l.o.r.t.e.a 27.08.09, 20:00 Kolejna wiadomość potwierdzająca że Izrael to kraj aparthaidu, rasizmu i segregacji na każdym poziomie. Jeżeli to jest "jedyna demokracja" bal bla bla, to Kwaśniewski jest magistrem Oxfordu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bratprezydenta [...] 27.08.09, 20:07 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
srebrnykamien [...] 27.08.09, 20:13 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Izrael dyskryminuje kobiety w "koszernych autob... 27.08.09, 20:13 lepsze to jak ekskursje po polach minowych (w krajach demokracji naszych marzeń) Odpowiedz Link Zgłoś
tuvim Izrael dyskryminuje kobiety w "koszernych autob... 27.08.09, 20:25 Artykul jest bledny. Nie Izrael, ale w Izraelu. Mala roznica ale wielka. To mniej wiecej tak jak - Polska kradnie - zamiast w Polsce kradna. Sprawa jest nieco skaplikowana. Sa pewne dzielnice zaludnione przez ultra-religijnych ktorzy utrzymuja zyczaj oddzielanie kobiet od mezczyzn podczas praktyk religijnych, podczas uroczystosci slubnych i prawda, nawet ostatnio w autobusach na paru liniach ktore kursuja w ich dzielnicach. U nich kobiety w pewnych sytuacjach wedlug wiary i zwyczajow sa oddzielone. Nie oznacza to "apartheid". Ja osobiscie jestem przeciw ale nie mysle ze moze to kogo obchodzic jako ze ich kobiety nie widza w tym nic zlego. Izrael jest otwarty, one moga wybrac inny styl zycia jesli chca. Sa takie ktore to robia. Odpowiedz Link Zgłoś
mari2501 Izrael dyskryminuje kobiety w "koszernych autob... 27.08.09, 20:34 czego w sumie sie spaodziewac w karaju w ktororym prezydent gwalci dziewczeta a w elaktrowni atomowej testuje sie uran na pracownikach jak na szczurach lub malpach przypaomina mi to trochr dr.mengele Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Izrael dyskryminuje kobiety w "koszernych aut 27.08.09, 21:11 Tu trafiłeś kulą w płot. Ortodoksi kontestują istnienie państwa Izrael. Zanim odpiszesz, sprawdź w słowniku trudniejsze wyrazy, bo jak widzę z nauką i rozumowaniem u ciebie kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
bratprezydenta Re: Izrael dyskryminuje kobiety w "koszernych aut 27.08.09, 21:58 Ale poprawność panuje na tym forum, tyle wkluczeń, jak można mieć inne zdanie niż dana33 Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Izrael dyskryminuje kobiety w "koszernych aut 28.08.09, 11:16 Nie wszyscy ortodoksi. Tylko ultraortodoksi, tzw. haredim. I to wlasnie dla nich, na ich wlasne zadnie, sa te autobusy. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Izrael dyskryminuje kobiety w "koszernych autob... 27.08.09, 20:39 No dobra, ale co mi tam Ejsreel - a co powiecie na taksówki, parkingi, kluby "tylko dla kobiet" ? - tez mam cos przeciwko! Co innego np. sauna. Tu akurat rozumiem niektóre Kobitki. (na szczescie dotyczy tylko niektorych, bo jednak "razem" fajniej.) Odpowiedz Link Zgłoś
pudzianpolskagora KTO zamordował dziecko Piaseckiego i do izraela 27.08.09, 20:46 zbiegł ? Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha To dlatego tak żydzi walczą z religią 27.08.09, 20:55 My mamy 10 przykazań a oni ponad 600, szkoda tylko że Szechterowi wszystkie religie się pomerdały i z tego wszystkiego czepił się katolików. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski szowinisci . moze jeszcze oddzielne ... 27.08.09, 20:58 toalety wykombinuja Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 ach ach ach lortea...... 27.08.09, 21:01 troche twoja wiadomosc "niedokladna".... jak zwykle zreszta.... nie israel dyskryminuje, tylko spolecznosc ultraortodoksyjna zazadala tego w paru autobusach krazacych w ich dzielnicach... a nawet, nawet jakby to byla prawda, lortea.... to mimo wszystko mysle, ze wolalabym siedziec na koncu autobusu, zywa i cala, niz byc ukamienowana przez twoich ulubiencow.... nie mam racji, zlotko???? Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a [...] 27.08.09, 21:36 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: szowinisci . moze jeszcze oddzielne ... 28.08.09, 11:07 Juz sa. Prawie wszedzie. Tylko dla panow. Tylko dla pan. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz If you miss me at the back of the bus 27.08.09, 21:00 If you miss me at the back of the bus,you can find me nowhere, oh, come on over to the front of the bus, I`ll be riding up there Pete Seeger Odpowiedz Link Zgłoś
tsuranni [...] 27.08.09, 21:05 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
muledet.3 Izrael dyskryminuje kobiety w "koszernych autob... 27.08.09, 21:06 Dotyczy to tylko komunikacji wewnatrz dzielnic religijnych w dwoch miastach.Najwieksza Izraelska firma przewozowa obejmujaca caly Izrael jest EGED ,mniejsza DAN. Przez wiele lat jezdzilem autobusem i nigdy nie spotkalem sie z zadna dyskryminacja. Sprawa dotyczy lokalnej sieci przewozowej.Oczywiscie nie jest to w porzadku i nalezy ja rozwiazac. Ortodoksyjni Zydzi robia czasami problemy trudno im dostosowac sie do swieckich zasad wspolzycia. Odpowiedz Link Zgłoś
harbourfront [...] 27.08.09, 21:12 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Izrael dyskryminuje kobiety w "koszernych aut 27.08.09, 21:15 niech se jezdza, jak chca.... jak ich kobiety sie na to zgadzaja, to dlaczego mam protestowac? w autobusach, w jakich ja jezdze, nie bylo i nie ma zadnej dyskryminacji... i nie mysle, ze to wogole dyskryminacja... to dokladnie wg tej samej zasady, ze w synagogach kobiety od tysiecy lat maja swoja czesc i nie mieszaja sie z mezczyznami i dokladnie tak samo, ze kobieta nie podaje reki religijnemu mezczyznie... nie widze tutaj zadnego problemu... jesli by zazadali tej separacji, bo jest to separacja, a nie dyskryminacja, poza swoimi dzielnicami, nu, to juz bym protestowala... Odpowiedz Link Zgłoś
ba.zach Re: Izrael dyskryminuje kobiety w "koszernych aut 27.08.09, 22:10 A ja sądziłam ,że my jesteśmy 10 lat za Murzynami..hehehe Pozdrawiam wszystkie babki świata :) Odpowiedz Link Zgłoś
kpix to jest lepszy myk : 27.08.09, 21:15 Główny sędzia islamski Autonomii Palestyńskiej powiedział dziś na kazaniu, że Żydzi nigdy nie zamieszkiwali Jerozolimy, a ich świątynia w ogóle nie istniała ;DD "The Palestinian Authority's chief Islamic judge, Sheikh Tayseer Rajab Tamimi, said on Wednesday that there was no evidence to back up claims that Jews had ever lived in Jerusalem or that the Temple ever existed. " http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1251145126442&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: to jest lepszy myk : 27.08.09, 21:19 powiem ci najnowszy myk, kpix.... dzisiaj sie dowiedzialam, ze jestesmy wlasnie my wszystkiemu winni, bo dostarczamy im bron, z ktorej oni nas zabijaja, wiec wlasciwie to nie oni morduja nas, tylko nasza bron... czasami troche myla sie im slowa dostarczyc z ukrasc.... nu, lortei to tez sie zdarza.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
kpix ale wasze państwo nie powinno finansować tych 27.08.09, 21:30 samochodów. Jeśli ortodoksi sobie taką segregację chcą zorganizować, to proszę bardzo - we własnym zakresie. A w ten sposób państwo uczestniczy w hecach tych przymułów. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: ale wasze państwo nie powinno finansować tych 27.08.09, 21:42 moje panstwo rowniez placi za leczenie rannego terrorysty, kpix.... wg mnie nie powinno, bo facet chcial mnie zabic.... i co? to jest problem dla tych, ktorzy nie mieszkaja w israelu, co finansuje moje panstwo????? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: nie apropos 27.08.09, 21:53 kazde panstwo, kpix, ma cos, co mozna zmienic, ulepszyc... nawet jak mi ortodoksyjny zydzi czesto ida na nerwy, to nigdy, nigdy nie zapominam ich roli w historii mojego narodu... i wlasnie... trzeba znalezc zawsze zloty srodek... jak dlugo to w ich dzielnicach i dla nich i ich kobiety to akceptuje, to jesli chodzi o mnie, jest w porzadku... ja im nie zagladam w ich zycie i nie chce, zeby oni zagladali w moje... szacunek dla kazdego czlowieka i... live and let live... Odpowiedz Link Zgłoś
kpix no właśnie - tutaj akurat jest co ulepszać 27.08.09, 21:56 nie oznacza to w żadnej mierze, czy gdzie indziej jest okej, za okej, mniej okej, czy nieokej. Normalne demokratyczne państwo może pozwolić klubowi ortodoksów na segregację płciową, ale za ich własne pieniądze. Prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: no właśnie - tutaj akurat jest co ulepszać 27.08.09, 22:11 ty rozumiesz, kpix.... w tym moim mocarstwie nie ma jednej, jedynej rzeczy, ktorej by caly swiat i kazde polskie forum nie krytykowalo... dlaczego wlasciwie? czy israelczycy krytykuja ciagle wszystko, co sie dzieje w polsce? we francji? w honolulu? jeszcze moge zrozumiec, ze od rana do wieczora pisze sie o israelskiej politycy w stosunku do arabow, o israelskiej armii, czy o israelskich przestepcach... ale powiedz mi i przepraszam z gory za ostre slowa, ale troche sie wkurzam: co do jasnej anielci obchodzi was i caly swiat, kto placi za autobusy w israelu, gdzie siedzi kto w israelskim autobusie??? czy ty nie myslisz, ze przekraczacie gdzies granice wtracanie sie w wewnetrzne sprawy kraju, ktore nikomu, ani osobiscie, ani w skali swiatowej, nie zagrazaja naprawde nikomu???? czy jutro, jak sie okaze, ze caly israel przestal nosic majtki, to tez bedzie to dyskutowane, krytykowane i przeczytam mase porad, jak to "ulepszyc"?? nie myslisz, ze sami sobie powinniscie postawic granice, w co moze sie swiat wtracac, a gdzie powinien zostawic nas w spokoju? ile mozna, kpix???? ILE MOZNA?????? Odpowiedz Link Zgłoś
kpix opanuj się Dana 27.08.09, 22:19 od kiedy to dziennikarstwo jest "wtrącaniem się w sprawy"? Oczywiście że wtrącajcie się w ten sposób w nasze sprawy i każdy inny ma prawo robić tu reportaże jak i mamy prawo robić u was raportaże. Jest podstawowa sprawa, Dana. Wasz kraj chce się wyróżniać z okolicznych reżimów tym, że jest demokracją. Ale jeśli ktoś chce być demokracją, to musi spełniać standardy demokratyczne. Jednym ze standardów demokratycznych jest to, że państwo nie sponsoruje żadnych segregacji, inaczej jakość demokracji jest kiepska. Dbajcie o siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiekiera Re: opanuj się Dana 27.08.09, 22:24 Przepraszam, ze sie wtrace, ale tam gdzie rozchodzi sie o relige, wiare i wielowiekowa tradycje, bardzo trudno wepchnac demokracje.:) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 nie wierze, ze nie rozumiesz, kpix.... 27.08.09, 22:35 czy ja cos mowie o dziennikarstwie? chociaz i co do tego moglabym duzo napisac... ja mowie o forach przede wszystkim.... zobacz, co sie na tych polskich forach walkuje ciagle... autobusy, obrzezanie, szabat, peruki, pejsy, rabinow, religijnych i swieckich... nie ma tematu, zebyscie nie tylko pisali o tym, ale i dawali porady, krytykowali zwyczaje i tradycje.... wszystko, kpix, wszystko!!!!! skad bierzecie sobie, przepraszam, to nie tylko do ciebie, ta hucpe, krytykowac to wszystko? czy zydzi i israelczycy na polskich forach przeszukuja dzien w dzien polskie czy niemieckie czy inne gazety i zaczynaja krytykowac zwyczaje, religie, prawo, obyczaje w innych krajach? co to za historia z krytyka tego, co sie dzieje w israelskich autobusach???? moze tak popatrzycie troche na ta polska "demokracje"???? moze zaczniecie najpierw od wlasnego podworka, zanim zaczniecie sprzatac moje???? nie znajdziesz jednego jedynego mojego wpisu z krytyka mlodziezy wszechpolskiej, kretynskich wg mnie zwyczajow w kosciele katolickim czy idiotyzmow robionych przez rzad polski.... nie dlatego, ze nie wiem i nie widze, tylko dlatego, ze to nie jest moja sprawa!!!!!! nie znam dokladnie stosunkow politycznych panujacych w polsce dzisiaj.... nie wtracam sie w wewnetrze sprawy kraju, w ktorym nie mieszkam... nie daje porad nikomu, co mozna zrobic lepiej.... nie krytykuje innych, bo wiem, ze sama nie jestem idealna..... a wy co? od rana do wieczora.... lata cale to czytam.... ale pamietam z lekcji religii w polsce bardzo dobrze: ten rzuci pierwszy kamien, ktory jest bez winy..... jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
muledet.3 Re: nie wierze, ze nie rozumiesz, kpix.... 27.08.09, 22:58 Dana. Kpix to uczciwy czlowiek,gdyby wszyscy Polacy byli tacy jak On to zostalibysmy w Polsce,wyjechalismy przez ludzi takich jak lortea i jemu podobni ci nigdy nie zostawia Zydow w spokoju, potrzebuja Nas jak powietrze lecza Nami swoje wielowiekowe kompleksy. Jestesmy u siebie w domu. I to jest piekne. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: nie wierze, ze nie rozumiesz, kpix.... 27.08.09, 23:13 alez oczywiscie, muledet..... znam kpix i mam dla niego nie tylko mase sympatii, ale rowniez i ogromny szacunek za wiedze o zydach i o israelu i widze dobrze, jak sobie palce "sciera" na klawiaturze, zeby takim roznym adamom, lorteom i tej calej reszcie tlumaczyc ciagle od nowa, jak to wyglada i podsuwac fakty, linki i co chcesz... jestem pelna podziwu dla jego niekonczacej sie wprost cierpliwosci i to od lat.... ale to nie znaczy, ze mnie wkurza od czasu do czasu z jego poradami i jego "nie tolerowaniem".... ale on mnie tez zna i wie, ze to dyskusja (bo z kpix to mozna naprawde porzadnie dyskutowac, bo ma wiedze i jest do tego a mensch), i nie przenosi sie zupelnie na osobista ocene czlowieka... kpix jest super i wiem o tym dobrze.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kpix bardzo to było przykre co napisałaś 28.08.09, 00:42 "skąd bierzecie sobie (...) hucpa by krytykować wszystko"... naprawdę proponuję, odejdź od komputera, zapomnij o trollach i przemyśl sprawę na chłodno: w państwie demokratycznym segregacja, wszelkiego rodzaju, nie powinna być sponsorowana przez państwo. Nic więcej tu dodać nie mogę. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: bardzo to było przykre co napisałaś 28.08.09, 01:14 przeprosilam cie z gory, nie? juz wyzej zdaje sie ze kongreszydowski napisal cos o segregacji w szkolach, w polsce tez sa nie? i panstwo na to placi.... ja to krytykuje? napisalam przeciez: zanim krytykujesz i dajesz rady israelowi, zacznij od polski... przykro mi, ze ci przykro, ale ja, jak czasem czytam twoje slowa, twoje to co ty tolerujesz lub nie w moim kraju, to sie wkurzam zwyczajnie.... przykro mi nie jest, bo wiem, ze nie masz zamiaru obrazic mnie, dokladnie tak samo, jak ja nie mam zamiaru obrazic ciebie... ale ciekawa jestem, co ty bys napisal, jak ja bym od rana do wieczora udziela tobie i twojemu kraju porad co i jak zmienic, co jest albo nie jest przeze mnie tolerowane, na co ja sie zgadzam lub nie, i jak wyglada polska demokracja... absolutnie dalej uwazam, ze wtracanie sie w sprawe rozdzielenia kobiet od mezczyzn w autobusach dla spolecznosci ultraortodoksyjnej w israelu, nie tylko, ze nie powinno byc niczyim interesem, ale znajac jak ty israel, zydow i ich religie, powinienes dobrze wiedziec, dlaczego tak sie dzieje, jakie ma podloze i jako ze nikomu, ale to nikomu nie szkodzi, a juz napewno nie nikomu w polsce, powinno byc to zostawione do decyzji samych zydow w israelu. i sama decyzja i tez sprawa, kto to oplaca.... wiesz, kpix, uwazam to za skandal nie z tej ziemi, ze panstwo polskie popiera rydzyka i doplaca do tego interesu, ktory wyraznie, ale to wyraznie omija polskie prawo... to anarchia chyba, nie? takie panstwo w panstwie... moze zaczniesz tam krytykowac, pisac o tym na forach ze nie tolerujesz, ze panstwo nie powinno oplacac, nie pozwalac na prywatna stacje tv i radia, ktore nic, tylko do nienawisci nawoluja... u nas wprawdzie szalenie "niedemokratycznie" w paru autobusach az w dwoch miastach israelskich kobiety siedza z tylu, ale stacji radiowej nawolujacej do nienawisci do arabow u nas nie ma... dobranoc.... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: bardzo to było przykre co napisałaś 28.08.09, 01:35 i jeszcze jedno.... ja tobie nie bede radzic odejsc od compa, bo uwazam, ze jestes doroslym czlowiekiem i takie rady nie sa na miejscu... natomiast owszem, poradze ci chwilke przemyslec to twoje zdanie, kpix: "w państwie demokratycznym segregacja, wszelkiego rodzaju, nie powinna być sponsorowana przez państwo." ty moze nie mozesz dodac, ale ja moge: to panstwo powstalo i istnieje w oparciu o religie, zwyczaje i tradycje zydowska... zyja w tym panstwie zydzi swieccy i zydzi ultraortodoksyjni... czasem tu i tam sa starcia... tu i tam awantura.... ale w sumie zyjemy razem i jak dochodzimy do kompromisow, kto komu gdzie ustepuje, to napewno tylko i wylacznie nasza sprawa... i wlasnie, kpix, to rowniez wyraz demokracji i poszanowania innego... ja moge zyc jak chce, jesc wieprzowine, ktora mozna z latwoscia dostac w israelu i ci zydzi ultraortodoksyjni musza to zaakceptowac.... a ja bez najmniejszych trudnosci akceptuje separacje w ich autobusach w ich dzielnicach i nie mam z tym zadnego, najmniejszego problemu... nie rozumiem, dlaczego ty masz... zmusic ich do zycia jak ja zyje, lub mnie do zycia, jaki oni prowadza, to wg ciebie bylaby demokracja???? nie odchodz od compa, ale przemysl to sobie... i zrozum, ze nie zyjac w tym kraju, nie znajac dokladnie stosunkow jakie to panuje w kazdej dziedzinie, nie masz po prostu prawa tolerowac lub nie, zgadzac sie lub nie... masz prawo do krytyki... do zgadzania sie lub tolerowania masz wlasny kraj... a krytykowac, jak sam wiesz, "mozna" w israelu wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: bardzo to było przykre co napisałaś 28.08.09, 10:58 A skad wiesz ze to panstwo sponsoruje ta firme autobusowa. Moze tak, moze nie. Ja nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: opanuj się Dana 27.08.09, 22:36 kpix napisał: > Jednym ze standardów demokratycznych jest to, że państwo nie > sponsoruje żadnych segregacji, inaczej jakość demokracji jest > kiepska. Sponsorowanie przez panstwo szkol zenskich/meskich jest forma segregacji. Kiepsko jest z ta demokracja na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Marny z ciebie kongres 28.08.09, 01:19 Pleciesz, biedaku. Tak patrząc to i armia jest segregacją i np. studia medyczne, czy każde inne o numerus clausus. Mylisz specjalizację i kwalifikację 0z segregacją. To pierwsze dzieje się dobrowolnie wg. określoych dostępnych WSZYSTKIM chętnym reguł, albo umiesz i dasz radę albo nie. To drugie dzieje się odgórnie i z zasady wykluczająco. Nie masz szans na udowodnienie swej kwalifikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: Marny z ciebie kongres 28.08.09, 10:24 Droga lewa15! Po wplaceniu na nasze konto $9999.99 przeslemy Ci slownik wyrazow dla Ciebie obcych. Da Ci to mozliwosc zapoznania sie ze znaczeniem slowa segregacja. Jesli zas chodzi o poruszany tu preceder, to odbywa sie on na zasadzie calkowitej dobrowolnosci. Chcielibysmy rowniez poinformowac Cie o tym, ze CCCP juz nie istnieje i ze swiat nie przejal niektorych praktykowanych tam swego czasu rutyn np. w zakresie segregacji. zdumiony Twoja niewiedza kongreszydowski Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Marny z ciebie kongres 28.08.09, 11:04 Czysty belkot. Studia medyczne sa w Izraelu otwarte dla wszystkich, a w Izraelu pracuje wielu arabskich lekarzy wyksztalconych na izraelskich uczelniach. Arabscy obywatele nie podlegaja obowiazkowej sluzbie wojskowej, ale moga sie zglosic na ochotnika, i co roku pewna ilosc tak czyni, glownie chrzescijanie. Kiedys rzeczywiscie wielu arabskich ochotnikow skierowywano do specjalnych jednostek, ale juz od dawna tren system nie istnieje. Gdzie tu wiec segregacja? Gdzie jeszcze bedzies szukac dziury w calym? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiekiera Re: no właśnie - tutaj akurat jest co ulepszać 27.08.09, 22:20 W ramach akcji ulepszania ortodoksow w Izraelu moznaby podeslac z Polski grupe egzorcystow. Odpowiedz Link Zgłoś
metenburg Re: nie apropos 28.08.09, 02:44 szacunek dla kazdego > czlowieka i... live and let live... Just hope you told the same things to your own son who is in service. Particulary when it comes to those little palestinian babys dead by bullet wounds ?? Odpowiedz Link Zgłoś
muledet.3 Re: ale wasze państwo nie powinno finansować tych 27.08.09, 21:42 Nie mozna "isc z nimi na noze" trzeba znalezc rozwiaznie,zeby "wilk byl syty i owca cala." Sa w koncu sumieniem Naszego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: ale wasze państwo nie powinno finansować tych 28.08.09, 10:50 E tam, zadnym sumieniem. To po prostu fundamentalisci. Tay jak we wszystkich religiach. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: ale wasze państwo nie powinno finansować tych 28.08.09, 10:52 Nie jestem pewny czy panstwo rzeczywiscie te autobusy finansuje. Wydaje mi sie ze chodzi tu raczej o te firmy autobusiwe ktore sie zdecydowaly na takie dziwaczne rozwiazanie. Odpowiedz Link Zgłoś
muledet.3 Re: ale wasze państwo nie powinno finansować tych 28.08.09, 14:34 elucidator napisał: > Nie jestem pewny czy panstwo rzeczywiscie te autobusy finansuje. Wydaje mi sie > ze chodzi tu raczej o te firmy autobusiwe ktore sie zdecydowaly na takie > dziwaczne rozwiazanie. EGED jest spolka akcyjna. > Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: ale wasze państwo nie powinno finansować tych 28.08.09, 14:48 W takim razie, i jezeli Eged S.A. nie dostaje panstwowych dotacji, to obawy kpixa sa zupelnie nieuzasadnione, bo panstwo nie ma z tym nic wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
muledet.3 Re: ale wasze państwo nie powinno finansować tych 28.08.09, 15:10 www.infobus.pl/text.php?from=archive&id=24674 Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: ale wasze państwo nie powinno finansować tych 28.08.09, 15:38 to panstwo, elucidator, jest bardzo, bardzo inne, niz cala reszta panstw na tym swiecie... nawet, nawet jesli wlasnie panstwo by finansowalo te pare autobusow... to przeciez tymi autobusami jezdza rowniez obywatele tego kraju... szabat, absolutnie religijna tradycja, swietowana jest przez caly kraj, niezaleznie od tego, czy jestem zydem religijnym czy nie... yom kippur przestrzegany jest rowniez przez wszystkich obywateli tego kraju i jakos protestow zadnych ze strony zydow swieckich nie ma... to jest kraj wszystkich zydow... rzad musi dbac i o tych swieckich i o tych religijnych.... i w israelu, jak w kazdym innym panstwie, traci sie pieniadze panstwowe na duzo roznych idiotyzmow, to dlaczego nie mozna na pare autobusow? i jakie wogole moze miec obawy ktos, kpix lub nie, w stosunku do zwyczajow i demokracji, jakie panuja w kraju, w ktorym ten ktos nie mieszka? ja zupelnie, ale to zupelnie tego nie rozumiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
adamo333333 [...] 27.08.09, 21:57 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
muledet.3 Re: to jest lepszy myk : 27.08.09, 21:33 Mysle,ze Szwedzki dziennik potwierdzi,ze Zydzi nigdy nie zyli w Jerozolimie. Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha To ciemnota i zacofanie 27.08.09, 21:19 trąbili też w rogi latajac nad Izraelem, odstraszali w ten sposób świńska grypę, katolicy przy nich to szczyt nowoczesności i tolerancji Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: To ciemnota i zacofanie 27.08.09, 21:33 tez tak mysle, drabino.... to latanie z kadzidlem... te zdrowaski... te spowiedzi i najlepsze ze wszystkiego to te rozgrzeszania, zeby natychmiast po "karze" 10 zdrowasiek moc dalej pic, krasc i bic zone i dzieci, to kompletna ciemnota i zacofanie... Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: To ciemnota i zacofanie 28.08.09, 10:48 Sa rozni rabini i rozni ksieza. W obydwu religiach sa rozsadni duchowni i idioci. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Nie mają przypadkiem większych problemów... 27.08.09, 21:40 ks. Chrostowski o dialogu z Żydami: o.dialogu.z.zydami.patrz.pl/ Pojętni uczniowie Hitlera: www.youtube.com/watch?gl=GB&hl=en-GB&v=-G17ukEC1Nc&fmt=34 Żołnierze izraelscy palą www.youtube.com/watch?v=8kzgXSOkx50&feature=related Żyd atakuje Polaków www.youtube.com/watch?v=XE2XTIsbDMA&NR=1 Izraelscy TURYŚCI oglądają MORDOWANYCH Palestyńczyków www.youtube.com/watch?v=xd2pqVBZEVc&feature=related Izraelska Fabryka Broni Atomowej - Mordechaj Vanunu www.youtube.com/watch?v=rNRYnA3GG5M&feature=related Żydzi wychowują swoje dzieci na fanatyków www.youtube.com/watch?v=Vbl52PNljWM&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
muledet.3 Jak widze to Ty masz problem z Zydami, 27.08.09, 22:13 nie masz innych?. > ks. Chrostowski o dialogu z Żydami: > o.dialogu.z.zydami.patrz.pl/ > > Pojętni uczniowie Hitlera: > www.youtube.com/watch?gl=GB&hl=en-GB&v=-G17ukEC1Nc&fmt=34 > > Żołnierze izraelscy palą > www.youtube.com/watch?v=8kzgXSOkx50&feature=related > > Żyd atakuje Polaków > www.youtube.com/watch?v=XE2XTIsbDMA&NR=1 > > Izraelscy TURYŚCI oglądają MORDOWANYCH Palestyńczyków > www.youtube.com/watch?v=xd2pqVBZEVc&feature=related > > Izraelska Fabryka Broni Atomowej - Mordechaj Vanunu > www.youtube.com/watch?v=rNRYnA3GG5M&feature=related > > Żydzi wychowują swoje dzieci na fanatyków > > www.youtube.com/watch?v=Vbl52PNljWM&feature=related Jak widze to ty masz problem, to "Zydzi" Nie masz innych. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix niemożliwe? 28.08.09, 00:38 a swój naród wystarczająco poznałeś, panie bydło? Polscy politycy: Andrzej Lepper, Renata Beger, Danuta Hojarska, Roman Giertych, Jarosław Kaczyński, Zygmunt Wrzodak. hmmmm.... "W łódzkim pogotowiu od ponad dziesięciu lat handluje się zwłokami zmarłych pacjentów. Kto sprzedaje? Niektórzy lekarze, sanitariusze, kierowcy karetek i dyspozytorzy. Kto kupuje? Łódzkie zakłady pogrzebowe. Ciało zmarłego w pogotowiu nazywa się "skórą". Za jedną skórę płaci się dziś 1200-1800 zł" https://wyborcza.pl/1,82423,656146.html "Wołomin jest glebą, na której od lat wyrastają tacy jak Gruszczyński. I dziesiątki, a nawet setki podobnych mu, którzy dla pieniędzy, zemsty, urażonej ambicji gotowi są sięgnąć po broń i bez skrupułów zabić drugiego człowieka - pisze w DZIENNIKU publicysta Jerzy Jachowicz." http://www.dziennik.pl/opinie/article24068/Gangsterska_tradycja_Wolomina.html?service=print "Śląscy pseudokibice zaczynają działać jak zorganizowane grupy przestępcze, a swoją działalność finansują z handlu narkotykami i napadów z bronią w ręku - alarmuje Centralne Biuro Śledcze " https://wyborcza.pl/1,75248,2994762.html "Nangar Khel - tak było. Żołnierze oskarżeni o zbrodnię wojenną przyznają, że pojechali do wioski z rozkazem jej ostrzelania." https://wyborcza.pl/1,84763,5496221,Nangar_Khel___tak_bylo.html "89 proc. respondentów CBOS uznaje, że korupcja stanowi w Polsce duży problem; 40 proc. twierdzi nawet, że bardzo duży." http://forsal.pl/wiadomosci/313212_89_proc_polakow_uwaza_korupcje_za_duzy_problem.html "Przyprowadzili Niemkę, która siedziała za kłótnię z Polką. Kazali jej ścierać z podłogi krew tych pobitych i zastrzelonych. Kiedy skończyła, skatowali ją na śmierć. 16-letnia Ewa Brückman poszła pod mur, gdzie zabił ją dwoma strzałami Elkowicz. W końcu podnieceni mordowaniem wpadli do celi, gdzie siedział 22-letni chłopak. Podejrzewali, że był w SS. Bili go i kopali. Ktoś przyniósł linę. Jej koniec przywiązali do kraty. Powiesili go Karol Strożek i Bronisław Krzywasz (ciało Niemca wisiało na linie na zewnątrz budynku przez kilka dni)." https://wyborcza.pl/1,76842,6948083,Dziki_Zachod__Uznam.html "Instrukcje dla grup neonazistowskich w Polsce, przewidujące m.in. podpalenia i zamachy bombowe w ośrodkach dla uchodźców, miejscach spotkań osób pochodzenia żydowskiego i mniejszości seksualnych, odkryła pod Radomiem Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego." http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Polscy-neonazisci-szykowali-zamachy-i-podpalenia,wid,8898864,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
wieprzowinapozydowsku Re: niemożliwe? 28.08.09, 11:36 kpix napisał: > a swój naród wystarczająco poznałeś, panie bydło? Tylko widzisz, zasadnicza roznica jest taka, ze jak przytoczysz takie "chlubne" przypadki dotyczace Polski i Polakow, to nikt ci nie napisze, ze jestes... antysemita. (jakkolwiek by to kretynsko nie brzmialo) ________________________________ Holokaust na zdjeciach - dawny i wspolczesny: [2009-01-16] http://www.uruknet.info/?p=m50995&hd=&size=1&l=e Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator kog znasz i ilu? 28.08.09, 10:46 Przepraszam, ale kogo znasz? Ilu Zydow spotkales w zyciu? Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Z przyzwoitych... 29.08.09, 11:59 całe mnóstwo. Spotkałem wielu znanych, choćby R. Pipesa, N.G. Finkelsteina i wielu innych. Prof. J. R. Nowak napisał książkę "Przemilczani obrońcy Polski" także wersja elektroniczna: „Tomik ten poświęcam postaciom polskich Żydów i Polaków żydowskiego pochodzenia, którzy konsekwentnie przeciwstawiali się antypolskim uprzedzeniom wśród Żydów. Tym, którzy występowali przeciwko żydowskiemu antypolonizmowi, demaskowali antypolskie fobie i fałszerstwa.(…) Tak więc poza zwyczajnymi oszustami, szantażystami, oszczercami, polonofobami, mordercami, wydrwigroszami i "pragnącymi naszego dobra" ponad wszystko, są całe zastępy przyzwoitych Żydów skazanych przez obowiązującą "poprawność polityczną" na zamilczenie i niebyt. Wstydzą się tych porządnych i eksponują drani? To haniebne w każdym razie. Odpowiedz Link Zgłoś
muledet.3 Re: Z przyzwoitych... 29.08.09, 12:57 W Polsce nie ma ani jednego czlowieka,ktory by siebie okreslal jako antysemite. Cytat z listu czytelnika do J.urbana."Nie jestem w zadnym razie antysemita,ale kiedy widze w rzadzie,W Sejmie i w spolkach samych Zydow,to pytam,kto nareszcie da nam Polske,w ktorej Polak czulby sie u siebie,skoro nawet Hitler nie pomogl". Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb A i polonofobów wśród żydów też mało albo i wcale. 29.08.09, 15:10 Nawet pośród tych którzy nas kłamliwie opluwają bez ustanku jak J.T. Gross, nawet pośród tych którzy nas szantażują jak I. Singer otwarcie mówiąc, że Polska będzie upokarzana dopóki nie zapłaci 65 mld. USD kontrybucji, nawet pośród ambasadorów jak D. Peleg który nawet utworzył organizację na której konto mamy wpłacić żądaną przez bezczelnych wydrwigroszy kontrybucję dla niepoznaki zwaną odszkodowaniem za utracone żydowskie mienie. Nie ma ich pośród bezczelnych kłamców i pesudohistoryków jak dr A. Cała z ŻIH która pobiera pensję opłacaną przez polskich podatników fałszując historię Polski i wymyślając co raz to nowe pogromy w Polsce i obciążającej Polaków winą za Holocaust. Nie ma polonofobów pośród organizacji żydowskich na świecie jak choćby Światowy Kongres Żydów w USA, Nie ma ich także w lożach masońskich B'nai B'rith ani pośród spadkobierców najlepszych tradycji KPP i pośród wielu "polskich" polityków z czerwonymi rodowodami. Tylko nie wiedzieć czemu szkodzą Polsce i jej wizerunkowi jak tylko mogą. Nie było ich także w zbrodniczej organizacji UB i SB. Nie było w prokuraturach i pośród sędziów stalinowskich tak chętnie ferujących wyroki na polskich patriotów.. Wyparowali. Albo i wyjechali do lepszych i bardziej bezpiecznych miejsc. Antysemitom trudno wszakże zanadto ufać... Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: A i polonofobów wśród żydów też mało albo i w 29.08.09, 18:01 bydlo_prof_wb napisał: > polonofobów wśród żydów też mało > Antysemitom trudno wszakże zanadto ufać... Masz racje. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Na 100%... 29.08.09, 18:36 i bez dwóch zdań. Przybij piątkę. Paru normalnych tu jeszcze zostało... Odpowiedz Link Zgłoś
muledet.3 Re: Na 100%... 29.08.09, 19:20 Charakterystyczne:kazdy "przyjaciel" ma znajomego Zyda ....a nawet zna ich mnostwo. www.youtube.com/watch?v=CI-5uNs6Eqw Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski kobiety jak murzyni, muszą siedzieć z tyłu 27.08.09, 21:43 Sprawdzilismy! Nie zgadza sie! Przy jezdzie na biegu wstecznym kobiety siedza z przodu. wydzial komunikacji kongreszydowski Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: kobiety jak murzyni, muszą siedzieć z tyłu 27.08.09, 22:01 Kongres. Gdzie należy posadzić murzyńskie kobiety? A czy nie murzyńskie kobiety powinny siedzieć przed czy za murzyńskimi mężczyznami? Może wydział komunikacji odpowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: kobiety jak murzyni, muszą siedzieć z tyłu 27.08.09, 22:09 maaac napisał: > Kongres. Gdzie należy posadzić murzyńskie kobiety? A czy nie > murzyńskie kobiety powinny siedzieć przed czy za murzyńskimi > mężczyznami? My cenimy sobie rownosc i wolnosc wyboru. Wszyscy maja rowne prawo zaplacic najwiecej i wybrac sobie miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: kobiety jak murzyni, muszą siedzieć z tyłu 28.08.09, 04:15 kongreszydowski napisał: > My cenimy sobie rownosc i wolnosc wyboru. Wszyscy maja rowne prawo > zaplacic najwiecej i wybrac sobie miejsce. Bredzisz. Taki kierowca nie placi (jeszcze mu doplacacie) i lezie na najlepsze siedzenie. (Zatem macie lepiej rownych tez?) Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: kobiety jak murzyni, muszą siedzieć z tyłu 28.08.09, 10:31 kamyk39 napisał: > Bredzisz. Taki kierowca nie placi (jeszcze mu doplacacie) i lezie na > najlepsze siedzenie. Drogi madryjakkamien39! Placi pasazer. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiekiera do ciemnej cholery!!! 27.08.09, 21:49 A kto powiedzial, ze miejsca w tylnej czesci autobusu sa gorsze??? Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: To ciemnota i zacofanie 27.08.09, 23:55 adamo mocny w pysku jeateś i do tego cham taki jesteś gieroj,że zza komputera kobietę obrazasz może podasz swoje dane,powiesz gdzie mieszkasz a ja ci napluję w gębę za prostacką wulgarność na forum Odpowiedz Link Zgłoś
glemp1 Bezczelne baby 28.08.09, 00:19 W kręgu naszej pseudocywilizacji faceci są dyskryminowani. Od dziecka wpaja im się, żeby nawet młodszym od siebie kobietom mówić dzień dobry, ustępować im miejsca, przepuszczać je przodem itd. Nawet w męskiej toalecie (gdzie są przecież pisuary!) sprzątają wyłącznie kobiety. Wojujące feministki powinny zrozumieć, że fakt posiadania waginy nie upoważnia wyłącznie do samych przywilejów. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Durny komentarz 28.08.09, 07:22 Tutaj chodzi o pojedyncze autobusy przeznaczone specjalnie dla srodowisk ultraortodoksyjnych i na ich wlasne zyczenie. Jedynie co mozna - i nalezy - krytykowac to to, ze kursuja one w ramach normalnych linii. To twoje "na każdym poziomie" jest wiec czystym belkotem. Po prostu nienawidzisz Izaela i szukasz dziury w calym. l.o.r.t.e.a napisał: > Kolejna wiadomość potwierdzająca że Izrael to kraj aparthaidu, > rasizmu i segregacji na każdym poziomie. > > Jeżeli to jest "jedyna demokracja" bal bla bla, to Kwaśniewski jest > magistrem Oxfordu. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Izrael dyskryminuje kobiety w "koszernych autob... 28.08.09, 07:53 Nur für jude? Odpowiedz Link Zgłoś