Dodaj do ulubionych

kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :)

09.04.15, 08:40
Dzień dobry, Wszystkim smile

Stęskniłam się za naszym CWP, a tu wiosna na całego, forsycje już kwitną.

Miłego, słonecznego dnia smile

https://i61.tinypic.com/mn0b6.jpg
Obserwuj wątek
    • 1zorro-bis Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 09.04.15, 08:47
      wiosna! U mni magnolie w koncu kwitna.big_grin
      • hardy1 Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 09.04.15, 08:58
        Hej! Forsycje i u mnie rozkwitły, inne krzewiny i drzewiny już młode listki wypuszczają, ciepło się zrobiło... wiosna! big_grin
        W to mi graj smile))
        • k.karen Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 09.04.15, 09:48
          Tak! Magnolie też już kwitną smile

I mnie w to graj smile
          • 1zorro-bis Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 09.04.15, 12:08
            jest SUPER! Nareszczcie.big_grin
            • k.karen Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 09.04.15, 12:32
              Tak, wspaniała pogoda smile Właśnie wróciłam z godzinnego, szybkiego marszu, było super! smile
              • 1zorro-bis Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 10.04.15, 08:29
                ptaki w ogrodzie spiewaja jak wsciekle, wiec od 5-tej rano codziennie spanie mam z glowy.....big_grin
                • hardy1 Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 10.04.15, 09:35
                  To współczuję tongue_out U mnie ptaki śpiewają jak ptaki... ale to pewnie dlatego, że mają więcej natury suspicious
                  • k.karen Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 10.04.15, 09:45
                    Dzień dobry smile

Patki śpiewają i zakwitły fiołki, i pachną tak cudownie, że można dostać zawrotu głowy smile
                    Fiołek to kwiat mojego imienia smile

https://i59.tinypic.com/2emlvmr.jpg
                    • hardy1 Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 10.04.15, 10:34
                      Pasuje... smile
                      • 1zorro-bis Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 10.04.15, 11:41
                        no, taka wiosna to sie ciesze! Tym bardziej ze pojutrze na polnoc Polski blisko morza na dwa tygodnie jade.....big_grin
                        • sorel.lina Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 10.04.15, 12:16
                          Niech Cię, Zorro, słońce grzeje i bałtycka bryza owiewa! smile

P.S. Ty już chyba w połowie w Polsce mieszkasz? wink smile
                          • 1zorro-bis Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 11.04.15, 08:12
                            no, nie! Nie mieszkam, ale tak wypadlo, ze ten rok 2015 mam wyjatkowo aktywny w Polsce.
                            A to zle? W takiej ruinie.....big_grinbig_grinbig_grin
                        • damakier1 Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 12.04.15, 22:35
                          1zorro-bis napisał:

no, taka wiosna to sie ciesze! Tym bardziej ze pojutrze na polnoc Polski blisko morza na dwa tygodnie jade.....big_grin

Trzeba było przyjeżdżać wczoraj, było prawdziwe, piękne lato. Ale tylko jeden dzień. Teraz znowu ziąb sad
                          • 1zorro-bis Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 13.04.15, 09:30
                            dzisiaj leje paskudnie. I zimno jak cholera.
                            • k.karen Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 13.04.15, 09:32
                              Chyba wszędzie, bo u mnie też. Przed chwilą nawet była burza...

Dzień dobry smile
                      • k.karen Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 11.04.15, 09:14
                        hardy1 napisał:

> Pasuje... smile

Nie znam się na tym, ale mnie się podoba.
                        Pochodzenie podobno z greckiego: ion + anthos – fiołek + kwiat
                        • hardy1 Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 13.04.15, 23:10
                          ... a więc, jak napisałem - pasuje smile
                        • 1agfa Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 14.04.15, 21:07
                          Piękne fotki, Karen, pozazdrościć łaskawej dla Ciebie obfitości wiosennej - zarówno fiołków (tak jest, pasują wink) jak i dobrej fotki forsycji otwierającej wątek: jest na czym "położyć oko" i przyjemnie wejść na mój ulubiony CWP wink
                          Na mojej działce forsycja również kwitnie, ale nieco zaniedbane krzewy nie są tak obficie obsypane kwiatkami. Mimo to - świecą i radują, widoczne z daleka, pośród nagich gałęzi smile

k.karen napisała:

> hardy1 napisał:
                          >
                          > > Pasuje... smile
                          >
                          > Nie znam się na tym, ale mnie się podoba.
                          > Pochodzenie podobno z greckiego: ion + anthos – fiołek +
                          > kwiat
                          • sorel.lina Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 14.04.15, 21:18
                            Dobry wieczór, Agfo, Sakralu i wszyscy! Mamy prawdziwy kwiecień - trochę zimy, trochę lata. Nie narzekajmy jednak - toż to uroki wiosny! smile Forsycje, fiołki,i magnolie i coraz więcej zieloności - aż się oczy śmieją! smile
                            • 1agfa Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 14.04.15, 21:30
                              Nie narzekam, Sorellino, nawet mi w głowie myśl taka nie postała. Liczę że wczorajszy i dzisiejszy wiatr silniejszym podmuchem popędzi pojazd Pani Wiosny wink; prędzej, prędzej!
                              (kwiecień-plecień smile)

sorel.lina napisała:

> Dobry wieczór, Agfo, Sakralu i wszyscy! Mamy prawdziwy kwiecień - trochę zimy,
                              > trochę lata. Nie narzekajmy jednak - toż to uroki wiosny! smile Forsycje, fiołki
                              > ,i magnolie i coraz więcej zieloności - aż się oczy śmieją! smile
                              • k.karen Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 15.04.15, 09:17
                                Dzień dobry Wszystkim smile

Agfo, wczoraj u mnie wiatr przegonił ciemne chmury, to może dzisiaj u Ciebie i wszystkich będzie też takie ładne niebo smile

https://i58.tinypic.com/ff0qok.jpg
        • wscieklyuklad Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 09.04.15, 16:28
          Dobrze, by zaowocowały jeszcze jakąś ilością forsy.
          • hardy1 Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 09.04.15, 22:05
            ... a nie można ich wydrukować na drukarce? wink
            • wscieklyuklad Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 09.04.15, 22:15
              Można, ale obawiam się, że siła nabywcza drukowanej forsy z drukowanej forsycji zawiedzie nas do technologii trzech "D".
              • hardy1 Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 10.04.15, 09:34
                ... chodzi o technologię "3D" czy też pomysł wart "trzech De.."? tongue_out
    • sak.ral Re: kwiecień 2015 10.04.15, 21:39

Uli

nie pamiętam już dokładnie,ale to był rok 2013
      maiłeś pasjonującą rozmowę na stronie Gazety Wyborczej
      tematu też nie pamiętam,ale to Ty nadawałaś ton polemiki,
      byłeś lepszy,a pisałeś z już nie żyjącym
      Azerem(link)
    • k.karen Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 12.04.15, 09:17
      Dzień dobry smile

Słońce, ciepło, WIOSNA, radość, ładowanie akumulatorów!

W plener, Kochani, ruszamy w plener. Miłego dnia z uśmiechem smile
      • hardy1 Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 13.04.15, 23:15
        Ruszałem się w sobotę 11 kwietnia - cudo! lato w pełni!
        Ruszałem się w niedzielę, 12 kwietnia - wichura potężna, ale na szczęście nie padało. Zdobywaliśmy strome podjazdy i i pchanie rowerów pod górę o nachyleniu 45 stopni... za to widoki z punktu widokowego, wysoko nad doliną Wisły, przecudowne smile
        Miejscowości, leżące u podnóża tej wysoczyzny, maja zabawne (ale historycznie uzasadnione) nazwy: Małe Wiosło, Duże Wiosło smile
        • k.karen Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 13.04.15, 23:55
          W sobotę rzeczywiście było lato smile

To było "ruszanie się" survivalowe wink Ale opłacał się wysiłek, bo nagrodą były cudne widoki, jak napisałeś.
          Szkoda, że nie wkleiłeś fotek, z przyjemnością bym obejrzała. Przynajmniej na zdjęciach, jak nie mogę w naturze smile
          • hardy1 Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 14.04.15, 00:51
            Są fotki, również i filmik ze zjazdami... dość survivalowymi smile Nie wklejam, gdyż nie moje, a kolegów. Wiesz, gdzie szukać smile
    • sak.ral Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 14.04.15, 20:29

Agfo
      jak dobrze że jesteś,brakowało mi rozmów z Tobą
      Sakral (link)

PS.
      to ja,kol.Mirek,a co nowego w ogrodzie ?
      • 1agfa Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 14.04.15, 20:54
        Dzień dobrywieczór Wszystkim, Panie i Panowie, cześć Sakralu, miło Cię widzieć. Czy pozwolisz, że czasem będę mówić do Ciebie per Mirku, co jest kwestią hmm...przyzwyczajenia. Jak wiadomo "my młodzi, my młodzi" - w starych, wygładzonych koleinach najlepiej mi się chadza smile
        Miło że pytasz o rośliny. Działka jeszcze przedwiosennie śpi; krokusy dawno przekwitły, derenie właśnie gubią swoje puszyste niczym wielkanocne kurczaczki, drobne kwiatki. Pod dereniowymi krzewo-drzewami żółty dywan. Za to tulipany prężą się śmiało ku słońcu, już napęczniałymi pąkami. Ale reszta, drzewa - jak wspomniałem - śpią, zieleń w pąkach utajona oczekuje prawdziwej wiosny smile
        Zimniej jest w moich stronach, niż na zachodzie.

sak.ral napisał:

>
        > Agfo
        > jak dobrze że jesteś,brakowało mi rozmów z Tobą
        > Sakral (link)
        >
        > PS.
        > to ja,kol.Mirek,a co nowego w ogrodzie ?
        • sak.ral Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 14.04.15, 21:02

Agfo

my młodzi,my młodzi
          zostawmy tak jak było,Mirek
          dla innych Sakral,jak kto woli
          • 1agfa Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 14.04.15, 21:24
            Może nie wiesz Mirku, ale czas pewien przebywałem poza krajem. W miejscu tak odległym, tak dalece innym, że proces aklimatyzacji trwa długo; zastałem wiele zaskakujących (choć przewidywalnych) zdarzeń. Lepiej by mi było dłużej tam siedzieć, ale...! Czas mego powrotu to zbieg mocno istotnych sytuacji i okoliczności, czyniących tę aklimatyzację trudniejszą. Toteż nieczęsto zaglądam na fora smile
            Ale zaglądam, teraz będę chyba nieco częściej.

sak.ral napisał:

>
            > Agfo
            >
            > my młodzi,my młodzi
            > zostawmy tak jak było,Mirek
            > dla innych Sakral,jak kto woli
    • k.karen 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 07:54
      Dzień dobry Wszystkim o nieprzyzwoicie wczesnej porze, jak dla mnie smile
      Mimo wcześniejszych złych prognoz, dzień zapowiada się całkiem ładny.

Wszystkim życzę miłego weekendu.

https://i60.tinypic.com/2vw5k09.jpg
      • sak.ral Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 09:27

poranną porą spacer na Mount Everest (link)

PS.
        kliknij w niebieskie,3D
        • sorel.lina Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 09:55
          Dzień dobry Karen, Mirku i wszyscy! smile
          Mount Everest jest... przerażająco piękny! Ale ja kocham nasze Rysy i Giewont! smile
        • 1agfa Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 18:02
          Piękno ale i groza, Mirku (cześć smile), trudna do wyobrażenia dzielność wędrowców i zdobywców pozornie nieosiągalnego. Tacy jak oni wyznaczają i przekraczają granice ludzkich możliwości.
          Na poranek...w fotelu ten widok, nie inaczej, dziękuję tongue_out

sak.ral napisał:

>
          > poranną porą spacer na Mount Everest (link)
          >
          >
          > PS.
          > kliknij w niebieskie,3D
      • hardy1 Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 09:57
        Dzień dobry sobotnie, Karen i Mirku smile
        Karen, zapowiadają na dzisiaj "miłe złego początki"... Trzeba się do tego przystosować. Na szczęście mam dzisiaj trochę pracy, więc aż tak nie płaczę. Chociaż... przecież to druga połowa kwietnia. W ubiegłym roku o tej porze była już pełnia lata. Dlaczego terasz jest inaczej? A tyle razy powtarzałem, że "lepsze jest wrogiem dobrego"... wink
        • sorel.lina Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 10:24
          Maksyma dobra nie tylko na week-end smile

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/1610915_976152045729668_5715035488360286377_n.jpg?oh=bd7520fb63e3cde5a72f89fbb47cedfb&oe=559F7BCB&__gda__=1437115914_8763996afe181154a4d99b768ca50f64
          • 1zorro-bis Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 10:56
            dziendoberek z Kaszub!big_grin
            • sak.ral Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 12:30
              Zorro
              piękne strony,Stężyca,Żukowo,Wieżyca,za młodego często bywałem,piękne wspomnienia
              • hardy1 Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 15:49
                Pozdrowerek z niedalekiek wink
                • 1agfa Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 17:45

Dzień dobry Wszystkim smile

hardy1 napisał:

> Pozdrowerek z niedalekiek wink

...Co ani chybi miało oznaczać rowerowanie, pomimo podłej pogody.
                  W moim mieście, odwiedzonym dzisiaj przez liczne zbiorowisko ludzi wydających rozmaite dźwięki (były zawody: kto potrafi głośniej) za pomocą rozmaitych instrumentów niemuzycznych, jest ciągle silny zimny wiatr, na przemian z falami deszczu. Trochę spaceru, chwilami przestanego w bramie, przesiedzianego (dla ochrony przed deszczem) w kawiarni - i już popołudnie. Przyznać muszę, (a mam już alergię na ustawiczne, naprzemienne nachodzenie mego miasta), że jak dotąd było kulturalnie (jak na demonstrację) chociaż hałaśliwie nad podziw. Nie było przede wszystkim palenia opon, która to czynność jest dla mnie przejawem barbarzyństwa przybyszów wobec mojego gościnnego miasta.
                  Tylko wszelkie ptactwo "na trasie" - chwilowo - spłoszone hałasem big_grin
                  • hardy1 Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 21:01
                    Cześć Agfo smile
                    Tym razem nie oznaczało rowerowania. Kilku znajomych pojechało z rana... ja dzisiaj nie mogłem, miałem kilka spraw do załatwienia. Może i dobrze, zimno, wiatr i co chwila przekładaniec - słońce - deszcz - grad - słońce - deszcz -grad. Trochę się w zapowiedzi pogody pomylili, gdyż śnieg nie padał wink

... ale jutro rano na rajd turystyczno-rowerowy, organizowany przez miasto. Na wszelki wypadek wezmę narciarskie rękawice, są świetne do jazdy na rowerze w zimie smile
            • 1agfa Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 18:41
              Czy na Kaszubach równie zimno jest jak na mazowieckiej nizinie, Zorro?
              Nawet jeśli, to nie jest to - przynajmniej tym razem - tzw. "wina Tuska" suspicious
              Nie wiem czy palców nie maczał (w jakiś sposób) mędrzec nad mędrce, dostojnie zajmujący drugie, jakże zaszczytne miejsce p. Z., tuż po porażającym swym niewątpliwym geniuszem, również panu Z.
              Ta ostatnia litera alfabetu nadzwyczajnym się cieszy powodzeniem wśród wybrańców Losu, tak skąpo geniusz rozdającego.

naukaoklimacie.pl/aktualnosci/rafal-ziemkiewicz-dwa-zdania-trzy-bledy-59
              A jednak na podium (miejsce 3. ) znalazł się ktoś ze środka alfabetu...na literę M.; zatem sądzę że Los działa na oślep big_grin

naukaoklimacie.pl/aktualnosci/klimatyczna-bzdura-roku-2014-wybrana-72
              Vivat Zwycięzcy! smile
            • 1zorro-bis Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 20.04.15, 11:08
              wiosna tutaj baaaaardzo powoli przychodzi.smirk
          • hardy1 Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 15:47
            Sorellino, maksyma jest dobra, ale jak widzę tę celebrites Gessleress, to mam ochotę rzucić czymś w skrzynkę tivi. Powstrzymuje mnie utrata MEGO dobra prywatnego.
            Każdy ma swoje lubienia i nielubienia. Ktoś może ją lubić, inny nie. Ja tej Gesslerowej nie znoszę, ze względu na jej charakter.
            • sorel.lina Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 16:38
              hardy1 napisał:

> Sorellino, maksyma jest dobra, ale jak widzę tę celebrites Gessleress, t
              > o mam ochotę rzucić czymś w skrzynkę tivi.

big_grinbig_grinbig_grin Hardy, ja czasem też! big_grinbig_grinbig_grin
              Ale co poradzę, że to właśnie jej zdarzyło się powiedzieć coś, co mi przypasowało?

• hardy1 Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 16:50
                Sorellino, przecież napisałem, że maksyma jest dobra. Natomiast ona, znaczy Gesslerowa... tongue_out
                • sorel.lina Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 16:55
                  hardy1 napisał:

> Sorellino, przecież napisałem, że maksyma jest dobra. Natomiast ona, znaczy Geslerowa...

A jej brat, Ikonowicz... sad
                  • sorel.lina Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 17:00
                    No to teraz ciekawostka! Zajrzyj, Hardy, pod ten link smile

www.polityka.pl/galerie/1605961,2,20-faktow-co-do-ktorych-trudno-uwierzyc-ze-sa-prawdziwe.read
                    • sorel.lina Troszkę rodzinki :) 18.04.15, 17:13
                      Czekolada z drzewa spada! smile
                      Na Karaibach

https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/11016090_10152792809342405_9188477051714160176_n.jpg?oh=b88180abda314b9ec41dc7308fc04a24&oe=55A3D690
                      • 1agfa Re: Troszkę rodzinki :) 18.04.15, 17:52
                        Dzień dobry, Sorellino. Śliczne foto, cóż innego można powiedzieć. I aż zapachniało czekoladą, bardzo stosowną na popołudnie, na podwieczorek (dzisiaj: gorącą) wink

sorel.lina napisała:

> Czekolada z drzewa spada! smile
                        > Na Karaibach
                        >
                        > https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/11016090_101527928
09342405_9188477051714160176_n.jpg?oh=b88180abda314b9ec41dc7308fc04a24&oe=55A3D
690
                        • sorel.lina Re: Troszkę rodzinki :) 18.04.15, 17:54
                          Dzień dobry, Agfo! smile
                          Gdy się pojawiasz, na forum od razu robi się cieplej! smile
                          • 1agfa Re: Troszkę rodzinki :) 18.04.15, 18:09
                            Ja tego nie słyszę, nie widzę, co mówisz! suspicious , Sorellino!
                            Temperatura w normie smile

sorel.lina napisała:

> Dzień dobry, Agfo! smile
                            > Gdy się pojawiasz, na forum od razu robi się cieplej! smile

"O potoku, co za oknem śpiewa,
                            Chciałem odę napisać, lecz zaświadczą drzewa,
                            Że taka czysta wieczność zaklęta w tym szumie,
                            Że zamilkłem i słowa napisać nie umiem."

Jan Sztaudynger
                            • sorel.lina Re: Troszkę rodzinki :) 18.04.15, 18:17
                              1agfa napisał:

> Ja tego nie słyszę, nie widzę, co mówisz! suspicious , Sorellino!
                              > Temperatura w normie smile

smilesmilesmile
                              • 1agfa Re: Troszkę rodzinki :) 18.04.15, 18:46
                                Moja, Sorellino, moja temperatura - o innych mówić nie chcę; o zewnętrznej to wręcz hadko sad
                                big_grin
                                (Naprawdę, przez chwilę padał grad, wtórując demonstrantom wink)
                                • wscieklyuklad Re: Troszkę rodzinki :) 18.04.15, 19:12
                                  No wiesz?
                                  Bóg emigracji miałby otrzymać ten tytuł?
                                  Że cham, już wiemy, bo nie odpowiedział nowej koleżance na uprzejme pytanie o konwencję a/przemocową (najprawdopodobniej sformułowane w sposób nie pozostawiający wątpliwości, że zainteresowana nic nie kuma).
                                  RĘCE PRECZ OD RAF-WAŁKA!
                                  • 1agfa Re: Troszkę rodzinki :) 19.04.15, 16:28
                                    Toż przecież cenią, honorują, koronują nieomal niczym wicekróla! Towarzystwo
                                    współkoronowanych - wyśmienite, wyborowe.
                                    Jakie tam ręce precz...!!
                                    Dlatego wołam: Vivant Zwycięzcy suspicious
                                    www.klimatycznabzduraroku.pl/
                                    smile
                                    wscieklyuklad napisał:

> No wiesz?
                                    > Bóg emigracji miałby otrzymać ten tytuł?
                                    > Że cham, już wiemy, bo nie odpowiedział nowej koleżance na uprzejme pytanie o k
                                    > onwencję a/przemocową (najprawdopodobniej sformułowane w sposób nie pozostawiaj
                                    > ący wątpliwości, że zainteresowana nic nie kuma).
                                    > RĘCE PRECZ OD RAF-WAŁKA!

To prawda, odpowiedzi należy udzielać, (chyba nie wiem kto pytał, zresztą nieważne); pytany być może zajęty twórczością, przecież tak dobrze się kiedyś zapowiadał jako autor science fiction. I to byłoby usprawiedliwienie. Dzieło smile
                                    • sorel.lina Re: Troszkę rodzinki :) 19.04.15, 16:58
                                      1agfa napisał:

> Toż przecież cenią, honorują, koronują nieomal niczym wicekróla! Towarzystwo
                                      > współkoronowanych - wyśmienite, wyborowe.

Miejsce na podium zwycięzców w dziedzinie opowiadania bzdur - dla tych panów w pełni zasłużone! big_grin
                    • hardy1 Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 21:06
                      Zajrzałem pod link, Sorellino. No popatrz, nie wiedziałem, że mrówki są takie ciężkie! Ważą tyle samo, co ludzie... big_grin
    • sak.ral 19 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 19.04.15, 10:05

Sorellino,w wolnej chwili wejdzie na R D C (link) ,lub na stronę Facebook RDC

"O modyfikowaniu wspomnień, współczesnej fizyce, tradycji i zdradzie porozmawiamy dzisiaj w "Niedzieli Filozofów".

dr Paweł Boguszewski (10.00), dr Jan Chwedeńczuk (11.00), dr Jacek Dobrowolski (12.00) i prof. Zofia Rosińska (13.00).

Sorellino
      prowadzi red.Tomasz Stawiszyński,jest świetny,świetny
      co nowego w filozofii, to tylko u Stawiszyńskiego w RDC
      • sorel.lina Re: 19 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 19.04.15, 10:34
        Dziękuję, Mirku! smile
        Dzień dobry i miłej niedzieli Tobie i WKN !

P.S. Jutro trzymam kciuki! Pamiętam.

• 1agfa Re: 19 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 19.04.15, 16:12
          Sorellino dzień dobry smile, nie wiem z jakiego powodu to trzymanie, ale ja też będę zaciskać kciuki. Dobrych myśli nigdy za wiele.
          (...)
          > P.S. Jutro trzymam kciuki! Pamiętam.
          • sorel.lina Re: 19 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 19.04.15, 16:55
            1agfa napisał:

> Sorellino dzień dobry smile, nie wiem z jakiego powodu to trzymanie, ale ja też bę
            > dę zaciskać kciuki. Dobrych myśli nigdy za wiele.

Dzień dobry, Agfo! smile
            Te kciuki to za Mirka. Dobrze, że też będziesz je zaciskał, co cztery kciuki to nie dwa! smile
            Serdeczności.
      • 1agfa Re: 19 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 19.04.15, 16:07
        Dzień dobry Wszystkim. 19 kwietnia, pogoda marna, dzień szary, przedwiośnie.
        Dzisiaj żonkil.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f8/Narcissus_jonquilla_2.jpg/240px-Narcissus_jonquilla_2.jpg
        • hardy1 Re: 19 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 19.04.15, 22:00
          Dzień dobry, a właściwie późne - dobry wieczór smile
          Te żonkile to pewnie na pamięć zrywu w getcie warszawskim...
          • 1agfa Re: 19 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 20.04.15, 01:04
            Tak jest, Hardy. Sorellina założyła wątek na ten temat: "ad memoriam" - ascetyczny a tak wymowny tekstem (rękopisem) Kamila Baczyńskiego, że dopisanie tam czegokolwiek tylko zakłóciłoby tę wymowę; toteż nic tam nie pisałem. Sam żonkil.

hardy1 napisał:

> Dzień dobry, a właściwie późne - dobry wieczór smile
            > Te żonkile to pewnie na pamięć zrywu w getcie warszawskim...
            • hardy1 Re: 19 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 20.04.15, 09:08
              Dobrze zrobiłeś, Agfo. Też się zastanawiałem...
      • sak.ral 19 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 19.04.15, 22:28

czas na spoczynek,a kol.Mirek (to o mnie mowa) na dobranoc dla Koleżeństwa

Prokofiev, Romeo i Juliet (link)
        • sorel.lina Re: 19 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 19.04.15, 22:45
          Dobrej nocy, Mirku! smile
          • sak.ral 21 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 21.04.15, 21:51

i bez operacji,jest dobrze,tylko odrobinę mocniejsze szkła
            dziękuję koleżankom i kolegom z tego i innych for za słowa
            otuchy

jeszcze raz dziękuję,byliście dla mnie dużym wsparciem

Mirek
        • 1agfa Re: 19 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 20.04.15, 00:52
          Zajrzałem, wysłuchałem marsz wielkiego Prokofiewa, zawsze dobrej muzyki głodny; kciuki trzymać będę, dobrej nocy kol. Mirku smile
          Dziękuję.

sak.ral napisał:

> czas na spoczynek,a kol.Mirek (to o mnie mowa) na dobranoc dla Koleżeństwa
          >
          > Prokofiev, Romeo i Juliet (link)

I Wszystkim dobrej, spokojnej nocy
    • hardy1 20 kwietnia 2015, c.d. CWP - WIOSNA :) 20.04.15, 09:10
      Dzień dobry Wszystkim w wiosenny poniedziałek - dawno już tak z rańca nie mówiłem smile Dzisiaj mówię... zwłaszcza że wreszcie pogoda się poprawia smile
    • arturdab Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 21.04.15, 23:59
      www.youtube.com/watch?v=tz-2JpNA8Eg
    • sak.ral 22.04. 2015, CWP - WIOSNA :) 22.04.15, 00:08
      w dzisiejszej Polityce interesujący tekst red.Adam Szostkiewicza (link)

"Przypomnijmy słowa katolickiego publicysty Tomasza Terlikowskiego napisane po katastrofie smoleńskiej: „Jezus stwierdza wprost, że to z naszego kraju wyjdzie iskra Boża, która przygotuje świat na powtórne jego przyjście. (…wink Trudno nie zadać sobie pytania, czy nie próbowaliśmy uciec od misji, jaką stawiał przed nami Bóg – w »normalność« Zachodu. Jeśli tak

było, to ta tragedia jest wyraźnym przypomnieniem, że nie będzie nam dane być »normalnym narodem«, który może żyć w świętym spokoju, i że od nas Pan Bóg wymaga co jakiś czas daniny krwi, ofiary (czasem boleśnie absurdalnej) z najlepszych synów” („Gazeta Polska”, 15.04.2010 r.)."
      • sak.ral Re: 22.04. 2015, CWP - WIOSNA :) 22.04.15, 00:10

"daniny krwi! Czy ktoś w Kościele w Polsce zareagował na to sformułowanie „świeckiego biskupa”? Przecież już Stary Testament, a z nim chrześcijaństwo, zabrania czynienia z Boga pogańskiego bożka żądnego ludzkiej krwi! To herezja, jeśli nie bluźnierstwo. Wypowiedź Terlikowskiego to przykład tego, jak i z czego powstawała „religia smoleńska”.
        • hardy1 Re: 22.04. 2015, CWP - WIOSNA :) 22.04.15, 07:28
          Jeden z czołowych ideologów "religii smoleńskiej". Jeden z tych, którzy przyczyniają się do upadku instytucji kościelnej. Nie wiary, tylko religii w wydaniu średniowiecznym.
    • hardy1 22 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 22.04.15, 07:29
      Dzień dobry, wstawać! Słońce i ciepło... smile
      • k.karen Re: 22 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 22.04.15, 08:49
        Dzień dobry, Hardy i WKN smile

Dzisiaj Ziemia ma swoje święto.

Wszystkim pięknego dnia smile
        • 1zorro-bis Re: 22 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 22.04.15, 09:41
          dziendoberek Wszystkim! Nareszcie slonce.big_grin
          • sorel.lina Re: 22 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 22.04.15, 13:57
            Witajcie, kochani! Dzień jest, piękny, słoneczny, powietrze przejrzyste. Z Krakowa widać Tatry! smile

https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/11012082_10152860714210959_3361149552459004919_n.jpg?oh=940d223471ffb9b6c54559dfa2e6eb00&oe=55999643

Już za dwa dni będę mogła to widzieć na żywo! smile
            • hardy1 Re: 22 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 22.04.15, 14:47
              Ajajaj! Piękny kwiecień, jakby maj big_grin
    • hardy1 23 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 23.04.15, 07:29
      No! Dzień dobry Wszystkim, dzień dobry Wiosno (tym razem to drugie z pełnym przekonaniem smile )

Wiecie, co to za dziwo "zaleszczotki"? Do wczoraj też nie wiedziałem. Już wiem, że to "skorpiony książkowe". Takimi pytaniami wczoraj męczono biednych uczniów na egzaminie w części przyrodniczej.

Dzisiaj zaś obchodzony jest Światowy Dzień Książki (w rocznicę śmierci sławnych pisarzy). I... takie "cuś" z zaleszczotkami wczoraj?! Toż to jawna dywersja tych, którzy wolą grać w strzelanki, niż czytać książki!

Teraz będę się bał otwierać książkę... jak mnie taki skorpion spod pisaku... znaczy zza węgła... chciałem rzec - zza kartki użądli... tongue_out
      • 1zorro-bis Re: 23 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 23.04.15, 09:47
        dzien dobry z rana! Pogoda....SUPER!big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka