Dodaj do ulubionych

korepetycje dla Qwerty' ego

02.12.03, 21:54
W wątku o nowej ulicy Qwerty napisał:
>A konkretnie to gdzie to jest? Bo nazwy ulic to nic mi nie mówią. :-(
> Z pytaniem "gdzie to jest" to chodziło mi o wskazanie rejonu Tarnowa lub
>jakiejś sąsiedniej duuuuużej ulicy. Bo tylko tak się zorientuję.

A mówiłyśmy Ci z Teklą że korepetycje niezbędne?
Więc zadaję Ci pierwsze zadanie:
Leć do kiosku i kup plan miasta Tarnowa(ok.3 zł).Postudiuj go uważnie.
I nie zadawaj pytań o duuuuuże ulice w Tarnowie.
Jak nie zaliczysz to grozi Ci zmiana nicka.
Obserwuj wątek
    • qwerty.tarnow Re: korepetycje dla Qwerty' ego 02.12.03, 22:05
      Plan miasta mam. Ale z lat 70-tych. :-PPP
      Czemu mam nie zadawać pytań o duuuże ulice? Przecież to zawsze jest punkt
      orientacyjny. Jak mi napiszesz że coś leży przy ul. Wałowej to będę wiedział,
      ale takie jakieś ul. Mroźne bez bliższego dookreślenia nie są możliwe do
      znalezienia. Zawsze się przecież mówi: "idziesz ul. Krakowską, skręcasz w
      Wałową, idziesz i w połowie są Małe Schody", lub tym podobnie. Nie wymagajcie
      ode mnie taksówkarskiej znajomości miasta.
      • qwerty.tarnow Re: korepetycje dla Qwerty' ego 02.12.03, 22:08
        A zmiana nicka mi nie grozi, bo:
        1) nick Qwerty jest już zajęty, a inne kombinacje nie wchodzą w grę.
        2) nick Qwerty.tarnow oznacza przynależność forumową a nie administracyjną
        (obojętnie jaka by ona nie była).
      • okropna_gadula Re: korepetycje dla Qwerty' ego 02.12.03, 22:40
        qwerty.tarnow napisał:

> Plan miasta mam. Ale z lat 70-tych. :-PPP
        > Czemu mam nie zadawać pytań o duuuże ulice? Przecież to zawsze jest punkt
        > orientacyjny. Jak mi napiszesz że coś leży przy ul. Wałowej to będę
        wiedział,
        > ale takie jakieś ul. Mroźne bez bliższego dookreślenia nie są możliwe do
        > znalezienia. Zawsze się przecież mówi: "idziesz ul. Krakowską, skręcasz w
        > Wałową, idziesz i w połowie są Małe Schody", lub tym podobnie. Nie
        wymagajcie
        > ode mnie taksówkarskiej znajomości miasta.

Nikt nie wymaga od ciebie taksówkarskiej znajomości miasta,ale ul.Spokojna
        jest już ładnych parę lat dość znana jako tzw.północne obejście miasta.I jako
        taka ul.Spokojna może być traktowana jako jedna z głównych.
        Zapewniam Cię jako mieszkanka Tarnowa,że miasto Tarnów to nie tylko Krakowska
        i Wałowa.
        W ten sposób tak np.Warszawa sprowadzałaby sie do ul.Marszałkowskiej.
        Plan miasta z lat 70 możesz spokojnie wyrzucić na makulaturę i koniecznie kup
        nowy bo nie tylko że pozmieniały się choćby nazwy ulic ale powstały nowe.
        A czy mogę zapytać kiedy ostatnio byłeś w Tarnowie?
        • qwerty.tarnow Re: korepetycje dla Qwerty' ego 02.12.03, 22:42
          Hehe
          Dzisiaj byłem.
          • qwerty.tarnow Re: korepetycje dla Qwerty' ego 02.12.03, 22:47
            A z ulic, to znam jeszcze:
            Lwowską, Tuchowską, Dąbrowskiego, Szujskiego, Hodowlaną, Mościckiego,
            Mickiewicza, 1 maja, Pułaskiego, Nowodąbrowską, Starodąrowską, Szpitalną,
            Kołłątaja, Koszycką, Czerwoną, Piłsudskiego, Brodzińskiego, Goldhammera,
            Narutowicza, Dworcową, Bema.
            To tak w skrócie z tych ważniejszych i duuuużych. ;-PPP
            • okropna_gadula Re: korepetycje dla Qwerty' ego 02.12.03, 23:10
              To strasznie cieniutko.
              Mogę domniemywać że dojeżdżałeś koleją do szkoły(nawet wiem jakiej)i
              przyjeżdżasz na zakupy.
              Ale np. w takim Urzędzie Wojewódzkim albo Urzędzie Skarbowym (Al Solidarności)
              nie byłeś???
              I nie chcę się czepiać ale taka
              np.Szpitalna ,Kołłątaja,Brodzińskiego,Goldhammera,Bema są raczej ulicami
              bocznymi.
              • qwerty.tarnow Re: korepetycje dla Qwerty' ego 03.12.03, 17:28
                Urząd Wojewódzki - ul. 1 Maja. Po - niestety - zmianie al. Solidarności. Nazwę
                wymieniałem. I wiem gdzie leży. Korzystam często z bezpłatnego parkingu. :-)))
            • lobuzek1 Re: korepetycje dla Qwerty' ego 03.12.03, 17:44
              A OSiedle Zielone znasz???
              • qwerty.tarnow Re: korepetycje dla Qwerty' ego 03.12.03, 17:48
                Wiem mniej więcej gdzie leży. W ogóle tamte tereny to dla mnie terra
                incognita. I było dla mnie tragedią że nauka jazdy to odbywała się w 90% po
                tamtejszych osiedlach. A prawie w ogóle we właściwym centrum Tarnowa tzn.
                Krakowska, Narutowicza, Mickiewicza, Szujskiego i w ogóle te rejony. To tylko
                tyle, że przejazd na plac manewrowy był Krakowską i tyle. Poza tym jazda po
                zupełnie ocych terenach.
                • lobuzek1 Re: korepetycje dla Qwerty' ego 03.12.03, 18:22
                  A to fakt, że po Jana Pawła i Słonecznej "śmigają" tysiące "elek".
                  • qwerty.tarnow Re: korepetycje dla Qwerty' ego 03.12.03, 18:38
                    Kilka lat temu w jednej z nich byłem ja. :-)
    • tradycja1 Re: korepetycje dla Qwerty' ego 03.12.03, 02:25
      Ja sama nie wiem gdzie sa niektore ulice w Tarnowie, albo nie wiem jak sie
      nazywaja a czesto po nich chodze/jezdze...plan miasta gdzies mam, nawet tutaj.
      • lemuriza Re: korepetycje dla Qwerty' ego 03.12.03, 07:50
        qwerty, głowa do góry! Nie jesteś sam!
        Ja mieszkam w Tarnowie juz prawie 8 lat i naprawdę znam tylko główne ulice
        miasta, i więcej do szczęścia mi nie jest potrzebne, w końcu jak bedą
        potrzebowała gdzieś trafić zawsze się mogę dopytać.
        Zresztą czy to takie naprawdę ważne?
        I tak na co dzień poruszam się w obrębie tych samych ulic.
        Najważniejsze żeby czuć się dobrze w naszym mieście:)
        • teklat Re: korepetycje dla Qwerty' ego 03.12.03, 09:05
          Hmmmm..... Jak by to powiedzieć.... Mieszkam w Krakowie od czasu studiów, czyli od bardzo dawna. Ilekroć zdarza mi się nie wiedzieć, gdzie jest jakas ulica, mam
          złe samopoczucie. Tu mieszkam, to jest moje drugie miasto i czuję się głupio, gdy mam problem z okresleniem jakiegos miejsca. Dla mnie o poczuciu przynależnosci do
          jakiegos miasta swiadczy niezla znajomosć jego topografii. Kiedy mieszkałam w Tarnowie, nikt mnie nigdy nie zagiął ze znajomosci ulic. Teraz byłoby łatwiej, bo
          powstały nowe, a i te stare pozmieniały nazwy. Ale - za każdym razem, gdy czegos nie wiem, czuję zawstydzenie i zakłopotanie
          • tradycja1 Re: korepetycje dla Qwerty' ego 03.12.03, 14:45
            Jechalam niedawno taksowka na ulice Juraszka i taksiarz nie mial pojecia gdzie
            to jest!Powiedzialam mu mniej wiecej ale sama nie wiedzialam ktora to
            przecznica Okreznej.
        • qwerty.tarnow Re: korepetycje dla Qwerty' ego 03.12.03, 17:24
          lemuriza napisała:

> qwerty, głowa do góry! Nie jesteś sam!

Hahaha
          Dzięki! Chociaż ja się tym zupełnie nie przejmuję. Część Tarnowa znam np. po
          położeniu charakterystycznych budynków: np. ZUS (ul. Kościuszki? - nie wiem),
          Hypernova - ul. też nie znam, wiem jak dojechać. Wiem gdzie są salony
          samochodowe, choć nazw ulic również ciężko do niektórych wymienić.
          • tradycja1 Re: korepetycje dla Qwerty' ego 03.12.03, 21:00
            Z lokalizacja urzedow to u mnie fatalnie.
            Prawo jazdy nie robilam w Tarnowie :(
            Osiedli tez nie znam ani tych starych ani tych nowszych.
            Lini autobusowym w ogole.
            • qwerty.tarnow Re: korepetycje dla Qwerty' ego 03.12.03, 21:05
              Ja linii też już nie za bardzo kojarzę: korzystam albo z auta, albo na
              piechotę.
              • tradycja1 Re: korepetycje dla Qwerty' ego 03.12.03, 21:17
                Pewnie mi nie odpowiesz ale nie mam pojecia skladajac wszystko w calosc co
                piszesz...gdzie Ty mieszkasz?
                • qwerty.tarnow Re: korepetycje dla Qwerty' ego 03.12.03, 21:21
                  Tarnów i okolice :-)))
                  • tradycja1 Re: korepetycje dla Qwerty' ego 03.12.03, 21:26
                    Przepraszam. Z pewnoscia juz o nic nie spytam.

Wlasnie sobie przypomnialam ze w okolicy Tarnowa no jasne :)
                    • qwerty.tarnow Re: korepetycje dla Qwerty' ego 03.12.03, 21:29
                      Hehe
                      Pytać możesz. :-)))
                      Tylko czy ja to ujawnię?
                      Choć na tym forum padało już tyle nazw miejscowości z regionu tarnowskiego, że
                      moja też na pewno kiedyś się tu pojawiła. Problem w tym, która to. :-D
                      • tradycja1 Re: korepetycje dla Qwerty' ego 03.12.03, 21:37
                        Az taka dociekliwa nie jestem.
                        Problem ktora wiec nie istnieje, szybko sie zniechecam, wiec mozemy wrocic do
                        tematu watku :)

Ja np do dzis nie wiem gdzie jest SP 20( tyle wiem ze w Moscicach).
                        Nigdy nie bylam w nowym szpitalu.
                        • qwerty.tarnow Re: korepetycje dla Qwerty' ego 03.12.03, 21:42
                          Szpitale to mam ostatnio obeznane.
                          A wiesz gdzie jest II Liceum Ogólnokształcące?
                          • tradycja1 Re: korepetycje dla Qwerty' ego 03.12.03, 21:51
                            Wiem bardzo dobrze, mialam przyjemnosc miec duzo wspolnego z tym liceum.
                            • qwerty.tarnow Re: korepetycje dla Qwerty' ego 03.12.03, 21:53
                              Chodzi Ci o budynek przy ul. 1 Maja? To w takim razie to już nieaktualne. Tam
                              jest teraz gimnazjum. A II LO mieści się w dawnej podstawówce przy ul.
                              Mickiewicza (koło ul. Szpitalnej).
                              www.ii-lo.tarnow.pl/
                              • tradycja1 Re: korepetycje dla Qwerty' ego 03.12.03, 21:57
                                O tego to nie wiedzialam.Tam byla podstawowka nr 6 dawniej.(tak mysle)
                                • qwerty.tarnow Re: korepetycje dla Qwerty' ego 03.12.03, 22:02
                                  To jest tegoroczna zmiana. W tamtym budynku były tradycje gimnazjalne (ten
                                  napis nad drzwiami m.in. też) to dali tam gimnazjum.
                                  • tradycja1 Re: korepetycje dla Qwerty' ego 03.12.03, 22:05
                                    Sluszna zmiana mysle, niesamowita ciasnota byla w starym liceum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka