adam111115 Re: "Żadnych Polaków". Dyskryminacja na brytyjski 04.08.09, 14:43 funny5 napisała: > Ladna opinie sobie Polacy wyrobili Nie masz racji. Brytyjczycy zawsze traktowali z góry i z buta obcych. Dla nich jako taki przyjaciel to francuz, skandynaw i mieszkaniec krajów beneluxu. Niemców nie uważają za przyjaciół ale ich szanują bo się boją. Cała reszta świata to już są tacy trochę podludzie. Przypomnij sobie jak Fawlty traktował hiszpana manuela w fawlty towers. Jak psa. Polscy piloci i żołnierze jak tylko przestali być potrzebni po II WŚ natychmiast dostawali oferty biletu w jedną stronę a anglicy mieli to w d... że kraj nasz nie jest wolny i że grozi im śmierć po powrocie. W ogóle tego nie rozumieli. Więc ci żołnierze i piloci zostawali i wykonywali nagorszą pracę bo... byli obcymi, nie anglikami. Zauważ w artykule, gość mówi że nie wolno mu napisać o polakach, litwinach, portugalczykach etc. więc nie tylko o polakach. Ponieważ przez ostatnie 5 lat zjechało się ze 3 miliony polaków to oczywiście wybijamy się w liczbie imigrantów ale to nie jest tak że wyrobiliśmy sobie złą opinię. ANGLICY TO Z DEFINICJI KSENOFOBICZNY NARÓD i właściciel mieszkania szybciej go wynajmie angielskiemu robolowi niż polskiemu inżynierowi, ot bo tak. Odpowiedz Link Zgłoś
stix Praca dla Anglika = wstyd i hańba dla Polaka. 04.08.09, 14:47 Prawdziwy Polak nie pracuje dla Anglika. Ma honor i godność. Odebrać obywatelstwo tym co zginają kark dla obcych. Odpowiedz Link Zgłoś
poszliwpisdu Re: Praca dla Anglika = wstyd i hańba dla Polaka. 04.08.09, 15:06 stix napisał: > Prawdziwy Polak nie pracuje dla Anglika. Ma honor i godność. Odebrać > obywatelstwo tym co zginają kark dla obcych. Czyzbys byl smierdzacym polskim "byznesmenem" ktory placil 1200 zl. za miesiac pracy? Czyzby twoi pracownicy ktorych uwazales za swoja wlasnosc wyjechali do Anglii? Bo tak wlasnie pisza ci "podludzie". Sa wsciekli, ze ktos im uciekl do lepszego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
stix Zginasz kark dla obcych. 04.08.09, 15:13 Nie jesteś prawdziwym Polakiem. Nie masz honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
poszliwpisdu Re: Zginasz kark dla obcych. 04.08.09, 15:17 stix napisał: > Nie jesteś prawdziwym Polakiem. Nie masz honoru. A zginac kark dla polskiego pracodawcy za duzo mniejsza stawke, to oczywiscie szczyt honoru... Dla mnie honoru nie ma smiec, ktory placi 1200 zl. za miesiac pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
poszliwpisdu Re: Załóż własną firmę. 04.08.09, 15:28 stix napisał: > Jak ci się nie podoba praca u innych. Czyli zgadlem - polski warty mniej niz Ziobro pseudopracodawca... Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy_krolik Dziwne 04.08.09, 14:48 Mialem sporo do czynienia z agencjami nieruchomosci i nikt mnie nie dyskryminowal. Odpowiedz Link Zgłoś
ambivalent Re: "Żadnych Polaków". Dyskryminacja na brytyjski 04.08.09, 14:55 Dyskryminacja na rynku nieruchomosci nie jest niczym nowym. Niektorzy nie chca wynajmowac mieszkan studentom, niektorzy rodzinom z dziecmi, nie wspominajac o zwierzetach. Nie dziwie sie, ze ludzie majacy ladne, zadbane domy/mieszkania do wynajecia nie chca wynajmowac ich np polakom, ktorych to imprezy domowe sa zmora dla sasiadow, z reguly mieszkaja po 4 osoby na dwusypialniowym mieszkaniu i nie maja pojecia o tym jak zaplacic rachunek za gaz. Ale tak samo nie dziwie sie, ze ktos nie chce wynajmowac studentom itp itd Sama mialam przyjemnosc szukac mieszkania do wynajecia posiadajac kota i przynajmniej w Irlandii jest to bardzo trudne. Irlandczycy bardziej od Polakow nie lubia zwierzat domowych :) Odpowiedz Link Zgłoś
elektrokapusciocha "Żadnych Polaków". Dyskryminacja na brytyjskim ... 04.08.09, 15:01 Wiadomo nie od dzis, ze najbardziej rzuca sie w oczy margines i zachowanie kilku(nastu) osobników potrafi przesadzic o tym, jak sie postrzega dana narodowosc. Niestety stereotypy czesto maja duzo wspólnego z prawda. Sama mialam juz wielu sasiadów i faktycznie polscy budowlancy i ich dziewuchy, wynajmujacy w szóstke 3 bed to zazwyczaj przeklenstwo. Co sobota glosne imprezy do rana, pijackie wrzaski i spiewy. Czasami grill na balkonie (sic!) jak pogoda pozwoli. Na przeciwko mnie mieszkala jedna taka ekipa. W mieszkaniach (nowiutkich) nie wolno palic- oczywiscie paly w dresach caly dzien rozwalone z bronkiem i papierosem na kanapach. Agencja musiala im wymówic, od dluzszego czasu to mieszkanie stoi puste. Nie dziwie sie, ze nikt tam sie nie chce wprowadzic - pewnie cale smierdzi dymem, do tego taka zgraja matolow na pewno nie raz cos zepsula czy obrzygala. Litwini sa nie lepsi, w mym bliskim sasiedztwie mieszkaly dwie zaprzyjaznione ekipy. Jedna po jednej, druga po przeciwnej stronie podwórka. Typom w dresach nie chcialo sie ruszyc tylka i przejsc tych dwudziestu metrów, zeby sobie pogadac - wiec siedzac kazdy na swym tarasie (na parterze) po prostu do siebie darli ryje. Do tego ci, co mieszkali obok mnie, wprowadzajac sie przywiezli ze soba jakas stroboskopowa kule i co piatek/sobota odbywaly sie u nich glosne umcy. Niestety, to mnie sama zrazilo do polskiego i litewskiego sasiedztwa. Jednak to nie kwestia narodowosci - bo przeciez jest tyle samo spokojnych ludzi (vide ja ;) ), co bezmózgich roboli - ale skladu. Jesli 6 autochtonów mieszka w jednym domu, to sa to studenci badz absolwenci. Tacy na imprezy chadzaja do klubów, wypija kilka budweiserów i zazwyczaj nikomu nie wadza. Natomiast szóstka Polaków czy Litwinów wynajmujaca jedna chate to w duzej czesci przypadków robotnicy, których jedyna rozrywka po pracy jest rozpracowanie flaszki. Agencje powinny znacznie blizej sie przygladac ekipie dresów chcacej wynajac mieszkanie na eleganckim osiedlu czy dom w spokojnej okolicy. Jesli wlascicielowi zalezy na dobrej kondycji mieszkan, to imho lepiej niech wynajmuje hinduskim rodzinom. Lepszych lokatorów sie nie znajdzie. Spokojni, uprzejmi, cisi. Aha, zeby nie bylo - irlandzki margines wcale nie jest lepszy od polskiego, tyle, ze tacy zazwyczaj mieszkaja w dzielnicach gdzie króluja socjale, a nie na osiedlach pod wynajem, takie jak moje. Jeszcze jedno: zadna z imprezowych ekip juz na moim osiedlu nie mieszka, wiec jak widac agecja sie rozprawila z zaklocaczami spokoju. Tyle, ze mozna bylo tego uniknac - po gebach przeciez widac bylo, ze bedzie TROUBLE! Tylko... czy dyskryminacja ze wzgledu na gebe jest dozwolona? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kadazan Re: "Żadnych Polaków". Dyskryminacja na brytyjski 04.08.09, 15:10 Nie rozumiem o co to halo. Ja Brytolowi też bym nie wynajął, bo wszystkie Brytole to brudasy, krzykacze i pijaki. Wiem, bo byłem. Odpowiedz Link Zgłoś
stix Oddaj paszport i do widzenia. 04.08.09, 15:10 Nie jesteś Polakiem. Do Polski nie przyjeżdżaj więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 "Żadnych Polaków". Dyskryminacja na brytyjskim ... 04.08.09, 15:11 Decyzja w sprawie wynajmu mieszkania powinna należeć w całości do właściciela. Powinien mieć pełne prawo kierować się w tym dowolnie wybranymi przez siebie kryteriami i wara innym od tego. Jeszcze trochę, a lewactwo doprowadzi do sytuacji, kiedy klient biura matrymonialnego będzie musiał, zamiast z kobietą, spotkać się z homoseksualistą, bo inaczej zostanie oskarżony o dyskryminację. Nie mam pretensji do Brytyjczyków, że nie chcą wynajmować mieszkań Polakom. Ich mieszkanie - ich sprawa, komu wynajmą. I na odwrót - żaden lewak nie zmusi mnie, wbrew mojej woli, do wynajęcia mieszkania Brytyjczykowi. Odpowiedz Link Zgłoś
freeadamae2 Re: "Żadnych Polaków". Dyskryminacja na brytyjski 04.08.09, 15:11 LOL kolejny inteligetny inaczej. Przeczytaj sobie jeszcze raz dobrze ten artykul- tu chodzi ogólnie o imigrantów, a nie tylko o Polakow jako takich. Odpowiedz Link Zgłoś
yesiotr absurd 04.08.09, 15:13 właściciel ma prawo wynajmować mieszkanie temu, komu chce. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
wierni_w_chrystusie "Żadnych Polaków". Dyskryminacja na brytyjskim ... 04.08.09, 15:17 Oskarżam Oskarżam wszystko co jezuickie A Polsce wrogie i katolickie, Wszystko, co trąci rzymską kabałą. Przez nią Rzecz Wielka stała się małą. Ileż to wieków polakatolik Bity po twarzy, pląsał w niewoli? Po całym świecie poniewierany, Po dziś dzień nosi ducha kajdany. O to wielebnych oskarżam drani Ja, jako Polak, jako Słowianin. I zadrużanin. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1-23 "Żadnych Polaków". Dyskryminacja na brytyjskim ... 04.08.09, 15:19 To się nazywa "swobodny przepływ siły roboczej w UE". Niemcy nie otworzyli rynku pracy, inni dyskryminują. Nic, tylko podpisać Traktat i potulnie słuchać zachodu... Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Też bym nie wynajął Polakom.... 04.08.09, 15:39 ... i jeszcze kilku innym rasom. Moja własność, i będę wynajmował komu chcę ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
balrog008 Tyljko w socjalizmie są takie problemy 04.08.09, 15:43 W normalnym ustroju właściciel decydowałby sam komu wynająć mieszkanie a komu nie. I miałby w d... wszelkie "dyskryminacje" i inne lewackie wynalazki. W wolnym rynku większości ludziom nie opłaca się wprowadzać sztucznych ograniczeń czy to rasowych czy jakichkolwiek innych. Niedługo zostanę oskarżony przez państwo, że wśród moich kolegów nie ma żadnego Murzyna czy Araba i będą mnie resocjalizowali. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka701 Re: "Żadnych Polaków". Dyskryminacja na brytyjski 04.08.09, 15:45 lightcik napisał: > TUSK TY PAJACU!!! krotko i na temat.....pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_noca "Żadnych Polaków". Dyskryminacja na brytyjskim ... 04.08.09, 15:53 "Gdy tylko się na nich spojrzy, widać, skąd pochodzą" One agent, covertly recorded, said: "You can tell as soon as they speak, you can't tell by looking at them; particularly the Eastern Europeans. Odpowiedz Link Zgłoś
kaspy Re: "Żadnych Polaków". Dyskryminacja na brytyjski 04.08.09, 16:17 Hahaha. Wszyscy, którzy są w stanie zrozumieć choćby jedno proste zdanie po angielsku są już pewnie na zmywaku. Odpowiedz Link Zgłoś
drupal Re: "Żadnych Polaków". Dyskryminacja na brytyjski 04.08.09, 16:24 co sie czepiasz? nigdy nie widzialas gazetowego tlumaczenia? Zasada jest taka: najpierw antypolska propaganda, potem jak się da coś z oryginalnego tekstu, ale nie za wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Poznali już się na bydłu wyborcach PO? 04.08.09, 15:54 niewiele czasu trzeba było. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.lech "Żadnych Polaków". Dyskryminacja na brytyjskim ... 04.08.09, 16:12 A ja się cieszę: może wreszcie będzie koniec z tym tyraniem na przemądrzałych, spasionych anglików - niech się sami, dziady, wezmą za robotę i nich zaczną w końcu czyścić te swoje ubikacje. Polakom wara od tego paskudztwa - to nas obraża. Wystarczy, że za tych łobuzów tylu zginęło naszych pilotów. Won Polakom od tych anglików!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitankloss2 Re: to nas obraża 04.08.09, 18:43 Zgadzam sie. Polak w Anglii moze wykonywac wylacznie prace inzyniera, dyrektora, lekarza, dentysty, w najgorszym wypadku pracowac jako ksiadz katolicki. A jak takowych prac dla nas nie staje, to zapisac sie na zasilek i siedziec na tylku pobierajac jalmuzne. To Tomaszka Leszka (i jemu podobnych) nie hanbi. Odpowiedz Link Zgłoś
aguares666 "Żadnych Polaków". Dyskryminacja na brytyjskim ... 04.08.09, 16:18 Przez kilka ładnych lat wynajmowałem dom vice szefowi duzej miedzynarodowej korporacji działajacej miedzy innymi w polsce, kanadyjczyk w srednim wieku wraz z żona . Przez pierwsze pare lat było Ok. Pozniej żona wrociła do Kanady a gosc został sam w kraju nad wisła. No i sie zaczeło , sprzataczke zwolnił, sam nie sprzatał,non stop balangi i tabuny kolesi z panienkami. Interwencje policji -bo sasiedzi wzywali jak darli ryje i puszczali muze na full nad ranem . Ale płacili dobrze to przymykałem oczy. Miarka sie przebrała jak facet o mało nie spalił domu bo zasnał (chyba z przepicia) przy palacym sie kominku z którego poleciały iskry i zaczeło sie fajczyc w mieszkaniu. Sasiedzi zobaczyli dym ,dostali sie do srodka przez ogród i otwarte drzwi wejsciowe z ogrodu, wyniesli goscia na wpoł zaczadziałego (cudem go uratowano) Oczywiscie firma pokryła z nawiazka straty ale ja juz miałem dosyc. Powiedziałem -Nigdy wiecej zadnych nadzianych cudzoziemców. Zeby było smieszniej to dwa domy dalej moj sasiad wynajmował kilka lat dom rosjanom (rodzina z dzieckiem - tez jakas menedzerska kadra) Cisza spokoj a dom jak wylizany . Odpowiedz Link Zgłoś
kapitankloss2 Re: u Ruskich dom jak wylizany 04.08.09, 18:46 No i pewnie go lizali, bo wlasciciel im powiedzial, ze tak wlasnie sie w Polsce sprzata parkiety i muszle. A ze one Ruskie parkietow i muszli przedtem nie "uwidzieli" to i posluchali cywilizacyjnie bardziej zaawansowanego pol-brata. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw32 "Żadnych Polaków". Dyskryminacja na brytyjskim ... 04.08.09, 16:27 Mysle ze to kolejna wyszukana na sile przez gazete negatywna wiadomosc o Polakach na wyspach. W Dublinie w tej chwili ceny wynajmu bardzo spadaja a chetnych brak a wiec kazdy wlasciciel mieszkania cieszy jesli ma kogokolwiek kto chec wynajac. Ja od kilku miesiecy mieszkam w mieszkaniu o wyjatkowo luksusowym standardzie i obserwuje ze z miesiaca na miesiac coraz wiecej moich sasiadow to Polacy. Moj landlord kazdorazowo podkresla jak jest ze mnie zadowolony i bez mrugniecia okiem zgodzil sie na obnizke wynajmu przez uplywem umowy. Moi znajomi ktorzy wynajmowali w Cork nowy luksusowy dom spotkali sie na poczatku z pewna nieufnoscia -wlascicielka przychodzila co miesiac na "wizytacje", jednak po kilku miesiacach zakochala sie we wlascicielach. Sprawa jest prosta: Irlandczycy sa wyjatkowo niechlujni i Polacy wypadaja przy nich nad wyraz czysto i schludnie. O ile wiem Brytyjczycy zanadto od Irlandczykow nie odstaja. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw32 Re: "Żadnych Polaków". Dyskryminacja na brytyjski 04.08.09, 16:32 > Ladna opinie sobie Polacy wyrobili Mysle ze rzeczywiscie ladna. Jeszcze do niedawna kojarzono nas raczej tak sobie, teraz dzieki wielu wspanialym pracowitym Polakom za granica ludzie nie tylko wiedza gdzie jest Polska ale potrafia wyliczyc nazwy polskich miast czy produktow. Gazeta jednak do dobrych jakosciowo polsich produktow nie nalezy... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: funny5 04.08.09, 16:36 funny5 napisała: > Ladna opinie sobie Polacy wyrobili Opinie to wyrobili sobie Angole. Najpierw zdradzili nas w 1939r., a potem wspolnie z Jankesami sprzedali nas w sowiecka niewole, polonofobko! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitankloss2 z Jankesami sprzedali nas w sowiecka niewole 04.08.09, 18:50 Proponuje zlozyc oficjalny wniosek o odszkodowania za cierpienia poniesione przez bohaterski narod polski pod jarzmem sowieckim. Moze wtedy nikt nie musialby emigrowac i daloby sie zyc na zasilku do poznej starosci. Odpowiedz Link Zgłoś
eastsider Pieknym za nadobne... 04.08.09, 16:46 Tekie traktowanie naszych rodakow na Wyspach Brytyjskich powinno spotkac sie w Polsce z nasza zdecydowana reakcja. I gdy tylko Anglicy, Szkoci, Irlandczycy, czy inni Walijczycy beda gremialnie poszukiwac u nas pracy, to my im " We do not want any British here" odpowiemy. Odpowiedz Link Zgłoś