedni warci są drugich. A żeby dwie partie zbliżone do siebie ideowo nie mogły się dogadać to już typowo polaczkowa mentalność. Widać rozgrywka o koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
head-cancer Oto nagranie głośnej modlitwy o deszcz 23.06.09, 09:28 www.youtube.com/watch?v=fCBt21orGnE Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 czyli jednak pisiaki o deszcz się modliły:) 23.06.09, 10:01 hehe... "wybrańcy" narodu na poziomie mieszkańców białostockich wiosek:) mało jest rzeczy bardziej żałosnych niż tak jawny faryzeizm i obnoszenie się ze swoją "pseudowiarą"... gardzę takimi palantami i gardził nimi będę zawsze wiara powinna zostać w domu i za progiem kościoła:), czyli tam, gdzie jej miejsce... Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
zojek2 Re: czyli jednak pisiaki o deszcz się modliły:) 23.06.09, 12:44 wybrańcy" narodu na poziomie mieszkańców białostockich wiosek:) no wlasnie! przeciez to sa "wioski bialostockie", tylko ze podwilenskie! a skoro na bialostockich wioskach z rozwojem trudno, to czemu mialoby byc lepiej na wioskach podwilenskich? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy z twoim tytulem tez sie zgadzam... 23.06.09, 09:29 trv napisał: > PIS i PO to jedna hołota i jedni warci są drugich. > A żeby dwie partie zbliżone do siebie ideowo nie mogły się dogadać to już typow > o > polaczkowa mentalność. Widać rozgrywka o koryta. ale czy oni tak do siebie ideowo zblizeni to nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: gazeciane pieski maja swoj "field day"... 23.06.09, 08:34 rooboy napisał: > > zas spolecznosc polska wybrala kaczynskiego na prezydenta i tuska na > premiera... kto smieszniejszy??? ... wybrali, ich sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy dokladnie, wielgus... z ust mi to wyjales... 23.06.09, 08:37 tw_wielgus napisał: > rooboy napisał: > > > > > zas spolecznosc polska wybrala kaczynskiego na prezydenta i tuska > na > > premiera... kto smieszniejszy??? > > ... wybrali, ich sprawa. > > Odpowiedz Link Zgłoś
wredzimir Re: gazeciane pieski maja swoj "field day"... 23.06.09, 08:42 hmm, Polacy na Litwie wybrali absurd, a społeczność polska nie wybierała Tuska na premiera, bo premiera nie wybiera się w wyborach powszechnych. Niestety, część dotycząca z Kaczyńskiego jest prawdziwa, to musiało być jakieś zbiorowe zaćmienie. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy wiec jak wybierali po, to im sie zdawalo... 23.06.09, 08:48 wredzimir napisał: > hmm, Polacy na Litwie wybrali absurd, a społeczność polska nie wybierała Tuska > na premiera, bo premiera nie wybiera się w wyborach powszechnych. Niestety, > część dotycząca z Kaczyńskiego jest prawdziwa, to musiało być jakieś zbiorowe > zaćmienie. ze palikot albo gowin bedzie premierem??? Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: gazeciane pieski maja swoj "field day"... 23.06.09, 08:53 Kaczyński jest zdecydowanie śmieszniejszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy jeden woli rybki, a drugi akwarium... 23.06.09, 08:59 y.y napisał: > Kaczyński jest zdecydowanie śmieszniejszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: gazeciane pieski maja swoj "field day"... 23.06.09, 09:04 No nie wiem. Warto zrobić jakiś sondaż. Ja stawiam ,że litewscy Polacy, bo my przynajmniej wybraliśmy byty rzeczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy dla wielu chrystus to tez "byt rzeczywisty"... 23.06.09, 09:07 maura4 napisała: > No nie wiem. Warto zrobić jakiś sondaż. Ja stawiam ,że litewscy > Polacy, bo my przynajmniej wybraliśmy byty rzeczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: dla wielu chrystus to tez "byt rzeczywisty".. 23.06.09, 09:27 Każdy kreuje swoją rzeczywistośc , jak potrafi. Niektórzy zamiast ją tworzyć, wolą "zaklinać ". Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy a co ma po do tego??? 23.06.09, 09:47 maura4 napisała: > Każdy kreuje swoją rzeczywistośc , jak potrafi. Niektórzy zamiast > ją tworzyć, wolą "zaklinać ". Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: a co ma po do tego??? 23.06.09, 09:59 po to PO ? Nic nie ma do tego. Ja piszę o zaklinaniu rzeczywistości przez litewskich Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy skoro wierza, to uwazaja, ze nic nie zaklinaja... 23.06.09, 10:02 maura4 napisała: > po to PO ? Nic nie ma do tego. Ja piszę o zaklinaniu rzeczywistości > przez litewskich Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
marszalek_1980 kolejny przykład, że Polacy jako naród są... 23.06.09, 08:13 ...kopnięci, niezależnie w jakim kraju mieszkają. Ale cóż, jakiś skansen musi być Odpowiedz Link Zgłoś
pio765 Chrystus królem w rejonie wileńskim 23.06.09, 08:23 I co na to król elekt? Zadowolony? Czemu gazeta nie informuje o tak ważnych sprawach.. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Chrystus królem w rejonie wileńskim 23.06.09, 08:32 Pięknie... co za porywająca inicjatywa, teraz jedynie muszą powołać watykańskiego namiestnika na okręg wileński. Czyżby choroba której nosicielem jest poseł Górski rozprzestrzeniła się poza granicami naszego kraju? Takie to ścierwo zaraźliwe...?! Odpowiedz Link Zgłoś
ja_pakulec to w sumie dobra wiadomość 23.06.09, 08:40 znalazło się miejsce w którym będzie można intenować mohery Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: to w sumie dobra wiadomość 23.06.09, 09:04 A tak... rzeczywiście. Będą tam mogły tworzyć królestwo pańskie na ziemi. Czy Rydzyk już zaplanował wiercenia? Bo w królestwie chrystusowym bez energii geotermalnej ani rusz.. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_pakulec z drugiej strony świadczy to o tolerancji 23.06.09, 09:20 bo katolicy wybrali sobie na króla Żyda Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: z drugiej strony świadczy to o tolerancji 23.06.09, 10:04 Procesora Wolewicza pewnie szlak trafi jak sobie uświadomi prawdzie znaczenie tego aktu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaalar Re: z drugiej strony świadczy to o tolerancji 23.06.09, 21:51 no tak HASBARA, hasbara Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Chrystus królem w rejonie wileńskim 23.06.09, 09:08 Rozprzestrzenia sie , ale tylko wśród Polaków. Inne nacje jakoś dziwnie na nią nie zapadają. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Mamy wiekszosc wiec olewamy wszelkie zasady :O)) 23.06.09, 16:21 Jakiez to polskie... "Uroczystościom intronizacji Chrystusa nie przeszkodziły wątpliwości niektórych mieszkańców rejonu wileńskiego, czy taki akt nie łamie konstytucyjnej zasady autonomii Kościoła i państwa." Ide o zaklad, ze w ramach statutowych uprawnien Samorzadu nie mieszcza sie Krasnoludki. No ale one musza byc wazne dla kk, skoro az nuncjusza naslali. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_pakulec biedni ci Litwini 23.06.09, 08:38 biedni, że muszą mieszkać z takimi Polakami Odpowiedz Link Zgłoś
carcharodon.carcharias Dlaczego: Polak = Idiota ?? 23.06.09, 08:42 I znów kilku 'zakręconych' robi obciach pozostałym. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy to przykre, ze tak sie czujesz... 23.06.09, 08:50 carcharodon.carcharias napisał: > I znów kilku 'zakręconych' robi obciach pozostałym. moze mozna ci w jakis sposob pomoc??? Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: to przykre, ze tak sie czujesz... 23.06.09, 09:40 Można mu pomóc "odkręcając " "zakręconych ". Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy jesli "zakreconemu" z tym dobrze... 23.06.09, 09:46 maura4 napisała: > Można mu pomóc "odkręcając " "zakręconych ". to dlaczego chcesz go na sile uszczesliwiac wedlug swego, jedynie slusznego, swiatopogladu??? ich wybor, ich sprawa, no skin off your nose, or is it??? Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: jesli "zakreconemu" z tym dobrze... 23.06.09, 10:02 Ja nikogo nie chcę uszczęsliwiać. To ty pytasz jak mu pomóc. Podpowiadam tylko, że to mogłoby mu pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-wlad Chrystus królem w rejonie wileńskim 23.06.09, 08:45 Polacy Latynosami trzeciego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 powinni zacząć się krzyżować jak na Filipinach:) 23.06.09, 08:49 już widzę oczami wyobraźni Girzyńskiego przybitego do krzyża:) albo błogosławioną Sobecką.. ale zaraz, czy to nie jest "zaszczyt" tylko dla facetów? to może Marek Jurek? albo sam Wielki Strateg... wszak tak ładnie rączki zawsze składa... Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy ze polska to trzeci swiat, to zgoda... 23.06.09, 08:51 ka-wlad napisał: > Polacy Latynosami trzeciego swiata. bynajmniej nie z powodu chrystusa... wystarczy troche sie po polskich drogach przejechac.... Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond a królowa polski? 23.06.09, 08:55 ale przecież Polacy maja juz KRÓLOWĄ? Maryję Dziewicę. to jak to tak? Detronizacja? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy mnie sie pytasz??? spytaj sie polskich litwinow... 23.06.09, 08:58 drzejms-buond napisał: > ale przecież Polacy maja juz KRÓLOWĄ? > Maryję Dziewicę. > to jak to tak? > Detronizacja? czy litewskich polakow... Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: mnie sie pytasz??? spytaj sie polskich litwin 23.06.09, 09:10 rooboy napisał: > czy litewskich polakow... no sie pytam sie...tak? ;] Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Zapytaj o to watykańskich okupantów i ich 23.06.09, 09:12 kolaborantów w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś