megan922 20.07.09, 10:09 Light up your face with gladness Hide every trace of sadness Śpiewa odwrotnie: najpierw light up... with sadness, potem hide every trace of gladness. Wychodzi nielogicznie, ale tak zaśpiewał. Oryginalnie jest odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michniak Piosenki na... smutki 20.07.09, 18:21 cyrk? to ma być cyrk ?!? to jest burdel a nie cyrk ! Mój dziadek jak miał burdel, to był cyrk a jeśli idzie o egzystencjalną stronę życia, to jest taki wiersz Philipa Larkina w tł. St. Barańczaka: Po co są dni? W dniach mieści się nasze życie. Jeden po drugim nastają I budzą nas ze snu. To w nich ma nam być dobrze: Gdzie żyć, jeśli nie w dniach? Ach, znaleźć na to odpowiedź, A zaraz zjawia się ksiądz I lekarz - obaj pędzą W długich płaszczach przez pola. i jest taka reklama Lancii, która chyba trawestuje wywód filozoficzny Williama Blake'a: To see a World a Grain of Sand And a Heaven in a Wild Flower, Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an hour. Tylko że Richard Gere chyba buddysta zen jest, nie ? a widziałem ostatnio film wyprodukowany przez Lwa Rywina. Główny bohater symuluje jak L4. Wiedźmin. Może se przerwe zrobi ? to nie peszek. To PECH i nie rozumię dlaczego lider liczącej się partii daje się prowokować takim chłystom. Ja po prostu nie słucham radiów w stylu shuffle od R do Z. Choć chyba się starzeję, bo częściej przełączam na Jedynkę Ale już wcześniej zauważyłem pewną prawidłowość, że z Billego the Kida staję się Pattem Garrettem. Takie westernowe uproszczenie I ciekawych czasów dożyliśmy, że komornik zostanie szefem publicznej tivi, a radiowej Dwójki już został... ornitolog a jeśli idzie o Willima Blake'a, to on też popełnił kiedyś the Smile, który analogicznie jak italiański capo di tutti capi jest a Smile over the Smiles widziałem też kiedyś Indianina, który pomylił Williama Blake'a. Ale Indianie już tak Majom a w aspekcie ostatniej Olimpiady pojawiło się wiele krytycznych uwag odnośnie łamania praw człowieka przez Pekin. Różnie tam jest, ale stopień rozwoju społeczeństw mierzy się stosunkiem do niepełnosprawnych. I o ile Chińczycy swobodnie pokonali pozostałych w klasyfikacji medalowej na Igrzyskach, to na Paraolimpiadzie wręcz ich zdeklasowali. Nie wiem, może to taka socjotechnika i o ile za Wielkim Murem zwykłych ludzi pozostawia się losowi, to hołubi się garstkę niepełnosprawnych wykorzystując ich jako argument w walce propagandowej. A może po prostu mają szacunek do starych i chorych Czego nie można powiedzieć o współczesnej Japonii, skąd kilkakrotnie dochodziły wieści, jak karetki bezskutecznie woziły poszkodowanych staruszków od szpitala do szpitala, aż dokonali żywota w czasie jazdy. Taka współczesna Ballada o Narayamie A u nas odbiera się ostatnie dotacje niezbędne do wydawania pism dla ociemniałych, a prezesi spółek o wątpliwych sukcesach w dziedzinie przygotowań do wielkiej imprezy sportowej otrzymują horrendalne premie no, a tu jak zwykle o d.... Maryni choć dotyczy to raczej past tense a dokładnie perfect to koniec p...dolenia tylko kto to docenia ? ja ostatnio znowuż jestem zahipnotyzowany Ormiaszkami z Układu Który Upad Odpowiedz Link Zgłoś
vallec Piosenki na... smutki 24.07.09, 23:01 Gratuluję wzrostu popularnosci.Nośne tematy dobra rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś