cvgbhjui09o 21.07.09, 16:09 Patrz w lusterka. Motocykle są wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hektor_wektor Re: Poznań: Motocyklista potrącił kilkuletnie dzi 21.07.09, 16:28 Debilne hasło. Dwa dni temu, na drodze wylotowej z Monachium prowadzącej do zjazdu na autostradę, widziałem gościa na ścigaczu. Było ograniczenie do 60km/h i facet jechał równe 60km/h. Szacunek do prawa i przepisów, tego zdecydowanie brakuje polskim kierowcom z motocyklistami jest niewiele lepiej, bo są na "uprzywilejowanej" pozycji. Ale nie! Polak wie lepiej jak się korzysta z przepisów i jaki "debil" je tam wyznaczył. Żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Poznań: Motocyklista potrącił kilkuletnie dzi 21.07.09, 17:43 Nie ma żadnego przepisu, który dawałby motocyklistom jakiekolwiek przywileje. Odpowiedz Link Zgłoś
priller polecam douczanie z przepisów rd 21.07.09, 17:50 otóż istnieją przepisy różnicujące pozycję motocykli na drodze. co zaś się tyczy sedna artykułu, to nie widzę niczego, co odnosiłoby się do motocyklistów. bohaterem jest jakiś bandzior, który poruszał się akurat motocyklem. równie dobrze mógł być kierowcą czterokołowego bmw, audi albo nissana 350, czy jak to tam się nazywa, co jest chodliwe wsród chołoty. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Cóż,dziecko było za wolne 21.07.09, 18:18 Powinno iść po prawej stronie pasa,a tak szło lewym szybkim Odpowiedz Link Zgłoś
tuomasi Poznań: Motocyklista potrącił kilkuletnie dziec... 21.07.09, 16:31 Co za bełkot! Andersia jest kawał drogi od Starego Rynku. To nawet nie sa okolice Rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
calstop Re: Poznań: Motocyklista potrącił kilkuletnie dzi 21.07.09, 17:23 Czyzbys sugerowal, ze to wina kilkuletniego dziecka, ze nie mialo lusterka i w nie nie patrzylo? A moze odezwal sie syndrom oblezonej twierdzy? Jest wydarzenie i artykul, ktory przedstawia motocykliste w zlym swietle, to trzeba prewencyjnie dac odpor? Niewazne, jak to dokladnie bylo, ale racja motocyklistow musi byc? Cos jakby uderzenie w stol i odzywajace sie nozyce? Wierz mi, takie zachowanie przynosi skutki odwrotne od zamierzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
rafi1920 Re: Poznań: Motocyklista potrącił kilkuletnie dzi 21.07.09, 19:29 Jestem motocyklistą ale z tym co tu jest napisane się zgodzę... tacy motocykliści jak ten w artykule psują nasz wyzerunek... każdy nas spostrzega jak potencjalnych zabójców... Moim zdaniem powinno się surowiej karac motocyklistow ale kierowców samochodów również. Przykład.. Częste wypadki BMW. Odpowiedz Link Zgłoś
marek426 Poznań: Motocyklista potrącił kilkuletnie dziec... 21.07.09, 17:38 Kolejny debil-morderca.Dożywotnio eliminować z ruchu drogowego.Okoliczność dodatkowo obciążająca -ucieczka z miejsca wypadku. Obowiązkowo upublicznić jego dane osobowe dość "prawnej" ochrony przestępców. Chronić należy społeczeństwo -ostrzegać z kim mamy do czynienia!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka Re: Poznań: Motocyklista potrącił kilkuletnie dzi 21.07.09, 17:43 mareczku, uspokój się... Nikt nie został zamordowany. Napij się herbatki i poczytaj "Opowiadania o Żelaznym Feliksie" Odpowiedz Link Zgłoś
trrapez Re: Poznań: Motocyklista potrącił kilkuletnie dzi 21.07.09, 17:46 ciekawe ile może dostać. Może materialnie go szarpnąć - wartość motocykla + odebranie prawka na kilka lat - na wszystko, może z wyjątkiem karty rowerowej? Odpowiedz Link Zgłoś
rafi1920 Re: Poznań: Motocyklista potrącił kilkuletnie dzi 21.07.09, 19:30 Ja chociaż sam jestem motocyklistą, jemu dałbym 20 lat odsiadki. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Poznań: Motocyklista potrącił kilkuletnie dzi 21.07.09, 17:58 fanpanajurka napisał: > mareczku, uspokój się... Nikt nie został zamordowany. Nie. Dziecko jest hospitalizowane ze wstrząsem mózgu i nie wiadomo, jakie będą następstwa tego urazu Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka Re: Poznań: Motocyklista potrącił kilkuletnie dzi 21.07.09, 18:55 nessie-jp napisała: Czy ktoś musi zostać zamordowany, żeby ukrócono mordercze zapędy takich szaleńców, jak sprawca tego wypadku? wakacyjny potworze, a skąd ty wiesz, że ten motocyklista przyjechał do Poznania ze swej wioski, aby dać upust swojemu "szaleństwu" i "morderczym zapędom"? Nie życzę tego nikomu, a tobie w szczególności, ale wyobraź sobie tylko przez chwilę, że to Ty "zagadałaś" się przez komórkę i potrąciłaś dziecko... Ach nie! Ponieważ jechałaś samochodem - jesteś tylko zwyczajnym sprawcą wypadku. O szaleństwie i morderczych skłonnościach, nie może być mowy! ;) Groźną dla otoczenia kretynka to i owszem. Zupełnie jak ten motocyklista, w tej konkretnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Poznań: Motocyklista potrącił kilkuletnie dzi 21.07.09, 22:08 > wakacyjny potworze, a skąd ty wiesz, że ten motocyklista przyjechał do Poznania Nie rozumiem, o czym mówisz. Możesz jaśniej? > aby dać upust swojemu "szaleństwu" i "morderczym zapędom"? Ktoś, kto rozjeżdża ludzi na pasach na czerwonym świetle pędząc tak, że nie zdoła się nawet na ich widoć zatrzymać, jest po pierwsze chory psychicznie, a po drugie jest potencjalnym mordercą. Trudno z tymi faktami dyskutować, chyba że uważasz, iż rozjeżdżanie pieszych na pasach to żaden problem, każdemu się może zdarzyć, o czym w ogóle mowa... Odpowiedz Link Zgłoś
rafi1920 Re: Poznań: Motocyklista potrącił kilkuletnie dzi 21.07.09, 19:26 Zgadzam się że ten motocyklista był debilem totalnym. Gdybym go dorwał to chyba bym mu jaja wyrwal... ale nie każdy taki jest. Odpowiedz Link Zgłoś
dokto Re: Poznań: Motocyklista potrącił kilkuletnie dzi 21.07.09, 20:46 rafi1920 napisał: > Zgadzam się że ten motocyklista był debilem totalnym. Gdybym go dorwał to chyba > bym mu jaja wyrwal... ale nie każdy taki jest. Musiał by je mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
yeyq Stary Rynek ? 21.07.09, 17:45 Proponuję pismamowi najpierw spojrzeć w zumi.pl gdzie jest Stary Rynek a gdzie skrzyżowanie Królowej Jadwigi i Półwiejskiej . Odpowiedz Link Zgłoś
trrapez Re: Stary Rynek ? 21.07.09, 17:47 Może się komuś pomyliło ze Starym Browarem? yeyq napisał: > Proponuję pismamowi najpierw spojrzeć w zumi.pl gdzie jest Stary Rynek a gdzie > skrzyżowanie Królowej Jadwigi i Półwiejskiej . Odpowiedz Link Zgłoś
genkar Re: Stary Rynek ? 21.07.09, 17:56 trrapez napisał: > Może się komuś pomyliło ze Starym Browarem? albo z ulicą Ćwierćwiejską ? > > yeyq napisał: > > > Proponuję pismamowi najpierw spojrzeć w zumi.pl gdzie jest Stary > Rynek a gdzie > > skrzyżowanie Królowej Jadwigi i Półwiejskiej . Odpowiedz Link Zgłoś
priller a jakie to ma znaczenie? 21.07.09, 17:52 wobec faktu, że bandyta potrącił dziecko na przejściu? Odpowiedz Link Zgłoś
anna.444 Re: Stary Rynek ? 21.07.09, 18:18 yeyq napisał: > Proponuję pismamowi najpierw spojrzeć w zumi.pl gdzie jest Stary Rynek a gdzie > skrzyżowanie Królowej Jadwigi i Półwiejskiej . Ludzie,czy naprawde nie umiecie czytac ze zrozumieniem? Przeciez autor nie pisał, ze skrzyżowanie było przy Rynku, tylko że gość dalej uciekał.Ja jest z gminy pod miastem, to uciekał długo. Odpowiedz Link Zgłoś
klukwa Re: Poznań: Motocyklista potrącił kilkuletnie dzi 21.07.09, 18:07 Idiotyczne hasło. Niech motocykliści przestrzegają przepisów a odpowiedzialni kierowcy nie będą musieli prowadzić patrząc nieustannie w lusterka. Odpowiedz Link Zgłoś
priller co to ma wspólnego z motocyklistami? 21.07.09, 18:21 klukwa napisał: > Idiotyczne hasło. Niech motocykliści przestrzegają przepisów a odpowiedzialni > kierowcy nie będą musieli prowadzić patrząc nieustannie w lusterka. nigdy nie oczekiwałem, by ktokolwiek wypatrywał mnie nieusatnnie w lusterkach. oczekuję tylko, by wszyscy kierowcy (ci odpowiedzialni nikomu nie wadzą) przed manewrem sprawdzali w lusterkach, czy nie wymuszają pierszeństwa. nigdy nie oczekiwalem, by kierowcy aut ustępowali mi miejsca w korkach, bo trudno od każdego oczekiwać kultury i życzliwości. to rzekłwszy, motocyklowe hasło istotnie jest idiotyczne - daje pojęcie o intelektualnym poziomie społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
rafi1920 Re: Poznań: Motocyklista potrącił kilkuletnie dzi 21.07.09, 19:11 Takiś cwany ? Opisze ci pewną sytuację która zdarzyła mi się w tym sezonie... Jadę sobie uliczkami Bydgoszczy, skręcam w uliczkę gdzie dozwolona prędkośc to 30km/h więc jadę mniej więcej tyle ile przepisy mi nakazują. Jechał przede mną samochód... Ok.10km/h postanowiłem go wyprzedzic... Zabrałem się do wyprzedzania a ten bez kierunkowskazu, ani innych oznak skrętu... zajechał mi drogę. Przywaliłem mu w lewe drzwi kierowcy. Gdy wyszedł bez wachania postanowiłem zadzwonic po policje. I jak tutaj kierowcom nie wpajac o tych walonych lusterkach... wadzi wam spojrzec raz, albo dwa ? Kobiety juz z tego co widze patrzą często... ale mężczyźni uważają się za lepszych niż są... wielu kierowców to typowe ZERA. Takie jest moje osobiste zdanie i tego zdania nie zmienie... Szczegolnie że jeżdżę od 9 lat i wiem co się dzieje na naszych drogach. PS: tak tylko dodam... Ujeżdżam ścigacza/szlifierke. Wiec prosze mi tutaj motocyklistow nie wrzucac do jednego wora... bo nie każdy jest jaki jest. Co do tego motocyklisty, który potrącił dziecko i zwiał... Jaja bym ci skur... urwał chyba na miejscu ! Odpowiedz Link Zgłoś
nowak11 Motorkowcy to w większości buraki... 21.07.09, 18:20 ...o inteligencji porównywalnej z gaźnikiem! A te ich brednie o wolności, wietrze we włosach... A kaski noszą po to, aby nie było widać ich tępych facjat!;))) Odpowiedz Link Zgłoś
rafi1920 Re: Motorkowcy to w większości buraki... 21.07.09, 19:21 Gdybyś chociaż wiedział co to gaźnik... Burakiem nazwij siebie... co jak co ale w Bydgoszczy każdy motocyklista z drugim motocyklistą bardzo się szanują... w BDG mamy też kulturalnych kierowców samochodów, choc zdarzają się tępi. Co jak co ale tylko w necie sie o nas źle wypowiadają... z opini ogolnej wiem ze w Bydgoszczy lubią motocyklistów. Odpowiedz Link Zgłoś
tokmada konfiskata maszyny, zakaz i więzienie!!! 21.07.09, 19:15 Mam na swoim koncie kilkanaście lat jazdy na motocyklach. W każdych warunkach i o każdej porze roku (nawet w zimie). I jestem cały i żyję! Obecnie większość tzw. "motocyklistów" to sezonowi szpanerzy. Byle szybciej, byle głośniej... Czy nie? Chętnie widziałbym takich na oblodzonej, grudniowej jezdni:) Śmiechu byłoby od groma... Zapomnij. Zbyt zimno dla "takich". Ale gdy ciepło w du...ę, wyciągają motorki kupione przez tatusiów i pędzą bezmyślnie na oślep... To w skrócie. Taki - jak wzmiankowany w artykule użytkownik motocykla (nie motocyklista!) - powinien być pozbawiony dożywotnio prawa jazdy (za głupotę i brak wyobraźni), pozbawiony maszyny (na pokrycie kosztów leczenia) i - dodatkowo - wsadzony do paki na parę miesięcy. Zbyt restrykcyjne? A dlaczegóż? Tacy psują opinię prawdziwym motocyklistom, jeżdżącym z "oczami dookoła głowy", myślącym i kulturalnym na drodze... Poprze mnie jakiś prawdziwy motocyklista? Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka Re: konfiskata maszyny, zakaz i więzienie!!! 21.07.09, 19:27 tokmada napisał: Poprze mnie jakiś prawdziwy motocyklista? Ja cie nie poprę.Ale ja nie jestem "prawdziwym motocyklistą" ;) Ty to co innego. Do czasu, aż przytrafi ci się jakieś "zdarzenie drogowe" i nie zostaniesz szybciutko zakwalifikowany do grona "szalonych morderców", "dawców" i innych "debili"... :-D Odpowiedz Link Zgłoś
tokmada Re: konfiskata maszyny, zakaz i więzienie!!! 21.07.09, 19:38 fanpanajurka napisał: > tokmada napisał: > Poprze mnie jakiś prawdziwy motocyklista? > > Ja cie nie poprę.Ale ja nie jestem "prawdziwym motocyklistą" ;) > Ty to co innego. Do czasu, aż przytrafi ci się jakieś "zdarzenie drogowe > " i nie zostaniesz szybciutko zakwalifikowany do grona "szalonych morderców", " > dawców" i innych "debili"... :-D Skoro "nie jesteś" - nie wiesz - zrozumiałe - o czym piszę... Cóż... Jakoś przez kilkanaście lat nie zostałem : "zakwalifikowany do grona szalonych morderców, dawców i innych debili". Może jak wielu innych MOTOCYKLISTÓW nie mam do tego predyspozycji? Może tak być? I wątpię, bym miał. I wiem, że wielu dosiadających swe rumaki też nie ma. Na szczęście:) W porządku, Przyjacielu. Wiem, że Twoja opinia jest wypaczona przez wspomnianych wcześniej "użytkowników motocykli". Ale nie wszyscy tacy są, zapewniam. A ilu - nawiasem mówiąc - kierowców samochodów jest podobnych?:)To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka Re: konfiskata maszyny, zakaz i więzienie!!! 21.07.09, 20:12 tokmada napisał: Skoro "nie jesteś" - nie wiesz - zrozumiałe - o czym piszę... Jassssne. Piszesz szyfrem zrozumiałym tylko dla "prawdziwych motocyklistów"... :-D Cóż... Jakoś przez kilkanaście lat nie zostałem : "zakwalifikowany do grona szalonych morderców, > dawców i innych debili". Może jak wielu innych MOTOCYKLISTÓW nie mam do tego predyspozycji? Może tak być? Oczywiście, że może. Ale może też być tak, że nie miałeś do tej pory tej odrobiny pecha...który trafia też czasem motocyklistów pisanych wielkimi literami. A wtedy jak amen w pacierzu zostaniesz "szalonym mordercą" i nikt nie będzie przejmował się twoimi opowieściami o zimowych jazdach po oblodzonym asfalcie. To nawet może zostać wykorzystane przeciwko tobie... Pamiętaj, nie jesteś sam na drodze...Naprawdę może być różnie. Przyjacielu. Odpowiedz Link Zgłoś
rafi1920 Re: konfiskata maszyny, zakaz i więzienie!!! 21.07.09, 19:35 Również jestem motocyklistą i popieram słowa przedmówcy... Szpanerzy są wszędzie... sam jeżdżę szlifierkąm, nawet w zimę... ale jeśli chce się wyszalec jade na totalne odludzie, lub zamknięte obiekty typu Lotnisko... i tak testuje swoje możliwości. Zgadzam się co do prawa jazdy, zakazu i więzienia... to ewidentnie zmniejszyło by zapał fanów szybkiej jazdy po drodze publicznej. Tak poza tym... Miej szacunek do kierowców samochodów a oni będą mieli szacunek dla ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: konfiskata maszyny, zakaz i więzienie!!! 21.07.09, 22:15 > ale jeśli chce się wyszalec > jade na totalne odludzie, lub zamknięte > obiekty typu Lotnisko... i tak testuje > swoje możliwości. Twoje słowa powinni kazać przepisywać tym debilom-szpanerom po 100 000 000 000 000 razy, żeby wreszcie zrozumieli. Ale i tak małe szanse, że dotrze Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-rr Re: konfiskata maszyny, zakaz i więzienie!!! 22.07.09, 04:52 Tokmada,skoro jeżdzisz nawet po oblodzonych drogach,to rozumiem że nie na sporcie.Łatwiej uchodzić za normalnego jeżdżąc na armaturze lub podobnych wynalazkach,ale nie miej złudzeń jak Ci się noga powinie i spowodujesz poważny wypadek/nie ma ludzi nie omylnych/to spadniesz na samo dno w oczach tych o których względy tak się troszczysz.Trzeba robić swoje i brać odpowiedzialność za swoje czyny i nie oczekiwać taryfy ulgowej.ps. A wszyscy mający inne zdanie mogą mnie cmoknąć/nie powiem w co/. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: konfiskata maszyny, zakaz i więzienie!!! 22.07.09, 15:34 > ale nie miej złudzeń jak Ci się noga > powinie i spowodujesz poważny wypadek/ Zaraz, zaraz. Kolego. Ty chyba mylisz pojęcia. Co innego przypadkowy wypadek, który może się zdarzyć każdemu, nieważne czy jeździ samochodem, motocyklem, motorynką, czy na hulajnodze. A co innego rozmyślne łamanie przepisów z całą świadomością tego, że -- przejeżdżając na czerwonym świetle i pędząc przez centrum miasta Odpowiedz Link Zgłoś
pinusek Re: konfiskata maszyny, zakaz i więzienie!!! 22.07.09, 15:56 Ok. 35 lat temu przez ponad pół godziny ujeżdżałem po bezdrożach motocyklem WSK 125 , więc chyba też jestem prawdziwym motocyklistą? A tak poważniej: szczerze żałuję , że wśrod Was tak niewielu normalnych... Ubolewam , bo muszę "współjeździć" z Wami po tych samych drogach. Gdzieś tam się obawiam ,że jak w odległości mniejszej niz kilometr ode mnie wypier...i się jakiś niedoswiadczony , często nastoletni tuman , to mogę łatwo zostać oskarzony o zajechanie drogi , wymuszenie pierszeństwa itp. Porządni , rozsądni , uważni motocykliści! Strasznie Was , procentowo , mało.... Jednak.... nie pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
rafi1920 Dane Statystyczne Policji 21.07.09, 19:37 Moim zdaniem powinni w takich artykułach dodawac z jaką prędkością dany motocyklista przemieszczał się na ulicy i jakie ograniczenie ona miała. I przy okazji zamieszczac zdjecie delikwenta... dzieki temu nie wszyscy motocyklisci byliby wrzucani do jednego wora... Odpowiedz Link Zgłoś
fastaxe77 Re: Dane Statystyczne Policji 21.07.09, 19:51 rafi1920 napisał: Moim zdaniem powinni w takich artykułach dodawac z jaką prędkością dany > motocyklista przemieszczał się na ulicy Podają, podają. Z reguły jest to od 150 do 220 km/godz. A w tej Bydgoszczy... to tak słodko chyba nie jest, jak piszesz...;) (,,,)Na czerwonym świetle zatrzymał motor tuż przy nieoznakowanym volkswagenie passacie, prowadzonym przez Karabana. - Policjant wyskoczył z samochodu, rzucił Dawida na maskę, przystawił mu pistolet do głowy i skuł kajdankami - opowiada oburzona matka chłopaka. - Potem syknął: "No co, Procent, doigrałeś się, masz szczęście, że są tu świadkowie". Posługiwał się pseudonimem syna, bo go znał - tłumaczy.(...) miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,48722,5052415.html Odpowiedz Link Zgłoś
rafi1920 Re: Dane Statystyczne Policji 21.07.09, 19:56 Tutaj jest mowa o PROCENCIE (stunter z Bydgoszczy) Szkoda że nie dodali że między samochodami jechał sobie na tzk. "Wolnej Gumie". Policjant wyskoczył chciał go zatrzymac to on zaczął się sadzic... doskonale znam tą sprawe i tego delikwenta... Mogłbym podac cale jego dane ale nie chce chłopakowi psuc kariery Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka Re: Dane Statystyczne Policji 21.07.09, 20:31 rafi1920 napisał: Mogłbym podac cale jego dane ale nie chce chłopakowi psuc kariery O dzięki ci rafi, Wielki MOTOCYKLISTO! To ten PROCENT, jednak robi jakąś karierę? A co z twoją karierą? Czyżby lekka zawiść? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rafi1920 Re: Dane Statystyczne Policji 21.07.09, 21:25 Owszem robi karierę... Jest znany w BDG jako stunter głównie dzięki Lajtowcom. Czy zawiśc ? No chyba nie... nie chciałbym byc taki jak on. Mam swój styl jazdy i swoje zainteresowania... Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka Re: Dane Statystyczne Policji 21.07.09, 22:22 rafi1920 napisał: (...)Jest znany w BDG jako stunter głównie dzięki Lajtowcom.(...) No to teraz jego "kariera" legła w gruzach, a Lajtowcy obgryzają paznokcie ze strachu, że się wydało. :-O (...)No chyba nie... nie chciałbym byc taki jak on. Mam swój styl jazdy i swoje zainteresowania...(...) Hmm. Czyli chyba całkowicie nie jesteś pewny... Całe szczęście, bo może też jesteś delikwentem... Odpowiedz Link Zgłoś
fastaxe77 procent 22.07.09, 00:17 nie jest zły ten delikwent ;) www.youtube.com/watch?v=7AXZxDGwS8Q www.youtube.com/watch?v=NnQl39aaMS8 www.youtube.com/watch?v=ZpvcTWU3RgY Odpowiedz Link Zgłoś
tokmada Re: Dane Statystyczne Policji 21.07.09, 19:59 rafi1920 napisał: > Moim zdaniem powinni w takich artykułach dodawac z jaką prędkością dany > motocyklista przemieszczał się na ulicy i jakie ograniczenie ona miała. > > I przy okazji zamieszczac zdjecie delikwenta... dzieki temu nie wszyscy > motocyklisci byliby wrzucani do jednego wora... Dokładnie. Dzięki, że dołączyłeś... Coś to pomoże? Sądzisz? Przecież i tak "przygłupów" na motorach jest dużo. Przez takich mamy taką opinię:( Osobiście wątpię by dalszy ciąg tej histo(e)rii nastąpił... Jak wiele innych spraw: rozdmuchane ...i cisza. I tak zostanie. I pewnie jak będziesz, Przyjacielu, jechać swoją maszyną - cokolwiek zrobisz sensownego, jak najbardziej będziesz uważał na drodze, bez względu na kulturę za kierownicą - będziesz i tak wrzucony do tego wora... Jak już każdy z nas. Odpowiedz Link Zgłoś
rafi1920 Re: Dane Statystyczne Policji 21.07.09, 20:06 To jest niestety, nieuniknione... ale zdażają się wręcz przemili kierowcy. Ostatnio trafiłem na jakiegoś łysego łebka w BMW który mi wymusił... jak tylko zatrzymałem się na światłach obok niego to uchylił szybę i przeprosił za swoje zachowanie na drodze. Inny przykład... rozłączył mi sie kabelek z tyłu i nie miałem światła... jeden kierowca specjalnie wjechal na chodnik, wysiadł i powiedział mi że światło z tyłu mam popsute... podziękowałem, uśmiechnął się i odjechał. Mam szacunek dla kierowców samochodów i chciałbym żeby oni mieli szacunek dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tokmada Re: Dane Statystyczne Policji 21.07.09, 20:15 :) Sympatyczne. Każdy jest człowiekiem, bez względu na to czym się przemieszcza. I każdy może być mordercą bez względu na to czym jeździ. Wszystko zależy jedynie od wyobraźni i kultury. Wiem, że wśród "zapuszkowanych" (dla niewtajemniczonych: samochodziarzy) jest wielu życzliwych gości. Sam też bywam w puszce:) Wszystko zależy od nas samych... Odpowiedz Link Zgłoś
rafi1920 Re: Dane Statystyczne Policji 21.07.09, 20:21 Również jestem kierowcą samochodu ale mój samochód więcej stoi niż jeździ... jest ładna pogoda to ją wykorzystuje. :D Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
tokmada Re: Dane Statystyczne Policji 21.07.09, 20:26 :) Zrobił nam się tu mały czat:) Dzięki, wzajemnie... Może kiedyś pozdrowimy się na trasie. Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka Re: Dane Statystyczne Policji 21.07.09, 20:41 tokmada napisał: I pewnie jak będziesz, Przyjacielu, jechać swoją maszyną - cokolwiek zrobisz sensownego, jak najbardziej będziesz uważał na drodze, bez względu na kulturę za kierownicą - będziesz i tak wrzucony do tego wora... Jak już każdy z nas. No widzisz, przyjacielu. A zapierałeś się jak żaba błota, że "szaleni mordercy" i "debile" oraz "dawcy" to ci "inni".Ty jesteś MOTOCYKLISTĄ... A tu ZONK! :-D Odpowiedz Link Zgłoś
rafi1920 Re: Dane Statystyczne Policji 21.07.09, 21:27 On tylko stwierdził jakie zdanie mają o nas puszkarze... Odpowiedz Link Zgłoś
tokmada Re: Dane Statystyczne Policji 21.07.09, 21:34 Rafi1920 pod moją nieobecność stanął w mojej obronie. Dzięki wielkie! Tak właśnie! Przyjacielu "Fanpanajurka", nie łap się słów wyrwanych z kontekstu wypowiedzi, proszę. Przeczytaj całe nasze wypowiedzi i potraktuj jako całość - wówczas nie będzie jakichkolwiek podstaw dla Twoich, Przyjacielu, słów... Odpowiedz Link Zgłoś
tokmada Re: PPP 21.07.09, 22:34 :) Dzięki. W czym nasze nieporozumienia? Podam przykład... Kierowcy czarnych BMW z przyciemnionymi szybami - to mafiozi:). Tak przynajmniej się jakoś utarło w społecznej świadomości... Czyż nie? I -dajmy na to - ktoś ma takie autko, ale ze światem przestępczym nie ma nic wspólnego - jest wrzucany do jednego wora (sic!) z mafiozami... A on tylko marzył o takiej bryce i swe marzenia ziścił. Czy może ktoś taki czuć się oburzony na zaszufladkowanie wraz z przestępcami? Pewnie! Bo na jakiej podstawie? Tylko dlatego, że jeździ podobnym autem? Ale tak niestety jest... I podobnie jest z Motocyklistami. Nie wszyscy są takimi jak przestępca na motocyklu z artykułu. I to chyba wszystko wyjaśnia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka Re: PPP 22.07.09, 12:25 Chyba mnie nie zrozumiałeś...przyjacielu. Nie dziękuj. Odpowiedz Link Zgłoś
szy76mk !!!!odp**erdolcie się od motocyklistów!!!! 22.07.09, 00:52 POCZYTAJCIE SOBIE TUTAJ... forum.gazeta.pl/forum/w,508,22049314,98123423.html ... A TERAZ ZAPRASZAM NA FORUM SAMOCHODOWE... MACIE ZDECYDOWANIE WIĘCEJ POWODÓW DO WYLEWANIA SWEGO JADU... Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka podyskutujcie sobie np tutaj: 22.07.09, 22:06 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6740440,Poscig_we_Wroclawiu__BMW_splonelo__trzy_osoby_nie.html prawda, że miło? Odpowiedz Link Zgłoś