Dodaj do ulubionych

No proszę

24.06.05, 09:32
Można zrobić plagiat piosenki i jeszcze wiele lat później zarabiać na tym.
Przykład? Reklama napoju firmy Fortuna - Minerado. Dwóch pajaców skacze z
piłką. W tle piosenka rapera Vanilla Ice "Ice, ice baby" oparta na
skradzionym riffie z piosenki zespołu Queen pt. "Under pressure". Raper już
dawno przegrał sprawę o kradzież motywu. A tu proszę - Polacy i tak dają mu
zarobić wykorzystując jego utwór w reklamie i co pewne - płacąc mu tantiemy.
Trzeba zauważyć, iż w tym wypadku skradziony riff jest właściwie sednem
piosenki zespołu Queen - na nim się opiera cały utwór i jest on jej znakiem
rozpoznawczym. I nagle jakie zdziwienie: jest charakterystyczny rytm i
dźwięk, a tu se lecą inne słowa kogoś, kto wykorzystał bezprawnie ten podkład.
Problem może nie nowy, ale jakże rażący w oczy...
Obserwuj wątek
    • caro333 Re: No proszę 24.06.05, 09:41
      Cholerka,nie mogę zająć stanowiska w tej sprawie,bo mam już dobrze wyćwiczony
      odruch - zaczynają się reklamy(obojętne na jakim programie)a ja pilocika w rękę
      i pstryk!Taki milusi klawisz tam jest z przekreślonym głośniczkiem...:)))))
      • qwerty.tarnow Re: No proszę 24.06.05, 09:48
        Widzę, że Ty oczami łapiesz przekaz reklamowy tylko. ;-)
        • teklat Re: No proszę 24.06.05, 09:59
          Bo Caro, jak większość seksistów, jest wzrokowcem :))))
          • caro333 Re: No proszę 24.06.05, 10:01
            No,niby tak,ale w szkolnych czasach opowiadałem dziewczynom,że 85% zmysłów mam
            zgromadzone w opuszkach palców...:))))))(Sam sie czerwienię na to wspomnienie!
            Naprawdę!)
            • qwerty.tarnow Re: No proszę 24.06.05, 10:05
              caro333 napisał:

> Sam sie czerwienię na to wspomnienie!

Z tęsknoty? ;-)
              • caro333 Re: No proszę 24.06.05, 10:10
                Trochę też...:))Przypomnij sobie - zawsze wracamy do swoich pierwszych
                miłości...
                • qwerty.tarnow Re: No proszę 24.06.05, 10:13
                  Już kiedyś napisałem tutaj - wracanie wiąże się z istnieniem czegoś w
                  przeszłości. Jak nie ma, to się nie wraca. Ino czeka na przyszłość.
                  • caro333 Re: No proszę 24.06.05, 10:17
                    Hmmmmmm...Niech żywi nie tracą nadziei!!!:)))
                    • qwerty.tarnow Re: No proszę 24.06.05, 10:20
                      "A umarli niech niosą oświaty kaganek" (czy jakoś tak ;-) ).
                      • teklat Re: No proszę 24.06.05, 10:37
                        czy mowa o tych z oświaty kagankiem, co to 2 metry pod zienią? Z ideami
                        feminizmu, jak domniemywam?
                        • caro333 Re: No proszę 24.06.05, 10:44
                          Oczywiście!Feminizm to ślepy zaułek ewolucji!!!:))
                          • teklat Re: No proszę 24.06.05, 10:49
                            caro333 napisał:

> Oczywiście!Feminizm to ślepy zaułek ewolucji!!!:))

Takie zdanie może wypowiedzieć tylko ktoś pozbawiony wyobraźni.
                            • caro333 Re: No proszę 24.06.05, 10:55
                              A czymże będzie feminizm bez seksizmu???!!!Doprowadzając do wyginięcia
                              mężczyzn, tracicie połowę siebie!..(czy jakoś tak...)A na wyobraźnię nie
                              narzekam,tylko,że ona też jakaś taka seksistowska jest.:)))))
                              • caro333 Re: No proszę 24.06.05, 11:07
                                Chciałem zapytać śmiertelnie poważnie - czy feministce nie przychodzi do
                                głowy,że normalne,męskie odruchy chłopa wobec baby nie wynikają ani z poczucia
                                wyższości,ani z pogardy,ani z braku szacunku tylko po prostu - z naturalnego
                                popędu płciowego lub nawet czasami z miłości? Ja naprawdę nie mogę zrozumieć
                                tej zapalczywości w burzeniu naturalnego porządku rzeczy!Wojna z mężczyznami i
                                przykrawanie ich do własnych wyobrażeń o świecie.Świadomość własnej płci!A po
                                cholerę to komu potrzebne?! Mnie jakoś nigdy do głowy nie przyszło,żeby być
                                dumnym ze swojej płci.Człowiek,jak już pisałem,został stworzony w dwóch
                                osobach.Płcie są więc równe!I o co tu kruszyć kopie?Skąd ta pewność,że chłop
                                (czyli płeć męska)jest gorszy?Uwielbiam kobiety -
                                tajemniczy,pociągający,niepoznany,przeciwny biegun mojej "męskości".Nienawidzę
                                feminizmuuuuuuuuuuuu!!!!!A zupełnie poważnie - do seksizmu - czyli,jak mniemam-
                                lekceważenia,czy braku szacunku do kobiet,ich instrumentalnego traktowania -
                                się nie przyznaję!!! Żarty żartami,jeśli idzie o szacunek do ludzi - mam go w
                                genach i płeć nie jest tu żadnym kwantyfikatorem! Howgh!!!:))
                                • teklat Re: No proszę 24.06.05, 11:10
                                  a cóżeś się tak wkurzył...
                                  • caro333 Re: No proszę 24.06.05, 11:14
                                    Chciałem,żeby tu zostało cóś wyjaśnione...Bo potem ktoś powie,że ten caro to
                                    rzeczywiście straszny seksista był...:)))))) Już wracam na właściwe tory!:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka