m.maska 29.07.10, 17:33 mam propozycje, dzisiaj pijemy... wlasnie przynioslam do domu "cus" - na moja miare...10,5% no bardzo mocne jak dla mnie... kieliszek tulipanek, bo to babelkuje - nazywa sie Secco Frizzante - jest niezle... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.maska Re: PIJEMY... 29.07.10, 17:35 moze to goooopi pomysl, bo KM przyniosl mi dzisiaj swiezutkie prawdziwki i zaraz sie za nie zabieram, beda na kolacje - a podobno nie nalezy mieszac grzybkow z alkoholem - czy to znaczy, ze nie powinnam juz dopijac tej ogromnej porcji "alkoholu" w ilosci 200ml? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: PIJEMY... 29.07.10, 17:45 jak chodzi o picie to....sie bezblednie otwiera! D: Odpowiedz Link
hardy1 Re: PIJEMY... 29.07.10, 17:50 a ja jadę się przejechać na rowerze...pogoda się poprawiła a silny wiatr to nie aż taka przeszkoda dla mnie Zorro-wi tu się "bezbłędnie otwiera"? Teraz rozumiem...zapomniałem na codziennym Podwórku rano....oprócz konika na biegunach zostawić butelkę piwa "Zorro-beer" Odpowiedz Link
hardy1 Re: PIJEMY... 29.07.10, 17:52 PS.Tylko zostawcie mi trochę ...po powrocie posmakuję tego wina czy też nalewki... Odpowiedz Link
m.maska Re: PIJEMY... 29.07.10, 18:06 zrezygnowalam jednak z grzybkow, a taka mialam ochote - ale skoro juz, to juz - no to raz... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: PIJEMY... 29.07.10, 19:37 To ja się z Wami stuknę kieliszkiem mojego ulubionego, czerwonego, kalifornijskiego zinfandelka...a jeżeli jest życzenie, to wszystkim rozleję, i nie tylko to. Posiadam ogromne ilości wszelakich wyskokowych trunków i ciągle ich przybywa, ale tak to już jest w domach, gdzie praktycznie się nie pije. Dzisiaj jednak sobie pozwolę... Odpowiedz Link
m.maska Re: PIJEMY... 29.07.10, 20:35 Eeee... to u mnie w piwnicy tego sporo jest. ale nie wzgardze - bo dobre. Ja specjalnie dla Hardego mam Porto - kiedy w koncu zsiadzie z tego roweru - to bedzie mogl... zeby mu sie kola nie pokrecily milosnik Porto - podstawie jeszcze do degustacji: Sherry i Madere - to ten sam trunek, tylko inne nazwy w zaleznosci od miejsca wyprodukowania - no i niech powie czy warto sie upierac przy tym Porto... Madera ma 19% i... jest swietna Odpowiedz Link
hardy1 Re: PIJEMY... 29.07.10, 21:08 Dla mnie?! Wpierw lampkę Porto poproszę, Masko...abym większy smak poczuł i docenił bukiet Madery...mogę poprosić AL abyś już wlała? Bukiet musi mieć czas wypełnić wnętrze kieliszka... Odpowiedz Link
m.maska Re: PIJEMY... 29.07.10, 21:10 i dodam do tego "bukietu" kwiat maracui, zeby ladnie kieliszek ustroic... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: PIJEMY... 29.07.10, 21:22 A ja do zinfandelka proponuję koreczki z owczego sera z oliwkami i paluszki z sezamem ...no i uczta gotowa Odpowiedz Link
hardy1 Re: PIJEMY... 29.07.10, 21:25 eee...a te pokręcone to na pewno smaczne? Bo owczy ser czasem śmierdzi...dlatego nie lubię oscypków... Odpowiedz Link
m.maska Re: PIJEMY... 29.07.10, 21:28 Oscypek dobrze podwedzony jest ok... i do tego dobre wino Odpowiedz Link
hardy1 Re: PIJEMY... 29.07.10, 22:17 Feee...dla mnie to paskudztwo! Śmierdzą! Jak u mnie to jedzą to nie mogę patrzeć! Odpowiedz Link
zuza_anna Re: PIJEMY... 29.07.10, 21:31 To i ja poproszę lampkę wina Porto, jeszcze nie piłam i muszę spróbować jak smakuje I dorzucam... Odpowiedz Link
m.maska Re: PIJEMY... 29.07.10, 21:35 No tak a juz sie tego na kolacje najadlam... KM nawet pestki wydlubal - to teraz...ale slodki jest. Porto - prosze bardzo - Hardy, wielbi Porto, sie podzieli na pewno Odpowiedz Link
zuza_anna Re: PIJEMY... 29.07.10, 21:39 Mam nadzieję Maseczko, że da choć polizać korek od butelki Odpowiedz Link
m.maska Re: PIJEMY... 29.07.10, 21:53 eeetam, Hardy to facet z gestem, podzieli sie i kminkowka.... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: PIJEMY... 29.07.10, 21:59 Też tak sądzę, tylko, gdzie on się zapodział ? Odpowiedz Link
hardy1 Re: PIJEMY... 29.07.10, 22:21 W życiu jeszcze się nie zdarzyło i nie zdarzy...abym przekroczył granicę świadomości Dam polizać korek od butelki, oczywiście że dam...od tej strony która się nie zagłębia w szyjkę butelki Porto Natomiast kminkówką - proszę bardzo ! Jest u mnie w galerii Picasa Web Albums...cała przytulna 3-litrówka w kołysce umiejscowiona - można posmakować A teraz bym posmakować Madery... Odpowiedz Link
m.maska Re: PIJEMY... 30.07.10, 00:08 Haaaaaaaaardy... tak sie upoilam, ze odplynelam na czas jakis - ale juz jestem, przyzeglowalam z powrotem... prosze bardzo - do wyboru Madera a jakze: wytrawna, polwytrawna, polslodka i slodka, 5-letnia, 10-letnia, 20-letnia - czego pragniesz? Odpowiedz Link
zuza_anna Re: PIJEMY... 30.07.10, 09:40 Obejdzie się...i dziękuję za Twoją kminkówkę, kawa lub herbata mi wystarczy. Odpowiedz Link
m.maska Re: PIJEMY... 30.07.10, 09:50 A ja Ci Zuzka- mowie, pewnie, ze sie obejdzie... ja w tej kminkowce tylko jezyk umoczylam i juz bylam pijana, nie bylo nawet czasu na rausz.... to jest siekiera, nie alkohol... Hardy chyba spirytus kminkiem rozciencza Odpowiedz Link
zuza_anna Re: PIJEMY... 30.07.10, 10:06 A ja nie umoczę nawet języka, Maseczko. Gdyby to było półsłodkie winko, to co innego. Wytrawnego nie lubię A w ogóle, alkohol może dla mnie, nie istnieć. Odpowiedz Link
m.maska Re: PIJEMY... 29.07.10, 21:39 Mam lepszy pomysl - jest zimno, proponuje w takim razie cortado gorace espresso z dodatkiem slodkiej madery i plasterkiem cytryny - fantazja Odpowiedz Link
m.maska Re: PIJEMY... 30.07.10, 00:19 Hardy, to po kieliszeczku Malmsey 10-letniej, bo taka mam Odpowiedz Link
hardy1 Re: PIJEMY... 30.07.10, 01:08 Echhh...nie doczekam się...sam sobie coś znajdę i pójdę lulu...dobranoc Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: PIJEMY... 30.07.10, 08:47 dzien dobry. U mnie z rana jak zwykle: herbatka z mleczkiem. Bez cukru...D: Odpowiedz Link
m.maska Re: PIJEMY... 30.07.10, 09:07 dzien dobry Zorrus - to Ty jak niemowle... a u mnie kawa, taka z duuuuuuuza iloscia fusow - nie lubie kawy z ekspresu Odpowiedz Link
hardy1 Re: PIJEMY... 30.07.10, 10:24 ...a u mnie jak zwykle z rańca - mleko z płatkami kukurydzianymi oblanymi miodem i orzechami Odpowiedz Link
m.maska Re: PIJEMY... 30.07.10, 09:34 Dzien zaczynam od KAAAAWY - tylko jeden gatunek. Kiedys moim ulubionym byla Pur Kenya firmy Malongo, ktora kupowalam za granica francuska, ale wzielo i zniknelo... przerzucilam sie na Beste Bohnen z Tchibo, tyle, ze miele ja po swojemu, na maczke.... No... i kiedy po zalaniu tego wrzatkiem, lyzeczka samodzielnie stoi w srodku kubka - to wiem, ze pije dobra kawe na moj kubek wchodza dwie duze lyzeczki kawy i duuuuuuuuuzo mleka, koniecznie skondensowanego, to nie moze byc smietanka do kawy, ta ma inny smak. No to pijemy... Podobno trzeba nam duzo plynow Odpowiedz Link
m.maska Re: Nie pijemy tylko ... 30.07.10, 12:18 Ojjjj... uwazaj, nie denerwuj mnie...bo bedziesz miala przechlapane - masz szczescie, ze nie jestem glodna, bo zjadlam wlasnie ogromna porcje owocow i popijam to wszystko juz druga kawa. Kawa zostala skontrolowana, lyzeczka w niej stoi, czyli jest ok Odpowiedz Link
zuza_anna Re: Nie pijemy tylko ... 30.07.10, 12:35 Ojojoj, jak się boję Uciekam na spacer... Odpowiedz Link