derfflinger1918 29.06.09, 13:10 Tak to jest jak ktoś na siłę chce byc białym... żadna operacja, kasa ani posiadłoś za setki milionów nie pomogą... to przestroga dla innych RIP Michael... [*] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ned_pap Re: Szokujące wyniki autopsji Jacksona 29.06.09, 13:21 Czyż nie jest żałosna ta awantura o kasę, która wybuchła jeszcze zanim zwłoki zdążyły ostygnąć? Mamusia już doznała nagłgo przypływu uczuć macierzyńskich, wcześniej skutecznie tłumionych milionami dolarów. Rodzina również rzuciła się, niczym tygrysy, bronić "honoru" zmarłego za pomocą "wielomilionowych pozwów". A Jackson jak był sam za życia, tak jest sam i po śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
krystin3 Re: Szokujące wyniki autopsji Jacksona 29.06.09, 15:58 > Czyż nie jest żałosna ta awantura o kasę, która wybuchła jeszcze zanim zwłoki z > dążyły ostygnąć? Mamusia już doznała nagłgo przypływu uczuć macierzyńskich, wcz > eśniej skutecznie tłumionych milionami dolarów. Rodzina również rzuciła się, ni > czym tygrysy, bronić "honoru" zmarłego za pomocą "wielomilionowych pozwów". A Jackson jak był sam za życia, tak jest sam i po śmierci. PRAWDA - OD 4 ROKU ŻYCIA BYŁ DLA RODZINY TYLKO MASZYNKĄ DO ROBIENIA PIENIĘDZY. I PO ŚMIERCI TEŻ MA BYĆ ŹRÓDŁEM MILIONÓW. Zawsze Mu bardzo współczułam. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus "Lekarz"??? 29.06.09, 13:22 Jesli faktycznie reanimowal Jacksona na łóżku, to nie wierze ze taki ktos skonczyl studia medyczne. NA PIERWSZYM ROKU studiow medycznych studenci dowiaduja sie (oczywiswcie ci mniej rozgarnieci bo normalni wiedza o tym dawno) ze NIGDY nie wolno nikogo reanimowac na łóżku ani innym miekkim podlozu! Nie wiem jak jest w USA, ale w Polsce taki "lekarz" poszedlby siedziec za taki numer. Dlatego cos watpie, ze facet byl prawdziwym lekarzem, takiego bledu nie zrobilby zaden prawdziwy lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek Re: "Lekarz"??? 29.06.09, 13:55 W Polsce lekarz poszedlby za to siedziec? buahahahahahaha MEGA ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus piekny_romanek 29.06.09, 14:25 Tak, tak, nie inaczej. Doucz sie, poczytaj a wtedy dowiesz sie, ze nawet TY moglbys zostac postawiony w stan oskarzenia, gdybys nieumiejetnie prowadzil resuscytacje. Poczytaj, to nie boli :) Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: piekny_romanek 29.06.09, 14:29 Calcinus. To nie do konca prawda. Jesli nie jestes lekarzem, to, zgodnie z polskim prawem, w stan oskarzenia mozesz byc postawionym, gdy nie podejmiesz proby reanimacji. Natomiast za nieprawidlowa reanimacje nie ma kary. Wazne jest, czy probowales ratowac, a nie to jak to wykonales - nie kazdy jest ekspertem od reanimacji i wiele osob wykona ja zwyczajnie zle. Ale obowiazkiem jest ja wykonac. Co innego lekarz. Nieprawidlowa reanimacja to blad w sztuce. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: piekny_romanek 29.06.09, 14:45 A czy nie jest czasem tak, ze jesli potencjalny ratujacy nie zna zasad przeprowadzania resuscytacji, nie ma prawa sie za nia zabierac a ma jedynie obowiazek wezwac pomoc? I w razie nieudolnie przeprowadzonej resyscytacji moze zostac pociagniety do odpowiedzialnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: piekny_romanek 29.06.09, 14:58 Nie, nie jest tak. Po pierwsze masz obowiazek wezwac pomoc, po drugie zabrac sie do resuscytacji, najlepiej jak to potrafisz. Bierne oczekiwanie na pomoc to i tak smierc dla pacjenta. Z dwojga zlego - lepsza zle wykonana resuscytacja niz jej brak. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: piekny_romanek 29.06.09, 17:19 No i to brzmi nawet logicznie, ale obilo mi sie o uszy, ze "gdzies ktoś" :) poniósł prawne konsekwencje zle przeprowadzonej akcji ratowniczej. Zdaje sie, ze chodzilo o wypadek nurkowy, nurkowie ucza sie resuscytacji na kursach i mozliwe prawo w takim przypadku stanowi inaczej, niz ma to miejsce w przypadku "zwyklego Kowalskiego". Odpowiedz Link Zgłoś
ppcmz Re: piekny_romanek 29.06.09, 17:41 tylko lekarz takie konsekwencje moze poniesc. to ze masz na kursie nurka, prawa jazdy czy czegos tam jeszcze zajecia z pierwszej pomocy nie ma znczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: piekny_romanek 29.06.09, 21:37 No nie wiem, a jesli nurek ma np. specjalizacje Rescue Diver? No ale to nieistotne w sumie :) Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: "Lekarz"??? 29.06.09, 14:14 Dokladnie. To nie lekarz tylko jakis hochsztapler. I to jeszcze KARDIOLOG???!!! To, ze Jackson lezal na lozku wynika z nagrania na pogotowie, ktore wycieklo do prasy. Kiedy dyspozytor chce pokierowac CPR przez telefon, rozmowca mowi, ze lekarz juz probowal, a pacjent lezy na lozku. To po pierwsze potwierdza, ze idiota lekarz rzeczywiscie robil mu CPR na lozku, a po drugie, ze nikt w tym czasie nie zadzwonil po pogotowie! Przeciez jest oczywistoscia, ze jedna osoba robi CPR, a druga dzwoni na pogotowie. Po trzecie, rozmowca mowi, ze on i lekarz probowali Jacskona "poke", co oznacza "szturchac". Czyzby oznaczalo to, ze zadnego CPR nie bylo? NIe zdziwilabym sie. Nie zdziwilabym sie, gdyby okazalo sie, ze nikt nie probowal nawet Jacskona reanimowac, a pogotowie przyjechalo dluuuugo po tym, jak juz nie zyl. Nic dziwnego, ze pozniejsze 2 godziny reanimacji nic nie daly. Odpowiedz Link Zgłoś
lizak.bez.patyka Szokujące wyniki autopsji Jacksona 29.06.09, 13:26 Jezu.... Szok jak to przeczytałam.... Był chory :( Biedny :( Wrak człowieka, który kiedyś był wielkim artystą. A ten lekarz mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody2009 Re: Szokujące wyniki autopsji Jacksona 29.06.09, 13:52 to on od czasu krecenia reklamówki pepsi był łysy??? przeciez to było ze dwadziescia pare lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Powinien brać czopki, a nie łykać tebletki. 29.06.09, 14:02 Chyba że rurkę od tyłu miał też niesprawną. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Szokujące wyniki autopsji Jacksona 29.06.09, 14:38 Przeczytaj artykuł ze dwadzieścia razy to może za dwudziestym pierwszym zauważysz, że chodzi o kawałek skóry nad uchem, na którym w ogóle nie ma zarostu. Na reszcie głowy miał meszek. Odpowiedz Link Zgłoś
a-estrela-do-mar Re: Szokujące wyniki autopsji Jacksona 29.06.09, 14:10 Żaden człowiek po 45 latach tańczenia, ciągłych prób, kontuzji, poważnego urazu kręgosłupa, do tego bielactwo i toczeń nie byłby zdrowy. Pewnie te kilkanaście operacji plastycznych też zrobiło swoje...I co najważniejsze, ruina jaką była jego psychika po latach znęcania się ojca nad nim(i). Bo przecież nie jest normalne, żeby pięcioletnie dziecko ciągle tylko musiało ćwiczyć do kolejnych występów, było bite za najmniejszy błąd, nie miało kolegów i było traktowane jak maszynka do robienia pieniędzy. A teraz ten człowiek ma jeszcze odwagę się wypowiadać publicznie i demonstrować swój "żal", wylewając krokodyle łzy... A do doniesień The Sun podchodzę z rezerwą, bo to gorsze niż nasz Fakt...Papier i sieć wszystko przyjmą. Nie wierzę, żeby Michael był łysy, tym bardziej, że w chwili transportu do szpitala włosy miał... Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Szokujące wyniki autopsji Jacksona 29.06.09, 14:16 Król muzyki pop był praktycznie łysy. Publicznie pokazywał się w peruce wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,6768842,Szokujace_wyniki_autopsji_Jacksona.html Odpowiedz Link Zgłoś
a-estrela-do-mar Re: Szokujące wyniki autopsji Jacksona 29.06.09, 14:24 I co z tego, że tak podało The Sun? Mam od razu wierzyć w słowa zamieszczone w jakimś brukowcu? Jak napisałam wcześniej - papier i sieć przyjmie wszystko, nawet największą bzdurę wyssaną z palca. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Szokujące wyniki autopsji Jacksona 29.06.09, 14:34 Nie trzeba wierzyć, każdy średnio - spotrzegawczy człowiek zauważy to gołym okiem .... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
a-estrela-do-mar Re: Szokujące wyniki autopsji Jacksona 29.06.09, 14:46 Zatem jestem mało spostrzegawcza...:D Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Szokujące wyniki autopsji Jacksona 29.06.09, 14:55 Miłość czasem bywa ślepa :-) Zapłacił bardzo wysoką cenę za swoją sławę - ale to jego wybór, był dorosłym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
a-estrela-do-mar Re: Szokujące wyniki autopsji Jacksona 30.06.09, 00:16 Sfałszowany raport "Koroner miasta Los Angeles wydał oświadczenie, w którym czytamy, że "ujawniony raport z autopsji nie pochodzi z jego biura". "Nie wiem skąd, ani od kogo, wzięły się te informacje. Nie są one dokładne. Część z nich jest całkowicie fałszywa" - napisał." "Assistant chief coroner Ed Winter said Monday details reported in the British Sun tabloid about Jackson's condition did not come from either the private or the county autopsy. "I don't know where that information came from, or who that information came from. It is not accurate. Some of it is totally false," Winters told reporters." Mówiłam, że papier i sieć przyjmie wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Szokujące wyniki autopsji Jacksona 30.06.09, 12:05 www.tmz.com/ No, taaaaak .... skoro rewelacje zapodał znany z wiarygodności portal tmz. com to musi to być prawda ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 . 30.06.09, 12:28 Żaden koroner dobrowolnie nie popełni samobójstwa - nigdy nie potwierdzi wyciekających przed oficjalnym ogłoszeniem wyników sekcji danych Odpowiedz Link Zgłoś
a-estrela-do-mar Re: Szokujące wyniki autopsji Jacksona 30.06.09, 23:16 Na tej samej zasadzie: No, taaaaak .... skoro rewelacje zapodał znany z wiarygodności brukowiec The Sun to musi to być prawda ;-) Nie chodzi mi o ustalenie kto mówi prawdę, a kto kłamie, a raczej zwrócenie uwagi, że lepiej ostrożnie traktować doniesienia różnych mediów...Bo obawiam się, że prawdy to my się nigdy nie dowiemy... P.S. Ciekawie się z Tobą dyskutuje indeed4 :) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 . 29.06.09, 15:03 polki.pl/uroda_wlosy_galeria.html?galg_id=10002448 www.koktajl24.pl/Brutalny_tancerz_wyrywa_Britney_wlosy Odpowiedz Link Zgłoś
a-estrela-do-mar Re: Szokujące wyniki autopsji Jacksona 29.06.09, 14:20 Bardzo mi żal Michaela...Bo naprawdę nie zasłużył sobie na to, co go spotkało...Był bardzo utalentowanym człowiekiem...Dla mnie, i pewnie dla milionów innych ludzi, zawsze będzie Królem, jedynym i niepowtarzalnym...I dla mnie zawsze będzie żył, a jego muzyka będzie mi towarzyszyć tak, jak do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 From fresh - faced child star to drug - addled 29.06.09, 14:11 recluse - Jacko's tormented life in pictures Od słodkiego dziecka - gwiazdy do zniszczonego narkotykami odludka, czyli historia trudnego życia Michela J. w obrazach www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1195645/From-fresh-faced-child-star-drug-addled-recluse-Jackos-tormented-life- pictures.html Odpowiedz Link Zgłoś
baboch_z_nosa Wykwalifikowany kardiolog ?? 29.06.09, 14:22 "Doctor" Conrad Murray byl wykwalifikowanym kardiologiem? Dzis rano mowili w NBC, ze gosc z 20- letnia praktyka medyczna nie byl jeszcze Board Certified. Ale byl za to czarny, jak kiedys MJ. To wystarczylo jako kwalifikacje. Odpowiedz Link Zgłoś
login.poszukiwany Re: Szokujące wyniki autopsji Jacksona 29.06.09, 17:36 Ciszej nad tą trumną, chciałoby się powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
annaste1 Re: Szokujące wyniki autopsji Jacksona 29.06.09, 20:01 Jak ludzie ktorzy pracowali dla niego mogli dopuscic do zaglodzenia? Jak lekarz ktorzy sie nim opiekowal i widzial wycienczenie, nie podal mu jakiejs wzmacniajacej kroplowki? To wszystko razem ze slynnym procesem jest po prostu makabryczne i jesli nikt nic nie zrobi zeby winni poniesli slona kare mozemy tylko oczekiwac kto bedzie nastepny Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Re: Szokujące wyniki autopsji Jacksona 29.06.09, 21:13 > Ciszej nad tą trumną, chciałoby się powiedzieć wlasnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anasz Re: Szokujące wyniki autopsji ,,,,,,,,,V.V. 29.06.09, 20:54 boje sie ze podobnie bedzie z pania Violetta Villas. A jej fani obudza sie za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Re: Szokujące wyniki autopsji Jacksona 29.06.09, 21:12 taka rodzina niech sie ugryzie. Za zycia trzeba bylo sie nim zajac, a nie teraz pozwy... Biedak! Odpowiedz Link Zgłoś
mario2x Re: Szokujące wyniki autopsji Jacksona 29.06.09, 21:26 Ciekawe w jak bedac w takim stanie zdrowia mial on wytrzymac te 50 koncertow w Londynie, nie mowiac o probach przed nimi.Moze wystawiano by na scene jakiegos sobowtora? Odpowiedz Link Zgłoś
pbozenka Re: Szokujące wyniki autopsji Jacksona 29.06.09, 21:35 A ja jestem zszokowana tym, ze media pisza, co czlowiek mial w zoladku, kiedy ten czlowiek juz nie zyje. Mysle, ze kazdy czlowiek niezaleznie jakie zycie wiodl i jak je przezyl ma prawo do odrobiny szacunku po smierci, a media, w tym GAZETA zniza sie do szmatlawej makulatury cytujac takie rewelacje. Najpierw naglowki "stracilismy krola", teraz beda przeslwietlac tkanki nieboszczyka z dreszczykiem, co jeszcze, co jeszcze znajdziemy. To potworne, ze dziennikarze staja sie hienami i nie znaja granic ani dobrego smaku ani nie licza sie z tym, co jest etyczne a co nie. Szmatlawa gazeta. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Jak to sie ma do pierwszych wynikow autopsji? 29.06.09, 21:44 Wedle ktorych stan jego ciala mial jakoby "pozytywnie zaskoczyc" patomorfologow? Powyzszy artykul stoi w wyrazniej z nimi sprzecznosci, ergo JUZ zaczynaja kretaczyc (mataczyć?). Prawdy sie pewnie i tak nigdy nie dowiemy... Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod to było do przewidzenia 29.06.09, 21:56 koleś już od dawna wyglądał jak żywy trup, szkoda faceta, robił dobrą muzykę Odpowiedz Link Zgłoś