Dodaj do ulubionych

18 maja 2013, CWP

18.05.13, 11:33
"Dzięki" bardzo dobrej pogodzie, prawie nie ma mnie w domu, a więc i przed komputerem smile
Dlatego wczoraj mnie wcale nie było. Wróciliśmy ze świetnej wycieczki rowerowej bardzo późno w nocy. Późno wstałem...
I co? Nikt nie założył nowego CeWuPe? Poprzedni już zapełniony...Echhh...lenicie się...więc, znowu w niedoczasie, zakładam nowy i - dzień dobry - mówię smile
Obserwuj wątek
    • k.karen Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 11:43
      Dzień dobry smile

Hardy, nikt nie założył nowego CWP bo chyba większość z nas szykuje się do wyjazdu.
      Ja za chwilę wyjeżdżam do Wrocławia i mam w planie zwiedzić mniej znane i niezupełnie
      zabytkowe ulice i uliczki a dzień zapowiada się niezwykle ciekawie...smile

Wszystkim miłego dnia, udanych wycieczek i super ciekawych relacji po powrocie,
      do napisania...smile smile smile
      • mirekms Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 11:53

sobota (link)
        • mirekms Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 11:57
          Andrzej Mleczko

mój drogi Watsonie (link)
          • hardy1 Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 12:22
            Ufff...teraz wiem, czemu na co dzień nie ubieram się elegancko...suspicious

Karen, wytłumaczenie "lenistwa" całkowicie wystarczające (po sobie sądzę) smile Tylko dlatego jestem przed kompem, gdyż trochę zaległej pracy w domu muszę porobić, potem proszony obiad u rodzicielki...dopiero popołudniem znów wyskok na rowerach poza miasto. Na wsi organizują "dla mas pracujących" imprezę kiełbaskowo- imprezową. Trzeba korzystać, dopóki jest pogoda smile
            • hardy1 Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 13:18
              ...a dla nas wszystkich rzucam hasło, które bardzo mi się pdooba smile :

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/970273_570000559711345_973989263_n.jpg
              • kkkkosmita Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 17:34
                Czas nie płynie
                tylko leci
                wyszły z gniazda
                wronie dzieci
                a kukułka ostro kuka
                w ptasim gnieździe
                dziecka szuka?

Jest naprawdę rozkukana
                ta kukułka...
                już od rana!

Ludziom też melodie w głowie
                te wesołe!
                żadne jęki!
                i na wyspie grają sobie...
                fortepianu słychać dźwięki...

http://wstaw.org/m/2012/03/26/k%C3%B3%C5%84_AWATAR.jpg
                • kkkkosmita Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 19:10
                  Protest troczek songowisko

W gustach śmiały
                  mocny w mowie
                  i na rączym swym rumaku
                  w porze wiosny i kwitnienia...
                  napiję się czteropaku!

Żubr niech ryczy
                  ptak ucieka
                  mur się kruszy i murszeje
                  kot niech miauczy
                  pies niech szczeka
                  a ja sobie zaszaleję
                  tongue_outtongue_outtongue_out

• kkkkosmita Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 20:05
                    To jest bardzo piekna sobota!
                    Howgh!
                    • hardy1 Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 21:01
                      O ja cię...chromolę!
                      Kosmito! Nie wydolę big_grin
                    • hardy1 Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 21:02
                      Kosmita sobotę rymową zainicjował...
                      gdzież On się wcześniej uchował? tongue_out
                      • kkkkosmita Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 21:24
                        Się zasępiam...na obrywy
                        wieczór głośny jest i żywy
                        gra kapela niedaleko...
                        nawet ładnie...
                        nie narzekam!big_grin
                        • hardy1 Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 21:35
                          Przy sobocie,
                          po robocie,
                          lud roboczy Warszawy
                          pewnie się bawi wink
                          • kkkkosmita Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 21:50
                            https://www.noc-muzeow.pl/images/stories/2013_Noc_Muzeow/muzeum_lazienki_krolewskie.jpg

noc muzeów...
                            tyyylko jaaa
                            z chorą łapką w domu siedzę...
                            bom jest nieco w marnym sosie...
                            i nie w głowie mi spaceryyyyyy
                            • hardy1 Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 21:58
                              Ho ho ho...
                              taka spokojna
                              "noc muzeów" w W-wie?
                              A u mnie wichura potężna
                              burza już prawie, prawie...
                            • k.karen Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 21:58
                              Kosmitku smile Ale masz chorą łapkę a nie nóżkę to dlaczego nie idziesz, wyjdź z tego marnego sosu smile
                              • kkkkosmita Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 22:10
                                Nóżkę mam obitą!
                                Zaraz się zagoi!
                                ale nie dzisiaj!
                                Buuuu!
                                ale to nic...
                                i tak mam niezły punkt widzenia ...i słyszenia...
                                pieknie grają i spiewają...
                                • kkkkosmita Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 22:13
                                  Karen... ten tytuł ..
                                  pająk w peruce paryskiej kurtyzanny... jest obłędny!
                                  Nawet z chorą nóżką bym poleciał oglądać!
                                  Daj szybko te zdjęcia, bo jestem ciekawy..., że uuuuch!
                                  i nagranie!!!
                                  O!
                                  • k.karen Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 22:20
                                    Już są, idź obejrzyj big_grin
                                    • hardy1 Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 22:30
                                      Biedny Kosmita, biedny.
                                      Rączka złamana, nóżka obita...
                                      To wszystko bez te życie!
                                      Odegraj się na życiu! ...i będzie kwita wink
                                  • sorel.lina Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 22:22
                                    A ta peruka to pudrowana na pewno była na siwo? Taki Wersal, elegancja, Francja!
                                    I bardzo mnie ciekawi, co to za pająk był? Chyba nie tarantula?
                                    • sorel.lina Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 22:26
                                      Już są? To lecę zobaczyć i posłuchać.
                                      • sorel.lina Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 22:28
                                        A ile tam tych, no... przecinków na "k"...! Szambo po prostu! Ale jak na teatr amatorski to nieźle zagrane. smile
                                        • hardy1 Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 22:32
                                          ...ale na "ch" było zbyt twardo wymawiane! Według nowych trendów powinno się zmiękczać nie tylko w piśmie ale i w wymowie, jako właśnie "ch"...suspicious
                                        • k.karen Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 22:35
                                          A te fragmenty o nawiedzonej rodzicielce...rewelacja!!!!!!!! big_grin big_grin big_grin
                                          Gdyby nie te wulgaryzmy to nie byłoby efektu, przerysowana postać udająca damę
                                          i całość tragicznie komiczna. A fotki fajne, prawda? Duże zbliżenie oddaje tragi-komizm tej postaci. Super! Jak na amatorski zespół to naprawdę świetna robota i jestem bardzo zadowolona, że mogłam to obejrzeć.
                                          • hardy1 Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 22:43
                                            Nawiedzona rodzicielka, bo wpadła w robocie wink Taka nieuwaga w pracy...no no. I jeszcze zamiast dostać po premii za brak skupienia na "zadanej robocie", to chciała żądać odszkodowania za "wypadek w pracy" big_grin ZUS tego nie przewidział w ubezpieczeniu tongue_out

Fotki super! Oddają cały "koloryt" tongue_out Koloryt Paryża...z przedmieść jak u Wiktora Hugo tongue_out
                                            • 1agfa Re: 18 maja 2013, CWP 20.05.13, 16:08
                                              Hmmm...koloryt...może trochę, także, Eugeniusz Sue? big_grin
                                              Ech, te "Tajemnice Paryża"! ...
                                              • kkkkosmita Re: 18 maja 2013, CWP 20.05.13, 16:50
                                                Agfo...
                                                Czasami... spotkania teatru z życiem...są zaskakujące i...aż zadziwiają...
                                                samo życie...
                                                na golasa i ośmieszone! tongue_out
                                                • sorel.lina Re: 18 maja 2013, CWP 20.05.13, 19:15
                                                  kkkkosmita napisał:

> Czasami... spotkania teatru z życiem...są zaskakujące i...aż zadziwiają...
                                                  > samo życie...

Życie to teatr. Życie to sen. Ale jakże piękny!
                                                  Nie lubię poniedziałków, choć bywają poniedziałki niezwykle interesujące, takie jak dzisiejszy choćby. smile
                                                  Dobry wieczór, moi mili! smile
                                                  • ulisses-achaj Re: 18 maja 2013, CWP 20.05.13, 19:44
                                                    Zawistowałaś Calderonem, Sorellino smile Tak, jest piekny wieczór - wiosna pełną gębą. Wczoraj w nocy było ciepło, gwiażdziście az strach i coś dobrego chyba unosiło sie w powietrzu, bo widziałem ludzi, którzy szli ulicami krokiem z lekka tanecznym, uśmiechnięci od ucha do ucha. smile
                                    • hardy1 Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 22:28
                                      Tarantula czy inny pająk...ale złoty młoteczek miała! Ten do zabijania wszów big_grin
                                      A może to był tombak? Hmmm...tongue_out
                        • k.karen Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 21:51
                          Dobry wieczór, moi Drodzy smile

Niedawno wróciłam i muszę Wam powiedzieć, że uśmiałam się dzisiaj do łez.
                          Miałam zaproszenie na pewną wystawę a w ramach tej imprezy był też występ
                          amatorskiego zespołu teatralnego i obejrzeliśmy komediową miniaturę kostiumową na kanwie "Damy Kameliowej" ale przeniesionej do czasów współczesnych, pod tytułem "Pająk w peruce paryskiej kurtyzany". Była to impreza zamknięta więc spektakl był hmm...nieprzyzwoicie odważny big_grin Szczegóły opowiem w innym miejscu, pokażę parę fotek a także mam nagraną jedną ze scen jak kurtyzana rozmawia przez telefon big_grin big_grin big_grin
                          • hardy1 Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 21:59
                            Oooo...to momenty były? suspicious
                            • k.karen Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 22:04
                              Yhmmm big_grin
                              • hardy1 Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 22:26
                                No nie! I Ty to wytrzymałaś, Karen?! Mnie uszy tak więdły, że musiałem je mocno nacierać big_grin Co za...hmmm...kurtyzana...chociaż bardzo przechodzona. Widać że doświadczona długim życiem pracowym.,..tongue_out
                                • hardy1 Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 22:37
                                  Posłuchałem jeszcze raz tej rozmowy...teraz wychwyciłem szczegóły big_grin Kurde, ale obmawiała te, które uważała za konkurentki big_grin Nie zauważyła zaś, że sama już wypadła z obiegu big_grin
                                  • kkkkosmita Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 22:47
                                    Hmmm....
                                    Brat z rodzinką zajrzeli na chwilkę... (szaleją w parku)
                                    Bratowa dziwnym wzrokiem na mnie spoglądała... bo akurat kończyłem zerkać... i dławiłem się...big_grin
                                    Żona coś nadmieniła uprzejmie o tym... że nie trzeba...siać bo się sami rodzą...
                                    Karen!
                                    Jesli przez Ciebie stracę wszelki respekt w rodzinie!
                                    To będziemy się liczyć...!
                                    big_grinbig_grinbig_grin

a teraz znów poszli sobie...
                                    wszyyyscyyyyy... bo i juwenalia są!
                                    O!

• kkkkosmita Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 22:49
                                      Tyylko koot... mi wiernym towarzyszem!
                                      O!
                                      ale też dziwnie jakoś na mnie patrzy i przez chwilę ogon nastroszył!
                                      O!
                                    • k.karen Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 22:51
                                      To nie moja wina big_grin Ale cieszę się, że i Wam dostarczyłam niezłą zabawę smile

Ale zmęczona jestem i tym śmiechem i jazdą więc się już pożegnam.

Dobranoc Kochani, tylko nie śnijcie o kurtyzanie ani o pająkach big_grin

Paaa, do jutra smile
                                      • kkkkosmita Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 22:57
                                        A swoją drogą...
                                        młodzi ludzie...
                                        a ile potrafią...
                                        Naprawdę zagrane ze szwungiem...
                                        ha ha ha.... to jest bardzo... optymistyczne...
                                        • wscieklyuklad Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 23:25
                                          Zaciekawiony głośnym śmiechem Sorelliny przygnałem z drugiego pokoju.
                                          Obejrzałem jednym tchem. Zwróciłem szczególną uwagę nie na tekst, ale sylwetki aktorów.
                                          Postać kurtyzany - doskonała. Znakomicie upozowana na podstarzałą już mocno adeptkę w zawodzie (właściwie już wyautowaną z "kurtyzaństwa")
                                          Peruka - cycuś! Kręcone blond loczki odstające od twarzy - widz zastanawia się czy to z powodu nietoperzych uszu?
                                          Znakomicie ustawiony reflektor uwidaczniał wyraźne błyski na buzi z kilogramem makijażu a i tak mocno lśniącej (chyba od potu?) i o mocno wystających kościach policzkowych. Cała buzia o typie "księżyca w pełni" lub rozdeptanego kołacza uprawnia odbiorcę do porównania jej z Miss Piggy z Muppetów.
                                          Całość faktycznie znakomita.
                                          Veni vidi... spaci.
                                  • k.karen Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 22:48
                                    Dostało się tam wszystkim - od rodziny, przez konkurentki do facetów, którzy na jej widok wiali i nie chcieli skorzystać z jej usług big_grin big_grin big_grin
                                    • hardy1 Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 23:34
                                      ...a ja wieję już, ubawiony po pachy, spać! big_grin
                                      Jutro rano muszę wstać. Całodzienna wycieczka mnie czeka...ale jak wrócę, to jeszcze raz obejrzę tę podparyską kurtyzanę big_grin Cymes do oglądania i słuchania big_grin
                                      Dobranoc Wszystkim, pewnie jak ja uchachanym od ucha do ucha smile))
                                      • sorel.lina Re: 18 maja 2013, CWP 18.05.13, 23:42
                                        Pająk - kurtyzana to znakomita kreacja aktorska, zwłaszczaa te fragmenty, w których opowiadała jak się zakochała - bossssskie! Kto by pomyślał, że to teatr amatorski!

No, ale po tej uczcie duchowej, czas się wyspać. Dobranoc!
                                        • 1agfa Re: 18 maja 2013, CWP 20.05.13, 15:29
                                          Dzień dobry smile Obejrzałem (dopiero dotarłem, czas, czas!!) do "reportażu", się uśmiałem big_grin Ale i zgorszyłem nieco, i zniesmaczyłem shock wink. (Wiadomo czym, językiem bez wężyka), chociaż wzrokowo...też. Spektakl prima sort big_grin
                                          Jednak śmiech przeważył.
                                          Doooobre...i zaskakujące big_grin
                                          Kto by się spodziewał, kto...ach wink
                                          • ulisses-achaj Re: 18 maja 2013, CWP 20.05.13, 15:58
                                            Witaj, Agfo smile Masz rację.. smile smile
                                          • hardy1 Re: 18 maja 2013, CWP 20.05.13, 20:09
                                            Radzę w wolnym czasie jeszcze raz obejrzeć ten spektakl, Agfo smile Dopiero za drugim razem wychwyciłem smaczki, które za pierwszy razem umknęły mojej uwadze smile
                                            Do bólu szczere wyznania big_grin
                                            • sorel.lina Re: 18 maja 2013, CWP 20.05.13, 21:30
                                              ulisses-achaj napisał:

> Zawistowałaś Calderonem, Sorellino

Do Calderona mam słabość... smile
                                              Calderon de la Barca - Piecyk z Łodzi, a dokładniej: Koza z Łodzi. wink
                                              No, jak tu go nie lubić. big_grin
                                              • ulisses-achaj Re: 18 maja 2013, CWP 20.05.13, 21:50
                                                Piecyk ? Malował moje mieszkanie. Doskonały fachowiec. smile
                                                • sorel.lina Re: 18 maja 2013, CWP 20.05.13, 22:00
                                                  ulisses-achaj napisał:

> Piecyk ? Malował moje mieszkanie. Doskonały fachowiec
                                                  . smile

big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
    • 1agfa Re: 18 maja 2013, CWP 19.05.13, 02:37
      Dzień dobry Wszystkim smile
      Na dobre rozpoczęcie nowego dnia, niedzieli, Zielonych pra-prastarych świąt, pozdrowienia smile
      i...
      Tęcza dla Podwórka, niezwykła tęcza znad Iguaçu, najpotężniejszego ziemskiego wodospadu. Tęcza rozpięta między pokrytymi gęstą, soczystą zielenią zboczami gór, pomiędzy którymi spadają wielkie i rozliczne kaskady.
      Tęcza pogodna i radosna w swoich barwach, w miliardach drobnych kropelek wody zaklęta.
      Niech nad Podwórkiem - symbolicznie - taka tęcza trwa smile
      Do napisania, moi drodzy, nieczęsto, ale... smile

http://i40.tinypic.com/invna0.jpg
      • wscieklyuklad Re: 18 maja 2013, CWP 19.05.13, 07:12
        Obudzici,veni, vici...
        Oczywiście, że ubaw po pachy. A ja naturalnie opisałem tylko jedną z kurtyzan, bo jej gra zwróciła moją szczególną uwagę.
        Ale ta nieco łysiejąca opowiadająca o zawiedzionej miłości - BOSKA (tylko, że w tym przypadku ważniejszy od wyglądu odgrywającej rolę, był tekst.
        • hardy1 Re: 19 maja 2013, CWP 19.05.13, 07:26
          Vidi smile
          A jak już "vidi", to i dzień dobry powiem. Cześć Agfo i Wściekły oraz WKN smile

Ucieszyłeś mnie Agfo, że mogłeś chociaż "dać znać że żyjesz" i się wpisać smile

Teraz zaś już się zbieram, cały dzień wycieczki rowerowej mnie czeka smile Miłego dnia Wszystkim...a Karen zazdroszczę wczorajszego spektaklu i...dziękuję. Dzięki Tobie chociaż część mogliśmy oglądnąć i wysłuchać. Dawno nie śmiałem się tak setnie big_grin
          • k.karen Re: 19 maja 2013, CWP 19.05.13, 09:35
            Dzień dobry Agfo, Hardy, Wściekły i WKN smile

Mamy prezent z nieba, wreszcie w niedzielę jest słonecznie smile
            Nie ma co siedzieć przy kompie, szkoda pogody.

Miłego dnia wszystkim smile
            • kkkkosmita Re: 19 maja 2013, CWP 19.05.13, 15:27
              Cześć wszyscy.
              Cześć Agfo dłuugo nie widziany! big_grin
              Ja też będę musiał rzadziej tu zaglądać, bo mam rękę do kitu... i zupełnie inaczej muszę sobie wszystko układać!
              Nawet samochodem nie mogę jeździć!
              Wczoraj była szalona noc....

przekwitają bzy a wrony uczą już swije małe latać.
              Słowik gdzieś sobie pofrunął i nie piska mi pod oknem...
              Za to mam kukułkę!
              Kuka jakby zgłupiała...big_grin
              • k.karen Re: 19 maja 2013, CWP 19.05.13, 21:13
                Piękny był dzień a teraz piękny wieczór ale u mnie nie słychać kukułki smile

Warszawiacy to mają dobrze! Kukułki kukają a na stadionie Targi Książki smile
                • hardy1 Re: 19 maja 2013, CWP 19.05.13, 21:38
                  Dobry wieczór smile
                  Zmachanym setnie, ale dobrze smile 90 kilosów w nogach, w tym część po piachach, szutrach i żwirach, długie podjazdy...ale pięknie spędzona niedziela big_grin W dobrym towarzystwie znajomych cyklistek i cyklistów dzień szybko mija ale przyjemnie smile

Mam nadzieję, że i Wy podobnie, czynnie niedzielując a nie leniuchując...suspicious
                  • k.karen Re: 19 maja 2013, CWP 19.05.13, 21:51
                    Nie bardzo Hardy smile dzisiaj bardziej leniuchowałam niż czynnie niedzielowałam ale za to trochę się opaliłam i też było przyjemnie smile

Ho, ho! 90 kilometrów na rowerze, to już jest coś! Brawo smile
                    • hardy1 Re: 19 maja 2013, CWP 19.05.13, 21:56
                      Nier chodzi o odległość, Karen. Chodzi o trudność trasy...wink
                      Też się opaliłem. W drodze powrotnej ciągle pod słońce. Miałem okulary przeciwsłoneczne, więc twarz mocno się opaliła oprócz...no właśnie big_grin Wyglądam jak sowa big_grin Ale za dzień-dwa się wyrówna smile
                      • k.karen Re: 19 maja 2013, CWP 19.05.13, 22:20
                        A ja na leżaczku w moim ogrodzie, bez wysiłku, z chłodnym wiaterkiem i truskawkami z bitą śmietaną smile
                        • sorel.lina Re: 19 maja 2013, CWP 19.05.13, 22:27
                          Toś ty leniuch i łasuch, Karen! big_grinbig_grinbig_grin
                          • k.karen Re: 19 maja 2013, CWP 19.05.13, 22:36
                            Hmmm...prawda, jestem z natury leniwa ale życie nie pozwala mi na lenistwo smile
                            Taaaak, jestem łasuchem, uwielbiam słodycze i dobre jedzenie...i dlatego nie mogę być zawsze leniwa . W niedzielę robię sobie dyspensę smile
                            • hardy1 Re: 19 maja 2013, CWP 19.05.13, 22:49
                              ...ale te truskawki z bitą śmietaną...sam bym chętnie teraz skosztował big_grin
                              • k.karen Re: 19 maja 2013, CWP 19.05.13, 23:10
                                No nie wiem Hardy, chyba te truskawki mają jakieś specjalne właściwości
                                bo dławię się ze śmiechu...big_grin big_grin big_grin
                                • sorel.lina Re: 19 maja 2013, CWP 19.05.13, 23:23
                                  Ja też się omal nie zachłysnęłam, jak zobaczyłam te Twoje zdjęcia!
                                  Truskawki na leżaku i na zielonej trawce big_grinbig_grinbig_grin
                                  • hardy1 Re: 19 maja 2013, CWP 19.05.13, 23:37
                                    Doprecyzuję - truskawki na leżaku a Karen obok na zielonej trawce...fajna kolorystyka wink
                                  • k.karen Re: 19 maja 2013, CWP 19.05.13, 23:43
                                    Chyba się posikam (przepraszam) ze śmiechu big_grin big_grin big_grin
                                    A w ogóle, to mój mąż zrobił tak dziwną minę, jak zobaczył mnie "kwiczącą" ze śmiechu,
                                    że musiałam mu dać poczytać...big_grin big_grin big_grin i teraz oboje się śmiejemy big_grin
                                    Jak tak dalej pójdzie to dostanę ze śmiechu zawału, bo w końcu nie jestem już pierwszej młodości a mając 53 lata to człowiek powinien już uważać...big_grin

Idę spać ale nie wiem czy od razu usnę, paaa do jutra i mam nadzieję, że będzie to poważniejszy dzień big_grin

I sobie zaśpiewam...Och Aleksiej, Aleksiej...big_grin

Dobranoc, Kochani smile
                                    • kkkkosmita Re: 19 maja 2013, CWP 19.05.13, 23:54
                                      Nooo własnie! big_grin
                                      Trzeba się oszczędzać... sam to wszystkim mówię...
                                      Bądź co bądź jesteśmy już poważnymitongue_out ludźmi

iihqaaahaaahaaahaaa! big_grintongue_out
                                      • hardy1 Re: 19 maja 2013, CWP 20.05.13, 00:18
                                        Jako żem też jezdem poważnym ludziem...to idem spać. O!
                                        Dobranoc Wszystkim smile
      • k.karen Re: 18 maja 2013, CWP 19.05.13, 09:32
        Agfo, jak dobrze było zobaczyć z rana, Twój post smile No i prawdziwy prezent, piękna tęcza, do tego z kraju moich marzeń smile

W rewanżu i z najserdeczniejszymi pozdrowieniami przesyłam Tobie mojego Smokofilomidanka na tęczy. Nie będę ukrywać, że tęskno mi za Tobą...Do zobaczenia kiss

https://img267.imageshack.us/img267/5748/tcza008.jpg
        • 1agfa Re: 18 maja 2013, CWP 20.05.13, 16:20
          Karen smile Przesliczny Smokofilomidanek, patrzeć miło na to "zwierzę"!
          Dziękuję Osobom miło mnie wspominającym, drogie Podwórko moje smile
          Ja tu jeszcze wrócę! big_grin
          (Ale teraz...teraz grom huknął potężnie, ulewa zaszumiała, zatętniła, po parapetach zadzwoniła!
          Kompa wyłączyć pora najwyższa).

Kosmito - zdrowiej, mackę lecz!
          Hmmm, innymi - Wielomackowy - musisz sie posługiwać!
          (Może na tę okoliczność wyda się, ile ich masz i Hardy sukces rzadki, kolejny, odnotuje w swoim kajecie?!) big_grin

Do napisania smile
          • hardy1 Re: 18 maja 2013, CWP 20.05.13, 20:05
            Przyciśnij Kosmitę, przyciśnij! Ja zaś usiądę z boku i będę pilnie nasłuchiwał odpowiedzi...z przygotowanym do notowania kajecikiem suspicious
    • hardy1 20 maja 2013, CWP 20.05.13, 08:49
      Dzień dobry poniedziałkowo, jeszcze słonecznie i gorąco smile Podobno kolejny weekend będzie już zimny Zatem...kto ma chwilę wolnego czasu, niech korzysta z praw przyrody. Znaczy korzysta z ładnej pogody. Jesienią nadrobi "nasiadówki" w czterech ścianach wink

Z ciekawych rzeczy: polska policja uruchomiła aplikację na grę ćwiczącą pamięć - "The Most Wanted App". Są tam opublikowane zdjęcia 150 najbardziej poszukiwanych przestępców w Polsce. Grasz, zapamiętujesz twarze...może zauważysz taką twarz w realu. Pomożesz złapać bandytę.

Z ciekawostek: w USA policja chwyciła złodziei. Jeden z nich miał komórkę w tylnej kieszeni spodni. W czasie włamania przypadkowo wcisnął się klawisz alarmowy policji (pewnie nacisnął swoim tylcem na coś twardego). Policja posłuchała rozmów złodziei w czasie włamania, zidentyfikowała miejsce i...zatrzymała ich samochód do kontroli drogowej. Najbardziej podobało mi się pytanie jednego z policjantów skierowane do nich - czy posiadacie w samochodzie jakieś rzeczy, które nie są waszą własnością? wink
      • k.karen Re: 20 maja 2013, CWP 20.05.13, 09:52
        Dzień dobry smile
        Hardy, u kogo słonecznie i gorąco ten niech cieszy, u mnie jeszcze przed chwilą lało uncertain
        A z ciekawostek wkurzających to właśnie wróciłam z UM i dowiedziałam się, że gdybym chciała być
        ekologiczna to czeka mnie "wystawa" 5 pojemników (!) na śmieci zamiast jednego, który jest w tej chwili . Jeśli nie zdecyduję się na sortowanie, to zapłacę za wywóz śmieci podwójnie a może nawet potrójnie, UM jeszcze nie zdecydował jakie będą stawki ale zrobi to do końca miesiąca i łaskawie powiadomi.

A odnośnie śmiesznych ciekawostek big_grin

hardy1 napisał:

Z ciekawostek: w USA policja chwyciła złodziei. Jeden z nich miał komórkę w tylnej kieszeni spodni. W czasie włamania przypadkowo wcisnął się klawisz alarmowy policji (pewnie nacisnął swoim tylcem na coś twardego). Policja posłuchała rozmów złodziei w czasie włamania, zidentyfikowała miejsce i...zatrzymała ich samochód do kontroli drogowej. Najbardziej podobało mi się pytanie jednego z policjantów skierowane do nich - czy posiadacie w samochodzie jakieś rzeczy, które nie są waszą własnością?

Stare przysłowie powiada: kto pod kim dołki kopie ten sam w nie wpada smile To zupełnie tak, jak z pewną damą, która tak kombinowała ze skype, tak kombinowała, że się w końcu w tym kombinowaniu zakałapućkała i nieświadoma tego, że jest "na wizji", z błogim wyrazem twarzy dłubała w nosie big_grin big_grin big_grin big_grin a ktoś widząc ten groteskowy obraz kliknął preentscreen i uwiecznił tę bardzo kulturalną czynność damy big_grin big_grin big_grin big_grin Swoją drogą, ten screen miałby szansę pobić rekordy oglądalności na demotywatorach big_grin big_grin big_grin
        • ulisses-achaj Re: 20 maja 2013, CWP 20.05.13, 10:11
          Cześć Wszystkim smile Wróciłem syty wrażeń i nie tylko smile
          Lało, powiadasz, Karen? U mnie też a teraz jest pochmurno. Jako osobnik cieniolubny nie martwię sie tym.
          Mówiłem juz, że życie jest piękne? smile
          • k.karen Re: 20 maja 2013, CWP 20.05.13, 10:34
            Cześć Ulissesie smile

Mówiłeś, ale takie słowa należy powtarzać często więc ja sobie krzyknę:
            życie jest piękne! smile

...i czasem jest naprawdę zabawnie big_grin
            • mirekms Re: 20 maja 2013, CWP 20.05.13, 10:56

poniedziałek (link)
              • mirekms Re: 20 maja 2013, CWP 20.05.13, 11:11

dwa dni mnie nie było na Podwórku
                a tu tyle ciekawych spraw,ale jedno
                rzuciło mi się na moje słabowite oczy

tolerować to ja mogę współpasażera w metrze, tramwaju
                w nieświeżych,wczorajszych skarpetkach

akceptować człowieka o innym kolorze skóry,wyznania czy orientacji seksualnej
                o,to już jest z innej bajki
                • hardy1 Re: 20 maja 2013, CWP 20.05.13, 11:21
                  Cześć Mirku po nieobecności smile
                  Tolerancja a akceptacja, to faktycznie problem, Mirku.
                  Może jednak nie mieszajmy wątków. Inaczej się pogubimy. O tym dyskutujemy na innym i chyba lepiej tam o tym napisz.
                  • mirekms Re: 20 maja 2013, CWP 20.05.13, 11:27

Hardy,to było z serii przemyśleń bardzo ogólnych,i nigdzie nic nie napiszę
                    i
                    zobacz najnowsze info (link)
                    • hardy1 Re: 20 maja 2013, CWP 20.05.13, 11:42
                      O, to jest info dla mnie. Jak przeczytałem, jest to amerykański rekord odległości przebytej na obcym ciele niebieskim. Światowy dalej dzierży jeszcze b.ZSRR i jej spadkobierca Rosja. Rekord ustanowiony aż...40 lat temu. Szmat czasu jest niepobity.

Na razie Wszystkim, czas na mnie.
            • hardy1 Re: 20 maja 2013, CWP 20.05.13, 11:10
              Życie ma różne barwy, nie zawsze ciepłe. Jeżeli jednak są te cieplejsze, to trzeba umieć z nich korzystać...i dbać, aby było ich więcej niż zimnych smile
            • ulisses-achaj Re: 20 maja 2013, CWP 20.05.13, 15:57
              A pewnie. A Aleksiej też. Mnie się kojarzy z Awdiejewem, który śpiewa celną i piekną piosenke o alkoholu, błaznach i cyrku. Jak to było? Aha, "Oj, popatrz Wańka, jakie błazny/ Toż bez wyroku po pięć lat/ A mordy im się tak rozlazły/ Że mogą opluć cały świat":

www.youtube.com/watch?v=f2eXAqaJR3o&list=PL38DB5E5B6EC5854C
              smile
      • mirekms 20 maja 2013, CWP 20.05.13, 11:53

byłem zaproszony,dwa dni,towarzystwo z dawniejszych lat
        miodek sobie z dzióbków spijaliśmy,słodko było,za słodko

fragmenty rozmów,to o mnie

1 "jak dobrze wyglądasz",z uśmiechem na twarzy kłamała,zołza jedna
        2 "nic się od tamtych lat nie zmieniłeś",obrazić się,czy nie? co zołza na myśli miała

po kolacji,dzioba nie moczę,znaczy się alkoholu nie piję,a taki jeden przemądrzały

3 " i co,lekarz zabronił?", cham jeden,co on chciał mi wmówić

a później już było normalnie
        wszystkim powiedziałem,że młodo i zdrowo wyglądają,jak kiedyś,za dawnych lat
        z radości zęby pokazali,chyba życzyli mi szybkiej śmierci,albo innego cholerstwa

Zołzę od komplementów miałem na oku
        ono piła:"likiereczek,wineczko,kieliszeczek wódeczki,szampanek
        a później nachalna jakaś była,i nawalana

ładnie było,nie powiem

• kkkkosmita Re: 20 maja 2013, CWP 20.05.13, 13:10
          tolerować to ja mogę współpasażera w metrze, tramwaju
          w nieświeżych,wczorajszych skarpetkach

akceptować człowieka o innym kolorze skóry,wyznania czy orientacji seksualnej
          o,to już jest z innej bajki

HA!
          Dobre podsumowanie!
          dlatego uważam, że słowo tolerancja jest b. często źle używane!big_grin

likiereczek,wineczko,kieliszeczek wódeczki,szampanek

hi hi hi... nic dziwnego, że po takiej biesiadzie alkoholowej...zdradzała objawy przeżarcia! tongue_out

Kurcze, zawsze podobały mi się dziewczyny, które potrafiły pić alkohol...w towarzystwie męskim.
          Miały ochotę to piły...
          skończyła im się ochota...to nie piły

wiadomo było o co chodzi...
          I prosto mówiły...
          dzisiaj wódka...
          albo piję wino...albo...
          piwo ... i OK!
          i takie dziewczyny zazwyczaj się nie upijały i nie robiły z siebie...teatru....

a paniusie, które w towarzystwie...tylkooo kieeeliiiszeeeczeeek...
          toooooo....big_grin
          hi hi hi...tongue_outtongue_outtongue_out

• ulisses-achaj Re: 20 maja 2013, CWP 20.05.13, 13:26
          Taaaa smile smile celna obserwacja. Takie spotkania chyba zawsze wyglądaja podobnie. smile
        • 1agfa Re: 20 maja 2013, CWP 20.05.13, 16:04
          Cześć smile na chwilę wpadam, na tyle tylko mogę (a burza krąży nad Warszawą, pobrzmiewa bliższymi i dalszymi gromami, pociemniało, deszcz obfity, choc przelotną - chyba - falą lunął!).
          Mirkowe opowiadanie mnie zatrzymało, (cześć Mirku) - takie barwne...i znajome big_grin
          Paniusie od "kieliszeczków, kawałeczków, odrobineczek w szklaneczce" itd, itp...
          To ciekawie bywa. Czasem się...nie narzekało wink
          Bywa też rączka, nóżka, biuścik, nosek, oczko big_grin
          I ...eee tam, co będę! Ciiiiiii...
          Grunt, Mirku, że sie spotkanie udało (jak mniemam)
          ładnie było, nie powiem. - piszesz wink
          Poza "zdrobniałymi fragmentami", nachalnymi shock
          big_grin
          To ja juz wiem, dlaczego nie lubię takich zdrobnień, stanowczo coś jest na rzeczy.
          Chociaż zalezy, jakie one są, te zdrobnienia, jak wyglądają - czasem tak, czasem inaczej...
          .....
          Po Nocy Muzeów z sił opadłem, długa była ale jakże owocna! smile
          Szkoda, że takie Noce nie trafiają się częściej, bo chciałoby sie i tu - i tam, i ówdzie (przecież są miejsca, gdzie w zwykłe dni nie wejdziesz!).
          A życie w takie Noce wre, gwarne i wesołe, muzyczne i taneczne, życie kolorowe i żwawe smile
          Samo życie!
          Pozdrawiam Wszystkich smile
          • hardy1 Re: 20 maja 2013, CWP 20.05.13, 19:58
            Hej wieczornie smile
            Długi miałem dzień, trochę psychicznie męczący, ale już wszystko poza mną tongue_out Czas na zasłużony wypoczynek wieczorny smile Ponieważ zaś padało, teraz zimny wiatr i chłodno, więc mogę spokojnie dzisiaj poleniuchować fizycznie smile

Muszę poobserwować podobne "ciekawostki", jakie Ty miałeś Mirku. W przyszłym miesiącu i mnie czeka "jaki jesteś młody/a", "nic się nie zmieniłeś/aś"...suspicious
            • mirekms 20 maja 2013, CWP 20.05.13, 22:03
              Kosmito

znasz już moje pisanie,i mój wpis nie jest złośliwością do Ciebie
              z uwagą czytam co piszesz,a fajnie piszesz

tolerować i akceptować dużo ludzi traktuje wymiennie,mnie to też się zdarza

zwróć uwagę w tekstach które czytamy,
              wymiennie używa się naród i społeczeństwo
              a patriotyzm przechodzi w nacjonalizm

Kosmito

swego czasz mówiłem,że nie zmienię mojego pisania
              już zmieniam,będzie więcej moich obserwacji z ulicy
              kawiarni itp.
              także wspomnień lat minionych,a to może być ciekawie

mam bardzo dużą swobodę z pisaniem o sobie
              moją stronę na FB i Twitter łatwo odszukać
              ponad 60% tekstów jest otwarta, dla każdego
              nie mam specjalnych tajemnic,no bo jakie to?

Kosmito
              linki z wtorkowej/środowej Polityki pozostaną
              tak jak swego czasu Hardy powiedział,
              jak najmniej linków,a jak już to ważne
              i z komentarzem
              bo inaczej Podwórko stanie się czytelnią linów

a jak gips,trzyma się mocno?

Anarchisto,serdeczne pozdrowienia

Mirosław
              • mirekms 20 maja 2013, CWP 20.05.13, 22:13

Panowie,spotkanie opisałem żartobliwe
                czas jest nieubłagany,jeszcze mamy z
                kim się spotykać,i pośmiać się z bliskich
                i z samych siebie (to lubię najbardziej)

coraz więcej ludzi odchodzi na drugi brzeg
                i to już w okolicach 45 lat
                życie wystawia rachunek za rozrzutny tryb życia
                zobaczcie na nagrobki cmentarne,na datę urodzenia

mówiąc krótko,bawmy się,życie jest piękne

• hardy1 Re: 20 maja 2013, CWP 20.05.13, 22:25
                  ...w takim razie cieszę się, że bawię się rozsądnie. Mierzę zamiary na siły, i wolę bardziej dbać o zachowanie sił, aby dłużej bawić się. Mam nadzieję, że na mój nagrobek jeszcze nie szlifują kamienia...wink
                  • k.karen Re: 20 maja 2013, CWP 20.05.13, 23:34
                    Moi Drodzy smile

Późno, więc już tylko dobranoc i pięknych snów a jutro następna porcja dobrych wieści i żartów smile Spokojnej nocy smile
                    • hardy1 Re: 20 maja 2013, CWP 20.05.13, 23:56
                      ...i ja już - dobranoc - mówię. Prawie nie można pisać, wysłanie postu trwa prawie tak długo jak ruski miesiąc...muli i muli.
                      Spokojnej bezburzowej nocy smile
              • kkkkosmita Re: 20 maja 2013, CWP 21.05.13, 10:54
                mój wpis nie jest złośliwością do Ciebie

hi hi hi!
                Mirku...
                a cóż to Ci do głowy przyszło, że tak mogłem pomyśleć? tongue_outbig_grinbig_grin
                Tego rodzaju głowologię...
                to od razu wywalaj na bezrobocie! big_grinbig_grin

Kiedyś może zarejestruję się na FB.
                Bardzo często jest on cytowany...
                Teraz... z braku czasu tylko Podwórka pilnuję...
                i inaczej być nie może....
                A więc dawaj ciekawostki z tego FB i Twittera...
                dla mnie to nowość i zerknięcie w "wielki świat" tongue_outbig_grin
                (a w dodatku sam nie muszę go szukać...tylko mam na talerzu! Sam... to i tak bym nie znalazł...big_grin )
                • kkkkosmita Re: 20 maja 2013, CWP 21.05.13, 10:59
                  A... oprócz tego...
                  to zwyczajnie zabrakło mi słowa...akceptacja...
                  więc się ucieszyłem, kiedy je znalazłem!
                  O!

Mój słownik ogranicza się, że względu na rodzaj pisaniny z którą najczęściej mam do czynienia...
                  a nigdy nie był specjalnie obszerny...
                  i skleroza też zjada swoje...tongue_outbig_grin
                  • kkkkosmita Re: 20 maja 2013, CWP 21.05.13, 11:01
                    Bardzo wiele słów jest używanych...
                    BARDZO nieprecyzyjnie i błędnie...
                    I tak ludzie sobie..."kwakają"...
                    nie wiadomo o czym....
                    • kkkkosmita Re: 20 maja 2013, CWP 21.05.13, 11:10
                      Aaaa....
                      Zapomniałem dopisać...
                      W stosunku do znajomych...nigdy nie piszę złośliwie...
                      raczej staram się wyjaśniać...tak jak potrafię...
                      Czasem... zdarza mi się pisać niezrozumiale dla czytających... to fakt...
                      np. odnoszę się do własnej myśli w głowie..., nie informując co to za myśl! (z szybkości nie przemyślę...)

Potrafię być złośliwy w uzasadnionych wypadkach...
                      ale zazwyczaj ... mało kto pojmuje moją złośliwość... jest
                      hi hi hitongue_outtongue_outbig_grinbig_grin...baaardzo abstrakcyjna...tongue_out
                      Tyle co sam wiem, że się odszeknąłem....
                      a osoba zainteresowana... to nawet nie musi wiedzieć... bo i po co?
                      Przecież nie z wszystkimi muszę pisać...tongue_outtongue_outtongue_outtongue_out

Dobrze, że jest słownik w tej Mozzilli... robię mnóstwo literówek pisząc lewą ręką...
                      Niby jest trochę lepiej...
                      ale wczoraj zauważyłem, że bardziej muszę tę łapę oszczędzac...
                      • kkkkosmita Re: 20 maja 2013, CWP 21.05.13, 11:50
                        nooo.. nie do końca napisałem prawdę poniżej...
                        wśród znajomych lubię pełne humoru złośliwostki...
                        licytację... okrętową...
                        HA HA! HA!big_grintongue_outbig_grintongue_out
                        Trafiony zaaatooopiooonyyy! tongue_outbig_grin
                        I graamy dalej! big_grin
                        Takie ...robione dla jaj... a nie żeby zrobić przykrość...
                        Nie lubię samych słodkości...
                        te ... mnie wręcz wystraszają i zniechęcają....tongue_outbig_grin

• hardy1 Re: 20 maja 2013, CWP 21.05.13, 15:37
                          ...to wszystko dla jaj, panie, dla jaj?
                          Tylko nie tłuc jaj! Ajajaj! suspicious
    • hardy1 21 maja 2013, CWP 21.05.13, 09:56
      Dzień dobry - tylko rzeknę i...obowiązki wzywają. Do napisania smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka