bianca07 12.08.07, 11:49 byliśmy na kolacji, ale jedzenie niewiele miało wspólnego z greckim, musaka bez porównania do tej na Krecie,a do tego podane gotoe surówki z firmy Szura, blee. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: beba Re: Tawerna Grecka Akropol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 12:26 Także rozczarowałam się. Niby to jedzenie greckie, ale ledwie poprawne. Ani te zapachy, ani smaki, ani klimaty, a wszystko mało przyprawione. Właściwie greckie tylko z nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Tawerna Grecka Akropol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 13:38 Łe, dwie ciury ze wsi wpuścili do Grecji? Za komuny pewnie wpierd...łyście po mlecznych barach, a teraz zajmujecie się krytyką. Takie kury domowe powinny same gotować a nie łazić po restauracjach i krytykować innych. Umiecie pewnie przypalać wodę na herbatkę :) Klimaty,zapaszki,smerdanie po jajach > ludzie to nie mają problemów tylko usadzą tyłek przed kompem i piszą tylko po to aby podważyć renomę firmy. Patrzeć ciotki na siebie i dopiero można pisać na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Tawerna Grecka Akropol IP: *.ztpnet.pl 12.08.07, 13:57 Sfrustrowany kucharz sie odezwal? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Tawerna Grecka Akropol IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.08.07, 14:49 Potwierdzam,że ta "tawerna grecka" to badziewie na maksa i jeszcze drogo. Ciekawe co to za knajpa,że jeszcze funkcjonuje .Pralnia jaka albo co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanuk Re: Tawerna Grecka Akropol IP: *.ztpnet.pl 12.08.07, 18:19 Zbychu chłopie, nie żołądkuj się tak. Na cerę szkodzi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turek Bucu Andrzeju, kultury ciebie nikt nie nauczył IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.07, 18:32 a może jesteś właścicielem tego badziewia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janis Re: Bucu Andrzeju, kultury ciebie nikt nie nauczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 22:12 Przez dwa lata mieszkałem w Grecji. Czasem jadłem w tawernach i wiem jak tam smakuje. Kiedy raz na dwa miesiace idę do greckiej to idę na posiłek, który trochę przypomni mi klimaty. Nie łamię sie tym, że dania inaczej smakują. Tak jest i tyle. Przez sześć lat mieszkałem w niemczech. Tam też zdarzało mi się odwiedzić jakąś grecką. Smak , klimat jak w Zielonogórskim Akropolu. Niestety nazwa restauracji nie gwarantuje w 100 % odświeżenia tego za czym tęsknię jak typowo grecki posiłek. Zgodzę się z jednym zapisem. Faktem jest, że od pewnego czasu podjeżdża wóz z gotowymi sałatkami. Widocznie ich kucharz szybko się męczy. Nie mamy się czym martwić. Cóż. Straca klientów i będą wypatrywac frajerów. Pozdrawiam - kalioreksi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sirtaki Re: Bucu Andrzeju, kultury ciebie nikt nie nauczy IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.08.07, 09:09 tak emocjonalny wpis andrzeja sugeruje, że jeśli nie jest on właścicielem, to na pewno kimś blisko zwiazanym z opisywaną restauracją. czy ktoś z was popisałby się, gdyby w necie pojawiła się krytyka jakiejś tam restauracyjki, kina czy innego miejsca? nie, bo kogo by to obchodziło. co do potraw, rzeczywiście odbiega to od jakości poznanej w grecji, ale nie ma co przesadzać. o tym, jak potrawa smakuje decyduje wiele okoliczności. nie zapominajmy, że dzieli nas jednak ok. 2 tys. km, jest inny klimat, produkty inaczej dojrzewają, jest inne mięso itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Bucu Andrzeju, kultury ciebie nikt nie nauczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 19:39 Ja już do tej restauracji nie pójdę. Także myślę, że ten gwałtownie reagujący gość musi mieć coś wspólnego z tym lokalem. W nikim neutralnym taka krytyka, a nie była przecież niegrzeczna, nie wywołałaby tych emocji. Boję się, że mógłby mnie tam zaatakować w taki sposób kelner, gdybym miała uwagi. Grecy to wspaniali ludzie. Jedzmy po grecku u Greków! Odpowiedz Link Zgłoś
bianca07 do Andrzeja 12.08.07, 20:17 jedz do Grecji, spróbuj prawdziwych greckich potraw w tawernach a wtedy będziesz sie wypowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: do Andrzeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 22:11 Nie pojedzie do Grecji bo ma wąskie horyzonty, a lubi tylko kaszankę i salceson. Niech dalej zmywa gary w tawernie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eech Re: do Andrzeja IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.08.07, 10:09 Facet pewnie był w Grecji palcem na mapie, w życiu nie jadł prawdziwych greckich , fantastycznych potraw, ale wysila się na marną i stronniczą krytykę. Prostak i tyle, szkoda prądu na takiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka X. Re: Tawerna Grecka Akropol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 14:07 A ja nie byłam w Grecji, niestety, ale też uważam, że kuchnia w Akropolu to zaden cud. Po prostu w miejscowej ofercie restauracyjnej wyróżnia się to miejsce fajnym klimatem, trochę innymi smakami. Ale fakt, że obsługa coraz bardziej wyluzowana, chyba przez dostatek klientów. No to może po prostu dajmy im od nas odpocząć, może zatęsknią i będą się bardziej starać? A surówki Sznura fajne są, ale przecież kucharz porządny ze wstydu by się zapadł pod ziemie podając "cudzesa"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Tawerna Grecka Akropol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 20:35 Czytam każdy post z osobna i wnioskuję że może i Andrzej jest z kręgu "Tawerny" ale Ty musisz być z konkurencji. Czy nie przyszło Tobie do głowy że pisząc o restauracji zwracasz na nią uwagę ? jest to albo reklama, albo antyreklama.To, że coś nazywa się Grecka nie oznacza że musi nią być. Czy każda pizza smakuje jak ta we Włoszech ? klimat Grecki ? a co to takiego ? obnosisz się ze swoim kulturowym obyciem, chcesz okazać jaki z Ciebie obiezyświat bo zaliczyłas Grecję ? Kilka lat demokracji zrobiło z tego kraju siedlisko snobów i cwaniaczków.Po diabła wnosisz wzmiankę o Tawernie ? nie masz zajęcia, czy tak bardzo zatrułaś się ich potrawami.Jedno jest pewne, osoba inteligentna nie zasiądze za komputerem aby wyrazic swoją opinię na tak błachy temat, ale zrobi to ktos kto zawsze i wszędzie szuka dziury w moście. Fotele w Grecji były wygodne, boy hotelowy dobrze stukał gdy stary leżał na masażu ? może o tym zdarzeniu opiszesz na swoim blogu. Ludzie się zmienili, ale w tym kraju to już przerastają samych siebie. Najgorzej jak ktoś wraca z wielkiego swiata do tej wiochy na zachodzie kraju, od razu przestaje wszystko smakować. Klimat to będziesz miała za kilka lat, może nie tylko Grecki ale wręcz tropikalny Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Tawerna Grecka Akropol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.07, 20:50 ja tez tam bylem z zona chcielismy zjesc o godz 21 30 cos malutkiego to nas wyprosili mowiac ze lokal otwarty do 22 i nic juz nie podaja bo kucharz juz poszedl do domu a szkoda bo mielismy ochote cos zjesc Odpowiedz Link Zgłoś
bianca07 Re: Tawerna Grecka Akropol 13.08.07, 21:32 tak się składa, że Polska to demokratyczny kraj i każdy ma prawo wyrazić swoją opinię:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RoMa Re: Tawerna Grecka Akropol IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.08.07, 22:37 Jeśli tam jest tak żle, to dlaczego tyle ludzi tam chodzi? Nie rozumiem tego. Umartwiają się, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Tawerna Grecka Akropol IP: *.ztpnet.pl 13.08.07, 22:47 Moze dlatego, ze rozne sa gusta? A moze ludzie sa tam pierwszy i ostatni raz? :) I najwazniejsze, moze nie wszyscy chodza tam na greckie zarcie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girasole Re: Tawerna Grecka Akropol IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.08.07, 14:28 niestety:) ale nie przesadzaj bianco z tą demokracją w Polsce:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Tawerna Grecka Akropol IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.08.07, 13:23 Każdej gospodyni z tej samej mąki wyjdą inne pączki w smaku i tak jest z knajpą , greckie produkty są inne i polskie też. Po co tyle złości, wystarczy zmienić lokol, jak nie smakuje i tyle Odpowiedz Link Zgłoś