v-01 24.07.09, 11:28 Dzieki dzialaniu POpaprancow szybko to się zmieni... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antyupa Mieszkańcy Podkarpacia żyją najdłużej 24.07.09, 11:30 niski poziom stresu? a kto, jak nie my, mieszkańcy podkarpacia często podejmujemy pracę zawodową w innych województwach, poswiecając swój wolny czas na relokację i trudnosci w aklimatyzacji w obcyh miastach. poprzez beznadziejne decyzje dysydentów zasiadających w rządzie RP nie mamy supportu co do lokacji nowych inwestycji przemysłowych. rząd lokuje nowe zakłady tam, gdzie i tak jest juz ich za dużo. Jedno jest wielką prawdą. jesteśmy najbardziej pracowici, to nie podlega watpliwosci :) ps. znowu sława dla Podkarpacia. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Mieszkańcy Podkarpacia żyją najdłużej 24.07.09, 11:38 Moze zaduch kruchty ma dobroczynny wplyw na dlugowiecznosc, ale mysleniu nie pomaga... Odpowiedz Link Zgłoś
antyupa Re: Mieszkańcy Podkarpacia żyją najdłużej 24.07.09, 13:46 jeśli w Twoim domu śmierdzi kolego, to nie znaczy, że w moim ma również... jakieś kompleksy? Odpowiedz Link Zgłoś
aplus statystyka zafalszowana przez migracje do USA, wyj 24.07.09, 14:26 edzie goral do USA poopala sie, podleczy, zje jak trzeba to i zyje dluzej. W smordzie i smogu Zakpanego bez czestych wyjazdow do USA i paczek od rodziny dlugo by nie pociagneli Odpowiedz Link Zgłoś
tarura To tak całe życie dziadku siedzicie przed chałupą? 24.07.09, 15:41 A no nie, jeszcze nie całe... Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Rząd już nie buduje fabryk 24.07.09, 11:56 Co do reszty to prawda, znam wielu ludzi z tego rejonu i potwierdzam że sa pracowici, gośccinni i dobrze wychowani. Ludzie z pasa wschodniego i południowego praca i zdolnościami pokazują swój charakter i musza więcej tyrać niż ci z dużych miast i regionów. Rozdzieliłbym decydentów i polityków od biznesu. Inwestor ma swoja wizję natomiast rolą decydentów i polityków w tym lokalnych jest zachęcenie i przekonanie biznesu do inwestowania akurat w ten region, rząd do tego obecnie już nic nie ma i całe szczęście, to że w regionie podkarpackim są i zakłady lotnicze i zbrojeniowe nie znaczy że maja mieć zamówienia rządowe, takie firmy same musza zadbać o swoja kondycję a zamówienie rządowe nobilituje, tak sie dzieje na całym swiecie, rynek wschodni i masówka juz nie istnieje. No i chodziło Ci raczej o decydentów a nie dysydentów Odpowiedz Link Zgłoś
antyupa Re: Rząd już nie buduje fabryk 24.07.09, 13:48 zgadzam się. pisząc "rząd" miałem na myśli lobby. Odpowiedz Link Zgłoś
klaranyc Re: Mieszkańcy Podkarpacia żyją najdłużej 24.07.09, 15:21 Podejmujemy pracę w innych województwach, czy przeprowadzamy się do innych województw? Latasz codziennie do pracy helkopterem do innego województwa? Dlaczego tak wielu ludziom w zaściankowej Polsce słowo "przeprowadzka" nie chce przejść przez gardło, ani przez klawiaturę? Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Dlatego to bastion PiS-u i radia Maryja 24.07.09, 11:42 duzo starych ludzi slychajacych radyja Odpowiedz Link Zgłoś
maxi_63 Re: Dlatego to bastion PiS-u i radia Maryja 24.07.09, 12:35 Widocznie im to służy. Ora et labora (módl się i pracuj)a nie folguj namiętnością niszcząc to co wartościowe, a zwłaszcza rodzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Nie wszyscy słuchają, proboszcz najwazniejszy. 24.07.09, 12:48 Moja babka żyła 93 lata i słowo proboszcza było swięte, natomiast wujenka młodsza o 25 lat słuchała RM i opowiadała że "te Żydy to Jezusa zabiły" i wysyłała do Torunia 50 zetów, skończyło się bo umarła. Wracając do długowieczności to praca i życie na wsi lub w mieście ale w zawodach "spokojniejszych" są czynnikami pomagającymi, babka chodziła do urżedu po kwit na węgiel albo cos podobnego, do lekarza tez rzadko, najwięcej szkodza papierosy i wóda oraz stanowiska decyzyjne, dla starszych ludzi na wsi większość wiadomości to bajka z innego swiata Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Czy to dowód na to, że jak się nie pracuje... 24.07.09, 12:28 ... to się dłużej żyje!? To tam chyba stopa bezrobocia jest najwyższa!? Odpowiedz Link Zgłoś
klinikka Mieszkańcy Podkarpacia żyją najdłużej 24.07.09, 12:42 a gdzie najkrócej? Odpowiedz Link Zgłoś
pafni Re: Mieszkańcy Podkarpacia żyją najdłużej 24.07.09, 12:43 Za rządów Kwakwy tez nie było lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zbujowachata Mieszkańcy Podkarpacia żyją najdłużej/Poprzenicy w 24.07.09, 13:07 Wszyscy poprzednicy zabierający głos mówią od rzeczy !!! A czy ktokolwiek widział ,,Zakapiora Bieszczdzkiego,, który ma mniej niż 73 lata to jest ten wiek !!! Właściwe i godne życie zakapiora zaczyna się po 70-siątce gdzie u pozostałych jest to stopień końcowego wapniactwa ! I taka jest brutalna rzeczywistość !!!~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd 100 Lat niech zyje Radio Maryja + 24.07.09, 13:23 I nasz jasnie wielebny ojciec i cala kuria. + Odpowiedz Link Zgłoś
kitzai Mieszkańcy Podkarpacia żyją najdłużej 24.07.09, 13:28 ja tu mieszkam i kocham mój region i mój Rzeszów! Odpowiedz Link Zgłoś
vonslavek Re: Mieszkańcy Podkarpacia żyją najdłużej 24.07.09, 15:38 kitzai napisał: > ja tu mieszkam i kocham mój region i mój Rzeszów! Nie wiem co jest pięknego w tej małej betonowej wiosce, gdzie nawet rynku nie ma przyzwoitego? Chyba tylko ta betonowa ci... to miasto czymś wyróżnia haha Odpowiedz Link Zgłoś
antyupa Mieszkańcy Podkarpacia żyją najdłużej 24.07.09, 13:51 a zauważyliście, że u nas na Podkarpaciu jest najczyściej? Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Jesli zyja dluzej 24.07.09, 13:54 to dluzej moga oddawac swoje emerytury rydzykowi. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Mieszkańcy Podkarpacia żyją najdłużej 24.07.09, 15:20 Tam żyją najdłużej, bo tym "pisiorowskim" kmiotom nie chce się nic robić! Podkarpacie - zakałą Polski i całej Europy! Mohery, "pisiory", kaczyści i zwykłe kmioty! Odpowiedz Link Zgłoś
rookie13 Mieszkańcy Podkarpacia żyją najdłużej 24.07.09, 15:20 nie imprezują żyją w ciągłym relaksie - czyli kierowca na lewym pasie i 50 km/h nie boją się że stracą prace - bo jej nie mają :D cóż więcej chcieć od życia? Odpowiedz Link Zgłoś
smokpz Podkarpacie, a Bieszczady szczególnie, to dla mnie 24.07.09, 15:42 raj. Poważnie. Inne miejsce od wszystkich w tym kraju. Ludzie którzy żyją zupełnie inaczej, wolniej, spokojniej, bez napędzanych reklamami materialnych ambicji. Ja jeżdżę w Bieszczady (choć chciałoby się powiedzieć pielgrzymuję) by odpocząć. Gdy chodzę po szlakach i patrzę na góry i obcuję z tymi ludźmi, czuję się naprawdę szczęśliwy. A oni niech żyją jak najdłużej i niech im się darzy. Pozdrowienia z Warszawy. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
ala-bez-kota Mieszkańcy Podkarpacia żyją najdłużej 24.07.09, 19:34 Niski poziom stresu z powodu wysokiego poziomu bezrobocia. Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 Mieszkańcy Podkarpacia najwięcej chodzi do Kościoł 24.07.09, 19:41 Dzieci najlepiej zdają maturę. Najwięcej głosów dostaje prawica. Lewactwa brak :)! I zaraz sukces !! Odpowiedz Link Zgłoś