Gość: stojeczek IP: *.dwtele.pl 25.06.06, 16:02 jak dostac sie z lotniska Stansted w Londynie do Liverpoolu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: deo Re: Londyn- Liverpool , jak dojechac? IP: *.wss.zgierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 13:08 zawsze National EXpressem ... nie wiem czy akurat bz tego lotniska odchodzi a jak nie to lokalnie do Victorii a potem do Victoria Coach Station i autobusów w bród ... no prawie ... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stojeczek Re: Londyn- Liverpool , jak dojechac? IP: *.dwtele.pl 27.06.06, 14:50 no wlasnie...ale trzeba sie cofnac do Londynu a to lotnisko jest na polnocy wiec teoretycznie blizej liverpoolu ;) dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Londyn- Liverpool , jak dojechac? 27.06.06, 20:18 Gorące i pilne pytanie: jakie jest połaczenie > z lotniska Stansted do Cambridge. Zobacz: www.nationalexpress.com/ Autobus jest wprost z lotniska. Marcin Kryska www.mojeprzeloty.pl/ Znalazłem ci tu linka .... tylko oczywiście wpisz w rozkład jazdy po anielski hahahahah nie cambidge tylko Liverpool wyskoczyło mi pełno połaczeń ale przez London central i jedzie sie dośc długo z 7 godzin ... ale problemu nie ma .... masz sprawe rozwiazana .... w Liverpoolu zobacz koniecznie muzeum morskie muzeum Beatlesów - wejdź do srodka ... obie katedry katolocka i anglikańską oraz dzielnice chińska .... pozdrowienia deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sumire Re: Londyn- Liverpool , jak dojechac? IP: 213.17.128.* 28.06.06, 13:05 jeśli się ma troszkę więcej kasy, to można podjechać do Londynu, na dworzec Euston, i stamtąd pojechać pociągiem (Virgin) - wtedy z siedmiu godzin robią się dwie z małym kawałkiem, szybko i wygodnie. ceny biletów są bardzo różne, mnie się jesienią udało kupić za 15 funtów. a Liverpool to bardzo fajne miasto, tylko potwornie wietrzne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stojeczek Re: Londyn- Liverpool , jak dojechac? IP: *.dwtele.pl 28.06.06, 16:14 :) mieszkalam w Liverpoolu 2 miesiace tyle ze dojechalam tam autokarem a tym razem samolot laduje w London na stansted stad moje zapytanie.mialam nadzieje ze nie bede musiala wracac sie do centrum Londynu tylko jakos juz odbije z lotniska ;) miejsca ktore polecasz mam juz obcykane choc poki co muzeum Beatlesow jest zamkniete...i nie bylo zadnej notki i ponownym otwarciu...dzieki wielkie za odpisanie na moj watek...gdyby potrzebna byla jakas moja wskazowka chetnie sluze pomoca Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Londyn- Liverpool , jak dojechac? 28.06.06, 19:18 E nooooooooo Chylę kapelusza - myślałem , że jedziesz po raz pierwszy .... ja niestety w GB byłem 10 lat temu a w Liverpoolu 3 x po dniu biegania po zabytkach miasta ... mieszkałem u cioci niedaleko Chester w Buckley przez prawie miesiąc i stąd robiłem wycieczki w rózne miejsca w tym do Liverpoolu .... lecz jak widac generalnie komunikacja sie niezmieniła ... National Expressem to ja wtedy podróżowałem a i teraz tak samo działa ... tyle , że wtedy nie było tych tzw tanich linii lotniczych .... wcześniej jeszcze leciałem na Heathrow Lotem pozdrawiam .... już nie będe " ojca uczył dzieci robić " ale ta koncepcja summire z pociągiem może byc interesująca pzdr deo ... musze sie znowu wybrac do tej GB póki ciocia jeszcze jest w tym Buckley .. to co prawda Walia ale nie ma to większego znaczenia .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stojeczek Re: Londyn- Liverpool , jak dojechac? IP: *.dwtele.pl 03.07.06, 13:07 wybierz sie koniecznie...tymbardziej jesli masz do kogo :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Endo Re: Londyn- Liverpool , jak dojechac? IP: 5.5R6D* / 213.40.131.* 30.06.06, 00:04 Niemalze wszystkie drogi prowadza do Londynu, trudno go ominac..Jezeli dysponujesz czasem i zalezy ci na zaoszczedzeniu paru funtow polecam konkurencje National Express... Z lotniska dostajesz sie autobusem Terravision do centrum Londynu(bilet najlepiej kupic w autobusie,w samolocie przeplacasz,koszt ok£8,autobusy odjezdzaj co pol godziny), na Victorie Coach Station,a stamtad przesiadasz sie do autobusu "Megabus". Firma nie ma biura,bilety zakupuje sie tylko przez internet www.megabus.com Czasowo wyjdzie podobnie jak z NE, ale koszt bedzie nieco nizszy...Nie wiem w jakim terminie sie wybierasz,ale z niewielkim wyprzedzeniem mozna znalesc bilety za £6... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś