eva15 05.09.09, 13:08 A ten piękny dom na zdjąciu to ucieleśnienie "american dream". Co się dziwić, że ludzie w takich warunkach dostają świra i stają się bandziorami. Dobrobyt przewraca w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polski_katolik1 Re: "Cała moja rodzina nie żyje!". 22-latek usłys 05.09.09, 13:29 Spodziewałaś się pięknej daczy na campingu?? Der deutsche Traum: www.gulripsh.com/%D0%94%D0%B0%D1%87%D0%B0%20%D0%95.%D0%90.%20%D0%95%D0%B2%D1%82%D1%83%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE%202003.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier2 Jak obejrzeć miejsce zbrodni na Google maps 05.09.09, 16:49 Na Google Maps można napisać adres New Hope Plantation Dr, Brunswick, Georgia aby zobaczyć mapę miejsca gdzie popełniono tę zbrodnię. Następnie trzeba kliknąć na Street View i strzałkę wzdłuż ulicy New Hope Plantation Dr aby obejrzeć zlokalizowane na tym osiedlu mobile homes czyli domy prefabrykowane. W jednym z nich popełniono tę zbrodnię. Oczywiście nie jest to kamping tylko mobile home park zwany również trailer park. Trailer to przyczepa, na której przewozi się domy prefabrykowane z fabryki na takie osiedle. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: "Cała moja rodzina nie żyje!". 22-latek usłys 05.09.09, 13:39 Fajnie, że możemy poznać oblicza amerykańskich bandziorów, całe szczęście mordy naszych są chronione Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: "Cała moja rodzina nie żyje!". 22-latek usłys 05.09.09, 13:47 Za to ja - jako Polak - mam nadzieję, że tyś jest Ewo ucieleśnieniem "russian intelligence" ... :o) Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
cezar85 Gdyby kazdy mial bron,bazooke,pare granatow 05.09.09, 14:17 dres Adiego,noz z kompasem taki jak mial Rambo moze ktos by przezyl Odpowiedz Link Zgłoś
dudecs Tłumacze zlitujcie się 05.09.09, 14:25 "Mobile home" to nie jest domek kempingowy, a "mobile park" to nie jest pole domków kempingowych. To są tanie domy dla biednych ludzi, które można łatwo przewieźć na specjalnej naczepie TIR'a. To nie są miejsca wakacyjnego wypoczynku, tylko kolonie biednych ludzi z marginesu (choć często mieszkają tam normalni tylko biedni ludzie). Przestańcie tak bzdurnie tłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
lol76 Dokladnie! 05.09.09, 15:17 Kemping... hahahahaha... Trailer park - kolonia dla patologii. Skupiska leni, bandziorow, nieudacznikow, zlodzieji i innych swirow. Trailer trash - patologiczna osoba z takiej kolonii. Najgorsze dno. Pole kempingowe.... Boze. Rozumiem czasami bledy w tlumaczeniu ale w tym przypadku facet, ktory to tlumaczyl kompletnei wypaczyl tlo tej calej smutnej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
pensioner63 Patologiczne stereotypy 05.09.09, 16:12 lol76 napisał: > Trailer park - kolonia dla patologii. Patologia psychiczna zdarza się wśród biednych, bogatych i klasy średniej. Przykładem jest powyższa opinia uogólniająca, że jeśli ktoś jest biedny i mieszka w mobile to leń i bandzior. Znałem sekraterkę parafii katolickiej, która miała córeczkę i jedyne na co ją było stać to był mobile home. Jej sąsiedzi byli również normalnymi ludźmi tyle, że nie stać ich było na znacznie droższy wolnostojący dom. Na forum GW można przeczytać, że wielu Polaków jest patologicznymi antysemitami, rasistami, homofobami itp. Nie wynika z tego, że każdy Polak to rasista i ksenofob. Kolejna sprawa, że dziennikarze GW mogliby czytać komentarze i dowiedzieć się, że mobile home to nie domek kempingowy. Odpowiedz Link Zgłoś
lol76 pensioner 05.09.09, 19:52 Zgadza sie. Znales jakas tam osobe i tym przykladem probujesz obalic stereotyp tralier trash. Dopowiedz sobie jednak ze 99% tych ludzi to patologia. A jezeli tam jest tak pieknie, to zamieszkaj w ich sasiedztwie... Odpowiedz Link Zgłoś
lol76 [...] 05.09.09, 15:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ch3heg Re: "Cała moja rodzina nie żyje!". 22-latek usłys 05.09.09, 15:36 "siedem osób już nie żyło. Byli śmiertelnie pobici." Pobił na śmierć siedem osób?? Jak on to zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
esteczka Re: "Cała moja rodzina nie żyje!". 22-latek usłys 05.09.09, 15:50 Szybko. Ustawił pewnie w kolejkę i metodycznie zatłukiwał. Odpowiedz Link Zgłoś
axe99 "Cała moja rodzina nie żyje!". 22-latek usłysza... 05.09.09, 16:17 Slyszalem ze gdzies dzwonia, tylko nie wiem gdzie. Panie redaktorze, mobil home nie jest KEMPINGIEM, tylko normalnym mieszkalnym domem, tyle ze mozna go jak mowi nazwa przewozic. Jak na tak renomowana gazete troche wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats "Cała moja rodzina nie żyje!". 22-latek usłysza... 05.09.09, 23:37 Ha ha ha, glupie Polaki nie wiedza co to trailer park - mysla, ze to kemping. Ha ha ha glupie Polaki. Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana Re: "Cała moja rodzina nie żyje!". 22-latek usłys 06.09.09, 12:10 Dokładnie, słowo "kemping" powinno być raczej zastąpione przez "slumsy". sselrats napisał: > Ha ha ha, glupie Polaki nie wiedza co to trailer park - mysla, ze to > kemping. Ha ha ha glupie Polaki. Odpowiedz Link Zgłoś