bodozec 12.08.09, 08:25 całkiem fajna reklama, a SLD jak zwykle bez poczucia humoru Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heartpumper Odstraszyc czesc klientow? 12.08.09, 08:30 Chyba tylko mlode gupiki z sadzawki LSD. Reklama malo smieszna, ale z czego sie smiac jak jej pierwowzor to material na psychodramat, a nie komedie :( Odpowiedz Link Zgłoś
puba Przeraźliwie mierna reklama! 12.08.09, 09:41 :) reklama jest bardzo słaba, wręcz mierna. Odnoszenie się do Kwaśniewskiej nie przysporzy klientów (i sympatii) wśród jej zwolenników, których nie brakuje (co by jej przeciwnicy nie pisali) a dla jej zagorzałych przeciwników skojarzenia z Kwaśniewską (nawet prześmiewcze) również nie nasuną pozytywnych skojarzeń z marką. Na poparcie słów cytat z komentarza. "Spece" od reklam czasami zadziwiają wręcz swoją miernością i brakiem szaunku do inteligencji odbiorców. Subiektywna ocena: ZERO. A komu się podoba? Z chęcią poczytam opinię. heartpumper napisał: > Chyba tylko mlode gupiki z sadzawki LSD. > Reklama malo smieszna, ale z czego sie smiac jak jej pierwowzor to material na > psychodramat, a nie komedie :( Odpowiedz Link Zgłoś
quosoo Sra kozy 12.08.09, 10:18 "..Potem aktorka opowiada o swoich wizytach na światowych salonach, odbiera też telefon od prezydenta Srakozy'ego. - To mój przyjaciel Sarko - wyjaśnia Viola. .. (2009-08-12, ostatnia aktualizacja 2009- 08-12 08:06)" Obejrzałem tą reklamę i nie wiem skąd autor artykułu wywnioskował, że to jest telefon od Srakozy'ego. Coś mi umknęło. Odpowiedz Link Zgłoś
maczki2 ą i ę i sroł groł 12.08.09, 12:00 Oryginał to takie "ą ę" i "sroł groł". Parodia doskonale ukazuje ile warte jest to "ą ę". Bardzo się uśmiałam oglądając tą reklamę. Dla mnie strzał w 10. A pomysł na reklamę odważny i można pogratulować pomysłu - liczy się skuteczność i oddźwięk. Odpowiedz Link Zgłoś
swistak336 Reklama jest nudna...:( 12.08.09, 16:09 Ta reklama jest po prostu nudna... Akcja rozwleczona, nieśmieszna. Gdyby nie podpowiedź Gazety, trudno byłoby się nawet domyślić, że to ma być Kwaśniewska (jako mężczyzna nie oglądam TV Style). Ogólnie 2/10 Odpowiedz Link Zgłoś
quosoo Czy to dowcip? 12.08.09, 13:29 Artykuł jest w sieci od dłuższego czasu i przeszedł już kilka edycji, ale wciąż nazwisko prezydenta Francji brzmi Srakozy zamiast Sarkozy. Czy to taki dowcip autora tych samych lotów co i opisywana reklama, czy rzeczywiście jest w tym klipie jakieś odniesienie do przekręconego nazwiska i ja go nie wyłapałem? Odpowiedz Link Zgłoś
metalfan_1985 Re: Sra kozy 12.08.09, 20:02 1) Gada z nim 'po francusku' 2) Mówi, że to jej przyjaciel Sarko Coś jeszcze Ci umknęło? :) Odpowiedz Link Zgłoś
quosoo Re: Sra kozy 16.08.09, 10:27 > 1) Gada z nim 'po francusku' > 2) Mówi, że to jej przyjaciel Sarko > > Coś jeszcze Ci umknęło? :) Powyższe świadczą o tym, że chodzi o prezydenta Francji, który nazywa się Sarkozy nie Srakozy. Ponieważ ta ostatnia wersja pozostała w artykule nawet po kolejnych edycjach, rozumiem, że autor artykułu uważa się za dowcipnego. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Przeraźliwie mierna reklama! 12.08.09, 12:27 puba napisał: > :) > reklama jest bardzo słaba, wręcz mierna. > Odnoszenie się do Kwaśniewskiej nie przysporzy klientów (i sympatii) wśród jej > zwolenników, których nie brakuje (co by jej przeciwnicy nie pisali) a dla jej > zagorzałych przeciwników skojarzenia z Kwaśniewską (nawet prześmiewcze) również > nie nasuną pozytywnych skojarzeń z marką. Na poparcie słów cytat z komentarza. > "Spece" od reklam czasami zadziwiają wręcz swoją miernością i brakiem szaunku d > o > inteligencji odbiorców. > Subiektywna ocena: ZERO. > > A komu się podoba? Z chęcią poczytam opinię. mnie, i lubię Kwasniewską...:) btw - czy w żartach zawsze chodzi o inteligencję, skoro miała to być i jest parodia, szukaj dalej odpowiedniego słowa...;) Odpowiedz Link Zgłoś
aplus dzoki o kotach i kartoflach to mozna bylo a wez 12.08.09, 14:30 walnij kupe na czerwona szmate i pusc to w youtube i od razu fani Michnika lamentuja Odpowiedz Link Zgłoś
sim.on Kwaśniewska sparodiowana w reklamówce 12.08.09, 08:36 protest SLDowia to woda na młyn twórców reklamy Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: Kwaśniewska sparodiowana w reklamówce 12.08.09, 09:17 Kwaśniewska jest popularna głównie poza SLD, ta reklama, to strzał w stopę. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle e-tam, w IV RP nic nikogo nie obraża! 12.08.09, 09:39 > A ta aktorka jest w wieku emerytalnym A pamiętacie taką historię? Jeden biznesmen z Torunia powiedział kiedyś przy ludziach, że żona prezydenta IV RP, Lecha K., jest czarownicą i powinna być poddana eutanazji. Prezydent oświadczył, że go to nie obraża i prędko przeprosił biznesmena. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Kwaśniewska sparodiowana w reklamówce 12.08.09, 08:40 Viola jest podobna do Pani Kwaśniewskiej, jak pięść do nosa! Gratulacje dla Heyah, która straci część klientów i dla Violi, która stała się następną Cugier-Kotką. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Kwaśniewska sparodiowana w reklamówce 12.08.09, 08:41 Nie wiem, czy reklama jest śmieszna czy wręcz przeciwnie, nie oglądam jej, bo to (nie urażając nikogo) zajęcie dosyć ogłupiające. Jednak wykorzystanie czyjejś twarzy/osobowości w reklamie nasuwa dwa wnioski: 1. jest to osobowość przyciągająca, a nie odpychająca potencjalnych klientów, ma ich pozyskać, a nie stracić dla reklamowanego produktu. Nie wyobrażam sobie np. użycie w reklamówce pani Fotygi. 2. wykorzystanie czyjegoś wizerunku w reklamie, nawet pośrednie, kosztuje tym więcej, im bardziej znana osoba, a już strasznie drogo, jeśli użyje się go bez wiedzy i bez zgody zainteresowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 To znakomita reklama 12.08.09, 08:41 Nie ma skutku bez przyczyny nie parodii bez kpiny autor :W.K.B. Odpowiedz Link Zgłoś
jkm5 Kwaśniewska sparodiowana w reklamówce 12.08.09, 08:48 Strasznie długa i nudna reklama. Nie wiem o co tyle krzyku. Odpowiedz Link Zgłoś
oryona Re: Kwaśniewska sparodiowana w reklamówce 12.08.09, 09:07 jkm5 napisał: > Strasznie długa i nudna reklama. Nie wiem o co tyle krzyku. YesYesYes Odpowiedz Link Zgłoś
pc486 Re: Kwaśniewska sparodiowana w reklamówce 12.08.09, 08:50 "Kwaśniewska jest piękną, młodą kobietą." hahahaha tez opowiadaja smieszne zeczy w tym SLD hahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
mk02 Re: Kwaśniewska sparodiowana w reklamówce 12.08.09, 09:03 wlasnie,Kwasniewska jest tak piekna i mloda jak Kaczynscy wysocy i przystojni Odpowiedz Link Zgłoś
tadek-1 Re: Kwaśniewska sparodiowana w reklamówce 12.08.09, 09:33 re:mk02. Wiadomo, Twoim typem jest "Pani Baran", z PiS-u.Gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
mk02 Re: Kwaśniewska sparodiowana w reklamówce 12.08.09, 09:53 moim typem to jest pani Stefania Grodzienska i Nina Andrycz, jesli w ogole wiesz kto to, bo mysle, ze z twoim poziomem umyslowym na pewno nie, zalosny obronco zalosnej Kwasuliny Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: Kwaśniewska sparodiowana w reklamówce 12.08.09, 10:02 Pani Andrycz, to ta, co sama siebie nazywa "damą", bo myśli, że to polega na mówieniu co 5 minut "no wie pan/pani", a karierę zrobiła przy mężu-komuszku? Ta pani jest ideałem Joli-Bezy. Stąd taki karykaturalny efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
klikacz.net Parodia parodii 12.08.09, 08:53 kto zacz jest ta stara kobieta memłającą z kartoflem w przełyku? z rodziny Lecha? Odpowiedz Link Zgłoś
basiak63 Sezon ogórkowy? 12.08.09, 08:56 Autorzy tej reklamy chyba mają pierwsze objawy wyczerpania twórczego. Czas na wakacje! Odpoczynek czyni cuda a przede wszystkim pozwala na regenerację zmęczonemu umysłowi. Następna reklama będzie sensowna,nie traćcie wiary! To nie wszystko, na co was stać. Odpowiedz Link Zgłoś
ngtrx_pwgdrk Re: Kwaśniewska sparodiowana w reklamówce 12.08.09, 09:02 Mało śmieszne i ze 3x za długie. Odpowiedz Link Zgłoś
juszatek Kwaśniewska sparodiowana w reklamówce 12.08.09, 09:03 Jak można było matkę boską sld-owską sparodiować, przecież wiadomo, że tylko Kaczyńskich parodiuje się ?!?! NIE DOPATRZYŁ KTOŚ! Odpowiedz Link Zgłoś
swistak336 Re: Kwaśniewska sparodiowana w reklamówce 12.08.09, 16:12 juszatek napisał: > Jak można było matkę boską sld-owską sparodiować No właśnie... żeby sparodiować, trzeba umieć to zrobić... Autorzy filmiku nie umieli. Za długie, nudne, jednostajne. Odpowiedz Link Zgłoś
oda_nobunaga Re: Kwaśniewska sparodiowana w reklamówce 12.08.09, 09:15 Brawa za odwagę, trzeba mieć jaja żeby zaryzykować parodiowanie kogoś innego niż politycy PiSu. Chociaż lepiej było wybrać chocby wytrzeszcza (wiem, za dużo wymagam). Odpowiedz Link Zgłoś
listekklonu Re: Kwaśniewska sparodiowana w reklamówce 12.08.09, 09:17 Sympatyczniejsza od oryginału. Odpowiedz Link Zgłoś
tadek-1 Kwaśniewska sparodiowana w reklamówce 12.08.09, 09:26 Zgadzam sie, ta "aktorka" mogla by pomagac Pani Kwasniewskiej wkladac buty. Odpowiedz Link Zgłoś
centrion aż tak inteligentni klienci? 12.08.09, 09:26 Ja osobiście chciałbym pogratulować klientom którzy odchodzą od operatora bo nie spodobała im się reklama... Dla mnie osobiście ważniejsze są ceny połączeń, no ale cóż - skoro eksperci od marketingu mówią że reklama to też dobry powód żeby zmienić sieć to czemu nie... Przecież fachowcy nie mogą się mylić? Odpowiedz Link Zgłoś
minkat Parodia jest forma uznania 12.08.09, 09:26 Zakladajac, ze parodiowany ma poczucie humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
lecho65 Kwaśniewska sparodiowana w reklamówce 12.08.09, 09:29 nie jestem fanem p.Kwaśniewskiej , ale reklama warsztatowo zchrzaniona Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach spot wyborczy 12.08.09, 09:42 SLD jest wściekły, bo w reklamie wykorzystano scenariusz ich spotu wyborczego na przyszłe wybory prezydenckie, w których Beza jest ich czarnym koniem. Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Młoda? Piękna? 12.08.09, 09:45 SLD jak zwykle przesadza! Od kiedy Khwasniewska jest młoda? No i piekno mocno dyskusyjne. A może chodziło o córkę która rzeczywiście jest młoda i nie za bardzo brzydka. A nauka stylu przez tą Panią to przegięcie.Aby uczyć stylu to trzeba go najpierw mieć. Nie wystarczy chodzić do fryzjera i ubierać się jak ciocia. Styl trzeba mieć a ta Pani ma ten swój styl mocno dyskusyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
wasa20 To nie jest reklama !!! 12.08.09, 09:49 Ludzie, kto napisał ten artykuł? to nie reklama, tylko część akcji Heyah - wakacyjna szkoła dzownienia (lub podobnie). Młodzi mają wymyślać pomysły na wykorzystanie telefonu. Film jets do netu, dlatego może być dłuższy. Nie jest 1 w serii, poprzedni był o Kung - Fu. w tych kategoriach i przy grupie docelowej Heyah - młodych, aktywnych ludziach film się całkiem zgrabnie broni. zamieszanie wokół tego straszliwe Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista OK chłopaki, próbujcie dalej 12.08.09, 09:56 Na razie porażka. Poza pomysłem (dobry bo nowy) żeby "pojechać" na Kwaśniewskiej, duże nic. W dodatku potwornie zepsute warsztatowo. Jedyna szansa żeby zrobić trochę szumu medialnego wokół tej studenckiej wprawki, to może odrobinę zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś
jonnek Ciekawostka 12.08.09, 10:04 Reklama jak reklama, średnio śmieszna, ale boleśnie parodiuje Kwaśniewska, która ani młoda, ani piękna. Natomiast ciekawe jest, co sie dzieje w postach pod reklamą - wygląda na to, że SLD pchnął swoich do walki o godnośc Kwaśniewskiej. To by znaczyła, że te głąby naprawdę chcą ją wystawić do wyścigu o prezydenturę. A reklama dotyka ich boleśnie, bo pokazuje, jak łatwo wyszydzić ich bohaterkę od jedzenia bezów. Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Powiedzmy sobie szczerze 12.08.09, 13:08 Kwasniewska nadale sie na prezydenta tak jak Kaczynski, ale przynajmniej wie jak zrec bezy i nie pobrudzic garsonki. Takie reklamy, kabarety, parodie pokazuja, ze wiekszosc naszych pozal sie boze elit nie ma za grosz dystansu do wlasnej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś