zigzaur Pewnie zaopatrzeniowiec się pomylił. 19.08.09, 15:32 Miało być nie inkrustowane a nabijane, jak madejowe, do torturowania. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Rosja: MSW kupuje meble. Np. łoże inkrustowane ... 19.08.09, 15:39 Łoże inkrustowane 24-karatowym złotem jest zapewne przeznaczone do tego pomieszczenia, gdzie Putin konferuje z Miedwiediewem ... Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
zawiz Re: Rosja: MSW kupuje meble. Np. łoże inkrustowan 19.08.09, 15:44 Czyżby należą do tęczowej opozycji? Lepsza taka niż żadna. Ale jakieś dzieci z tego związku będą? Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Rosja: MSW kupuje meble. Np. łoże inkrustowane ... 19.08.09, 15:54 "Lakier, którym ma być pokryty, musi być produkcji niemieckiej, a fornir też powinien być produkcji niemieckiej lub włoskiej." A co z polskimi? Znowu nas Putin szantażuje?! Jak nie mięsem, to lakierem. A teraz serio. Czy P.T. moich współczytaczy nie drażni fakt, że GW traktuje ich jak debili? Przecież na działce pt. Rosja nie ma ani jednego tekstu, który by był już nawet nie pozytywny, ale chociaż neutralny. Przecież to nie czytelnikom rosyjskim pada to na mózg, ale efektem tego są takie indywidua jak ..., mniejsza o przykłady. Bywalcy forum wiedzą sami. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Rosja: MSW kupuje meble. Np. łoże inkrustowan 19.08.09, 16:45 Cóż robić, kiedy realne życie w Rosji wygląda gorzej od treści artykułów? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 [...] 19.08.09, 17:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Lubat 19.08.09, 18:15 lubat napisał: > "Lakier, którym ma być pokryty, musi być produkcji niemieckiej, a fornir też > powinien być produkcji niemieckiej lub włoskiej." > > A co z polskimi? Znowu nas Putin szantażuje?! Jak nie mięsem, to lakierem. > > A teraz serio. Czy P.T. moich współczytaczy nie drażni fakt, że GW traktuje > ich jak debili? Przecież na działce pt. Rosja nie ma ani jednego > tekstu, który by był już nawet nie pozytywny, ale chociaż neutralny. Calkiem jak z Twojej strony, ewki, lubata, i reszty chałastry na temat USA. Co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Lubat 19.08.09, 19:46 bmc3i napisał: > > Calkiem jak z Twojej strony, ewki, lubata, i reszty chałastry na temat USA. Co > Ty na to? Ja na to, że ja jestem prywatną chałastrą i nawet gdyby to było prawdą, co piszesz (a nie jest prawdą) to mam takie prawo. Dodam, że robię to zupełnie bezpłatnie i w niszowym forum. W przeciwieństwie do dziennikarskiej "hałastry", która ma zawodowy obowiązek być neutralnym i uczciwie informować, a nie indoktrynować. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Lubat 19.08.09, 23:49 lubat napisał: > bmc3i napisał: > > > > > Calkiem jak z Twojej strony, ewki, lubata, i reszty chałastry na temat US > A. Co > > Ty na to? > > Ja na to, że ja jestem prywatną chałastrą i nawet gdyby to było prawdą, > co piszesz (a nie jest prawdą) to mam takie prawo. Dodam, że robię to zupełnie > bezpłatnie i w niszowym forum. Niszowosc tego forum nie przeszkadza Ci byc jednak jednym z najaktywniejszych jego iuczetsnikow, czyli w jakis tam widocznie sposob je sobie cenisz... Nie jest prawda mowisz? A moglbys wskazac choc jeden, dwa trzy swoje posty w ciagu tych lat podczas ktorych wizytujesz to foeum, w ktorych wyrazales sie pozystywnie w jakiejkolwiek dziedzinei o USA? > > W przeciwieństwie do dziennikarskiej "hałastry", która ma zawodowy > obowiązek być neutralnym i uczciwie informować, a nie indoktrynować. Oczywiscie ze masz prawo byc nierzetelnym, masz prawo nawet lamac przepisy drogowe, nie mowic dzień dobry sasiadom, a nawet rzucac niedopalki papierosów na chodnik czy posesje sąsiada. A co dopiero prawo do propagandy Putina bez wzgledu na to co powie i zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Rosja: MSW kupuje meble. Np. łoże inkrustowane ... 19.08.09, 15:58 Moskiewskie urzędy kapią złotem a na prowincji(wszystko poza Moskwą i Petersburgiem, a spory to obszar - wystarczy spojrzeć na mapę)bida aż piszczy!!! Klasyczny III Świat!!! Żenada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Rosja: MSW kupuje meble. Np. łoże inkrustowan 20.08.09, 08:58 przyjacielameryki napisał: > Moskiewskie urzędy kapią złotem a na prowincji(wszystko poza Moskwą i > Petersburgiem, a spory to obszar - wystarczy spojrzeć na mapę)bida aż > piszczy!!! Klasyczny III Świat!!! Żenada!!! Przejedz sie z Warszawy na prowincje, np. w strone Kurpii i dalej na Mazury. Zobaczysz to samo, taniej ci wypadnie. Nie przesadzaj. Zajmij sie polska bida, jak cie boli. Rosjanom zostaw ich bide. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Jak sobie kacapy poscieili, tak sie i wyspią 20.08.09, 13:25 A moze, to łoże nie złote, a pozłacane? Tak jak "Buławy" drewniane, metalikiem opryskane? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Czemu PAP przerwał w połowie? 19.08.09, 16:44 Aż dziwne, że PAP nie dodał, że krzesła będą z obijane skórą zdartą żywcem z opozycjonistów, dywany utkane z ich włosów, a złote inkrustacje na łożu rozkoszy będą pochodzić z opozycyjnych wybitych zębów. ------ "wybili panie, za wolność wybili" /S. Mrożek: Moniza Clavier/ Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Czemu PAP przerwał w połowie? 19.08.09, 16:49 O zęby w Rosji trudno, nawet u opozycjonistów. A do innych spraw też potrzebni są rzemieślnicy, których w Rosji brak. Chyba że znowu zacznie się osiedlanie Niemców nad Wołgą. Ale raczej nie liczyłbym na reflektantów z RFN. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Czemu PAP przerwał w połowie? 19.08.09, 17:09 Eeee tam,złote zęźby kupili se za judaszowe zachodnie srebrniki. A różni zachodnioniemieccy "rzemieślnicy" pchają się do Rosjidrzwiami i oknami: www.wiwo.de/politik/deutsche-wirtschaft-verspricht-sich-von-neuanfang-grosse-chancen-401848/2/ Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Czemu PAP przerwał w połowie? 19.08.09, 17:26 kapitalista, szczególnie niemiecki, sprzeda postronek, na którym go powieszą Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Czemu PAP przerwał w połowie? 19.08.09, 23:27 Z dopłatą z kieszeni hojnego niemieckiego podatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Czemu PAP przerwał w połowie? 19.08.09, 17:41 eva15 napisała: > > > A różni zachodnioniemieccy "rzemieślnicy" pchają się do Rosjidrzwiami i oknami: > > www.wiwo.de/politik/deutsche-wirtschaft-verspricht-sich-von-neuanfang-grosse-chancen-401848/2/ To Niemcy cały czas wierzą jeszcze w ten mityczny wielki rynek rosyjski(przecież wiadomo że ten rynek w zdychającej Rosji nie istnieje)???? Współczuję, nieżle po raz kolejny się nabiorą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Czemu PAP przerwał w połowie? 19.08.09, 18:29 przyjacielameryki napisał: > eva15 napisała: > > > > > > > A różni zachodnioniemieccy "rzemieślnicy" pchają się do Rosjidrzwiami i o > knami: > > > > www.wiwo.de/politik/deutsche-wirtschaft-verspricht-sich-von-neuanfang-grosse-chancen-401848/2/ > > > To Niemcy cały czas wierzą jeszcze w ten mityczny wielki rynek rosyjski sto czterdziedsci milionow ludzi, z ktorych 138 mln nie stac nawet na rower po zachodnich cenach liczonych w Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Ha, ha, ha !!! 19.08.09, 17:41 A gdzie jest napisane ze te mebli maja byc wyslane tam gdzie mieszka kierownictwo??? No gdzie? Po co wymyslac tego czego nie ma. Jak sie nie zna gdzie mieszka, nawet wiecej, gdzie mieszkaja u nas bogaci, po co wymyslac??? U nas wszystcy sa czekawi po co MSW chce tych mebli dla swego domu dla gosci i delegacji zagranicznych w Serebrianom boru. To wyspa na Polnocno-zachodniej czesci Moskwy, gdzie kiedys zyli na daczach komunistyczne stalinowskie debile. Ale po Stalinie wartosc sokrotnie spadla. W tej chwili znajduja sie tam osrodki dla dzieci, dom wypoczynkowy Bolszogo teatra, domiki, zwane "dacza", roznych ambasad, w tym i polskiej i inne domy. W tym i mieszkalne. Srod znanych u nas ludzi, mieszkaja tam spiewak Gazmanow i pisaz-satyrysta Zwaneckij. Inni to nie bardzo bogaci (jak na rosyjskich bogatych popatrzec). Wiec gdzie sie gazetka domyslila tych domow kierownictwa - nie wiem. Nurgalijew, minister MSW, ma mieszkanie w rejonie Nowoslobodskaja, a tez dom na Minskom szosse. Jakie jeszcze kierownictwo moze cos takiego otwarcie zamawiac??? Jak zwykle codzenne bzdury gazety. A wytlumaczyli tym, ze trzeba te mebli dla wyposazenia domu, gdzie beda zatrzymywac sie zagraniczne delegacje. lenta.ru/news/2009/08/19/mvd/ Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Ha, ha, ha !!! 19.08.09, 17:48 kacap_z_moskwy napisał: > A gdzie jest napisane ze te mebli maja byc wyslane tam gdzie mieszka kierownict > wo??? No gdzie? Po co wymyslac tego czego nie ma. Jak sie nie zna gdzie mieszka > , nawet wiecej, gdzie mieszkaja u nas bogaci, po co wymyslac??? U nas wszystcy > sa czekawi po co MSW chce tych mebli dla swego domu dla gosci i delegacji zagra > nicznych w Serebrianom boru. To wyspa na Polnocno-zachodniej czesci Moskwy, gdz > ie kiedys zyli na daczach komunistyczne stalinowskie debile. Ale po Stalinie wa > rtosc sokrotnie spadla. W tej chwili znajduja sie tam osrodki dla dzieci, dom w > ypoczynkowy Bolszogo teatra, domiki, zwane "dacza", roznych ambasad, w tym i po > lskiej i inne domy. W tym i mieszkalne. Srod znanych u nas ludzi, mieszkaja tam > spiewak Gazmanow i pisaz-satyrysta Zwaneckij. Inni to nie bardzo bogaci (jak n > a rosyjskich bogatych popatrzec). Wiec gdzie sie gazetka domyslila tych domow k > ierownictwa - nie wiem. Nurgalijew, minister MSW, ma mieszkanie w rejonie Nowos > lobodskaja, a tez dom na Minskom szosse. Jakie jeszcze kierownictwo moze cos ta > kiego otwarcie zamawiac??? > > Jak zwykle codzenne bzdury gazety. > > A informacje że to Polska wywołała II w.ś , a pakt Ribbentrop-Mołotow to tylko taki zabieg wyprzedzający, a że to Polska spiskowała z Hitlerem itd., itd. to gdzie się narodziły??? Chyba w niezwykle rzetelnej, słynącej w świecie z wyjątkowego obiektywizmu niezależnej prasie rosyjskiej a nie GW!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Ha, ha, ha !!! 19.08.09, 17:51 Do tematu prosze... A narodzilo sie, to co piszesz w GW :) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Ha, ha, ha !!! 19.08.09, 17:52 kacap_z_moskwy napisał: A wytlumaczyli tym, ze trzeba te mebli dla wyposazenia domu, gdzie beda zatrzym > ywac sie zagraniczne delegacje. a na jakich łóżkach śpi kierownictwo ? robią potiomkinowskie wioski dla cudzoziemców ? Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 jeżeli to prawda to macie bal na Titanicu... 19.08.09, 18:00 Zapewne ta informacja pochodzi z jakiejś gazety, być może strony internetowej. Gdyby to była prawda to znaczy że czeka was rewolucja i to szybciej niż myślicie. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: jeżeli to prawda to macie bal na Titanicu... 19.08.09, 18:07 Nic nie czeka. Bo wiekszosci jest to "do lampoczki" :) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: jeżeli to prawda to macie bal na Titanicu... 19.08.09, 18:09 Herr7 czeka na rewolucję u was i doczekać się nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: jeżeli to prawda to macie bal na Titanicu... 19.08.09, 18:13 Duzo kto czeka :) Ale wolal bym, zeby to byl Her niz jakis zigi czy nie daj Boze komar czy abhud. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: jeżeli to prawda to macie bal na Titanicu... 19.08.09, 18:13 Skasowano was z Lubatem wyzej. Czytalem i na mych oczach skasowano :) Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: jeżeli to prawda to macie bal na Titanicu... 19.08.09, 18:22 kacap_z_moskwy napisał: > Skasowano was z Lubatem wyzej. Czytalem i na mych oczach skasowano :) Właśnie się zastanawiałem, co się stało z moim postem, że nawet nie został po nim ślad, nawet taki, że post był i go cenzura usunęła. Daję słowo, nie było ani jakiegoś nieprzyzwoitego słowa, a wyjaśniałem zigzaurowi metody manipulacji stosowanej przez NKWD i GW. Czyżby strzał był aż tak dotkliwy, że się usuwa nawet ślad istnienia postu? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: jeżeli to prawda to macie bal na Titanicu... 20.08.09, 07:37 Ależ dziękuję, mnie nie trzeba nic wyjaśniać. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: jeżeli to prawda to macie bal na Titanicu... 19.08.09, 23:30 Kto jest do kasacji, tego kasują. Przypominam, że ostatnio Miedwiediejew (w rozmowie z prezydentem Izraela) wycofał się z oskarżania Polski o spowodowanie II wojny światowej. Zatem wszyscy web brygadziści, którzy pisali antypolskie posty, powinni spodziewać się ołowicy w czaszce. To się nazywa "czystka". Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 słabo znasz historię... 19.08.09, 18:15 Przed pierwszą wojną światową Rosja cieszyła się znacznym wzrostem gospodarczym. Wystarczyła wojna światowa i poniesione klęski, chociaż nie tak znowu miażdżące, żeby bolszewicy mogli zawładnąć krajem. Dzisiejsza Rosja jest dużo słabsza niż wówczas... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: słabo znasz historię... Naprawdę? 19.08.09, 18:16 herr7 napisał: > Przed pierwszą wojną światową Rosja cieszyła się znacznym wzrostem gospodarczym Jak ustaliłeś, że tego nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 bo tak piszesz jakbyś nie wiedziała 19.08.09, 18:25 Przed rewolucją większość Rosjan to byli chłopi - ludzie dla których wiara w cerkiew i cara była sprawą naturalną. Ten chłopski konserwatyzm oparty na wierze w cara i cerkiew był opoką na której wspierał się ówczesny system. Obecnie opoką jest co? może Jedna Rosja? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Bo tak piszesz jakbyś nie wiedziała. Czyżby? 19.08.09, 18:27 mam wrażenie, że ta ocena raczej dlatego, że nie zgadzam się z Twoją opinią. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 ale z czym się tu spierać? 19.08.09, 18:30 to że czynownicy w MSW kupują luksusowe meble w czasach kryzysu i cięć? Krytyka jest w tym przypadku zupełnie naturalna. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: ale z czym się tu spierać? 19.08.09, 20:52 Mam zapodać cytaty jak żyli sobie komuniści i ich żonki w Moskwie podczas gdy miliony Ukraińców umierało z głodu ?? Chyba tego nie chcesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: bo tak piszesz jakbyś nie wiedziała 19.08.09, 18:41 Ale co do tego ma Zjednoczona Rosja (Jedinaja Rossija)? Dzisiaj spoleczestwo raciej jest oparte na swym panstwie Rosja. Patriotyzm wylazl gorka, w dobrym zrozumieniu tego slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 chyba mnie nie rozumiesz... 19.08.09, 18:51 Chciałem pokazać, że osoba cara i cerkiew to były instytucje które dawniej tworzyły autorytet państwa. Dzisiaj takiego autorytetu nie ma, gdyż cerkiew jest słaba, a prezydent to nie car. Mówiąc inaczej, przy słabych rządach (a takie niestety macie) jest łatwiej przewrócić tę łódkę o nazwie Rosja, zważywszy że "chyboczących" w Rosji jest całe mnóstwo, choćby na Kaukazie. Moim zdaniem zanosi się na upadek waszego państwa, podział Syberii itp. Chyba że u steru znajdzie się ktoś naprawdę silny... Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: chyba mnie nie rozumiesz... 19.08.09, 21:29 Ale juz przestan, prosze cie, z ta Syberija :) Zadnych podzialow juz nie bedzie. Moze wiecej, Krym dolaczy do nas :) Rzady mamy takie, na jakie sami narobilismy :) Jakie juz mamy. Tylko w wiekszosci tych naszych "opozycjonistow" juz z powrotem nie chcemy. I mi sie wydaje ze musis to rozumiec dlaczego ;) A Cerkew jest bardzo silna i autorytetna juz dawno w regionach, tylko w Moskwie i S.Peterburgu jest sporo ludzi, co z nia walczy :) A ci co jej sily u nas nie chca widziec, caly czas probuja cos pobluzgac. Tak jak w Polsce kosciul katolicki u nas cerkow sie w sprawy panstwa nie miesza. Ale swoj glos ma i go politycy juz sluchaja. A opozycja co tak nie lubi cerkwi jest w wiekszosci nie prawoslawna. Niestety. Co tez duzo mowi o niej, jako reprezentantach ludnosci :) Kaukaz wrze w muzulmanskich regionach nie z powodu jakis tam politycznych hasel. Tylko przez pienedz. W Inguszetii zaczeli odsuwac od pienedzy duzo ludzi. I sie zaczelo. W Dagestanie idzie wojna klanow i narodowosci. Ale juz sie nauczyli z tym walczyc... pienedzmi. Czecznia juz prawie jest oaza spokoju. Nawet biegly terorysta z Londynu zakajew juz gotow powrocic. Bo ustabilizowali wojny krewne. Tak samo musza teraz w Inguszetii. Bo tam tejp na tejp zaciol wojne. A ze nie ma tam pracy, a jest duzo mlodych... Mysle ze to przejdzie. Nie mam niegatywnych mysli na temat przyszlosci :) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Cerkiew w sprawy panstwowe sie nie miesza 20.08.09, 14:40 kacap_z_moskwy napisał: > Ale juz przestan, prosze cie, z ta Syberija :) Zadnych podzialow juz nie bedzie > . Moze wiecej, Krym dolaczy do nas :) > > Rzady mamy takie, na jakie sami narobilismy :) Jakie juz mamy. Tylko w wiekszos > ci tych naszych "opozycjonistow" juz z powrotem nie chcemy. I mi sie wydaje ze > musis to rozumiec dlaczego ;) > > A Cerkew jest bardzo silna i autorytetna juz dawno w regionach, tylko w Moskwie > i S.Peterburgu jest sporo ludzi, co z nia walczy :) A ci co jej sily u nas nie > chca widziec, caly czas probuja cos pobluzgac. Tak jak w Polsce kosciul katoli > cki u nas cerkow sie w sprawy panstwa nie miesza. Oczywiscie ze sie nie miesza. Cechą cerwi prawosławnej od zawsze bylo to, że popiera wladze. Jakaby nie byla - byle by tylko wladza nie zamieniala cerkwi na muzea ateizmu - to cerkiew zawsze bedzie ją wspierala. Tak bylo jest i bedzie. Mozna to nazywac "nie mieszaniem sie w sprawy panstwa". Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: bo tak piszesz jakbyś nie wiedziała 19.08.09, 20:50 Patriotyzm wylazl gorka, w dobrym zroz > umieniu tego slowa. Szczególnie w Riazaniu w 1999r. :) pl.wikipedia.org/wiki/Riaza%C5%84 Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: słabo znasz historię... 19.08.09, 18:39 Jak kazdy obywatel Rosji znam nie dobze historije, wedlug polskiego przedstawienia :) Ale mam nadzieje ze wojny nie przywidujesz??? :) Wiesz, jednak mysle ze jest inaciej niz wtedy. Zreszta ze teraz ludzie darza do zarabiania. Mysle ze w jakis moment juz bedzie granica zamoznosci, kiedy zaczna wiecej interesowac sie polityka. Poki, nareszcie, choc zaczeli na dobroczynnosc dawac juz normalne srodki. Potem, mi sie wydaje za jest zaduzo propagandy. Dzis ZBiR popisal sie tekstem o ofszorach. Ale zapomnial napisac o ustawie co dala 5, chyba, czy iles tam lat, zeby wszystkie ofszory zostali przepisane na firmy z jurysdykcja rosyjska, jak nalerza do obywateli Rosji. Jakies tam sa, nie znam ja do konca, ta ustawe, swoje zasady. Ale faktem jest ze do konca 10 roku, wiekszosc firm, co dzisiaj posiadaja przez ofszory bedzie miala realnych wlasciczeli. Jakos tak. Ale o tym ani slowa. Zreszta ze tez ani slowa, ze za pomoc panstwa, oligarchowie oddaja swe przeciebiorstwa. A dlugi pozostaja na oligarchach :))) Tak Deripaska akcje wiekszosci swych przeciabiorstw juz oddal w obespeczenie za pienedz panstwu. szkoda ze tego sie nie wyjasnia w propagandowych tekstach :) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: słabo znasz historię... 19.08.09, 18:50 kacap_z_moskwy napisał: > Jak kazdy obywatel Rosji znam nie dobze historije, wedlug polskiego przedstawie > nia :) Ale mam nadzieje ze wojny nie przywidujesz??? :) > > Wiesz, jednak mysle ze jest inaciej niz wtedy. Zreszta ze teraz ludzie darza do > zarabiania. Mysle ze w jakis moment juz bedzie granica zamoznosci, kiedy zaczn > a wiecej interesowac sie polityka. Poki, nareszcie, choc zaczeli na dobroczynno > sc dawac juz normalne srodki. > > Potem, mi sie wydaje za jest zaduzo propagandy. Dzis ZBiR popisal sie tekstem o > ofszorach. Ale zapomnial napisac o ustawie co dala 5, chyba, czy iles tam lat, > zeby wszystkie ofszory zostali przepisane na firmy z jurysdykcja rosyjska, jak > nalerza do obywateli Rosji. A jak nie, to co? Putin zamknie rosyjka firme na Seszelach? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: słabo znasz historię...herr co ty p..?? 19.08.09, 21:16 nie miazdzace kleski?? 1 wojna swiatowa byla totalna kleska Carstwa, TOTALNA, Niemcy wygrali na froncie wschodnim, zobacz sobie na mapach, znawco historii gdzie stali Prusacy Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: jeżeli to prawda to macie bal na Titanicu... 19.08.09, 18:08 www.vedomosti.ru/newspaper/article.shtml?2009/08/19/210377 Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Juz wiem 19.08.09, 18:11 Gdzie znalezli info, ze mebli pojada do kierownictwa. Jest napisane na stronie Vedomosti!!! www.vedomosti.ru/newspaper/article.shtml?2009/08/19/210377 Ale napewno nikt z duzego kierownictwa MSW nie mieszka w Serebrianom boru. I napewno by nie kupowali tam mebli prez oficialny tender :) Nie znaja nawet naszych realiow panowie propagandzisci. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Rewolucja w rosyjskich łóżkach 19.08.09, 18:14 Nie szkodzi, że kłamią, ważne, że budzi to reakcje na polskim forum. Herr7 już widzi nadciągającą rewolucję. Miejmy nadzieję, że tylko w rosyjskich łóżkach. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Rewolucja w rosyjskich łóżkach 19.08.09, 18:24 eva15 napisała: > Nie szkodzi, że kłamią, rosyjskie media kłamią ???? to już niedługo będziesz tutaj bredziła video.google.com/videoplay?docid=-9044191819795497173&ei=5PXoSMa7PIaQ2AKiqfWcCw&q=bunt Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Rewolucja w rosyjskich łóżkach 19.08.09, 18:44 Wiesz ze 2009 rok bedzie nie na minus demograficznie? Herr przyjal poki zaduzo mysli z niektorych skrajnych opozycjonistow. Mysle ze za jakis czas mu to przejdzie. Nie bedzie zadnych rozruchow. Nikt tego nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Rewolucja w rosyjskich łóżkach 19.08.09, 18:47 kacap_z_moskwy napisał: > Wiesz ze 2009 rok bedzie nie na minus demograficznie? > > Herr przyjal poki zaduzo mysli z niektorych skrajnych opozycjonistow. Mysle ze > za jakis czas mu to przejdzie. Wlasnie. Oni nas nie kochają, ale my ich tak długo bedziemy kochali, az oni nas pokochają Nie bedzie zadnych rozruchow. Nikt tego nie chce > . > O Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Déjà vu 19.08.09, 18:57 kacap_z_moskwy napisał: > Wiesz ze 2009 rok bedzie nie na minus demograficznie? > > Herr przyjal poki zaduzo mysli z niektorych skrajnych opozycjonistow. Prawicowo-nacjonalistyczne odchylenie Mysle ze > za jakis czas mu to przejdzie. Zawsze przechodzi, już my mu w tym pomożemy Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Rewolucja w rosyjskich łóżkach 19.08.09, 20:29 kacap_z_moskwy napisał: > Wiesz ze 2009 rok bedzie nie na minus demograficznie? Wiem często umieszczam Wasze dane statystyczne na forum, ale niektąrzy nie przyjmują tego do wiadomości. > Herr przyjal poki zaduzo mysli z niektorych skrajnych opozycjonistow. Na to wygląda. >Mysle ze za jakis czas mu to przejdzie. Też na to liczę, bo często ma dobre posty. Tylko jak na Putina schodzi, to coś się zacina. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Rewolucja w rosyjskich łóżkach 19.08.09, 21:36 eva15 napisała: > Też na to liczę, bo często ma dobre posty. Tylko jak na Putina schodzi, to coś > się zacina. Jest nieco trzeźwiejszy niz Ty w ocenach. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Rewolucja w rosyjskich łóżkach 19.08.09, 23:32 W Rosji będzie dodatni przyrost naturalny? Jaki będzie udział części islamskiej a jaki części nieislamskiej ludności? Odpowiedz Link Zgłoś
abc136 Re: Rewolucja w rosyjskich łóżkach 20.08.09, 00:16 Wszystko jasne,tu chodzi o + demograficzny.Beda sie pie....yc w pozlcanym lozu i wyz nastapi jak nic " u kierownictya".Za luzko zaplaca takie durne kacapy z moskwy jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i A Rosjanie beda bic brawo 19.08.09, 18:22 Na przykaldzie Rosji, sprawdza sie stara, jeszcze starozymska zasada: Odbierz im wolnośc i daj igrzyska, a bedą Cie kochali. Przeictny Rosjanin poza Moskwą, zarabiajacy brutto rownowartosc polskiej ustawowej placy minimalnej brutto, nie moze sobie pozwolic nawet na dziadowskie meble z Ikei, wiec bedzie czerpal dume z faktu, ze jego minister przyjmuje w swoim gabinecie kolejne kochanki na inkrustowanym zlotem łożu z drzewa wiśniowego. A jeszcze błyśnie zagranica pokazując je oficjalnym gościom z zagranicy. Wot, wiocha... Odpowiedz Link Zgłoś
kutafonycz Re: A Rosjanie beda bic brawo 19.08.09, 22:22 bmc3i napisał: > Na przykaldzie Rosji, sprawdza sie stara, jeszcze starozymska zasada: > > Odbierz im wolnośc i daj igrzyska, a bedą Cie kochali. > Przeictny Rosjanin poza Moskwą, zarabiajacy brutto rownowartosc polskiej > ustawowej placy minimalnej brutto, chcesz powiedzieć że przeciętny polak zarabia coś więcej niz ta minimalna brutto?to byłoby w Polsce super:))) skąd nadajasz? nie moze sobie pozwolic nawet na dziadowskie > meble z Ikei, wiec bedzie czerpal dume z faktu, ze jego minister przyjmuje w > swoim gabinecie kolejne kochanki na inkrustowanym zlotem łożu z drzewa > wiśniowego. A jeszcze błyśnie zagranica pokazując je oficjalnym gościom z zagra > nicy. > > Wot, wiocha... ciesz sie meblami z Ikei,bo rosjanie nie cierpią ich i nie rozumią kto to kupuje,nawet nie ma fabryki Ikei w Rosji! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A Rosjanie beda bic brawo 19.08.09, 23:20 kutafonycz napisał: > bmc3i napisał: > > > Na przykaldzie Rosji, sprawdza sie stara, jeszcze starozymska zasada: > > > > Odbierz im wolnośc i daj igrzyska, a bedą Cie kochali. > > Przeictny Rosjanin poza Moskwą, zarabiajacy brutto rownowartosc polskiej > > ustawowej placy minimalnej brutto, > > chcesz powiedzieć że przeciętny polak zarabia coś więcej niz ta minimalna > brutto? Owszem, oficjanie liczona srednia brutto w Polsce, wynosi ponad 3000 zlotych. W ten sam sposob liczona srednia brutto w Rosji, to ok. 1400 zl. to byłoby w Polsce super:))) > skąd nadajasz? > > nie moze sobie pozwolic nawet na dziadowskie > > meble z Ikei, wiec bedzie czerpal dume z faktu, ze jego minister przyjmuj > e w > > swoim gabinecie kolejne kochanki na inkrustowanym zlotem łożu z drzewa > > wiśniowego. A jeszcze błyśnie zagranica pokazując je oficjalnym gościom z > zagra > > nicy. > > > > Wot, wiocha... > > > ciesz sie meblami z Ikei,bo rosjanie nie cierpią ich i nie rozumią kto to > kupuje,nawet nie ma fabryki Ikei w Rosji! Nawet.... A co to Rosja, że "NAWET" fabryki nie ma? Nie ma tez setek milionów innych zachodnich fabryk. Sklepy za to sa... Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: A Rosjanie beda bic brawo 20.08.09, 00:04 bmc3i ale jest ciemniaczek z ciebie, nawet nie wiesz ile amerykańskiego przemysłu przeniosło się do Rosji, Ford tez teraz chciał się przenieść tylko Obama im zabronił. Synku ty nawet nie wiesz nic o USA, o USA gospodarce a chcesz tu pisać o gospodarce świata czy o gospodarce Rosji? Poducz się bo merdasz z wiadomościami za wszystkimi i nie wiesz gdzie i jak dzwon dzwoni. -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
kutafonycz Re: A Rosjanie beda bic brawo 20.08.09, 23:33 bmc3i napisał: > kutafonycz napisał: > > > bmc3i napisał: > > > > > Na przykaldzie Rosji, sprawdza sie stara, jeszcze starozymska zasad > a: > > > > > > Odbierz im wolnośc i daj igrzyska, a bedą Cie kochali. > > > Przeictny Rosjanin poza Moskwą, zarabiajacy brutto rownowartosc pol > skiej > > > ustawowej placy minimalnej brutto, > > > > chcesz powiedzieć że przeciętny polak zarabia coś więcej niz ta minimalna > > brutto? > > Owszem, oficjanie liczona srednia brutto w Polsce, wynosi ponad 3000 zlotych. W > ten sam sposob liczona srednia brutto w Rosji, to ok. 1400 zl. ty albo jesteś pijany albo pojebany,wybierz jedno z dwóch!najpierw ględzisz o minimalnej potem przeskakujesz na średnią!nie zapominaj o sile nabywczej rosyjskiej średniej i polskiej.Już na paliwie jest ponad połowa ceny różnicy,a gaz,a elektroenergia a komunalne usługi i wiele innych rzeczy które w Rosji są tańsze niż w Polsce?Z równym powodzeniem możesz porównywać Polskę z USA! > > > > to byłoby w Polsce super:))) > > skąd nadajasz? > > > > nie moze sobie pozwolic nawet na dziadowskie > > > meble z Ikei, wiec bedzie czerpal dume z faktu, ze jego minister pr > zyjmuj > > e w > > > swoim gabinecie kolejne kochanki na inkrustowanym zlotem łożu z drz > ewa > > > wiśniowego. A jeszcze błyśnie zagranica pokazując je oficjalnym goś > ciom z > > zagra > > > nicy. > > > > > > Wot, wiocha... > > > > > > ciesz sie meblami z Ikei,bo rosjanie nie cierpią ich i nie rozumią kto to > > kupuje,nawet nie ma fabryki Ikei w Rosji! > > Nawet.... A co to Rosja, że "NAWET" fabryki nie ma? > Nie ma tez setek milionów innych zachodnich fabryk. Sklepy za to sa... Bo za przykład podajesz Ikee,mekkę polaków,rosjanie tego nie trawią a fabrykę szwedzi nie mogą postawić bo nie ma rynku zbytu,sam szef Ikea to niedawno stwierdził.Oczywiście tłumaczył że nie chce płacić łapówek,ale to jedynie oznacza że nie zarobiłby nawet na te łapówki. Odpowiedz Link Zgłoś
cover_w Rosja: MSW kupuje meble. Np. łoże inkrustowane ... 19.08.09, 18:23 Widać car na bezsennośc cierpi. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Rosja: MSW kupuje meble. Np. łoże inkrustowan 19.08.09, 18:41 funny5 napisała: > Wstydu nie maja *********** To są ich pieniądze nie twoje a tobie nic do nich. Naturalnie następna sensacja na skale doniesień światowych, typowo polskie media. ---------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Rosja: MSW kupuje meble. Np. łoże inkrustowan 19.08.09, 18:44 nie-tak napisała: > funny5 napisała: > > > Wstydu nie maja > *********** > To są ich pieniądze nie twoje a tobie nic do nich. Naturalnie następna sensacja > na skale doniesień światowych, typowo polskie media. > Nie to co sensacje w rosyjskich mediach, na temat amerykanskich bzdurnych zapisów w prawie w drobnych sprawach sprzed 200 lat.... Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Rosja: MSW kupuje meble. Np. łoże inkrustowane ... 19.08.09, 21:39 Kaczka zazdrości? Też by chciała być carem? Odpowiedz Link Zgłoś