Dodaj do ulubionych

Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości

• ontas1977 Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 09.06.13, 13:46
      Witam
      ja polecam Metrochouse a dolkadnie pana Daniela tel. 883377561
      • elaslom Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 11.07.13, 16:50
        Akurat zakonczylismy zakup mieszkania na Krakowskiej Starowce.Mieszkamy na stale w US i niestety ze slaba znajomoscia Polskiego.Obawialismy sie calego procesu,ktory jest wciaz bardzo skomplikowany.Jedyny pozytyw to ,ze pan MATEUSZ KOSZ z agencji Spektrum,absolutnie stanal na wysokosci zadania.Nawet po zakupie mieszkania pomogl z przepisaniem gazu i pradu.Nastepne komplikacje!!!
        Mysle,ze jest bardzo wazne z kim sie wspolpracuje,ale widze,ze mlodzi ludzie w Polsce sa profesjonalni i sie staraja,niestety stare przyzwyczajenia z poprzednich generacjii bardzo to utrudniaja.Moja rada:nie wspolpracowac z byle kim.Troche wysilku,aby znalezc odpowiednia osobe i wiedziec,czego sie chce.Zanim kupilismy obecne mieszkanie,to zrezygnowalimy z innych ze wzgledu na totalny brak kompetytywnosci i lenistwo posrednikow.Elizabeth
        • opinion123 Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 24.08.13, 08:57
          a ja mam pozytywne doświadczenia z Sadurskimi :) mój domek co prawda jeszcze się nie sprzedał, ale widnieje przejrzyście :)
          krakow.sadurscy.pl/mieszkania/sprzeda%C5%BC/Zielonki/s/kraj/polska/
    • edytaanna Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 28.08.13, 20:22
      Kupowalam mieszkani, korzystajac z pomocy biura Domanus. Polecam. Nizsza prowizja niz w wiekszosci biur, bardzo dobry kontakt z posrednikiem, ktora mozna bylo prosic o rozne dodatkowe dokumenty, pytac. Pani bardzo profesjonalna, dbajaca o kupujacego (sprzedajacego rowniez). Nie narzucala notariusza choc i tak zdecydowalismy sie na polecanego przez biuro. Moim zdaniem bardzo dobrze sporzadzony akt uwzgledniajacy i nasze interesy i sprzedajacego. Poza tym Pani bardzo mila. Czulam, ze jestem w dobrych, odpowiedzialnych rekach.
    • ekomodula Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 30.10.13, 18:43
      Uwaga na biuro ECHO DOM
      mają w ofercie lipne oferty od nieuczciwych deweloperów
      • jack-para Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 11.02.15, 12:44
        Ja mam odwrotne uczucia, kupowałem nieruchomość przez EchoDom Nieruchomości z Krakowa i nigdy nie sądziłem że będę zadowolony z zakupu mieszkania przez pośrednika, odwalił Pan Jarek kawał dobrej roboty, posprawdzał wszystko, załatwił mi super cenę u notariusza i był przede wszystkim kulturalny i obeznany, nie ciągnął mnie po wszystkich swoich ofertach tylko dopasował do moich potrzeb kilka ofert i szybciutko poszło, opinia wyżej pewni jakiejś księżniczki która chciała się umówić z przystojnym pośrednikiem i nie pykło :) albo była za stara albo za brzydka :)
    • sg.80 Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 22.01.14, 11:55
      Polecam Tecnocase w Krakowie, oddział VII studio Ruczaj. Własnie zakończyłem procedurę zakupu mieszkania. Wszystko odbyło się szybko sprawnie i profesjonalne. Panowie z biura posiadali wszystkie dokumenty dot. mieszkania: plany, rysunki techniczne, księgi wieczyste, informację ze spółdzielni dot czynszów. Wszystko przygotowane z własnej inicjatywy. Możliwość negocjacji warunków zgodnie z moimi potrzebami. Pomoc przy akcie notarialnym, protokołach zdawczych dot. mieszkania, sprawach bankowych. W porównaniu z biurem superopcja czy platinum house, w tecnocasie byłem klientem, u konkurencji niechcianym petentem.

W razie pytań szczegóły na priv.
      • madzinek2006 Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 22.02.14, 21:31
        Ja zdecydowane polecam INTERDOM na ul Pilotów. Małe biuro z 17 letnim doświadczeniem, żadna korporacja
        • trax.pd Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 31.03.14, 21:55
          Korzystał ktoś z posrednictwa biura Północ ? To jest akurat najbliższe w rejonie Balickiej, jezeli ktoś ma jakieś doświadczenia to proszę o informację.
          • amelia_263 Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 20.08.20, 13:44
            Ja polecam biuro nieruchomości ABC-DOM, mają bardzo dobre oferty!
    • trax.pd Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 31.03.14, 21:56
      Korzystał ktoś z posrednictwa biura Północ ? To jest akurat najbliższe w rejonie Balickiej, jezeli ktoś ma jakieś doświadczenia to proszę o informację.
      • mieszko9199 Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 08.04.14, 00:22
        trax.pd napisał:

> Korzystał ktoś z posrednictwa biura Północ ? To jest akurat najbliższe w rejon
        > ie Balickiej, jezeli ktoś ma jakieś doświadczenia to proszę o informację.

Chodzi Ci dokładnie o punkt przy Balickiej - kraków północ ?
        • trax.pd Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 08.04.14, 15:26
          mieszko9199 napisała:

> trax.pd napisał:
          >
          > > Korzystał ktoś z posrednictwa biura Północ ? To jest akurat najbliższe w
          > rejon
          > > ie Balickiej, jezeli ktoś ma jakieś doświadczenia to proszę o informację.
          >
          > Chodzi Ci dokładnie o punkt przy Balickiej - k
          > raków północ
          ?

Tak, między innymi chodzi mi o północ nieruchomości właśnie z tej lokalizacji. Wiesz coś więcej ?
          • zini.uno0 Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 09.04.14, 12:03
            Panowie jaką mają prowizje ? Słyszałem już kilka rekomendacji dla ich biura, ale jak wyglądają cenowo ?

Dzięki
            ZU
            • blondie_maria Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 30.04.14, 00:19
              Rozmawiacie teraz o polnoc - krakow ten z balickiej ?
              • zini.uno0 Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 05.05.14, 23:27
                blondie_maria napisała:

> Rozmawiacie teraz o polnoc - krakow ten
                > z balickiej ?

M.in., współpracowała Pani z nimi ?
                • blondie_maria Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 06.05.14, 22:03
                  zini.uno0 napisała:

> blondie_maria napisała:
                  >
                  > > Rozmawiacie teraz o polnoc - krakow
                  > ] ten
                  > > z balickiej ?
                  >
                  > M.in., współpracowała Pani z nimi ?

Osobiście nie, ale znam temat ich inwestycji. Mocno rozwijająca się marka, w Krakowie pierwsza zresztą, która się tak rozwinęła na rynku nieruchomości.
                  • zini.uno0 Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 12.05.14, 00:01
                    Dziekuję za opinię. Wcześniej pytałem, jednak bez odpowiedzi - jak wygląda kwestia cen w przypadku wynajmu ?
                    • rodzio6 Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 10.06.14, 00:56
                      zini.uno0 napisała:

> Dziekuję za opinię. Wcześniej pytałem, jednak bez odpowiedzi - jak wygląda kwes
                      > tia cen w przypadku wynajmu ?

Podbijam temat, jak wyglądają ceny w Północy ? Mają super lokalizacje, czyli standard 1-krotności wynajmu ?
    • bob111967 Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 10.06.14, 22:50
      Po poszukiwaniu i rozmowach zdecydowałem się w końcu na pośrednictwo w znalezieniu najemcy mieszkania w firmie Tecnocasa na ul. Senatorskiej 26 (Kraków). Podpisałem z nimi umowę na wyłączność. Byłem po wrażeniem profesjonalizmu i skuteczności. Mogę szczerze polecić ten oddział.
      • dygnitariusz Re: Północ Nieruchomości 19.06.14, 20:10
        Na tę chwilę jedną z najbogatszych ofert porządnych (nie zawsze najtańszych) i sprawdzonych lokalizacji ma biuro nieruchomości Kraków. Szczególnie jak komuś zależy na szybkim i długoterminowym wynajmie współpraca z nimi jest rozsądna.
    • marek1_23 Odradzam Invest Home Jagoda Gawęda 14.09.14, 15:06
      Kobieta z biura dzwoniła do mnie wiele razy, żeby namówić mnie do współpracy przy sprzedaży mieszkania.Ustaliliśmy termin i godzinę ( do której ja się musiałem dostosować- nie poźniej niż na 17,mimo że pracuję do wieczora).Zwolniłem się z pracy, byłem punktualnie,czekałem 40 min,po czym stwierdziłem że już nie ma więcej sensu czekac i pojechałem spowrotem do pracy.Na drugi dzień, kiedy dzwoniłem żeby wyjasnic sprawe,oddzwoniła do mnie szefowa, która stwierdziła że nie spodziewała sie że klient kupi dom którym ktory pokazywała przede mną, więc nie zajmowała sie już innymi sprawami.Szefowa pewnie zgarnęła niezłą sumkę za pośrednictwo sprzedaży tego domu więc, miała już gdzieś innych klientów.zmarnowałem kupę czasu, a to im zależało żeby pOdjąć ze mną współpracę.ODRADZAM TĄ nierzetelną AGENCJĘ
    • madzinek2006 Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 08.11.14, 11:59
      Tak, jasne. Bzdury
    • martynakania Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 22.01.15, 15:48
      W Home Brokerze fajne jest to, że mają dużo oddziałów więc można podejść. Na spotkaniu od razu sprawdzają zdolność kredytową żeby znaleźć najlepszą opcję, określa się wymagania co do mieszkania, można od razu obejrzeć co nas interesuje a co nie i pojechać dopiero tam, gdzie nam się coś spodobało. Nie trzeba spędzać całych dni na szukaniu mieszkania, wydzwanianiu do właścicieli, sprawdzaniu prawnych papierów itp.Ze swojej strony mogę polecić.

PS. WARTO szczególnie jak się szuka mieszkania od dewelopera bo nie płaci się prowizji :)
      • beadra78 Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 06.02.15, 17:44
        Ja osobiście polecam Tecnocasę. Szukałam mieszkań przez wiele biur, ale zazwyczaj kończyło się na tym, że dostawałam od wszystkich te same oferty. Albo dzwoniąc pośrednik nie wiedział, czy ta oferta jest aktualna czy nie. Dopiero jak trafiłam do Tecnocasy to było inaczej. Mają oferty na wyłączność, których nie znalazłam w innych biurach i bezpośrednio. Na początku dużo formalności, ale dla mnie to był duży plus że wszystkie ustalenia były na piśmie. Fachowe doradztwo zarówno w sprawach związanych z mieszkaniem, jak i prawnych i związanych z kredytem. Sprzedaż i zakup mieszkania w Krakowie polecam tylko tą firmą.
    • cooking6 Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 23.01.15, 10:12
      nie polecam biura wroclawskiego Home Express....cwaniaczki i wyludzacze...nachodza ludzi w nocy by zyskac podpis i procent od sprzedarzy....
    • aneczka.123456 Pośrednicy i agencje nieruchomości opinie 01.04.15, 17:49
      Korzystałam Kilka razy z różnych Biur Nieruchomości i wg. mnie najbardziej prestizowe i kompetentne okazało sie Biuro Nieruchomości Rodzina u Siebie, a w szczególności jego właścicielka P. Beata. Przygotowała i załatwiła wszystkie dokumenty do sprzedaży,nie musiałam nigdzie chodzić, załatwiać, a było tak zadzwoniło do mnie Biuro że chce pozyskać i umówić się na spotkanie, miałam już 15 podpisanych umów i nie miałam czasu, ale Pani tak mnie przekonała do swojej osoby, że chciałam ją poznać, więc się zgodziłam, a po 3 tygodniach miałam sprzedane mieszkanie. Super - zadowolona jestem, teraz współpracuję z Biurem przy wynajmie kilku mieszkań, P. Beata jest niesamowita, ma taką wiedzę, jak mało kto.
      Oczywiście jako właścicielka wynajmując przez Biuro też płacę prowizję, ale zawsze mam szczęście do najemcy że są w porządku, więc korzystam.
    • anna1970x Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 02.04.15, 22:23
      Witam. Miałam okazję spotkać się z kilkoma firmami. Polecam RealDom Nieruchomości. Miły kontakt i pierwszy raz byłam profesjonalnie obsłużona. Pośrednik był bardzo pomocny - właśnie kupiłam nowe mieszkanie w budowie i dzięki pośrednikowi zaoszczędziłam sporo czasu i nerwów. Pomogli również w kredycie, pośrednik z realdom organizował całość.
      • do.rotka.kotka Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 17.12.15, 23:11
        Witam,

A ja chcialam polecic firme Krak i p.Basie. Kupowalam mieszkanie w Krakowie z Anglii. Tylko nieliczni posrednicy brali nas na powaznie. Jak przyjechalismy, to p. Basia czekala na nas z lista mieszkan i dzielnic (nie znalismy Krakowa). Bylam wtedy chora, wiec bylam zdana tylko na p. Basie, a tu pozytywne zaskoczenie. Pani Basia nie tylko nam mowila nam o zaletach mieszkan, ale i wspominala o minusach i to uwazam za profesjonalizm. Mielismy tydzien na kupno mieszkania. Pani Basia z kolezanka z biura po nocach sprawdzaly dla nas oferty i pozniej byla tez pomoc w negocjacjach ceny i umowie.
        Mialam ogromne szczescie, ze trafilam na p.BAsie, dlatego z czystym sumieniem moge ja polecac do kupna mieszkania, a ze nie jest to latwa sprawa, to warto byc w dobrych rekach :)
    • ola.h Technocasa 12.04.15, 23:00
      Zgadzam się z opiniami o Technocasie. Tymi negatywnymi oczywiście, bo pozytywne jak widać na załączonym obrazku, to sobie sami chyba pisali.
      • kaskak222 Re: Technocasa 28.10.15, 20:44
        Polskie społeczeństwo już takie jest, że jakieś 80% wypowiadających się myśli negatywnie... natomiast z tych którzy sprawy załatwili bez problemu to swoim sukcesem podzieli się max 40%... ja kupiłam mieszkanie z mężem przez Tecnocasa i nie powiem, że wszystko było idealnie, bo wyrosła nam konkurencja na to mieszkanie, ale w końcu nasz pośrednik wszystko załatwił i jesteśmy mu bardzo wdzięczni...
      • morlintos Re: Technocasa 09.07.18, 09:08
        Jak słyszę Technocasa, to ciarki mnie przechodzą - greeer!
    • toja972 Paweł Szafraniec AS Nieruchomości 16.08.15, 21:20
      odradzam As Nieruchomości, kiedy zadzwoniłem w sprawie mieszkania którym byłem zainteresowany, pan Szafraniec stwierdził,ze nie wie gdzie to dokładnie jest,bo jest niedziela i nie siedzi przed komputerem,po czym rzucił słuchawką
      • marianprusak Re: Paweł Szafraniec AS Nieruchomości 28.01.16, 16:00
        Czy ktos moze mial stycznosc z grupa.pro na lubiczu?
      • szczapa2 Re: Paweł Szafraniec AS Nieruchomości 11.02.16, 21:40
        A to bezczelność. Dzwonisz w niedzielę i jeszcze masz pretensje.
    • loren83 Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 29.02.16, 14:49
      www.poznan.przeglady-budowlane24.pl/ Kontrole okresowe budynków Poznań
    • 123lolo Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 03.08.16, 10:13
      "Rodzina u siebie" na czele z Beatą Niklewicz, to totalna PORAŻKA i OSZUSTWO. Jak tylko popiszecie umowę to już na żadne pytanie nie uzyskacie odpowiedzi, jak trzy razy dzwoniłem z pytaniem o metraż piwnicy danego mieszkania, to słyszałem, że pani agent nie ma teraz czasu rozmawiać, bo ma klienta - a to ja nie jestem jej klientem!? w dodatku naciąga na skorzystanie z jej notariusza i wymawia się w różnych sprawach, że właściciel tak sobie życzy, a po fakcie okazuje się, że to tylko jej tak odpowiada. Podsumowując to nie jest pośrednik, tylko kombinator, jak samemu najwięcej skorzystać!
    • wp2016 Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 29.08.16, 16:58
      eee
    • pawel_1995 Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 01.03.17, 14:02
      Bardzo dobrym i profesjonalnym biurem nieruchomości jest Galton z Krakow właśnie. Można u nich znaleźć oferty najmu oraz sprzedaży mieszkań, domów w stanie deweloperskim jak i z rynku wtórnego. www.galton.pl
    • szymon.podlaski Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 28.11.17, 12:18
      Z czystym sumieniem mogę polecić Nowy Świat. Na pewno jedno z lepszych biur nieruchomości w Krakowie. Maja porządne podejście do klienta, bez żadnych podchwytliwych umów, fajne zdjęcia. Także sprzedaż mieszkania znacznie przyspiesza. Zajmują się też wynajmem na Kazimierzy czy Starym Mieście
    • bartekszroman Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 06.02.18, 08:07
      Ze swojej strony mogę polecić Abc dom. Bardzo profesjonalni agenci, którzy zanją rynek i potrafią dobrać ofertę do oczekiwań i zdolności finansowych. Nie musieliśmy się godzić na żadne kompropisy - dom w stanie deweloperskim w Zielonkach spełniał wszystkie nasze wymagania.
    • krzysztofgruca Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 13.11.18, 20:19
      Osobiście moi drodzy jestem zdania, że im większa firma mająca więcej oddziałów tym gorzej podchodzi do swoich klientów. To już tzw. masówka, gdzie klient widziany jest jako chodzące 3%. Taka jest rzeczywistość, chociaż nie skreślam tutaj wszystkich dużych biur. Jeżeli szukacie to lepiej dać szanse tym mniejszym agencją które podejdą do Was indywidualnie i z uśmiechem. Polecam spis biur nieruchomości na stronie www.otokrakow.pl, jeżeli szukacie czegoś fajnego w tych okolicach.
      • krzysztofgruca Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 13.11.18, 20:20
        OtoKrakow.pl
    • magdamagda89 Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 20.10.19, 21:18
      Ja polecam Nowy Świat z Krakowskiej nowyswiatnieruchomosci.pl/. Bezproblemowa sprzedaż mieszkania. Pan z tego biura pomagał mi we wszystkich formalnościach i papierologii. Zresztą nie tylko mi, ale też kupującemu, co przyspieszyło cały proces. Do tej pory uważałam, że pośrednicy przeszkadzają, ale tutaj wszystko przebiegło sprawniej i szybciej niż jakbym sama miała się dogadywać z zainteresowanymi kupnem.
    • a.lubinska Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 25.11.19, 11:02
      Sadurscy sa ok!
    • kociaraania Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 01.12.19, 14:35
      W pełni się zgadzam, ABC DOM to bardzo dobra agencja, również korzystałam i byłam bardzo zadowolona :)
    • ha.th.tra Re: Ranking Krakowskich Biur Nieruchomości 28.10.20, 23:15
      Nie polecam współpracy z firmą Super Opcja. W stosunku do klientów pracują bez szacunku i nieodpowiedzialnie. Straciłem tutaj 4000zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka