marioelcia 27.04.08, 18:53 kupiłam pierwsze buty dla dziecka firmy Nemo,to obuwie profilaktyczne a nie ortopedyczne (tak jest w nazwie buta). Czy moge je zakładać dziecku ,które uczy sie chodzić?nie byliśmy jeszcze u ortopedy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kinga127 Re: kupiłam buty nemo 28.04.08, 07:17 Nigdy w życiu !!! U nas się nie sprawdziły, ale to moja wina. Zbyt pobieznie je obejrzałam podczas zakupu. Jak dla mojego dziecka to okazało się, że cholewka za wysoka i podeszwa za sztywna, co w efekcie uniemożliwia mu normalne chodzenie !!! Leżą sobie w szafie, a generalnie zasada jest taka, że dziecko uczące się chodzić nie powinno chodzić w domu w obuwiu, bo uczy sie chodzic cała stopą, bada podłoże, a jeśli chodzi o podwórko to życzę powodzenia w tym obuwiu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kinga127 Re: kupiłam buty nemo 28.04.08, 07:18 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=606&w=71567976&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: kupiłam buty nemo 28.04.08, 10:09 nie powinno sie na własną rękę kupować dziecku obuwia specjalistycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga127 do coronella 28.04.08, 11:00 Dlaczego Twoim zdaniem nemo profilaktyczne są obuwiem specjalistycznym? Nic takiego nigdzie nie pisze. Są 2 rodzaje obuwia ortopedyczne - i wg mnie to jest specjalistyczne i profilaktyczne, czyli normalne buty. Każda mam chce dbać o nóżki dziecka, więc tak jak ja do niedawna kupuje ze znakime zdrowej stopy a do takich należy obuwie Nemo. Zresztą to obuwie poleca u nas pediatra, chciaż na oczy ich nie widział. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: do coronella 28.04.08, 11:25 alez dbaj sobie o swoje dziecko jak chcesz! po co sie tak denerwujesz? Tym bardziej, że nie pisałam do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga127 Re: do coronella 28.04.08, 11:33 niepotrzebnie się unosisz. I co z tego , że nie pisałaś do mnie. Jestem takim samym użytkownikiem forum jak Ty, i po prostu zaintrygowało mnie Twoje stwierdzenie, więc bardzo proszę odpowiedz dlaczego, ewentualnie skąd masz informacje, że buty profilaktyczne Nemo są butami specjalistycznymi. Pewnie jestem niedoinformowana :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: do coronella 28.04.08, 11:38 jest tyle samo pozytywnych opinii odnosnie wysokiej cholewki, co negatywnych. Tyle samo lekarzy uważa je za zdrowe, co za niekonieczne. Ja bym nie zafundowała dziecku na lato takich zabudowanych butów, jesli by to nie było konieczne. Lepszą gimnastyką jest chodzenie boso, po trawie, piasku, niż noszenie wielkiego i zakrytego buta. A lekarzy, którzy polecają coś, czego nawet na oczy nie widzieli, unikałabym z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś