savrin 13.08.09, 19:15 no rewelacyjne rozwiązanie, nie mogę się doczekać kiedy będę biegał z kartą od jednego tunera do drugiego i z powrotem, hi tek dwu słowem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kim-lan-san Re: Cyfra+ wprowadza usługę multiroom 13.08.09, 19:26 CBŚ powinno odwiedzić biura Cyfra+ Tam muszą być całe kilogramy przeróżnych narkotyków, bo na trzeźwo nikt by takiej bzdury nie wymyślił. Dobrze, że zrezygnowałem z umowy, firma zarządzana przez użytkowników dragów będzie szła w coraz większą paranoję Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Mam w dupie cyfrplus... 13.08.09, 22:56 Mam w dupie cyfrplus... kim-lan-san napisała: > CBŚ powinno odwiedzić biura Cyfra+ Tam muszą być całe kilogramy przeróżnych > narkotyków, bo na trzeźwo nikt by takiej bzdury nie wymyślił. > Dobrze, że zrezygnowałem z umowy, firma zarządzana przez użytkowników dragów > będzie szła w coraz większą paranoję > Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 Po co oglądać telewizję??? 14.08.09, 08:39 Przecież tam nigdy nic ciekawego nie ma. Nieważne ile by było kanałów, to i tak nie jestem w stanie znaleźć jakiegoś programu dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
meleme Cyfra+ wprowadza usługę multiroom 13.08.09, 19:39 Ale mi oferta, Już od dawna ludzie oglądają cyfrę na różnych telewizorach. Wystarczy trochę inwencji aby odwiedzić odpowiednie fora tvsat parę złotych na używany tuner z allegro komputer i trochę sprytu i śmiga aż miło. Odpowiedz Link Zgłoś
fruchtzwerg Cyfra+ wprowadza usługę multiroom 13.08.09, 20:01 hehe a o takim czyms jak cardsharing nie slyszeli ? do mojej karty jest podlaczonych 11 osob przez net Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Cyfra+ wprowadza usługę multiroom 14.08.09, 13:00 > do mojej karty jest podlaczonych 11 osob przez net Nie chwaliłbym się jakoś szczególnie. To jest karalne, i później ma się problemy. Nie tak dawno jakiś urzędas wysokiego dość szczebla miał problemy, jak mu wyrok za to z życiorysu wygrzebano. Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy ,,spliter,, do 8 niezależnych dekoderów darmo 13.08.09, 20:25 łaski nie robią... Odpowiedz Link Zgłoś
cree-is-me Re: ,,spliter,, do 8 niezależnych dekoderów darmo 13.08.09, 20:49 Jeśli już, to nie splitter, tylko multiswitch. No i opcja z 8 dekoderami trochę drogo kosztuje. No chyba, że tak po wolsku "sklonujesz" karty - a to już zwykła kradzież jest. Odpowiedz Link Zgłoś
mentorlevicy Wiesz że trąbią ale nie wiesz w którym meczecie. 13.08.09, 21:14 żadna kradzież bo płaci się abonament. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Czy ktoś już skrakował tunelowanie cyfry ??? 13.08.09, 22:58 Czy ktoś już skrakował tunelowanie cyfry ??? cree-is-me napisał: > Jeśli już, to nie splitter, tylko multiswitch. No i opcja z 8 > dekoderami trochę drogo kosztuje. No chyba, że tak po > wolsku "sklonujesz" karty - a to już zwykła kradzież jest. Odpowiedz Link Zgłoś
butch1 Cyfra+ wprowadza usługę multiroom 13.08.09, 22:12 Dziwna polityka C+, jak można się chwalić takimi rozwiązaniami. Umowę już wypowiedziałem, najlepsza oferta, ale połaszczyli się na mikro podwyżki i pewnie sporo osób im podziękowało. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 No właśnie: podpisałem w czerwcu br. umowę z tzw. 14.08.09, 08:56 No właśnie: podpisałem w czerwcu br. umowę z tzw. Autoryzowanym Dystrybutorem na promocyjny pakiet komfortowy+ po cenie abonamentu 71.-, aby na otrzymanym w lipcu rachunku stwierdzić zawyżenie go o 2,80 zł! Ponieważ otworzyłem już tzw. zlecenie stałe zgodnie z ceną umowną i nie otrzymałem wymówienia należności umownej, poprosiłem mailem o sprostowanie. Otrzymałem odpowiedź, że nie przysługuje mi wypowiedzenie umowy, a o zmianie ceny poinformowany zostałem w ... maju br. (tj. przed terminem prekluzyjnym) i miałem 5 (!) dni na wypowiedzenie umowy!!! Co do Multiroomu, od otrzymania którego uzależniłem przejście z kabla na Cyfrę+: na moje interwencje poinformowano mnie, że ograniczony on zostanie do abonentów najdroższego kanału prestiżowego! Na moją uwagę, że co 6 godz. doładowywanie karty i tak nie mogłoby zapobiec "podkradaniu" sygnału przez np. sąsiada, bo skoro mu "użyczyłbym" łącze Multiroomu, mógłbym użyczyć i możliwość doładowywania karty! Brak odpowiedzi. Inny problem: fatalna łączność (poza mailem!) z Cyfrą+, żaden z podanych telefonów nie łączy, skargę na brak kanałów Superstacji, TCM i TV4 - zarejestrowano i mam czekać na załatwienie! Gdy wreszcie udało mi się skontaktować z Instalatorem Cyfry+ (tym samym który mnie zakładał Cyfrę+), stwierdził on wadliwy konwertor i założył mi nowy za 50.- (!)- też bez gwarancji!!! Taka właśnie jest ta Cyfra+! Teraz wszystko działa OK, czekam tylko jeszcze na załatwienie mojego zażalenia w sprawie ceny abonamentu od dyrektora Belkhodji. O dziwo, inni Dystrybutorzy Cyfry+, zapewniają roczny abonament promocyjny za połowę oferowanej mi ceny, widać sytuacja finansowa F- y nie jest katastrofalna! Odpowiedz Link Zgłoś
free_reader Cyfra+ wprowadza usługę multiroom 13.08.09, 23:27 francuscy kapitaliści z syf-ry są liderami podejrzliwości i absurdalnego utrudniania życia w zamian za abonament...oczywiście wyprzedzają też o lata świetlne technologię większości nadawców mająć w d..e efekt końcowy...tzw sygnał udający HD może być transmitowany cyfrowo via hdmi (razem z dziękiem wielokanałowym ) lub analogowo ( bez dźwięku ) via component...ich dekoder z twardzielem nie ma wejścia component , jedynie jedno hdmi...co to oznacza - np że większość oglądanych programów jest w trudnym do zaakceptowania "zniekształconym" formacie ( hdmi oferuje tylko nieskalowany , szeroki i 16: 9 ), większość sygnału SD (czyli jakieś 98% oferty syfry +) po hdmi wygląda gorzej niż po componencie - trudno , płać francuzowi i cierp, jeśli akurat nie jesteś posiadaczem najwyższego modelu amplitunera do kina domowego za 9000 pln ( bo tylko te posiadają hdmi , natomiast component jest standardem wszędzie)masz pecha...podłącz sobie syfrę po euro - złączu i trać na jakości...jesli akurat 3 -4 lata temu kupileś nie tani projektor kina domowego który bazuje na componencie i/ lub dvi - masz pecha - syfra jest już w następnej erze i nie ogląda się na ciebie ...i wszytko to za 150 pln miesięcznie aha - ich szczyt techniki dekoder philipsa z twardzielem lubi się zawiesić albo skasować nagranie ot tak bo wydawało mu się że polaczek złodziej chce właśnie zrobić nielegalną kopię...ciekawe że niezależnie od producenta dziś nawet topowe modele TV oprócz 4 -5 hdmi mają przynajmniej jeden component...oni mogą, syf-re nie ! no po prostu entertejment po francusku ps nie odstępuję swojego sygnału nikomu ale nie zamierzam płacić następne kilakadziesiąt pln za sharing uprawnień który jest... darmowy...czas na prawdziwą konkurencję...podobno box upc jest niezły i można mieć taniutko inetrenet i telefon, podobno nowi oparatorzy też potrafią miło zaskoczyć, może nawet telekomunikacja się poprawi...a nie , zapomniałem - oni mają francuskiego właściciela...ot neokolonializm czy wykorzystywanie madame walewskiej jak kto woli Odpowiedz Link Zgłoś
superbart Re: Cyfra+ wprowadza usługę multiroom 14.08.09, 01:39 Dzięki za wypowiedź. Właśnie zakończyłem umowę z Nka i rozważałem Cyfrę ze względu na multiroom. Jeśli to prawda to piszesz o ich HD to nie ma w ogóle o czym rozmawiać. Trza znowu na rok N tyle że z twardzielem. Wyjdzie i tak lepiej niż najtańszy SD w +ce. Odpowiedz Link Zgłoś
bobcat0210 Re: Cyfra+ wprowadza usługę multiroom 14.08.09, 08:42 > jeśli akurat nie jesteś posiadaczem najwyższego modelu amplitunera > do kina domowego za 9000 pln ( bo tylko te posiadają hdmi , > natomiast component jest standardem wszędzie) Absolutna nieprawda. HDMI mają już najpopularniejsze amplitunery po 1500 zł. W tych najtańszych modelach jest to coprawda zazwyczaj tylko "przelotka" sygnału, ale te za 2300 zł już potrafią z sygnału podanego po HDMI oddzielić audio i pozostawić go w amplitunerze a sam sygnał wizyjny posłać dalej do telewizora. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agrestina Cyfra+ wprowadza usługę multiroom 14.08.09, 02:44 Ok, a przypadkiem nie trzeba mieć DWÓCH anten albo przynajmniej TWINA żeby oglądać na dwóch tunerach? Jakoś nikt o tym nie wspomina... Odpowiedz Link Zgłoś
tw52 Re: Cyfra+ wprowadza usługę multiroom 14.08.09, 03:06 agrestina napisała: > Ok, a przypadkiem nie trzeba mieć DWÓCH anten albo przynajmniej TWINA żeby oglądać na dwóch tunerach? Jakoś nikt o tym nie wspomina... mozna miec twin LNB, albo dekoder, ktory ma wejscie i wyjscie Odpowiedz Link Zgłoś
heyjoe Re: Cyfra+ wprowadza usługę multiroom 14.08.09, 08:27 Ale konwerter może pracować tylko w jednej polaryzacji na raz, dekoder z przelotką nic nie da jeśli na obu dekoderach chciałbyś oglądać programy z rożnych polaryzacji. Niestety niezbędna jest podwójna instalacja antenowa lub przynajmniej TWIN co nas i tak nie uchroni od ciągnięcia jeszcze jednego kabla do anteny. Odpowiedz Link Zgłoś
bobcat0210 Re: Cyfra+ wprowadza usługę multiroom 14.08.09, 08:47 > Ale konwerter może pracować tylko w jednej polaryzacji na raz, Nieprawda. Mam dwa tunery Sat, antenę z zezem (Hotbird, Astra) i z każdego konwertera po dwa wyjścia. I mogę sobie na jednym tunerze odbierać np. Hotbirda z polaryzacją V, podczas gdy w tym samym czasie ktoś inny z rodziny odbiera na drugim tunerze też Hotbirda z polaryzacją H. Odpowiedz Link Zgłoś
heyjoe Re: Cyfra+ wprowadza usługę multiroom 14.08.09, 08:54 > i z > każdego konwertera po dwa wyjścia. Czyli ze TWIN, a cyfra do zestawow daje konwertery z jednym wyjsciem. Odpowiedz Link Zgłoś
bobcat0210 Re: Cyfra+ wprowadza usługę multiroom 14.08.09, 09:36 Jeden z tych tunerów to faktycznie jest Cyfra+ (z abonamentem), drugi FTA. Ale całą instalację antenową mam pół-profesjonalną, zakładaną przez wyspecjalizowaną firmę. Nie wziąłem badziewia oferowanego przez Cyfrę+ w ramach zestawów, bo to co w skład tychże zestawów wchodzi - budzi zażenowanie. Malutka (taka tycia) antenka i tandetny konwerter z pojedyńczym wyjściem (o którym piszesz). Odpowiedz Link Zgłoś
heyjoe Re: Cyfra+ wprowadza usługę multiroom 14.08.09, 09:55 No i masz racje, zastanawiam się ile oni odbierają telefonów od klientów w czasie zlej pogody przez te swoje antenki 60cm :) Natomiast opisywana w artykule usługa dzielenia uprawnień nie ma szans poprawnie działać na standardowej instalacji antenowej od cyfry, ciekawe czy poinformują o tym klientów przekazując usługę. Odpowiedz Link Zgłoś
bobcat0210 Re: Cyfra+ wprowadza usługę multiroom 14.08.09, 10:29 Nie wiem czy pogoda ma jakikolwiek wpływ na możliwość dodzwonienia się do Cyfry+. Tam generalnie nie sposób się dodzwonić. Nigdy. Zawsze "wszyscy konsultanci są zajęci", poczym "prosimy zatelefonować w innym terminie" i jesteś rozłączony. To się jakoś nazywa - nie arogancja (żeby nie powiedzieć: chamstwo) przypadkiem? Proponowanie abonentom aby zap...li co i raz do drugiego pokoju, aby aktywować kartę zakrawa na kiepski żart. Pomysł chorej głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
gunnpa Re: Cyfra+ wprowadza usługę multiroom 14.08.09, 11:09 Zwracam uwagę, że telefonowanie to Cyfry+ nie jest tanie. To nie są numery bezpłatne lub płatne za połączenie - każda minuta słono kosztuje - vide cennik TPSA. Oczywiście informacji o tym nie udało mi się znaleźć w żadnej publikacji Cyfry. Aktualnie czekam na ich reakcję związaną z wadliwym oprogramowaniem w wynajmowanych dekoderach powodującym ich nieoczekiwane resety. W zasadzie nie powinni mieć prawa pobierania opłaty za wynajem skoro urządzenie pracuje wadliwie. Na razie odpowiedź na moją reklamację ma być "udzielona w trybie administracyjnym". Szkoda, że skazany jestem tylko na operatorów satelitarnych a wśród nich prawdziwej konkurencji na razie nie widać. Pzdr. E. Odpowiedz Link Zgłoś
bobcat0210 Re: Cyfra+ wprowadza usługę multiroom 14.08.09, 11:53 Masz oczywistą rację. Plaga obecnych telefonów polega na tym, że: 1. Czekasz całe kwadranse aż ktoś w łaskawości swojej raczy odebrać telefon, słuchając (zazwyczaj tandetnej) muzyczki i co chwila komunikatu, że "przepraszamy, chwilowo wszyscy konsultanci są zajęci". Chwilowo??? Chwilo trwaj wiecznie, jesteś piękna - to chyba Goethe, nic nie pomyliłem?. Kasa rzecz jasna cały czas leci. Moja kasa, dla jasności. 2. Albo musisz przejść trwajacą całe minuty "ścieżkę zdrowia": Jeżeli dzwonisz w sprawie A - wciśnij 1, jeśli w B - wciśnij 2, i tak dalej Jeżeli chcesz rozmawiać o tym - wciśnij 1, jeśli o owym - wciśnij 2, i tak dalej Jeżeli jesteś blondynem - wciśnij 1, jeśli brunetem - 2, łysym 3 i tak dalej. Minuty lecą, kasa leci. Moja rzecz jasna. Podobno tego potem NIKT nie analizuje. To tylko po to, aby przedłużyć czas trwania "rozmowy" = zgarnąć więcej kasy. Zaczynam się zastanawiać, czy to nie jest jakaś cicha umowa danej firmy z TPSA, a potem się tą kasą dzielą wg umówionego klucza. Moim zdaniem powinno być ustawowo zakazane takie przepytywanie przed rozmową. Proszę mi nie ściemniać, że to służy dla skierowania rozmowy do właściwego konsultanta. We wszystkich telefonicznych Biurach Obsługi Klientów siedzą jakieś niedouczone i totalnie niekompenetne studenciaki, przeszkolone do udzielania kilku standardowych odpowiedzi. Natomiast za trzymanie klienta na holdzie przez więcej niż (powiedzmy) trzy minuty - firma powinna płacić kary, a jej nazwa być ogłoszona publicznie i powinny nad tym czuwać organizacje konsumenckie. Niech utworzą więcej stanowisk pracy i zatrudnią więcej ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
michotek Chcesz mieć Cyfrę+ na większej liczbie odbiorników 14.08.09, 08:12 kupujesz splitter, karty, dodatkowe tunery i po problemie. I najważniejsze: nie stanowi to naruszenia umowy z Cyfrą. Odpowiedz Link Zgłoś
ocale Re: Chcesz mieć Cyfrę+ na większej liczbie odbior 14.08.09, 14:04 Wystarczy się przejść do jakiekolwiek salonu czy punktu Cyfry, nabyć splitter, karty itd. Instalację w zasadzie można też zrobić samemu (zamiast przykładać karty co 6 godzin można to zrobić raz). Żadna sensacja, można to zrobić już od dawna Odpowiedz Link Zgłoś
jbed Cyfra+ wprowadza usługę multiroom 14.08.09, 09:23 Nie wiem skąd ta nieufność C+ i cyfrowego Polsatu do klientów. Ja korzystam z kablówki i jakoś nie ma problemu abym miał podpięty do jednego abonamentu telewizor w każdym pokoju. A przecież, trzymając się logiki C+, mógłbym z jednego abonamentu zasilać telewizory w całym bloku, w którym mieszkam. Nieuczciwych klientów pewnie nie brakuje, ale traktowanie wszystkich jako przestępców chyba tylko pogarsza image firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
najaremo artykuł do bani, info znajdziesz tu 14.08.09, 10:07 usługa kosztuje 15 zł miesięcznie jak jesteś abonentem ponad rok, 30 zł jak poniżej roku - no ok, spoko to jeszcze ujdzie usługa jest tylko dla osób, które mają pakiet Prestiż, czyli ten najwiekszy i najdroższy - czy to ma sens? ponadto trzeba mieć 2 dekodery, każdy podpięty do anteny, każdy z nich musi mieć oddzielny konwerter mało tego co 6 godzin trzeba druga karta podchodzić do karty matki zeby ja aktywować pojeby Odpowiedz Link Zgłoś
sad.sad.sad Re: Cyfra+ wprowadza usługę multiroom 14.08.09, 10:08 Nie wiem o co te halo. Kupujemy sobie DVR z potrojna glowica (np. UPC) i kazdy jest zadowolony. Zona nagrywa serial, maz nagrywa mecz a dzieci ogladaja bajke i spac. Odpowiedz Link Zgłoś
bah Re: Cyfra+ wprowadza usługę multiroom 14.08.09, 10:40 sad.sad.sad napisał: > Nie wiem o co te halo. Kupujemy sobie DVR z potrojna glowica (np. UPC) i kazdy > jest zadowolony. Zona nagrywa serial, maz nagrywa mecz a dzieci ogladaja bajke > i > spac. To nie jest zadne rozwiązanie. Mecz chcę ogladać a nie oglądać powtórkę. Dekodery UPC to badziewie (z pawem do monopolu). Nie akceptuję sytuacji że kolejnośc kanałów ustala operator. Chcę mieć 1,2,3 a nie 845,348,852. Chcę mieć TV na PC a nie na TV Cyfryzacja chce zamienić abonament na gospodarstwo na abonament na odbiornik TV Odpowiedz Link Zgłoś
sad.sad.sad Re: Cyfra+ wprowadza usługę multiroom 14.08.09, 11:09 Badziewie? Chyba badziewia nie miales w reku :) np. dekodery CP. Zreszta nie ma dekodera bez wad. Odpowiedz Link Zgłoś
pmatuszyk Cyfra+ wprowadza usługę multiroom 14.08.09, 11:02 Jesli umiecie po angielsku to polecam Sky+ (z Anglii). Dziala w Polsce super-multiroom mozna dokupic-taki normalny a nie "normalny innaczej" jak w C+ Odpowiedz Link Zgłoś
irek_66 Re: Cyfra+ wprowadza usługę multiroom 14.08.09, 13:01 A tak naprawdę,większośc z nas ma c+,tylko i wyłącznie do wydarzeń sportowych.Ich nie będzie(piłka nożna,żużel) i żegnaj Pamelo. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak A to ci statystyka! ;-) 15.08.09, 11:16 Jak do tego doszedłeś? Sprawdziłeś co oglądasz ty i twój szwagier? To jest ta większość? Odpowiedz Link Zgłoś
moriach Cyfra+ wprowadza usługę multiroom 14.08.09, 14:44 "Na razie możliwości oglądania na kilku telewizorach w ramach jednego pakietu nie oferują Cyfrowy Polsat i platforma N, która zaczęła o tym mówić tuż po debiucie w październiku 2006 r. " Co za stek bzdur!!! Podpisywaliśmy z mężem umowę z "N"-ką w czerwcu tego roku i to właśnie oni jako jedyna platforma cyfrowa ("talerzowa") mieli usługę multiroom, dlatego m.in się na nich zdecydowaliśmy. Można podpiąć trzy odbiorniki i nie ma żadnego bzdurnego przekłądania akrt co 6h!! Ale nie ma to jak pisać artykulik na zamówienie nie sprawdziwszy wcześniej jaki jest stan faktyczny. HTTP://www.degeneratki.com Odpowiedz Link Zgłoś