Dodaj do ulubionych

mokro kurcze

25.06.04, 19:59
dla rownowagi i komfortu psychicznego mozna sobie pomyslec o miejscach
suchszych cokolwiek co powinno ulge przyniesc.taka sachara na ten
przyklad.piasek, piasek, piasek, czasem przemknie jakis smierdzacy beduin na
wielbladzie :)nuda spadajmy z tamtad
o gobi to lepsze jest .pod piaskiem sa jaja paskudow co sie wluczyly po ziemi
nie wiadomo po co pare lat do tylu.pewnie jeszcze przed pierwsza wojna a moze
nawet wczesniej ale chyba nie bo wczesniej byl haos i smrod siarki.dopiero
przeswietny cysorz frac jozef nas ucywilizowal co dokladnie i z detalami
opisal niejaki pan haszek w dzielnym wojaku szwejku
Obserwuj wątek
    • 1gomez Re: mokro kurcze 25.06.04, 20:08
      nie spotkal sie jednak cysorz z uznaniem.nawet portret mial dokumetnie przez
      muchy obsrany:)o czym wzmiankowal dziejopis haszek.ale wrocmy na gobi.
      uf k...a jak goraco ani kropli deszczu .kiedy lalo najstarsze mongoly zdarzyly
      juz zapomniec.szlachetna ta rase rozprzestrznil po swiecie niejaki czyngis tez
      cysorz ( ale gdzie mu tam do franca).i jest wielu mongolow wielu i u nas
      tez.choc nie maja juz skosnych oczu.to przystosowanie do zycia w ciezkich
      warunkach.mozna kukac komus do kieszeni aby zobaczyc czy ma kase.na przyklad po
      to zeby nam piwo postawic.jak nie ma to niech spada mongol jeden .a my
      przejdzmy za pagorek
      • 1gomez Re: mokro kurcze 25.06.04, 20:38
        bo za pagorkiem stoi cosik na co my mowimy jurta co jest z gruntu bledne.taki
        slams ze skury kolkiem podparty zeby sie nie przewrocil.trzeba usiasc w
        oddaleniu i czekac spokojnie az nas rzeczony mongol zaprosi do srodka.procesy
        myslowe u nich przebiegaja powoli bo goraco.za to jak sie namysli to o suchym
        gardle nie odejdziemy.polecam kumys i nalesniki z dzemem:) (regionalna
        specjalnosc).dziwnie sie losy plota.czytalem autentyczna historie z czasow
        pobytu APW (armii polskiej na wschodzie).ktoregos dnia grupa zolnierzy trafila
        do wioski w ktorej ludzie zyjacy uwazali sie za obcizonych klatwa.otoz przed
        kilkuset laty przodkowie ich wzieli udzial w wielkiej lupiezczej
        wyprawie.wedrowali dwa lata i wszedy byli zwyciescy.ktoregos dnia napadli na
        miasto gdzie ludzie wlasnie sposobili sie do poludniowej modlitwy.strzalami z
        lukow zabili kaplana ktory gral na trabie zwolujac ludzi .zostali za to
        przekleci przez boga .sygnal na modlitwe urwal sie nagle w polowie.odwrocilo
        sie od nich szczescie wojenne .wybuchla zaraza .niewielu wrocilo na step.jedyna
        rzecza ktora udalo im sie przywiesc z tej wyprawy byla szabla z tego
        miasta.wszystkie pozostale lupy przepadly po drodze.szabla wisiala w
        meczecie.ktorys z naszych postanowil ja ukrasc aby podarowac ja
        gen.Andersowi.sprawa sie wydala wybuchla grubsza afera.sprawce osadzono .wyroku
        nie pamietam.historia zatoczyla kolo.czas jest rzecza wzgledna
    • lobuzek1 Re: mokro kurcze 26.06.04, 14:18
      Znowu leje. Idę na kawę, bo zaraz zasnę.
      • qwerty.tarnow Re: mokro kurcze 26.06.04, 15:05
        Gdzie leje to leje. U mnie przeszło bokiem. :-)
        • lobuzek1 Re: mokro kurcze 26.06.04, 17:21
          Ot, szczęściarz:-)
          Ale u nas też już puściło, tyle że zbiera się na nowo.
          • lubona Re: mokro kurcze 26.06.04, 17:47
            U mnie też w tej chwili po ulewie. Krótkiej, ale treściwej. Do następnego razu.
            • teklat Re: mokro kurcze 26.06.04, 18:17
              A w Krakowie - odpukać! - nie pada... Przez moment pokropiło i zdawało sie, ze
              po pogodzie, ale przeszło bokiem. Co bardzo mi sie podoba, bo obeszliśmy psią
              wystawę bez rozkładania parasola. Trzymajcie kciuki, zeby i jutro nie lało, bo
              chart afgański o wyglądzie zmokłej kury to cos obrzydliwego, nie mówiac już o
              tym, że bassety nie znoszą, jak im się cos na głowę leje.
              Dziś były duże psiska - głównie obronne - i jamniki, pudle, shi-tzu, jutro -
              charty, terriery (lubię tę rozmaitość terrierów) - i rasy ozdobne - a wśród
              nich moja ukochana rasa - bassety, w różnych odmianach...juz nie moge się
              doczekać jutra... Moja psia mania dorównuje chyba sportowym sympatiom Lemurizy!
              Dziś zobaczyliśmy nową dla nas rasę - gryfonik belgijski... dziwaczna psina,
              tak brzydka, że aż piękna... Ahoy!
          • qwerty.tarnow Re: mokro kurcze 26.06.04, 19:10
            Przejechałem się właśnie po Tarnowie. I znowu - tam gdzie ja byłem to albo
            jeszcze nie padało, albo już nie padało. Ale ja nie zmokłem. :-D
            • lemuriza Re: mokro kurcze 27.06.04, 17:38
              hm... dziwne. Lobuzek piszę, że o 14.18 u niego padało, ja właśnie w tym czasie
              wybrałam się na rower ( Dwudniaki, Dunajec) żadnego deszczu nie było. Rozpadało
              się znacznie później. No ale ja na przeciwległym końcu Tarnowa mieszkam.
              Teklo, rozumiem Twoją pasję. Ja też lubię zwierzaki. Nie tylko Ty przeżywasz
              ciężkie chwile przez piłkę nożną. Mój kot też nie lubi krzyków i najcześciej w
              czasie meczów siedzi w łazience:).
              Ale pogoda by się nam przydała lepsza, bo dziś niby ładnie, ale to wszystko nie
              tak chyba.
              Dziś jak jeździłam rowerem widziałam na Dwudniakach twardzieli co pływali
              sobie, choć ani upału było, ani woda niezbyt ciepła. Ale widać ludzie
              spragnieni odrobiny słońca i wszystko im jedno.I jak tylko słoneczko zaświeci a
              temp. około 20 stopni to wylegają na powietrze. Robię zresztą to samo:) ,
              byleby trochę skorzystać i ciepełka poczuć.
              • teklat Re: mokro kurcze 27.06.04, 19:29
                Ja dziś też spedziłam cały dzień na powietrzu... i trochę mi migają przed
                oczyma te wszystkie psy, które dziś widziałam. Warto było, dawno nie widziałam
                tylu ładnych bassetów naraz! Szkoda tylko, że hodowla biedaków zmierza chyba do
                pozbawienia tej rasy nóg...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka