Dodaj do ulubionych

Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z przemę...

• houq Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z przemę... 26.07.09, 00:15
      woznica chciwą świną jest ale wina przede wszystkim leży po stronie wygodnych
      świń które się wożą...a później ci oprawcy jako atrakcje traktują agonie konia
      kręcąc to i kreując się na wrażliwych obrońców zwierząt:((( obyście psie krwie
      po powrocie z urlopu w robocie zostali tak zajechani!!!
      • zigzaur Re: Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z prze 26.07.09, 15:51
        Prawdopodobnie twoja przepowiednia się spełni:

- Będzie cięcie zatrudnienia w urzędach, więc urzędasy pozostałe zostaną obciążone większą pracą.

- Ożywczy Kryzio przetrzepie banki, doradcy inwestycyjni będą musieli dokonywać niezłych fikołków, aby utrzymać się w pracy.

- Nasili się konkurencja na rynku ubezpieczeń i usług prawniczych.
    • parasolka-4 Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z przemę... 26.07.09, 00:16
      To coś strasznego, dlaczego ludzie są tacy okrutni dla bezbronnych
      stworzeń. Winny jest w dużej mierze woźnica, ale czy ci turyści nie
      widzieli , że ich za dużo siada na wóz. A tak prawdę mówiąc, to
      jeśli jadą w góry to powinni pokonywać takie odległości na pieszo,
      bo po to tam jadą. Gdyby nie było chętnych do takich przejazdów
      bryczkami nie robiono by krzywdy zwierzętom. A może dla przykładu
      przegonić takiego woźnicę kilka razy tam i spowrotem i okładać go
      jeszcze przy tym batem dla przyspieszenia.
    • cezar85 Domyślam się gdzie Sędzia(ina) spędzi następny... 26.07.09, 00:30
      ...urlop za friko....i następny...i następny...
    • vomitorium1 Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z przemę... 26.07.09, 00:40
      i już zwierzaczek dudków nie zarobi
    • monaiwona Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z przemę... 26.07.09, 00:52
      Bodajże 5 lat temu na tej samej trasie także koń padł na "zawał serca". Ja wiem ,że nie zobaczę już Morskiego Oka.Sama nie dojdę , a na furkę nie siądę. Najsmutniejsze w tym jest to ,że parę lat temu interweniowałam w tej sprawie - a także w sprawie zwierząt wykorzystywanych na Krupówkach - w zakopiańskiej straży miejskiej ,urzędzie miasta i to nikogo nie zainteresowało. A oddziału TOZ w Zakopanem chyba nadal nie ma.Z trwogą myślę ,że to nie był ostatni koń,który tak strasznie dokończył żywota na tej trasie. W Krakowie na Rynku ograniczyli konne dorożki po niedawnym wypadku poturbowania dwóch dziewcząt przez zwierzę.Może to jest rozwiązanie?
    • vomitorium1 Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z przemę... 26.07.09, 00:56
      pojedzie do włoch
      (tam lubią nasze przysmaki)
    • ko_menta_tors Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z przemę... 26.07.09, 01:08
      To skandl!!! Zamiast tego konia (co oczywiste) powinno się zaprzęgać
      najbardziej aktywnych Miłośników Praw Zwierząt!!!
    • wujotte Jak długo jeszcze??????? 26.07.09, 01:09
      Jak długo jeszcze polskie sady beda tak wyrozumiałe dla oprawców zwierzat??
      mamy swietna ustawe o ochronie zwierzat...i co z tego????!!!!!!!!! przynosimy
      prokuraturze sprawce na widelcu , dowody 100% , akt oskarzenia OK..zagrozenie
      maksymalnym wymiarem kary..co robi polski sedzia??? uwalnia sprawce i daje mu
      kare w wysokosci budzacej smiech.. rece qrwa opadaja . człowiekowi sie
      wszystkiego odechciewa... bo ile mozna? mam nastepnym razem gnoja wrzucic do
      kojca z wygłodzonymi amstaffami ??/(w przypadku organizatorów nielegalnych
      walk psów) wolne żarty... dostane za to 25 lat... a tego szmaciarza Z MAFII
      !!!!! sedzia sadu RP uniewinni za znikoma szkodliwosc społeczna czynu albo w
      wyniku nacisków ze strony prasy -tv-skaze na 3 miesiace w zawieszeniu i 500
      zlp grzywny....nie chce mi sie wiecej pisac.
    • parajg Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z przemę... 26.07.09, 01:16
      Banda, która tylko potrafi ladać do Chicago po dutki z kiełbasą, albo zdzierać
      z turystów. Teraz wiecie jak jest z w Zakopanem w realu. w tatrach padają
      konie, a na wybrzezu ryba w starym oleju. NIe stać mnie na wczasy w PL, w
      Chorwacji jest taniej i z kulturą. 3 osoby, full wypas, za 2 tygodnie w słońcu
      i z klima w paratamencie- 4800. Pozdrawiam uwielbiających polskie tzw. kurorty....
    • vomitorium1 Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z przemę... 26.07.09, 01:18
      memento mori
      (ciekawe czy ten koń to zonał ?)
    • vomitorium1 Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z przemę... 26.07.09, 01:31
      góralu
      czy ci nie żal ?
    • moseq "Pseudo-turyści" i nygusy!!! 26.07.09, 01:50
      A ruszyłby d...sko jeden z drugim, a nie wozić się! To po cholerę w góry jeżdżą?! Kilka lat temu wyśmiałem kupę takich quazi-turystów, których taszczył koń nad Morskie Oko. Ten artykuł nie jest dla mnie zaskoczeniem. Nie zdziwię się, jeśli padnie jakiś koń, którego baca gna z saniami na szczyt Gubałówki między drzewami, bo czasu szkoda, a takiej scenki też byłem świadkiem! Koniunktura koniunkturą, ale przydałoby się trochę zdrowego rozsądku. I nie apeluję tu bynajmniej do górali, którzy lekko zaślepieni chęcią zysku, przekraczają granice przyzwoitości. Gdyby odwiedzający Zakopane i okolice (celowo nie nazwę ich turystami, by nie ubliżać tym drugim) czasem zrozumieli, iż to, że ich leniwe d..pska taszczy resztkami sił biedne zwierzę, nie jest oznaką ich wyższego statusu społecznego, takie incydenty nie powtórzyłyby się. I abstrahuję tu od kwestii obrony praw zwierząt, bo to temat bardziej obszerny i obawiam się, iż nie do ogarnięcia przez większość ww "letników". Nie mniej jednak zdaję sobie sprawę, że opisywana sytuacja i zamęt wokół niej nie zmieni wiele, gdyż dominującą wartością współczesnego świata jest pieniądz, który przekreśla takie wartości jak zdrowy rozsądek, szacunek do życia czy przyjemność obcowania z naturą. Pozostanie ten zamęczony koń i zdania typu: "Ino sie przegrzol" ze strony górala i "K..wa, czeku, bylem nad Morskim Okiem. Ch... z Morskim Okiem, ale normalnie, czeku, k..wa, koń pie...nął, jak nas wiózł, czeku. Jaka jazda, czeku, wypas, że ch.. Za rok znowu jadę do Zakopanego. Se wjedziemy na Kasprowego i na Gubałowkę. Gdzie indziej nic nie chodzi, to se połazimy po Krupówkach, wiesz, czeku, browarek i grila se zrobimy. Bedzie jedwabiście! Nie ma to jak, k..wa, w górach, czeku!" Tak to widzę...
      • doopa1 Nie w tym jest problem. 26.07.09, 13:13
        Sam pewnie wiesz, ze dojscie z Palenicy Bialczanskiej do polany Wlosienica to
        zadne gory - zwykla nudna asfaltowa droga, ktora powinno sie pokonywac rowerem
        lub busem czy jakims quadem. Zwyczajnie szkoda na to nog bo zanim czlowiek
        wyruszy w prawdziwe gory to juz jest zmeczony niepotrzebnym dymaniem 9km po
        zwykled de facto jezdni! Tam powinny jezdzic jakiej busy lub ewentualnie zrobic
        wypozyczalnie rowerow jak jest w Chocholowskiej i to by bylo rozwiazanie
        problemu. I nie ku... za 40zl tylko za 10 i nie w godzine ile zajmuje dojscie
        koniom a w 15minut.
        Kiedys tam byl dojazd i czemu teraz nie ma?
    • pies_na_prawizne zlikwidowac to dziadostwo 26.07.09, 02:17
      Nie dośc ,ze trzeba zaplacic 4 dychy od osoby to jeszcze kon zdechł.
      To jest nie do pomyślenia zeby tyle kilometrów wiele razy na dzien
      te koniki się mordują, a tak tego gorala w chomonto kurcze zaprząc,
      jebaniec,zawsze im mało dutki i dutki, kiedy widze takie historie to
      żołądek przykleja mi się do kręgosłupa
      • ole1234 TAK na zlikwidowanie tego dziadostwa 26.07.09, 22:39
        jak najbardziej za zlikwidowaniem dziadostwa jestem
    • bartekpawel Re: Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z prze 26.07.09, 02:41
      Góral tylko na dutki patrzy.
    • wiezablaznow [...] 26.07.09, 03:53
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • animation_life A na nogach to kur.a nie łaska??!!! 26.07.09, 03:57
      Byłam na Morskim i na Rysach ale jakoś zawsze na piechotę. Jak się ktoś w góry
      wybiera, to niech własnymi nogami rusza a nie wykorzystuje zwierzęta.
      Nie widać żeby go bił, ale bić nie trzeba jak widać, żeby zwierzak padł. W
      ramach kary dla woźnicy proponuję ciągnięcie tej samej bryczki przez
      najbliższe 20 lat. To byłaby sprawiedliwość.
    • aaadamek [...] 26.07.09, 06:35
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • devote Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z przemę... 26.07.09, 06:39
      co wy pitolicie

jeden kon jest w dobrym stanie a adrugi pada ze zmeczenia? przeciez oba konie
      byly zaprzegniete do tego samego wozu.

kon padl napewno nie ze zmeczenia
    • alex-alexander Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z przemę... 26.07.09, 06:50
      No coz, to katolicky kraj.
    • przeciwcialo Re: Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z prze 26.07.09, 07:56
      Ja sie nie ma siły w nogach to nie powinno sie w góry jechać. Po
      krupówkach spacerowac.
    • allspice Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z przemę... 26.07.09, 08:36
      Krwiopijcy! Czego to nie zrobią dla dutków! Zamęczone zwierzę dowodem
      zbydlęcenia właściela konia.
    • e-skin oto do czego prowadzi kapitalizm i wyzysk.. 26.07.09, 08:45
      robi się teraz wielkie halo że padł koń a jakoś nikt hałasu nie robi kiedy to z przepracowania pada setki czy może nawet tysiace ludzi w całym kraju..
    • pafni chciwe świnie 26.07.09, 08:45
    • xolaptop To tylko koń. 26.07.09, 09:09
      W naszym kraju z ludźmi się nie liczą, a z koniem mieliby się liczyć? To by
      dopiero było pomylenie wartości.
      • e-skin Re: To tylko koń. 26.07.09, 09:24
        takie teraz czasy nastały że większą troską otacza się zwierzeta niż ludzi..
        • doopa1 Co ty bredzisz? 26.07.09, 13:08
          Ja jakos tego nie widze.
    • 88piotr Morskie Oko: Koń wiozący turystów padł z przemę... 26.07.09, 09:29
      górale to często skacowane za dnia dzikusy, draństwo z końmi
      do Morskiego Oka to nic w porównaniu z tym, jak traktują
      konie przy zwożeniu drewna. Tam trzeba prokuratora albo i
      pluton egzekucyjny. Źle im się żyło na tych kamieniach
      od pokoleń, to wyrastają takie kreatury z kamiennym sercem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka