manhu Re: Zatrzymano sprawcę śmiertelnego potrącenia ko 22.08.09, 13:50 > I teraz chłopak pójdzie siedzieć, bo wypalił skręta I dobrze, ćpuny zasługują na to, a szczególnie te uciekające z miejsca wypadku i nieudzielające pomocy. >A to, że idiotka sama się zabiła A skąd to wiesz? Autobusy zwykle zatrzymują się przed pasami (lub światłami) i zwykle potem się przechodzi przez jezdnię (a kierowcy zwykle są pewni, że na pasach mają 100% pierwszeństwo). Może to jej wina, ale może nie. Odpowiedz Link Zgłoś
carlos_69 Zatrzymano sprawcę śmiertelnego potrącenia kobi... 22.08.09, 14:18 A jak dla mnie to gó...arz powinien beknąć za jazdę bez uprawnień i nie udzielenie pomocy poszkodowanej. Faktycznie jeśli sobie jara maryche to mógł zajarać po zdarzeniu własnie po to żeby sie "wyluzować". Komentarze typu "za maryche do wiezienia" są tak głupie jak ich autorzy, którzy pewnie codziennie wolą sie upić alkoholem i są dumni z tego że nie używają narkotyków!!!to jest zacofanie naszego narodu, a alkohol jest zagładą Polaków, ale to tak na marginesie!! Dziewczyna, która nie żyje powinna bardziej uważać - duzo czasu by nie zaoszczędziła a chyba zyje (tzn żyła) na tym swiecie dość długo, żeby wiedzieć że trudno wyhamować prawie dwie tony blachy!! POdsumowując to kilka lat w zawieszeniu max, poniewaz nie da sie udowodnic ze jechal pod wplywem, wypadek ze skutkiem smiertelnym ale nie z jego winy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
matti_cipanen Re: na 100 % go uniewinnia 22.08.09, 14:28 byla juz taka sprawa z tym ze sprawca byl pijany. to ze gostek byl na chaju nie bylo powodem wypadku, gdyz wypadku nie daloby sie uniknac gdyby nawet byl trzezwy, skoro wbiegla prosto pod samochod jak mowia swiadkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
kim-lan-san Re: Zatrzymano sprawcę śmiertelnego potrącenia ko 22.08.09, 14:28 Czy to była jego wina, czy nie, nie wnikam. Powinien odpowiedzieć za prowadzenie pod wpływem. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Ciągle mlodzi 22.08.09, 15:05 albo bardzo młodzi . To skutek wychowania na filmach , ba , nawet już od dobranocek . Bo tam można jeździć ,szaleć i nic nikomu się nie dzieje . No i do tego alkohol i narkotyki . Wieszać publicznie przy drodze dla odstraszenia kolejnych głupców . Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat O starych po prostu nie pisza... 22.08.09, 16:17 ...bo nie bedzie mial kto wiadra pomyj wylewacna forach. Nuda. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Niezależnie od kary więzienia proponuję dla takich 22.08.09, 15:20 idiotów przywrócić karę chłosty na gołą d..ę na środku rynku. Może to podziała? Odpowiedz Link Zgłoś
smileordie Filozofujecie! 22.08.09, 15:24 Nacpany koles, bez prawa jazdy, najechal na kobiete. Kobieta sie odbila i wpadla pod autobus i zginela. Na chlopski rozum, to koles wcale nie spowodowal wypadku, tylko kobieta. To, ze byl na haju, albo bez prawka, nie musi oznaczac, ze byl automatycznie winny smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
mefisto02 Re: Filozofujecie! 22.08.09, 15:46 Kolo albo jesteś naćpany albo odchody zastąpiły ci mózg. bandyta uderza kobietę która prawidłowo przechodzi po pasach i ginie w wyniku potrącenia przez bandytę w samochodzie a ty twierdzisz że on jest nie winny, życzę ci w takim razie takiej sytuacji na pasach. Będziesz albo i nie będziesz miał szansy na ocenienie sytuacji czy osoba która cie potrąciła TO NIEWINNY ANIOŁEK CZY SPRAWCA TWOJEJ ŚMIERCI !!! zyczę ci szczęścia na pasach Odpowiedz Link Zgłoś
megane101 Re: Filozofujecie! 22.08.09, 20:48 I wlasnie dlatego prawko jest potrzebne, bo nie gadal bys takich glupot. Pieszy ma pierwszenstwo na jezdni, a samochod musi zrobic wszytsko by go puscic... I tak bedzie wina kierowcy nawet jesli ktos specjalnie wbiegl pod kola. Takie realia:) Tak wiec ten mlody czlowiek spowodowal wypadek, a znaczenie tez napewno mialo to, ze byl na "haju"... Winny smierci napewno nie byl... To juz nie jego wina, ze wpadla pod autobus... gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
miolsz Re: Filozofujecie! 27.08.09, 00:27 A może trzeba spojrzeć na to inaczej: do wypadku w znaczący sposób przyczynił się budowniczy infrastruktury drogowej i przystanku (brak barierek zabezpieczających albo np szlabanu), także kierowca autobusu pod którym skończyła dziewczyna, bo na pewno jechał za szybko (10km/h wtaczał się do zatoczki i nie zachował należytej ostrożności i nie zastosował zasady ograniczonego zaufania), winna jest też przyroda, bo było za jasno (dla jednych) albo za ciemno (dla drugich) - do wyboru, następni winni to rodzice, bo nie wpoili do głowy, że nie wybiega się zza autobusu i na pewno była winna szkoła bo też tego nie nauczyła, winni za śmierć są też ratownicy bo nie utrzymali pacjentki przy życiu poprzez reanimację i pewnie za późno przyjechali - tu winny system służb ratowniczych. Mnożyć winnych można długo. Wychodzi mi na to, że małolat kierujący samochodem bez prawka i po trawie to czysty przypadek, że tam był w danej chwili. Co do prowadzenia po trawie jak kiedyś paliłem, to zawsze miałem wrażenie że jadę 80km/h przy faktycznych 50 km/h. I kiedyś to była trawa, tzw : zerwikaptur, jednobuchowy, ten szajs co teraz tytułują trawą / marihuaną to powinni dzieciom w podstawówce podawać by wiedziały jak pachnie i smakuje, bo wiadomego działania nie sposób uświadczyć choćbyś miał spalić 10 jointów jeden za drugim. pozdrawiam palących i przeciwników palenia Odpowiedz Link Zgłoś
mefisto02 Szkoda,że moderator tego forum jest za bandytami 22.08.09, 15:33 GÓWNIARZ KTÓRY ZABIŁ KOBIETE NA PASACH MA OBROŃCE W POSTACI MODERATORA STRONY. PRZYKRE ŻE TAKIE CZYNY POWODOWANE PRZE ZDZICZAŁĄ MŁODZIEŻ SĄ CHRONIONE PRZEZ GAZETĘ Odpowiedz Link Zgłoś
excellenz Re: Szkoda,że moderator tego forum jest za bandyt 22.08.09, 17:53 mefisto02 napisał: > GÓWNIARZ KTÓRY ZABIŁ KOBIETE NA PASACH MA OBROŃCE W POSTACI MODERATORA STRONY. > PRZYKRE ŻE TAKIE CZYNY POWODOWANE PRZE ZDZICZAŁĄ MŁODZIEŻ SĄ CHRONIONE PRZEZ > GAZETĘ > Cytat: przyczyną wypadku była nieostrożność 19-latki, która wybiegła wprost pod koła samochodu, a kierowca nie miał możliwości wyhamowania Rozumiem, że jak tobie ktoś wybiegnie przed maskę i go zabijesz to też będziesz się tytułował gó...arzem i mordercą? Standardowy samochód jadąc 50 km/godz może się zatrzymać po ok. 30 metrach. Może w końcu dotrze to do ludzi, że wyłażąc na drogę nie mają szans w zderzeniu z samochodem, a kierowca nie ma szans na wyhamowanie, nawet kiedy momentalnie zareaguje? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Jak uciekł to winny zbrodni 22.08.09, 15:36 jeżeli sprawca wypadku nie próbuje udzielić pomocy ofierze to jest zbrodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Twierdzicie, że wlazła pod auto jak krowa? 22.08.09, 15:49 I nie żyje? No, to system działa - eliminuje głupków... (kiedy ludzie zrozumieją, że w starciu z samochodami nie mają szans i muszą uważać, by przeżyć?) Odpowiedz Link Zgłoś
mefisto02 miał nie miał możliwości wyhamowania to już nie wa 22.08.09, 15:51 ważne, ważne jest to że uciekł z miejsca wypadku ze skutkiem śmiertelnym, mam nadzieję że już po nim. Była by to nauczka dla innych uciekinierów Odpowiedz Link Zgłoś
maj47 Ile razy ćpuny prowadziliście na haju? 22.08.09, 16:13 Mojego ojca na pasach zabiła pinda prawdopodobnie pod wpływem jakichś specyfików (alkomat nie wykazał alkoholu,ale innych testów nie było), bo twierdziła że jechała 50ką i że została oślepiona przez autobus-widmo; potwierdził to dziwnie skwapliwie biegły,choć udowodniłem mu nieprawdę. Ale przynajmniej zatrzymała sie po jakichś 100m. Nie mogłem się handryczyć po sądach zwłaszcza jak mi adwokat powiedział że bez świadków nie mam szans. ,a bezpośrednich nie było tylko po fakcie.I dałem sobie spokój po I rozprawie (prokurator dziwnie szybciutko trzy razy chciał umarzać); ona odmówiła zeznań (ma prawo). I nic, nawet mandatu nie dostała.Ale ją to kosztowało grosza. Ile razy unikałem wypadku widząc oszalałych gnojów czy dresiarzy za kierownicą. Mam drinkbar pod nosem i sam dwa razy wyciągałem grzecznie lecz stanowczo taczającego się dresiarza zza kierownicy. Raz tylko cudem uniknąłem śmierci gdy gnojek walnął mnie wjeżdżając setką na czerwonym i zwiał. Wóz do kasacji,ale na szczęście Pan Bóg jeszcze czuwa nade mną. Więc nie pieprzcie ćpuny czy dynksy od rzeczy, broniąc rzeczywistego mordercę. Odpowiedz Link Zgłoś
mefisto02 kto cpa ? 22.08.09, 16:27 TYLKO LUDZIE PSYCHOLE I SŁABI PSYCHICZNIE, WYRZUTKI SPOŁECZEŃSTWA DLATEGO TACY SAMI ICH BRONIĄ Odpowiedz Link Zgłoś
czosnek.pl "byl na haju" znow jakas redaktorzyna 22.08.09, 16:31 sie wysilila ten gowniarz byl po marysce wiec co najwyzej byl stoned a nie na haju uzywacie zwrotow z jezyka angielskiego ktorych nie rozumiecie tak na sile probujecie byc mlodzierzowi i cool - banda niedoksztalconych matolow jedyne co potraficie to napluc na kaczki. Angielskiego sie nauczyc najpierw a potem brac sie za pisanie- po trawie jest sie "stoned" nie na haju! Odpowiedz Link Zgłoś
excellenz Zatrzymano sprawcę śmiertelnego potrącenia kobi... 22.08.09, 16:44 Ale co to znaczy naćpany? Przy jakim stężeniu tetrahydrokannabinolu we krwi możemy powiedzieć, że ktoś jest naćpany, a do jakiego stężenia jest się trzeźwym? THC można wykryć w organizmie do 30 dni od momentu zażycia narkotyku, tymczasem po kilku godzinach od zażycia narkotyku jego stężenia spada do poziomu nie mającego wpływu na ludzkie receptory, a więc nie wywiera on wpływu na człowieka. Twierdzenie, że ktoś był naćpany, ponieważ w jego organizmie wykryto THC jest tak samo prawdziwe, jak twierdzenie że ktoś był schlany jak świnia bo w jego organizmie wykryto alkohol. Przecież nie każda zawartość alkoholu we krwi jest równoznaczna z ograniczeniem percepcji, po wypiciu łyku syropu na kaszel też można osiągnąć pewien poziom alkoholu we krwi - ale czy to jednocześnie oznacza, że ktoś był schlany? Mało tego, ciekawe jest działanie THC, patrząc pod względem możliwości prowadzenia pojazdów. W małych dawkach THC nie tylko nie ogranicza ona zdolności prowadzenia pojazdów, ale wręcz powoduje odprężenie, a w średnich dawkach wzrost wrażliwości wzroku i słychu (SIC!!!)... Odpowiedz Link Zgłoś
webkoala Zatrzymano sprawcę śmiertelnego potrącenia kobi... 22.08.09, 17:51 No dobra byl pod wplywem ale co z tego. "Kobieta najprawdopodobniej wysiadła z autobusu i wbiegła na jezdnię" Jakim kur.. prawem w takim razie wiekszosc komentarzy jest o tym jaki to lepek jest zly i niedobry. Ktos wam sie wpakuje pod kola, to tez bedziecie mowili ze to wasza wina? Nie, jakos w to nie wierze. Moge sie zgodzic jedynie z zarzutem jazdy bez prawka, i nie udzielenia pomocy. Nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
piofol Zatrzymano sprawcę śmiertelnego potrącenia kobi... 23.08.09, 02:39 Właśnie byłem ciekaw kto wczoraj w nocy w folii leżał na przystanku... Odpowiedz Link Zgłoś