27.07.11, 20:39
Bylismy dzisiaj u ortopedy,Młody od dłuższego czasu koslawił stopki do srodka.Lekarz stwierdził koslawe pięty i zalecił kupno butów memo.Co o nich Panstwo sądzicie.Syn ma w nich chodzić jak najwięcej więc będe musiała chyba kupic 2 pary -jedną do przedszkola jako kapcie,drugą na podwórko.Jest to dosc spory wydatek (choc nie zamierzam na zdrowiu oszczędzać) więc chciałabym poznac opinie innych.
Obserwuj wątek
    • barbara.skrzynska Re: Buty MEMO 01.08.11, 11:12
      Witam i proszę o podanie wieku synka
      • emaciejka1 Re: Buty MEMO 03.08.11, 13:52
        Mały w tym miesiącu skończy 3 latka,zamówilismy juz buciki i wkładki,ale nie do końca jestem do tego wszystkiego przekonana.Zaczelismy tez cwiczenia.Jakie jest Pani zdanie?
        • grecialtd Re: Buty MEMO 04.08.11, 11:29

córka nosi sandalki memo i wkladki. do samych bucikow nie mam zastrzezen,porzadne,solidne,wytrzymale, ladnie trzymaja stopy dzieki czemu corka stawia je prosto.zastanawia mnie jednak ich funkcja diagnostyczna poniewaz wg opisu podczas uzytkowania maja scierac sie pola podeszwy pozwalajac zdiagnozowac nieprawidlowosc.na podeszwie sa ponumerowane strefy z paskami bieznika. I tak: starte pole nr 1 to strefa normy a nr 6 strefa duzej dysfunkcji.jednak w bardzo szybkim czasie zdarl sie caly bieznik na okolo z wszystkich pól jednoczenie wiec co do funkcji diagnostycznej ( i strefa normy i strefa duzej dysfunkcji w tym samym czasie) butow nie jestem przekonana ;)
          • emaciejka1 Re: Buty MEMO 04.08.11, 20:57
            Zaliczylismy dzis pierwszy dzien w bucikach-sandałkach.Mały nawet nie protestował :) .Zobaczymy jak to u nas bedzie z tym zcieraniem.Pozdrowiamy
            • grecialtd Re: Buty MEMO 04.08.11, 23:03

to daj znac za jakis czas bo jestem ciekawa :)
            • grecialtd Re: Buty MEMO 04.08.11, 23:03
              to daj znac za jakis czas bo jestem ciekawa :)
            • barbara.skrzynska Re: Buty MEMO 08.08.11, 12:57
              Witam! Pytałam o wiek dziecka bo koslawe ustawienie stępu (pięty) jest bardzo często ustawieniem fizjologicznym, które u normalnie rozwijajacego się dziecka zanika z wiekiem. Jeśli chodzi o buty na rynku jest wiele wzorów, ktore mogą spełniać tą sama funkcję. Produkuje je kilka różnych firm. Do przedszkola proponowałabym buciki nieco lżejsze, na lżejszych spodach - trzewiczki z otwartym czubkiem i perforowaną (dziurkowaną cholewką. Pozdrawiam
    • szymianka21 Re: Buty MEMO 07.02.12, 14:18
      zdecydowanie zgadzam sie z zaleceniem lekarza, ja o butach Memo przeczytalam na jakims forum, kupilam dla mojego dziecka i muszę przyznać , że naprawde czlowiek ma poczucie, ze ma styczność z bardzo profesjonalnym obuwiem, ktory zadba o prawidlowy rozwoj stopek dziecka :)
      • zdrowestopki Re: Buty MEMO 25.02.12, 18:47
        Witaj, zapewne jesteś bardzo zadowolona z zakupu. Jest jednak kilka innych marek, które oferują buty równie profesjonalne. Można, więc kupić buty tak samo dobre a tańsze. Dbanie o prawidłowy rozwój stóp nie oznacza kupowania butów Memo. Obuwie zawsze należy dobierać indywidualnie. Zgadzam się z opinią p. Barbary Skrzynskiej, że np. do przedszkola lepsze są buty na lżejszych spodach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka