texeira 29.06.09, 14:17 Zabrało mi stwierdzenia, że LK podpisze, kiedy podpisze Vaclav Klaus...wtedy już mielibyśmy komplet... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaczynksi [...] 29.06.09, 14:24 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh I jeszcze dwa warunki! 29.06.09, 14:26 Zapomniał dodać: 1. Jak żona trafi 6tkę w totka. 2. Jak brat w końcu zamoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynksi Re: I jeszcze dwa warunki! 29.06.09, 14:27 Z 6-tką to jeszcze jest szansa... Odpowiedz Link Zgłoś
miguell Brawo Lechu 29.06.09, 15:20 Nawet jak w Irlandii zaakceptują to zaVETuj A jak odrzucą VETO to skieruj do Trybunału i poczekają sobie 3 lata na wynik hihi Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: I jeszcze dwa warunki! 29.06.09, 16:02 Kaczyński na prezydenta Irlandii !! W Polsce i tak nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: I jeszcze dwa warunki! 29.06.09, 16:48 trasat napisał: > Kaczyński na prezydenta Irlandii !! W Polsce i tak nie ma szans. Zastanawiam się ilu doktorantó, czy chociażby magistrów wypromował pan "profesur", bo sadząc z wypowiedzi mózg ma całkiem zlasowany. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: I jeszcze dwa warunki! 29.06.09, 18:31 trasat napisał: > Kaczyński na prezydenta Irlandii !! W Polsce i tak nie ma szans. -------------- Irlandii? Onże będzie prezydentem związku Europy i Gruzji..... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_gonska Prezydent: Polska nie jest kluczem do przyjęcia... 29.06.09, 14:33 Prezydent Lech Kaczyński poraz kolejny ośmiesza Polskę.Nie po to został wybrany,żeby teraz pokazywać,że Polska jest państwem UZALEŻNIONYM!!!!.Dodam, że na tego osobnika nie głosowałem i lepiej by było dla wszystkich,żeby przestał ogłaszać wszem i wobec, że nie ma własnego zdania a Polska jest państwem, którego politykę kształtuje się w Berlinie, Dublinie albo w Pradze.Nie podpisał w odpowiednim czasie i powinien stanąć przed trybunałem a nie pajacować. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Prezydent: Polska nie jest kluczem do przyjęc 29.06.09, 15:16 marek_gonska napisał: > Prezydent Lech Kaczyński poraz kolejny ośmiesza Polskę.Nie po to > został wybrany,żeby teraz pokazywać,że Polska jest państwem > UZALEŻNIONYM!!!!. A o czym ty piszesz?? O jakim uzależnieniu i od kogo?? Dodam, że na tego osobnika nie głosowałem i lepiej > by było dla wszystkich,żeby przestał ogłaszać wszem i wobec, że nie > ma własnego zdania a Polska jest państwem, którego politykę > kształtuje się w Berlinie, Dublinie albo w Pradze.Nie podpisał w > odpowiednim czasie i powinien stanąć przed trybunałem a nie > pajacować. I Dobrzez zrobił, że nie podpisał. Bo to jest gó...any tarktat. Odpowiedz Link Zgłoś
patriotaa Re: Prezydent: Polska nie jest kluczem do przyjęc 29.06.09, 15:28 marek_gonska napisał: > Prezydent Lech Kaczyński poraz kolejny ośmiesza Polskę.Nie po to > został wybrany,żeby teraz pokazywać,że Polska jest państwem > UZALEŻNIONYM!!!!.Dodam, że na tego osobnika nie głosowałem i lepiej > by było dla wszystkich,żeby przestał ogłaszać wszem i wobec, że nie > ma własnego zdania a Polska jest państwem, którego politykę > kształtuje się w Berlinie, Dublinie albo w Pradze.Nie podpisał w > odpowiednim czasie i powinien stanąć przed trybunałem a nie > pajacować. --------------------------------------------Więc powiedz co nalezy zrobić z premierem za zdrade narodu za oszustwa jakich dokonał w czasie premierostwa Odpowiedz Link Zgłoś
nor70 Re: Prezydent: Polska nie jest kluczem do przyjęc 29.06.09, 16:14 po podpisaniu polityke bedzie kształtowac bruksela z berlinem , w Polsce bedzie rzad marionetkowy i bedzie tanczył jak mu tamci zagrają, kolejny system totalitarny z dyktaturą z brukseli i berlina, Prezydent Kaczynski powinien niepodpisywac traktatu , chyba ze chce zakonczyc prezydenture jako ten który zmarnował ofiarnosc i poswiecenie tych którzy walczyli o suwerenną Polske . Odpowiedz Link Zgłoś
degiorgi Re: Prezydent: Polska nie jest kluczem do przyjęc 29.06.09, 21:13 > zakonczyc prezydenture jako ten który zmarnował ofiarnosc i > poswiecenie tych którzy walczyli o suwerenną Polske . Wspomniany jegomość, zechce Szanowny Przedmówca zauważyć, już i tak marnuje, ile wlezie i co się tylko da, z zaufaniem społeczeństwa do polityków na czele. I ten, kto sądzi, że coś się zmieni, jest jak kobieta, która uważa, że mąż-pijak i abnegat też się zmieni, tylko trzeba dać mu szansę. Otóż nie trzeba dawać szansy; trzeba się rozwieść i nie marnować reszty życia. Howgh. Odpowiedz Link Zgłoś
chubi78 Re: podpisze kiedy szef z torunia pozwoli 29.06.09, 14:37 Rozumiem, że Pan Prezydent ma w du...pie referendum i Polaków, którzy demokratycznie zdecydowali, że chcą podpisania traktatu?? Nie można było się po nim spodziewać niczego innego, więc po co ta nagonka w prasie. Brat słucha brata, jak pisałem już Naród ma w du...pie... Odpowiedz Link Zgłoś
medrzec.123 Re: podpisze kiedy szef z torunia pozwoli 29.06.09, 15:15 A gdzie to niby zdecydowali o traktacie? W którym miejscu? Przestań waść banialuki pisać. Można nie być fanem Kaczyńskiego ale nie zwalnia to od myślenia. Na 100% tez nie miałeś traktatu w ręce. A owczym pędem to można iść ale na rzeź. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: podpisze kiedy szef z torunia pozwoli 29.06.09, 15:22 chubi78 napisał: > Rozumiem, że Pan Prezydent ma w du...pie referendum i Polaków, > którzy demokratycznie zdecydowali, że chcą podpisania traktatu?? O czym ty bredzisz? Kto zdecydował? Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: podpisze kiedy szef z torunia pozwoli 29.06.09, 16:53 sharn1 napisał: > chubi78 napisał: > > > Rozumiem, że Pan Prezydent ma w du...pie referendum i Polaków, > > którzy demokratycznie zdecydowali, że chcą podpisania traktatu?? > > > O czym ty bredzisz? Kto zdecydował? Ty na pewno nie, bo jako PiSuar możesz decydować tylko (w ograniczonym zakresie), którą ręką się podetrzesz. Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 Ma gosc "pomysla", Ferdynand K. to pikus! 29.06.09, 14:38 I to wszystko za moje pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
frusto Re: Ma gosc "pomysla", Ferdynand K. to pikus! 29.06.09, 14:50 stachu44 napisał(a): > I to wszystko za moje pieniadze. Cierpisz, ze facet na stanowisku prezydenta stara sie przestrzegac prawa?! Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Ma gosc "pomysla", Ferdynand K. to pikus! 29.06.09, 15:14 Takiego prawa, że nie uznaje wyniku referendum? To jest łamanie prawa, a nie jego przestrzeganie. Wyniki referendum są wiążące - Kaczyński MUSI podpisać traktat, bo tak zdecydował suweren. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Ma gosc "pomysla", Ferdynand K. to pikus! 29.06.09, 15:23 fidelxxx napisał: > Takiego prawa, że nie uznaje wyniku referendum? To jest łamanie prawa, a nie > jego przestrzeganie. Wyniki referendum są wiążące - Kaczyński MUSI podpisać > traktat, bo tak zdecydował suweren. W Polsce nie było referendum w sprawie traktatu idioto. Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Re: Ma gosc "pomysla", Ferdynand K. to pikus! 29.06.09, 15:34 Ty za to jesteś zakuty łeb. Traktat został ratyfikowany przez Sejm, bo taki wymóg wynika z konstytucji. Ale pana doktora od komunistycznego prawa pracy widać nie naumiano, że prezydent powinien przestrzegać prawa, w szczególności zapisanego w ustawie zasadniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Ma gosc "pomysla", Ferdynand K. to pikus! 29.06.09, 15:39 fagusp napisał: > Ty za to jesteś zakuty łeb. Traktat został ratyfikowany przez Sejm, bo taki > wymóg wynika z konstytucji. Ale pana doktora od komunistycznego prawa pracy > widać nie naumiano, że prezydent powinien przestrzegać prawa, w szczególności > zapisanego w ustawie zasadniczej. Pokaż mi punkt w Konstytucji, albo jakim kolwiek innym dokumencie który określa datę do której prezydent musi podpisać ratyfikację sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
medrzec.123 Re: Ma gosc "pomysla", Ferdynand K. to pikus! 29.06.09, 15:28 Nie rozśmieszaj mnie, w momencie gdy Irlandia powiedziała nie, w parlamencie europejskim mało w gacie nie porobili i chcieli siłą przeforsować traktat lejąc z góry na decyzję Irlandii, i wy śmiecie mówić o demokracji, pooglądajcie sobie czasami debaty w parlamencie europejskim. Druga sprawa, że rozwala mnie sprawa głosowania nad traktatem w Irlandii, raz powiedzieli NIE, skoro powiedzieli nie to znaczy NIE , ale fanatycy stwierdzili, że zmusimy ich do kolejnego referendum bo muszą powiedzieć tak i to jest ta wasza demokracja? Zastanawia mnie ile przekrętów będzie przy tym drugim referendum żeby przeforsować traktat. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Ma gosc "pomysla", Ferdynand K. to pikus! 29.06.09, 15:30 Ja drugi raz się nie zgodzą, to ciekawe co zrobią. Jestem prawie pewny że skoro prawnie wyrzucić Irlandii z UE nie będą mogli to ją odizolują. Odpowiedz Link Zgłoś
konskipsiinteres Re: Ma gosc "pomysla", Ferdynand K. to pikus! 29.06.09, 15:45 Równie dobrze można by powiedzieć, że pierwsze referendum to przekręt, bo Irlandczycy zostali zmanipulowani. Świadczy o tym choćby, że kraj, który najwięcej skorzystał na wejsciu do UE, nagle głosuje na Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
medrzec.123 Re: Ma gosc "pomysla", Ferdynand K. to pikus! 29.06.09, 15:31 Gdzie miałeś to referendum się pytam!? Udajesz tępego czy po prostu z przyzwyczajenia wprowadzasz w błąd? Odpowiedz Link Zgłoś
sandino Ten pan na tym stanowisku to hańba ! 29.06.09, 14:40 Skoro parlament zobowiązał go do podpisu a on tego nie robi bo swoje wie lepiej, prawda? Co ma wynik referendum w Irlandii do jego psiego obowiązku podpisania tego dokumentu ? On jest doktorem? A niby czego? Że jak? Prawa ? Wolne żarty ... taki z niego doktor jak z Kwaśniewskiego magister. No chyba że specjalizował się w prawie stalinowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx82xxx za dużo pytań bzdetnych zadajesz 29.06.09, 14:49 Prezydent ma swoje suwerenne prawo do podpisania bądź też niepodpisania tego swistka, więc swoje "mądrości" możesz o kant d... potłuc Odpowiedz Link Zgłoś
frusto Re: Ten pan na tym stanowisku to hańba ! 29.06.09, 14:52 sandino napisał: > Skoro parlament zobowiązał go do podpisu a on tego nie robi bo swoje wie > lepiej, prawda? Prezydent nie ma obowiazku. > Co ma wynik referendum w Irlandii do jego psiego obowiązku podpisania tego > dokumentu ? Ma to do tego, ze dokument by byl wazny musi byc ratyfikowany przez wszystkie kraje. Jezeli CHOCIAZ JEDEN sie nie zgodzi, to nie ma dokumentu. Formalnie rzec biorac, nie ma juz traktatu z Lizbony. Warto chocby zobaczyc opinie Klausa - skoro Irlandczykom oddano kolejny, lekko zmodyfikowany traktat pod glosowanie, to formalnie rzecz biorac proces ratyfikacji nalezaloby rozpoczac od poczatku. Ale oczywiscie, wszelkie argumenty odbijaja sie jak groch od sciany od mozgow ludzi, ktorzy nie potrafia sie wyzwolic z petow nakladanych przez medialna propagande. Odpowiedz Link Zgłoś
nor70 Re: Ten pan na tym stanowisku to hańba ! 29.06.09, 16:23 wyrazaj sie , nie piłes bruderszafta z Prezydentem Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Ten pan na tym stanowisku to hańba ! 29.06.09, 16:59 nor70 napisał: > wyrazaj sie , nie piłes bruderszafta z Prezydentem Z alkoholikami, a zwłaszcza notorycznymi nie pije się bruderszaftów. Menelowi mówi się słowami PiSdęta: Spieprzaj Dziadu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
greetgreet nie wiedziałem że kaczor jest też 29.06.09, 14:44 prezydentem Irlandii... Odpowiedz Link Zgłoś
konskipsiinteres Daj małpie brzytwę... 29.06.09, 14:52 Ciekawe, czy zaraz niektórych na tym forum dotknie demencja googlowa i znowu nie będą potrafili w sieci znaleźć tekstu Traktatu z Lizbony? Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Brawo !!! Pan Preztdent prof Lech Kaczyński 29.06.09, 14:52 Brawo !!! Pan Prezydent prof Lech Kaczyński, uzależnia podjęcie suwerennej, niezwykle ważnej dla Polski decyzji, od decyzji podjętych w innych krajach. Tak działają jedynie prawdziwi Przywódcy Narodu, najwyższe głowy suwerennych państw. Odpowiedz Link Zgłoś
frusto Nikt z was nie rozumie nawet o co chodzi... 29.06.09, 14:55 Traktat musi byc ratyfikowany przez WSZYSTKIE kraje. Jezeli Irlandia traktat odrzucila w referendum, to traktatu nie ma i nie ma czego podpisywac. Sama decyzja o powtorzeniu referendum to juz jest granda i swiadczy o niesamowitej pogardy dla demokracji. A wymuszanie kontynuacji procesu ratyfikacji na innych krajach w tych warunkach jest bardzo niepokojącym zwiastunem dla wszystkich tych, ktorzy wierza w demokratyczna, zjednoczona Europe. To powinno byc czerwone swiatelko dla wszystkich ludzi wierzacych w UE - sygnal alarmowy swiadczacy o tym, ze w unii dzieje sie obecnie bardzo zle. Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Re: Nikt z was nie rozumie nawet o co chodzi... 29.06.09, 14:59 > decyzja o powtorzeniu referendum to juz jest granda i swiadczy o niesamowitej pogardy dla demokracji a dlaczego? jeśli Irlandczycy nie zmienili zdania o referendum, to jego wynik będzie bez zmian. Na takiej samej zasadzie można zrezygnować z wyborów co 4 lata, skoro już raz wybraliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
frusto Re: Nikt z was nie rozumie nawet o co chodzi... 29.06.09, 15:03 el_dvpa napisał: > > decyzja o powtorzeniu referendum to juz jest granda i swiadczy o > niesamowitej pogardy dla demokracji > > a dlaczego? jeśli Irlandczycy nie zmienili zdania o referendum, to > jego wynik będzie bez zmian. Na takiej samej zasadzie można > zrezygnować z wyborów co 4 lata, skoro już raz wybraliśmy. A po podpisaniu traktatu, beda mogli zmienic zdanie i czy referendum zostanie potworzone? Jak do tej pory referenda powtarzane bylby tylko wtedy, gdy wynik byl inny niz oczekiwany przez europejskie elity (przyklady referendow w sprawie Maastricht, Nicei itp w Danii, Irlandii itd...) Odpowiedz Link Zgłoś
konskipsiinteres Re: Nikt z was nie rozumie nawet o co chodzi... 29.06.09, 15:08 Irlandia jako jedyny kraj UE ma obowiązkowe referendum przed podpisaniem umowy międzynarodowej. Historycznie wynika to z tego, że raz już (w latach 20) ugodowa frakcja IRA przyjęła bez pytania społeczeństwa o zgodę, układ pokojowy z Wielką Brytania i wybuchła przez to wojna domowa. Ciekawe, czy gdyby Irlandczycy - pod wpływem takich krzykaczy populistów jak Ganley od Libertasa - przyjęli w demokratycznym referendum, że w ciągu tygodnia wszyscy Polacy mają spakować walizki i won z wyspy, bo zabierają pracę, to też w Polsce znalazłoby się takie grono obrońców irlandzkiej demokracji? Odpowiedz Link Zgłoś
frusto Re: Nikt z was nie rozumie nawet o co chodzi... 29.06.09, 15:22 konskipsiinteres napisał: > Ciekawe, czy gdyby Irlandczycy - pod wpływem takich krzykaczy > populistów jak Ganley od Libertasa - przyjęli w demokratycznym > referendum, że w ciągu tygodnia wszyscy Polacy mają spakować walizki > i won z wyspy, bo zabierają pracę, to też w Polsce znalazłoby się > takie grono obrońców irlandzkiej demokracji? Oczywiscie. Nic nam do Irlandczykow. My mozemy tylko wymagac przestrzegania prawa i zawartyc traktatow. Co najwyzej moglibysmy wyrzucic Irlandie z UE. Odpowiedz Link Zgłoś
medrzec.123 Re: Nikt z was nie rozumie nawet o co chodzi... 29.06.09, 15:41 Zakładając że nie będą chcieli siłą przeforsować traktatu i sfałszować referendum. I zgadzam się mowa o demokracji gdy chciano zignorować referendum i NIE Irlandczyków, i zmuszanie ich do kolejnego referendum w zasadzie nad tym samym dokumentem to jest demokracja? To kpina jest z demokracji. A jak znowu będzie nie bo nie wyjdzie szfindel z fałśzowaniem głosów to co? Każą im głosować trzeci raz aż do skutku? Odpowiedz Link Zgłoś
konskipsiinteres Traktat zwiększa demokrację w UE 29.06.09, 15:02 Zwiększa kompetencje demokratycznie wybieranego Parlamentu Europejskiego i rezygnuje z konieczności jednomyślnego podejmowania decyzji w Radzie. Irlandia odrzuciła Traktat na złosć swojemu rządowi, w ramach lokalnej polityki. Dodatkowo zamacił ludziom w głowach Irlandzki Stan Tymiński, twórca irlandzkiej wersji Partii X - tak zwanego LIBERTASA, który w Polsce zdobył jeden procent głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
frusto Nie. 29.06.09, 15:07 konskipsiinteres napisał: > Zwiększa kompetencje demokratycznie wybieranego Parlamentu > Europejskiego i rezygnuje z konieczności jednomyślnego podejmowania > decyzji w Radzie. Bzdura. Zwiekszenei demokratyzacji byloby wtedy, gdyby kazdy glos mial taka sama wage, a wszystkie decyzje tyczace obywateli zapadaloby na szczeblu lokalnych parlamentow; gdyby inicjatywe ustawodawcza mieli tylko i wylacznie ludzie wybierani. > Irlandia odrzuciła Traktat na złosć swojemu rządowi, w ramach > lokalnej polityki. Dodatkowo zamacił ludziom w głowach Irlandzki > Stan Tymiński, twórca irlandzkiej wersji Partii X - tak zwanego > LIBERTASA, który w Polsce zdobył jeden procent głosów. Czyli facet, ktorego glownym celem bylo 1) Napisanie nowej konstytucji, takiej, by kazdy Europejczyk mogl ja przeczytac i zrozumiec 2) Powszechne wybory prezydenta UE 3) Wprowadzenie jasnej i przejrzystej kontroli finansow UE itd, itd. Nie powtarzaj bzdur wymyslanych przez propagande. Poszukaj czegos, co sam Ganley napisal, przeczytaj, i sam sobie odpowiedz na pytanie, czy to byl oszolom - sam sobie odpowiedz na pytanie czy to w ogole byl EUROSCEPTYK. A kiedy juz sobie odpowiesz na to pytanie, zadaj sobie kolejne - jak to sie stalo, ze takiego czlowieka tak zohydzono i oczerniono, ze Ty nie masz pojecia o tym jakie on mial faktycznie poglady? Odpowiedz Link Zgłoś
konskipsiinteres Re: Nie. 29.06.09, 15:16 Inicjatywę ustawodawczą w Unii Europejskiej mają szefowie państw i rządu 27 krajów członkowskich - czyli ludzie wybierani. Dalej projekty pisze Komisja Europejska, ale zatwierdza je Parlament - ludzie wybierani i 27 ministrów krajów UE w radzie - znowu ludzie wybierani... nie rozumiem, o co Ci chodzi. Ale ja się akurat zgadzam z tymi trzema punktami. Problem w tym, że pod swoje skrzydła zgarnął eurosceptyków, jeśli nawet - jak piszesz nie był sam anty-UE. Traktat napisany prawniczym językiem to nie instrukcja obsługi sokowirówki - weź dowolną polską ustawę - gwarantuję Ci, że język i treść nie są łatwiejsze od zapisu nowego Traktatu. Nie zapominajmy na koniec, że Unia to My - nie Oni. Polska ma realny wpływ na UE. Chociaż niektórzy wolą wierzyć w spiski i odwracać się plecami. Odpowiedz Link Zgłoś
frusto Re: Nie. 29.06.09, 15:20 konskipsiinteres napisał: > Dalej > projekty pisze Komisja Europejska, ale zatwierdza je Parlament - > ludzie wybierani i 27 ministrów krajów UE w radzie - znowu ludzie > wybierani... nie rozumiem, o co Ci chodzi. Czy PE ma inicjatywe ustawodawcza? I z jakiej racji ma ja miec komisja europejska? > Nie zapominajmy na koniec, że Unia to My - nie Oni. Polska ma realny > wpływ na UE. Chociaż niektórzy wolą wierzyć w spiski i odwracać się > plecami. W chwili obecnej jestem sklonny używać schematu "my-oni". Bo metody używane przez tzw. elity sa bardzo niepokojące. Powtarzanie glosowań tak długo, aż wynik jest dobry; osoby spoza establishmentu sa oczerniane tak długo, aż nikt nawet nie wie o co im chodzi; proces legislacyjny jest oderwany od ludzi, a wybrani poslowi tylko przyklepuja to, co ustalili inni; Dla mnie to nie jest demokracja, w której miałby poczucie uczestnictwa i poczucie WPŁYWU na cokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
bromva Re: Nie. 29.06.09, 15:37 > Czy PE ma inicjatywe ustawodawcza? I z jakiej racji ma ja miec komisja europejska? bo komisja europejska to Politbiuro. i tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
konskipsiinteres Komisja tylko pisze projekt 29.06.09, 15:43 Później ten projekt trafia pod głosowanie w Parlamencie i w Radzie. Tam, gdzie Parlament działa według procedury współdecydowania - posłowie mogą całkowicie zmienić projekt Komisji, a nawet wyrzucić go do kosza i kazać napisać od nowa. Traktat z Lizbony zwiększa liczbę obszarów, w których Parlament będzie mógł zmieniać zapisy stworzone przez Komisję. Odpowiedz Link Zgłoś
frusto Przy okazji, poglady Ganleya 29.06.09, 15:16 Ja jestem eurosceptykiem. Dla mnie Ganley to eurofanatyk. Nie rozumiem tylko wypranych z myslenia ludzi, ktorzy powtarzaja glupawa propagande mediow, twierdzacych, że Ganley to eurosceptyk. Przeczytajcie chociaz ten JEDEN tekst, do jasnej cholery JEDEN TEKST Ganleya, zeby wiedziec jakie są jego poglady na temat UE. I potem sami zdecydujcie, czy to oszolom? Czy to eurosceptyk? Jak mozna tak nazwac czlowieka, ktory chce WIEKSZEJ INTEGRACJI oraz powstania federalnego panstwa europejskiego? www.fpri.org/ww/0405.200312.ganley.euconstitution.html Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Pleciesz, nawet nie ma wiążącego tekstu po polsku 29.06.09, 15:20 konskipsiinteres napisał: > Zwiększa kompetencje demokratycznie wybieranego Parlamentu > Europejskiego i rezygnuje z konieczności jednomyślnego podejmowania > decyzji w Radzie. A w którym meisjcu tego traktau jest to napisane?? Proszę o konkretne paragrafy!!! > Irlandia odrzuciła Traktat na złosć swojemu rządowi, w ramach > lokalnej polityki. Dodatkowo zamacił ludziom w głowach Irlandzki > Stan Tymiński, twórca irlandzkiej wersji Partii X - tak zwanego > LIBERTASA, który w Polsce zdobył jeden procent głosów. TO ciekawe, bo rozmawiałem z koleżnaką która mieszka w Irlandii i powiedziała jasno, że Irlandczycy odrzucili traktat bo nie było wiążącego tłumaczenia na ich język, poza tym, dlatego, że traktat był dbyt wielki i niezrozumiały. Finito. A dla ścisłośti, to Libertas jako JEDYNI w Irlandii rozdawali tekst tego traktatu. Tak samo jak w Polsce. CZy ktoś jest w stanie podać mi gdzie mogę znaleźć jego wiążącą treść?? Odpowiedz Link Zgłoś
konskipsiinteres Wpisz sobie w googla, człowieku! 29.06.09, 15:31 Znowu to samo. Znaleźć ostatnią wypowiedź Michałkiewicza, albo wideo z Wolniewiczem potrafią wszyscy. Jak Traktat z Lizbony, to nagle nikt nie umie korzystać z wyszukiwarki: eur-lex.europa.eu/JOHtml.do?uri=OJ:C:2008:115:SOM:PL:HTML Adnotacja na dole strony dotyczy tłumaczenia - uprzedzam pytania. W wersji skonsolidowanej Traktatu o funkcjonowaniu UE, wszędzie tam, gdzie mowa o "zwykłej procedurze ustawodawczej", Parlament Europejski decyduje na równi z ministrami 27 krajów członkowskich w Radzie. Nowy traktat znacznie zwiększa liczę obszarów, w których demokratycznie wybierany PE ma taką samą władzę, jak rada ministrów. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 kolejny raz ten sam tekst który możesz zawiesić... 29.06.09, 15:42 w sraczu. Z powodu jednego dopisku : "Niniejsza publikacja ma charakter tymczasowy. Przed wejściem w życie Traktatu z Lizbony mogą ukazać się sprostowania do poszczególnych wersji językowych tekstu mające na celu poprawienie ewentualnych błędów, które wystąpiły w Traktacie z Lizbony lub w obowiązujących Traktatach. Niniejszy tekst jest źródłem informacji, za które instytucje europejskie nie ponoszą odpowiedzialności" To jasno i jednoznacznie stwierdza, że tekst tego traktatu jest z mocy prawa nieważny. Bo nie jest tekstem wiążącym. Jesli podpiszesz z kimkolwiek umowę w obcym języku z niewiążącym tłumaczeniem, to znaczy, ze jesteś ciężkim idiotą. Przykro mi, że to piszę, bo jesteś z jednym z niewielu kompetentnych rozmówców. Zrsztą o ile mnie pamięć nie myli, to jest coś takiego jak Ustawa o Języku Polskim, która taki podpis z mocy prawa czyni niewiążącym. Ale tego akurat nie jestem pewien. konskipsiinteres napisał: > Znowu to samo. Znaleźć ostatnią wypowiedź Michałkiewicza, albo wideo > z Wolniewiczem potrafią wszyscy. Jak Traktat z Lizbony, to nagle > nikt nie umie korzystać z wyszukiwarki: > > eur-lex.europa.eu/JOHtml.do?uri=OJ:C:2008:115:SOM:PL:HTML > Adnotacja na dole strony dotyczy tłumaczenia - uprzedzam pytania. > > W wersji skonsolidowanej Traktatu o funkcjonowaniu UE, wszędzie tam, > gdzie mowa o "zwykłej procedurze ustawodawczej", Parlament > Europejski decyduje na równi z ministrami 27 krajów członkowskich w > Radzie. Nowy traktat znacznie zwiększa liczę obszarów, w których > demokratycznie wybierany PE ma taką samą władzę, jak rada ministrów. > Odpowiedz Link Zgłoś
konskipsiinteres Re: kolejny raz ten sam tekst który możesz zawies 29.06.09, 15:54 Już raz padł taki argument. Język prawniczy w 27 krajach UE różni się, dlatego zanim dokument wejdzie w życie najpierw sprawdzają do prawnicy-lingwiści, by upewnić się, że w każdym języku Traktat ma taką samą wagę prawną. Taka adnotacja widnieje pod tekstem, bo traktat jeszcze nie wszedł w życie. Jak juz zacznie obowiązywać - adnotacja zniknie, bo tak zwane Wysokie Umawiające się Strony uznają, że wszystkie wersje językowe są identyczne. Taka sama procedura kontroli dotyczy wszystkich bez wyjątku dokumentów Unii Europejskiej posiadających moc prawną. Jeśli niepokoi Cię, że polska wersja będzie różniła się od wersji na prztykład niemieckiej, i że przez to nasz kraj poniesie jakąś stratę, najlepiej skontaktować się z Przedstawicielstwem RP przy Unii Europejskiej, które zajmuje się kontrolą ujednolicania tekstów UE. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Brawo brawo brawo! 29.06.09, 15:27 Traktat powinien zostać przyjęty przez wszystkie kraje. Irlandia tego nie zrobiła, bo zgodnie z ich konstytucją musiało być referendum w którym traktat poległ. Czyli de facto cała procedura zostaje przerwana, a traktat is dead. Podpisanie traktatu byłoby prawną głupotą, natomiast ew. powtórzone głosowanie nad tym samym dokumentem jest kpina i oszustwem. Swoją drogą to dlaczego Tusk nie wynegocjował dla Polski równie korzystnych warunków podpisania traktatu przez nas jak to zrobili teraz dla siebie Irlandczycy? Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Brawo brawo brawo! 29.06.09, 15:28 Traktat powinien zostać przyjęty przez wszystkie kraje. Irlandia tego nie zrobiła, bo zgodnie z ich konstytucją musiało być referendum w którym traktat poległ. Czyli de facto cała procedura zostaje przerwana, a traktat is dead. Podpisanie traktatu byłoby prawną głupotą, natomiast ew. powtórzone głosowanie nad tym samym dokumentem jest kpina i oszustwem. Swoją drogą to dlaczego Tusk nie wynegocjował dla Polski równie korzystnych warunków podpisania traktatu przez nas jak to zrobili teraz dla siebie Irlandczycy? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Brawo brawo brawo! 29.06.09, 15:43 Zacieła Ci się komórka? Przepisujesz trzeci raz ten sam SMS! Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Taka "wstrzemiezliwosc" bylaby zrozumiala gdyby 29.06.09, 15:53 dotyczyla caloksztaltu pajacowania Prezydenta Lecha Kaczynskiego. O ilez bardziej bylaby wskazana w sprawie amerykanskiej bazy w naszym kraju wynegocjowanej, szumnie, bezrozumnie i szybko podpisanej z Amerykanami, ktorzy po zmianie Prezydenta wystawili nas na posmiewisko proponujac nie tylko czasowe (polroczne) wizyty w swojej bazie w naszym kraju wyrzutni rakietowych "Patriotow" ale jeszcze na dodatek bez rakiet. Ten najzwyczajniej debilne porozumienie z Amerykanami w sprawie amerykanskiej bazy w naszym kraju jest swiadectwem calkowitego braku elementarnych kwalifikacji naszego negocjatora Witolda Waszczykowskiego, ktory nie dosc, ze jak sie okazalo niewiele potrafi jako negocjator, to jeszcze byl pajacowato nielojalny wobec rzadu. I w tym naszym prezydenckim cyrku za blisko pol miliona zlotych dziennie takim wlasnie palantom jak Witold Waszczykowski Prezydent Lech Kaczynski powierza nasze bezpiecznestwo narodowe mianujac go zastępcy szefa Biura Bezpieczeństwa Narodowego. Moze ktos mi wytlumaczy jak tego naszego cyrku u wladzy nie nazywac pajacowaniem ? Przeciez takie rzeczy sa oceniane w raportach na calym swiecie. Nasza "dyplowacja", uwolniona od moskiewskiego kaganca, kontynuje najgorsze nasze tradycje skrajnej glupoty i nieudolnosci za pyskatym patriotycznym parawanem polglowkow, ktorzy zamiast skutecznie i odpowiedzialnie dzialac zyja wlasnym debilnym chciejstwem wyroslym na taniej rusofobi i germanofobi. Stanowisko Prezydenta Lecha Kaczynskiego w sprawie Traktatu wpisuje sie w ta szmaciana tradycje cwaniaczkow smiesznie zgrywajacych "patriotow" i "bohaterow" w nadziei, ze przyszle nasze pokolenia beda podobnie poblazliwe wobec nich tak jak te obecne sa dumne wobec zostawionej nam przez naszych przodkow przegranej spuscizny. Te ostatnie dwadziescia lat jest najlepszym swiadectwem naszej nieomal ciaglej (za wyjatkiem upadajacego Nato i UE) szkodliwej dla nas dzialanosci: Kosowo, Irak, nachalne proby zblizenia z Ameryka, ktora co jest zreszta calkowicie normalne, nieomal od zawsze miala nas i ma nas po prostu w dupie. Tam w Ameryce, nie lubia butnych, dumnych i leniwych przegranych zyjacych na koszt z bezzwtronej pomocy przeznaczonej dla tych, ktorzy nie potrafia radzic sobie sami. Oceniaja nas rowniez po osiagnieciach naszej amerykanskiej emigracji ktorej pozycja w Ameryce jest niewspolmiernie mala jak na jej stan liczebny. Re: Nikt z was nie rozumie nawet o co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Taka "wstrzemiezliwosc" bylaby zrozumiala gdyby 29.06.09, 15:53 dotyczyla caloksztaltu pajacowania Prezydenta Lecha Kaczynskiego. O ilez bardziej bylaby wskazana w sprawie amerykanskiej bazy w naszym kraju wynegocjowanej, szumnie, bezrozumnie i szybko podpisanej z Amerykanami, ktorzy po zmianie Prezydenta wystawili nas na posmiewisko proponujac nie tylko czasowe (polroczne) wizyty w swojej bazie w naszym kraju wyrzutni rakietowych "Patriotow" ale jeszcze na dodatek bez rakiet. Ten najzwyczajniej debilne porozumienie z Amerykanami w sprawie amerykanskiej bazy w naszym kraju jest swiadectwem calkowitego braku elementarnych kwalifikacji naszego negocjatora Witolda Waszczykowskiego, ktory nie dosc, ze jak sie okazalo niewiele potrafi jako negocjator, to jeszcze byl pajacowato nielojalny wobec rzadu. I w tym naszym prezydenckim cyrku za blisko pol miliona zlotych dziennie takim wlasnie palantom jak Witold Waszczykowski Prezydent Lech Kaczynski powierza nasze bezpiecznestwo narodowe mianujac go zastępcy szefa Biura Bezpieczeństwa Narodowego. Moze ktos mi wytlumaczy jak tego naszego cyrku u wladzy nie nazywac pajacowaniem ? Przeciez takie rzeczy sa oceniane w raportach na calym swiecie. Nasza "dyplowacja", uwolniona od moskiewskiego kaganca, kontynuje najgorsze nasze tradycje skrajnej glupoty i nieudolnosci za pyskatym patriotycznym parawanem polglowkow, ktorzy zamiast skutecznie i odpowiedzialnie dzialac zyja wlasnym debilnym chciejstwem wyroslym na taniej rusofobi i germanofobi. Stanowisko Prezydenta Lecha Kaczynskiego w sprawie Traktatu wpisuje sie w ta szmaciana tradycje cwaniaczkow smiesznie zgrywajacych "patriotow" i "bohaterow" w nadziei, ze przyszle nasze pokolenia beda podobnie poblazliwe wobec nich tak jak te obecne sa dumne wobec zostawionej nam przez naszych przodkow przegranej spuscizny. Te ostatnie dwadziescia lat jest najlepszym swiadectwem naszej nieomal ciaglej (za wyjatkiem upadajacego Nato i UE) szkodliwej dla nas dzialanosci: Kosowo, Irak, nachalne proby zblizenia z Ameryka, ktora co jest zreszta calkowicie normalne, nieomal od zawsze miala nas i ma nas po prostu w dupie. Tam w Ameryce, nie lubia butnych, dumnych i leniwych przegranych zyjacych na koszt z bezzwtronej pomocy przeznaczonej dla tych, ktorzy nie potrafia radzic sobie sami. Oceniaja nas rowniez po osiagnieciach naszej amerykanskiej emigracji ktorej pozycja w Ameryce jest niewspolmiernie mala jak na jej stan liczebny. Re: Nikt z was nie rozumie nawet o co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Taka "wstrzemiezliwosc" bylaby zrozumiala gdyby 29.06.09, 16:02 dotyczyla caloksztaltu pajacowania Prezydenta Lecha Kaczynskiego. O ilez bardziej bylaby wskazana w sprawie amerykanskiej bazy w naszym kraju wynegocjowanej, szumnie, bezrozumnie i szybko podpisanej z Amerykanami, ktorzy po zmianie Prezydenta wystawili nas na posmiewisko proponujac nie tylko czasowe (polroczne) wizyty w swojej bazie w naszym kraju wyrzutni rakietowych "Patriotow" ale jeszcze na dodatek bez rakiet. Ten najzwyczajniej debilne porozumienie z Amerykanami w sprawie amerykanskiej bazy w naszym kraju jest swiadectwem calkowitego braku elementarnych kwalifikacji naszego negocjatora Witolda Waszczykowskiego, ktory nie dosc, ze jak sie okazalo niewiele potrafi jako negocjator, to jeszcze byl pajacowato nielojalny wobec rzadu. I w tym naszym prezydenckim cyrku za blisko pol miliona zlotych dziennie takim wlasnie palantom jak Witold Waszczykowski Prezydent Lech Kaczynski powierza nasze bezpiecznestwo narodowe mianujac go zastępcy szefa Biura Bezpieczeństwa Narodowego. Moze ktos mi wytlumaczy jak tego naszego cyrku u wladzy nie nazywac pajacowaniem ? Przeciez takie rzeczy sa oceniane w raportach na calym swiecie. Nasza "dyplowacja", uwolniona od moskiewskiego kaganca, kontynuje najgorsze nasze tradycje skrajnej glupoty i nieudolnosci za pyskatym patriotycznym parawanem polglowkow, ktorzy zamiast skutecznie i odpowiedzialnie dzialac zyja wlasnym debilnym chciejstwem wyroslym na taniej rusofobi i germanofobi. Stanowisko Prezydenta Lecha Kaczynskiego w sprawie Traktatu wpisuje sie w ta szmaciana tradycje cwaniaczkow smiesznie zgrywajacych "patriotow" i "bohaterow" w nadziei, ze przyszle nasze pokolenia beda podobnie poblazliwe wobec nich tak jak te obecne sa dumne wobec zostawionej nam przez naszych przodkow przegranej spuscizny. Te ostatnie dwadziescia lat jest najlepszym swiadectwem naszej nieomal ciaglej (za wyjatkiem upadajacego Nato i UE) szkodliwej dla nas dzialanosci: Kosowo, Irak, nachalne proby zblizenia z Ameryka, ktora co jest zreszta calkowicie normalne, nieomal od zawsze miala nas i ma nas po prostu w dupie. Tam w Ameryce, nie lubia butnych, dumnych i leniwych przegranych zyjacych na koszt z bezzwtronej pomocy przeznaczonej dla tych, ktorzy nie potrafia radzic sobie sami. Oceniaja nas rowniez po osiagnieciach naszej amerykanskiej emigracji ktorej pozycja w Ameryce jest niewspolmiernie mala jak na jej stan liczebny. Re: Nikt z was nie rozumie nawet o co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Jaki mamy interes sie wyrozniac ? Siedziec cicho 29.06.09, 16:12 i robic swoje chociazby do czasu kiedy bedziemy w stanie placic wlasne rachunki a nie jak dzisiaj bezsensownie wyrozniac sie tylko po to by zaspokoic wlasne puste ambicjie z jednej strony i zyc z bezzwrotnej pomocy dla tych ktorzy nie potrafia radzic sobie sami z drugiej. Nawet z pomoca nie potrafimy budowac autostrad a metro ktore sto lat temu w Paryzu Francuzi wybudowali przez 18 miesiecy w Warszawie dzisiaj budowalismy 25 lat dumnie swietujac zakonczenie budowy. Gdyby nie to, ze to dotyczy nas to mozna by sie smiac do les a tak to jest tylko zal i po prostu wstyd. Re: Nikt z was nie rozumie nawet o co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Tak nie mozna! 29.06.09, 18:11 Po co ten sarkazm i mabijanie sie z chorego umyslowo. Odpowiedz Link Zgłoś
mary-magdalene Podpis pod Traktatem to wyrok smierci 29.06.09, 14:54 ...dla milionow ludzi: prawda2.info/viewforum.php?f=5 prawda2.info/viewtopic.php?t=5170 www.naturalnenielegalne.pl/ www.stopcodex.pl/ prawda2.info/viewtopic.php?p=59249 www4pl.dr-rath-foundation.org/pharma_business/20080514_cochrane.html Odpowiedz Link Zgłoś
konskipsiinteres Re: Podpis pod Traktatem to wyrok smierci 29.06.09, 14:57 Co to za linki? Portal dla paranoików? Spisek i zdrada? A może za dużo trawy na śniadanie? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Prezydent L.Kaczyński kolejny raz 29.06.09, 14:54 potwierdził legendarną odwagę jaką zaprezentował nie kłaniająć się sowieckim kulom, chowając się za plecy niemieckiego TK i irlandzkiego społeczeństwa. Niech ma na tyle odwagi aby powiedzieć nie podpiszę tego co wynegocjowałem bo nie... Odpowiedz Link Zgłoś
adamk017 Prezydent: Polska nie jest kluczem do przyjęcia... 29.06.09, 14:59 jusz nie długo a wtedy odetchniemy , będziemy odychać normalnie , i napewno radość zgości w naszych sercach - upije sie a co tam mi . Precz z niskimi ,małymi , zośliwymi ludzikami . Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Dziwoląg 29.06.09, 15:04 Weźmie pod uwagę referendum Irlandczyków, a referendum Polaków ma w d. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Dziwoląg 29.06.09, 15:25 cyklista napisała: > Weźmie pod uwagę referendum Irlandczyków, a referendum Polaków ma w d. > A możesz mi powiedzieć, kiedy to odbyło się referendum w Polsce?? TO które dotyczy przyjęcia Traktatu z Lizbony?? Możesz podać datę??? Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Dziwoląg 29.06.09, 16:16 andrzejto1 napisał: > > Weźmie pod uwagę referendum Irlandczyków, a referendum Polaków ma > w d. > > > > A możesz mi powiedzieć, kiedy to odbyło się referendum w Polsce?? TO > które dotyczy przyjęcia Traktatu z Lizbony?? > Możesz podać datę??? > Sugerujesz, że mamy organizować referendum za każdym razem kiedy Bruksela pierdnie? Raz zagłosowałem za przystąpieniem do Unii, godząc się na konsekwencje (Euro, traktaty itd.) Odpowiedz Link Zgłoś
medrzec.123 Re: Dziwoląg 29.06.09, 15:51 pewnie dlatego, że Polacy nie mieli referendum dotyczącego traktatu. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 kreton - ciekawe co jeszcze wykombinuje - jesze ro 29.06.09, 15:11 jeszce rok i sie pozbedziemy ................... Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardj2 Prezydent: Polska nie jest kluczem do przyjęcia... 29.06.09, 15:13 To sie k..wa w pale nie miesci, jak mowil milicjant, ktory przynosil mi cielecine do domu. Toz to jest gniot, matol, zero pretendujace do bycia prezydentem RP !!! Ta jego postawa czkawką sie odbije calej Polsce i wszystkim Polakom !!! Pierwszy Lechu to prostak po zasadniczej, drugi Lechu to podobno wyksztalcony facet - jak to mozliwe zeby "wyksztalcony" Lechu nie umial po polsku !! "trzeba będzie ukształtować nowy kształt" to jest po polskiemu, po lechowemu - wstyd !!! belgot !! obciach !!! PRECZ !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Prezydent: Polska nie jest kluczem do przyjęc 29.06.09, 15:23 ryszardj2 napisał: > To sie k..wa w pale nie miesci, jak mowil milicjant, ktory przynosil mi > cielecine do domu. Toz to jest gniot, matol, zero pretendujace do bycia > prezydentem RP !!! Ta jego postawa czkawką sie odbije calej Polsce i > wszystkim Polakom !!! > Pierwszy Lechu to prostak po zasadniczej, drugi Lechu to podobno wyksztalcony > facet - jak to mozliwe zeby "wyksztalcony" Lechu nie umial po polsku !! > "trzeba będzie ukształtować nowy kształt" to jest po polskiemu, po lechowemu - > wstyd !!! belgot !! obciach !!! > PRECZ !!!!!!!!!! CZy jesteś w stanie użyć jakochkowliek merytorycznych argumentów a nie tylko bluzgać?? Jak polska ma wyglądać, pod rządmi takich "antykaczystów" jak ty, to nawet Kaczyński jest lepszy... Odpowiedz Link Zgłoś
medrzec.123 Re: Prezydent: Polska nie jest kluczem do przyjęc 29.06.09, 15:56 Nie przepadam za Kaczyńskim ale jeszcze bardziej za takimi szczekaczami jak ty, którzy owszem szczekać umieją ale ani merytorycznie ani kulturalnie. Druga sprawa, że kompletnie ale to kompletnie twoja wypowiedź nie ma nic wspólnego z tematem, Kaczyński jest jaki jest trudno ale można sobie już darować ubliżanie i wyzwiska, które do niczego nie prowadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
medrzec.123 Re: Prezydent: Polska nie jest kluczem do przyjęc 29.06.09, 15:13 Vaclav Klaus chyba jako jedyny ma jaja by powiedzieć gdzie leży problem i dlaczego jest przeciwny traktatowi tak jak i ja zresztą, a nasz "prezydent" uzależnia podpisanie nie od zagrożeń idących z traktatem lecz od tego czy Irlandia podpisze. Co za nierozsądne podejście. Wystarczy, że w Irlandii zwolennicy traktatu po dostaniu w łapę zrobią machloj i przeforsują traktat siłą i co Kaczyński podpisze bo Irlandia podpisała? Ja będąc politykiem po przeczytaniu traktatu nie miałbym wątpliwości by go nie podpisać, natomiast widzę, że znaczna większość polityków w naszym kraju nawet treści traktatu na oczy nie widziała lub tylko pierwsze strony, które są pewną formą zasłony dymnej. Nie jestem fanem Kaczyńskiego ale widzę, że jest on pewną formą filtra, jaki by nie był, gdyby nie blok Kaczyńskiego to już dawno jakiś fanatyk u nas podpisałby ten traktat. Odpowiedz Link Zgłoś
konskipsiinteres Re: Prezydent: Polska nie jest kluczem do przyjęc 29.06.09, 15:22 Klaus to klasyczny przykład ormowca, co został działkowiczem i starcza mu czasu na filozofowanie. Takich samych głupio-madrych delikwentów ma w swoim ODS-ie. Tak łatwo, jak poparł czeskich komunistów, żeby go wybrali na prezydenta, tak bardzo, jak się przymila Putinowi, tak samo szybko zaprotestuje przeciwko czemukolwiek - byle być na nie. Facet w samym środku najgorszego kryzysu bredzi o samoregulującym się rynku. Czyżby sam popisowy radykalizm przyniósł mu taką popularność? Odpowiedz Link Zgłoś
malvit Re: Prezydent: Polska nie jest kluczem do przyjęc 29.06.09, 16:18 Drogi mędrcze.Jak widzę to i ty nie doczytałeś traktatu do końca.Prawda jest taka, że polacy kultywując" złotą szlachecką wolność" panicznie boją się jakiejkolwiek formy dyscypliny. a przecież istotą tego dokumentu jest nałożenie pewnych regół na wszystkie państwa a nie jak sugeruje mędrzec tylko na Polskę.Obecnie przyzwycziliśmy się do brania z unnii, a może by tak trochę wspólnie zpozostałymi dać tej unii coś dla wspólnego dobra. niekoniecznie muszą to być pieniądze. Mamy wielu mądrych ludzi, których praca może służyć wspólnemy dobru.Jedyne zgrożenie jakie Klaus widzi to obawa przed ograniczeniem jego władzy, pozostałej części traktatu nie rozumie.Kaczyński chce pokazać, że swoją moc jako władcy absolutnego stając okoniem wobec traktatu który jakoby sam wynegocjował. Działnia sprzeciwiające się uregulowaniu stanu prawnego UE mają na celu utrzymanie "mętnej wody" w której polityczne oszołomi czują się doskonale.Potęgę i niezależność osiągnijmy potęgą wiedzy i solidnej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
van-ivan Jest trzeci klucz najlepszy !!! 29.06.09, 15:17 usunięcie kartofla z urzędu....i wszystko stanie się pięęęękne Odpowiedz Link Zgłoś
bemowiak2008 a co z opinia brata, kota i padre Tadeusza?Nie lic 29.06.09, 15:20 za sie juz? TO SKANDAL!! Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Niech każdy decyduje za siebie 29.06.09, 15:25 Co za klucze? Naprawdę nie jestem z LPR, ale ubliża mi, że decyzję w moim państwie uzależnia się od decyzji innych. Niech każde państwo decyduje za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Brawo Panie Prezydencie! 29.06.09, 15:28 Traktat powinien zostać przyjęty przez wszystkie kraje. Irlandia tego nie zrobiła, bo zgodnie z ich konstytucją musiało być referendum w którym traktat poległ. Czyli de facto cała procedura zostaje przerwana, a traktat is dead. Podpisanie traktatu byłoby prawną głupotą, natomiast ew. powtórzone głosowanie nad tym samym dokumentem jest kpina i oszustwem. Swoją drogą to dlaczego Tusk nie wynegocjował dla Polski równie korzystnych warunków podpisania traktatu przez nas jak to zrobili teraz dla siebie Irlandczycy? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Brawo Panie Prezydencie! 29.06.09, 15:34 sharn1 napisał: > Czyli de facto cała procedura zostaje przerwana, a traktat is dead. Skoro tak to po co P.Kaczyński ma się dalej zastanawiać czy podpisać i kiedy..?! Skoro traktat is death to nie ma sensu podpisywać nekrologu należy odważnie i pełnym głosem powiedzieć: W imieniu narodu polskiego odmawiam podpisania i tyle... > > > Swoją drogą to dlaczego Tusk nie wynegocjował dla Polski równie > korzystnych warunków podpisania traktatu przez nas jak to zrobili > teraz dla siebie Irlandczycy? Bo to akurat negocjował Kaczyński, pomijając różnice w systemie prawnym obu krajów..:P Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Brawo Panie Prezydencie! 29.06.09, 15:43 tw_wielgus napisał: > sharn1 napisał: > > > Czyli de facto cała procedura zostaje przerwana, a traktat is > dead. > > > Skoro tak to po co P.Kaczyński ma się dalej zastanawiać czy podpisać > i kiedy..?! Skoro traktat is death to nie ma sensu podpisywać > nekrologu należy odważnie i pełnym głosem powiedzieć: W imieniu > narodu polskiego odmawiam podpisania i tyle... > > Przecież on na tym stanowisku stoi od dawna. Do czasu kiedy nic nie zmieni się w sprawie Irlandii dalsze procedowanie jest bezprzedmiotowe. I ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Brawo Panie Prezydencie! 29.06.09, 16:09 Otóż paradoksalnie nie... a to z tej przyczyny, że szuka tylko pretekstu aby to uczynić. Daje tym samym sygnał iż jego oszałamiający lizboński sukces był li tylko picem dla ciemnego ludu. Kaczyński nie chce się narazić wyborcom PiS słuchających katastroficznych wizji RM i tu należy szukać przyczyn jego ekwilibrystycznych wyczynów w kwestii traktatu. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Brawo Panie Prezydencie! 29.06.09, 16:22 To tylko twoje interpretacje. Chociaż bardziej "nad"interpretacje. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Brawo Panie Prezydencie! 29.06.09, 16:39 Tia... oczywiście, pan prezydent podejmując decyzje kieruje się jedynie dobrem narodu...;P Jakiekolwiek polityczne kalkulacje nie przychodzą mu nawet do głowy. Ta gra jest aż nadto czytelna. Odpowiedz Link Zgłoś
grab31 już wiadomo, kto jest czyim agentem!!! 29.06.09, 15:29 a premierowi Tuskowi zarzucali służalczość wobec Niemców, chacha... Odpowiedz Link Zgłoś
kontemplator07 Prezydent: Polska nie jest kluczem do przyjęcia... 29.06.09, 15:40 Szczególne przywiązanie Pana Prezydenta do woli ludu irlandzkiego jakoś dziewnie nie idzie w parze z przywiązaniem do ludu polskiego, jako całości. Pan Prezydent jest poprostu przywiązany do różnych ludów w specyficzny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
aussie1inc Prezydent: Polska nie jest kluczem do przyjęcia.. 29.06.09, 15:41 Jego Nabzdyczonosc chce zjesc ciastko i miec ciastko. O wycofaniu Polski z Unii Europejskiej nie ma co marzyc, bo mu Polacy nie pozwola, ale szkodzic moze, bo ma taki charakter, co juz dziesiatki razy pokazywal.Wymyslil widac sobie, ze moze swoj podpis uzywac do szntazu, wiec kombinuje, jak kon pod gore. A moze tylko lubi, jak bardzo wazni politycy go prosza, a on sie nie zgadza? Kto wie, co w tej zmeczonej glowie sie klebi. Pamietajmy tez o wielkim bracie, Jego Nabzdyczonosci. Ten tez kombinuje, by Rydzyka nie zdenerwowac, bo ten Rydzyk daje mu te dwiescie glosow, a to dla Pisu nie jest malo. Jak wszyscy, ale to wszyscy co do jednego zwolennicy innych partii zostana w domach w dniu wyborow to te 200 glosow od Rydzyka pozwoli wygrac wybory. Jasne? Teraz najwazniejsze, to wyrywac forse z Unii, szczegolnie od Niemcow i po cichu dzialac, zeby sie ta Unia rozpadla - bo prawdziwi polscy patrioci Unii nie lubia. Pieniadze lubia, ale Unii to juz nie. I pamietajcie raz na zawsze dobre ludki, ze to nie zadne kombinowanie, zadne tam cwaniactwo - to przejaw geniuszu politycznego wielkiego Kaczora i pelne poswiecen dzialanie Kaczora mniejszego, zwanego prezydentem. Moze Polska gospodarka zalamie sie kompletnie, moze ludzie straca wszystko - i wtedy Kaczory przejma wladze, bo im tylko o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
78plich Prezydent: Polska nie jest kluczem do przyjęcia... 29.06.09, 15:46 Trzeci klucz to nich p.L>KACZYŃSKI zrezygnuje z ciepłej posady.Jest zwali drogą,i przynosi wstyd Naszemu KRAKOWI. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Prezydent nie ma za grosz poczucia godnosci 29.06.09, 15:46 Polska jest suwerennym ponoć krajem i o ratyfikacji przez Polskę traktatu decyduje polski pralament, a nie jakies irlandzkie referendum czy niemieckie sądy. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Prezydent nie ma za grosz poczucia godnosci 29.06.09, 15:58 Parlament nie decyduje, tylko wyraża zgodę na ratyfikację, dewiancie z Brukseli. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: naumiany profesor prawa tańcz jak mu rydzyk 29.06.09, 15:59 A coś merytorycznie umiesz powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: naumiany profesor prawa tańcz jak mu rydzyk 29.06.09, 16:13 Ależ wypowiedź jest jak najbardziej merytotryczna! L. Kaczyński wierzy, że odwlekając decyzję nie narazi się na krytykę tej antyunijnej tuby przed wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
krakower Prezydent: Polska nie jest kluczem do przyjęcia... 29.06.09, 15:59 "Ukształtować kształt; Polska nie jest kluczem" - na szczęście tego bełkotu będziemy słuchać tylko do końca kadencji, a ten jest już coraz bliżej. Odpowiedz Link Zgłoś
nor70 Prezydent: Polska nie jest kluczem do przyjęcia... 29.06.09, 16:06 Niech zrobią referendum , ja głosuje przeciw ratyfikacji traktatu likwidującego polska panstwowosc. Odpowiedz Link Zgłoś