lemuriza 07.11.05, 19:36 wchodząc na forum Jasło.... A resztę pozostawię "niedopowodzeniem".... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thadd Re: Zdumiałam się dość 07.11.05, 20:37 Przypuszczac nalezy ze ubawilo Cie salonowe zachowanie jednego z przeciwnikow forum Tarnow albo niebywala i interesujaca aktywnosc innej opoki Waszego forum.Jaslo slynie z liberalizmu i nic nie szkodzi bys i Ty popisala tam nieco odwazniej i mozesz byc pewna ze nikt nie usunie Twoich wypowiedzi ani nie postawi Cerbera u wrot tego skadinand milego forum.Lemek chodzi na smyczy Okowity wiec nie musisz sie obawiac ze Cie ugryzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Zdumiałam się dość 07.11.05, 21:00 Nie mam zamiaru odwiedzać forum jasielskiego. Zajrzałam tam bo ktoś mi przekazał wiadomość. A wiesz dlaczego nie chcę tam zagladąć? Bo niejaka okowita dość namieszała tutaj na naszyzm forum , wykazując się różnymi niezbyt przeze mnie lubianymi cechami. Nie wspominam jej mile, a jej liberalizm dla osób pokroju np. Adasia czy "naszego" sanguszki kompletnie mi nie odpowiada. I to tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Zdumiałam się dość 07.11.05, 21:15 Jeszcze jedno. Cóż to jest ten liberalizm? Pochwała dla wulgarności, wyzwisk sypanych na siebie itd., niewybrednych dyskusji? Takiemu liberalizmowi mówię " nie". Takiego liberalizmu dość mamy już wkoło nas. Liberalizm dla ubioru: panienki z gołymi brzuchami latają po szkołach, zakładach pracy, kościołach, liberalizm dla moralności:mężowie zdradzają żony, zony zdradzają mężów bo to jest cool i coś im się od życia przecież należy, politycy okłamują itp. Zatraciliśmy się chyba w pojmowaniu tego liberalizmu. Wolność musi mieć swoje granice. Wolność do i wolność od... A ja wybieram wolność od forum Jasło:). Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Zdumiałam się dość 07.11.05, 22:56 Jeśli chodzi o naszego forumowego aktywiste, to nie podoba mi sie jego aktywność na jasielskim forumie. Ale o tym już kiedyś była mowa. Nie chce mi sie wiecej na ten temat mówić. Jest dorosłym chłopcem i widocznie ma w naturze zabieganie o wzgledy nawet bylejakich ludzi pokroju łemka czy okowity. Co kto lubi... A co do reszty - popieram Lemura w całej rozciągłości. POwiem więcej - nas ten liberalizm kiedyś zgubi. Myślę też, że coraz wiekszym wyzwaniem dla ludzi jest trzymanie się jakichś zasad. Zwłaszcza dla ludzi słabych. Odpowiedz Link Zgłoś
thadd Re: Zdumiałam się dość 08.11.05, 00:42 A nie boisz sie ze tarnowskie forum wyludni sie bo przeciez pisze tu zaledwie kilka osob i to stale na ten sam temat a dla nowych nie ma ani miejsca ani tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
thadd Re: Zdumiałam się dość 07.11.05, 23:47 Chyba zle pojmujesz znaczenie slowa liberalizm.To o czym piszesz to tolerancja dla odmiennosci w tym i ubioru,orientacji wszelkiego rodzaju czy gloszonych pogladow.To rowniez akceptacja Twojego stanowiska nawet jesli moze byc ono dyskusyjne.Zamykanie forum przed innoscia nie oznacza wcale ze tej innosci nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kuczman Re: Zdumiałam się dość 08.11.05, 08:41 Badzcie kochani rozsadni i otwarci w swych pogladach. Nawet konserwatywny kociol katolicki potrafi sie przyznac do bledu: www.comcast.net/news/science/index.jsp?cat=SCIENCE&fn=/2005/11/04/257231.html Watykan: Wierni Powinni Sluchac Nauki- w skrocie, jezeli nie beda, kosciol moze sie przeksztalcic w fundamentalizm- a to nic dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Zdumiałam się dość 08.11.05, 08:50 Ale piszesz na tym forum? Masz możliwość pisania tutaj, prawda? Nikt Cię nie wyrzuca... W ostatnim czasie przyszło tu parę osób i zostały, widać im pasuje. Dla mnie - tak jak dla Lemura - jest róznica pomiedzy tolerancją dla odmienności, a tolerowaniem czegoś naprawdę złego. To nie ma nic wspólnego z liberalizmem. Nie przypominam sobie, również by Lemur poruszała sprawę orientacji. To Ty wrzucasz wszystko do jednego wora chyba. A co do gołych pępków w pracy, kościele czy szkole... Dawniej mówiło się o niestosowności... Teraz - jak się komuś coś takiego nie podoba, to natychmiast zostajwe uznany za nietolerancyjną konserwę i betona. Cóż - mamy po prostu inne zdanie z Lemurem niż Ty, ot co! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
skarbowina Re: Zdumiałam się dość 08.11.05, 09:16 Panie Thadd. Chciałabym Cię przeprosić. Myślałam, ze jesteś drugim wcieleniem Qwertego ale nie miałam racji.To co piszesz jest roząsądne i mądre.Myślałam, że jesteś drugim wcieleniem Qwertego bo pisałeś o tej prywatności forum i o tym, ze moderator może tu wpuszczać kogo chce. Sądzę, że zmieniłeś zdanie bo to nie jest forum na prywatnym serwerze. Ktoś za to płaci. Nie mam czsu by zagladać na forum Jasło. Nie mam w domu internetu a w pracy mam niewiele czasu. Ale przejrzałam tam z grubsza kilka wątków. Nie widzę "wzajemnego obrzucania sie wulgaryzmami" czy "niewybrednych dyskusji". Forum jak forum. Gdyby nasze było takie byłoby nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
thadd Re:skarbowina 08.11.05, 15:22 Nigdy nie bylem ani wcieleniem ani zwolennikiem metod jakie stosuje tarnowski moderator.Z socjologicznego punktu widzenia interesuja mnie raczej motywy izolacji tego forum.Mysle ze piszacy poza nic nie znaczacymi wzajemnymi uprzejmosciami i walkowaniem tematow bardzo osobistych, nie maja ani wlasnych przemyslen,ani odwagi by te przemyslenia zaprezentowac.Nie dopuszczaja mysli ze inni moga miec inne poglady i opinie a juz nie do pomyslenia jest by z tymi opiniami polemizowac.Przykladem niech bedzie ten watek.Gornolotne haselka,oderwanie od rzeczywistosci,sztampa.Inna rzecza jest ze wszyscy z uwaga sledza zarowno forum Jaslo jak i Mielec.Dlaczego tak jest nie wiem ale szkoda bo mysle ze dyskusje nawet te z pogranicza klotni wymuszaja myslenie, prowokuja do spojrzenia na zagadnienie czesto z zupelnie innej plaszczyzny,bo nie ma co ukrywac ale nikt nie ma monopolu na jedynie sluszna opinie.A forum Jaslo.Tam sie nie obrazaja a watki nieciekawe umieraja smiercia naturalna choc w poczatkach swej kariery Okowita czesto siegala do dlugiego olowka ale szybko zrozumiala ze nie tedy droga,wiec jest jak jest.A juz pikanterii dodaje fakt ze ujarzmila tytana wrogosci quwertego ktory pod niewinnie brzmiacym imieniem sprawuje sie dosc przyzwoicie. Odpowiedz Link Zgłoś
teresa50 Re:skarbowina 08.11.05, 15:58 Atmosfera tarnowskiego forum jest dość specyficzna. Przejrzałam kilka innych i jasno widzę, że każde forum wypracowuje sobie swój własny model funkcjonowania. Jedni mówią dużo o drogach, remontach inni o lokalnych politykach, a my tutaj o balkonach i książkach. I ciągle nie mogę zrozumieć dlaczego to innym tak przeszkadza. Nie wtrącam się do forum Wąbrzeźno, że oni tam są głupi bo gadają o imionach dla psów. Ani ich nie obrzucam epitetami. Wygląda na to, że nie mamy zapotrzebowania na polemikę z opiniami, które nas nie interesują. Co nie znaczy, że nie mamy "własnych przemyśleń" drogi thadd. Czyżbyś nas tu wszystkich uważał za półgłówków ? Powiem za siebie: nie zawsze mam ochotę publicznie prezentować moje przemyślenia. Głebokie zresztą :-))) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re:skarbowina 08.11.05, 17:21 Wjaśniając: na forum Jasło zaglądnęłam bo dostałam sygnał, na forum Mielec zaglądam ponieważ urodziłam się w Mielcu i nadal tam mam rodzinę. Niekoniecznie oznacza to, to że odpowiada mi atmosfera panująca na tamtym forum ( bo często jest niegrzecznie po prostu). To, ze tutaj pisze zaledwie kilka osób kompletnie mi nie przeszkadza, wrecz przeciwnie, uważam, ze jest to wielka zaleta tego forum. I tak sobie myślę... jesteśmy solą w oku to tego to tamtego... Jesteśmy forum "innym". Inność zawsze jest skazana na krytykę i pewną formę odrzucenia. Ale wcale mi to nie przeszkadza. Ja po prostu lubię to forum i odpowiada mi atmosfera tu panująca. Niestety nie z każdym można porozmawiać o książkach, balkonach , filmach itp., bo na tym świecie coraz mniej jest ludzi wrażliwych.A tutaj takich znalazłam. A jesli chodzi o głebokie przemyślenia to wybaczcie... rośmieszyło mnie stwierdzenie, ze ich nie mamy. Oj mamy, mamy ale niekoniecznie z każdym chcemy się nimi dzielic tak publicznie:). I wiecie co? Odczepcie się wreszcie od naszego forum!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re:skarbowina 08.11.05, 17:39 Ja do tego, co napisały Lemuriza i Teresa dodam jeszcze jedno (głębokie) przemyślenie (swoje) :))): Problemem dla tych, którym przeszkadza to, o czym na naszym forum piszemy jest zwyczajna zazdrość o to, że się tu lubimy. I może też to, że nie przepadamy za zadymiarzami, którzy lubią siać ferment tam, gdzie się pojawią. Myślę, że nie jesteśmy ani lepsi, ani gorsi od innych. To raczej Ci, którzy nam zarzucają nudziarstwo czy niechęć w przyjmowaniu tutaj agresywnych nowych powinni baczniej się sobie przyjrzeć. Może pora zacząć leczyć frustracje - niekoniecznie naszym kosztem? Odpowiedz Link Zgłoś
thadd Re:lemuriza 08.11.05, 20:21 Mysle ze masz racje,szkoda tylko ze najzwyczajniej jestes niegrzeczna .Nie interesuja mnie ani Twoje przemyslenia bo mysle ze sa rownie plytkie i nijakie jak i napuszony sposob w jakim piszesz o sobie.Czy jestescie sola w oku.? Nie ,nie jestescie.Wzbudzacie sensacje jako jedyne niereformowalne forum,wystraszone nowosci i przerazone na mysl ze mozna pisac inaczej.Nie chcesz sie dzielic swoimi spostrzezeniami ? To Twoja sprawa ale pisz w liczbie pojedynczej i pozwol innym mowic za siebie.Jesli jednak nie odpowiada Ci styl,sposob,temat to nie pisz i nie komentuj a przeciez to robisz,czy tu czy w Mielcu czy posrednio w Jasle.Pozwol innym by pisali do siebie ,ja nie adresuje niczego do Ciebie a przeciez odpowiadasz na to co odpowiadasz bo chcesz a piszesz co i jak umiesz .Prawda jakie to proste.Mysle ze powinnas brac przyklad z Teresy,jej celnych uwag,nietuzinkowego humoru i opanowania. Nalezy przypuszczac ze moj adres znajdzie sie na indeksie nieproszonych gosci wiec juz teraz zegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re:lemuriza 08.11.05, 20:38 No i baaaardzo dobrze. Jednego aroganta mniej :))Papa! Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re:lemuriza 08.11.05, 21:35 A zresztą jakie to ma znaczenie. Tak przeraża mnie, że można pisać inaczej. Owszem. Jak widzę, co czasem wyrabia się na innych forach, to rzeczywiście mnie to przeraża. Ja też lubię Teresę. Niestety nie wszyscy mogą być tacy sami. Dobrze, że chociaż ona z naszego forum przypadła Ci do gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
thadd Re:lemuriza 08.11.05, 23:08 Nie wiem dlaczego stroszysz sie kiedy napisac cos co pozornie atakuje Twoja niezaleznosc,poglady czy zainteresowania.Pisze "pozornie" bo nigdy nie mialem i nie mam zamiaru dokuczac Ci a tymbardziej obrazac.Mysle ze nieskrepowane wyrazanie mysli i opini to jedyna droga by kogos poznac na tyle by wiedziec jak i o czym z nim rozmawiac.Wiekszosc z Was na tym forum kazdy temat czy probe badz zaproszenie do rozmowy traktuje jak obrazanie,ingerencje w prywatnosc wywolujac odpowiedzi takie jak Tekli.Nie zazdroszcze Wam Waszego forum,nie mam zamiaru wprowadzac zametu,nie interesuja mnie Wasze sprawy prywatne,staram sie zrozumiec probe izolacji bo wiem ze czlowiek zamykajacy sie w kokonie swoich spraw czy w niewielkim kregu ludzi o takich samych pogladach i zachowaniach jest bardzo samotny a to rodzi agresje ktora widac w tym co piszecie kiedy obcy zadaja Wam najblachsze pytania.Zadne z Was nie podjelo rzeczowej dyskusji by obronic swoje racje poza frazesami ktorych na tym forum nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re:lemuriza 09.11.05, 00:02 ,staram sie zrozumiec > probe izolacji bo wiem ze czlowiek zamykajacy sie w kokonie swoich spraw czy w > niewielkim kregu ludzi o takich samych pogladach i zachowaniach jest bardzo > samotny ,,, a ktoś tu komuś wytykal "napuszony" styl.... Nie wiem, jak reszta, ale ja w swoim realnym i forumowym "kokonie spraw" nie czuję sie samotna. Więc o mnie nie musisz się martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re:lemuriza 09.11.05, 06:31 Również chciałam napisać, że wcale nie czuję się samotna. Zarówno jesli chodzi o świat wirutalny ( bo to nie jest jedyne forum z , którym się "przyjaźnię", wyjaśnię jednak, ze na tym drugim znalazłam atmosferę bardzo podobną do tej panującej tutaj , po prostu pomimo tego, że tamto forum skupia ludzi z bardzo poważnymi problemami życiowymi, to jednak panuje na nim kojąca atmosfera), jak i w świecie realnym, bo bliskich osób mi nie brakuje. Zakończę wypowiedź "frazesem": wszystkim życzę miłego i udanego dnia i samych życzliwych ludzi dookoła siebie! pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś