apodemus 21.07.09, 20:30 Hanka się wreszcie "odblokowała" i zaczęła mówić z sensem. Tak trzymać. Mam nadzieję, że działania wobec tych zadymiarzy, nie wiedzieć czemu zwanych "kupcami", będą konsekwentne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anwad "Nie mam zamiaru walczyć z bazarami" 21.07.09, 20:36 Czyje to słowa z kampanii wyborczej? Tak, nie mylicie się - to słowa obłudnicy z Platformy Obłudników. Źródło: www.kupcy.org.pl/p_061024.php Odpowiedz Link Zgłoś
arspen Zadymiara z piwem! To jest właśnie KDT 21.07.09, 20:42 Gratulujemy tej pani genialnego wpływu na wizerunek "kupców" :) Odpowiedz Link Zgłoś
pepino123 Twarda babka, świetny prezydent i 21.07.09, 20:53 mimo że nie jestem zwolennikiem PO to w najbliższych wyborach zaglosowalbym na HGW. Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 Nareszcie ta szpetna rudera zniknie z centrum i 21.07.09, 21:01 Nareszcie ta szpetna rudera zniknie z centrum i prawo bedzie respektowane Odpowiedz Link Zgłoś
forum.humorum.defekalium Biedyonka/Hiszpanie zayobi, polaczki na bezyobocie 21.07.09, 21:21 O czym polskie ciule nie wiedzą to to, że zyski kupcow z tych blaszaków ZOSTAJA W POLSCE. I tu sa wydawane. Może stoisko z blachy nie wyglada fajnie, ale kasa z niego to zysk POLSKI. A wszelkie supeymaykety i sieci osiedlowe przynależą do fiym zagranicznych. Kasa woyami wypływa z kyaju. Taka bieyonka np. to nic innego jak Jeyonimo Maytins, któye cały zysk wywozi z polski. Do Hiszpanii. Co tu zostaje? No z 700 złotych pensji zamęczonej kasjeyki stojącej na kasie cały dzień, ktoyej nawet nie pozwolą pójść się wysikać pl.wikipedia.org/wiki/Biedronka_(sieć_handlowa)#Oskar.C5.BCenia_o_naruszenia_praw_pracowniczych Polska ma UJEMNY BILANS OBYOTÓW BIEŻĄCYCH. OD 1996 yoku. yok / bilans obyotow w milionach złotych 1994 2 169 1995 2 070 1996 -8 801 1997 -18 846 1998 -24 110 1999 -49 542 2000 -44 885 2001 -24 113 2002 -22 467 2003 -21 275 2004 -37 383 2005 -12 052 2006 -28 908 2007 -54 994 2008 -69 206 www.nbp.pl/statystyka/bilans_platniczy/bop_r_1994_2008.xls Likwidacja stanowisk kupieckich tylko pogoyszy ten bilans. Idac dalej tą dyogą niedługo styacicie pyacę i bedziecie wpieydalac ściane. Polska własnie obyała silny kurs na Białoyuś. wtedy pojdziecie se do muzeum na ktoye nie będzie was stać a któye wam bufetowa zbuduje zamiast źyódła dochodów dla kyaju. Odpowiedz Link Zgłoś
tomeu Re: Biedyonka/Hiszpanie zayobi, polaczki na bezyo 21.07.09, 22:02 Wszystko dobyze, ale Jeyonimo Maytins to firma z Poytugalii. Odpowiedz Link Zgłoś
forum.humorum.defekalium Soyyy, miała być Poytugalia, pokyęciło mi się, dzi 21.07.09, 22:14 ękuję za popyawienie mnie Odpowiedz Link Zgłoś
wetuje_pomylonych oto jak PO "wspomaga" przedsiebiorczosc palka i ga 22.07.09, 02:23 zem w biznes biednych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: oto jak PO "wspomaga" przedsiebiorczosc palka 22.07.09, 02:43 wetuje_pomylonych napisała: > zem w biznes biednych ludzi Co jeszcze ci się kojarzy z PO? Same złe rzeczy pewnie, co? A jest jakaś partia twoja ukochana? Co cię ogrzeje i ubierze, przytuli i buziaka da na dobranoc? Niespokojne myśli uładzi i da poczucie bezpieczeństwa pamiętając abyś na basen w czepku chodził i majtki świeże co rano zakładał? Masz już diabła - to PO. A co z aniołami? Dorobek na forum masz zdumiewający - 3 posty. To dużo. Trzy ciężkie kawałki tekstu, dużo pracy i starań - każdy o PO. Zazdroszczę forumowego celu prostego i mocnego jak wiązka lasera. To PO. Działaj. Albo wróć do poprzedniego nicka :D Odpowiedz Link Zgłoś
wetuje_pomylonych Re: oto jak PO "wspomaga" przedsiebiorczosc palka 22.07.09, 03:33 unhappy napisał: > wetuje_pomylonych napisała: > > > zem w biznes biednych ludzi > > Co jeszcze ci się kojarzy z PO? ty mi sie kojarzysz np > > Albo wróć do poprzedniego nicka :D a ty wroc do wiezienia zebys mogl znow zaglosowac na swego "siefa" Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: oto jak PO "wspomaga" przedsiebiorczosc palka 22.07.09, 07:23 wetuje_pomylonych napisała: > unhappy napisał: > > > wetuje_pomylonych napisała: > > > > > zem w biznes biednych ludzi > > > > Co jeszcze ci się kojarzy z PO? > ty mi sie kojarzysz np Dlaczegóż to? Możliwe, żeby był AŻ TAK zły jak PO? > > Albo wróć do poprzedniego nicka :D > > a ty wroc do wiezienia zebys mogl znow zaglosowac na swego "siefa" No napisz. Czego się wstydzisz? Nie podasz nazwy swojej ukochanej partii? To wstyd jakiś czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
aplus czy ty jestes tak glupi czy tak wredny? Ci ludzie 22.07.09, 18:31 to awangarda wolnego rynku, tak tworzy sie polska klasa srednia ale POpaprane wyksztalciuchy oczywiscie paluja i gazuja bo dziadek z Wermachtu tez "musial". Moglbys sie wyksztalciuchu uczyc podstaw ekonomii od tych dzielnych kupcow bo wiedza wiecej niz ten twoj Balcerowicz, Osiatynski razem wzieci do kupy co najwyzej. Wszystko co maja zawdzieczaja uczciwej pracy a nie zlodziejskiej prywatyzacji. Sami stworzyli sobie miejsca pracy ktore niszcza takie gnidy jak ty. Ich krew i krzywda jest teraz i na twoich rekach i twoich bachorow - do 7-go pokolenia jak podaje pismo. Odpowiedz Link Zgłoś
zorkaaa5 Re: Biedyonka/Hiszpanie zayobi, polaczki na bezyo 21.07.09, 22:07 Zanim sie wypowiesz to sprawdz chlopczyku/dziewczynku fakty: za deficyt na rachunku obrotow biezacych nie odpowiadaja w głownej mierze dywidendy (stanowią niewielka czesc) a glownie obrot towarowy: Polacy duzo importuja i tyle. Chocby wszystkie sieci handlowe wyplacaly dywidendy polskim wlascicielom to nic by na rachunku obrotow biezacych sie nie zmienilo. pozatym jak przyszedl kryzys do Polski to zauwaz ze na rachunku obrotow biezacych od razu pojawila sie nadwyzka (slaby zloty=drogi import=klienci preferuja krajowe bo tansze) kiedy wroci matematyka obowiazkowa na maturze? kiedy beda podstawy ekonomii w szkole sredniej? bez podstawowej wiedzy to spoleczenstwu wszyscy politycy kity wciskaja, (a jak przemowia i to nie wazne z jakiej partii to rece mozna tylko zalamywac...) a ludzie sie nie zastanawiaja dlaczego dziura w budzecie skad takie a nie inne podatki...dlaczego potrzebne sa reformy... Odpowiedz Link Zgłoś
forum.humorum.defekalium Re: Biedyonka/Hiszpanie zayobi, polaczki na bezyo 21.07.09, 22:35 zoykaaa5 napisała: > Zanim sie wypowiesz to sprawdz chlopczyku/dziewczynku fakty: za deficyt na > rachunku obrotow biezacych nie odpowiadaja w głownej mierze dywidendy (stanowią > niewielka czesc) a glownie obrot towarowy: Zdecydowanie nie "głównie". Dane z tego aykusza co podawałem do niego adyes. Saldo obrotów towarowych -58 553 Saldo dochodów -41 683 Saldo transferów bieżących 18 334 Saldo usług 12 696 Widzisz? Pieywsze twoje zdanie i juz wyszło, że manipulujesz. > Polacy duzo importuja i tyle. Chocby > wszystkie sieci handlowe wyplacaly dywidendy polskim wlascicielom > to nic by na rachunku obrotow biezacych sie nie zmienilo. Piepszenie komusze. Każdy element handlu i każdy zysk się liczy. Idąć twoim tokiem myślenia każdy mógłby przestać płacić podatki tłumacząc to, że "jego akurat pojedyczne niepłacenie podatku nic nie zmieni w skali kyaju". > pozatym jak przyszedl kryzys do Polski to zauwaz ze na rachunku obrotow > biezacych od razu pojawila sie nadwyzka (slaby zloty=drogi import=klienci > preferuja krajowe bo tansze) W 2008 mieliśmy jeden z najwyższycy deficytów w histoyii: -69 206 milionów. > kiedy wroci matematyka obowiazkowa na maturze? kiedy beda podstawy ekonomii w > szkole sredniej? Uwagi nieistotno-poboczno-gówienne czyli znak końca twoich aygumentów. Cieniutka jesteś. Dalej nie cytowałem, bo to styata czasu a meritum zeyo. Odpowiedz Link Zgłoś
janina38 Re: Biedyonka/Hiszpanie zayobi, polaczki na bezyo 22.07.09, 10:10 Masz 100 % rację.Ale dlaczego nasza państwowa TVP zamiast głupawych audycji ( np ok 18 godz z prymitywnymi pioseneczkami) nie nadaje prostych lekcji ekonomii? albo prawa? Nie wszyscy mają dostęp do tematycznych kanałów.Może domorośli ( wiekowi z reguły) ekonomiści, prawnicy , nauczyliby się czegoś.A Hanna to zuch kobieta,gdzie chłopy na czele z Najjaśniejszym chowali głowiny w piach Ona zachowała się jak MEN, nie czekając na "preferencję". Odpowiedz Link Zgłoś
tuitam_online Ale PeKiN i Centralny zostaną 22.07.09, 01:06 I niezależnie od tego co będzie zamiast KDT nie będzie to wyglądało dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
szabo Re: "Nie mam zamiaru walczyć z bazarami" 21.07.09, 20:43 Zadnemu bazarowi poza tym, ktory i tak mial zniknac nic sie przeciez nie stalo. Wreszcie nawet ruszaja remonty placow handlowych, zaniedbane zupelnie przez poprzednia ekipe i pierwsza polowe obecniej. Ale w jednym masz racje, to byl bazar... zwykly bazar, w samym sercu mojego miasta. Na takie rzeczy jest miejsce na przedmiesciach ale nie w samym cemtrum. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: "Nie mam zamiaru walczyć z bazarami" 21.07.09, 20:47 Bzdura. Z tego, co wiem, próbuje się zlikwidować np. bazar na Banacha. Nie ma znaczenia głos emerytów i rencistów, którzy mogą tam kupować żywność trzy razy tańszą niż w sklepie. Teren musi być oddany swoim. Odpowiedz Link Zgłoś
typson Re: "Nie mam zamiaru walczyć z bazarami" 21.07.09, 20:49 jakim cudem zywnosc kupiona w tesco i sprzedana przed tesco na bazarze ma być tańsza? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: "Nie mam zamiaru walczyć z bazarami" 21.07.09, 20:51 Byłam raz sprawdzić ceny. Przykład: chleb - 1,20 zł, kajzerki - 16 gr. Dla ludzi biednych to duża różnica w porównaniu do cen sklepowych. Odpowiedz Link Zgłoś
megan333 Re: "Nie mam zamiaru walczyć z bazarami" 21.07.09, 20:58 Rzeczywiście jest taniej. Natomiast bazar nie ma być zlikwidowany a zmodernizowany i na czas tejże modernizacji kupcy mają się przenieść. Żeby potem wrócić do o niebo lepszych warunków niż te, w któryh teraz handlują Odpowiedz Link Zgłoś
ja_biedronka_pstra [...] 21.07.09, 21:51 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka_na_cyfrowym_kontynencie Re: bazar na Banacha 21.07.09, 23:32 anwad napisała: > Z tego, co wiem, próbuje się zlikwidować np. bazar na Banacha. > Nie ma znaczenia głos emerytów i rencistów, którzy mogą tam > kupować żywność trzy razy tańszą niż w sklepie. Teren musi być > oddany swoim. Burmistrz Ochoty twierdzi, że bazar na Banacha będzie, ale cywilizowany. Wyobrażam sobie taki blaszak jak na Placu Defilad i każdy będzie miał swój box. W tej chwili robi wrażenie trzeciego, nawet czwartego świata. Ceny warzyw i owoców na samym bazarze są trochę niższe, (na pewno nie trzykrotnie), natomiast bardzo tanio można kupić na chodniku przed bazarem, ale to są odpadki, np. gnijące jabłka, papryka wykrojona. Ceny mięsa i wędlin w budkach są podobne, jak w Hali Banacha. Odpowiedz Link Zgłoś
tuitam_online Re: "Nie mam zamiaru walczyć z bazarami" 22.07.09, 01:07 szabo napisał: > Zadnemu bazarowi poza tym, ktory i tak mial zniknac nic sie przeciez nie stalo. Na Banacha HGW zamierza też likwidować... Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: "Nie mam zamiaru walczyć z bazarami" 22.07.09, 01:48 tuitam_online napisał: > szabo napisał: > > > Zadnemu bazarowi poza tym, ktory i tak mial zniknac nic sie > przeciez nie stalo. > Na Banacha HGW zamierza też likwidować... Powiedziała ci to? Odpowiedz Link Zgłoś
bel_fer Re: "Nie mam zamiaru walczyć z bazarami" 21.07.09, 21:02 Manipulujesz tekstami koleś, a może przeczytaj ten fragment: www.kupcy.org.pl/p_060707.php Widzisz, że to zwykłe cwaniactwo tych "kupców"... Już nie ma komuny koleś.... Mamy kapitalizm i prawo powinno coś znaczyć, a nie WARCHOLSTWO... koleś... Mnie też "skasowali" zakład i musiałem się wysilić i poszukać innej pracy... najłatwiej jest rzucać kostką brukową i obrażać się na kapitalizm... Zawsze możesz pojechać na Białoruś... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
vladcs Re: "Nie mam zamiaru walczyć z bazarami" 21.07.09, 21:04 No i w czym problem, PiSaczu? Żadnemu bazarowi nic sie nie stało. Wyrzucono z nieruchomości osoby NIELEGALNIE ją zajmujące. W dodatku bezczelnie drwiące z prawa. Nie ma umowy = do widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: "Nie mam zamiaru walczyć z bazarami" 21.07.09, 21:57 Kolego, na bazarze to się płaci placowe. Na krzywy ryj to sobie możesz pohandlować maślakami przy szosie. Pod warunkiem, że się wyniesiesz, jak właściciel terenu cię grzecznie poprosi. Odpowiedz Link Zgłoś
last.man.standing A gdyby taką akcję zrobiło PiS a nie PO? 21.07.09, 20:39 Problem w tym, że gdyby akcje zrobiło PiS albo inne nie-skore-do-podlizywania-się-lewackim-mediom-ugrupowanie to obdarto by je ze skóry. Czy nie mam racji Gazeto? Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Re: A gdyby taką akcję zrobiło PiS a nie PO? 21.07.09, 20:41 Problem w tym, że pis takiej akcji by nie zrobił. Dałby becikowe! Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: A gdyby taką akcję zrobiło PiS a nie PO? 21.07.09, 20:43 Co "Wybiórcza" pisała o strajku za rządów PiS: "Protest ludzka rzecz" - wyborcza.pl/1,82417,4282982.html "W dojrzałej demokracji podejmowanie decyzji politycznych "pod presją" protestujących jest częścią procesu politycznego. Polityki nie uprawia się tylko w parlamentach. Często uprawia się ją na ulicach" Wystarczy też sobie przypomnieć, jaką aferę "Wybiórcza" zrobiła z zagłuszania telefonów pielęgniarek... Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: A gdyby taką akcję zrobiło PiS a nie PO? 21.07.09, 20:44 Widzie, drogie PiSie, ze jak zwykle nie macie argumentow i odwracacie kota ogonem. To zalecenie prezesa? Odpowiedz Link Zgłoś
vladcs Re: A gdyby taką akcję zrobiło PiS a nie PO? 21.07.09, 21:05 Protest to jedno. Łamanie prawa to drugie. HANDLARZY NIE PRZEPĘDZONO ZA ŻADEN PROTEST, PISIU. Handlarzy przepędzono ponieważ bezprawnie zajmowali czyjąś działkę. Gdyby ktoś zajął bezprawnie twoje mieszkanie też byś go pogoniła. Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: A gdyby taką akcję zrobiło PiS a nie PO? 21.07.09, 22:50 anwad napisała: > Co "Wybiórcza" pisała o strajku za rządów PiS: "Protest ludzka > rzecz" - wyborcza.pl/1,82417,4282982.html <ciach> porownujesz protest pielegniarek do zadymy kupcow z kdt? rece opadaja ... ale usmiech zostaje :D ROTFL! Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: A gdyby taką akcję zrobiło PiS a nie PO? 21.07.09, 20:43 > Problem w tym, że gdyby akcje zrobiło PiS albo inne > nie-skore-do-podlizywania-się-lewackim-mediom-ugrupowanie to obdarto by je ze > skóry. Czy nie mam racji Gazeto? Nie, nie masz racji. Ktokolwiek zrobilby taka akcje, warszawiacy byliby mu dozgonnie wdzieczni. A wtedy media musialyby na glowe upasc, zeby az tak isc pod prad. Odpowiedz Link Zgłoś
sirseb Re: A gdyby taką akcję zrobiło PiS a nie PO? 21.07.09, 20:44 last.man.standing napisała: > Czy nie mam racji Gazeto? nie. PS. a co robil profesór za czasów swojej prezydęęęęętury? wiesz? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
marian_podgorski Re: A gdyby taką akcję zrobiło PiS a nie PO? 21.07.09, 22:37 PIS nigdy by tego nie zrobił, bo tam nikt nie ma do tego "jaj". Lesio potulnie przedłużył umowę, bo chciał kandydować na obecne stanowisko i nie chciał tykać tej bomby. To jedna wielka zgraja populistów i pieniaczy, którzy wstawią się za każdym, byle tylko % poparcia rosły.. Odpowiedz Link Zgłoś
fantasmagorii Re: A gdyby taką akcję zrobiło PiS a nie PO? 21.07.09, 23:08 Tego nie egzekwowała PO, tylko KOMORNIK!!! Ludzie kochani! Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki "Od teraz każde włamanie do KDT narusza prawo k... 21.07.09, 20:39 Hanna Gronkiewicz-Waltz najskuteczniejszym politykiem roku! Gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
xegar Szacun dla HGW 22.07.09, 00:30 Babka z jajami. Może i inni zauważą, że popularność zdobywa się odważnymi decyzjami. Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
yayetchco Gratuluję i dziękuję 21.07.09, 20:43 Czy oddało zjawisko to co ukradło ? Czy może podzieliło się ze złodziejką Hanią ? Odpowiedz Link Zgłoś
qualias Re: Gratuluję i dziękuję 21.07.09, 20:46 Złość zaćmiła resztke przytomności? To nie forum z poradami dla niepełnosprytnych. Radzę udać sie po pomoc do poradni. Odpowiedz Link Zgłoś
yayetchco Mniej kradnij 21.07.09, 20:49 Mniej kradnij to może będziesz normalnie traktowany...Albo kradnij tak jak Hanna G-W. Odpowiedz Link Zgłoś
qualias Re: Mniej kradnij 21.07.09, 20:57 Złóż na mnie doniesienie. art. 304 § 1. Każdy dowiedziawszy się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu ma społeczny obowiązek zawiadomić o tym prokuratora lub Policję. Przepis art. 191 § 3 stosuje się odpowiednio. Odpowiedz Link Zgłoś
sirseb Re: Gratuluję i dziękuję 21.07.09, 20:48 yayetchco napisała: > Czy oddało zjawisko to co ukradło ? slawne polskie zjawisko biologiczne masz na mysli, prawda? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
hi_pek_84 Re: Gratuluję i dziękuję 21.07.09, 21:11 popieram, w końcu odpowiedzialny polityk, brawo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sirseb brawo HGW! 21.07.09, 20:40 twardo z tymi, ktorzy pytaja, czy "mieszkamy w panstwie prawa" i robia jednoczesnie zadymy. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
polaknormalny Re: brawo HGW! 21.07.09, 21:07 sirseb napisała: > twardo z tymi, ktorzy pytaja, czy "mieszkamy w panstwie prawa" i robia > jednoczesnie zadymy. > pzdr komu bijesz brawo HGW tzn. "H.. Go Wie" czy IPN rozlicza też zbrodnie tfu demokracji??? Odpowiedz Link Zgłoś
sirseb Re: brawo HGW! 21.07.09, 21:33 a ty sie dobrze czujesz, ze powtorze za slawnym poslem z komisji sledczej? PS. wez ksiazke do reki, uczniaku, i naucz sie poprawnie pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
perski_dziadzio Re: Oddaj to co ukradła 21.07.09, 20:53 Przestań pieprzyć od rzeczy. O co ci gnoju chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
zbycho52 "Od teraz każde włamanie do KDT narusza prawo k... 21.07.09, 20:41 Najwyzszy czas zaczac robic porzadek z rozrabiakami.W koncu prawo musi znaczyc faktycznie prawo,ale musza go wszyscy przestrzegac,bez wyjatkow. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: "Od teraz każde włamanie do KDT narusza prawo 21.07.09, 20:44 Palikot też? Odpowiedz Link Zgłoś
qualias Re: "Od teraz każde włamanie do KDT narusza prawo 21.07.09, 20:52 Leszek też? Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: "Od teraz każde włamanie do KDT narusza prawo 21.07.09, 22:30 Oczywiście, masz wątpliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot2008_2 "Od teraz każde włamanie do KDT narusza prawo k... 21.07.09, 20:46 HGW jest konkretna tam, gdzie w przyszlosci wietrzy kase dla siebie i swoich bliskich. W sprawach "narodu' - niech narod sie buja. Odpowiedz Link Zgłoś
qualias Re: "Od teraz każde włamanie do KDT narusza prawo 21.07.09, 20:50 Radzę zmienić typ zegara bądź psychiatrę. To są zwykłe pomówienia. art. 304 § 1. Każdy dowiedziawszy się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu ma społeczny obowiązek zawiadomić o tym prokuratora lub Policję. Przepis art. 191 § 3 stosuje się odpowiednio. Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: "Od teraz każde włamanie do KDT narusza prawo 21.07.09, 22:53 bugmenot2008_2 napisał: > HGW jest konkretna tam, gdzie w przyszlosci wietrzy kase dla siebie i swoich > bliskich. jakies konkrety, czy tylko rzucanie gownem? Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: "Od teraz każde włamanie do KDT narusza prawo 21.07.09, 23:54 Jakiego znowu narodu, co Ty bredzisz? Od kiedy 300 osób reprezentuje naród? Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes HGW mówi bardzo rozsądnie. Brawo, brawo, brawo...! 21.07.09, 20:47 Należy i trzeba pomóc tym, którzy dobrowolnie się wynieśli. Zapomnieć o tych, którzy dymili w hali KDT. ZAPOMNIEĆ. Zapomnieć dosłownie. Nie znaczy to oczywiście, że powinien zapomnieć o nich komornik i Sąd grodzki. Co to to nie... Zadymiarze powinni być surowo i przykładnie ukarani, aby w przyszłości nikt już nie pomyślał, że można lekceważyć prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
0_ona_2011 "Od teraz każde włamanie do KDT narusza prawo k... 21.07.09, 20:48 Slusznie. Wynajmowany od miasta lokal winien byc opuszczony z chwila zakonczenia umowy. Bezdyskusyjnie i bezapelacyjnie. Szpetota tych prowizorycznych zabudowan jest niezaprzeczalna, a dzialania Pani Prezydent jak najbardziej sluszne i uzasadnione. Popieram calkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
franekwolusz No wyborcza jak tam z waszym obiektywizmem 21.07.09, 20:49 No jak tam u was towarzysze ze wzgórz golan wygląda porównanie tego co się dzisiaj działo z białym miasteczkiem? No śmiało bo zacznę wyciągać wasze tytuły sprzed 2 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: No wyborcza jak tam z waszym obiektywizmem 21.07.09, 20:52 a wyciagaj . porownanie spasionego buraka handlujacego trefnymi szlugami i pielegniarki na dobre pisowi i tak nie wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: No wyborcza jak tam z waszym obiektywizmem 21.07.09, 20:56 Ja już wyciągnęłam, np.: wyborcza.pl/1,82417,4282982.html Nie oczekuj obiektywizmu od współczesnej "Trybuny Ludu". Odpowiedz Link Zgłoś
vladcs Re: No wyborcza jak tam z waszym obiektywizmem 21.07.09, 21:09 A co ma piernik do wiatraka? Tu nie chodziło o żaden "protest" tylko o nielegalnie zajmowaną własność miasta. A egzekucji dokonał KOMORNIK (= SĄD) a nie Ratusz. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Głupota wyłazi wszystkimi dziurami... z ciebie:D 21.07.09, 21:04 franekwolusz napisał: > No jak tam u was towarzysze ze wzgórz golan wygląda porównanie tego > co się dzisiaj działo z białym miasteczkiem? No śmiało bo zacznę > wyciągać wasze tytuły sprzed 2 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Dura lex sed lex - powiedział zomowiec 21.07.09, 20:52 z "Wujka" przeładowując pistolet. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Dura lex sed lex - powiedział zomowiec 21.07.09, 20:53 a adolf na to "h_j z prawem" Odpowiedz Link Zgłoś
qualias Re: Dura lex sed lex - powiedział zomowiec 21.07.09, 21:20 Uwaga będą trudne słowa: Bezcześcisz pamięć poległych w słusznej sprawie dla własnej małości. Wiem, i tak nie zrozumiałeś ale ja przynajmniej mam czyste sumienie. Próbowałem, Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan "Od teraz każde włamanie do KDT narusza prawo k... 21.07.09, 20:54 HGW z jajami, a poprzednik ch.g.w Odpowiedz Link Zgłoś
perski_dziadzio Re: "Od teraz każde włamanie do KDT narusza prawo 21.07.09, 21:01 Czy podejrzewasz, że byłemu ktoś pomógł w płodzeniu córki? Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 "Od teraz każde włamanie do KDT narusza prawo k... 21.07.09, 20:55 cóż za odwaga? Bufetowa dałą głos Chyba jej się tli pod zadkiem a wybory samorządowe już w przyszłym roku żegnaj natchniona Duchem świętym czy też innym spirytualuzmem bądż spiritem Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Re: "Od teraz każde włamanie do KDT narusza prawo 21.07.09, 20:56 HGW nazbierała całkiem sporo punktów u warszawiaków. Kolejną kadencję ma jak w banku. Brawo. karol_7 napisał: > cóż za odwaga? > Bufetowa dałą głos > > Chyba jej się tli pod zadkiem a wybory samorządowe już w przyszłym > roku > żegnaj natchniona Duchem świętym czy też innym spirytualuzmem bądż > spiritem Odpowiedz Link Zgłoś
yayetchco PO = pralnia pieniędzy 21.07.09, 20:58 A co to co ukradniesz oddajesz tej złodziejce ? Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: "Od teraz każde włamanie do KDT narusza prawo 21.07.09, 21:15 leszekes napisał: > HGW nazbierała całkiem sporo punktów u warszawiaków. Kolejną kadencję > ma jak w banku. Brawo. A to się okaze już nie bawem bo za nieco ponad rok powodzednia i adieu Haneczko Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_niedyrektor Re: "Od teraz każde włamanie do KDT narusza prawo 21.07.09, 21:23 karol_7 napisał: > A to się okaze już nie bawem bo za nieco ponad rok > powodzednia i adieu Haneczko Za rok to adieu powiemy Kaczorowi. I to ma jak w banku - w przeciwienstwie do HGW, która jeśli czegoś nie spieprzy dokumentnie gładko wygra wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Warszawa już nigdy nie będzie wasza 21.07.09, 22:32 > A to się okaze już nie bawem bo za nieco ponad rok > powodzednia i adieu Haneczko Warszawa już nigdy nie będzie wasza. Dość warcholstwa, wykształciuchy rulez. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice "Od teraz każde włamanie do KDT narusza prawo k... 21.07.09, 20:58 Bardzo dobra konferencja prasowa HGW - rzeczowa.konkretna,wypowiedzi poparte faktami. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek wlamanie dokonane przez bande najemnikow bylo lega 21.07.09, 21:06 legalne. urzycie sily,gazy.paly i kajdanek przez prywatne zomo bylo legale? Ziemkiewicz zadal b.dobre pytanie ; stacja metra za 2 lata jest w fazie projektowania muzeum tez,co zatem sprawia ze dzis nalezy wyzucic kupcow i kto za tym stoi? Odpowiedz Link Zgłoś
bromba_bez_glusia Re: wlamanie dokonane przez bande najemnikow bylo 21.07.09, 21:13 No jak to kto? Zydzi i liberałowie, jak zawsze. A poważnie, sadzisz że kolejne przesuniecie terminu na jutro, za miesiac czy za 3 lata, cos by zmieniło? Kupcy by sie w koncu gdzies indziej sami dobrowalonie wyniesli? Ile lat trwa juz ten bajzel i nikt nie miał odwagi tego tknąć, na czele z Kaczorem? Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek mysle ze chodzi tu nie o prawo tylko pobliska pl 21.07.09, 21:18 placowke handlowa ktora ma ceny o 30% wyzszei o 50% nizsze obroty Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: mysle ze chodzi tu nie o prawo tylko poblisk 21.07.09, 22:36 > placowke handlowa ktora ma ceny o 30% wyzszei o 50% nizsze obroty Że niby teraz klienci KDT się teraz tam przeniosą? Zawsze wiedziałem, że prawactwo ma coś z głową. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: wlamanie dokonane przez bande najemnikow bylo 21.07.09, 22:35 > Ziemkiewicz zadal b.dobre pytanie A co ten rolnik ma tu do gadania? > co zatem sprawia ze dzis nalezy > wyzucic kupcow i kto za tym stoi? Prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek jako jeden z nielicznych dziennikarzy nie zatracil 21.07.09, 23:40 czegos co nazywa sie zdrowym rozsadkiem i samodzielnym mysleniem Odpowiedz Link Zgłoś
vladcs Re: jako jeden z nielicznych dziennikarzy nie zat 22.07.09, 01:30 Szkoda tylko, że wiedza merytoryczna jest mu z grubsza obca. - "Ludzie od reklamy twierdzą, że jeśli chodzi o samochody, to z każdą marką kojarzy się jakieś jedno słowo. Jeśli więc szukasz "bezpiecznego" samochodu, kupujesz Volvo. Gdy potrzebujesz "niezawodnego" wozu, wybierasz Volkswagena. Natomiast jeśli masz "małego", nabywasz BMW" Jeremy Clarkson, 2004 Odpowiedz Link Zgłoś
vladcs Re: wlamanie dokonane przez bande najemnikow bylo 22.07.09, 01:28 > wlamanie dokonane przez bande najemnikow bylo legalne. Jakie włamanie? Egzekucja komornicza. > urzycie sily,gazy.paly i kajdanek przez prywatne zomo bylo > legale? TAK. Użyły ich służby mające do tego prawo w uzasadnionej sytuacji. > Ziemkiewicz zadal b.dobre pytanie ; stacja metra za 2 lata jest w > fazie projektowania muzeum tez,co zatem sprawia ze dzis nalezy > wyzucic kupcow i kto za tym stoi? Pytanie jest głupie tak jak i jego autor. Oglądąłeś odpowiedź HGW? Aby budować metro trzeba rozebrać halę. Aby rozebrać halę trzeba ogłosić przetarg. Aby ogłosić przetarg teren musi być zajęty. A przetarg trochę trwa, do przyszłego roku na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
juliaan HGW ma mój głos, tak myślą warszawiacy 21.07.09, 21:02 i jeżeli wystartuje na prezydenta wawy głosuję na nią ...ma jaja ...i mam nadzieję ,że resztę tej badziewiarskiej hołoty usunie z centrum naszego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: a poprzednik nic nie ma . nawet jajnikow :( 21.07.09, 21:43 ale WASZE miasto to reszcie polski raczej lata i nie osądzamy bufetowej przez lokalne pseudopatriotyzmy Ci straganiarze (bo handlowcem i kupcem to był Wokulski a to są straganiarze)mieli coś obiecane i ioch wych...jano Sprawa zostałą załatwiona po bandycku z nie w sposób cywilizowany Ale w sumie mnie to lotto, warszawka niech się martwi - ale zadyma była super, widziałem w TVN 24 i ,,, podobało mi się Bo szacunku dla tej władzy inaczej niż płytami chodnikowymi nie sposób okazać Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: a poprzednik nic nie ma . nawet jajnikow :( 21.07.09, 22:38 karol_7 napisał: > Sprawa zostałą załatwiona po bandycku z nie w sposób cywilizowany Fakt, kupcy dali popis warcholstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Nie rzucim ziemi, skąd nasz ród. Nie damy pogrze 21.07.09, 21:06 Nie rzucim ziemi, skąd nasz ród. Nie damy pogrześć mowy, Polski my naród, polski lud, Królewski szczep piastowy. Nie damy, by nas gnębił wróg. Tak nam dopomóż Bóg! Tak nam dopomóż Bóg! Do krwi ostatniej kropli z żył Bronić będziemy ducha, Aż się rozpadnie w proch i pył Krzyżacka zawierucha. Twierdzą nam będzie każdy próg. Tak nam dopomóż Bóg! Tak nam dopomóż Bóg! Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz, Ni dzieci nam germanił, Orężny wstanie hufiec nasz, Duch będzie nam hetmanił. Pójdziem, gdy zabrzmi złoty róg. Tak nam dopomóż Bóg! Tak nam dopomóż Bóg Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Lapownicy sprzedali teren a klakiery klaszcza 21.07.09, 21:08 czy wy nic nie trybicie? Tu nie chodzi o kupcow tylko o to ze teren juz zostal zprywatyzowany bez licytacji. Dzieki waszym Bohaterom z Civic Platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Lapownicy sprzedali teren a klakiery klaszcza 21.07.09, 21:11 dziecko , wracaj do szkoly Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Re: Lapownicy sprzedali teren a klakiery klaszcza 21.07.09, 21:27 ty etaciarzu plac zus i licz na emeryture od zus. Bo twoj przywodzca mentalny Rudy z kielna pod wejherowem na bank sie o ciebie zatroszczy.... tylko pewnie jak o tych kupcow. Odpowiedz Link Zgłoś
qualias Re: Lapownicy sprzedali teren a klakiery klaszcza 21.07.09, 21:29 w tym Państwie jest Prawo. Ustanowione przez Sejm Rzeczypospolitej Polskiej. Prawo obarczone wadami ale Prawo. Dura lex, sed lex. Każdy dowiedziawszy się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu ma społeczny obowiązek zawiadomić o tym prokuratora lub Policję (art.304 & 1 kpk) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Biurwa biurwie łba nie urwie. 21.07.09, 21:11 Porażające zachowanie wobec tych co płacili podatki.Cała PO jako taka poniosła klęskę.Wygrali zgodnie z prawem a przegrali wszystko zgodnie z normami społecznymi."Zelazna lady"czy tam bufetowa już nie jest dla nikogo ani partnerem rozmów ani niczego już nie wygra.Wyborów też.Inne były obietnice.Zdradzono elektorat który wyniósł ich na stołki.Zamieniono go na KRUS to tak jak patrzeć z tej perspektywy.Cała PO straciła,i to wszędzie.Z jednej strony bezzwrotna pomoc i hołubienie wyłudzaczy z KRUS a z drugiej niszczenie tych co płacą podatki.Zadnego dialogu.Dyktat.Ale to do czasu wyborów.Wstyd mi że głosowałem na PO.To się nie powtórzy.Jak można mieć tak zlasowany umysł aby takiej zależności nie widzieć.Ciągłe hołubienie KRUS i niszczenie podatników miejskich.Własnego elektoratu.To prawie samobójstwo.Każda inna alternatywa lepsza no może za wyjątkiem pisuaru. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Biurwa biurwie łba nie urwie. 21.07.09, 21:13 Gosciu . ona wlasnie wygrala kolejne wybory :P Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Biurwa biurwie łba nie urwie. 21.07.09, 21:26 indianski napisał: > Gosciu . ona wlasnie wygrala kolejne wybory :P Smiem twierdzić że nie.A nawet się założyć jak ostatnio ze zwolennikami kaczystów,że przegrają.Wszyscy twierdzili odwrotnie.Byłbym teraz bardzo bogaty.Niestety znikli.Nigdy nie wygra ten co zdradza własny elektorat.Tym razem miejski.Zapamiętają.To zacznie się dopiero roznosić na kraj.Może i zgodnie z prawem ale nie z normami współżycia.Z tego tak łatwo się nie wyjdzie.To punkt zwrotny dla PO.Teraz będzie tylko gorzej.Taki skutek, zdrada własnych wyborców i nie dostrzeganie problemu wyłudzaczy z KRUS.Biją własnych,hołubią elektorat PSL.Więc gol samobójczy. Odpowiedz Link Zgłoś
makmag Re: Biurwa biurwie łba nie urwie. 22.07.09, 12:24 Bzdura!! Elektorat PO w Wawie był z pewnością za usunięciemowych tego paskudztwa z centrum miasta. Nie jesteśmy krajem trzeciego świata tylko krajem cywilizowanej europy! Odpowiedz Link Zgłoś
makmag Re: Biurwa biurwie łba nie urwie. 22.07.09, 12:26 I wielki szacum dla Haneczki że sobie poradziła z tą chołotą! Nie wolno dać sobie włazić na głowę!!! Jakiś respekt dla władzy musi być. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Biurwa biurwie łba nie urwie. 22.07.09, 15:27 makmag napisała: > I wielki szacum dla Haneczki że sobie poradziła z tą chołotą! Nie > wolno dać sobie włazić na głowę!!! Jakiś respekt dla władzy musi być. Ano życzę powodzenia.To tysiące ludzi wraz z rodzinami i znajomymi.Jestem spoza Wa-wy,z boku lepiej widać.A jak nie widać u was to zapytac krakusów czy innych czym kończyła się taka operacja przy najbliższych wyborach.Najlepiej to chba było widać w Zakopanem.Prawie identyczna sytuacja i lokalne biurwy zgodnie z prawem z familii Gąsieniców-Curusiów-Synusiów wydawałoby się nie do ruszenia szybciutko zostali usunięci w wyborach w niebyt.Tu będzie identycznie.Zdziwił bym się gdyby było inaczej.Taka jest prawidłowość w całej Polsce.Walka z własnym elektoratem nie popłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr "Od teraz każde włamanie do KDT narusza prawo k... 21.07.09, 21:11 W lewo w PRAWO Tańcz śnieżynko ODROBINKO! Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd W centrum pekinu takich blaszakow nikt nie rozbier 21.07.09, 21:12 A warszawa przy pekinie to pogorzelisko. Wiec niekumam pie...nia michnikowszczyzny ze ten "blaszak to istny mikrokosmos 600 boxow itp...". Co wy myslicie ze wawa to symbol luksusu i ten blaszak to psuje? Warszawa to Dupa i h... tam zimuje swierzak! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: W centrum pekinu takich blaszakow nikt nie ro 21.07.09, 21:14 to spadaj do pekinu Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Re: W centrum pekinu takich blaszakow nikt nie ro 21.07.09, 21:34 Do Pekinu piszemy z wielkiej litery! Odpowiedz Link Zgłoś
peyter "Od teraz każde włamanie do KDT narusza prawo k... 21.07.09, 21:15 Nareszcie ktos zrobil z tym miejscem porzadek. Ludzie szanujcie prawo.. Dobra robota Pani Prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
n_harding Re: "Od teraz każde włamanie do KDT narusza prawo 21.07.09, 23:35 Brawo HGW!!! Wreszcie wladze Warszawy mialy odwage przeciwstawic sie chamstwu i bezczelnosci. Odpowiedz Link Zgłoś