funny5 04.08.09, 14:27 Czyli zwolennicy piss-prezydenta manipuluja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eva15 Bater kontra Michnik.Białoczerwona wojna kaukaska 04.08.09, 14:33 Jak już mówiłam: Abchazowie (i/lub Osetyńcy) powinni dać mu kierownictwo swojej tv. Dla równowagi jeśliby w Gruzji szefem tv został Michnik. Wtedy rzeczywiżcie przekaz byłby wielo- a nie jednostronny. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i A kto oglada "osetynska TV"? 04.08.09, 15:40 eva15 napisała: > Jak już mówiłam: Abchazowie (i/lub Osetyńcy) powinni dać mu kierownictwo > swojej tv. Kto ja oglada/ 12 tysiecy Osetynców? No to mialby widownie.... Odpowiedz Link Zgłoś
aplus z TVN tez go zwolnili czy moze dostal zlecenie z 04.08.09, 16:54 razwiedki pracowac w TVP i robic "niezalezne" reportaze. Bo jak zrobi kupe w TVN to nikt specjalnie by i tak nie zauwazyl ale jak w TVP to moze byc skandal na pewno ktos wszczal alarm bo niby dlaczego Putlera PO-pierac za publiczne pieniadze ? Odpowiedz Link Zgłoś
g0sciu Re: z TVN tez go zwolnili czy moze dostal zleceni 04.08.09, 20:55 wszystko ladnie pieknie, nawet bym sie nie zdziwil gdyby faktycznie tak bylo. tylko dlaczego akurat teraz sobie przypomnial zeby o tym powiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
de.os W faszystowskiej Rosji to by go zabili 04.08.09, 17:55 gdyby mówił cokolwiek nie po myśli władz. Odpowiedz Link Zgłoś
widz.i.czytelnik Re: W faszystowskiej Rosji to by go zabili 04.08.09, 18:02 A w "demokratycznej" Polsce "tylko" go zwolnili. de.os napisała: > gdyby mówił cokolwiek nie po myśli władz. Odpowiedz Link Zgłoś
de.os Dziwi mnie ujadanie prostytutek ros. dyktatury 04.08.09, 18:22 U nich zabija sie dziennikarzy i demokratycznych polityków w biały dzień, władze to sposorują i chronią sprawców, a niektórzy faszyści broniący Kremla nawet to popierają. Ile jeszcze tych faszystowskich suczek kremlowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
makabrapolska Re: Dziwi mnie ujadanie prostytutek ros. dyktatur 04.08.09, 20:29 glowny sponsor siedzi za oceanem bo tylko on jest zainteresowany takimi morderstwami zeby nisczyc wizerunek Rosji i karmic propaganda takich naiwnych i ciemnych jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 W Rosji zabijają dziennikarzy!!! 05.08.09, 11:26 Najważniejsza jest prawda. Jeśli TVP blokowała nadanie reportażu z Gruzji bo wyszło na to, że brat Kaczyński nie przysłużył się Gruzinom, ale (de facto) Rosjanom, to jest to skandal. Nie ma tu znaczenia jaką żonę ma Wiktor Bater, ani nawet czy sam jest z pochodzenia Rosjaninem, czy Żydem, czy Amerykaninem. Prawda została w TVPiS wystawiona na pośmiewisko - jek zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: W faszystowskiej Rosji - nie zabijac, wydac 3 06.08.09, 03:27 wiadra wegla na zime i niech sie ch. tym ogrzeje , gaz oczywiscie zakrecic Odpowiedz Link Zgłoś
makabrapolska Re: W faszystowskiej Rosji to by go zabili 04.08.09, 20:26 zak masz racje,zabili by na zlecenie CIA Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Jak w każdym faszystowskim kraju. 05.08.09, 17:35 Ale faszystowskiej Rosji nigdy nie było i nie będzie, próbowali ją stworzyć kolaborujący z Hitlerem bandyci z ROA, ale zostali wyeliminowani. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 nie zdziwie sie jak to co mowi jest prawda 04.08.09, 14:35 znajac PiS to daleko im do demokracji Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: nie zdziwie sie jak to co mowi jest prawda 04.08.09, 15:50 Cenzura i polkowniki(od polki) jak w PRLu. Ohydna propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: nie zdziwie sie jak to co mowi jest prawda 04.08.09, 16:00 a ty w ogole nie wiesz o co chodzi, a piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Swoją drogą - medal za samotne płynięcie pod prąd 04.08.09, 14:35 Swoją drogą - medal za samotne płynięcie pod prąd. To zajęcie dużo trudniejsze niż płynięcie z main stream. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka A "GazWyb" i in. TVN - Himalaje obiektywizmu :))) 04.08.09, 14:52 Zwróć uwagę jak sprytnie Bater (pamiętam jego wściekle rusofobiczną twórczość z okresu kiedy pracował dla groteskowej TVN) i GazWyb - wybierając odpowiednie fragmenty interview, manipulują smutną rzeczywistością medialną w zmanipulowanej sferze informacyjnej w Polsce. Można odnieść wrażenie, że to tylko niedobra pro-prezydencka TVP i miłujący Saakaszwilego Kaczyński są nieobiektywni, a cała reszta "wolnych" i "obiektywnych" mediów w Polsce to wzorzec dziennikarstwa - brak zaangażowania po jednej ze stronie, obiektywny przekaz i oceny, itp. BUA HA CHA!!! :) A njusy z Rosji są w zrównoważony sposób analizowane w niezakompleksionym, pozbawionym nienawiści wobec Wschodu społeczeństwie. HA CHA HA! :) Totalitarne narzędzia tępej, oligarchiczno-ednakowej, załganej, wściekle antyrosyjskiej (cały czas nie wiem w jakim celu?) propagandy - oto obraz współczesnych WSZYSTKICH praktycznie bez wyjątku mediów w Polsce i szerzej na Zachodzie właściwym. Wszystkie bez wyjątku przekaziory wypowiedziały Rosji quasi-terrorystyczną wojnę propagandową. Po co zwalać tylko na Kaczyńskiego i robić z siebie oraz czytelników duraczków? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: A "GazWyb" i in. TVN - Himalaje obiektywizmu 04.08.09, 14:55 plorg poniżej celnie to podsumował. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Bater w "GazWybie"? :) Tja... 04.08.09, 15:13 Niech "GazWyb" dowiedzie, że jest obiektywnym medium i niech pozwoli mu napisać to, co chce o konflikcie w Osetii. Red. Wacław i inne ZBIRy pisały przecież SAMĄ i TYLKO PRAWDĘ o wojnie Gruzinów z Osetyjczykami i wojskami Rosji! :))) Przydałby się przepełniony Sprawiedliwym Uniesieniem i Gniewem artykuł red. Wojciechowskiego o sprzedajnych Lachach. :) Nieborak Bater podaje, że otrzymał kilka ofert. Może z "GazWybu" też? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Bater w "GazWybie"? :) Tja... 04.08.09, 15:24 On jest tak potrzebny w GW jak asceta w bardaku. Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: Bater w "GazWybie"? :) Tja... 04.08.09, 18:48 eva15 napisała: > On jest tak potrzebny w GW jak asceta w bardaku. Gratuluję przyznania sie do rosyjskiej narodowości Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka przyczynek do POWAŻN. dyskusji 04.08.09, 20:36 Wyznania, hardcorowy outing Batera powinny, a raczej mogłyby posłużyć do wszczęcia poważnej dyskusji nt. indoktrynacji społeczeństwa polskiego przez "wolne" media. Zwalanie winy na TVP i Kaczyńskiego brzmi w relacji GazWybu makabrycznie i groteskowo. Farfał - związany przecież z LPRem czy inną Samą Broną - jest mniej jak sądzę wściekle antywschodni niż taki np. red. Wacław. Napisałem już o naszych "niezależnych" mediach, WSZYSTKICH!, w tym GazWyb, TVNy czy inne Wprostactwo, wystarczająco - oligarchiczne, zdziczałe, neo-totalitarne narzędzia tępej antyrosyjskiej indoktrynacji, pogłębiania - zamiast kuracji odwykowej, leczenia - postaw faszystowskich u czytelników. W efekcie mamy to, co mamy - wystarczy zajrzeć na forum i przejrzeć wyziewiaste wpisy obłąkanych psychicznych jamochłonów albo porozmawiać z dresami koło trzepaka. Kruche, fobicznie, zastraszone, zaślepione nienawiścią, bezkarne(!) i zakompleksione psyche 95% społeczeństwa jest bezustannie gwałcone, brutalnie!, poprzez tzw. przekazy medialne a la ZBIRy z GazWybu. Szczególnie, może PRZEDE WSZYSTKIM, na odcinku wschodnim. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: przyczynek do POWAŻN. dyskusji 04.08.09, 21:52 Ależ drogi C_k, żadnej dyskusji nie będzie. Niby kto z kim i gdzie miałby dyskutować o indoktrynacji we współczesnej Polsce. To jest właśnie tam metoda załatwiania tego typu spraw. Jak to napisał Czechow: "Mądrzy już dawno o tym wiedzą, a głupich to nie interesuje". Mają swoje Polsaty, TVNy. Plebanie, Klany - bzdury od rana i przez całą noc - na wszystkich kanałach. W gazetach (prawie wszystkich) to samo - prawda jest przecież jedna, nie? Tym bardziej właściwa. W radio umpa, umpa non stop, rock przez cały rok, jazz. Gdzie indziej jest raczej to samo - bo i model demokracji przecież ten sam, a i właściciele jakby też ci sami. Ja tutaj ostatnio odkryłem interesujących, niezależnych kontestatorów wypowiadających się na tematy, które samemu nie przyszły mi dotąd na myśl. Próbowałem zainteresować tym Evę, ale ona coś jakby nie miała na to czasu i ochoty. A są tam też interesujące wątki rosyjskie. Też nie ma dyskusji na te tematy, chociaż są to sprawy nieporównanie ważniejsze od Batera i obiektywności w mediach. To jest ta sama metoda właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: przyczynek do POWAŻN. dyskusji 04.08.09, 22:07 Ale dlaczego właśnie U NAS tych głupich ma być 95%-99% społeczeństwa? Czy ta plaga głupoty i durnoty-szaleństwa nie mogła "rusków" dotknąć? Jakich interesujących kontestatorów odkryłeś, pimpusiu? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: przyczynek do POWAŻN. dyskusji 04.08.09, 22:32 wiesz, ja nie uważam, że ludzie są z natury głupcami, że w Polsce jest ich jakoś znacząco więcej niż gdzie indziej. Dotknąłeś tego problemu, o czym krótko tylko napomniałem - ten system jest właśnie taki. W Rosji zresztą oni cały czas starają się właśnie wejść na równych prawach tylko w to towarzystwo. To jest jeden z tych rosyjskich wątków, o których wspomniałem. Też już dawno zrezygnowali z szukania własnej drogi - globalizacja się to nazywa. Zastanawiałeś się już dokąd ta droga prowadzi? Słyszałeś już kiedyś o takim ekonomiście Silvio Gesell czy o pracach z zakresu ekonomi przez noblistę Fredericka Soddy'ego? Zastanawiałeś się już, dlaczego zadłużenie ciągle rośnie - także w dobrze rozwijającej się przecież, bijącej ciągle rekordy współczesnej Polsce? My tu z Evą obracamy się w znacznej mierze w obszarze niemieckojęzycznym i różnice w spojrzeniu anglosaskim są dla mnie dostrzegalne. Np. wątek rosyjski pojawia się przy powstaniu FED i rewolucji w Rosji. Przepraszam Cię bardzo, ale muszę pilnie coś załatwić. Będę za jakieś pół godziny. Masz ochotę na poważną kreskówkę? www.trilulilu.ro/Nick13ro/8f99a456360975?video_google_com= Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: przyczynek do POWAŻN. dyskusji 04.08.09, 22:37 Wszystko to bardzo ciekawe, ale przed chwilką, a raczej niedawno, miałem wątpliwą przyjemność obejrzeć sztandarowo propagandowy program polskiej "wolnej" tv rodem z TVN - 24 godziny o 21.00. ANI ZŁAMANEGO SŁOWA o rewelacjach swojego byłego nomen omen dziennikarza. Żeby chociaż JEDNO SŁOWO w głównym njusowo programie wieczornym! Jak gdyby biedaczysko Bater nie istniał (tak samo jak wizyta Kiryła na Ukrainie). Z czym oni prą do ludzi, pimpuś? Gdyby w Rosji jakiś pierwszy z brzegi dziennikarzyna beknął, że go Niedźwiedż do czegos przymusza, mielibiśmy już hot line na pasku TVN i mobilizację jaszczompów przed atakiem na Wschód! Załgany, plugawy totalitarny świat - tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: przyczynek do POWAŻN. dyskusji 04.08.09, 22:40 czlowiek_ksiazka napisała: > Wszystko to bardzo ciekawe, ale przed chwilką, a raczej niedawno, > miałem wątpliwą przyjemność obejrzeć sztandarowo propagandowy > program polskiej "wolnej" tv rodem z TVN - 24 godziny o 21.00. > > ANI ZŁAMANEGO SŁOWA o rewelacjach swojego byłego nomen omen > dziennikarza. ============================================ Cymes. Woźnego zwolnili w szkole i to ma być temat dla kog? No dla kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: przyczynek do POWAŻN. dyskusji 04.08.09, 22:59 Spróbuję nocą wtrącić swoje 3 grosze, teraz nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: przyczynek do POWAŻN. dyskusji 04.08.09, 23:46 Drogi C_k, czy to takie ważne? Pewnie to też skomentują - a raczej dostrzegą, tak jak w GW. Może jutro? W NIE też się skarżą, że ich ignorują i niedostrzeją. Podobnie w Faktach i Mitach. Ta sama taktyka. Często jest prościej przemilczeć, niż dyskutować i pokazywać już tylko przez to na istniejący problem. Chwyt chyba stary jak świat. Jak sobie przypomnisz Dostojewskiego przypowieść o Wielkim Inkwizytorze, i będziesz miał w pamięci to Twoje pytanie: "z czym oni prą do ludzi" poczujesz gęsią skórkę i od razu będziesz wiedział. Widzę, że Ciebie głównie interesuje ten szczególny temat, a u mnie przy każdej okazji widać skłonności do uogólnień i "filozofowania". A to naprawdę jest tylko fragment większej całości. Z Baterem już żadnego problemu nie będzie. Przepraszam Cię bardzo, ale mogłem ułatwić Ci sprawę (chociaż to Tobie pewnie nie jest potrzebne) i posłać Ci linka z filmem z polskimi napisami. Łatwiej się jest (w każdym razie mi) w ten sposób koncentrować na treści. Tym bardziej jak się jest jeszcze zajętym innymi sprawami. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: przyczynek do POWAŻN. dyskusji 04.08.09, 23:49 Sorry, tu jest ten link: video.google.de/videosearch?q=money+as+debt+polskie&hl=de&emb=0# Myślisz, że w Polsce te problemy nie są ważne? Jak myślisz, jakie jest podobieństwo między np. niemieckim cudem gospodarczym a polskim? Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: przyczynek do POWAŻN. dyskusji 05.08.09, 00:43 "Braci K." Dostojewskiego czytałem... NIE i FiM to w Polsce margines. Margines groteski. Narzekają, bo procentowo mało kto ich czyta. A Batera i jego TVNowski bełkot słuchała cała chyba Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: przyczynek do POWAŻN. dyskusji 05.08.09, 01:26 No to już wiesz. Ludzie nie mogą być wolni (myśleć, decydować, mieć rozterki) i jednocześnie być szczęśliwymi. Szczęście dla nich muszą zorganizować im panujący - dla ich dobra własnego dobra właśnie. Od tamtych czasów zadziwiająco mało się zmieniło. Czy bardziej wartościowi są ci, którzy pasjonują się Tańcem z Gwiazdami i inne tego typu telewizyjne kretyństwa - bo jest ich tyle milionów, czy ci, którzy w ogóle telewizji nie oglądają, bo robi im się od tego niedobrze? Nie wszystko w tych pismach jest groteskowe czy niepoważne. Zresztą widzisz, ilu Batera traktuje już prawie jak zdrajcę. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod łubiankowskie krokodyle płaczą.... 05.08.09, 11:32 forum.gazeta.pl/forum/w,902,98622038,98630574,Re_Nalezy_mu_sie_nagroda_za_obiektywizm_.html Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Drogi Pimpusiu 04.08.09, 22:57 Rzuć mi jeszcze raz Twój namiar na priwa, bo mi się zapodział. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: przyczynek do POWAŻN. dyskusji 04.08.09, 23:13 pimpus18 napisał: > Słyszałeś już kiedyś o takim ekonomiście Silvio Gesell czy o pracach z zakresu > ekonomi przez noblistę Fredericka Soddy'ego? > Zastanawiałeś się już, dlaczego zadłużenie ciągle rośnie - także w dobrze rozwi > jającej się przecież, bijącej ciągle rekordy współczesnej Polsce? > My tu z Evą obracamy się w znacznej mierze w obszarze niemieckojęzycznym i różn > ice w spojrzeniu anglosaskim są dla mnie dostrzegalne. ======================================= Mentalni Moskale chcą dyskutować o niuansach ekonomii Zachodu. No i ta dystynkcja anglosaska i niemiecka ekonomia. Koń by się uśmiał. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 pośmiejmy się 04.08.09, 22:14 czlowiek_ksiazka napisała: > Wyznania, hardcorowy outing Batera powinny, a raczej mogłyby > posłużyć do wszczęcia poważnej dyskusji nt. indoktrynacji > społeczeństwa polskiego przez "wolne" media. ========================================= Pisz na ten temat więcej i tak wiesz forte fortissimo. Facet wyrzucony z poprzedniego miejsca pracy za "bycie niedysponowanym". Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Bater w "GazWybie"? :) Tja... 04.08.09, 16:37 Dzięki, C_k. Coś mi się zdaje, że duża w tym Twoja zasługa. Nie chcę być złym prorokiem, ale teraz TVPiSuar zrobią z niego alkoholika. Chyba wszyscy wiedzieliśmy już wcześniej, jak to się robi. Odpowiedz Link Zgłoś
jezoslaw ależ sie tu kacapstwo rozszczekało 04.08.09, 16:46 druga zmiana przyszła? Odpowiedz Link Zgłoś
eba_k Re: ależ sie tu kacapstwo rozszczekało 04.08.09, 17:00 Masz jakieś argumenty, czy szukasz piaskownicy? Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: ależ sie tu kacapstwo rozszczekało 04.08.09, 17:01 Daj spokój - nie płosz ich. Ten UBolski onanistyczny serwilizm odchodzący do rynsztoka historii jest niezastąpiony. Czjełowiek kniżka tym samym uniżonym tonem pisał donosy do UB a kokota łajała 'bystrzaków', którzy nie chcieli chodzić na spotkania TPPRu i pisała skargi do przewodniczącego POP, Kałmuka z urodzenia, w nadziei, że zechce ją posiąść:-) Odpowiedz Link Zgłoś
de.os Hej sprostytuowane kundelki Kremla - jak u was? 04.08.09, 17:59 Z wolnością słowa w faszystowskiej Rosji. ile zamordowaliscie dziennikarzy i niewygodnych polityków ostatnio? Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Hej sprostytuowane kundelki Kremla - jak u wa 04.08.09, 22:04 Zamalo. Trzeba wiecej, pomozesz? Odpowiedz Link Zgłoś
dr_ag_o Masz rację - olać tego Batera 04.08.09, 14:55 skoro to taki propagandzista... Odpowiedz Link Zgłoś
eba_k Re: A "GazWyb" i in. TVN - Himalaje obiektywizmu 04.08.09, 16:29 Tyle się napisałeś świerszczyku a nic z tego nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: A "GazWyb" i in. TVN - Himalaje obiektywizmu 04.08.09, 18:26 czlowiek_ksiazka napisała: > Totalitarne narzędzia tępej, oligarchiczno-ednakowej, załganej, > wściekle antyrosyjskiej (cały czas nie wiem w jakim celu?) > propagandy - oto obraz współczesnych WSZYSTKICH praktycznie bez > wyjątku mediów w Polsce i szerzej na Zachodzie właściwym. Wszystkie > bez wyjątku przekaziory wypowiedziały Rosji quasi-terrorystyczną > wojnę propagandową. > > Po co zwalać tylko na Kaczyńskiego i robić z siebie oraz czytelników> duraczków? +*************************** Człowiek_ książka, to nie jest tylko tak w Polsce, tak jest w całej Unii, to są odgórne dyrektywy z Brukseli i Strasburga. Prawdy w dzisiejszych czasach trzeba już szukać z świeczką w niezależnych, dociekliwych, krytycznych mediach. Jeszcze austriackie media zachowały minimum obiektywności, w nich można się jeszcze doszukać trochę prawdy. Przez to linkowaliśmy często nasze posty do krytycznej naszej prasy, cóż nie wszyscy Polacy znają języki a tłumaczenie artykułów na język polski zabiera za dużo czasu i wysiłku. W dodatku Polacy przekonani prawdomównością ;)))) polskich mediów, nie wierzą w to co my im piszemy bo przecież wiarygodność w Polsce daje się propagandzie. ---------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: A "GazWyb" i in. TVN - Himalaje obiektywizmu 04.08.09, 20:56 No, ale przecież Europa ryczy i drze mordę na cały świat, że jest wolna jak chorera i można pisać oraz mówić wszystko co się chce, a nie szukać odcienia prawdy ze świeczką w ręku! Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: A "GazWyb" i in. TVN - Himalaje obiektywizmu 04.08.09, 21:02 Byla wolna, dopóki nie rozszerzyła się Unia i zapanowała nad wszystkimi. Powoli jesteśmy kolejnym stanem USA dzięki Barroso i politykom z wschodu, nie zapomnijmy przy tym tez o naszej Merkel. ---------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: A "GazWyb" i in. TVN - Himalaje obiektywizmu 04.08.09, 21:06 Miałam na myśli tu Unie. Powoli Unia jest sklepem samoobsługowym dla USA --...................................................... www.youtube.com/watch?v=SjpGWEwn36o&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 To jest ich główny cel! 04.08.09, 18:39 czlowiek_ksiazka napisała: > Po co zwalać tylko na Kaczyńskiego i robić z siebie oraz czytelników > duraczków? Wszystko to święta prawda, ale po co komu robić z czytelników i forum-owiec duraczków to przecież książka wie lepiej ode mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
de.os W faszystowskiej Rosji za płynięcie pod prąd kula 04.08.09, 17:57 w łeb. Patrz ostatnie przypadki zabójstw dziennikarzy mówiących niewygodną prawde i demokratycznych polityków Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: W faszystowskiej Rosji za płynięcie pod prąd 04.08.09, 18:32 de.os napisała: > w łeb. Patrz ostatnie przypadki zabójstw dziennikarzy mówiących > niewygodną prawde i demokratycznych polityków *************** Kto wie jak ci "demokratyczni" dziennikarze, politycy zginęli i z czyjej reki? ----------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
jennisej Nie-tak jesteś aż tak głupia czy tylko udajesz? 04.08.09, 23:23 powiedz szczerze Odpowiedz Link Zgłoś
makabrapolska Re: W faszystowskiej Rosji za płynięcie pod prąd 04.08.09, 20:31 ci dziennikarze calej prawdy nie mowli i dlatego tak skonczyli bo CIA chcialo innej propagandy Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy W komunistycznej Polsce 04.08.09, 22:08 wszystkim co mysla inaciej grozi nie tylko kula, ich macie zamalo, wiec i strzelaja rzadko, tylko zbiorowe potepinie. Jak za dobrych polskich komuchow. Nie wiem, ale wiem ze jest tak a nie inaciej. Glupota rodzi glupote. Komuch komucha. I dzisiaj w Poslce jest bagno propagandowe najleprze srod komuszych krajow kolchozu. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Wiktor Bater o TVP: Zwolnili mnie, bo nie stałe... 04.08.09, 14:47 "Nasz prezydent to przyjaciel Saakaszwilego, a w TVP..." ---------------- USA to przyjaciele Saakaszwilego, a w TVP wszystko jest jak USA zleci. Zwalanie winy na nic nie znaczącego Kaczyńskiego, jest co najmniej śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy Bater teraz ma wielką karierę w ZSRR przed sobą.. 04.08.09, 14:52 wodka , ikra ,dziewuszki i eti dieła.. Odpowiedz Link Zgłoś
antyliberal22 Re: Gdyby jechał do USA wyłbyś z zachwytu 04.08.09, 15:13 a czemu nie? Co jak co, ale iść do ruskich skarżyć się w takich sprawach to idiotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy osobo jesteś z innego kręgu cywilizacyjnego.. 04.08.09, 15:53 nie wystarczy chlać francuski koniak i żreć łopatą kawior aby być kimś. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Skoro mu zzdrościsz, to przestań być piewcą 04.08.09, 15:20 Kaaczaszwilego i wtedy być może jakaś rosyjska gazeta też cię zatrudni:))) Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy ty masz łeb...pożyjesz.. 04.08.09, 15:51 Kaczyńskie chleb ci odebrali czy boisz się że się wyda kim jesteś ? Odpowiedz Link Zgłoś
1qw2 Re: Bater teraz ma wielką karierę w ZSRR przed so 04.08.09, 16:26 Ile dostajesz za pisanie takich postow? Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Wiktor Bater o TVP: Zwolnili mnie, bo nie sta 04.08.09, 14:55 Heheh - 'obiektywny' żurnalista na łamach Izwjestia. Rozumiem, że niebawem, w ramach obiektywizmu, ukaże się wywiad z Wildsteinem i księdzem Isakowiczem-Zaleskim? Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Wiktor Bater o TVP: Zwolnili mnie, bo nie sta 04.08.09, 14:56 Izwjenicje, czym KGBowscy miłośnicy obiektywizmu skłonili do 'spowiedzi' tego tuza żurnalizmu? Grożeniem porwaniem, losem Politkowskiej czy tylko przystawieniem nagana do potylicy? Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Wiktor Bater o TVP: Zwolnili mnie, bo nie stałe... 04.08.09, 15:00 "Wszyscy powtarzali: Rosja dokonała agresji, najechała suwerenną, demokratyczną Gruzję. (...) A ja pytałem: czemu nikt nie wspomina, kto zaczął tę wojnę, kto pierwszy napadł na Cchinwali." ======================================================= Podobnie jest z kacapikami , którzy płaczą nad 30 mln swoich ofiar WW2 ,a nie wspominają o pakcie z Hitlerem oraz wcześniejszym doprowadzeniu go do władzy w Niemczech ... --------------------------------- Putler i jego system są jak zgorzel : Leczenie: chirurgiczne (wycięcie martwych tkanek i odświeżenie brzegów ran); podawanie dużych dawek antybiotyków, tlenoterapia hiperbaryczna, zwalczanie wstrząsu; w ciężkich przypadkach zgorzeli gazowej amputacja kończyny zainfekowanej. Odpowiedz Link Zgłoś
dontworry Re: Wiktor Bater o TVP: Zwolnili mnie, bo nie sta 04.08.09, 16:39 czy każdy z tych 30 mln kacapów też podpisywał pakt? człowieku, palnij się w łeb. co ty porównujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Wiktor Bater o TVP: Zwolnili mnie, bo nie sta 04.08.09, 16:55 Piszę o przyczynach i skutkach. Putlerstan (poparcie podobno 70%) do dziś neguje podpisanie i skutki paktu R-M,Wielkiego Głodu czy Katynia. Putin w przeciwieństwie do Stalina ma poparcie kacapików i będą oni odpowiadać za wszelakie jego posunięcia na arenie międzynarodowej ... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pati Re: Wiktor Bater o TVP: Zwolnili mnie, bo nie sta 04.08.09, 15:15 Wiktor komu ty się żalisz?Najlepiej będzie jak już tam zostaniesz.Poproś Putina o azyl.Może dostaniesz taką fuchę jak niemiecki sprzedawczyk gazociągu Sch... Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken Re: polskie media nie odbiegaja od rosyjskich 04.08.09, 15:17 w rankingach wolnsci przekazu informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 TVP nie mogła przecież denerwować Kaaczaszwilego 04.08.09, 15:16 obiektywnymi relacjami ukazującymi jego przyjaciela Gruzina w niekorzystnym świetle. Odpowiedz Link Zgłoś
0123abc Wiktor Bater o TVP: Zwolnili mnie, bo nie stałe... 04.08.09, 15:19 Bater pracując kilka lat w TVN,mógł nauczyć się jak podawać prawdę,dlatego wierzę mu. Odpowiedz Link Zgłoś
malinx Wiktor Bater o TVP: Zwolnili mnie, bo nie stałe... 04.08.09, 15:19 Bez przesady To Gruzini pierwsi w zeszłym roku ostrzelali Cchinwali, reakcja Rosji była niewspółmierna - po pierwsze działała na terenie Gruzji (Pd. Osetia podobnie jak Abchazja jest częścią Gruzji), po drugie zaatakowała port w Poti, leżący poza terenami separatystycznymi. Bater opisał sam początek zeszłorocznej wojny gruzińskiej i nie widzę powodu by przypisywać mu jakieś rusofilskie zapędy. Sami Gruzini twierdzą, że choć obie prowincje to terytorium Gruzji (i zgodnie z prawem międzynarodowym mają rację) to działanie Saakaszwilego (dał się podpuścić Rosji) było zbyt ostre. Natomiast Rosja bezczelnie rozgrywa w Gruzji swoją kartę porównując swoje zaangażowanie w zbuntowanych republikach do działań UE i NATO w Kosowie. Ale wydaje mi się, że to nie jest wina Wiktora Batera. Odpowiedz Link Zgłoś
hanishl Re: Wiktor Bater o TVP: Zwolnili mnie, bo nie sta 04.08.09, 15:31 malinx napisał: > Natomiast Rosja bezczelnie rozgrywa w Gruzji swoją kartę porównując swoje > zaangażowanie w zbuntowanych republikach do działań UE i NATO w Kosowie. Daj sobie luz , wszyscy , nie tylko Rosja , ale Amerykanie i nawet Izrael rozgrywają w Gruzji swoją "kartę" . Wyjdź z siebie , stań obok i zachowaj się inaczej niż Rosja . Rosja czuje się okrążana i wszystkim chodzi o jej skubanie .Wojna jest prowadzona cały czas , nie zawsze przy pomocy czołgów czy rakiet .( p. Clausewitz ). Wojna się toczy o dostęp do surowców . Gdy Rosjanie ogłaszają że umieszczają rakiety w obwodzie Kaliningradu , to co , mamy się czuć dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Wiktor Bater o TVP: Zwolnili mnie, bo nie sta 04.08.09, 15:43 "Rosja czuje się okrążana i wszystkim chodzi o jej skubanie " "Urojenia prześladowcze. - (najczęstsze) przekonanie o nieustannym zagrożeniu ze strony mniej lub bardziej sprecyzowanych wrogich choremu sił, przekonanie, że jednostka jest ofiarą prześladowań. Zwykle poprzedzają je urojenia ksobne" http://pl.wikipedia.org/wiki/Urojenie Ze względu na treść urojeń zespoły paranoiczne dzieli się na: # inividia - paranoja zazdrości zwykle na tle domniemanej ale nieprawdziwej zdrady małżeńskiej(narody byłego ZSRR zdradziły kacapię) # querulatoria - paranoja pieniacza to zespół paranoiczny prowadzący do wściekłego, furiackiego zwalczania osób o domniemanym niebezpiecznym charakterze czy pochodzeniu, do dochodzenia przez chorego domniemanych krzywd, np przed sądem lub urzędem(Naszyści putina) # persecutoria - paranoja prześladowcza, spiskowa(jewriejskie i anglosaskie spiski) # reformatoria - paranoja reformatorska; najłatwiejsza do zdiagnozowania kiedy czuć fatalne skutki kolejnych reform naprawiających państwo, system społeczny czy inne dziedziny życia społecznego(czyli wszystko o reformach Fiutina) # inventoria - paranoja wynalazcza to przeświadczenie chorego o wspaniałości i wielkości jego wynalazków/pomysłów(ten rodzaj urojeń jest powszechny u kacapów od 400 lat - b.szeroki temat) # paranoja indukowana - obłęd udzielony, przejęty czy indukowany od osoby rzeczywiście chorej(prawdopodobnie przejęty od Mongołów) Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Wwody paranoika 04.08.09, 16:05 Widzę ,ze masz b.merytoryczne argumenta na poparcie swoich tez ;) Odpowiedz Link Zgłoś
malinx Re: Wiktor Bater o TVP: Zwolnili mnie, bo nie sta 04.08.09, 15:49 To, że się zbroją w Okręgu Kaliningradzkim to nie znaczy, że mam biegać z pełną pieluchą. Rosja prowadzi swoja paranoiczna politykę, ale nie zmienia to faktu, że świat nie jest czarno-biały. Dlatego właśnie biorę na wstrzymanie, w Gruzji spędziłem ostatnie 3 tygodnie, trochę z lokalsami pogadałem (trudno ich nazwac rusofilami), stąd pozwalam sobie na komentarz wynikający spoza bezwiednego wczytywania się w opinie internetowe. howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
apiw Re: Wiktor Bater o TVP: Zwolnili mnie, bo nie sta 04.08.09, 15:44 malinx napisał: > > Natomiast Rosja bezczelnie rozgrywa w Gruzji swoją kartę porównując swoje > zaangażowanie w zbuntowanych republikach do działań UE i NATO w Kosowie. > Ale wydaje mi się, że to nie jest wina Wiktora Batera. A jakie widzisz istotne różnice między Kosowem i Osetią czy Abchazją Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Panie Bater 04.08.09, 15:22 rozumiem, ze Izwiestia itd. ale dla porządku: od ostrzału Cchinwali się nie zaczęło. A. Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken Re: Panie Bater 04.08.09, 16:26 zaczelo sie w czasach dawnych krolow i prorokow kiedy jakis gruzinski watarzka zajal tereny osetynskie i jakis czas tam panowal. teraz trzeba bylo przyuwrocic historyczne granice wielkiej gruzji! Odpowiedz Link Zgłoś
mark696 Re: Panie Bater 04.08.09, 16:44 To sa przede wszystkim tereny gruzinskie a nie tereny osetynskie.NIe mozna pozwalac zeby jakies grupy przestepcze, wspomagane przez Rosje, probowaly rozbierac suwerenne panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Panie Bater 04.08.09, 16:48 mark696 napisał: > To sa przede wszystkim tereny gruzinskie a nie tereny osetynskie.NIe > mozna pozwalac zeby jakies grupy przestepcze, wspomagane przez > Rosje, probowaly rozbierac suwerenne panstwo. Aha, to z tego powodu w Pomrocznej jest propaganda, kłamstwo, cenzura? Teraz nacjonalistyczno-faszystowska Gruzja jest też niezależnym państwem z głupim zbrodniarzem na czele. Tylko trochę mniejszym - bez Abchazji i Osetii. Odpowiedz Link Zgłoś
jezoslaw Re: Panie Bater 04.08.09, 16:59 > Aha, to z tego powodu w Pomrocznej jest propaganda, kłamstwo, cenzura? co to jest ta pomroczna? wasza kacapska świadomość? wyjaśnijcie towarzyszu Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Panie Bater 04.08.09, 20:17 Tobie zdecydowanie trzeba per "towariszcz" - Ty tu nowa czy ewa pisana "eba"? A. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Panie Bater 04.08.09, 17:07 jezoslaw napisał: > > Aha, to z tego powodu w Pomrocznej jest propaganda, kłamstwo, cenzura? > > > co to jest ta pomroczna? wasza kacapska świadomość? wyjaśnijcie towarzyszu Aktualnym szefem kato-nacjonalistycznej bandy zakłamanych ciemniaków zamieszkującej Pomroczną jest teraz przyjaciel Sukinszwilego, Kaczyński. Już wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
de.os Do budy głupie prostytutki faszystowskego kremla:) 04.08.09, 18:16 U was zabija sie dziennikarzy jak w III Rzeszy za pisanie czegokolwiek nie po myśli Kremla Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken Re: Panie Bater 04.08.09, 16:49 tereny gruzinskiej SRR. jak tam dokladnie ksztaltuja sie relacje narodowosciowe tego przecietny obserwator nie wie. ale spora mniejszosc narodowa z autonomia swiadczy ze te tereny gruzinskie moga byc tylko z nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Panie Bater 04.08.09, 20:06 red.ken napisała: > > zaczelo sie w czasach dawnych krolow i prorokow To oddajcie Królewiec, mądralo. A. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Wiktor Bater o TVP: Zwolnili mnie, bo nie stałe... 04.08.09, 15:41 Szuka roboty w wyjątkowo obrzydliwy sposób, robiąc na własny kraj. W ten obrzydliwy sposób odpracuje dotychczasowe wypłaty od FSB i zarobi na kolejne. Ciekawe co ma do powiedzenia nt. oskarżeń FSB o napaść Polski na kacapatan w 1939? Też jest przeciwny europejskiemu mainstreamowi? Odpowiedz Link Zgłoś
ilja-muromiec Re: Wiktor Bater o TVP: Zwolnili mnie, bo nie sta 04.08.09, 15:55 synu, jeśli na kogoś narobił, to na ciebie i tobie podobnych. przyjmij to jak ostatnie namaszczenie, bo tylko na takie zasługujesz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 U ruskich mordują dziennikarzy którzy inaczej 04.08.09, 15:49 mówia niz władza, może Bater się boi o życie rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 A telewizje komercyjne jeszcze głupsze ? 04.08.09, 15:50 Tak wygląda demokracja korporacyjna , to gorsze od zamordyzmu, bo niby nie ma cenzury , a wszyscy wiedzą co wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: A telewizje komercyjne jeszcze głupsze ? 04.08.09, 15:58 Cytuje: "ale dla porządku: od ostrzału Cchinwali się nie zaczęło". Odpowiedz Link Zgłoś
wuj1234 Wiktor Bater o TVP: Zwolnili mnie, bo nie stałe... 04.08.09, 16:00 Jestem z Tobą BATER zawsze lubię i szanuję prawdę, zawsze to jest moją dewizą i dlatego szanuję Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 :D tylko, ze te wasze umilowanie prawdy straszliwi 04.08.09, 16:06 -e wybiorcze Odpowiedz Link Zgłoś
tokida Ale jaja! 04.08.09, 16:08 Polski dziennikarz skarży się rosyjskiej gazecie, że w polskich mediach panuje cenzura... Lubię Batera i próbuję go zrozumieć, ale to, że nawet i ma obiektywnie rację go usprawiedliwia? Taki bystry facet winien kalkulować, że jedyne co osiągnął tym wystąpieniem to dolanie wody na młyn putinowskiej propagandy. Może to taka solidarność łysych? Putin i Bater. Nawet trochę podobni wizualnie. Podsumowując: oburzenie Batera na tvpowską sitwę słuszne, ale wyszło zupełnie bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
jsieki Trochę szkoda, a trochę nie 04.08.09, 16:08 [poprzednio napisałem nie pod tym artykułem, co trzeba] Pamiętam podczas tzw. rewolucji pomarańczowej był w Kijowie pierwszy (no, poza mną i kolegą, ale to się nie liczy :) Na pewno pierwszy z "dużych" mediów polskich (wtedy jeszcze TVN). Łaził po namiotach, gadał z ludźmi i było fajnie. Wódkę rzeczywiście łoił ostro, ale pełna kultura. Także trochę szkoda. Natomiast co do obiektywności - ani razu nie był u "niebieskich" - jakby w ogóle nie istnieli. Zgoda, Kijów był pomarańczowy, ale dało(by) radę dotrzeć do sztabu Partii Regionów, a nawet do (nielicznych co prawda) manifestacji z ich udziałem. Ale red. Bater jakoś nie zdołał. Więcej, nawet TVP już pokazywała za ruskimi stacjami te manifestacje, a TVN nie. Więc trochę nie szkoda :P Tak czy inaczej, jeśli koleś miałby klasę, to nie płakałby przed "obiektywnymi" ruskimi Izwiestiami, że go zwolnili za rusofilstwo. A tak to... szkoda gadać.. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 a teraz SLD jest w sojuszku z tymi 04.08.09, 16:16 ktorzy manipulowali informacjami z wojny przepieknie, przeslicznie Odpowiedz Link Zgłoś
infectious Wiktor Bater o TVP: Zwolnili mnie, bo nie stałe... 04.08.09, 16:16 Powalony Sakaszwili rozpoczal ten konflikt i doprowadzil swoj kraj do granic nedzy. Szkoda tak dobrego redaktora jakim jest Bater , chcial przedstawic obiektywnie to co sie dzialo. Niedługo znów zaświeci jak Izrale bedzie korzystał z lotnisk przed atakiem na Iran. Moze znow zapragnie odbic Osetie Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken Re: polski zaklamany rez niczym z okresu do 1939 04.08.09, 16:24 teraz moge zrozumiec dlaczego zdarzyl sie katyn a ukraincy pisza o polakach tak jak o nkwd i gestapo Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Coś tu nie gra 04.08.09, 17:01 Po pierwsze konfliktu wcale nie rozpoczął ostrzał Cchiwali. Po drugie Południowa Osetia jest częścią Gruzji. Odpowiedz Link Zgłoś
axenrolle Re: Coś tu nie gra 04.08.09, 17:28 fields1 napisał: > Po pierwsze konfliktu wcale nie rozpoczął ostrzał Cchiwali. > Po drugie Południowa Osetia jest częścią Gruzji. Po pierwsze ta faza konfliktu jednak rozpoczęła sie od ostrzału Cchinwali i to przez Gruzinów i co istotniejsze ważne jest jak sie skończyła i tu przechodzimy do punktu nr dwa , zapomnij . Osetia Płd jest tak samo częścią Gruzji jak Kosowo częścią Serbii. Niestety. Słowo niestety odnosi sie tylko do przypadku Kosowa. Odpowiedz Link Zgłoś
hazudo Wiktor Bater ma żonę Osetyjkę 04.08.09, 16:27 To tak dla pełnego obrazu i obiektywności. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Wiktor Bater ma żonę Osetyjkę 04.08.09, 16:32 hazudo napisał: > To tak dla pełnego obrazu i obiektywności. Abchazkę (od 13 lat), zamulony propagandą palancie. Czytać umiesz? To poczytaj Batera w orginale. Zawsze to lepiej niż za pośrednictwem propagandystów z GW. www.izvestia.ru/world/article3131420/ Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Re: Wiktor Bater ma żonę Abchazke 04.08.09, 17:06 Abchazke?, no to dlatego taki objekyywny, a Osetyjka, to druga, czy wczesniejsz zona? Odpowiedz Link Zgłoś
2-pswiecki A mnie się ona przedstawila jako Abchazka. 04.08.09, 18:32 Tylko co to ma do rzeczy jesli chodzi i szukanie prawdy w faktach? Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 hazudo - mylisz się 09.08.09, 13:42 Nie wiem czy świadomie czy też nie - wprowadzasz ludzi w błąd. Jego żona jest Abchazką, a nie Osetyjką. W sumie dla większości to żadna różnica - przecież oni nawet nie wiedzą gdzie jest Osetia. Odpowiedz Link Zgłoś
bombolot123 Wiktor Bater o TVP: Zwolnili mnie, bo nie stałe... 04.08.09, 16:32 Przecież mają szkołę komunistyczną, żyli w tym okresie mieli się dobrze i tylko potrzebowali się wybić, oszołomy.A że pałają ninawiścią do Rosji,robią to z satysfakcją.Jedynie potrafi tak żyć i funkcjonować polak za pieniądze i fałsz.Bardzo dobrze,że Bater to nagłaśnia.Niech światsię dowie jaka jest w Polsce demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
wieprzowinapozydowsku Wiktor Bater o TVP: Zwolnili mnie, bo nie stałe... 04.08.09, 16:34 "- Nie stałem na stanowisku Saakaszwilego, tak jak robiło to wiele mediów w Polsce. Próbowałem przedstawiać wydarzenia w Osetii Płd. z różnych stron - mówi Wiktor Bater w wywiadzie dla rosyjskiego dziennika "Izwiestia". Twierdzi, że powodem zwolnienia z TVP była właśnie próba zachowania obiektywizmu ws. zeszłorocznego konfliktu." Ktos mial kiedykolwiek watpliwosci ze tvp rozni sie czyms od gownianych amerykanskich telewizji?!? Taki sam burdel i cenzura... Pamietacie taki material z fox news o osetii poludniowej: www.youtube.com/watch?v=wAIhnwS3bYs&feature=related ?!? Odpowiedz Link Zgłoś