nameja 23.07.09, 07:19 Ojej, no proste, że ich nie chcą w Watykanie. Muszą znaleźć miejsce dla swoich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emeryt21 Polski biskup tylko z Watykanu 23.07.09, 07:45 Ojej! Dziwie sie Waszemu zdziwieniu.Tak bylo,jest i bedzie.To komitet centralny(Watykan) decyduje kto ma awansowac.KC zna swoich i wsrod nich wybiera.Skad ma znac jakiegos prowincjonalnego ksiezula,ktory nia ma "wejsc" w KC..... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Agenci Watykanu 23.07.09, 13:57 emeryt21 napisał: > Ojej! Dziwie sie Waszemu zdziwieniu.Tak bylo,jest i bedzie.To > komitet centralny(Watykan) decyduje kto ma awansowac.KC zna swoich i > wsrod nich wybiera.Skad ma znac jakiegos prowincjonalnego > ksiezula,ktory nia ma "wejsc" w KC..... **************************** Kiedyś Łubianka eksportowała swoich agentów do zaprzyjaźnionych krajów... Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: Najgorsze, że nasyłają moherowców... 23.07.09, 16:31 Albo może - najlepiej? Za dwa pokolenia nie będzie katolicyzmu w Polsce (a raczej będzie to mniejszościowa sekta dla skinów, kiboli i staruchów moczarowskich). Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej234k432 Re: Najgorsze, że nasyłają moherowców... 23.07.09, 17:53 oj tak "drojb" ,masz rację. klientów i funkcyjnych w tej firmie ubywa w tempie expresowym Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 Polski biskup tylko z Watykanu 23.07.09, 07:55 Watykan zaczyna oszczedzac,kryzys.Pdobne dzialania jak u naszego prezydenta b.......-a IPN napewno nic nie bedzie mial na nowych biskupow ( chyba ze sikali do wody swieconej w dziecinstwie) Odpowiedz Link Zgłoś
kozk Jak patrzę na te zdjęcia 23.07.09, 07:55 to robi mi się słabo . To takich pajaców Bóg potrzebuje dla swej wiary ? Odpowiedz Link Zgłoś
elsby Po zdjęciu z nagłówka myślałem, 23.07.09, 08:12 że to ekipa nowej wyprawy na księżyc. Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Polski biskup tylko z Watykanu 23.07.09, 08:32 No i proste ! Dość polakokatoliczenia w Watykanie. I tak się dziwię, że to wykopywanie polskich duchownych jest tak opóźnione. Wilkołak Ratzinger rządzić będzie po swojemu. W Watykanie zrozumieją co znaczy pruska dyscyplina. Dobrze im tak ! Odpowiedz Link Zgłoś
diorissimo Polski biskup tylko z Watykanu 23.07.09, 08:39 Tacy przystojni i ładni księża ! A na każdego z nich przypada Jedna kobieta pozbawiona męża … Odpowiedz Link Zgłoś
spam_box Re: Polski biskup tylko z Watykanu 23.07.09, 10:00 Ktoś kto spędził 19 lat w okolicach białego czarnucha, nie spojrzy na kobitki. Tylko męskie anusy są dość interesujące. Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Polski biskup tylko z Watykanu 23.07.09, 08:40 Juz banda obrzezanych prowokatorow sie odezwala. Jak tam pogoda w Tel Awivie- slonecznie? Dobrze wam placa za ujadanie? Co nowego u sasiada Palestynca - cos tam majstruje w warsztaciku? Odpowiedz Link Zgłoś
revelstein Re: Polski biskup tylko z Watykanu 23.07.09, 08:44 Dziękuję, pogoda w Tel Avivie wspaniała. Niestety za kilka dni muszę stąd wyjechać do waszej zapyziałej Polski. Mam do odbioru działkę w Warszawie i dom w Krakowie. Jeśli przypadkiem jesteś z Krakowa i mieszkasz w moim domu, no, to masz przechlapane. Jeśli nie - to masz szczęście. Na razie. revelstein.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
longusik Re: Polski biskup tylko z Watykanu 23.07.09, 09:34 pantera01 napisał: > Juz banda obrzezanych prowokatorow sie odezwala. Jak tam pogoda w Tel Awivie- > slonecznie? Dobrze wam placa za ujadanie? Co nowego u sasiada Palestynca - cos > tam majstruje w warsztaciku? pantera01, tyś raczej zwykły myszolap, więc czego rozwierasz mordkę? Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Polski biskup tylko z Watykanu 23.07.09, 18:56 Jak tam z wolnoscia wypowiedzi u szanownego lewaka a moze jarmulkowego prowokatora? Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny A pan tera czy pan potem? 23.07.09, 12:21 pantera01 napisał: > Juz banda obrzezanych prowokatorow sie odezwala. Jak tam pogoda w Tel Awivie- Nie zapomnij ty nie-prowokatorze, ze Jezus tez byl obrzezanym. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej48 Policja polityczna w akcji 23.07.09, 09:03 Naczelny analityk policji d/s śledzenia kościoła znalazł nowy temat od osr....ia, naszczęście Kościół się doskonale obywa bez Wybiurczych Jekspertów . Odpowiedz Link Zgłoś
elsby KC w Watykanie woli 23.07.09, 09:12 sprawdzonych towarzyszy i komisarzy politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
elsby To dla niektórych skandal,że 23.07.09, 09:18 Chrystus był Żydem z matki Żydówki.Co się dzieje w nieszczęsnym mózgu reakcyjnego,rydzykowego antysemity, modlącego się do Żyda???? No ale z tym mózgiem to chyba przesadziłem.. haha Odpowiedz Link Zgłoś
spam_box Re: To dla niektórych skandal,że 23.07.09, 10:03 a ksiądz proboszcz twierdził, że był Polakiem. Kiedy się sprzeciwiałem i mówiłem że był Żydem to bił mnie w siusiaka :/ Komu mogę się poskarżyć? Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Polski biskup tylko z Watykanu 23.07.09, 09:36 Kolesiowate towarzystwo. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Polski biskup tylko z Watykanu 23.07.09, 10:00 Jest mi to obejętne jacy biskupi i skąd. Ani mi przez to nie będzie lepiej ani gorzej. Najważniejsze żeby się nie wtrącali do polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Polski biskup tylko z Watykanu 23.07.09, 19:52 "Najważniejsze żeby się nie wtrącali do polityki." A dlaczego nagle cała działalność KK miałaby ulec tak diametralnej zmianie? Z powodu przysłania niepotrzebnych odpadków z Watykanu? Ostatni raz na terenie Polski biskupi nie wtrącali się do polityki w 965 r. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol A może abp Paetz? 23.07.09, 10:15 W końcu siedzi bez przydziału, coś z tym trzeba zrobić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marcjank Ta sprawa wymaga szybkich działań 23.07.09, 10:20 Bo chłop się zmarnuje... Odpowiedz Link Zgłoś
krakowianka4444 Re: Polski biskup tylko z Watykanu 23.07.09, 12:36 A guzik prawda, Benio chce się pozbyć polskiej mafii z Watykanu, i tyle :) Nie bez przyczyny już za pontyfikatu JP II dziwisza nazywano w Rzymie "Don Stanislao" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Okupanci sie przegrupowuja 23.07.09, 13:20 i pomyslec, ze Polak byl ich szeem, ale dla Polski nic nie zrobil, dla Watykanu i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
mentice Polskie kobiety ! Jak mozecie pozwolic 23.07.09, 14:34 zeby banda lobuzow ubrana w piekne piorka pasozytowala na was ? A to tego chca decydowac o waszym ciele, a w szczegolnosci o brzuchu i macicy ? To mi sie w glowie nie miesci, jak zostalyscie oglupione. Odpowiedz Link Zgłoś
syn_wojtyly wg biblii maryja była nawroconą prostytutką 23.07.09, 14:52 to tak dla przypomnienia dla co bardziej krzyczacych katoli. Odpowiedz Link Zgłoś
smugaswiatla Re: wg biblii maryja była nawroconą prostytutką 23.07.09, 16:24 To świetnie, jak widzę znasz Biblię :)))) Pogratulować! Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Polski biskup tylko z Watykanu 23.07.09, 15:27 No i dobrze ! Kiedyś sekretarzem PZPR stopnia wojewódzkiego można było zostać tylko po namaszczeniu w Moskwie. Dziś biskupem pozostaję się po spuście w Watykanu. Wszelkie procedury i formalności zostały utrzymane. W czym rzecz ? Nie widzę problemu. Stanowiska te jakby nie powiedzieć są stanowiskami politycznymi. Jeżeli do koryta, to tylko nasi i zaufa ni. Co się zmieniło ? Odpowiedz Link Zgłoś
28plk7b Mam w dupie tych wszystkich namiestników Watykanu 23.07.09, 15:47 Czarni Krk sa gorsi od żydów Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Mam w dupie tych wszystkich namiestników Waty 23.07.09, 18:56 To masz bardzo duza d$pe! Odpowiedz Link Zgłoś
001radek Polski biskup tylko z Watykanu 23.07.09, 16:51 Za bardzo cieszyc sie nie ma z czego.Te pijawki maja wieksze potrzeby niz jakis wikary z Wólki Malej.Na pewno podbija stawki.Nie mogli ich wyslac do Afryki? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej234k432 Ale typy popatrzcie na ich mordki na foto 23.07.09, 18:06 A jakie mają fikuśne fatałaszki ,firaneczki ,koroneczki ,haleczki,żenua Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Ale typy popatrzcie na ich mordki na foto 23.07.09, 18:57 Moze zmien najpierw swoje majtasy bo cuchnie okrutnie, a dopiero pozniej dobieraj sie do fatalaszkow innych. Odpowiedz Link Zgłoś
euromichnik Chyba Cezary Gawryś się myli, albo... 23.07.09, 18:07 udaje, że nie rozumie o co tu chodzi. Według mnie przyczyna takiego stanu rzeczy leży zupełnie gdzie indziej. Nie pamiętam, żeby protestował, gdy rządcami diecezji zostawali ludzie z nominacji "Wyborczej". Ostatnim sukcesem "Koszernej" było nie dopuszczenie do Warszawy abp. Wielgusa. I od tego czasu wpływy tego antypolskiego środowiska na obsadzanie polskich diecezji wyraźnie zmalały, żeby nie powiedzieć zaniknęły. Jeszcze ich trochę pozostało (abp. Życiński, abp. Nosol, i inni). Inni na szczęście są na emeryturach (np. Gocłowski, wiecznie niegdyś Pieronek) i nie wiele mogą juz popsuć. Stąd wściekłość ludzi typu Gawryś. Nie mogą już tak mocno ingerować w obsadę biskupów. Ja wolę Polaka z Watykanu niz Targowiczanina z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
soldadura104 w Watykanie szkoli się najlepszych 23.07.09, 19:19 Jeżeli Balcerowicz się sprawdził jako minister finansów to dlaczego księża szkoleni w Watykanie bez nadzoru rosyjskiego wywiadu nie mogą być dobrymi biskupami. Przynajmniej na tych nie ma nic w IPN . Jak zabraknie stanowisk to trzeba zrobić kilka nowych diecezji. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: w Watykanie szkoli się najlepszych 23.07.09, 19:56 Ależ oczywiście. Kilka nowych diecezji, 10 godzin religii na tydzień w szkołach wszystkich stopni, kościół na każdej ulicy, seminarium w każdej wsi i świątynia "opaczności" w każdym mieście. Tylko, bardzo proszę, wszystko to za wpływy z podatku kościelnego - płaconego wyłącznie przez tych, którzy zadeklarują się jako wierzący katolicy, a nie przymusowo przez wszystkich bez względu na wyznianie i przekonania. Odpowiedz Link Zgłoś