Dodaj do ulubionych

17 lutego 2012, CWP

17.02.12, 09:18
Spojrzałem w tej chwili na wczorajszy CWP...ooo, prawie setka wpisów a pewnie jeszcze podskoczy

...pomyślałem o niechybnych piątkowych nadchodzących narzekaniach niektórych z nas "a bo że się noo niby tak widzę ze się wątek ślimaczy bo jest tego za dużo a ja nie lubię długich wątków i jak tyle jest szukania i nie wiem co gdzie jest a odpowiadałem tu a wskoczyło tam i jeszcze a bo trzeba było nowy juz założyć bo wolę krótsze wątki..."
...żem się zdecydował jednak nowy, piątkowy CWP założyć, mimo że dzisiaj już kilka wpisów na starym jest suspicious

Dla porządku informuję, że "na starym" z samego rańca zaglądnęły już Figa, Natka i Rudka smile Aha...i ja we własnej nickowej osobie wink

W takim razie, aby nie przedłużać, prywatnie ale i oficjalnie otwieram nowiutki i świeżutki Centralny Wątek Podwórkowy...miłego przedweekendowego dnia Wszystkim smile Śniegi popłyną! (oby do wiosny suspicious)
Obserwuj wątek
    • hardy1 Blondynko, Karen... 17.02.12, 09:32
      Blondynko, Karen - zaglądnijcie do mnie na Przyzbę...mniemam że się także ucieszycie smile
      • k.karen Re: Blondynko, Karen... 17.02.12, 10:43
        Dzięki Hardy, tak bardzo się ucieszyłam smile
    • k.karen Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 10:40
      Dzień dobry Wszystkim - Natko, Rudko, Figo, Hardy
      i którzy będą smile

Wszystko płynie, no nie że czas płynie bo to wiadomo,
      ale chodzi mi o to białe, które z nieba wcześniej spadło a teraz płynie...
      Łeee...zrobiło się nieładnie ale zima zaczęła pakować manatki
      a to znaczy, że niedługo popłynie do morza smile
      • cieplanata Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 10:45
        Witajcie Karen i Hardy u mnie nic nie płynie, u mnie cały czas coś sie sypie z nieba, Hardy...... możesz mi powiedzieć Mój Drogi GDZIE TA WIOSNA?????????????????
        • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 12:13
          Cześć smile

U mnie i u Karen już zaczęło płynąć...prawda Karen?...temperatura plus 3.

Natko, nie martw się. Jeszcze 2 godziny temu i u mnie sypało. teraz topi się...będzie plucha ale ona nas nie zmoże! Przetrzymamy smile Gdzie ta wiosna? Właśnie się zaczyna...suspicious Musisz cierpliwie poczekać...a co myślałaś?! Że zawsze stolyca ma być pierwsza? big_grin
          • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 12:15
            PS. Miej pretensję do Kosmity, Natko - to On nie potrafił u Was wypatrzyć szpaków...suspicious
          • k.karen Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 12:37
            Prawda, Hardy smile
            A może to tylko... ktoś gdzieś....wodę leje? big_grin
            • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 13:14
              zobaczymy co na to Kosmita odpowie wink
              • kkkkosmita Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 14:58
                zobaczymy co na to Kosmita odpowie

Szpaka zaraz ja wyszpaczę
                wszak nie może być inaczej
                Nie skryje się żaden szpak
                ma być wiosna
                TAK TAK TAK!

Ale dzisiaj...
                śnieg tak biały
                sypie z nieba
                ....doskonały...
                Taka zima nie jest zła
                idę skakać
                hop sa sa!big_grinbig_grin
                • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 19:40
                  Będziesz Kosmito zbyt długo patrzył, czy szpak już jest, ,to nie zauważysz, że śnieg już zniknął big_grin
    • blondynka.2801 Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 12:15
      Ooooo....
      Najpierw zza węgła łypnę ostrożnie jednym oczkiem...
      Nie ma węży.
      Teraz łypnę ostrożnie drugim oczkiem...
      Nie ma szczurów.
      Czujnie postawię jedną stopę...
      Nie ma pająków.
      Ufff...
      To mogę wejść spokojnie i z szerokim uśmiechem powiedzieć Wszystkim Obecnym i WKN - dzień dobry! smile smile
      • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 12:18
        Nie chowaj się Blondynko za węgłem big_grin Łypaj "obyma oczyma" big_grin O wymienionych pzrez Ciebie milutkich zwierzątkach porozmawiamy wieczorem...:.
        Lepiej zaglądnij na Przyzbę...od razu się rozweselisz big_grin
      • k.karen Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 12:41
        Cześć Blondynko smile

Myślałby kto, że jesteś taka strachliwa, że aż ha,ha,ha się na głos obśmieję big_grin
        • blondynka.2801 Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 12:52
          k.karen napisała:
          Myślałby kto, że jesteś taka strachliwa, że aż ha,ha,ha się na głos obśmieję

Cześć, Karen smile

Hmmm... Pewnie, że masz rację. smile
          Ale faceci, jak dzieci - co się nabiorą, to ich! wink big_grin
      • 1agfa Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 13:04
        Dzień dobry, Blondynko, Karen, Figo - Panie i Panowie smile
        Myszki też się nie boisz, Blondynko?!
        Co za Kobieta! big_grin
        • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 13:15
          Agfo - jak na kobietę nie działa duże, to znaczy że malutkie podziała...suspicious
        • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 14:12
          Na razie, moi mili smile Muszę wybyć smile
      • kkkkosmita Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 14:47
        Teraz łypnę ostrożnie drugim oczkiem...
        Nie ma szczurów.

Święto kocie dziś nastało
        choć jednego dnia to mało
        Szczur niestraszny dziś Blondynko
        bo to kocia jest godzinka

Dziś pająki i stonogi
        ostro ćwiczą swoje nogi
        uciekają gdzie popadnie
        by nie spotkać kota snadnie

https://bi.gazeta.pl/im/3/11167/z11167413X,Latka----Czy-da-sie-mnie-uprac---Czuje-sie-lekko-brudna--.jpg

http://i39.tinypic.com/2m4ah79.gif
        • kkkkosmita Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 14:48
          Kocia pralka to jest link
          trzeba kliknąć
          klik klik klik! :d
          http://i53.tinypic.com/ae3cep.jpg
    • 1agfa Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 14:30
      Aaaa! Nie doczytałem, że i Rudka zajrzała, Natka...! Dzień dobry, miłe Panie smile "Na starym wątku" się zasiedziałem, bo czytania a czytania...jak Figa słusznie spostrzegła smile I to nie żadne dwie godziny czytania, a więcej...big_grin!
      Teraz już, niestety, muszę się udać w rozmaitych sprawach "do załatwienia"; a nie chce mi się - trudno,
      nec Hercules contra plures...
      Trzeba.
      Do napisania, moi drodzy smile
      • z.pasternakiem Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 18:58
        Dobry wieczór smile
        Godzina na oglądanie samych kotów od Kosmity!
        • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 19:45
          ...i ja wreszcie mogłem usiąść smile
          Koty, ach te koty...też część pooglądałem, Figo. Zastanawiam się, czy jest miejsce, gdzie nie wejdą smile
          • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 19:47
            PS. Przyniosłem bardzo malutką bardzo milutką myszkę...to dla kogoś na dzisiejszy wieczór...suspicious
            • z.pasternakiem Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 19:58
              wiem, wiem wink [to o myszce]

u moich znajomych gdy chce się coś zjeść, otwiera się drzwi lodówki, wyrzuca z niej kota, wyjmuje się coś do jedzenia, wyrzuca kota, potem jeszcze raz w celu sprawdzenia otwiera się lodówkę i... znowu wyrzuca się z niej tego samego kota
              • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 20:11
                ...a u mnie, laaata temu (kiedy jeszcze czasem różne zwierzątka samowolnie się zadomawiały w mieszkaniu) kiedyś połowica otworzyła lodówkę i wyskoczyła zmarznięta...no co wyskoczyło? big_grin
                • z.pasternakiem Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 20:17
                  to wyskoczyło?

https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR9qKaBHawf6wkjl-uG3B4VMqztbRyqom6sL9JPX7RELut8FC58iA
                  • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 20:49
                    Dokładnie big_grin
                    Był dawniej okres że czasem się pojawiały smile Szczęściem córka była godnym współtowarzyszem polowań - nie działał na nią nimb "groźnych myszek"...moja krew! big_grin
                    • k.karen Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 20:54
                      To ja też jestem Twoja krew, Hardy bo nie boję się myszy big_grin
                      • blondynka.2801 Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 20:57
                        Dobry wieczór, Państwu. smile
                        Wyznam Ci, Hardy, że myszy się też nie boję.
                        Boję się wyłącznie ludzi.
                        Niektórych ludzi, dodam, żeby nie było. smile
                        • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 21:11
                          ...to po co ja tak się starałem na dzisiejszy wieczór, Blondynko? confused Myszkę nawet przyniosłem...chyba oddam ją na kolację kotu Kosmity!
                      • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 21:07
                        Czyżbyś była moją...córką, Karen?! shock Nic mi o tym nie wiadomo! Nie dam się wrobić!!! A jeżeli nawet, to przedawnione z litery prawa! O!
          • k.karen Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 19:56
            Jakie koty? Ja nie widzę żadnych kotów, tylko jednego w pralce uncertain
            • z.pasternakiem Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 19:58
              kliknij na niego
              • z.pasternakiem Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 20:05
                Hardy uratował tę myszkę i przyniósł na podwórko

https://bi.gazeta.pl/im/0/11154/z11154620X,Gina-i-jej-niedoszla-ofiara---mysz-nie-ucierpiala.jpg
                • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 20:09
                  Taaak, Karen...Figa wie co mówi big_grin Uratowałem myszkę z łap kota Kosmity i przyniosłem na Podwórko...specjalnie dla Blondynki big_grin
              • k.karen Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 20:29
                AAaaaaaaa...dzięki Figo big_grin

Obejrzałam, ale super fotki big_grin

A mnie podoba się ta:

https://bi.gazeta.pl/im/6/11167/z11167506X.jpg
                • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 20:52
                  ...to są pieskie koty czy kocie psy? wink
                  • z.pasternakiem Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 20:57
                    to spsiały kotek i skociałe szczeniaki
                    • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 21:05
                      ...aaaa...dzieci przerosły ojca...i jeszcze zmutowały się z kota w psy big_grin
                      • z.pasternakiem Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 21:10
                        ta sama rodzinka:

https://bi.gazeta.pl/im/1/11167/z11167511X.jpg
                        • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 21:14
                          big_grin I uwierz tu w przysłowia big_grin
                        • z.pasternakiem Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 21:15
                          i jeszcze jedno tematycznie

https://bi.gazeta.pl/im/4/11156/z11156324X,Cos-lezy-pod-kotem----.jpg
                          • k.karen Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 22:56
                            Wszystko obejrzałam, odsłuchałam, przeczytałam.
                            To był miły dzień smile

Dobranoc Wszystkim, do jutra... smile
                            • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 23:17
                              Dobranoc, Karen smile
                              • blondynka.2801 Re: 17 lutego 2012, CWP 17.02.12, 23:34
                                Dobranoc, Karen, słodkich snów. kiss
                              • ulisses-achaj Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 00:17
                                Dobranoc WO i WNOKSP (Wszystkim Obecnym i Wszystkim Nieobecnym Którzy Się Pojawią) smile smile
                                • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 00:33
                                  ...po cichu zamykam za soba furtkę Podwórka...lampa niech się pali...
                                  Dobranoc Wszystkim smile
                                  • kkkkosmita Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 01:01
                                    zamykam za sobą furtkę Podwórka
                                    Zaamyykam! zaamyykaM!tongue_outtongue_outtongue_out
                                    A co!!? devil
                                    Znów chcesz, żebym sobie nos rozwalił o tę całą furtkę kiedy nocą tu będę wbiegał!? big_grinbig_grinbig_grin
                                    Lampę to kot jakiś, już dawno zrzucił...
                                    W końcu biegało tu całe stado tych paskudnych futrzaków!
                                    I na jakieś zasieki niespodziane człek tu się nadziewa!
                                    Kto to widział na niewinnych przechodniów ...pułapki takie zastawiać???
                                    • z.pasternakiem Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 01:24
                                      Kosmito, a ty nie masz czułek jakichś, które by cię przed wpadaniem na rzeczy broniły?big_grin
                                      Ale dobrze, że furtkę otworzyłeś, to weszłam, kąty obejrzę i trzeba się zbierać stąd spać już.
                                      Dobranoc, do dzisiaj później.
                                      • kkkkosmita Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 01:39
                                        Figo...
                                        Jakieś czułki...
                                        to pewno i są...
                                        ale wszystkie o tej porze śpią! big_grin
                                        Ja też lubię gospodarstwo przed snem obejść! (albo obiegać) big_grin
                                        Najgorsze, że... jest tyle ładnych jutubów do wysłuchania...
                                        a jednak... chyba... spać też kiedyś trzeba!big_grin smile

http://i39.tinypic.com/2m4ah79.gif
                                        • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 10:39
                                          Cichaj Kosmito bo jeszcze coś powiem, co tu się w nocy działo...Zamknąłem furtkę bo chciałem sobie spokojnie pooglądać na jutubie...ale zamknąłem na klamkę a nie na klucz. Wystarczyło nacisnąć...

A tu co chwila ktoś mi łomotał w płot obok furtki...nie mógł w nią trafić. Jeszcze jakiegoś futrzaka ze sobą miał, tenże lampę strącił...a ten ktoś coś tam śpiewał ochrypłym głosem...w ogóle słów nie rozumiałem...jakieś całkiem nieziemskie dźwięki...

Figa mi świadkiem, ile odcisków w śniegu zostawił, jakby ich kilku było a nie jeden...tongue_out
                                          • sza.aliczek Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 11:59
                                            jejku?
                                            O czym Wy piszecie? Bo nie rozumiem? : )))
                                            • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 12:08
                                              Nie jejku jejku ,Szaliczka, tylko poczytaj, co w nocy Kosmita wyrabiał przed Podwórkiem...awantura na czterdzieści fajerek! Nie wiem czy stan w którym był, można nazwać...kosmicznym...w każdym razie z tej strony Jego dotąd nie znaliśmy suspicious
                                              Figa jest świadkiem big_grin
                                              • k.karen Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 13:24
                                                Dzień dobry, wpadam na chwilę smile

A co się działo w nocy? Co Kosmita wyrabiał przed Podwórkiem?
                                                Nic nie wiem, spałam jak zabita i późno wstałam uncertain

Może sprawa wyjaśni się do wieczora?

Miłego dnia smile))))
                                                • blondynka.2801 Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 13:39
                                                  Cześć, Karen smile

Może jeszcze trwa ta chwilka, na którą wpadłaś?
                                                  To ja Cię niedzielnie całuję i kajając się, informuję, ze czeka na Panią poczta. smile
                                                  • blondynka.2801 Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 13:41
                                                    A tak w ogóle, to dzień dobry Wszystkim, którzy już tędy przelecieli i Wszystkim, którzy przelecą później. smile
                                                    Miłej ostatniej soboty karnawału. smile
                                                  • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 15:18
                                                    ...a tak w ogóle jak to się stało, że dzisiaj jest już "niedzielnie witam", Blondynko? Przespałem całą sobotę?! shock suspicious
                                                  • blondynka.2801 Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 15:25
                                                    O, matko! smile
                                                    Faktycznie, do Karen napisałam, że "niedzielnie całuję".
                                                    Chyba jestem dziś zakręcona jak słoik na zimę. smile
                                                    I to dodatkowy powód, zeby wyłączyć komputer.
                                                    Sobotnio całuję, Karen, sobotnio! kiss
                                                • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 14:03
                                                  Hej Karen smile

Niedługo już wszyscy będą chcieli wiuedzieć "co Kosmita wyrabiał w nocy przed Podwórkiem" wink

Zatem ładnie się to opisze, doda szczegóły i szczególiki, rozbuduje...i tomiszcze "Co Kosmita wyrabiał...." będzie się sprzedawało jak ciepłe bułki suspicious To jak z "Opisaniem świata" Marco Polo. Pierwsze wydanie to malutka książeczka. Z każdym kolejnym wydaniem rosła a rosła...wydanie z 1936 to już opasła księga wink
                                        • blondynka.2801 Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 13:34
                                          kkkkosmita napisał:
                                          a jednak... chyba... spać też kiedyś trzeba!:

Eee, tam, Kosmito... smile
                                          Przesądy jakieś. Po co spać? Życie jest za krótkie, żeby je na sen marnować! smile
                                          Chociaż... Może Kosmici żyją dłużej, albo mają, jak koty, 9 żywotów? suspicious
                                          Oczekuję, jeśli można, wyczerpującej odpowiedzi. smile
                                          (Hardy, wiesz, notesik, ołóweczek i jak zwykle. Przyszpilimy w końcu tego Kosmitę-nocnego bradiagę... smile)
                                          • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 13:46
                                            Co do marnowania czasu na spanie, zgadzam się w zupełności. Rekiny całe życie nie śpią, nawet nie odpoczywają, tylko całe życie pływają...i żyją. I to dobrze. Świeżutkie mięso, bez żadnych konserwantów czy wypełniaczy...i to za darmo!

Co do Kosmity, mam jeszcze mnóstwo niezapisanych kartek w swoim kajeciku, Blondynko. I jeszcze więcej pytań...ale jestem cierpliwy. Powolutku wszystkiego o Kosmicie się dowiem...suspicious
    • czaro.01 Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 02:22
      DOBRANOC

Czaro. smile
      • blondynka.2801 Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 13:37
        Dzień dobry, Czarodziejko smile

Już się obawiałam, że poleciałaś czarować gdzieś indziej...
        Ale jesteś. Jak ulga! smile
        Z Czaro pozdrowieniem. smile
        Blond Czarownica
        • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 13:48
          ...jeszcze trochę a Łysą Górę będę musiał na PODWÓRKU zbudować...suspicious
          • blondynka.2801 Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 13:52
            Hardy,
            big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin
            • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 14:09
              Czego? Słuch mam dobry wink Jak się nazywam też jeszcze nie zapomniałem wink
              Huśtawkę na Podwórku wyrychtowałem, piaskownicę dla Kosmity też (do dzisiaj tajemnica, po co mu ona jest), to góry nie zbuduję? Technlogicznie to nie problem...Kosmita potwierdzi. Nawet szałerek na górze, dla latających mioteł Wam zbuduję...suspiciouswink
              • ulisses-achaj Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 14:13
                Cześć Wszystkim.. smile Dobrego Dnia.. smile
              • blondynka.2801 Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 14:17
                Dzięki Ci, o Hardy Pierwszy Wielki, genialny Podwórkowy Konstruktorze Urządzeń Wszelakich! wink big_grin
                Kiedy planowany termin otwarcia? Bo może, jak Stadion Narodowy, Podwórko będzie wtedy zamknięte z powodu otwarcia... wink
                • ulisses-achaj Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 14:21
                  Obyś tylko Hardy nie uszkodził ziemianki !!!! pamiętaj o tym... smile
                  • ulisses-achaj Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 14:22
                    PS No i nie przewróć pomniczków, cośmy je sobie zgrabnie wyrychtowali... smile smile smile
                    • blondynka.2801 Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 14:26
                      Cześć, Ulissesie smile
                      Jakie pojemniczki, jaka ziemianka, bo ja nic nie wiem?!? smile
                      • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 14:36
                        Uli, ziemianka?! A w życiu! ...a zwłaszcza na PODWÓRKU! A gdzie byśmy się chowali przed wścibskim wzrokiem pań? Gdzie byśmy mogli w spokoju rozlać po kilonku kminkówki? Gdzie to piwo wypijemy, które Kopsmita TIR-em od kilku lat naokoło Ziemi naszej wozi i jeszcze nie dowiózł? Gdzie...? Gdzie...?

Toż to tradycja nasza, ziemianka big_grin
                        A te pomniczki, to ja już zabyłem gdzie stoją...wink

Blondynko
                        - to cała tradycja urządzania PODWÓRKA, przez pierwsze lata istnienia smile TRYPTYK BENU (u góry) jest według naszych koncepcji wymalowany smile Poproś Karen, to prześle Ci "Tryptyk" w pełnej rozdzielczości. Wtedy dopiero widać powiększone szczegóły...i wiadomo o co chodzi wink
                        • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 14:43
                          Uli, czy Ty widzisz to co ja? Pomniczki Blondynka nazwała zwykłymi "pojemniczkami"! Toż to skandal nad skandale, obraza nad obrazy! Ta zniewaga krwi blondyńskiej wymaga! Jedynie, że to niewieścia jest, ratuje przed natychmiastowym czynem!
                          • blondynka.2801 Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 14:47
                            O, matko! smile
                            Błagam o wybaczenie! smile
                            To wszystko przez te Cienie! smile
                            (cały czas w uszach) smile
                            • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 14:58
                              Tymitu Matki swej na pomoc nie wzywaj!
                              Ani Norwidem się nie podpieraj!
                              Alem że się wnerwił, no!!! Ufff..
                              .wink
                              • blondynka.2801 Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 15:03
                                Hardy, jaki Norwid?!? Ten od odjeżdżającego Cienia?!? Nic właśnie! smile
                                Te Cienie to wina Ulissesa. Albo Jerzego Filara. Sama nie wiem... Do wyboru. smile
                                • blondynka.2801 Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 15:13
                                  Teraz muszę Was, Panowie, porzucić. smile
                                  Do napisania. smile
                                  • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 15:37
                                    Aaaa...to nie norwidowskie Cienie? Tylko Ulissesa? Dobrze jest na kogo innego zrzucić wink
                                    Na razie, Blondynko smile
                    • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 14:28
                      Nie jestem łasy na tytuły i nagrody, Blondynko. Ot, cieszę się jak widzę coś zrobionego ładnie a użytecznego...zwłaszcza w drewnie wyrychtowanego wink Niestety albo stety, kiedyś -kiedyś wyczuły to Panie moje...i już żyć nie dały...suspicious Zdarzyło się, że nie miałem przez dłuższy czas chęci...to kupiły i przyniosły same kilka desek boazerii, rzuciły mi pod nogi i...wymownie a przeciągle w oczy spojrzały big_grin ...no i musiałem zacząć znów rychtować...inaczej nie wypadało suspicious
                      • blondynka.2801 Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 14:33
                        No, tak, Hardy, rozmawialiśmy o tym kiedyś na Przyzbie, pamiętasz? Że najgorzej, to pokazać, że człowiek coś umie, bo.... wykorzystają z pełną bezwzglednością (choć z wdziękiem). smile
                        • hardy1 Re: 17 lutego 2012, CWP 18.02.12, 14:40
                          Pamiętam, Blondynko smile Czasem człek myśli że lepiej siedzieć cicho...tisze jedziesz, mniej rabotajesz...jeżeli tak mogę sparafrazować suspicious

...a te wdzięki przemieniają się czasem aż...w dźwięki...a te kobiece są przenikliwe. Wysoki diapazon w uszach świdruje big_grin
    • cieplanata 18 lutego 2012, CWP 18.02.12, 07:52
      Pierwsza lalalala pierwsza lalalala wink
      Witam WKN
      • hardy1 Re: 18 lutego 2012, CWP 18.02.12, 10:32
        Która to...godzina? Czy już ranek? Chyba czas wstawać...o, Natka już jest? Cześć smile A co to za lala, która tu leży? Pierwsza? Ewa? No nieeee...a po co ją przytachałaś?! U nas niepotrzebna...zanieś gdzie indziej...wink
        • sza.aliczek Re: 18 lutego 2012, CWP 18.02.12, 12:00
          Dzień dobry : )
          Jak sobota to wiadomo: zakupy! sprzątanie! a wieczorem przyjemności!

: D

Miłego dnia, Moi Drodzy : )))
          • hardy1 Re: 18 lutego 2012, CWP 18.02.12, 15:38
            No dobra, Szaliczka jest sprzątająco-zakupowa, inni też się rozpłynęli... i na mnie czas wybyć.
            Do widzenia Wszystkim smile
            • z.pasternakiem Re: 18 lutego 2012, CWP 18.02.12, 15:57
              Dzień dobry dopiero. Pierwszy raz tu dziś zaglądam.
              Kosmita leczy siniaki?
              • kkkkosmita Re: 18 lutego 2012, CWP 18.02.12, 17:49
                Leczę siniaki Figo!
                Nos do nastawienia... macki przycięte... bo furtka jakby rykoszetem odbiła...
                okłady z hamburgerów na głowie...
                I kolano rozbite, bo zająca złapałem!
                Takie podwórko... to istna pułapka na niewinnych spokojnych przechodniów!
                O!
                https://i51.tinypic.com/2hdtlso.jpg
                • hardy1 Re: 18 lutego 2012, CWP 18.02.12, 21:09
                  Dobry wieczór smile

Widzisz, Figo - te siniaki na mackach to Kosmita z własnej winy sobie nabił...od kilku lat trzymam kajecik ci ja...aby tajemnice kosmiczne a rozwiązane już zapisywać wink

Ale Kosmita skrzętnie się uchyla od udzielania odpowiedzi na moje pytania - kręci, mętnie coś tam coś tam...niby odpowiada a nie odpowiada...wink Ledwie kilka kartek mam zapisane...a i tak już kilka razy mój cenny kajecik Kosmita chciał podpatrzeć suspicious

To i jak mamy mu wszystkie ziemskie informacyje udzielać? Coś za coś...prawda? wink
                  Do tego prowadzi nasz Zielonomackowaty nocny tryb życia...mam nie spać i pilnować Kosmitę?! suspicious
                  • k.karen Re: 18 lutego 2012, CWP 18.02.12, 22:30
                    Dobry, dobry...smile

Obejrzałam przed chwilą film z Nicolasem Cage w roli głównej. Film ma tytuł NEXT
                    i jest to chyba najgorszy film w jakim grał Cage. Ale mniejsza o fabułę.
                    Cage zacytował pewnego włoskiego malarza, który podobno miał powiedzieć,
                    że "piękno to taki zbiór elementów, w którym nie trzeba nic dodawać, ująć albo wymienić".

Bardzo podoba mi się taka definicja piękna smile
                    • hardy1 Re: 18 lutego 2012, CWP 18.02.12, 22:55
                      Hmmm...mnie też. Muszę zapamiętać smile
                    • kkkkosmita Re: 18 lutego 2012, CWP 19.02.12, 00:40
                      piękno to taki zbiór elementów, w którym nie trzeba nic dodawać, ująć albo wymienić

to jest świetna definicja piękna!
                      doskonałą!
                      Lepszej nie słyszałem
                      A w dodatku zachowuje cały ten subiektywizm piękna...
                      bo piękno zależy od oglądających oczu!

• k.karen Re: 18 lutego 2012, CWP 18.02.12, 22:25
                  Kosmito! Moje Ty biedactwo poobijane! Któż to śmiał pułapki na Cię zastawiać?

Cóż to ja się dowiaduję?!
                  • hardy1 Re: 18 lutego 2012, CWP 18.02.12, 22:54
                    Jakie pułapki, jakie pułapki, Karen?! shock Sam się Kosmita poobijał...po nocach się gdzieś włóczy, lampy przeze mnie zapalone nad wejściem na Podwórko, gasi...po to zresztą ze sobą rudego kocura prowadzi...to niech ma pretensje do siebie. O! suspicious
                    • k.karen Re: 18 lutego 2012, CWP 18.02.12, 23:45
                      A, to takie buty? A teraz się tłumaczy, że ma gości a potem znowu po nocach,
                      przez płoty zamiast przez furtkę, będzie próbował wejść na Podwórko.

Mam nadzieję, że go dzisiaj przypilnujesz Hardy? A jak Go przyłapiesz
                      razem z tym kocurem to obu zamknij w ziemiance wink

A ja już idę spać, zmęczona jestem jak zwykle po sobocie.

Dobranoc Podwórko smile
                      • hardy1 Re: 18 lutego 2012, CWP 19.02.12, 00:21
                        Ostatnią noc trochę zarwałem...to dzisiaj muszę się wyspać o ludzkiej, a nie kosmicznej porze, Karen big_grin

A...a skąd Ty wiesz o jakiejś ziemiance, hę? Na Podwórkyu nie ma żadnej ziemianki! (dla pań...)
                    • kkkkosmita Re: 18 lutego 2012, CWP 19.02.12, 00:47
                      Sam się Kosmita poobijał...po nocach się gdzieś włóczy, lampy przeze mnie zapalone nad wejściem na Podwórko, gasi
                      Ooo... a to zły Hardy! devil
                      Jeszcze się teraz okaże... że to wszystko moja wina?????
                      Ooo!!!! niedoczekaanie!!!!
                      To niby ja sam jestem winny!? Na własne życzenie teraz pokutuję???
                      Nosa obiłeeem, macki poprzycinałeem, kolaano...rozbiłem..
                      .i taaki smutny jestem???

• kkkkosmita Re: 18 lutego 2012, CWP 19.02.12, 00:37
                    Kosmito! Moje Ty biedactwo poobijane! Któż to śmiał pułapki na Cię zasta
                    > wiać?

to Haaardyyy... Furtkę zamknął... Ciemno byyyło...
                    no więc szedłem sobie całkiem spokojnie... wieczorkiem... na swoje śmieci...
                    A tu furtka!
                    JAK NIE STRZELI MNIE W NOS!
                    Tak za darmo! bez powodu! nos obiła!!!!
                    No to żem się wystraszył... i przyspieszyłem kroku...
                    a tu znów coś mi na palce u nogi wskoczyło!
                    Gryźć chciało...(??)
                    Co prawda... kot też za mną się wlókł ze smyczą...
                    ale tak ciemno było, że już sam nie wiem co złapałem i dlaczego leciałem z brzuchem po ziem!
                    O!
                    taki biedny byłem!
                    I spójrz jak się potłukłem
                    aż sczerniałem! A jaką mam smutną minę....
                    buuuuu!
                    • hardy1 Re: 18 lutego 2012, CWP 19.02.12, 00:50
                      ...Tymitu nie przewracaj i nie świeć oczyma, dobra?! Sam sobie napytałeś biedy, a teraz udajesz biednego, aby Ciebie w żalu utuliła Karen, hę? Nie szwendaj się po nocach, to Twój nos ocaleje, Kosmito...wink

Teraz już idę lulu. Cześć Kosmito, dobranoc Wszystkim smile
                      • z.pasternakiem Re: 18 lutego 2012, CWP 19.02.12, 00:56
                        Dobranoc, Hardy.
                      • kkkkosmita Re: 18 lutego 2012, CWP 19.02.12, 02:07
                        Sam sobie napytałeś biedy, a teraz udajesz biednego

Buu...
                        I tylko wzruszenie nie pozwala mi ściskać Cię za gardło!
                        Tak się wzruszyłem swoją niedolą!
                        O! big_grinbig_grin

https://i53.tinypic.com/ae3cep.jpg
                        • kkkkosmita Re: 18 lutego 2012, CWP 19.02.12, 02:21
                          A to na jutrzejsze dzień dobry.

OPERA mydlana po polsku
                          Niech mi pan powie dlaczego pije pan tak dużo ? -dopytuje się psychiatra.
                          - Zaraz spróbuje wyjaśnić panu przyczynę. Odpowiada roztrzęsiony pacjent.
                          -Zakochałem się w pewnej wdowie, która miała dorosłą córkę. Ożeniłem się z tą wdową i niedługo potem mój ojciec ożenił się z moją pasierbicą. W ten sposób moja żona i ja staliśmy się teściami dla mojego ojca.
                          Za jakiś czas moja teściowa, to znaczy córka mojej żony, urodziła syna. Ten chłopiec stał się automatycznie moim bratem, ponieważ był synem mojego ojca. Ale ponieważ jest równocześnie synem córki mojej żony, więc moja żona stała się jego babcią, a ja stałem się dziadkiem dla mojego brata.
                          Niedługo potem moja żona urodziła syna, który stał się szwagrem dla mojego ojca. Starsza siostra mojego syna jest równocześnie jego babcią, ponieważ mój ojciec jest jego dziadkiem. Mój ojciec jest więc szwagrem mojego dziecka, ponieważ jego siostra jest żoną mojego ojca.
                          Ja jestem wobec  tego bratem dla mojego własnego syna. Mój syn jest mojej babci bratankiem, a ja jestem dziadkiem dla samego siebie.
                          Stałem się więc bratem dla mojego ojca, ale jednocześnie jestem synem i ojcem dla niego.
                          Moja żona jest moją macochą, matką,szwagierką i przybraną siostrą. A ja jestem ojcem i synem dla samego siebie.
                          -Rozumiem, odpowiada psychiatra, niech pan pije dalej.

• hardy1 Re: 18 lutego 2012, CWP 19.02.12, 09:04
                            Tymitub]] Kosmito [/b]- o moje gardło się martw! Sam o nie najlepiej zadbam, Twoich uczynnych macek nie potrzebuję do tego! No! suspicious

kkkkosmita napisał:
                            > A to na jutrzejsze dzień dobry.
                            > OPERA mydlana po polsku (-)

Dooobre, Kosmito! big_grin
                            Dać mu kminkówki!
                            Ona wszystko leczy.
                            Nwet pijaka z poplątań
                            koligacji rodzinnych wyleczy
                            suspicious
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka