dlugopis11 [...] 13.08.09, 01:17 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: sio na eretz tubo propagandowa 13.08.09, 01:23 nie.... ja nie mam dniowek... ja dzien i noc... zle to dla ciebie wyglada w tej chwili, mirmilku... przyszle panstwo palestynskie coraz dalej... :) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monter-christo Re: Bynajmniej. 13.08.09, 01:27 kylax napisał: > Widze zasadnicza roznice mentalna... mentalna powiadasz ? zerknij do slownika co to slowo oznacza, szkoda sie publicznie osmieszac Odpowiedz Link Zgłoś
kylax [...] 13.08.09, 01:40 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pawko13 Re: Mowi wiele o islamie. 13.08.09, 01:29 Obrona przez ekspansję terytorialna??? Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Mowi wiele o islamie. 13.08.09, 01:37 Ano, tak jak Matuszka Rossija robi i ciągle by chciała robić. A ostatni desant "narodu wybranego" dosyć licznie dokładnie stamtąd przybył w tej czy poprzedniej dekadzie... Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Mowi wiele o islamie. 13.08.09, 01:42 W bardzo bojowych nastrojach ta krew z krwi i kość z kości żydowskiej z Rosji przybyła. Co prawda, w zasadzie tylko po rosyjsku poradzą lecz Izrael wiadomo - państwo otwarte... Jak Matuszka... PS. Miało być - "jak Rossija robiŁA i nadal by chciała robić" Odpowiedz Link Zgłoś
kylax [...] 13.08.09, 01:42 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Islam ciagle dazy do ekspansji. 13.08.09, 01:45 Na podobnych zasadach się rozrósł, co chrześcijaństwo. Też trzeba było nawracać, zamiast robić z siebie koszerów i gojów unikać. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Izraelscy zolnierze przyznaja: (art) 13.08.09, 01:57 "popelnialismy zbrodnie" Użycie toksycznych pocisków zapalających, równanie całych osiedli mieszkalnych z ziemią, strzelanie do wszystkiego, co się rusza - nawet starców czy kobiet. Wszystko w atmosferze "świętej wojny" - pół roku po zakończeniu operacji "Płynny Ołów" izraelscy żołnierze zaczynają mówić o tym, do czego dochodziło w Strefie Gazy. konflikty.wp.pl/kat,1020351,title,Izraelscy-zolnierze-przyznaja-popelnialismy-zbrodnie,wid,11344223,wiadomosc.html?ticaid=188e1 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Jak widac to tylko czubek gory lodowej. Jasne, ze Izrael nie jest moralnie w stanie zawrzec pokoju. Musi zostac przymuszony, aby wiecej takie zbrodnie nie mialy miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Izraelscy zolnierze przyznaja: (art) 13.08.09, 02:06 mirmilku zlotko.... tych "israelskich zolnierzy" bylo zdaje sie okolo 10..... jak przyszlo do skladania zeznan, to nagle sie okazalo, ze "ja tylko slyszalem", "mnie tam nie bylo, ktos opowiadal" itd itd itd... fakty sa jasne: israel byl ostrzeliwany przez 8 lat po ewakuacji gazy, ostrzeliwania sie wzmogly gaza byla ostrzegiwana pare razy hamas nie chcial przedluzyc zawieszenia broni doszlo do 80 rakiet dziennie na israel dostali w dupsko teraz jest spokoj i o to chodzilo... panstwo ma obowiazek bronic swoich obywateli... a ty mozesz podskakiwac.... Odpowiedz Link Zgłoś
xxxx50 Re: Wiesz, ja wole kobiece tylki. 13.08.09, 02:01 dana33 napisała: > ale przeciez ja tylko chce przetrzepac.... :))))) > Az do tego momentu podziwialem Cie w tej dyskusji... az do tego momentu. Trzepalabys, powiadasz ...? A jakby tak kto wytargal te brody odstajace od glow kiwajacych sie przy Sciane Placzu? Nie szanujesz innych, sama chcesz szacunku? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Wiesz, ja wole kobiece tylki. 13.08.09, 02:11 a ty sie zastanowiles xxxx50 nad brakiem szacunku dla mojego panstwa i mojego narodu na tym watku? tylko moje "trzepanie" cie tak zbulwersowalo? a te swinstewka male, co tutaj niektorzy wypisuja, to juz nie? a twoj podziw to sobie oszczedz dla innych.... ja go napewno nie potrzebuje... Odpowiedz Link Zgłoś
xxxx50 Re: Wiesz, ja wole kobiece tylki. 13.08.09, 02:20 Na tym forum widze ostra antyarabska ofensywe. Natomiast Ty obrazasz religie - czy znasz tych Arabow? Odpowiedzialnosc zbiorowa? Kazdy kraj nalezy szanowac i Izrael tez nalezy tak jak kazdy inny. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Wiesz, ja wole kobiece tylki. 13.08.09, 02:23 znam ich.... mieszkamy, ze sie tak wyraze, w sasiedztwie... Odpowiedz Link Zgłoś
pawko13 Mimo białych flag zginęli od izraelskich kul 13.08.09, 02:03 Nikt nie powiedział, że islamskie zasady są dobre. Ale widać dla was celem życia było by wymordowanie 200 mln ludzi. A przepraszam dla was to nie ludzie tylko fanatyczne islamskie psy któe można zabić bo są źli dla kobiet. A potem ich kobiety zgwałcic i także zabić. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxx50 Re: Koniecznie :-) 13.08.09, 02:04 Nie zycze Ci zle, ale pamietaj: kto mieczem wojuje, od miecza ginie. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy mimo poznej pory mossad czuwa... 13.08.09, 02:36 juz prawie 250 postow, z ktorych wiekszosc po polnocy... Odpowiedz Link Zgłoś
voytexbezportek Jakie "srodki ostroznosci ? " 13.08.09, 03:07 Moze mieli do nich zadzwonic na komurke i spytac; "przepraszam , czy u was sa terrorysci czy tylko cywile, bo nie wiemy czy bombardowac." Przeciez to jaja jakies; na wojnie sie najpierw strzela. Jak by wywieszenie bialej flagi gwarantowalo zawsze przerwanie ognia, to by wlasnie terrorysci ja wywiesili. Izraelczycy w przygranicznych miasteczkach, zabici przez rakiety hamasu, nie mieli nawet czasu wywiesic bialej flagi. Po za tym , ja tej "pokojowej organizacji" nie wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Jakie "srodki ostroznosci ? " 13.08.09, 10:45 nu, dzwonili woytek.... idf zrzucal ulotki ostrzegajace przed bombardowaniem i zrobil tysiace telefonow do cywilnych mieszkancow gazy ostrzegajac ich, ze takie czy inne miejsce bedzie bombardowane. Odpowiedz Link Zgłoś
voytexbezportek Re: Jakie "srodki ostroznosci ? " 13.08.09, 17:35 Pani Dano, calkowicie sie z Pania zgadzam. Niestety polski antysemityzm jest rodzajem choroby, ktora sie wciaz odnawia. Na szczescie jest coraz wiecej Polakow bez przesadow. Wiekszosc Pani oponentow na tym forum to albo nastoletni trole albo zacieci rasisci, ktorych pogladow nic nie zmieni. Izrael walczy o przetrwanie i ma prawo istniec i bronic sie jak kazde inne panstwo. "Nie ma tolerancji dla nietolerancji" - swietny cytat; pierwszy raz chyba uzyla go Ayaan Hirsi Ali w swojej fascynujacej ksiazce "Infidel", www.amazon.com/Infidel-Ayaan-Hirsi-Ali/dp/0743289692/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1250177544&sr=1-1 Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Jakie "srodki ostroznosci ? " 13.08.09, 18:49 nu, zdaje sobie sprawe woytek, ze ten antysemityzm to nie wszyscy polacy i cala polska.... ale rownie zdaje sobie sprawe, ze ta antysemicka czesc jest tak glosna, ze nie sposob jej nie slyszec... ile zla wyrzadzaja imieniu polski i jej obywateli.... szkoda.... Odpowiedz Link Zgłoś
szuszwol Niepodległość "Palestyny" = Hamas i terroryzm 13.08.09, 03:09 Szaron popełnił błąd wycofując się z Gazy. Jednak ten ruch przynajmniej unaocznił to co się stanie gdy Izrael wycofa się z terytoriów zajętych w Wojnie 6-dniowej. Powstanie quasi-państwo, a raczej grupa fanatycznych zbójów zorganizowana mafijnie, która będzie szerzyć terror i wszczynać wojny. Z Żydami i Arabami, którzy nie są dość fanatyczni. Nikt z was antysemickich faszystów - wielkich przyjaciół Arabów nie żałuje członków Fatahu rozgromionego Rafah i Gazie? Ludność arabska popadnie w nędzę a Unia E będzie wysyłać pomoc humanitarną trafiającą w ręce kacyków i oskarżać Izrael o to, że się śmie bronić. Hmm, większość Polaków popiera lincz we Włodowej. Ja akurat nie. To był eksces ekstensywny. Ale razem z większością, o ile nie ze wszystkimi popieram obronę konieczną wszelkimi dostępnymi środkami w celu odparcia trwającego zamachu. A teraz zastanówmy się co Izrael powinien zrobić z takim sąsiadem, który notorycznie, permanentnie go atakuje. Przynajmniej zneutralizować. Choć można więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg [...] 13.08.09, 03:54 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg krótki komentarz 13.08.09, 16:11 Przypuszczam, że to był mój cytat z szuszwola - żeby nikt nie myślał, że dałem mu się sprowokować. Niestety sprowokował mnie zmiany zdania na temat "chamstwo w internecie", gdzie na koniec dłuższej dyskusji pod wpływem emocji zmieniłem front o 180 stopni i przyznałem rację red. Żakowskiemu jednocześnie oskarżając GW o sprzyjanie leseferyzmowi i nabijanie sobie kabzy - za co chciałem tam przeprosić, ale dostałem tam bana i już tam nie mogę. Pierwszego w życiu, gratuluję szuszwol - dobry jesteś jako prowokator. Jeszcze raz - serdecznie przepraszam grono redakcyjne gazety.pl za brzydką insynuację i dziękuję za szybką reakcję na prawdziwych bandziorów werbalnych tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: krótki komentarz 13.08.09, 18:48 Niestety zauważyłem jednocześnie, że na wielu forach dotyczących licznych artykułów gazety.pl - na zupełnie inne i zupełnie różne tematy - dostałem od dzisiaj bana "w związku z przypadkami łamania regulaminu", jak widzę... Dlaczego?... Nieprawomyślne poglądy? Odpowiedz Link Zgłoś
me2free Mimo białych flag zginęli od izraelskich kul 13.08.09, 05:25 Jak ktos obrzuca moj dom kamieniami(hamasowcy-rakiety), to niech liczy sie z pala na grzbiecie (akcja izraela w gazie). Jesli sie popiera kogos, kto prosi sie o interwencje, to wywieszanie bialej flagi w trakcie walk, jest jak powiedzenie: przepraszam, przegrywam, wycofuje sie, co moze okazac sie bledem. Odpowiedz Link Zgłoś
szuszwol [...] 13.08.09, 06:12 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
szechteroff Oczywiscie za ma prawo sie bronic; ale ... 13.08.09, 06:18 dlaczego kosztem amerykanskich podatnikow? Odpowiedz Link Zgłoś
zfd3 Mimo białych flag zginęli od izraelskich kul 13.08.09, 06:39 nie słysze słow potepienia przez panów profesowów Rzeplińskiego, Kochanowskiego, Kaczyńskiego, Safiana , Zoll , premiera Tuska organizacji praw czlowieka, Organizacji helsinskich, OBWE itp Odpowiedz Link Zgłoś
brauling Mimo białych flag zginęli od izraelskich kul 13.08.09, 07:00 No prosze tak Izrael przestrzega prawa,tego ich nauczyl holocaust. Odpowiedz Link Zgłoś
brauling Re: ty za to byłaś co nie pochwal się na ilu i il 13.08.09, 07:10 Do dana33 ktoregos dnia ciebie odstrzela z tego balkonu wlacznie z twoja rodzinka albo wylecisz wysko do gory. > nie z krakowa, tylko z lodzi. > ja dziennie tak przecietnie odstrzeliwuje okolo 15 arabow.... od niemowlecia do > starca.... prosto z mojego balkonu... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: ty za to byłaś co nie pochwal się na ilu i il 13.08.09, 10:29 tez sie moze zdarzyc, brauling... absolutnie nie wykluczam takiej mozliwosci... nikt z nas w israelu nie wyklucza takiej mozliwosci... dlatego wlasnie robimy ci mozemy, zeby nie dochodzilo do odstrzelania obywateli tego kraju i to wam nie pasuje... wy byscie wlasnie z radoscia widzieli, jak to arabowie odstrzeliwuja nas.... nu, przezylismy inkwizycje, hitlera, arafata, przezyjemy tez abbasa... cesarstwo rzymskie juz tylko w ksiazkach historii, a zydzi ciagle jeszcze sa.... jak polski nawet w planach nie bylo, to zydzi juz pisali i czytali... ty rozumiesz, brauling, ze tam gdzie ja, to ciebie napewno nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
gaalar Re: ty za to byłaś co nie pochwal się na ilu i il 13.08.09, 23:25 Wyjatkowy faszyzm prezentujesz soba dana33. Rasa nadludzi juz byla. Ciekawe czy wszyscy w Izraelu maja chorobe manie wielkosci.Biedni . Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: ty za to byłaś co nie pochwal się na ilu i il 13.08.09, 23:42 wszyscy maja, gaalar.... w israelu i w diasporze... tak juz nam bozia dala... :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
imagistyk Mimo białych flag zginęli od izraelskich kul 13.08.09, 07:44 Wkrótce Dawid Warszawski i Weiss udowodnią,że to tylko palestyńska propaganda. Przecież naród-ofiara Holocaustu nie może popełniać zbrodni wojennych. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysw73 Parszywi żydowscy mordercy 13.08.09, 08:00 Tacy byli, są i będą. Chyba że świat to zatrzyma. To świnie, nie ludzie - napadają, wysiedlają, a jak ktoś się broni, to strzelają nie patrząc, kobieta to czy dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
muledet.3 Re: Parszywi żydowscy mordercy 13.08.09, 13:00 krzysw73 napisał: > Tacy byli, są i będą. Chyba że świat to zatrzyma. To świnie, nie ludzie - > napadają, wysiedlają, a jak ktoś się broni, to strzelają nie patrząc, kobieta > to czy dziecko. Malo tego ,zjadaja zabitych palestynczykow. Wlasnie zjadlem jednego na sniadanie bo byl mlody i tlusty! Podac przepis?. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 smieszycie mnie..... 13.08.09, 10:01 nie uznajecie zadnych argumentow, zadnych dowodow, zadnych faktow historycznych.... nie wychodze ze zdumienia, z jaka latwoscia, dobrowolnie i bez bicia, pokazujecie wasza glupote... zadna normalna dyskusja nie jest mozliwa, bo jaka moze byc, jesli argumentami maja byc pejsy, plemie, na utrzymaniu usa, porownywanie israela do 3 rzeszy.... mieszkam w israelu od lat.... zydzi nigdy, nigdy nie zrobili polakom tego, co arabowie robia zydom... i mimo to, nie uswiadczysz na israelskiej ulicy, wsrod israelskiego spoleczenstwa takiej nienawisci do arabow, jaka ja widze na ulicy polskiej w stosunku do zydow... terror islamski zbliza sie i do waszego domu... jak sami mowi: najpierw zydzi, potem chrzescijanie... potepiajcie dalej zydow, broncie terror, a za x lat, jak w waszym autobusie wysadzi sie taki jeden, to bedziecie mieli nastepny powod potepiac zydow, bo przeciez jest mi jasne, ze wtedy napiszecie: to zydzi sa winni, ze islam nas nienawidzi... polska jest moim krajem tez... tam sie urodzilam i wychowalam... ale jak was czytam, to tylko sobie mysle, jak dobrze, ze jestem tutaj, a nie tam... Odpowiedz Link Zgłoś
ratioman Re: smieszycie mnie..... 13.08.09, 11:16 Nie ma żadnych argumentów dla usprawiedliwienia żydowskiej grabieży,masowych mordów,tortur,obłudy i łamania wszelkich międzynarodowych praw!Izrael to zbrodnicze państwo mające niestety poparcie większości swoich obywateli,którzy przez to stają się odpowiedzialni za współudział i pomocnictwo w organizacji przestępczej, a co za tym idzie nie można ich uznać za cywilów lecz przestępców.W konsekwencji każdy człowiek ma prawo do obrony przed przestępcą! Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: smieszycie mnie..... 13.08.09, 11:35 nu, widzisz ratioman, jak ladnie udawadniasz to, co napisalam w moim poprzednim poscie??? dzieki... :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gaalar Re: smieszycie mnie..... 13.08.09, 23:17 Arabowie nie pojawili sie na kuli ziemskiej razem z pojawieniem sie panstwa zydowsliego. Twoje straszenie arabami jest wiec idiotyczne/najpierw zydzi pozniej....itd/. Odpowiedz Link Zgłoś
gaalar Re: smieszycie mnie..... 13.08.09, 23:39 I niech tak zostanie, bowiem arabowie sa ci blizsi,mozna ich zabijac bezkarnie dzieci starcow. Zastanawiam sie czy rzeczywiscie to co Zydzi przezyli w XX w to byl holokaust??.Wy nie chcecie utrzymac Izraela wy chcecie zwiekszyc przestrzen zyciowa dla zydow kosztem innego narodu. Jak Hitler. Odpowiedz Link Zgłoś
muledet.3 nie zginęli od izraelskich kul 13.08.09, 11:14 HRW to dziadowska organizacja ,ktora nikt normalny nie traktuje powaznie.Oni akutat byli w Gazie w czasie wojny i widzieli jak Palestynczycy machali bialymi szmatami,smiechu warte!. Swoje raporty opieraja na relacjach Arabow ,a Ci wciskaja im kazda ciemnote. Odpowiedz Link Zgłoś
muledet.3 Izrael=prawo i demokracja 13.08.09, 11:43 l.o.r.t.e.a napisał: co On moze napisac? ......antysemickie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 Izrael = bezprawie i okupacja 14.08.09, 00:42 krytyka Izraela to nie jest antysemityzm ośle... Odpowiedz Link Zgłoś
muledet.3 Re: Izrael 14.08.09, 11:37 Krytyka Izraela to nie jest antysemityzm. Ale Ty jestes antysemita bo Izrael to pretekst dla Ciebie ,zeby pluc na Zydow. Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 Re: Izrael 15.08.09, 23:57 Prymitywna ta twoja manipulacja (dość częsty zabieg) ale przypomnę pewne zdanie bardzo zresztą słuszne... Antysemitą obecnie nie jest ten, kto nienawidzi Żydów ale ten kogo nie lubią Żydzi (m.in. za krytykowanie zbrodniczych działań rządu Izraela) Odpowiedz Link Zgłoś
metenburg Re: Mimo białych flag zginęli od izraelskich kul 13.08.09, 12:48 Bestialstwo nie znajace granic, ktore dana33,abhaod,kylax,assmall4,muledet,grunwald,jasiekiera i inni dyzurni za chwile i tak usprawiedliwia. Odpowiedz Link Zgłoś
muledet.3 Re: Mimo białych flag zginęli od izraelskich kul 13.08.09, 15:03 metenburg napisała: > Bestialstwo nie znajace granic, ktore > dana33,abhaod,kylax,assmall4,muledet,grunwald,jasiekiera i inni > dyzurni za chwile i tak usprawiedliwia. Klamstwo nie znajace granic,ktore metenburg,lortea, wieprzowina wolowina i inni dyzurni za chwile i tak klamia. Metenburg powinnas byc zaszczycona,ze jestes w takim towarzystwie klamcow. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Czym ten kylax tak podpadł że z automatu usunęli 13.08.09, 13:49 wszystkie jego posty?? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Czym ten kylax tak podpadł że z automatu usun 13.08.09, 13:54 pewnie wyklikali, bo im jego prawda nie byla wygodna... :) Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Czym ten kylax tak podpadł że z automatu usun 13.08.09, 16:15 Osobiście sam wyklikałem pieczołowicie każdy jego post i jestem z tego dumny. Mam nadzieję, że dostanie bana na wszystkich forach gazety.pl - w interesie przede wszystkim samych Żydów i zwykłych, normalnych ludzi w Izraelu oraz nas wszystkich - "kato-gojów". Odpowiedz Link Zgłoś
kylax I vice versa. 13.08.09, 16:18 Widzisz, ja Twoich postow nie zglaszalem do usuniecia. A byly znacznie gorsze od moich. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: I vice versa. 13.08.09, 16:43 Ja nie atakuję Żydów ani religii żydowskiej, ja ostro krytykuję określone agresywne postawy: faszystowską politykę i jej ideologię oraz przejawy. Tak samo jak komunistyczną, czy różne mieszanki rozmaitych totalitaryzmów, niebezpiecznych agresywnych ideologii prowadzących do przemocy i zbrodni, dyktatorskich zapędów. Staram się w ogóle nie atakować w teorii i w życiu, bo właśnie agresja rodzi agresję - o czym głównie m.in. tutaj piszę. Nawet jeżeli często między wierszami, używając jaskrawych porównań czy być może brutalnych metafor lub ostrzeżeń lecz niestety uzasadnionych. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax Odpowiedz mi zatem na pytanie. 13.08.09, 16:46 Jaki jest Twoj stosunek do islamu i, dajmy na to, traktowaniu kobiet w swiecie muzulmanskim? Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Odpowiedz mi zatem na pytanie. 13.08.09, 17:09 Nie będę odpowiadał na twoje pytania. Będę cię wyklikiwał, dopóki będziesz fakał w niebieskich kolorkach na miliard ludzi, których nawet nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax Muzulmanow poznalem dobrze. 13.08.09, 17:38 Az za dobrze. Nie nalezy im ufac. Moze 10% jest normalne, 90% to islamistyczna holota. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Teraz to już nie rozumiem. 16.08.09, 20:58 kylax napisał: > Az za dobrze. Nie nalezy im ufac. Moze 10% jest normalne, 90% to islamistyczna > holota. Za takie właśnie nawoływanie do nienawiści powinni kasować, a skasowali tobie posty dużo mniej agresywne i nawet nie kwalifikujące do wykropkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Odpowiedz mi zatem na pytanie. 13.08.09, 18:40 wiesz jacgg.... takie klikanie to dziala z obu stron... ja moge tez cierpliwie zaczac cie wyklikiwac.... Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Odpowiedz mi zatem na pytanie. 13.08.09, 18:51 Już nie musisz - widzę rozległego bana, jaki "w związku z naruszeniami regulaminu" zaczął pojawiać mi się pod większością dzisiejszych artykułów gazety.pl... Prawda nas wyzwoli, zobaczymy jak będzie dalej, czy coś mi się wydaje - czy coś brzydko zaczyna mi pachnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Odpowiedz mi zatem na pytanie. 13.08.09, 19:02 To zdaje się dotyczyć artykułów konkretnych osób, które jakby nie życzą sobie moich komentarzy pod swoimi artykułami niezależnie od tematu, ale może się mylę. Zbyt świeże dla mnie zjawisko i za mało danych. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Odpowiedz mi zatem na pytanie. 13.08.09, 19:04 Zbyt wcześnie by pisać: większość artykułów, bo w sumie kliknąłem na parę mnie interesujących, ale gdzieś co drugi z tych paru! Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Odpowiedz mi zatem na pytanie. 13.08.09, 19:22 Albo jakby ban "generalny" nie chciał jeszcze działać na wszystkich forach?... Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Odpowiedz mi zatem na pytanie. 13.08.09, 19:36 W najbliższych dniach przekonam się, czy paru dziennikarzy pozbawi mnie części nielicznych złudzeń - jakie w moim nie aż tak znowu długim życiu pozostały. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Odpowiedz mi zatem na pytanie. 13.08.09, 20:10 Jeżeli chodzi o to, że gazecie pogroziłem sądem oprócz szuszwola, jeżeli nie zrobi porządku z większością jego wpisów - to proszę mnie nie packać po nosie, bo to niepoważne jest. Wystarczy, że przez jeszcze bardziej agresywnego, niż wymownego typa zarwałem noc przy komputerze. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Odpowiedz mi zatem na pytanie. 13.08.09, 20:18 troche nie rozumiem twojego biadolenia, jacgg..... wyraznie napisales i to nie raz: "Osobiście sam wyklikałem pieczołowicie każdy jego post i jestem z tego dumny." "Będę cię wyklikiwał, dopóki będziesz fakał w niebieskich kolorkach na miliard ludzi, których nawet nie znasz." nie mowie juz o tym, ze uzywasz w swoich postach czesto wulgarnych i chamskich slow... nie mowie juz o tym, ze ty "fakasz" na 15 milionow zydow, ktorych nawet nie znasz.... ale jesli ty mozesz wyklikiwac posty, ktore wg ciebie nie sa do zaakceptowania, to musisz rowniez zaakceptowac to, ze ktos wyklikuje twoje posty, ktore wg niego nie jest do zaakceptowania... nie placz tyle.... Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Odpowiedz mi zatem na pytanie. 13.08.09, 20:43 Pomyliłaś kilkanaście milionów Żydów z bliżej nieokreśloną liczną syjonistów. Odróżniam Żydów i syjonistów tak samo jak Niemców i nazistów, itd. Mam do tego prawo i potrafię to uzasadnić. Nie piszę też: "fuck, etc." pod każdym swoim postem i w ogóle raczej takiej retoryki nie stosuję. Moich postów nikt z reguły nie usuwa na tym portalu (jak tutaj widzisz) i sporadycznie to się działo w przeszłości - przeważnie to uznaję, a czasem sam chciałbym niektóre usunąć - sam je wyklikuję, chociaż wtedy i tak z reguły zostają, bo rzadko jakoś drastycznie naruszają sam regulamin. Chodzi o to, że nagle pojawił się komunikat, że nie mogę dodawać swoich komentarzy tu i tam na gazecie.pl - "w związku z naruszeniami regulaminu". Nie chodzi o kasowanie postów - chodzi o zasznurowanie mi ust! Czym się tak wyróżniłem na tle tego, co chociażby na tym forum widać? Bo ja mam wrażenie, że daleko mi brakuje do przeciętnej - a przede wszystkim jakoś moje posty nie są kasowane. O co więc chodzi, pytam? I próbuję znaleźć odpowiedź... Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Odpowiedz mi zatem na pytanie. 13.08.09, 20:47 To się dzisiaj pojawiło i jest dla mnie novum po bodaj kilku już latach klikania na tym portalu, z bardzo różnym natężeniem. Teraz mam aż nadto czasu i nowe łącze po przerwie, więc z dużym. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Odpowiedz mi zatem na pytanie. 13.08.09, 21:00 nie wiem, o co chodzi i tak prawde mowiac, nie interesuje mnie to... natomiast absolutnie, ale to absolutnie uwazam za obrazajace, falszywe i bezczelne porownanie syjonistow z nazistami... Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Odpowiedz mi zatem na pytanie. 13.08.09, 21:33 Dlatego, że nie stosują tak drastycznych metod jak naziści - np. masowego ludobójstwa? Naziści nie od razu się za to zabrali, a już byli narodowymi socjalistami - przed np. Holocaustem. Masz ten sam darwinizm społeczny, tak samo jest to ruch nacjonalistyczno-kolonialny i rasistowski - między innymi (bo także są tu pierwiastki narodowo-wyzwoleńcze czy religijne, ruch złożony i dynamiczny - w czasie i przestrzeni). Generalnie: ksenofobiczna, ofensywna ideologia, która spowodowała wypchnięcie pierwotnych mieszkańców Palestyny z ich ziem, rolników dla których ziemia jest wszystkim - a jest jej bardzo mało w krajach z reguły przecież pustynnych... Z Ziemi Obiecanej - nowego Lebensraum. Są getta, itd. Gdzie się pomyliłem? PS. Też nie wiem o co chodzi, zobaczymy co będzie za kilka dni. Być może zwrócę się o wyjaśnienie do tych, którzy mnie selektywnie zablokowali (selektywność bardzo niejasna jak dotąd) - jeśli oczywiście będzie mi się chciało, bo w sumie za dużo wolnego czasu już trawię na tych forach. Mam trochę dosyć, zwłaszcza że agresja i chamstwo są gigantyczne tutaj. Może chodzić o jednego bardzo wulgarnego i bardzo prymitywnego trolla, który oburzony parę dni temu - że pytałem o dowody na zorganizowanie rzezi wołyńskiej przez Petlurę przylepił się do mnie i latał za mną po innych forach, by bluzgać - sprowokował mnie bym niepochlebnie wyraził się o jego potencji (wykorzystując użycie przez niego samego: "zwisa mi smętnym kalafiorem"), powybierał jakieś kąski i wysłał ekstra-mejla. Nie wiem na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Odpowiedz mi zatem na pytanie. 13.08.09, 22:13 gdzie sie pomyliles???? wszedzie.... jesli wiesz, co to jest getto, to chyba nie mozesz porownac gazy do getta, nie? nie jest otoczona murem ze wszystkich stron... malo tego... na granicy z gaza jeszcze wogole nie ma muru... do blokady gazanczycy, ktorzy mieli pozwolenie, przechodzili granice dzien w dzien i znajdywali prace w israelu. z west bank przechodza do dzisiaj. byla wymiana handlowa... do dzisiaj udzielana jest im pomoc lekarska... za darmo... zydzi wpedzeni przez niemcow do gett nie napadli na nikogo, nie ostrzeliwali nikogo, nie robili zamachow nigdzie... zostali tam wpedzeni tylko i wylacznie dlatego, ze byli zydami... mur zaczeto budowac w roku 2001, jacgg.... po miesiacach i latach terroru... i efekty sa: zamiast 2 razy w tygodniu mamy zamachy 2 razy w roku... to jest mur ochronny i rozdzielajacy, nie mur gettowy... to jest mur, ktory ma chronic zycie obywateli israela... jesli zaprzestana terroru, to mur mozna zburzyc... wiesz, ile murow jest na tym swiecie i ten swiat milczy i nikt nie protestuje? i to nie mury majace chronic zycie ludzkie, tylko mury, ktore nie pozwalaja ludziom szukac kawalka chleba.... popatrz sobie tutaj: http://www.authorstream.com/Presentation/off_nick-215358-les-murs-dans-le-monde-education-ppt-powerpoint/ nie, zydzi na tej ziemi byli dlugo przed arabami i byli zawsze... gdzie nie zaczniesz kopac w tej ziemi, to znajdziesz dowody na obecnosc zydow sprzed tysiecy lat... sprobuj choc raz odsunac swoje uprzedzenia do zydow i obejrzyj sobie ta strone... http://www.terrorismawareness.org/what-really-happened/ nazim w zalozeniu mial likwidacje zydow... syjonizm nie ma czegos takiego.... to nie israel oglasza 2 razy w tygodniu o checi zlikwidowania arabow, tylko wlasnie arabowie oglaszaja to od lat... nie naduzywaj slowa lebensraum i getto... nie porownuj nazizmu do sjonizmu... nie demonizuj tam, gdzie nie trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Odpowiedz mi zatem na pytanie. 13.08.09, 23:13 Dana - tradycyjnie zaczynasz wchodzić w dyskusję na temat szczegółowych rozwiązań, przemilczając istotę rzeczy lub w oparciu o te szczegóły - próbując jej zaprzeczać. Na pamięć znam te dyskusje na zasadzie "gadał dziad do obrazu". Selektywne banowanie mnie na portalu gazeta.pl trwa. Ciekaw jestem bardzo - jak to się będzie rozwijać czy zwijać w najbliższych dniach. Ta selektywność - czy uda mi się ją rozgryźć. :) Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Odpowiedz mi zatem na pytanie. 13.08.09, 23:31 Nie sugeruję przez to, że odkryję za chwilę jakąś radę Mędrców Syjonu w GW. Raczej dowiem się, kto lubi się angażować emocjonalnie kosztem obiektywizmu - o ile faktycznie w tym szaleństwie jest jakakolwiek metoda, staram się nie przeceniać swojego znaczenia i pamiętam o swoich "fiutinkach" (jak często nazywam Putina) i innych brzydkich wyrazach. :) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Odpowiedz mi zatem na pytanie. 13.08.09, 23:32 slucham?????? gdzie ja zaczelam dyskusje "na temat szczegółowych rozwiązań"? nie napisalam slowa o jakimkolwiek rozwiazaniu... pokazalam ci, gdzie sie mylisz... nie umiesz sie do tego ustosunkowac? nu, to nie umiesz... albo nie chcesz... ale nie odwracaj kota ogonem i nie mow mi tutaj, ze zaczynam dyskusje o szczegolowych rozwiazaniach, bo nie zaczynam.. wlasnie zrobilam dokladnie to: ustosunkowalam sie do istoty rzeczy. masz jakies argumenty na poparcie twojego twierdzenia, ze gaza to getto? umiesz ustosunkowac sie do tego, co ci podalam? nie umiesz? nu wlasnie o tym pisalam wczesniej: nie macie argumentow na podwazenie tego co pisze, wiec zaczynacie z sjonizmem, gettem, porownujecie do hitlera i.... to wszystko sa puste slowa. odpowiedziec rzeczowo nie umiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Odpowiedz mi zatem na pytanie. 13.08.09, 23:56 Dana ja już toczyłem takie dysputy na tym portalu - i nie obraź się, ale szukam raczej tematów, które są dla mnie nowe lub problemów, które rokują jakiekolwiek szanse na rozwiązanie. Gaza to getto, Zachodni Brzeg to getto, Izrael to getto - przede wszystkim zaś wszyscy tam żyją w gettach umysłowych, podobnie jak zdeklarowani zwolennicy jednej lub drugiej strony poza Palestyną. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Odpowiedz mi zatem na pytanie. 14.08.09, 00:05 hahahahahahahahahahahaha...... taaaaaaak.... szukasz nowych tematow, ale na tym watku pisales o tym temacie, ktory jest dla ciebie jak widac znany dokladnie dosc duzo.. nu, i jak zwykle... te twoje "Gaza to getto, Zachodni Brzeg to getto, Izrael to getto" puste slowa, bez zadnego pokrycia. nie umiesz dyskutowac i po prostu jestes zwykly tchorz.... nie masz argumentow... a w getcie umyslowym zyjesz wlasnie ty.... Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Odpowiedz mi zatem na pytanie. 14.08.09, 00:24 Komentowałem syjonistyczny mechanizm rozumowania, czytając najświeższe doniesienia z ostatniej krucjaty, już bodaj stuletniej. Masz rację - nie umiem dyskutować i idę spać (chowam się przed Tobą pod pierzynę). Dobrze wiedzieć przed zaśnięciem, że nikt mi rakiety na głowę nie spuści, ani bomby (jestem tchórzem). Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Odpowiedz mi zatem na pytanie. 14.08.09, 00:29 ile ty masz lat dziecko? jak zdobedziesz wiecej informacji i jak nauczysz sie dyskutowac, to mozesz wrocic. Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 Re: Odpowiedz mi zatem na pytanie. 14.08.09, 01:11 i kto to mówi? dyżurna kłamczucha agentka hasbary niejaka dana jerozolimska...o czym ty chcesz dyskutować może o konfiturach z oliwek co? albo o świerzbie między palcami u nóg co? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Odpowiedz mi zatem na pytanie. 13.08.09, 23:37 poprawiam link do informacji o murach swiata, ktory mi zle wyszedl i jak widac, zainteresowany prawda jacgg nawet nie otworzyl go... ale moze inni beda chcieli obejrzec.... :) www.authorstream.com/Presentation/off_nick-215358-les-murs-dans-le-monde-education-ppt-powerpoint/ Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Odpowiedz mi zatem na pytanie. 13.08.09, 18:36 no wiesz kylax..... zobacz jak mangusta traktuje kobiete nie islamska, to juz wszystko wiedziec bedziesz.... :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 Re: Odpowiedz mi zatem na pytanie. 14.08.09, 01:04 pytanie czy ty w ogóle jesteś kobietą? bo kobiety zazwyczaj wykazują większą wrażliwość na cierpienie ludzkie...ciebie natomiast cieszy śmierć bezbronnych i niewinnych ludzi, którym odmawiasz nie tylko prawa do samostanowienia ale i cywilizowanego traktowania... Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 pewnie dana twoje bzdury powinny być prawdą objawi 14.08.09, 00:40 oną w aureolce jeszcze do tego co? Odpowiedz Link Zgłoś
wieprzowinapozydowsku Mimo białych flag zginęli od izraelskich kul 13.08.09, 14:00 "Izraelscy żołnierze podczas ofensywy w Strefie Gazy na przełomie roku zabili jedenastu palestyńskich cywilów, nie oglądając się na to, że dawali oni znaki białymi flagami - twierdzi organizacja praw człowieka Human Rights Watch (HRW) w opublikowanym w środę raporcie." Co za hitlerowskie syjonistyczne bydlo! ____________________________________ Holokaust na zdjeciach - dawny i wspolczesny: [2009-01-16] http://www.uruknet.info/?p=m50995&hd=&size=1&l=e Odpowiedz Link Zgłoś
muledet.3 Re: Mimo białych flag zginęli od izraelskich kul 13.08.09, 14:42 wieprzowinapozydowsku napisał: > "Izraelscy żołnierze podczas ofensywy w Strefie Gazy na przełomie roku zabili > jedenastu palestyńskich cywilów, nie oglądając się na to, że dawali oni znaki > białymi flagami - twierdzi organizacja praw człowieka Human Rights Watch (HRW) > w opublikowanym w środę raporcie." > co zabrudne,hitlerowskie klamstwo i SWINSKIE oczywiscie!. > ____________________________________ > > Holokaust na zdjeciach - dawny i wspolczesny: > [2009-01-16] > > www.uruknet.info/?p=m50995&hd=&size=1&l=e Odpowiedz Link Zgłoś
janeks-dwa Re: Mimo białych flag zginęli od izraelskich kul 14.08.09, 00:10 wiepszowinapo zydowsku to glopek po polsku Odpowiedz Link Zgłoś