macborys Re: Brawo Janek!!! 07.07.09, 17:30 Ty, "wm", przechrzcij sie na "69"... Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo, .. 07.07.09, 14:24 powiedzieć, że Pospieszalski to debil to obrazić debila Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Ech.... jak miło 07.07.09, 14:26 sami się załatwią, młodzi mają w dooopie takich nawiedzonych, to i do TV, generalnie będą ich unikać ludziska. nie będą ich zapraszać.... Ech.... Debili nie sieją Odpowiedz Link Zgłoś
rogal30 w temacie dmuchania 07.07.09, 15:30 Proponuje żeby zakazac całkowicie dmuchania tak pod kołdra jak i w instrument Panie Janku grzeszy pan okrutnie sprośnie dmuchając w saksofon Odpowiedz Link Zgłoś
protomek77 Re: Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo 07.07.09, 23:21 kultura ci butami wychodzi heterofobie Odpowiedz Link Zgłoś
mark.kwark 100% zgoda na to co mówi p. Pośpieszalski.. 07.07.09, 14:28 Kochani agorowcy!Prawda boli tych, którzy żyją w zakłamaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: 100% zgoda na to co mówi p. Pośpieszalski.. 07.07.09, 14:30 Księża sa tu pierwsi w kolejce. Bardziej zakłamanych ludzi niz katolicy ze świecą szukać a katoliccy księża biją wszelkie rekordy. Odpowiedz Link Zgłoś
pietro62 100% zgoda na to co mówi p. Pośpieszalski.. 07.07.09, 14:33 TALIBAN, TYLKO TALIBAN ... doprowadzi nas do wiecznej szczęśliwości Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo 07.07.09, 14:25 W bzdurnych i podszytych fobia pogladach jest jednak ziarno prawdy: Wirus powodujacy raka szyjki macicy jest przenoszony droga plciawa. Bez rozwiazlasci tzn. jesli partnerzy sa sobie wierni po prostu nie ma sie od kogo zarazic. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo 07.07.09, 14:28 a grypa powietrzem, co jest gorsze? Jak sądzisz, co nas szybciej załatwi. Grypa zabija w ....., a AIDS i inne w ...... Wstaw co chcesz, i tak będzie jasne co załatwi szybciej :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo 07.07.09, 14:28 A kto do cholery powiedział, że wszyscy musza mieć jednego partnera i byc wierni?? Może ktoś nie chce sie wiązać i lubi zmieniać partnerów. Pospieszalskiemu nic do tego. Niech robi kolejne dzieciaki swojej żonce, "bo taka jest wola boża". Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo 07.07.09, 14:33 Oczywiscie, nie musza. Tylko dlaczego ja mam placic za szczepionki albo leczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo 07.07.09, 14:34 Dlaczego ty? Każdy przecież płaci składkę za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo 07.07.09, 14:39 Nie zupelnie. Skladke placa wszyscy wspolnie aby pokryla ona wysokie koszty leczenia w przypadkach losowych (zreszta zgadzam sie z tym i popieram idee ubespieczenia). Koszty chemioterapi przewyzszaja wielokrotnie sume wplaconych skladek (szczegolnie jesli dotyczy to mlodej osoby, tak jak w przypadku raka szyjki macicy). Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo 07.07.09, 14:42 To zależy. Jedni płacą co miesiąc taką składkę, że inni w ogóle na oczy takiej pensji nie widzieli. To zależy od zarobków. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo 07.07.09, 14:57 Osoby ktore placa najwyzsze skladki, z regoly tez z nich nie kozystaja. (lecza sie prywatnie, placac dodatkowo) Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo 07.07.09, 15:01 No jesli lecza sie prywatnie to juz w ogole nie ma problemu. Placa ze swojej kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo 07.07.09, 15:14 Tak, tylko ze ONI (ja) placa za leczenie innych. Mialam na mysli tylko luki w twoim (albo przedmowcy) rozumieniu idei ubespieczenia (kazdy placi za siebie), a nie dokladna istote, kto placi za kogo. Poza tym chemioterapie - wlasnie ze wzgledu na koszty przeprowadza sie "panstwowo". Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo 07.07.09, 15:24 Ale ja nie mowie, ze kazdy ma placic za siebie. Mowie tylko, ze kazdy placi skladki na NFZ i nie mozna mowic, ze ktos ponosi koszty ich leczenia. Na tym polega ten system, ze jedni choruja czesciej a inni rzadziej a placa wszyscy. Mowienie, ze jak ktos bardziej ryzykuje to musi placic wiecej prowadzi do absurdu, bo kazdemu mozna udowodnic jakies niezdrowe zachowania narazajace go na pewne choroby. I wtedy wszyscy musieliby płacić więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo 07.07.09, 16:08 Chociazby predyspozycje genetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo 07.07.09, 16:35 Ale nie tylko. Choćby tak prozaiczne sprawy jak skłonność do przechodzenia na czerwonym świetle albo do jedzenia zbyt tlusto itp. To wszystko są czynniki zagrażające życiu i zdrowiu i wpływające na częstotliwość wizyt u lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo 07.07.09, 16:43 Oczywiscie, ale predyzpozycje genetyczne, to ten rodzaj czynnika, na ktory nie mamy wplywu i dostajemy go w prezencie po rodzicach. Karac ludzi za to (wyzszyi skladkami)? Smieszna idea. Odpowiedz Link Zgłoś
babajaga99 Re: Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo 08.07.09, 23:20 Dodaj jeszcze siedzący tryb życia - szczególnie przed telewizorem z piffkiem w ręku ogladając wszystkie seriale i głupie programy (takie jak pospieszalskiego). Tych na szafot albo podwyzszyc składki bo: otyłośc, alkoholizm, miażdżyca itp.itd. Dość absurdów??mat.31 napisał: > Ale nie tylko. Choćby tak prozaiczne sprawy jak skłonność do > przechodzenia na czerwonym świetle albo do jedzenia zbyt tlusto itp. > To wszystko są czynniki zagrażające życiu i zdrowiu i wpływające na > częstotliwość wizyt u lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
rieker Re: Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo 07.07.09, 14:48 Rozumiem, ze jeżeli zachoruje ktoś z Twojej rodziny nie będziesz domagała się chemioterapii, nie chcąc narażac innych na wydatki? Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo 07.07.09, 14:58 Nie mowie o chorobach losowych, a tych "na rzyczenie", czyli np. o raku szyjki macicy. Potworne jest, ze to rzyczenie nie zawsze bylo rzyczeniem osoby cierpiacej, a czesto jej parnera... Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo 07.07.09, 15:17 titta napisała: > Nie mowie o chorobach losowych, a tych "na rzyczenie", czyli np. o > raku szyjki macicy. Potworne jest, ze to rzyczenie nie zawsze bylo > rzyczeniem osoby cierpiacej, a czesto jej parnera... Ty jednak pospolicie głupia jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
babajaga99 Re: Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo 08.07.09, 23:17 titta napisała: > Nie mowie o chorobach losowych, a tych "na rzyczenie", czyli np. o > raku szyjki macicy. Potworne jest, ze to rzyczenie nie zawsze bylo > rzyczeniem osoby cierpiacej, a czesto jej parnera... ŻYCZENIE kotku ŻYCZENIE przez Ż Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 A jeśli ty zachorujesz na grypę w marcu 07.07.09, 14:40 to dlaczego mam płacić za Twoje leczenie? Przecież mogłaś siedzieć w domu od lutego do kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: A jeśli ty zachorujesz na grypę w marcu 07.07.09, 14:43 Ona tego nie rozumie. Ma bardzo prosta wizje świata. Jak Pospieszalski. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: A jeśli ty zachorujesz na grypę w marcu 07.07.09, 15:01 Tak trudno odroznic normalne potrzby zyciowe, od ryzykownych zachowa? Jesli zabijesz sie przelazac z balkonu na balkon po alkoholu, ubespieczenie (jesli jestes ubespieczony na zycie) tez ci nic nie wyplaci... Odpowiedz Link Zgłoś
sabinka707 Re: Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo 07.07.09, 17:30 titta napisała: > Oczywiscie, nie musza. Tylko dlaczego ja mam placic za szczepionki > albo leczenie? A dlaczego ja mam płacić za szkoły/żłobki/przedszkola i nauczanie w nich religii? Nie mam dzieci, więc czemu idą na to moje podatki? Odpowiedz Link Zgłoś
pkal Re: Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo 07.07.09, 20:32 A Ty skąd się wzięłaś na świecie? Nigdy dzieckiem nie byłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo 07.07.09, 14:48 mat.31 napisał: > A kto do cholery powiedział, że wszyscy musza mieć jednego partnera > i byc wierni?? Może ktoś nie chce sie wiązać i lubi zmieniać > partnerów. No to niech później nie narzeka, że jej wytną macicę albo np. umrze. Darmowego leczenia i szczepień także. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo 07.07.09, 14:51 > No to niech później nie narzeka, że jej wytną macicę albo np. umrze. > Darmowego leczenia i szczepień także. czekam kiedy katole przestaną chodzić do lekarza. Sam bóg im zesłał chorobę, znaczy za karę i koniec ;) Nie ma z chorobą, a co za tym idzie z wolą boska ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo 07.07.09, 14:54 A kto narzeka? Każdy wie, z czym sie wiąże ryzykowne zachowanie. A darmowe leczenie każdemu się należy, bo wszyscy płacą składkę na NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
naels Re: Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo 07.07.09, 15:04 Titta, z calym szacunkiem, ale czy ty na ksiezycu mieszkasz? Z twoich wypowiedzi wynika, ze chyba jestes i cale zycie bylas sama dla siebie jedynym partnerem seksualnym, i dzieki temu mozesz wziac 100% odpowiedzialnosc za wiernosc obu stron. Ciekawa jestem, co powiesz umierajacej na raka szyjki macicy kobiecie, ktora cale swoje (krotkie) zycie byla slepo wierna jednemu mezczyznie, ktory z kolei zarazil ja wirusem zlapanym podczas przypadkowej alkoholowej przygody na delegacji. Bedziesz jej wmawiac, ze to wszysko jej wina, bo mogla, glupia torba, lepiej chlopa pilnowac? Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo 07.07.09, 15:56 Szkoda, że Pospieszalski w ogóle o tym nie pisze. On nie rozważa zalet monogamii. Wyciąga natomiast tak odkrywcze tezy, jak to, że szczepienie na HPV jest dla miłośniczek seksu grupowego (sic!), że walka o równouprawnienie homoseksualistów to spisek koncernów farmaceutycznych (sic!!!) oraz że producentom tabletek antykoncepcyjnych zależy na poprawieniu Biblii w jej widzeniu sodomii (nie wiem, co bierze Pospiech, ale też bym chciał spróbować!). Podejrzewam, że w swojej dobrej naturze dopatrzyłabyś się alegorii humanizmu (vide twoje rozważne i spokojne - serio! - rozważania nt monogamii i chorób wen.) obserwując, jak jeden klaun podkłada drugiemu poduszkę-pierdziuszkę (vide poronione rojenia Pospiecha). Odpowiedz Link Zgłoś
wasz.tk Re: Pospieszalski to TALIB! 07.07.09, 15:03 Może trochę rozwiniesz swoją niewątpliwie płytką wypowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
abdul.ahmed wysłano w ramach poprawności politycznej 2 gejów 07.07.09, 14:32 do kolonizowania Marsa - akcja zakończyła się porażką. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: wysłano w ramach poprawności politycznej 2 ge 07.07.09, 17:05 bo trudno skolonizować batonik? Napewno zaserwujesz nam zaraz głęboką przypowieść, niemalże jak te biblijne. Odpowiedz Link Zgłoś
gem58 Re: wysłano w ramach poprawności politycznej 2 ge 07.07.09, 18:06 Nie ma co, prawdziwy z ciebie obrońca "normalności" homoseksualistów, skoro nawet wobec oczywistych faktów nie potrafisz pomysleć samodzielnie, zamiast uzywać po raz setny politpoprawnego schematu Odpowiedz Link Zgłoś
agateczka_d Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo, ... 07.07.09, 14:33 Jestem zniesmaczona, najdelikatniej ujmując. Człowiek żyjący w XXI wieku, a taki brednie pisze - i do tego w to wierzy! Gdyby Pan Pospieszalski wiedział, czemu kobiety stosują hormonalną antykoncepcję... Jeśli nawet kobieta ma wielu partnerów to, gdy jest myśląca, nie zdecyduje się na zabezpieczanie tylko hormonami - skąd może mieć pewność, że jej partner nie jest chory, np. nie jest nosicielem wirusa HIV? Co do szczepionek - powstrzymam się od komentarza, bo przychodzą mi na myśl same negatywne określenia... Jedyne co mogę zaproponować Panu Pospieszalskiemu, to pożyczenie od któregoś ze swych dzieci książki do biologii i poczytanie na temat przyczyn rozwijania się nowotworów, ze szczególnie uważną lekturą akapitu o raku szyjki macicy... Bo na rozmowę z pierwszym lepszym lekarzem pewnie Go nie "stać"... Odpowiedz Link Zgłoś
marek.k72 Pośpieszalski ma rację 07.07.09, 16:24 masa nafaszerowanych hormonami niczym brojlery, tłustych, rozhisteryzowanych bab Odpowiedz Link Zgłoś
skakanka11 Ojej... on już chyba NIE MOŻE... 07.07.09, 14:33 Ojej... on już chyba NIE MOŻE i dlatego ta bredzi! Odpowiedz Link Zgłoś
cest.l.a.vie Chodząca ignorancja i buta 07.07.09, 14:34 Pospieszalskiego pierwszego powinni wyrzucić z TVP za takie bzdury. Jego ignorancja woła o pomstę do Nieba. Żyję w stałym pobłogosławionym związku i tabletki to świadomy wybór rodziców i stałych partnerów, którzy juz ułożyli sobie zycie. Takie głupoty o wpływie tabletki na wierność może opowiadać facet niepewny swojej sytyuacji w małżeństwie, po tym jak usłyszał, ze panie w średniowieczu będąc w ciąży (jak by nie patrzeć, to naturalna antykoncepcja hormonalna:) kopulowały na lewo i prawo. Pospieszalski tak i tam własnie widzi kobiety - w średniowieczu i w takiej roli jak w średniowieczu. Sam jest w średniowieczu i taką ma wiedzę. Nie jest mu zapewne wiadomo, że lekarz moze przypisac tabletki dla uregulowania cyklu, poprawy gospodarki hormonarnej, która może mieć wpływ na cere kobiet dorosłych (dobry wpływ), a przy okazji regulować rozrodczość. Pan Pospieszalski jest po prostu ignorantem, który tak spęczniał z dumy w TVP, że rozum i oczka skurczyły się. Myśli, cze kobieta to zwierzę, które jeżeli moze to kopuluje. No to gratuluję. Ech... co za pacany mają głos w tej TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
focet777 Re:' kochajacy inaczej" dawniej pedal i zboczeniec 07.07.09, 14:44 niedlugo wystapicie o zalegalizowanie sexu ze zwierzetami, a przeciwnych temu nazwiecie zacofanymi ludzmi... Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re:' kochajacy inaczej" dawniej pedal i zboczenie 07.07.09, 14:47 Nie boj sie - seksu ze zwierzetami nikt nie zalegalizuje. Jestes bezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re:' kochajacy inaczej" dawniej pedal i zboczenie 07.07.09, 17:18 Bo dawniej to nie było homoseksualizmu, no nie? Dawniej ludzie nie zgadzający się z kościołem to byli heretycy, a teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
pariah Bawicie się wszyscy w zakłopotanie 07.07.09, 14:45 i oburzenie, komentując bełkot tego katolicko-narodowego fanatyka o oczach wiecznego onanisty. A ja mam na takie bydlęce traktowanie innych: nie-katolów, nie-narodowców, nie-heteryków, nie-facetów itd - bardzo proste rozwiązanie: przy najbliższej okazji spotkania z rzeczonym Janem Pospieszalski wytnę mu w ten święty ryj dwa proste i lewy sierpowy. I zostawić gnoja w tej pozycji, skoro nie przemawia do niego siła argumentu to może przemówi argument siły. Heteryk-ateista-libertarianin-celibatnik Odpowiedz Link Zgłoś
tupkal Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo, .. 07.07.09, 14:38 Komentowany przez Pospieszalskiego tekst Roberta Biedroń rzeczywiście poniżej krytyki czysta ideologia i zaścianek. Z drugiej strony Pan Pospieszalski w swoim tekście przywala "kapeluchy" takie same jak rzeczony Robert Biedroń. Trafiła kosa na kamień ........ tupkal Odpowiedz Link Zgłoś
zezem_prosto_w_oczy Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo, ... 07.07.09, 14:38 Zona<?> mu sie puscila i odreagowal na papierze..... Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Dramat wartości tradycyjnych 07.07.09, 14:39 Dramatem wartości tradycyjnych jest fakt, że znajdują wyjątkowo tępych rzeczników. Tak naprawdę oni nie służą tym wartościom, lecz sztucznie rozszerzając ich zakres, doprowadzają do kompromitacji. W dziele „rozwalenia naszej cywilizacji” stokroć większe zasługi ma pan Pospieszalski niż np. pan Biedroń. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikowiec Właśnie. Chciałoby się zgodzić jego niektórymi 07.07.09, 23:26 poglądami, ale on to pokaże w taki sposób że wstyd się do niego przyznać:/ Odpowiedz Link Zgłoś
thehard Jeżeli jest cień szansy, że dzięki tabletce... 07.07.09, 14:40 antykoncepcyjnej da się uniknąć kolejnego bytu takiego Pospieszalskiego, to ich używanie powinno być obowiązkowe. To jeden z tych, któremu w odbycie nie będzie przeszkadzał wacek klechy, ale tabletka antykoncepcyjna już tak. Odpowiedz Link Zgłoś
pkal Re: Jeżeli jest cień szansy, że dzięki tabletce.. 07.07.09, 20:27 Twój komentarz nic nie wnosi do dyskusji poza nienawiścią. A może napiszesz, co Ci się nie podoba w artykule p. Pospieszalskiego, zamiast sączyć jad? Odpowiedz Link Zgłoś
zamzam Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo, ... 07.07.09, 14:40 Pan P. zapomina, iż z jednej strony stoją osoby rozwiązłe, a z drugiej swoje poglądy lansują ci, którzy w nienaturalny sposób zakazują zawierania związków małżeńskich i w ten sposób lansują homoseksualnizm. Co więcej zabranianie zawierania związków małżeńskich zostało potępione w Biblii, na której podobno się opierają (1 list do Tymoteusza rozdział 4 wersety od 1 do 4). Hm, co ma zrobić człowiek, który chce odrobinę równowagi? Celibat czy ,,co rok prorok''? A może ma korzystać z usług cichodajek? Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: Akcja - depopulacja 07.07.09, 16:44 jak nie będzie depopulacji,to za 50 lat będziesz tynk ze ściany zgryzał, bo na miskę ryżu cię stać nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Pospieszalski - biedny, chory człowiek... 07.07.09, 14:42 Strasznie łatwo przychodzi Pospieszalskiemu obrażać innych ludzi... biedny, chory z nienawiści, zindoktrynowany człowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
zkris11 Gdybys bezmózgu przeczytał teks Pospieszalskiego 07.07.09, 20:02 to widziałbys jak wielkiej manipulacji dokonała wybiórcza. Co to za mendowata gazeta. Jest gorsza od Trybuny Ludu! Zwykła dziwk. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Gdybys bezmózgu przeczytał teks Pospieszalski 07.07.09, 20:26 jakiej manipulacji? Orto cytat z Rz: "Środowiska gejowskie, pracując nad demontażem takiej wizji człowieka i rodziny, nie są osamotnione. Od lat swoją krucjatę prowadzi wielki biznes farmaceutyczny, mając niezłe osiągnięcia. Kariera tabletki antykoncepcyjnej, zamiast naturalnej metody obserwacji płodności, faszerowanie się przez miliony kobiet hormonami to przejaw nie tylko wygodnictwa. Wygląda na to, że panie dały sobie wmówić, iż lepiej wziąć rano tabletkę, bo nie wiadomo, z kim wieczorem wylądują w łóżku." Kursywa zdanie cytowane przez GW. www.rp.pl/artykul/9157,330325_Pospieszalski__Gejowska_ofensywa_przyspiesza.html Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Brawo ten pan! 07.07.09, 14:43 No coz, w pewnych czasach salenstwo musi zatoczyc pelny krag, by ludziom wrocil rozsadek. Wazne by ludzie normalni trzymali sie swoich pogladow, nawet jesli zdegenerowana kultura bedzie ryczala z kazdego rogu, ze jest inaczej. Brawo panie Pospieszalski! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Brawo ten pan! 07.07.09, 14:48 ech.... obyś miała rację, niech się nie wpieprzają fanatycy we wszystko, co można. Tylko dlaczego tego nie robicie katoliccy debile? Dlaczego?! Dlaczego nie zamkniecie się ze swoimi prawdami we własnych 4 ścianach, a po wyjściu do pracy, kochanki itp. nie zostawiacie tych swoich prawd w domu? Dlaczego, może bóg mi odpowie? Hmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Re: Brawo ten pan! 07.07.09, 14:52 cillian1 napisał: >Dlaczego ni ezamkniecie się ze swoimi prawdami we własnych 4 >ścianach, A dlaczego ty sie nie zamkniesz w czterech scianach degeneracie? Takich jak ty trzeba niszczyc, bo tak postepuje system immunologiczny kazdego organizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Brawo ten pan! 07.07.09, 15:22 czy ja ci mówię jak masz żyć. Nie, więc i ty odpierdziel się ode mnie i innych wolnych ludzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Re: Brawo ten pan! 07.07.09, 15:41 cillian1 napisał: > czy ja ci mówię jak masz żyć. Nie, więc i ty odpierdziel się ode mnie i innych > wolnych ludzi ;) Tak samo mowil niedawno taki jeden, ktory uwazal ze kodeks drogowy jest niepotrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Brawo ten pan! 07.07.09, 15:44 pomyśl nad czymś lepszym, bo chodzenie na koncert i do kościoła nikogo jeszcze nie zmasakrowało ;) To jak, podasz jakiś fajny argument, czy już koniec i głowa na różańcu się skupia? :D Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Re: Brawo ten pan! 07.07.09, 15:54 Argument juz byl, degeneraci na kompost! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Brawo ten pan! 07.07.09, 16:03 > Argument juz byl, degeneraci na kompost! dostaniesz pałą po syrach od sukienkowego za takie błędy: nie na kompost, a na stos ;) Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: Brawo ten pan! 07.07.09, 16:00 > Takich jak ty trzeba niszczyc, bo tak postepuje system immunologiczny kazdego > organizmu. Uważasz się za część jakiegoś organizmu? Mam dla ciebie złą wiadomość, z poziomu twych postów wynika, iż przypadła ci co najwyżej rola członka męskiego w tymże. Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Re: Brawo ten pan! 07.07.09, 16:08 p.s.j napisał: > Uważasz się za część jakiegoś organizmu? Mam dla ciebie złą wiadomość, z poziom > u > twych postów wynika, iż przypadła ci co najwyżej rola członka męskiego w tymże. Mam gdzies twoje prostackie pseudodowcipy, zbzikowancu. Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: Brawo ten pan! 07.07.09, 16:10 > Mam gdzies twoje prostackie pseudodowcipy, zbzikowancu. Ach, cóż za analne, freudowskie skojarzenia! ("członek męski" -> "mam to gdzieś") :D no cóż, z mojej strony EOT, nie dam się wciągnąć w twoje brudne dowcipasy, zboczku. Przed takimi jak ty przestrzega Pospieszalski. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Brawo ten pan! 07.07.09, 16:12 > Mam gdzies twoje prostackie pseudodowcipy, zbzikowancu. toż pisał o członku. A ty napisałaś gdzie go masz, tylko z przysłowia wynika, że nie masz go tam gdzie powinnaś. To nie po bożemu :D Odpowiedz Link Zgłoś
grayling Jedno za to wiadomo. 07.07.09, 14:44 Pospieszalski: nie obawiaj się, nie zetkniesz się nigdy z tymi strasznymi, grzesznymi tabletkami. Z tobą w łóżku mogą wylądować wyłącznie równie walnięte, przeczyste dziewczęta 30 lat po klimakterium - a więc antykoncepcją zupełnie nie zainteresowane. Odpowiedz Link Zgłoś
velvet_demon Dzięki Pospieszalski :D 07.07.09, 14:44 Jeszcze parę takich tekstów, jak twój czy Terlika i żaden ateista, zwolennik aborcji, antykoncepcji, gej i kogo tam jeszcze zwalczacie uważając go za zagrożenie dla chrześcijańskich wartości, nie będzie musiał nawet rano wstać z łóżka żeby głosić swoje poglądy. Odwalacie taką dobrą robotę w ośmieszaniu się, że nie pozostaje mi nic innego jak tylko wyrazić głęboką wdzięczność. Jak to jest własnymi rękami niszczyć to w co się jakoby wierzy? Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Cieszy że w szambie tzw. poprawności politycznej 07.07.09, 14:47 są jeszcze ludzie którzy potrafią nazwać rzecz po imieniu (Pospieszalski, Ziemkiewicz, Cejrowski). Oczywiście zostanie teraz oblany wiadrem pomyj przez pseudopostępowców, którzy zamiast zapoznać się Z PEŁNYM tekstem opierają swoje szczekanie na wyrwanych z kontekstu cytatach w gadzinówce, ale... Rozwiązłość seksualna nie ma wpływu na roznoszenie wirusa HPV? Naukowo ma, bo kontakt seksualny jest przyczyną roznoszenia wirusa, no ale postępowcy mają szczepionkę (co z tego że na jeden rodzaj) - chulaj dusza piekła nie ma. BTW tylko kto za głupotę płaci - hmmm Geje? Udowodnili już w postępowej Europie jakie są ich cele. Legalizacja związków, możliwość adopcji dzieci, SPECJALNE prawa. Bo czym nazwać karanie homofobii jak nie PRZYWILEJEM? Jeśli ktoś uderzy homoseksualistę to dostanie 10 lat, jak heteryka 3? WTF??? Adopcja? Skoro naturalnie dziecko rodzi się ze związku kobiety z mężczyzną to niby gdzie tu jest miejsce na jakieś rodziny les-les czy gej-gej? Pewnie, zdarzają się wynaturzenia, że les nagle rodzi dziecko (pijana była, eksperymentowała, Bóg raczy wiedzieć), albo że gej spłodzi dziecko jakiejś kobiecie, no ale skoro homoseksualizm jest taki normalny to skąd takie wypadki? Hmmm Wyzywajcie sobie lewaki do woli - ciemnogród, katole, mohery. Proszę bardzo. U większości ludzi poglądy prorodzinne, konserwatywne nie mają nic wspólnego z religią. To wy chcecie wytworzyć atmosferę religijnej nienawiści żeby szerzyć społeczną akceptację dla dewiacji wykorzystują najgorsze i najprostrze socjotechniczne sztuczki (jesteś wierna mężowi? Zwariowałaś, jakie to zaściankowe, nie trendi i niemodne. Nie jesteś nowoczesną kobietą). Żal mi was. Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: Cieszy że w szambie tzw. poprawności politycz 07.07.09, 14:50 Przeczytalem pierwsze zdanie i juz mi wystarczy. Fajnych masz idoli. Ziemkiewicz ostatnio nawet na antenie dał popis swojej kultury. O Cejrowskim to nawet nie warto mówić, bo to człowiek wychowany w amazońskim buszu. A Pospieszalski... no cóż. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Cieszy że w szambie tzw. poprawności politycz 07.07.09, 14:53 Jakich idoli? O czym ty bredzisz? Napisałem, że cieszę się że nie wszyscy dali się wtłoczyć w ramy politycznej poprawności, a nie że się zgadzam w 100% z ich poglądami. Z niektórymi tak z niektórymi nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: Cieszy że w szambie tzw. poprawności politycz 07.07.09, 14:55 Jest pewna różnica między oporem przed polityczną poprawnością a opowiadaniem głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Cieszy że w szambie tzw. poprawności politycz 07.07.09, 14:59 Czyli jeśli ktoś twierdzi, że nie podoba mu się sex grupowy i związki homoseksualne automatycznie gada głupoty? Czy głupoty gada ktoś kto twierdzi, że rozwiązłość seksualna zwiększa ryzyko zachorowania na HPV? Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: Cieszy że w szambie tzw. poprawności politycz 07.07.09, 15:02 Głupotą jest czarno-białe widzenie swiata przez tego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Cieszy że w szambie tzw. poprawności politycz 07.07.09, 15:15 Ok. Z tym mogę się zgodzić. KAŻDA forma radykalizmu jest zła. Odpowiedz Link Zgłoś
zgrozazgroza Re: sharn1 07.07.09, 14:58 Piszesz: "Oczywiście zostanie teraz oblany wiadrem pomyj przez pseudopostępowców, którzy zamiast zapoznać się Z PEŁNYM tekstem opierają swoje szczekanie na wyrwanych z kontekstu cytatach w gadzinówce, ale..." a nawet nie zadałeś sobie trudu, żeby przeczytać posty na forum. Widocznie zdanie i przekonania innych niewiele dla ciebie znaczą- to tylko "szczekanie" jak piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
masaka Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo, .. 07.07.09, 14:47 czy ktoś z komentujących przeczytał cały tekst Pospieszalskiego w Rzepie? bo coś mi się wydaje, że jedziecie po kolesiu na podstawie 'wybiórczych' wycinków tendencyjnie sklejonych przez agorowego redaktorka. ja za to lubię Rzepę - tam jest debata, raz pisze Biedroń, raz Pospieszalski... a w GW jest tylko wszystko wg linii zaakceptowanej przez Michników. GW to nie jest gazeta, a instruktaż - co należy mówić, żeby uchodzić za "nowoczesnego". myślenia tu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
xyxyxyx Pospieszalski: Biorą tabletki, bo nie wiadomo, .. 07.07.09, 15:36 Tak na prawdę to nic nie wiadomo, to jest tylko zlepek wyrwanych z kontekstu zdań i słów. Dlatego puki nie przeczyta się całości, wyrażanie opinii jest pozbawione sensu. Tak jak było ze sławetnym listem biskupów anty in vitro. Wyborowa i nasze zacne dzienniki orzekły że kościół jest przeciwko in vitro. A w całym liście, dość długim, jedynie z dwa zdania odnosiły się do in vitro i to też nie kategorycznie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Ja przeczytalam, link jest przeciez w tekscie 07.07.09, 16:40 ale jakos calosc nie robi lepszego wrazenia niz te urywki. A zgola wrecz przeciwnie, bo w calosci widac jeszcze obrzydliwe zagrywki retoryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
dwabe Panu Pospieszalskiemu się pogarsza... 07.07.09, 14:48 i to w narastającym tempie. Typowy przypadek pisowskiego jełopa - uważa, że wszyscy dookoła są głupi, dali się oszukać - a on jedyny to widzi i demaskuje. No nie jedyny, bo takie zdolności ma też Jarosław. Zawsze zauważy i z ojcowskim politowaniem pokręci głową, kiedy Polacy dają się komuś oszukać i nie wierzą jemu... Ale to chyba kwestia czasu, kiedy obaj znikną - w normalnych krajach ekstremiści i fundamentaliści to wąski margines. Zastanawia mnie tylko skąd u nich taka agresja? Taka, jak w programach Pospieszalskiego na przykład. Z frustracji? Odpowiedz Link Zgłoś
topix Pospieszalski głupotą trzaska, bo tamta gazeta to 07.07.09, 14:49 lubi takich, kontrowersyjnych, co napiszą coś co normalny człowiek nawet by nie pomyślał, bo czułby, żę to głupota od początku. Ciekawe z iloma kolesiami spałą matka pospieszalskiego, jeśli z dwoma a oni mieli po 30 kobiet, to miałą się okazję zarazić od 60 osób zakłądając , że tamte spały z 5 facetami , to mamy juz realną wizję 300 osób, tak więc jeśli spałą z dwoma , to głupia czy rozwiązłą. Odpowiedz Link Zgłoś
todeskult Pospieszalski, a co z kulturą śmierci 07.07.09, 14:50 Pospieszalski, a co z kulturą śmierci i serwilizmem moralnym propagowanymi przez Voo Voo? Odpowiedz Link Zgłoś
kaja75 Janku kiedyś byłeś OK 07.07.09, 14:52 Janku co Ci się stało? Nie umiem pojąć jak wielkie zmiany w tobie zaszły. Byłeś kiedyś świetnym człowiekiem i twoje poglądy nie były tak zaściankowe. Czy to kolejna metoda na zarabianie pieniędzy? Bo nie wierzę ze tak myślisz naprawdę Twoja wielbicielka Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy co masz na mysli piszac, ze byl kiedys ok??? 07.07.09, 14:54 sugerujesz, ze kiedys popieral gejow i sex grupowy??? Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Re: Janku kiedyś byłeś OK 07.07.09, 14:57 kaja75 napisała: > Janku co Ci się stało? Nie umiem pojąć jak wielkie zmiany w tobie zaszły. > Byłeś kiedyś świetnym człowiekiem i twoje poglądy nie były tak zaściankowe. > Czy to kolejna metoda na zarabianie pieniędzy? Bo nie wierzę ze tak myślisz > naprawdę > Twoja wielbicielka Nie jedna miernota zwietrzyła, że można utrzymać sie na powierzchni liżąc tyłki biskupom i rydzykowym moherkom. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy czy masz na mysli pewnego "polytyka" 07.07.09, 15:02 ksks3 napisał: > kaja75 napisała: > > > Janku co Ci się stało? Nie umiem pojąć jak wielkie zmiany w tobie > zaszły. > > Byłeś kiedyś świetnym człowiekiem i twoje poglądy nie były tak > zaściankowe. > > Czy to kolejna metoda na zarabianie pieniędzy? Bo nie wierzę ze > tak myślisz > > naprawdę > > Twoja wielbicielka > > Nie jedna miernota zwietrzyła, że można utrzymać sie na powierzchni > liżąc tyłki biskupom i rydzykowym moherkom. ktory wzial koscielny slub 20 pare lat po fakcie??? Odpowiedz Link Zgłoś