setip1 Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z przemę... 25.07.09, 22:47 Nie ma innego wyjścia: głosujmy nogami. Nie wszyscy mieszkańcy Podhala są głupi, tępi i pazerni na "dutki". Ale dopóki są widoczne takie zjawiska jak przedstawione w tym artykule, to bojkotujmy wyjazdy na polskie Podhale. I tańsze i na wyższym poziomie są usługi turystyczne na Słowacji czy w Alpach austriackich. Jedyną siłą zdolną zmienić nastawienie "only-dutki" naszych, rodzimych tzw. górali jest ekonomia. Jak nas - turystów - tam nie będzie to zrobią wszystko aby nas tam - (polskie Podhale) - spowrotem zaprosić, świadcząc usługi turystyczne na odpowiednim poziomie cywilizacyjnym. Na razie to jest "obca cywilizacja" ale za naszym przyzwoleniem. Tylko bojkot pomoże tym (biednym w sumie ludziom) zająć właściwe miejsce w łańcuchu ewolucji. Na razie to ich poziom jest poniżej poziomu dręczonych przez nich zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z prze 25.07.09, 22:49 Na pewno nie wszyscy,ale gorale to hitlerowcy. Kiedys lubilem jezdzic do Zakopanego,ale teraz mnie wzdraga jak ich blizej poznalem. Oni ani czlowieka ,ani zwierzecia nie uszanuja. A co o przyjezdnych mowia to wole nie pisac! Odpowiedz Link Zgłoś
pansloik Re: Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z prze 26.07.09, 01:06 Napisz coś więcej, śmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
eldik Sezon ogórkowy w pełni 25.07.09, 22:59 Wstrząsające to jest to, że padło zwierzę pociągowe (konie są śmiertelne), a wszystkowiedzące g łupki już walą obuchem w góralskiego chłopa, a nawet w jego ojców wiarę! Esteci od siedmiu boleści! Śmierć widzieli na lukrowanych filmach i myślą, że jest tylko i wyłącznie wynikiem okrucieństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka Re: Sezon ogórkowy w pełni 25.07.09, 23:08 eldik napisała: > Wstrząsające to jest to, że padło zwierzę pociągowe (konie są śmiertelne), a > wszystkowiedzące g łupki już walą obuchem w góralskiego chłopa, a nawet w jego > ojców wiarę! Esteci od siedmiu boleści! Śmierć widzieli na lukrowanych filmach > i myślą, że jest tylko i wyłącznie wynikiem okrucieństwa. HEHEHE! Wiara ojców jego to były TALARY. Tera to som DUDKI. Amoże dutki? Odpowiedz Link Zgłoś
mniam-mniam-mniam niestety bijąc go ratował go 25.07.09, 22:59 z tego co wiem konia ledwo żywego trzeba bić i kopac żeby wstał (tak robią m in przy wielkiej pardubickiej gdy koń się wywali)- brzmi to okrutnie ale to dla niego ostatnia deska ratunku - leżac zdycha - tak jest zbudowany... Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken Re: eko- mochery popatrzcie na film 25.07.09, 23:01 gosciu nie walil batem ani nie kopal tej kobyly- czy ktos z was durnie niszczyl by swoje narzedzie pracy. a ze szkapa padla.. kiedys musiala.. Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Jasne. Ratował go. Tyko najpierw... 25.07.09, 23:08 dopuścił do tej sytuacji. Zastanów się kilka razy. Również nad sobą Mędrcze. Odpowiedz Link Zgłoś
mniam-mniam-mniam Re: Jasne. Ratował go. Tyko najpierw... 25.07.09, 23:15 a czy ja napisałem, że jest niewinny? nie. napisałem tylko cos na temat fragmentu który wzbudzał niepotrzebnie najwiecej emocji i dla kogos kto nie zna tematu wydaje się już skrajnym bestialstwem - to ze konia zamęczył każdy dres może napisac ja chciałem się podzielic wiedza na temat tego z pozoru najbardziej drastycznego fragmentu - no ale coś kiedys było o jakichs perłach i wieprzach... jak to szło... może cos pamietasz? Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Re: Jasne. Ratował go. Tyko najpierw... 26.07.09, 02:28 OK. Ja się skoncentrowałem na samym temacie, który mój dresi mózg ogarnia. Ty wybiegłeś myślą wprzód i skoncentrowałeś się na ratowaniu zamęczonego konia. Drobne nieporozumienie. Po prostu błysnąłeś na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Po prostu brak mi słów... 25.07.09, 23:05 Czy można zastosować taką karę, żeby pan góral też się jakoś przegrzał? Bo to jedyna kara za bestialstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
uf3 Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z przemę... 25.07.09, 23:07 W zeszłym roku, wchodząc pieszo na Morskie Oko, widziałam jednego woźnicę, który kursował 2 razy częsciej niż pozostali. Koń był tak zmęczony, że pot lał się z niego wręcz strumieniami. Nie zdziwiłabym się, gdyby to ten sam sadysta zakatowł konia w tym roku. Może wreszcie drania posadzą za kratki. Dopóki ktoś nie pójdzie do więzienia za smierć zwierzęcia, to nic się w tym kraju nie zmieni. Szkoda konia... Odpowiedz Link Zgłoś
ahhna Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z przemę... 25.07.09, 23:08 Koszmar. Kiedy w tym kraju zwierzęta zacznie się taktować inaczej niż rzeczy? Kiedy weźmie się za to prokuratura? Trzeba filmu na YouTube i artykułu w gazecie? Nad Morskie Oko zabiedzone szkapy ciągną wóz z 20 osób. Widziałam to na własne oczy, horror. Chciwość nie ma granic... Odpowiedz Link Zgłoś
maras141090 Re: Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z prze 25.07.09, 23:08 nowak 11 wiadomo, ze chmielowski ale ty chyba po chmielu jestes pilnujesz tutaj? Odpowiedz Link Zgłoś
rajdowiec Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z przemę... 25.07.09, 23:10 okrutne--NIE WSIADAJCIE NA TE WOZY--nie bedzie chętnych nie będzie okrutnego traktowania zwierząt (tu koni), masz nogi idź sam trasa nad morskie oko to SPACER nic poza tym, a ci co się dają wozić to doprowadzają do takich sytuacji, smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a Te wozy powinni ciągnąć wyborcy PO w chomontach 25.07.09, 23:17 jako pokutę. Odpowiedz Link Zgłoś
qwe123098 nie iwdzialem aby kon byl okladany lejcami 25.07.09, 23:17 okladany znaczy mocno bity, ale smutne, ze ci ludzie dla kasy zameczaja konie. kara powinna byc duza z 10 lat wiezienia. by sie szacunku dla innych raz nauczyl Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony-ruski-pedal na furmance pewnie warszawka siedziała 25.07.09, 23:20 i dawała zarobić brudasom z Zakopanego Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Re: na furmance pewnie warszawka siedziała 26.07.09, 00:24 czerwony-ruski-pedal napisał: > i dawała zarobić brudasom z Zakopanego to powinno byc puenta tej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
anianyc Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z przemę... 25.07.09, 23:23 wiecie co to jest okrociensto tak traktowac biede zwiezeta szok jak to zobaczylam to mi sie niedobrze robi jacy wredni ludzie sa w Polsce sama mieszkam w New York City tutaj tez konie powozo w central parku ale majo jedzenie i picie kiedy chco szok tylko skazac takiego wrednego czlowieka ps szkoda biednych konikow pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z przemę... 25.07.09, 23:23 Ale co dutków zarobił dla właścicciela to zarobił. Góral potrafi tylko dutki liczyć i dla dutków zabije każdego. To taki charakter. Nie wiem dlaczego ktoś z obecnych tam nie dał mu w ryja. Wredny naród ci górale. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 [...] 25.07.09, 23:28 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekot Z powodu podejścia górali do turystów i zwierząt 25.07.09, 23:33 od 17 lat nie jeżdżę w polskie Tatry. Wolę pojechać na Słowację - góry ładniejsze, a ludzie normalni Odpowiedz Link Zgłoś
karinka2222 Bojkot bryczek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.07.09, 23:38 PROPONUJE WSZYSTKIM TURYSTOM, KTÓRZY SĄ, BEDĄ W ZAKOPANEM ABY BOJKOTOWALI BRYCZKI, POWOZY ITP. Odpowiedz Link Zgłoś
gluchy Pazerność górali nie ma granic! 25.07.09, 23:42 Traktują konie dokładnie tak jak turystów, a żyją z jednych i drugich. Dopóki turyści na wyścigi będą pchali im pieniądze do kieszeni to nic się nie zmieni. Polecam Alpy - i góry fajniejsze, i kultura świadczenia usług turystycznych kompletnie inna. Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Re: Pazerność górali nie ma granic! 26.07.09, 00:20 gluchy napisał: > Traktują konie dokładnie tak jak turystów, a żyją z jednych i drugich. Dopóki > turyści na wyścigi będą pchali im pieniądze do kieszeni to nic się nie zmieni. > Polecam Alpy - i góry fajniejsze, i kultura świadczenia usług turystycznych > kompletnie inna. Byłem raz w Zakopanem i już nie pojadę. To co piszecie o góralach to wszystko prawda. Mój pierwszy kontakt z nimi był bardzo "miły" - wysiadając z busa o mało nie zostałem pobity przez tego kierowce z Podhala. Oskarżył mnie że nie dałem mu 2zł; za podwózkę :))) Jak się później okazało to koleżanka miała za płacić razem za nasze przejazdy, ale szanowny pan z gór był tak oślepiony wizją bogactwa, które osiągnie dzięki tym dwóm złotym, że nie zauważył że koleżanka chce za mnie zapłacić :/ Innych przypadków nie będę przytaczał bo wszyscy wiedza jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Tacy sa własnie górale 25.07.09, 23:49 chytre na pieniądze, dudki najwazniejsze chocby po trupach- żenada Odpowiedz Link Zgłoś
hejkszoo Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z przemę... 26.07.09, 00:00 Zawsze powtarzalem ze gorale to nawieksze barany jakie nosi ten swiat.Zapraszam do Chicago - tutaj jest stezenie tego zjawiska.Prosci ludzie z wyobrazeniem ze sa najmadrzejsi na swiecie.Do tego kazdy polak - czytaj cepr to najwiekszy wrog. Cwaniaki z miodem w uszach z ukonczona podstawowka.......ZALOSNE Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Przy Żydzie góral to mały PIKUŚ.... 26.07.09, 00:03 ..wydućkać turyste, bo jak się chamowi zachciało w góry pojechać, to niech płaci. A że konie zdychają niczym w "Naszej Szkapie" Prusa... Kupi się nowego, interes dalej się kręci. Tylko się owcowalcy nauczycie po polsku rozmawiać, bo czasami nawet nie można zrozumieć, czy zdzieracie o %200 czy 300% procent... PS. Widział u któregoś kasę fiskalną? --- Na posty z definicji głupie, bezsensowne i niemerytoryczne nie odpowiada się... Odpowiedz Link Zgłoś
gentile4 Antysemityzm i antyjuhasizm? A fe! 26.07.09, 23:34 Ciekawe skojarzenie. Choć górale z góry Syjon mają znacznie dłuższą tradycję... Jedni nie lubią gojów, drudzy ceprów, za to bardzo lubia mamonę. No i religijni są niesłychanie. Może i coś w tym jest ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pansloik Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z przemę... 26.07.09, 00:04 Znając górali i ich niesamowitą chciwość i sposób traktowania zwierząt niczemu się nie dziwię. Kilak lat temu pracowałem w lesie przy wycince w Gorcach i widziałem w jaki sposób zmuszali konie do ciągnięcia bali których ciężar przekraczał ich możliwości. Pijani wieśniacy tłukli batami konie które podrywały drzewa aby tylko uniknąć kolejnych ciosów. A z drugiej strony ci zidiociali turyści, którym wydaje się że są w górach jadąc te kilka kilometrów bryczką uważając że morskie oko to kwintesencja Tatr. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z prze 26.07.09, 08:20 To prawda. Ciagniecie bali drzewa to dopiero jest katastrofa...Problem jednak w tym, z e niestety, nie da się inaczej niz końmi, bo teren taki, ze zaden samochód nie wjedzie... N0 , ale jakby tałatajstwo nie chciało jezdzić do MO , to i konie by sie nie meczyły Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Re: Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z prze 26.07.09, 00:05 Oj ja widzialem jak te zwierzeta maja przerabane. Kilka dziesiat kursow w ta i spowrotem :/ Ledwo zrobilem ta trase w ta i z powrotem a co dopiero te konie. Powinni tego zabronic. Widzialem dzieci i nierzadko ludzi kalekich, ale nie wsiadali do tych fiakr - przeciez to widac ze te zwierzeta sie mecza. Odpowiedz Link Zgłoś
porucznik_lukasz Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z przemę... 26.07.09, 00:14 Śmierdzący prymityw z goralenvolk to połowa problemu. Druga to chamidła od lat pakujące tłuste d.py na te wozy. Każdy z was zakatował to zwierzę. Odpowiedz Link Zgłoś