Dodaj do ulubionych

"Wriemia Nowostiej" kpi z prezesa PiS

04.09.09, 11:05
kierownik i promotor buhahahahahahaha
Obserwuj wątek
    • epupecki "Wriemia Nowostiej" kpi z prezesa PiS 04.09.09, 11:08
      Patriotyzm każe wykpić Kaczyńskiego! Oczywiście kpić powinni Polacy
      ale nie zaszkodzi też gdy kpią Rosjanie.
      • kaczynksi No i co?Cała Polska kpi z Jarka i Lecha Dyzmów 04.09.09, 11:11
        ale Ruscy mają swoje lekcje do odrobienia.
        • mukroko pisowcy, plujcie na wszystko ale nie na politykę 04.09.09, 12:03
          pisowcy, plujcie na wszystko ale nie na politykę zagraniczną. Nie wolno z
          polityki zagranicznej robić przestrzeń dla walki politycznej. Panie Kaczyński
          proszę się wstydzić!
          • europacierz Putin jest dalej prezydentem, carem czy KGbowcem? 04.09.09, 12:28
            "Były premier tak bardzo zdenerwował się z powodu przyjazdu rosyjskiego
            polityka, że zapomniał jaką funkcję ten dzisiaj pełni: 'Doprowadzili do tego, że
            głównym bohaterem wydarzeń stał się prezydent Rosji, pan Putin' " - ironizuje
            moskiewski dzienni
          • tomcio888 jakoś to hałso 04.09.09, 14:23
            nie obowiązywało w latach 2005 - 2007
          • pierot9 ale nie NAPLUŁ Putinowi do kieliszka jak Tusk!!! 04.09.09, 15:49
            wiadomosci.onet.pl/2036561,12,tusk_naplul_putinowi_do_kieliszka,item.html
            • 3henryk Re: ale nie NAPLUŁ Putinowi do kieliszka jak Tusk 04.09.09, 19:48
              pierot9 napisał:

> wiadomosci.onet.pl/2036561,12,tusk_naplul_putinowi_do_kieliszka,item.html

Lepiej przemilczeć. Nie nadajesz się do żadnej oceny, chyba że:
              prymityw absolutny.
      • sharn.1 Kartofle znowu obiektem kpin... 04.09.09, 11:12
        ale uczciwie na to zapracowali...
        • a.k.traper Zawiść odebrała im rozsądek i tyle 04.09.09, 12:33
          Tu nie ma żadnych politycznych zalezności ani nieprawidłowości,
          chorobliwa ambicja i rodzinna zawiść do Tuska nie pozwala im być
          politykami większego formatu niz gminna liga.Niejaki Szczygło wraz z
          kilkoma innymi "dworusami" m.in. P.Kowalem uczynnie "kadzi"
          Kaczyńskim ale wcale mnie to nie dziwi, w innych partiach raczej się
          nie zmieszczą.
          Tak panowie K. premier Putin wskazał wam gdzie miejsce służby-na
          zapleczu kuchni i nic się nie zmieni, co najwyżej możecie dostac
          klapsa w dziasło albo kopa niżej co najbardziej prawdopodobne.
          Mieliście szansę stracona bezpowrotnie by stac się mężami stanu RP a
          okazaliście się harcerzykami na podchodach. Możecie sobie sami w
          gebe napluć, z cała powagą wraz z zameldowaniem o własnej
          nieudaczności.
          • tomcio888 chyba zapomniałeś o kim / czym mówisz 04.09.09, 14:25
            na razie to partia nr 2 w naszym państwie
            • a.k.traper I co w związku z tym, mam się bać? 04.09.09, 16:27
              Za wiele w życiu widziałem i przezyłem bym sie bał tchórzy, wiem że
              moga zniszczyc kazdego ale nie osobiście, zawsze znajda jakąs gnide
              która chce się zasłużyć. W PRL-u wojsko odsłużyłem w jednostce
              bojowej,byłem wrogiem ustroju socjalistycznego, teraz pracuje na
              własny rachunek i przynosze państwu zysk. I nikt nie zmusi mnie
              nazywac tchórzostwa, szmalcownictwa i cynicznego wykorzystywania
              innych dla osobistych celów prawdziwym imieniem, także rozum i serce
              mi nie pozwala na tych ludzi głosować ani im lizac d....
              W stanie wojennym tych bochaterów nie widziałem obok mnie naprzeciw
              ZOMO ani teraz tworzących miejsca pracy, widze natomiast
              nieudaczników dojących państwowa kase której potrzebuja inni, mniej
              zakłamani za to bardziej pracowici i mądrzy. Ja osobiście nie widze
              ich jako nr 2, widze niedojrzałośc partii politycznych i
              społeczeństwa.
              • tridentine Kaczynski jest bohaterem Solidarnosci! 04.09.09, 16:30
                Tak jak Walesa, a na pewno wiekszym niz Michnik
                • a.k.traper Wałęsa był symbolem "S",bohaterami wszyscy którzy 04.09.09, 17:12
                  trwali w oporze do zwycięstwa. Jak były członek "S" do 1990 r. nie
                  stopniuję bohaterstwa. Wałęsa poruszał się w kręgu doradców wśród
                  których byli i Mazowiecki i Kuroń i Michnik i wieli innych bez
                  których niemożliwe było podpisanie porozumień sierpniowych, to oni
                  wynieśli L.Wałęsę w góre jako człowieka symbol. Nie umniejszam
                  niczyjego zaangażowania, także braci Kaczyńskich którzy wywodzili
                  się z KOR gdzie ton nadawał socjalista J.Kuroń i z poczatku wszyscy
                  działali i imię reformy systemu socjalistycznego "Socjalizm tak-
                  wypaczenia nie" Byc może wtedy bracia Kaczyńscy również chcieli
                  walczyc bezpośrednio z komuna chociaz mnie nic na ten temat nie
                  wiadomo a troszkę byłem zaangażowany. Okres po roku 1990 pominę
                  milczeniem bo do tej pory uwazam że nie wyjaśniono tematu "wojna na
                  górze" która była konsekwencją podziału łupów
                  porozumienia "okragłostołowego" i tu Kaczyńscy mówia prawdę, miało
                  byc inaczej, "lewica laicka" miała byc odsunięta na boczny tor (IPN
                  posiada dokumenty potwierdzające współprace SB/PZPR i hierarchów KK,
                  wraz z wykonawcami wojny na górze) byli a Wałęsa, Kaczyńscy i cały
                  dwór miał sprawowac władze pod czujnym okiem części hierarchów KK,
                  hierarchowie o swój interes zadbali, jednak rozbudzone pragnienie
                  demokracji w społeczeństwie uniemożliwiło swym wyborem sprawowanie
                  władzy przez "jedynie słusznych patriotów"
                  Ja im ani L.Wałęsie którego uwazałem i uwazam za symbol "S" głosu
                  nie oddam, A.Michnik robi to co lubi i to o co walczył od dawna-
                  polemizuje dalej w kraju gdzie wywalczona także przez niego wolnośc
                  słowa umożliwia kazdemu wypowidź także w "jego" gazecie czego jesteś
                  przykładem. Mnie nie przekonasz, tez brałem w tym udział i uzywam
                  mózgu.
                  • tridentine Re: Wałęsa był symbolem "S",bohaterami wszyscy kt 04.09.09, 17:20
                    Ok przesadziłem, ma pan racje. Urodzilem sie 6 lat po przemianie i nie wszystko
                    wiem, ale wydaje mi sie ze za czesto umniejsza sie role roznych ludzi, a
                    przeciez Kaczynscy maja zaslugi. Jaroslaw negocjowal rzad Mazowieckiego, a Lech
                    byl przy okraglym stole itd.
                    Natomiast Michnik szkodzi Polsce, psuje jej wizerunek i nie wiadomo nawet czemu.
                    Dlatego go nie lubie i jego gazety tez.
                    • michr Re: Wałęsa był symbolem "S",bohaterami wszyscy kt 04.09.09, 19:03
                      tridentine napisał:

> Ok przesadziłem, ma pan racje. Urodzilem sie 6 lat po przemianie i
                      nie wszystko
                      > wiem, ale wydaje mi sie ze za czesto umniejsza sie role roznych
                      ludzi, a
                      > przeciez Kaczynscy maja zaslugi. Jaroslaw negocjowal rzad
                      Mazowieckiego, a Lech
                      > byl przy okraglym stole itd.
                      > Natomiast Michnik szkodzi Polsce, psuje jej wizerunek i nie
                      wiadomo nawet czemu
                      > .
                      > Dlatego go nie lubie i jego gazety tez.
                      Może jesteś antysemitą. W każdym bądź razie ktoś musiał ci włożyć
                      taki pogląd do głowy. Nie wierzę że człowiek 14-letni ma własne
                      poglądy polityczne.
                      • tridentine Re: Wałęsa był symbolem "S",bohaterami wszyscy kt 04.09.09, 19:26
                        Moi rodzice to konserwatywni katolicy zwiazani z PiSem. Stad takie poglady.
                        Poglady zazwyczaj wynosi sie z domu ja tez tak mam.
                        • a.k.traper to nie poglady tylko zaklinanie rzeczywistości 04.09.09, 20:11
                          wielu z nas było i jest katolikami mającymi własne poglądy oparte na
                          naukach Jezusa, Kościół nas podtrzymywał na duchu w tamtych czasach
                          i tam spotykalismy wielu ludzi o pięknych wnętrzach, po 1990 to sie
                          skończyło i nie pleć o konserwatyźmie bo on nijak się ma do głupawej
                          polityki. Jeżeli mówisz o rodzicach że katolicy związani z Pis-em to
                          od razu powiedz że wszyscy inni to zdrajcy i nie Polacy. Mnie to
                          śmieszy bo wielu sympatyków znam z dawnych czasów i niektórym
                          mógłbym przypomniec udział w pochodach pierwszomajowych,
                          bojkotowanych przez "S" wyborach, aktywny udział w czynach
                          społecznych na rzecz PZPR i kilka innych tematów, znam to bo wtedy
                          pełniłem pewna "fuchę" w podziemnej "S". Dla przykładu Ci podam że
                          na czyn społeczny na rzecz X Zjazdu PZPR w moim dziale na 96 osób
                          wzięło udział 93, piękne poparcie prawda? A składki wspierające "S"
                          wpłacało 15 osób, kolportowaną bibułę, książki i znaczki podziemne
                          kupowało ok 25 osób. Czy ja mam im mówic że wtedy zachowali się
                          tchórzliwie? Ja wiem co to strach i dlatego ich nie oceniam
                          • prawdziwy-moher Re: to nie poglady tylko zaklinanie rzeczywistośc 04.09.09, 20:17
                            Byly manifestacje w III RP w obronie swoich patronow.Bandytow i zlodziei.MiN.Stoklosa czy inni.Dzisiaj sa inne obchody.Dla pracy i zycia.A wtedy dla pracy i chleba.Polski kapitalizm to nieszczescie dla Polski.To kapitalizm polityczny.Swoi dla swoich, czyli -Sami Swoi.
                            • a.k.traper J.Kaczyński w 1990 r nazwał to filozofią TKM 04.09.09, 21:43
                              i praktykuje do tej pory zarówno w sferze politycznej jak i
                              gospodarczej, doszło do tego postępowanie rodem z PZPR z lat 80-
                              tych: kto nie z nami ten przeciwko nam.
                          • tridentine Re: to nie poglady tylko zaklinanie rzeczywistośc 04.09.09, 20:26
                            a.k.traper napisał:

> wielu z nas było i jest katolikami mającymi własne poglądy oparte na
                            > naukach Jezusa, Kościół nas podtrzymywał na duchu w tamtych czasach
                            > i tam spotykalismy wielu ludzi o pięknych wnętrzach, po 1990 to sie
                            > skończyło i nie pleć o konserwatyźmie bo on nijak się ma do głupawej
                            > polityki. Jeżeli mówisz o rodzicach że katolicy związani z Pis-em to
                            > od razu powiedz że wszyscy inni to zdrajcy i nie Polacy. Mnie to
                            > śmieszy bo wielu sympatyków znam z dawnych czasów i niektórym
                            > mógłbym przypomniec udział w pochodach pierwszomajowych,
                            > bojkotowanych przez "S" wyborach, aktywny udział w czynach
                            > społecznych na rzecz PZPR i kilka innych tematów, znam to bo wtedy
                            > pełniłem pewna "fuchę" w podziemnej "S". Dla przykładu Ci podam że
                            > na czyn społeczny na rzecz X Zjazdu PZPR w moim dziale na 96 osób
                            > wzięło udział 93, piękne poparcie prawda? A składki wspierające "S"
                            > wpłacało 15 osób, kolportowaną bibułę, książki i znaczki podziemne
                            > kupowało ok 25 osób. Czy ja mam im mówic że wtedy zachowali się
                            > tchórzliwie? Ja wiem co to strach i dlatego ich nie oceniam

Ja tez nie oceniam, ale moi rodzice nie byli nigdy komunistami. W domu moich
                            dziadkow od strony mamy na slowo komunisci ludzi kleli. Dlatego nie moga
                            wybaczyc, ze po 1989 tylu liderow Solidarnosci weszlo w uklady z komuchami.
                            A co do tego, ze inni zdrajcy i nie-Polacy to wcale tak nie mysle. Ale postawa
                            niektórych partii wydaje się nie mieć nic wspolnego z polskim interesem, a
                            szczegolnie tyczy sie to PO.Sluzalczosc wobec zachodu i brak polityki
                            wewnetrznej. Tak to widze.
                            • a.k.traper Czyli po '89 powinni się zabijac? 04.09.09, 22:08
                              Masz pewnośc że byłbyś na świecie? Czy uwazasz że tzw. komuchy nie
                              bronili by swych rodzin, podaj mi tę siłe i ludzi którzy w 1989
                              walczyli by z bronią w ręku przeciwko swym sąsiadom a nawet rodzinie?
                              Bzdury powtarzasz za ludźmi propagujacymi nienawiść by ukryć własne
                              grzeszki i chętnie wysługujący sie innymi, tak zaczynają się wojny,
                              cierpienia i gwałty na ludności cywilnej. Polecam Ci książki"
                              Przygody Dyla Sowizdrzała, Pod biczem swastyki a duzo później
                              Archipelag Gułag, w międzyczasie czytaj Pismo Święte Starego i
                              Nowego Testamentu oraz znajdź księdza który potrafi to objasniać
                              przywołując najnowsze wydarzenia, Warto, ja miałem to szczeście,
                              jezuici mi pomogli zrozumieć nauki Jezusa, nauczyłem się pokory ale
                              i odwagi w obronie swoich poglądów oraz stanowczym reagowaniu na
                              głupotę.
                              Jeżeli dla Ciebie PO to obca partia i wbrew polskim interesom to
                              naprawdę nie mamy o czym rozmawiać, widocznie jestem jednym z tych
                              kilku milionów Polaków którzy robią sobie na złość i innym także.
                              Nie mam zamiaru tez opisywać "zdolnosci" innych partii. Zastanów sie
                              komu bedziesz służył gdyby PiS rządził nadal i kto by z Polska
                              rozmawiał? No i nie wierz że PiS broni polskich interesów gdyż nie
                              ma o tym pojecia i chodzi im głównie o elektorat i posadki.
                              Wystarczy byś zadał pytanie dlaczego PiS nie zrobił za swych rządów
                              tych porządków i dlaczego Polacy woleli PO od PiS-u, uważasz że tylu
                              głupców jest wśród Polaków i że są to ludzie żyjący z zasiłków? Jak
                              widzisz polityke PiS, jakie zyski jako Polska na arenie
                              międzynarodowej, jakie w sferze gospodarczej, jaka struktura
                              gospodarki i jaki system społeczny, to łatwe pytania i równie łatwe
                              symulacje, to nic trudnego.
                    • a.k.traper Możesz mi wyjasnić w jaki sposób p. Adam szkodzi? 04.09.09, 19:43
                      Kto jak kto ale to dzięki Adamowi Michnikowi wielu ludzi stało sie
                      znanych, jak Ci zapewne wiadomo był posłem w pierwszej kadencji i
                      później nie kandydował, wyjasnił dlaczego, mógł kandydowac i jak
                      niektórzy przez dwadziescia lat brac niezłą kasę za rzkome
                      reprezentowanie "interesów wyborców"-powiedział uczciwie że woli
                      robić to inaczej. Wg mnie powtarzasz zasłyszane opinie o A.Michniku
                      oraz GW a to własnie w tej gazecie od poczatku mozna było i można
                      nadal poczytac o innych wyznaniach, o pewnych procesach w gospodarce
                      i polskiej i światowej, polemiki znanych osób o różnych
                      światopoglądach i orientacji politycznej. Chciałbym bys wiedział że
                      to Pan Adam był w latach 80-tych przeciwnikiem rozmów z komunistami
                      w przeciwieństwie do Jacka Kuronia, nie przygotowywał porozumienia w
                      Magdalence-bracia Kaczyńscy (później "pozwalali" swoim towarzyszom z
                      PiS krytykować i zrzucac winę na innych z jednego tylko powodu-
                      chorobliwych ambicji osobistych). Nie przypominam też sobie by
                      A,Michnik wystąpił potajemnie przeciwko swoim towarzyszom z ruchu
                      społecznego jakim była "Solidarność"(współpraca pod szyldem Kościoła
                      w celu eliminacji tzw. lewicy laickiej) ani tez przeciwko Lechowi
                      Wałęsie którego uznawał jako symbol(Kaczyńscy ten symbol podważają i
                      plują na niego) i którego także m.in. wyniósł na piedestał, za to
                      został opluty i "skopany" jak i wielu innych podczas wojny na górze,
                      ja od tamtej pory skończyłem udzielanie się społecznie, chociaz
                      mógłbym gdzies tam się zaczepić, wybrałem swoja droge i jak na razie
                      na chleb mi nie brakuje. Jeszcze jedno zapamiętaj, w tamtym okresie
                      nikt nie przeczuwał że tak szybko staniemy się świadkami i
                      uczestnikami rzczy do tej pory niemozliwych,wtedy az tylu odwaznych
                      publicznie nie było. Gdybym miał jeszcze raz wybierać postąpiłbym
                      tak samo. Powiem Ci jeszcze jedno: 15 grudnia 1981 w mroźny
                      poranek,stałem wraz z wieloma innymi w szpalerze naprzeciw
                      mundurowych, słyszeliśmy komende ładuj i ognia, były to na
                      szczęście "ślepe" naboje bo inaczej wyczytywali by nasze nazwiska i
                      mówili stań do apelu a politycy niemoty rozdawali by sobie ordery za
                      to ze o tym opowiadają, wiem na pewno że takich jak Kaczyński i jego
                      świta wtedy z nami nie było.Pomine jego odzywki o zomo i inne
                      podłości, zachowuje się jak ambitny ormowiec z PRL-u bo taki ma
                      charakter. Watpię by to Jarosław negocjował rząd Mazowieckiego a
                      przy Okrągłym stole byli obydwaj, nie byli na głównej fotografii bo
                      miejsce było dla jednego i zrezygnowali, co w wywiadzie opowiedział
                      niedawno Lech Kaczyński i to w GW drukowano.
                      Masz powazne luki w tych różnych politycznych knowaniach, widze żeeś
                      karmiony od młodosci nienawiścią i propagandą ze strony pewnych
                      fałszywych ideii, ja mam ten komfort że przytomnie i niezaleznie
                      moge sam wybrać. Nie mam żadnych koneksji politycznych, nie
                      kandyduje i nie oddam głosu na ludzi tchórzliwych i zakłamanych a
                      przy tym karierowiczów.
                      • prawdziwy-moher Re: Możesz mi wyjasnić w jaki sposób p. Adam szko 04.09.09, 20:01
                        Polska to po prostu ciekawy eksperyment w Europie.Tak jak wiekszosc krajow Europy Wschodniej byla pod okupacja Zachodu
                        Jezeli chodzi o okupacje przez Wschod,Polska miala wieczj praw obywatelskich anizeli ZSRR.Byla wtedy Trybuna Ludu, byla i Polska telewizja.Bylo to za polskie pieniadze.Dzisiaj co sie zmienilo?.Mamy Wyborcza i mamy TVN.One takze pracuja za polskie, podatnikow pieniadze.Za komuny podatkow bylo jak na lekarstwo lub prawie wcale.Dzis biora podatek nawet ze pada deszcz.Mamy wiec skopiowana forme feudalizmu.Dodam.Teoretycznie feudalizm skonczyl sie przed kapitalizmem.I na zakonczenie.Bronic struktur wspolczesnego feudalizmu beda ci, lub ich potomki , ktorzy kiedys bronili komunizmu.Wiesz dlaczego?.Dorwali sie do kasy.
                        • prawdziwy-moher Re: Możesz mi wyjasnić w jaki sposób p. Adam szko 04.09.09, 20:08
                          I ciekawostka.Adas mysli ze bedzie mial profity z wladzy PO.Jak kazdy zyd.Jedno jest pewne.Wyborcza zostala pozbawiona znaczka Polakow- Solidarnosci.Z prostej przyczyny.Zyd dostal za darmo- a placic maja Polacy
                        • a.k.traper Słusznie acan prawisz, ci co dorwali się do kasy:) 04.09.09, 20:55
                          Wkroczyłeś na dość grząski grunt na którym bardzo łatwo udowodnić
                          bezideowośc i miałkośc poglądów wielu politykom. PiS w koalicji ze
                          ZZ broni komuny, błędnie sadzisz że w PRL nie było podatków, były
                          tylko wliczone do jednego wora, podobnie jak zysk przedsiębiorstw
                          czy dodatki socjalne a rozdawane według uznania a raczej od krzepy
                          organizacji partyjnej w danym sektorze (dzisiaj ZZ) Dla porównania:
                          było np. dwa zakłady, jeden to kopalnia drugi to zakład lotniczy
                          obydwa pracowały pełną parą i w nadgodzinach. Czas na pytania:
                          Co jest droższe:
                          1. Kilogram sprzętu lotniczego czy kilogram wegla?
                          2. Jaka była proporcja zarobków inżyniera konstruktora a zakładzie
                          lotniczym do klatkowego(to ten co winda wozi ludzi i sprzęt)
                          3. Który zakład zdobywał większe fundusze ze swoich zysków z
                          centrali?
                          4. Którzy pracownicy wypracowali swoimi składkami pełne emerytury i
                          które były wyższe?
                          Co do biznesu pod nazwa GW to im się udało, kilka innych tytułów tez
                          było "łupami", ale tylko ekipa GW umiała zrobić i zarobić, od dawna
                          wiadomo że redaktor naczelny zrezygnował z dewidendy, co z nia kazał
                          uczynic nie wiem, na pewno nie ządał 300 zł za nieobecność w pracy.
                          Masz za złe Wyborczej czy TVN że ludzie to kupują, przeciez moga
                          czytac Dziennik i ogladać TV Trwam, jak myslisz dlaczego tego nie
                          robią? Dlaczego tak wielu pisuje tu komentarze napędzajac kase za
                          reklamy zamiast zbojkotować te "polskojęzyczne" instytucje i nie
                          kalać swojej "Polskości" której sa obrońcami? No i wreszcie czy
                          zakładom lotniczym lub samochodowym będacym w potrzebie nalezy
                          pomagac czy tylko np. spólkom SP, nawet tym nierentownym kosztem
                          oświaty zdrowia i pomocy społecznej. Jedyny system w miare
                          sprawiedliwy to ten gdzie firmy i podatnicy płaca podatek od swego
                          zysku a Państwo poprzez wybranych przez wyborców obywateli umie
                          zadbac o bezpieczeństwo socjalne, ekonomiczne i polityczne.
                          Recepta jest jedna: jest Inwestor, jest rynek zbytu sa miejsca pracy
                          i podatki. Zysku nie tworza ani ekonomisci ani politycy, to ci powie
                          pan Zdzichu z bazaru sprzedający zieleninę i kartofle a także pani
                          ZUZa handlująca majtkami i bluzkami. Polityka zaczyna się wtedy
                          kiedy partie próbuja "usprawnić" podział tych zysków i wtedy
                          nazywamy tofeudalizmem, kapitalizmem, socjalizmem czy komunizmem a
                          tym garnka sie nie napełni. W PRL-u krazyło takie powiedzonko:
                          Socjalizm to bezpieczny system bo gdy ja zjem dwie bułki a ty zadnej
                          to średnio zjedliśmy po jednej i nikt nie powinien byc głodny.
                          Znasz jakąś ideologiczna partie która gdy wygra wybory obnizy diety
                          albo ilość posłów czy zasadnośc istnienia Senatu który dubluje się z
                          kancelarią prezydenta? Jedna partia rzuciła takie hasło, inne jak
                          lwy broniły dotychczasowych zdobyczy i nawet jak to miało wymiar
                          propagandowy to dostatecznie obnazył "troskę" o społeczeństwo.
                      • tridentine Re: Możesz mi wyjasnić w jaki sposób p. Adam szko 04.09.09, 20:32
                        Gratuluje panu przeszlosci i dziekuje za lekcje.
                        Co do Michnika to wydaje mi się, że za często walczy o to (on i jego gazeta)
                        żeby Polaków widziano w złym świetle - nie można mowic o cierpieniach narodu -
                        bo to jeczenie o martyrologii, ale trzeba rozdmuchiwac kazda byle zbrodnie -
                        nawet prowokacje niemiecka albo radziecka - Jedwabne i Kielce. Promowac Grossa,
                        walczyc z lustracja. Poza tym walcza o aborcje (np. rok temu stek klamstw o
                        sprawie Agaty - wtedy sie zainteresowalem polityka i mediami).
                        Kaczynscy moze nie walczyli na demonstracjach ale dzialali bardziej za kulisami.
                        A to ze Jaroslaw negocjowal rzad Mazowieckiego to fakt. Przekonal partie
                        satelickie zeby glosowaly za nim
                        Nie mam w sobie nienawisci. Myli sie Pan. Po prostu sie tymi rzeczami interesuje
                        i mam swoje zdanie
                        Pozdrawiam
                        • a.k.traper a ja jestem pewny że nie szkodzą:) 04.09.09, 21:24
                          Wiele "tajemnic" rynkowych, wiele porad i wiele komentarzy
                          publikowano na łamach GW, szczególnie w poczatkach GW zawierała dużą
                          ilość wiadomości szczególnie wydania weekendowe, może dlatego nie
                          była zbyt czytana przez tzw. "szarego" człowieka za "mundre" to
                          było, łatwiej przyswajalny jest jakaś gazetka sportowa i
                          z "sensacyjkami" różnymi, tytułów nie podaje bo było ich wiele a
                          zaczeły się ukazywac już w w drugiej połowie lat 80-tych. Mnie też
                          wychowywano jako katolika i zawsze mówiono bym przyswajał wiedze bo
                          tego mi nikt nie odbierze a może zaprocentować jak bedę pracowity,
                          potwierdzam tak to działa. Co do nienawiści to chciałem okreslic tym
                          słowem wyrażane poglądy przez pewne środowisko i partie w której
                          programem politycznym jest ambicja szefa partii i niechęc osobista
                          do przeciwnika politycznego, chodzi o J.Kaczyńskiego i Tuska,
                          obserwuję te nierówną walkę od poczatku i widzę różnice, widze
                          wrazliwośc na pewne sprawy a także cynizm głoszonych haseł. Przykro
                          mi ale tylko sami Kaczyńscy swymi czynami mogą mi udowodnić że
                          potrafią wziać odpowiedzialność za obywateli RP bezinteresownie, w
                          2005 miałem nadzieję że oceniam ich zbyt surowo, nie wierzyłem w
                          koalicję PO-PiS i wiesz co? nie odczuwam satysfakcji że miałem
                          rację, przegraliśmy wszyscy, głównie z czasem, moralność pomijam bo
                          w polityce liczy się skuteczność a u mężów stanu umiejętność
                          przekonania do swoich racji a nie dzieleniu społeczeństwa. Powie ci
                          to kazdy kto pracował na stanowisku decyzyjnym z większa ilościa
                          ludzi czy podmiotów np. realizując projekt od poczatku do końca za
                          powazne pieniądze, tam nie ma możliwosci okazywania osobistych
                          niechęci-to dyskwalifikuje, to tak na przyszłość, równiez
                          pozdrawiam:)
                    • 3henryk Re: Wałęsa był symbolem "S",bohaterami wszyscy kt 04.09.09, 20:00
                      tridentine napisał:

> Ok przesadziłem, ma pan racje. Urodzilem sie 6 lat po przemianie i nie wszystko
                      > wiem, ale wydaje mi sie ze za czesto umniejsza sie role roznych ludzi, a
                      > przeciez Kaczynscy maja zaslugi. Jaroslaw negocjowal rzad Mazowieckiego, a Lech

Lepiej zamilcz, bo smarkacze nie mają głosu.Jestem ciekaw kto
                      ci podyktował te androny. Nie pisz nic jak ci się tylko wydaje. Amen

> byl przy okraglym stole itd.
                      > Natomiast Michnik szkodzi Polsce, psuje jej wizerunek i nie wiadomo nawet czemu
                      > .
                      > Dlatego go nie lubie i jego gazety tez.
                      • tridentine Re: Wałęsa był symbolem "S",bohaterami wszyscy kt 04.09.09, 20:32
                        Nie twoja sprawa. Nie musze cie sluchac
                • korcia2000 Re: Kaczynski jest bohaterem Solidarnosci! 04.09.09, 18:06
                  W opinii niektórych durniów
              • tomcio888 Nie 04.09.09, 17:19
                Ale to nie liga gminna, a krajowa. Ekstraklasa Rzeczypospolitej Polski. Gdzie
                mamy 4 drużyny. I trenerem jednej z nich jest Jarek ;-)
                I tak jest. Może się to nie podobać.
                Mojej drużyny np nie ma w ekstraklasie.
          • tridentine Re: Zawiść odebrała im rozsądek i tyle 04.09.09, 16:29
            Dlatego z ruskimi trzeba cisnąć ostro i nie dać się stłamsic. Jak nam ruscy
            plują w twarz to nie ma co udawać, ze deszcz pada, bo tylko zwiększą ofensywę
            polityczną.
            Tusk się nie zna na polityce, to zwykly karierowicz,ktory chce zostac prezydentem
            • a.k.traper a ostro to znaczy jak i kto? 04.09.09, 22:44
              Kto według Ciebie się zna na polityce, ten co z nim rozmawiają czy
              ten co się z niego naśmiewają? Tusk nie jest karirowiczem tylko
              ambitnym człowiekiem, przeciez kazdemu wolno kandydować a czy
              zostanie to na razie wielka niewiadoma, Kaczyńscy bardza
              chcieliby "porzadzić" druga kadencję ale powiedz w jaki sposób chca
              wygrac wybory skoro sami sobie szkodzą? Tusk nic nie musi robic a
              robi to co normalni ludzie dostrzegaja jako pozytywne działanie i
              godne reprezentowanie Polski. Zaciąg się do woja by pomóc
              Kaczyńskiemu, przy dobrych układach dostaniesz order w złych
              posmiertnie albo weź przykład z Kaczyńskiego w stanie wojennym siedź
              w domu i nie ryzykuj.
      • gromek1 Re: "Wriemia Nowostiej" kpi z prezesa PiS 04.09.09, 11:38
        Jak ktoś gada głupoty to z niego kpia niestety
    • justas32 "Wriemia Nowostiej" kpi z prezesa PiS 04.09.09, 11:13
      Dlaczego ja się tak muszę wstydzić za polaków ??? Czy naprawdę nie możemy
      wybierać kogoś kompetentnego, kto by sprawnie zarządzał państwem i naszymi
      pieniędzmi ??? Czy zawsze ze strachu ludzie bojący się wszystkiego wybierają
      polityków którzy obiecują im bzdury a potem swoją głupią działalnością wbijają
      biedaków w jeszcze większą biedę ??? Po co to ...
      • cillian1 Re: "Wriemia Nowostiej" kpi z prezesa PiS 04.09.09, 11:21
        > Czy naprawdę nie możemy wybierać kogoś kompetentnego,

Możemy, ale nie umiemy, bo UKŁAD i polskojęzyczne MEDIA, nam to utrudniają!

I tak właśnie mówi Jarek z Leszkiem, który już chyba nawet w pisie nie jest
        autorytetem :D. Piszę chyba, bo ostatki jeszcze bronią ich do upadłego. Np. w
        słupkach na prezydenta. Leszek wygra, bo ostatnio było tak samo (spora przewaga
        Tuska). Tylko że wtedy Polacy nie wiedzieli, jaki z kaczki jest tępy idiota, i
        ile nam narobi wstydu! Teraz to już wiemy. Nawet Wałęsa (przez słabe maniery i
        wykształcenie) nam tego nie przysporzył!
        • tomcio888 nie wiem czy wiesz 04.09.09, 14:27
          ale jest udowodnione, że im większa grupa wybierająca tym większego idiotę wybierają
      • przytomny2 Re: "Wriemia Nowostiej" kpi z prezesa PiS 04.09.09, 11:26
        Dlaczego ja się muszę wstydzić za internautów twojego pokroju ględzących na
        poziomie magla? Opowiadających o politykach,
        którzy źle zarządzają "JEGO" pieniędzmi tak jak by jakiekolwiek zarabiał wisząc
        na witrynie przez 20 godzin na dobę i wypisując
        bzdury? Bynajmniej nie jestem zwolennikiem PiS czy Kaczyńskich ale jak już ktoś
        bierze się za komentowanie to niech się najpierw zastanowi czy ma cokolwiek do
        powiedzenia.
        • cillian1 Re: "Wriemia Nowostiej" kpi z prezesa PiS 04.09.09, 11:30
          > ma cokolwiek do powiedzenia.

I twierdzisz, że ty masz, tak?

A co masz do powiedzenia? Przedmówca przynajmniej konkretnie napisał za co się
          wkurza. A ty tylko tyle, że ktoś coś napisał - i to cię wkurza!

> Bynajmniej nie jestem zwolennikiem PiS czy Kaczyńskich

Nie trzeba być koniecznie z pisiarni, żeby też być mądrym jak pisiarnia.
          Głosujący na pis nie są w tej partii, ale często reprezentują jej poziom, i co?
    • czaromir Jarkacz nie wytrzymał. To zazdrość. 04.09.09, 11:19
      O to, że to nie jemu pryszło stać na piedestale w tak ważnym dniu.
      Bogu dzięki mamy to już za sobą. Polska normalnieje.
    • bergman1 ten palec na tym zdjęciu robi grozę! 04.09.09, 11:24
      ja też się boję.
      • wieprzowinapozydowsku Re: ten palec na tym zdjęciu robi grozę! 04.09.09, 12:34
        bergman1 napisał:

> ten palec na tym zdjęciu robi grozę!
        > ja też się boję.

Rzeczywiscie, az strach sie bac! Wyglada jakby chcial komus... zbadac prostate.
        Panowie strzezcie sie!

Zadnych kaczorow, zadnych donaldow!
    • kalfas2 "Wriemia Nowostiej" kpi z prezesa PiS 04.09.09, 11:27
      Bagnet na broń. Ruskie kpią z prezesa.
      Gazeto, pisz mowy płomienne i jątrz na Ruskiego,-jesteś w tym dobra!
      To straszne, te kacapskie kacyki z KGB i łubianki nie mają za grosz
      kultury, a cywilizacja kończy sie na Bugu, na wschodzie tylko
      ciemnota co kacapia udowodniła kpiąc z prezesa PIS.
      Jak wiadmo Polacy, polskie media oraz panowie Kaczyńscy kochają
      Rosje i Rosjan, a o Putinie zawsze, ale to zawsze wyrażają sie z
      szacunkiem i naleznym premierowi sąsiedniego państwa dyplomatycznym
      respektem.
      Wszyscy bylismy swiadkami kultury i dobrych obyczajow Panstwa
      Kaczyńskich wzgledem Rosyjskich gosci!
      A jak kacapia odplaca??!! Jak zawsze!!! Kipi kacapską propagandą i
      kpi z prezesa PIS.
      Gołym okiem widać tu różnice cywilizacyjną, spokojnej,stonowanej i
      rozsądnej Polski, na tle szalejącej nienawiścią jadem i propagandom
      oszczerstw kacapskiej Rosji.
      I jeszcze pisali w kacapii ze Polacy to antysemici, co za
      oszczerstwo!!! Wszyscy wiedza ze Polacy kochajaŻydow.
      A...i pisali ze w Polsce rusofobia....podłe kłamstwa!! Ruska
      propaganda!!!! W Polsce nie ma zadnej rusofobii.
      POlska to kraj oświecony, nieskazitelnie czysty i miłujący pokój,
      sąsiadów, szanujący innych,tolerancyjny,-czego przykładem jest PIS.
      Jak buraki mogą tak nas szkalować?? No pytam, jak mogą???!!
      • almagus Re: "Wriemia Nowostiej" kpi z prezesa PiS 04.09.09, 13:28
        Gruziński yeb wali w łeb!

Chichocze zza szafy Lenin.
        Chichocze zza szafy Stalin.
        Chichot JotPe drugiego.
        Chichotanie Piłsudskiego.
        Chichocze koń na biegunach.
        Chichot Nerona w strunach.
        Chichotanie ojredyka.
        Chichocze latami metryka.
        Chichocze kot alik.
        Chichocze w tyłku palik.
        Chichocze przez pokurcza.
        Postawa obrazoburcza.
        Jego słowo dżigita.
        Za Kaliningrad kwita.
        Jeszcze gruziński łajniak.
        Bo ujawni kto tajniak.
        Nie przeciągajcie struny.
        Bo zgłosi weto do Dumy.
        I puści przy was bąka.
        Spod skulonego ogonka.

www.youtube.com/watch?v=uBC3FmJ0QDs

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80625,5770677,Eskadra_rosyjskich_okretow_wplynela_na_Morze_Srodziemne.html

Paliewaj jeba.
        Sił nam trzeba.
        Gruziński jeb.
        Białych mysz step.
        "Ruskich zajebiom.
        Tom mysiom armiom".
    • qawsedrftg a więc wojna 04.09.09, 11:27
      Wg koncepcji Jarosława Mądrego na Kremlu zostanie
      osadzony Karolek K., nadaje się! I w ZSMP działał, i
      za kołnierz nie wylewa.
    • bogdan331 "Wriemia Nowostiej" kpi z prezesa PiS 04.09.09, 11:32
      Nie kocham kacapstanu mimo to cieszę sie ,że temu dupkowi ktos nawet ruski dokopie.
      • tomcio888 Czyli kierują Tobą 04.09.09, 14:34
        negatywne emocje :-(
        Może jeszcze powiesz, że głosujesz na kandydata A byle nie wygrała B mimo, że A
        jest kiepski.
    • johnny-kalesony Ponawiam pytanie ... 04.09.09, 11:33
      W trym wątku również chciałbym zadać pytanie, które padło już wcześniej, w wątku
      na temat komentarza prezydenta do wypowiedzi Putina.
      Otóż - dlaczego krytycy stanowiska prezydenta wobec ostatnich sygnałów z Moskwy
      potrafią tylko obrzucać Kaczyńskiego obelgami. Dlaczego spod ich palców nie
      wychodzą JAKIEKOLWIEK merytoryczne, rzeczowe argumenty, a jedynie prostackie,
      rynsztokowe kalumnie?

Osobiście nie jestem zwolennikiem PiSu. W wyborach prezydenckich nie głosowałem
      na Lecha Kaczyńskiego, jednak podczas gdańskich uroczystości stanął na wysokości
      zadania, zajmując stanowisko takie, jakie zająć należało. Innymi słowy - był w
      kontekście jawnego sporu z Moskwą stroną, a nie zaledwie pokornym, uśmiechniętym
      potakiwaczem.

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • janonet4 Re: Ponawiam pytanie ... 04.09.09, 11:37
        cena gazu podniesc o 1000%-zaraz zmodzieja!!!
      • czarny-misio Zajął takie stanowisko jakie dostał 04.09.09, 11:44
        od organizatora, najpierw w rządku (tez zajał dwa krzesła?) a później przy
        mównicy. A to ze facetowi wszystko sie myli to niech zawdziecza tym kołkom
        którzy piszą mu przemówienia, to oni robią z niego niekumatego dziadka.
        • johnny-kalesony Re: Zajął takie stanowisko jakie dostał 04.09.09, 12:12
          Przepraszam za użycie słowa "merytorycznie", które najwyraźniej nie jest
          rozumiane ...
          Chodziło mi o to, dlaczego na forach internetowych aż roi się od obelg pod
          adresem prezydenta RP, pisanych przez - jak można sądzić - obywateli RP, pod
          wpływem wystąpień prezydenta podczas i chwilę po wizycie Władimira Putina.

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
        • tomcio888 No to ktoś nie złapał. 04.09.09, 14:36
      • kalfas2 Re: Ponawiam pytanie ... 04.09.09, 11:45
        po pierwsze, mylisz sie ze punktem honoru Polaka jest koniecznosc
        spierania sie z Moskwą, a jak moskwa ma inne zajecia, to do sporu
        trzeba ja sprowokować, bo Polak-katolyk-patryjota i narodowiec, z
        definicji antyrosyjski być musi.
        2. Kaczynski kłamał i był bezczelny, - zawyzyl liczbe ofiar w
        Katyniu do 30 tyś, a co do jencow radzieckich stwierdził ze to
        ofiary tyfusu. WYbacz, ale to taj jakby ktos ci powiedzial ze ofiary
        Katynia to ofiary postrzału a nie zbrodni. Radzieccy jency w
        Polskich obozach umierali owszem i na tyfus, ale jesli ludzi
        pozbawic ubran, jedzenia, i zostawic tak w makabrycznych warunkach
        sanitarnych, to mozesz byc pewien, ze mozna w ten sposob
        zaoszczedzic amunicje,a i tak sie ich wykonczy.
        Kaczynski popisal sie po prostu zwyklym prostactwem, i skrajnym
        cynizmem.
        Dlaczego nie wspomnial o 150 tysiacach Polakach zamordowanych przez
        UPA?Ci sie nie liczą? Moze to nie ofiary wojny??
        Fakt jest jeden.
        Kaczynski jest chorym do absurdu z nienawisci do Ruskiego, i nawet
        taką rocznice wykorzysta do swojej prywatnej wojenki z Rosją.
        Nie potrafil uszanowac tego swieta, bezczelnie obrazal zaproszonego
        przez nasz rząd goscia. Kaczynski to zwykly prostak,nie majacy
        pojecia o historii wlasnego kraju
        Kaczynski niestety zyje wlasną wersja historri wymyslona na potrzeby
        jego nienawisci, i nie uznaje zadnych obiektywnych prawd.
        Najgorsze jest to ze jest prezydetem i nas kompromituje swoja
        amatorszczyzną.
        • tomcio888 A nie obraził Niemców 04.09.09, 14:39
          jak powiedział o milionach ofiar nazizmu niemieckiego ?
      • mark6 .."prostackie,rynsztokowe kalumnia"...?????? 04.09.09, 11:52
        Jak można merytorycznie dyskutować z idiotą , który nie widzi różnicy
        w wymordowaniu prawie calego Narodu z wymordowaniem / przez NKWD/
        relatywnie niewielkiej grupy polskich oficerów?
        PS
        Proponuję zwrócić uwagę na słowo " relatywnie"!!!!
      • sharn.1 johnny-kalesony, chodzi o braciszka prezydenta PIS 04.09.09, 11:55
        i jego durny i chamski bełkot.. Jeżeli chodzi o L.Kaczynskiego, to
        w większości Polacy uznali jego wypowiedż za udana..Więc nie pieprz
        bzdur, tylko czytaj z uwaga...
        • 1stanczyk w większości Polacy uznali jego wypowiedż za udana 04.09.09, 13:43
          "w większości Polacy uznali jego wypowiedż za udana."

"w większości Polacy" rowniez wybrali, nawet dwukrotnie oportunistycznego i
          konformistycznego komunistycznego karierowicza Aleksandra Kwasniewskiego
          Prezydentem Polski po blisko 50 latach graniczacej z obledem komunistycznej
          "dyktatury proletariatu", ktorej najwyzsze wladze przez pewien czas
          reprezentowal, (w Komitecie Centralnym Polskiej Zjednoczonej Parti Robotniczej)
          pozniej wybierany przez nas demokratycznie, i z ktorej, jak sie dzisiaj po 20
          latach okazuje, bardziej szczesliwie niz zasluzenie, udalo nam sie uwolnic.
          Szczeliwie w demokracji ta Twoja "wiekszosc" szybko przekonujac sie ze nie ma
          racji, zmienia zdanie i wybiera kogo innego.
          Na okolicznosc naszego braku demokratycznych tradycji i zwyklego tumanstwa w
          przypadku Aleksandra Kwasniewskiego to "przekonywanie sie" trwalo az dwie
          kadencje co nienajlepiej o nas swiadczy i tylko potwierdza fakt bardziej
          szczesliwego niz zapracowanego uwolnienia sie spod sowiedzkiego namiestnictwa .

Re: johnny-kalesony, chodzi o braciszka prezydent
          • babaqba Re: w większości Polacy uznali jego wypowiedż za 04.09.09, 14:07
            1stanczyk napisał: (...) o blisko 50 latach graniczacej z obledem
            komunistycznej
            > "dyktatury proletariatu", ktorej najwyzsze wladze przez pewien czas
            > reprezentowal, (w Komitecie Centralnym Polskiej Zjednoczonej Parti
            Robotniczej)
            > pozniej wybierany przez nas demokratycznie, i z ktorej, jak sie
            dzisiaj po 20
            > latach okazuje, bardziej szczesliwie niz zasluzenie, udalo nam sie
            uwolnic. (...)

Może dla was szczęśliwie. Dla Polaków już nie jest to tak
            jednoznaczne. Powoli sobie uświadamiamy, ile spraw było wtedy lepiej
            rozwiązanych, czego nam teraz się odmawia, co jest ważne. Obecna
            wolność jest wolnością dla oligarchów robienia co im się podoba.
            Można też opuścić ten kraj prawicowego oszołomstwa, co uczyniła
            największa liczba Polaków w historii!!! Jakoś to niezbyt współgra z
            propagandą "nareszcie wolnej" Polski. Dla kogo wolnej, dla tego
            wolnej. Polacy są głębiej pod butem niż byli dotąd.
      • cillian1 Re: Ponawiam pytanie ... 04.09.09, 11:57
        > a nie zaledwie pokornym, uśmiechniętym potakiwaczem.

nie widziałem ani jednego potakiwacza. Nie wiem do kogo pijesz. Dwa, nie wiem co
        byś chciał usłyszeć, myślisz, że Gdyby premierem był Jarek, to Putina by wygonił
        z uroczystości? To chcesz powiedzieć, johnny-kalesony?
      • gromek1 Re: Ponawiam pytanie ... 04.09.09, 12:11
        Polityka jest sztuką osiągania tego co możliwe do osiągnięcia, a
        szczególnie polityka zagraniczna. W wersji PiS polityka zagraniczna
        zawsze była tylko narzędziem do mobilizacji własnego elektoratu i
        zdobywania głosów poprzez głaskanie "polskiego kompleksu".
        W czasie swego wystąpienia Prezyfent nic nie osiągnął sensownego.
      • boryska1 Re: Ponawiam pytanie ... 04.09.09, 14:03
        johnny-kalesony napisał: l
        > Osobiście nie jestem zwolennikiem PiSu. W wyborach prezydenckich nie głosowałem
        > na Lecha Kaczyńskiego, jednak podczas gdańskich uroczystości stanął na wysokośc
        > i
        > zadania, zajmując stanowisko takie, jakie zająć należało. Innymi słowy - był w
        > kontekście jawnego sporu z Moskwą stroną, a nie zaledwie pokornym, uśmiechnięty
        > m
        > potakiwaczem.

a ty chcesz wojny kłótni ,bo ja nie wolę poprawnych sąsiadów
      • zbukov Re: Ponawiam pytanie ... 04.09.09, 14:37
        Częściowo się z Tobą zgadzam. Ja również nie głosowałem i nigdy na Kaczyńskich
        nie zagłosuję, ale przemówienie prezydenta było wyjątkowo dobre (i nawet
        podobało mi się w połączeniu z wystąpieniem premiera - na zasadzie good cop i
        bad cop ;), chociaż i Tuskowi się dostało od rosyjskich propagandzistów).
        Natomiast Rosjanie kpią z Jarosława i tu się z nimi zgadzam - ten człowiek
        odsunięty już od wszelkich stanowisk, a co za tym idzie, możliwości
        kształtowania polityki, musi ciągle wylewać swoją gorycz. I tylko to mu zostało.
        Niestety jego żale idą w świat, a to nie pomaga nam w ustanowieniu normalnych
        stosunków z innymi krajami.
        Swoją drogą - zastanawiałem się cały czas dlaczego tuż przed obchodami wybuchu
        wojny, w Rosji, gdzie media są mocno kontrolowane przez Putina, zaczyna się
        jakaś kampania propagandy antypolskiej - jedyne co wykoncypowałem to to, że
        Rosji bardzo zależy na tym, żeby Kaczyńscy nigdy nie doszli do władzy. Dlaczego?
        Oczywiście zaślepieni PiS-owcy powiedzą, że układy, tajne służby, i służalczy
        rząd, wybrany przez Moskwę. Ja to widzę inaczej - jeśli Rosjanie chcą robić z
        nami długoterminowe interesy, to nie życzą sobie ryzyka, że za kilka lat w
        Polsce nastanie rząd, który te interesy będzie chciał zrywać. Dlatego chcą nam
        pokazać, że walka z nimi na noże jest skazana na naszą porażkę. Bo cały świat (a
        zwłaszcza Stany) liczą się z Rosją bardziej niż z Polską. Może to nie jest fajna
        świadomość, że w ten sposób inny kraj miesza w naszej polityce, ale Kaczyńscy
        już nikomu nie udowodnią, że fakt, iż nikt ich na świecie nie szanuje, jest
        dowodem ich patriotyzmu.
        Pozdrawiam.
    • mark6 Podobno widziano jarka z procą jak się czaił 04.09.09, 11:37
      zza płota na Putina.
      A poważnie to zauważcxie obłęd w oczach Kaczora kiedy kwacze o
      Rosji.
      • johnny-kalesony Re: Podobno widziano jarka z procą jak się czaił 04.09.09, 12:29
        Przyjrzyj się Putinowi i zauważ, jak brzmi treść ostatnich wypowiedzi rosyjskich
        w sprawach Polski dotyczących.

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
    • wlodzimierz.ilicz Kacza "polityka historyczna"wraca czkawką z Moskwy 04.09.09, 11:37
      Dwadzieścia lat Rosja olewała ciągłe plucie na siebie z Polski.
      Ale dziś nie każdy Rosjanin chce być mądrzejszy od naszego IPN.
      Oni też mają oszołomów, niegorszych niż bracia Kaczyńscy z całym
      PiSem.
      • johnny-kalesony Re: Kacza "polityka historyczna"wraca czkawką z M 04.09.09, 12:31
        Jakie "plucie"? Co ty w ogóle insynuujesz, chcąc żeby twoje i - być może
        rosyjskie - urojenia stanowiły podstawę o orzekaniu o relacjach polsko-rosyjskich?

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
        • wlodzimierz.ilicz Gdzie ty zyjesz? Od 20 lat oszołomy wypinają 04.09.09, 12:54
          się w kierunku Moskwy i leją w tamtą stronę ucieszeni, że po 1989 r
          już można.
          I popuszczają sobie tęgo, jak mali chłopcy na szkolny mur.
          • johnny-kalesony Mylisz się - 04.09.09, 13:04
            Skomentuję to a rebour. Od 20 lat na Kremlu nie zauważyli, że Polska nie jest
            już moskiewskim namiestnictwem, w którym stacjonują oddziały okupacyjne i teraz
            porozumiewamy się językiem DIALOGU, w którym rozmawiamy otwarcie i uczciwie, nie
            krygując się wiernopoddańczo.
            Wczoraj oglądałem "Warto Rozmawiać", poświęcone ostatnim gorącym wydarzeniom w
            sprawach kontaktów Polski i Rosji. Zaproszona do studia, rosyjska dziennikarka i
            publicystka nie mogła ochłonąć z szoku, że oto Polacy mówiąc o Rosji nie padają
            na kolana śmią wypowiadać się o "jak o takim sobie zwykłym kraju".
            W pewnym sensie miała rację - Rosja nie jest zwykłym krajem. Prawdę mówiąc,
            jeżeli weźmiemy pod uwagę obowiązującą u nas definicję kraju, kraju dojrzałego,
            należy wykazać bardzo wiele dobrej woli, żeby Rosję w ogóle za twór zwany krajem
            uznać.

Pozdrawiam
            Keep Rockin'
            • wlodzimierz.ilicz Oskarżanie Rosjan o Holocaust to ma być 04.09.09, 16:26
              DIALOG?
              Takie rzeczy jeszcze na świecie nikomu nie przyszły do zakutego łba.

Więc stanęła kwestia na tem
              Jak pogodzić d.pę z batem...
            • starod Re: Mylisz się - 04.09.09, 16:41
              johnny-kalesony napisał:

> Skomentuję to a rebour. Od 20 lat na Kremlu nie zauważyli, że
              Polska nie jest
              > już moskiewskim namiestnictwem, w którym stacjonują oddziały
              okupacyjne i teraz
              > porozumiewamy się językiem DIALOGU, w którym rozmawiamy otwarcie i
              uczciwie, ni
              > e
              > krygując się wiernopoddańczo.
              > Wczoraj oglądałem "Warto Rozmawiać", poświęcone ostatnim gorącym
              wydarzeniom w
              > sprawach kontaktów Polski i Rosji.

A kto prowadził ten program??? Jeżeli ten debil co zawsze, czyli
              Pośmieszalski to się nie dziwię reakcji rosjanki.
          • wojciech.2345 Re: Gdzie ty zyjesz? Od 20 lat oszołomy wypinają 04.09.09, 13:14
            Kreml uprawia agresywną politykę w stosunku do postkomunistycznych państw.
            Wyjątkiem jest Białoruś.

Zmyślasz.
    • czarny-misio Wielki wódz czerwonoskórych Jarokotama 04.09.09, 11:40
      wykopał topór wojenny, buhehehehehehehe
      • johnny-kalesony Re: Wielki wódz czerwonoskórych Jarokotama 04.09.09, 12:48
        Polecam twojej uwadze chyba bardziej odpowiadające twojemu wyrafinowaniu
        intelektualnemu forum:

forum.onet.pl/

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
        • meerkat1 Re: Wielki wódz czerwonoskórych Jarokotama 04.09.09, 13:12
          Johny, chyba jednak nie CZERWONOskorych.

SCHWARZE-NEGGER tez chyba nie.

On z Austrii, urodzony niedaleko miejsca urodzin pewnego
          sfrustowanego pacykarza....
          • meerkat1 Niemcy 04.09.09, 13:15
            Nie po to zostały przez USA wprowadzone do NATO, zeby cokolwiek, czy
            kogokolwiek rewidowac.

Po co, jak myslicie, są te wojska USA w RFN?

Zey Niemcow przed polską inwazją chronic?

Układ Warszawski sie już dawno pier..knął.
    • tadeusz1965 Te kpiny wskazuja, ze sie wk...wili. 04.09.09, 11:41
      I bardzo dobrze, bo Kaczynski po prostu ma racje. Zasada jest
      prosta: gdy sie Ruscy raduja ze stosunkow z Polska, to znaczy, ze
      Polska musi je zmienic ;-)
      • cillian1 Re: Te kpiny wskazuja, ze sie wk...wili. 04.09.09, 11:47
        > Polska musi je zmienic ;-)

no coś w tym jest, to takie Polskie podejście, jak twój sąsiad się cieszy, to
        trzeba mu "umilić" życie ;)
      • przemek1975 Oczywiscie, ze sie wk...wili. 04.09.09, 11:49
        Ale ich wku...enie mozemy spokojnie olac i robic swoje. Sa za
        ciency, zeby nam robic kolo piora. Nawet w malej Gruzji nie sa w
        stanie zmienic wladzy - taka to ta rosyjska potega.

Czeczenia to ich poziom mozliwosci.
        • cillian1 Re: Oczywiscie, ze sie wk...wili. 04.09.09, 11:52
          niestety i nam tylko to pozostaje. Judzenie na sąsiadów, co z Kaczyńskimi
          wychodzi nam najlepiej ;)
          • przemek1975 Re: Oczywiscie, ze sie wk...wili. 04.09.09, 11:55
            Co ty chlopie bredzisz??? Jakie judzenie?
            My mamy realizowac nasze interesy a ze one sa przeciwne do
            rosyjskich to inna sprawa.
            • mark6 W interesie Polski leży wk...ruskich? 04.09.09, 11:57
              Idz się leczyć piepr... "wielkopolaku" wyżej srający niż dupę
              mający.
              • cillian1 Re: W interesie Polski leży wk...ruskich? 04.09.09, 12:03
                Do tematu.

Kiedyś słyszałem taki przypadek, włamali się do mieszkania, mieszkanie było
                jeszcze puste, więc złodziej nas...ł na środek pokoju! Może tak właśnie robi
                Jarek, nie ma nic do powiedzenia (brak konkretów i pomysłów co z gazem/ropą), to
                przynajmniej nas...a na środek.
              • przemek1975 Tłumoku ... 04.09.09, 12:05
                W naszym interesie lezy granie na oslabienie Rosji, poniewaz z
                KGBowska wladza ten kraj jest niebezpieczny.

Zatem nalezy swiatu opowiadac nasza wersje historii z zastrzezeniem,
                ze skoro Putin nie odcina sie od Stalina to nie mozemy mowic o
                jakimkolwiek postepie w tym kraju.

Przypominac krajom UE o dywersyfikacji dostaw surowcow
                energetycznych co skutecznie podkopie jakiekolwiek imperialne zapedy
                Kacapii.

Poza tym mark6, ty jestes takim niewyobrazalnym durniem, ze
                jakakolwiek polemika z takim nieukiem jak ty to strata czasu. Widac,
                ze jestes funkcyjnym.

Takze, ktrotko i na temat: Spieprzaj niedouczony dziadu ...
                • cillian1 Re: Tłumoku ... 04.09.09, 12:12
                  > W naszym interesie lezy granie na oslabienie Rosji, poniewaz z
                  > KGBowska wladza ten kraj jest niebezpieczny.

jest niebezpoiecznym krajem, ale nie zabezpieczasz się przed karkiem, prowokując
                  go. No chyba że jesteś tłumokiem, jak napisałeś w temacie :)

> ze skoro Putin nie odcina sie od Stalina to nie mozemy mowic o

Zastanawia mnie jak on się przyszył do Stalina, zaczął mordować swoich i naszych?

• mark6 "przemkowi " odbiło.Daj se spoko! 04.09.09, 12:22
                    facet wyżej sra niż dupę ma. Szczególnie podoba mi się:
                    .. W naszym interesie lezy granie na oslabienie Rosji..
                    Grać to on może z jarkiem na fujarce .
                • kalfas2 Re: Tłumoku ... 04.09.09, 12:35
                  słuchaj no warchole,
                  jak Rosja zacznie grać na osłabienie Polski to kwestia czasu jest
                  kiedy Niemcy upomną sie o nasze tkzw ziemie odzyskany, ktore
                  nawiasem mowiac,odzyskała dla nas znienawidzona przez ciebie
                  kacapia. Dotarło??
                  POlska sanacyjna tez grała na oslabienie Rosji, i probowala sie
                  dogadac z Niemcami, jak nas Niemcy potraktowali to wiemy:)
                  Teraz Polska podskakuje za plecemi USA, tyle ze USA juz delikatnie
                  daje do zrozumienia gdzie nas ma. Jestesmy dla nich jak taliban,
                  wykorzystac gdzie sie da, a potem do pieca.
                  USA stworzylo talibow bo byla taka potrzeba, teraz ich zabijaja.
                  USA wspierala Saddama bo byla taka potrzeba, teraz okupuja Irak a
                  Saddama powieszono.
                  USA wykorzystalo Polske do wywierania naciskow na Rosje, a teraz
                  dogaduja sie z Rosja a Polske maja w d..., taka byla w tym nasza
                  rola. Dotarło?
                  Więc, kołtunie, pamietaj, ze nie picuje sie silniejszym jak nie ma
                  sie jak bronić, i ogolnie jest sie nielubianym. Dotarło?
                  • przemek1975 Re: Tłumoku ... 04.09.09, 13:00
                    Kalfas, to ze ty jestes (podobnie jak eva15, kacap z moskwy i paru
                    innych) oplacony przez FSB to ja wiem. Slabo was jednak przeszkoli,
                    bo kiedy publikowaliscie bez logowania mozna bylo przez ripe.net
                    sprawdzic, ze pisaliscie z uniwersytetu moskiewskiego, kazachstanu,
                    petersburga.

Wiec jeszcze raz agenciku posluchaj. Pozycja polityczna Polski od
                    1989 systematycznie rosnie (mimo wysilkow agentury FSB i GRU) a
                    pozycja polityczna Rosji systematycznie leci na morde. Obama, owszem
                    jest naiwny ale nie durny, niedlugo przejrzy na oczy zreszta
                    wystarczy popatrzec jakich ma doradcow. Poza tym to tylko gra,
                    chodzi o wpuszczenie Rosji w pulapke.

Nie da sie przed swiatem ukryc, ze Rosja to tylko surowce, morze
                    alkoholu i czekisci u wladzy. Z taka ekipa jest to kraj bez
                    przyszlosci.

A basen Morza Kaspijskiego i tak przejdzie pod kuratele USA razem z
                    300 mld barylek ropy. Myslicie, ze ubijecie z USA interes? Zart ...
                    zostanienie popisowo wydymani, bo po prostu jestescie zbyt slabi
                    ekonomicznie. Tort zostanie podzielony miedzy Chiny a USA. Po to ma
                    byc spokoj w Afganistanie i Pakistanie by do Chin mogly pojsc gazo-
                    i ropociagi. To dla tych, ktorzy nie wiedza po co ta wojna.

• kalfas2 Re: Tłumoku ... 04.09.09, 13:17
                      a no tak, jak nie jest sie agentem CIA (jak ty) to juz jest sie
                      agentem KGB???:))
                      Świat nie jest taki prosty,kato-narodowcu.Wiec dla twojej
                      informacji: nie kazden Polak z definicji jest idiotą i koniecznie
                      szuka wroga w Ruskim.I mylisz sie twierdzac ze kazden kto nie
                      popiera POlskiej antyrosyjskiej paranoi jest szpiegie, pisze z
                      ambasady, lubianki, czy np moskwy.
                      Co do rosnacej roli POlski - wypisujesz brednie.
                      Co do malejacej roli Rosji - wypisujesz brednie.
                      Rosja byla slaba za Jelcyna, teraz stopniowo jest corac mocniejsza,
                      choc do USA to jej daleko.
                      Jednak jesli porownywac z POlską, to Rosyjska technika
                      technologia,przemysl i cokolwiek bys nie truszył, są oni daleko
                      przed nami.
                      Czytasz czasem np. prase z USA? Nie?? Pewnie ze nie!
                      Bo gdybys czytal to moze zauwazyl bys ze o POlsce to tam pojawiaja
                      sie czasem jakies wzmianki raz na miesiac, i niekoniecznie
                      pozytywne, natomiast o Rosji i jej polityce,pisze sie tam codziennie.
                      WIec skoncz swoj narodowo-szlachecki sen. CZas zejsc na ziemie.

• meerkat1 Re: Tłumoku ... 04.09.09, 13:54
                      Obama jest prezydentem USA.

Kazdy kto saszi, ze jakikolwiek prezydent USA ( z jakiekolwiek
                      partii i jakiegokolwiek koloru) bedzie dugofalowo działał w
                      interesie Rosji, ChRl, Iranu, KRL-D, Somalii, Libii itp., powinien
                      wystepowac w kabarcie.

Bo natura obdarzyła go ogromnym poczuciem humoru.
                      • przemek1975 Re: Tłumoku ... 04.09.09, 15:19
                        > Obama jest prezydentem USA.
                        >
                        >
                        > Kazdy kto saszi, ze jakikolwiek prezydent USA ( z jakiekolwiek
                        > partii i jakiegokolwiek koloru) bedzie dugofalowo działał w
                        > interesie Rosji, ChRl, Iranu, KRL-D, Somalii, Libii itp., powinien
                        > wystepowac w kabarcie.
                        >
                        > Bo natura obdarzyła go ogromnym poczuciem humoru.

I to jest jasne jak slonce. Ale ChRL zbyt urosly i trzeba sie tortem
                        podzielic. Oczywiscie kosztem Kacapii. A byc moze trzeba bedzie
                        jeszcze odpalic dzialke Indiom.
                  • topoll Re: Tłumoku ... 04.09.09, 13:04
                    kalfas2 napisał:

> słuchaj no warchole,
                    > jak Rosja zacznie grać na osłabienie Polski to kwestia czasu jest
                    > kiedy Niemcy upomną sie o nasze tkzw ziemie odzyskany, ktore
                    > nawiasem mowiac,odzyskała dla nas znienawidzona przez ciebie
                    > kacapia.

To akurat ustalono w Jałcie
                    Dotarło??
                    > POlska sanacyjna tez grała na oslabienie Rosji, i probowala sie
                    > dogadac z Niemcami, jak nas Niemcy potraktowali to wiemy:)

Poczytajcie towarzyszu książki inne poza radzieckimi i wtedy możemy
                    porozmawiać.
                    Dla informacji, obowiązywała zasada dwóch wrogów, Niemiec i ZSRR, i
                    utrzymywania równego dystansu od OBYDWU wrogów.
            • johnny-kalesony Polska nie musi się podobać innym, lecz sobie! 04.09.09, 12:55
              Otóż to - powinniśmy jako kraj realizować swoje interesy, nie oglądając się na
              to, czy się to podoba jakimś tam Ruskim albo innym Kałmukom i co oni o tym sądzą.

Pozdrawiam
              Keep Rockin'
              • okulele99 Re: Polska nie musi się podobać innym, lecz sobie 04.09.09, 14:46
                ale piekna ideologia. calkiem jak kaczynski wlasnie. nie patrzec na innych robic
                swoje ? i wtedy co, wyladujemy jak wenezuela albo argentyna ? w dzisiejszym
                swiecie powiazan nie ma opcji zeby sie na kogos nie ogladac niestety. kaczynski
                doskonalym przykladem. on sie nie oglada (poza tym ze oglada sie w lustrze i
                stroi miny do efektywnego obrazania sie) i co z tego polska ma ? obrazek jak z
                cyrku. owszem, swoje zdanie miec nalezy, ale sa pewne granice.
                --
                "Czym, aż tak bardzo mógł zaimponować władzy ludowej żołnierz AK Rajmund
                Kaczyński, że władza otoczyła jego samego, jego żonę z AK i dzieci szczególną
                troską? Dostał apartament na Żoliborzu, zostaje zatrudniony na Politechnice
                Warszawskiej. Dzieci akowca biorą udział w filmie. Syn Jarosław Kaczyński nie
                zostaje internowany mimo, że był w kręgu doradców Lecha Wałęsy, a po odmowie
                podpisania lojalki zostaje zwolniony do domu"
    • przemek1975 Znowu agentura Soviet Union na forum 04.09.09, 11:42
      Prawda was chlopaki kiedys wyzwoli, ale nie wiadomo czy zdazycie
      skoro Kacapia wymiera w tempie 750 tys. obywateli na rok.

Alez wam ta Polska oscia w gardle stanela. Nie dosc, ze coraz
      sprawniej przekonuje kraje zachodniej Europy, ze trzeba uniezaleznic
      sie od rosyjskich surowcow to jeszcze ma czelnosc nie wychwalac
      bohaterstwa Czerwonej Armii i samego Stalina.

Rozbroila mnie wczoraj Pani Ludmila w programie Warto rozmawiac,
      ktora slyszac Ziemkiewicza, ze Rosja rzadzi byle KGB byla
      niewyobrazalnie oburzona. Stopien otumanienia rosyjskiego
      spoleczenstwa jest nieprawdopodobny.
      • 1410_tenrok drogi przemusiu Rosji nie wystrzelisz na ksiezyc 04.09.09, 11:59
        nie ma takiej możliwości! Musimy obok nich życ! Obsikiwanie Rosji przez
        żałosława kłamczynskiego pokazuje, że brak byłemu premierowi piątej klepki!
        Jeżeli chcemy coś uzyskać w dialogu z Rosją, musimy uzbroić sie w cierpliwość.
        Należy wzorować się na historycznym liście Biskupów. Inaczej, oni nam będą
        odcinać gaz i zamykać przejścia na Zalewie Wiślanym. Konsekwencja i stanowczość
        - tego ten kartofel nigdy nie miał i nie potrafił, zamiast tego miotał sie, jak
        kotek z puszką przy ogonie. Może wreszcie się zamknie ten zbankrutowany geniusz
        polityczny?
        • przemek1975 Re: drogi przemusiu Rosji nie wystrzelisz na ksie 04.09.09, 12:15
          Dla przypomnienia, niejaki McCain w kampanii powiedzial, ze patrzac
          w oczy Putina widzi 3 litery: KGB. Bardzo ostre slowa nt Putina
          padala niegdys z ust politykow brytyjskich.

Kacapy ostatnio zaczely wojowanie ze wszystkimi: Gruzja, Ukraina,
          Bialorus, Polska. Najlepszy dowod na to, ze kraj slabnie
          ekonomicznie i potrzebuje przedstawic opinii publicznej dowody na
          istnienie wroga zewnetrznego i scalic wokol tego obywateli.

Jak ktos sie interesuje tematem to wie, ze od momentu ZSRR Rosja
          jest w ciaglej defensywie. Traci wplywy i pograza sie. Im bardziej
          szczekaja tym sa w gorszej sytuacji.
          • 1410_tenrok żarty na bok 04.09.09, 13:10
            i co dalej?
            • przemek1975 Re: żarty na bok 04.09.09, 13:43
              Zabraklo argumentow??? To nie moja wina.
              Proponuje podliczyc potencjal gospodarczy i ludnosciowy Polski,
              bylych demoludow, ktore teraz sa w UE, Ukrainy, Bialorusi, panstw
              nadbaltyckich.

Nie da sie z tego zorganizowac przeciwwagi dla Kacapii??? Jak
              najbardziej sie da.

Jedyne co mnie martwi to koniec krysyzu i wzrost cen gazu oraz ropy.
              Mam nadzieje, ze to potrwa jeszcze ze dwa lata, bo jak ludziom
              braknie by wlozyc do garnka to nawet i Putina przestana kochac.
              • 1410_tenrok kochany przemusiu, argumentacja 04.09.09, 17:29
                jest cyrkowo-idiotyczna.
                Na szczescie u władzy znajduj sie aktualnie ludzie myślący pragmatycznie, a nie
                kumple twojego pokroju.

Marzenia, jak ptaki, szybują po niebie. A jak pada to nie szybują.
          • xxxx50 Re: drogi przemusiu Rosji nie wystrzelisz na ksie 04.09.09, 14:32
            McCain powiedzial w czasie swej kampanii wyborczej ze gospodarka USA sie silna i
            dynamiczna i w ogole ma sie dobrze. Byl to sierpien - wrzesien 2008. W dodatku
            wybral Sare Palin na wiceprezydenta. Taki madry jest McCain.

Kazdy duzy kraj walczy o strefy wplywow. Zaden z krajow takich jak USA, UK,
            Francja i inne nie chce udostepniac dokumentow, bo kazdy ma cos do ukrycia. W
            USA Polska sie nie liczy. Ostatnie co widzialem w amerykanskich mediach to kawal
            o koniecznosci unowoczesnienia polskich sil zbrojnych - wymianie siatek na
            komary (moskitier) w polskich lodziach podwodnych.

Kaczynscy nie wiedza co to dyplomacja. Zamiast robic wszystko, by bys w dobrych
            stosunkach ze sasiadami, Jaroslaw Glupi pajacuje jak spiker lokalnej stacji
            radiowej. Nasze polskie problemy z historia to nasza sprawa. Jak przyjdzie czas,
            prawda wyjdzie na jaw. Na razie nie jest na to gotowe zadne z panstw zwycieskiej
            koalicji. Kaczynscy i putin - groteskowa burza w szklance wody. Z tym, ze Polska
            na tym straci. Brawo panie Tusk, jest pan jednym z niewielu POLITYKOW w tym kraju.
    • tia666 sowieckich dziennikarzy trzymaja 04.09.09, 11:47
      na muszce mauserow dlatego taka "nadprodukcja" prawdy, hehehe
    • dala.tata kpia a my nie atakujemy?! 04.09.09, 11:47
      wstyd, wstyd, wstyd. kpiny z Lwa Zoliborza to kpiny z Narodu Polskiego!
      dlaczego polska armia jeszcze nie zaatakowala Lwowa? a przynajmnej Krolewca!
      • cillian1 Re: kpia a my nie atakujemy?! 04.09.09, 11:50
        Bo najbystrzejszy generał ostatnio odszedł?
        • dala.tata Re: kpia a my nie atakujemy?! 04.09.09, 11:51
          a to Lew Gruzinski nie moze poprowadzic? hej szable w dlon!
    • 12.12a1 A ja bym oczekiwal od GW tego,... 04.09.09, 11:54
      ....zeby nadal publikowala rewelacje rosyjskich óczonyh na temat polskich
      "zbrodni" z okresu II w.s,a nie pisania jakichs pierdul na temat bankrutów
      politycznych.Lubie te "rewlacje" czytac,naprawde mam wtedy lepszy humor a poza
      tym zaczalem kolekcjonowac nazwiska ichnich óczonyh i jentyligecncyji.Mam juz
      miedzy innymi takie nazwiska jak;prof Narocznicka,prof Trietjakow,gen Suckow
      no i óczony S.Drozzin.
      • kalfas2 Re: A ja bym oczekiwal od GW tego,... 04.09.09, 12:05
        skoro kolekcjonujesz propagande polityczną i alternatywne wersje
        hiostorii, to prawdziwym skarbem powinna byc dla Waszej
        Jaśnieoświeconości dzialalnosc rodzimego IPN.
    • cyd3 Cytat : 04.09.09, 11:56
      "Wriemia Nowostiej" zauważa, że "również prezydent Lech Kaczyński
      nie ukrywa rozdrażnienia z powodu prób obwinienia Polski o
      współudział w rozpętaniu II wojny światowej".
      Niejaki Putin rozpoczął od lizania dupy niejakiego Hitlera i
      faszystów ,
      z przemówienia niejakiego Putina w Gdańsku 1 września 2009 r.
      "... były to intrygi , spiski, II wojna nie rozpoczęła się z dnia
      na dzień ( czytaj 1 września 1939) , jej korzenie miały miejsce w
      niedoskonałościach traktatu wresalskiego. Było to ( II wojna
      światowa) związane z pognębieniem Niemiec!!!!!!!!!!!"
      Przypomnijmy,że dzień wcześniej niejaki Ławrow publicznie obciążył
      traktat wersalski odpowiedzialnością za II wojnę światową!!!!

A Monisia się zsikała z radości ,że jej idol tak przemawiał.
    • boykotka Bolek i Lolek 04.09.09, 11:56
      Tak nazywaja za granicą w byłych republikach ZSRR braci Kaczyńskich
      i kpią z nich nie od dziś ....
    • qc Duzo ludzi traci czas 04.09.09, 11:57
      zauwazajac istnienie tej niskiej formy zycia jaka sa bracia K. i ich
      srodowisko.
    • sharn.1 Dlaczego media Rydzyka nie krytykują Putina ????? 04.09.09, 12:00
      Nigdy nie przeczytałem w "N.Dzienniku" ani nie usłyszałem w RM,czy TRWAM,
      krytyki na temat Rosji i Putina, dlaczego?
      Czy powodem jest to,że Rydzyk zawarł pakt,w 1997, z Putinem na umieszczenie
      nadajników RM na terenie Rosji!?? Czym RydzyK płaci Putinowi???
      • manasonta Dlaczego media Rydzyka nie krytykują Putina ???? 04.09.09, 12:03
        sharn.1 napisał:

> Nigdy nie przeczytałem w "N.Dzienniku" ani nie usłyszałem w RM,czy TRWAM,
        > krytyki na temat Rosji i Putina, dlaczego?
        > Czy powodem jest to,że Rydzyk zawarł pakt,w 1997, z Putinem na umieszczenie
        > nadajników RM na terenie Rosji!?? Czym RydzyK płaci Putinowi???

Rydzyk nie przerwał swojej pracy dla SB i NKWD....
        • 12.12a1 Re: Dlaczego media Rydzyka nie krytykują Putina 04.09.09, 18:29
          manasonta napisała:

> sharn.1 napisał:
          >
          > > Nigdy nie przeczytałem w "N.Dzienniku" ani nie usłyszałem w RM,czy TRWAM,
          > > krytyki na temat Rosji i Putina, dlaczego?
          > > Czy powodem jest to,że Rydzyk zawarł pakt,w 1997, z Putinem na umieszczen
          > ie
          > > nadajników RM na terenie Rosji!?? Czym RydzyK płaci Putinowi???
          >
          > Rydzyk nie przerwał swojej pracy dla SB i NKWD....
          -----------------------------------------------------------------
      • ves3 Re: Dlaczego media Rydzyka nie krytykują Putina 04.09.09, 19:10
        bo podobno RM ma nadajniki na terenie Rosji.
    • tppiotr "Wriemia Nowostiej" kpi z prezesa PiS 04.09.09, 12:00
      Dobrze, że mu zwieracze nie puściły...
    • marek.lipski Medialny Show dla EU i USA.Po co?Gospodarka!! 04.09.09, 12:04
      Wywiady USA i EU wiedza ze polscy politycy i media w Polsce i Rosji,
      graja prawdziwy medialny Show.Faktem jest ze CCCP wyzwolilo
      Polske od faszyzmu.Dzsiaj w roku 2009,faktem jest ze tylko Gospodarka
      sie liczy i dobro poszczegolnych panstw Europy i Rosji.
      O tym wiedza politycy i specjalisci z USA.Dlatego rakiety w Turcji,
      gdyz tam jest rurociag.A w Polsce nie gdyz tutaj jest rurociag
      z Rosji.Bomby atomowe PRL juz miala ale mili demokraci "zmusili"
      Rosjan do zabrania.Czy Polska ma inne mozliwosci?Czy Berlin tez?
      Oczywiscie.Ale Rosja jest blisko i sprzedaje surowce
      jak rope,gaz itd.
      Zachowajmy spokoj.Stworzmy wiecej alternatyw dla inwestorow,
      z Rosji i USA(!) a na tym skorzysta spoleczenstwo w Polsce.
      Rowniez Europa.Klotnie,historia,zarzuty?Po co?
      Skonczyc.W muzyce i w branzy IT,w internecie nie ma
      podzialow politycznych,ktore sa smieszne.
      W muzyce i w IT wszyscy wspolpracuja juz od dawna globalnie.
      W internecie panstwa sa tylko wirtualne,nie ma granic
      a wspolpraca gospodarcza swietnie sie rozwija.
      To powinno byc przykladem dla nowego porzadku swiata.
      Mam nadzieje ze dozyje jednego rzadu na naszej planecie-Ziemia.
      Lem juz to przewidzial.Inni rowniez wlacznie z Watykanem.
      Pozdrawiam.
    • wojciech.2345 Re: "Wriemia Nowostiej" kpi z prezesa PiS 04.09.09, 12:06
      Kaczyński powiedział wprost, dobitnie i spokojnie to co światu o wrześniu 1939
      należało powiedzieć. Było to bardzo ładnie zrobione.

Brawo.
      • cillian1 Re: "Wriemia Nowostiej" kpi z prezesa PiS 04.09.09, 12:15
        > należało powiedzieć. Było to bardzo ładnie zrobione.

Jest jeden problem, Leszek jest brany na świecie za taką Steinbach, co już
        skutkuje jego olewaniem. I jego słowa są mało słyszalne. Żeby świat słuchał,
        musi szanować mówcę :( A to dalekie od faktu! - szacunek dla Lecha
        • wojciech.2345 Re: "Wriemia Nowostiej" kpi z prezesa PiS 04.09.09, 12:23
          Nie interesuje mnie to jak w świecie Leszek jest "brany". Ważne jest dla mnie
          to, że jeśli wetuje jakąś ustawę, to są ku temu konkretne powody np. cierpi na
          tym interes społeczny.

Można mu wierzyć.

W przypadku Tuska ja do tej pory nie wiem jakie on ma poglądy.
          • cillian1 Re: "Wriemia Nowostiej" kpi z prezesa PiS 04.09.09, 12:36
            chwila, bo zapętliłeś wojciech.2345:

cierpi na tym interes społeczny - bo wetuje, czy wetując sprawia cierpienie
            społeczeństwa?!
            • wojciech.2345 Re: "Wriemia Nowostiej" kpi z prezesa PiS 04.09.09, 12:45
              Bierz pierwsze narzucające się znaczenie. Wg niego nie jest w interesie
              społecznym by dana ustawa weszła w życie, np. cierpią na tym sieroty i wdowy.
              O takie rozumienie chodzi.

Ponadto zwróć uwagę, że Kwaśniewski zawetował ponad 20 ustaw. I co? Nic.

Nie mówiąc o tym, że Kwaśniewski obsadzał stanowiska ambasadorów. MSZ nie miał
              nic do powiedzenia w tych sprawach.
              Dobrze jest o faktach pamiętać.
              • cillian1 Re: "Wriemia Nowostiej" kpi z prezesa PiS 04.09.09, 13:12
                > społecznym by dana ustawa weszła w życie, np. cierpią na tym sieroty

dalej nie rozumiem, czy dobrze robi wetując, czy nie dobrze :( To wina piątku ;)
                wybacz....

> Nie mówiąc o tym, że Kwaśniewski obsadzał stanowiska ambasadorów. MSZ

może tak się dogadali. Gdyby się nie dogadali, to już wcześniej zaczęto by prace
                nad zmianami w konstytucja, albo w tą albo w tamtą (więcej prezydent, mniej rząd
                - i odwrotnie)
                • wojciech.2345 Re: "Wriemia Nowostiej" kpi z prezesa PiS 04.09.09, 13:20
                  Wg mnie robi dobrze wetując. By było jasne.

> > Nie mówiąc o tym, że Kwaśniewski obsadzał stanowiska ambasadorów. MSZ
                  >
                  > może tak się dogadali.

Co to znaczy dogadali się?

PS. A słyszałeś o tym, że prezydenta Kwaśniewskiego Putin trzymał w przedpokoju
                  godzinę nim go przyjął. Co za zniewaga.
                  • cillian1 Re: "Wriemia Nowostiej" kpi z prezesa PiS 04.09.09, 13:29
                    > Wg mnie robi dobrze wetując. By było jasne.

raz dobrze, raz nie ;) Tak to już jest! Szkoda że nie dogada się z PO o
                    zmniejszeniu sejmu i senatu! Jak sądzisz, podpisze?

> Co to znaczy dogadali się?
                    no jak to co? To, że MSZ się dogadało z Kwachem, żeby nie robić syfu w mediach.
                    Ale jak chce się kłócić leszek-mieszek, to o powód łatwo ;)

> godzinę nim go przyjął. Co za zniewaga.

zniewagą by było, gdyby kwach wszedł na chama, co by pewnie uczynił Leszek. Toi
                    chcesz powiedzieć? Że leszek by wszedł?
                    • wojciech.2345 Re: "Wriemia Nowostiej" kpi z prezesa PiS 04.09.09, 13:43
                      cillian1 napisał:

> > Wg mnie robi dobrze wetując. By było jasne.
                      >
                      > raz dobrze, raz nie ;) Tak to już jest! Szkoda że nie dogada się z PO o
                      > zmniejszeniu sejmu i senatu! Jak sądzisz, podpisze?
                      ===========================
                      Nie wiem. Chyba nie będzie robił problemu. Ja się tym nie interesowałem.
                      ===========================
                      > > Co to znaczy dogadali się?
                      > no jak to co? To, że MSZ się dogadało z Kwachem, żeby nie robić syfu w mediach.
                      > Ale jak chce się kłócić leszek-mieszek, to o powód łatwo ;)
                      ============================
                      Konstytucję pisał Kwaśniewski pod Wałęsę i napisał ją niejasno limitując władzę
                      przyszłego prezydenta. Potem pluł sobie w brodę, że sam sobie ograniczył
                      kompetencje. (Wałęsa jako prezydent np. wybierał chyba trzech kluczowych
                      ministrów. ) Rozdział kompetencji prezydent - rząd jest celowo niejasny. Może to
                      (wyznaczanie ambasadorów) robić rząd, a może prezydent. To tyle faktów.
                      ==============================
                      > > godzinę nim go przyjął. Co za zniewaga.
                      >
                      > zniewagą by było, gdyby kwach wszedł na chama, co by pewnie uczynił Leszek. Toi
                      > chcesz powiedzieć? Że leszek by wszedł?
                      ===============================
                      W prezydenckiej kampanii wyborczej sprawa została wyciągnięta. Kaczyński
                      powiedział, że wyszedłby. Tak postępuje KAŻDA szanująca się głowa państwa.

To jest dyplomatyczne abecadło.
                      • cillian1 Re: "Wriemia Nowostiej" kpi z prezesa PiS 04.09.09, 13:52
                        > To jest dyplomatyczne abecadło.

które rzadko prezydent LK przestrzega ;)

EOT
              • korcia2000 Re: "Wriemia Nowostiej" kpi z prezesa PiS 04.09.09, 18:13
                Kaczyński nie wetuje ustaw ze względu na interes społeczny (co PiS tu
                zrobił, gdy był przy władzy?) tylko po pierwsze - aby paraliżować pracę
                rządu, a po drugie - by zaakcentować swe znaczenie.
    • edwardrydz Brawo prezydent Kaczynski! Mial szczescie ze Putin 04.09.09, 12:10
      nie ukradl mu zegarka, z Rosjanami trzeba uwazac, zlodziejstwo to
      ich druga natura :-D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka