12.09.11, 16:21
Proszę o pomoc, dziś gastroenterolog przepisał synkowi 16 miesięcy, FORLAX 1-2 x 1/2 saszetki rozpuścić w 300 ml wody. Dopiero doczytałam w domu. A synek max w ciągu całego dnia wypija 200 - 240 ml napojów, o czym powiedziałam lekarzowi. Jak mam tego dokonac? W opisie leku jest napisane , aby tą ilośc saszetki rozcieńczyć w 50 ml . Jestem zagubiona . I jeszcze pytanie jak długo podawac ten lek ? Doraźnie czy stale ?
Obserwuj wątek
    • czarna_12 Re: forlax 12.09.11, 21:09
      forlax stosuje się ciągle do ustąpienia objawów zaparć?Można podać rano naczczo pół saszetki na pól szklanki niestety trzeba minimum taką ilość płynu wypić bo inaczej więcej szkody niz pomocy on tworzy taki kisiel w jelitach.Próbowałaś w ogóle coś innego na początek,co się w ogóle małemu dzieje?
      • alutek_0 Re: forlax 12.09.11, 21:42
        Dzieki za odpowiedź. Może być problem bo mój mały naraz nie wypije wieszej ilości, pije zawsze po kilka łyków przez cały dzień... Walczymy z zaparciami, zatwardzeniem od paru miesięcy. Przedtem był debridat , czopki , lactulosa ...
    • bastka79 Re: forlax 12.09.11, 21:48
      nam forlax pomógł w ciągu dwóch dni a córka tak samo piła BARDZO mało ( jej urok ) . my stosowaliśmy przez prawie rok ( robiłam czasami przerwy ) . teraz też czasami do niego wracam .
      • ilka102 Re: forlax 01.09.25, 16:05
        Witam w jakim wieku była córka ? I czy brała forlax 10g?
    • czarna_12 Re: forlax 12.09.11, 21:56
      Jeżeli choroby wykluczone to zaparcia są bo jest za mała podaż płynów,robić zupy bardziej rzadkie, do picia soki 100% jak się uda to naczczo wode z miodem,i zmiana diety zero ryżu marchwi bananów,jak pije mleko to je rozcieńczać najwyżej za 1,5 godź zje znowu, bo co po lekach, jak wiadomo co jest powodem.
      • alutek_0 Re: forlax 13.09.11, 09:15
        No właśnie zauważyłam, że jak zje ryż to sie zapycha. Przestałam dawać słoiczki, tam jest głównie marchew , teraz gotuje mu takie obiady jak nam ( oczywiście nie smażone i nie pikantne). Zup nie jada bo nie chce , je tylko to co do rączki, mleka nie pije bo nie chce- dostaje w kaszce kukurydzianej(nie słodzonej)) z owocami, w nocy pierś .Jeśli chodzi o choroby , to gastroeneterolog zlecił nam badania.
        • msz.83 Re: forlax 01.10.14, 15:22
          U nas problem podobny, jakie badania macie zlecone?
          • eska81 Re: forlax 01.10.14, 17:15
            moja miala Mamometrie odbytu, usg brzucha
    • ilka102 Re: forlax 02.09.25, 09:47
      Czy dziecko miało przypisany forlax 10g ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka