betids
26.08.08, 20:31
Mam problem z synkiem niecale 3 miesiace
Do 2,5 miesiecy byl karmiony mieszanie moje mleko i Bebiko, na poczatku przewaga mojego mleka a w tej chwili juz samo bebiko.
Swoje musialam odciagac bo bezposrednio nie chcial pic.
Do tego zageszczam nutritonem bo mocno ulewal nawet po godzinie chlustal mlekiem a ten srodek mu pomogl.
Od dwuch tygodni jest problem z kupka, mniej wiecej wtedy gdy mojego mleka bylo coraz mniej (ok 150 ml). wczesniej robil codziennie jedna i bez problemu a teraz trzeba mu pomóc bo kilka dni nie robi), nie moze sam zrobic prezy sie, zlosci, widac ze próbuje ale nic z tego nie wychodzi, dwa razy musialam zastosowac termometr i z trudem zrobil, konsystencja początkowej byla lekko gęstrza ale dalsza cześć już żadsza i bardzo duzo jej robi (za te dni to sie uzbiera). kolor żółty jednolity.
Z dopajaniem jest problem, próbowalam herbatki koperkowe, plantex i samą wodę ale nie chce pić, pluje złości się, krzywi się. Próbowalam podawać nawet łyżeczką, zagęszczalam i nic.
Przez niecaly tydzien daje mu raz dziennie lactidofil (na poczatku pomogl a teraz nie)
Dobowo mleka zjadal od 800 do 900 ml. a ostatnio przez dwie domy wypil ok 1020ml.
Maly wazy ok 6,5 kg (waga urodzeniowa 3420 a spadkowa 3200) Sporo takze urosl i nie wyglada na wielkiego grubaska.
Ostatnio zada mleka co 2 godziny i nie da sie go osukac, ani przetrzymac bo placze tak ze az sie krztusi.
Co do dopajania: czy mozna do mieszanki dodać wiecej wody, żeby jakoś zastąpić dopajanie? lub np. na
120 ml wody dać 3 miarki a nie 4? od czasu do czasu?
Z gory dziekuje za odpowiedz