k.karen 09.04.15, 08:40 Dzień dobry, Wszystkim Stęskniłam się za naszym CWP, a tu wiosna na całego, forsycje już kwitną. Miłego, słonecznego dnia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zorro-bis Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 09.04.15, 08:47 wiosna! U mni magnolie w koncu kwitna. Odpowiedz Link
hardy1 Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 09.04.15, 08:58 Hej! Forsycje i u mnie rozkwitły, inne krzewiny i drzewiny już młode listki wypuszczają, ciepło się zrobiło... wiosna! W to mi graj )) Odpowiedz Link
k.karen Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 09.04.15, 09:48 Tak! Magnolie też już kwitną I mnie w to graj Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 09.04.15, 12:08 jest SUPER! Nareszczcie. Odpowiedz Link
k.karen Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 09.04.15, 12:32 Tak, wspaniała pogoda Właśnie wróciłam z godzinnego, szybkiego marszu, było super! Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 10.04.15, 08:29 ptaki w ogrodzie spiewaja jak wsciekle, wiec od 5-tej rano codziennie spanie mam z glowy..... Odpowiedz Link
hardy1 Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 10.04.15, 09:35 To współczuję U mnie ptaki śpiewają jak ptaki... ale to pewnie dlatego, że mają więcej natury Odpowiedz Link
k.karen Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 10.04.15, 09:45 Dzień dobry Patki śpiewają i zakwitły fiołki, i pachną tak cudownie, że można dostać zawrotu głowy Fiołek to kwiat mojego imienia Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 10.04.15, 11:41 no, taka wiosna to sie ciesze! Tym bardziej ze pojutrze na polnoc Polski blisko morza na dwa tygodnie jade..... Odpowiedz Link
sorel.lina Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 10.04.15, 12:16 Niech Cię, Zorro, słońce grzeje i bałtycka bryza owiewa! P.S. Ty już chyba w połowie w Polsce mieszkasz? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 11.04.15, 08:12 no, nie! Nie mieszkam, ale tak wypadlo, ze ten rok 2015 mam wyjatkowo aktywny w Polsce. A to zle? W takiej ruinie..... Odpowiedz Link
damakier1 Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 12.04.15, 22:35 1zorro-bis napisał: no, taka wiosna to sie ciesze! Tym bardziej ze pojutrze na polnoc Polski blisko morza na dwa tygodnie jade..... Trzeba było przyjeżdżać wczoraj, było prawdziwe, piękne lato. Ale tylko jeden dzień. Teraz znowu ziąb Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 13.04.15, 09:30 dzisiaj leje paskudnie. I zimno jak cholera. Odpowiedz Link
k.karen Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 13.04.15, 09:32 Chyba wszędzie, bo u mnie też. Przed chwilą nawet była burza... Dzień dobry Odpowiedz Link
k.karen Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 11.04.15, 09:14 hardy1 napisał: > Pasuje... Nie znam się na tym, ale mnie się podoba. Pochodzenie podobno z greckiego: ion + anthos – fiołek + kwiat Odpowiedz Link
hardy1 Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 13.04.15, 23:10 ... a więc, jak napisałem - pasuje Odpowiedz Link
1agfa Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 14.04.15, 21:07 Piękne fotki, Karen, pozazdrościć łaskawej dla Ciebie obfitości wiosennej - zarówno fiołków (tak jest, pasują ) jak i dobrej fotki forsycji otwierającej wątek: jest na czym "położyć oko" i przyjemnie wejść na mój ulubiony CWP Na mojej działce forsycja również kwitnie, ale nieco zaniedbane krzewy nie są tak obficie obsypane kwiatkami. Mimo to - świecą i radują, widoczne z daleka, pośród nagich gałęzi k.karen napisała: > hardy1 napisał: > > > Pasuje... > > Nie znam się na tym, ale mnie się podoba. > Pochodzenie podobno z greckiego: ion + anthos – fiołek + > kwiat Odpowiedz Link
sorel.lina Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 14.04.15, 21:18 Dobry wieczór, Agfo, Sakralu i wszyscy! Mamy prawdziwy kwiecień - trochę zimy, trochę lata. Nie narzekajmy jednak - toż to uroki wiosny! Forsycje, fiołki,i magnolie i coraz więcej zieloności - aż się oczy śmieją! Odpowiedz Link
1agfa Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 14.04.15, 21:30 Nie narzekam, Sorellino, nawet mi w głowie myśl taka nie postała. Liczę że wczorajszy i dzisiejszy wiatr silniejszym podmuchem popędzi pojazd Pani Wiosny ; prędzej, prędzej! (kwiecień-plecień ) sorel.lina napisała: > Dobry wieczór, Agfo, Sakralu i wszyscy! Mamy prawdziwy kwiecień - trochę zimy, > trochę lata. Nie narzekajmy jednak - toż to uroki wiosny! Forsycje, fiołki > ,i magnolie i coraz więcej zieloności - aż się oczy śmieją! Odpowiedz Link
k.karen Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 15.04.15, 09:17 Dzień dobry Wszystkim Agfo, wczoraj u mnie wiatr przegonił ciemne chmury, to może dzisiaj u Ciebie i wszystkich będzie też takie ładne niebo Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 09.04.15, 16:28 Dobrze, by zaowocowały jeszcze jakąś ilością forsy. Odpowiedz Link
hardy1 Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 09.04.15, 22:05 ... a nie można ich wydrukować na drukarce? Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 09.04.15, 22:15 Można, ale obawiam się, że siła nabywcza drukowanej forsy z drukowanej forsycji zawiedzie nas do technologii trzech "D". Odpowiedz Link
hardy1 Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 10.04.15, 09:34 ... chodzi o technologię "3D" czy też pomysł wart "trzech De.."? Odpowiedz Link
sak.ral Re: kwiecień 2015 10.04.15, 21:39 Uli nie pamiętam już dokładnie,ale to był rok 2013 maiłeś pasjonującą rozmowę na stronie Gazety Wyborczej tematu też nie pamiętam,ale to Ty nadawałaś ton polemiki, byłeś lepszy,a pisałeś z już nie żyjącym Azerem(link) Odpowiedz Link
k.karen Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 12.04.15, 09:17 Dzień dobry Słońce, ciepło, WIOSNA, radość, ładowanie akumulatorów! W plener, Kochani, ruszamy w plener. Miłego dnia z uśmiechem Odpowiedz Link
hardy1 Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 13.04.15, 23:15 Ruszałem się w sobotę 11 kwietnia - cudo! lato w pełni! Ruszałem się w niedzielę, 12 kwietnia - wichura potężna, ale na szczęście nie padało. Zdobywaliśmy strome podjazdy i i pchanie rowerów pod górę o nachyleniu 45 stopni... za to widoki z punktu widokowego, wysoko nad doliną Wisły, przecudowne Miejscowości, leżące u podnóża tej wysoczyzny, maja zabawne (ale historycznie uzasadnione) nazwy: Małe Wiosło, Duże Wiosło Odpowiedz Link
k.karen Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 13.04.15, 23:55 W sobotę rzeczywiście było lato To było "ruszanie się" survivalowe Ale opłacał się wysiłek, bo nagrodą były cudne widoki, jak napisałeś. Szkoda, że nie wkleiłeś fotek, z przyjemnością bym obejrzała. Przynajmniej na zdjęciach, jak nie mogę w naturze Odpowiedz Link
hardy1 Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 14.04.15, 00:51 Są fotki, również i filmik ze zjazdami... dość survivalowymi Nie wklejam, gdyż nie moje, a kolegów. Wiesz, gdzie szukać Odpowiedz Link
sak.ral Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 14.04.15, 20:29 Agfo jak dobrze że jesteś,brakowało mi rozmów z Tobą Sakral (link) PS. to ja,kol.Mirek,a co nowego w ogrodzie ? Odpowiedz Link
1agfa Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 14.04.15, 20:54 Dzień dobrywieczór Wszystkim, Panie i Panowie, cześć Sakralu, miło Cię widzieć. Czy pozwolisz, że czasem będę mówić do Ciebie per Mirku, co jest kwestią hmm...przyzwyczajenia. Jak wiadomo "my młodzi, my młodzi" - w starych, wygładzonych koleinach najlepiej mi się chadza Miło że pytasz o rośliny. Działka jeszcze przedwiosennie śpi; krokusy dawno przekwitły, derenie właśnie gubią swoje puszyste niczym wielkanocne kurczaczki, drobne kwiatki. Pod dereniowymi krzewo-drzewami żółty dywan. Za to tulipany prężą się śmiało ku słońcu, już napęczniałymi pąkami. Ale reszta, drzewa - jak wspomniałem - śpią, zieleń w pąkach utajona oczekuje prawdziwej wiosny Zimniej jest w moich stronach, niż na zachodzie. sak.ral napisał: > > Agfo > jak dobrze że jesteś,brakowało mi rozmów z Tobą > Sakral (link) > > PS. > to ja,kol.Mirek,a co nowego w ogrodzie ? Odpowiedz Link
sak.ral Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 14.04.15, 21:02 Agfo my młodzi,my młodzi zostawmy tak jak było,Mirek dla innych Sakral,jak kto woli Odpowiedz Link
1agfa Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 14.04.15, 21:24 Może nie wiesz Mirku, ale czas pewien przebywałem poza krajem. W miejscu tak odległym, tak dalece innym, że proces aklimatyzacji trwa długo; zastałem wiele zaskakujących (choć przewidywalnych) zdarzeń. Lepiej by mi było dłużej tam siedzieć, ale...! Czas mego powrotu to zbieg mocno istotnych sytuacji i okoliczności, czyniących tę aklimatyzację trudniejszą. Toteż nieczęsto zaglądam na fora Ale zaglądam, teraz będę chyba nieco częściej. sak.ral napisał: > > Agfo > > my młodzi,my młodzi > zostawmy tak jak było,Mirek > dla innych Sakral,jak kto woli Odpowiedz Link
k.karen 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 07:54 Dzień dobry Wszystkim o nieprzyzwoicie wczesnej porze, jak dla mnie Mimo wcześniejszych złych prognoz, dzień zapowiada się całkiem ładny. Wszystkim życzę miłego weekendu. Odpowiedz Link
sak.ral Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 09:27 poranną porą spacer na Mount Everest (link) PS. kliknij w niebieskie,3D Odpowiedz Link
sorel.lina Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 09:55 Dzień dobry Karen, Mirku i wszyscy! Mount Everest jest... przerażająco piękny! Ale ja kocham nasze Rysy i Giewont! Odpowiedz Link
1agfa Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 18:02 Piękno ale i groza, Mirku (cześć ), trudna do wyobrażenia dzielność wędrowców i zdobywców pozornie nieosiągalnego. Tacy jak oni wyznaczają i przekraczają granice ludzkich możliwości. Na poranek...w fotelu ten widok, nie inaczej, dziękuję sak.ral napisał: > > poranną porą spacer na Mount Everest (link) > > > PS. > kliknij w niebieskie,3D Odpowiedz Link
hardy1 Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 09:57 Dzień dobry sobotnie, Karen i Mirku Karen, zapowiadają na dzisiaj "miłe złego początki"... Trzeba się do tego przystosować. Na szczęście mam dzisiaj trochę pracy, więc aż tak nie płaczę. Chociaż... przecież to druga połowa kwietnia. W ubiegłym roku o tej porze była już pełnia lata. Dlaczego terasz jest inaczej? A tyle razy powtarzałem, że "lepsze jest wrogiem dobrego"... Odpowiedz Link
sorel.lina Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 10:24 Maksyma dobra nie tylko na week-end Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 10:56 dziendoberek z Kaszub! Odpowiedz Link
sak.ral Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 12:30 Zorro piękne strony,Stężyca,Żukowo,Wieżyca,za młodego często bywałem,piękne wspomnienia Odpowiedz Link
hardy1 Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 15:49 Pozdrowerek z niedalekiek Odpowiedz Link
1agfa Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 17:45 Dzień dobry Wszystkim hardy1 napisał: > Pozdrowerek z niedalekiek ...Co ani chybi miało oznaczać rowerowanie, pomimo podłej pogody. W moim mieście, odwiedzonym dzisiaj przez liczne zbiorowisko ludzi wydających rozmaite dźwięki (były zawody: kto potrafi głośniej) za pomocą rozmaitych instrumentów niemuzycznych, jest ciągle silny zimny wiatr, na przemian z falami deszczu. Trochę spaceru, chwilami przestanego w bramie, przesiedzianego (dla ochrony przed deszczem) w kawiarni - i już popołudnie. Przyznać muszę, (a mam już alergię na ustawiczne, naprzemienne nachodzenie mego miasta), że jak dotąd było kulturalnie (jak na demonstrację) chociaż hałaśliwie nad podziw. Nie było przede wszystkim palenia opon, która to czynność jest dla mnie przejawem barbarzyństwa przybyszów wobec mojego gościnnego miasta. Tylko wszelkie ptactwo "na trasie" - chwilowo - spłoszone hałasem Odpowiedz Link
hardy1 Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 21:01 Cześć Agfo Tym razem nie oznaczało rowerowania. Kilku znajomych pojechało z rana... ja dzisiaj nie mogłem, miałem kilka spraw do załatwienia. Może i dobrze, zimno, wiatr i co chwila przekładaniec - słońce - deszcz - grad - słońce - deszcz -grad. Trochę się w zapowiedzi pogody pomylili, gdyż śnieg nie padał ... ale jutro rano na rajd turystyczno-rowerowy, organizowany przez miasto. Na wszelki wypadek wezmę narciarskie rękawice, są świetne do jazdy na rowerze w zimie Odpowiedz Link
1agfa Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 18:41 Czy na Kaszubach równie zimno jest jak na mazowieckiej nizinie, Zorro? Nawet jeśli, to nie jest to - przynajmniej tym razem - tzw. "wina Tuska" Nie wiem czy palców nie maczał (w jakiś sposób) mędrzec nad mędrce, dostojnie zajmujący drugie, jakże zaszczytne miejsce p. Z., tuż po porażającym swym niewątpliwym geniuszem, również panu Z. Ta ostatnia litera alfabetu nadzwyczajnym się cieszy powodzeniem wśród wybrańców Losu, tak skąpo geniusz rozdającego. naukaoklimacie.pl/aktualnosci/rafal-ziemkiewicz-dwa-zdania-trzy-bledy-59 A jednak na podium (miejsce 3. ) znalazł się ktoś ze środka alfabetu...na literę M.; zatem sądzę że Los działa na oślep naukaoklimacie.pl/aktualnosci/klimatyczna-bzdura-roku-2014-wybrana-72 Vivat Zwycięzcy! Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 20.04.15, 11:08 wiosna tutaj baaaaardzo powoli przychodzi. Odpowiedz Link
hardy1 Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 15:47 Sorellino, maksyma jest dobra, ale jak widzę tę celebrites Gessleress, to mam ochotę rzucić czymś w skrzynkę tivi. Powstrzymuje mnie utrata MEGO dobra prywatnego. Każdy ma swoje lubienia i nielubienia. Ktoś może ją lubić, inny nie. Ja tej Gesslerowej nie znoszę, ze względu na jej charakter. Odpowiedz Link
sorel.lina Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 16:38 hardy1 napisał: > Sorellino, maksyma jest dobra, ale jak widzę tę celebrites Gessleress, t > o mam ochotę rzucić czymś w skrzynkę tivi. Hardy, ja czasem też! Ale co poradzę, że to właśnie jej zdarzyło się powiedzieć coś, co mi przypasowało? Odpowiedz Link
hardy1 Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 16:50 Sorellino, przecież napisałem, że maksyma jest dobra. Natomiast ona, znaczy Gesslerowa... Odpowiedz Link
sorel.lina Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 16:55 hardy1 napisał: > Sorellino, przecież napisałem, że maksyma jest dobra. Natomiast ona, znaczy Geslerowa... A jej brat, Ikonowicz... Odpowiedz Link
sorel.lina Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 17:00 No to teraz ciekawostka! Zajrzyj, Hardy, pod ten link www.polityka.pl/galerie/1605961,2,20-faktow-co-do-ktorych-trudno-uwierzyc-ze-sa-prawdziwe.read Odpowiedz Link
1agfa Re: Troszkę rodzinki :) 18.04.15, 17:52 Dzień dobry, Sorellino. Śliczne foto, cóż innego można powiedzieć. I aż zapachniało czekoladą, bardzo stosowną na popołudnie, na podwieczorek (dzisiaj: gorącą) sorel.lina napisała: > Czekolada z drzewa spada! > Na Karaibach > > Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Troszkę rodzinki :) 18.04.15, 17:54 Dzień dobry, Agfo! Gdy się pojawiasz, na forum od razu robi się cieplej! Odpowiedz Link
1agfa Re: Troszkę rodzinki :) 18.04.15, 18:09 Ja tego nie słyszę, nie widzę, co mówisz! , Sorellino! Temperatura w normie sorel.lina napisała: > Dzień dobry, Agfo! > Gdy się pojawiasz, na forum od razu robi się cieplej! "O potoku, co za oknem śpiewa, Chciałem odę napisać, lecz zaświadczą drzewa, Że taka czysta wieczność zaklęta w tym szumie, Że zamilkłem i słowa napisać nie umiem." Jan Sztaudynger Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Troszkę rodzinki :) 18.04.15, 18:17 1agfa napisał: > Ja tego nie słyszę, nie widzę, co mówisz! , Sorellino! > Temperatura w normie Odpowiedz Link
1agfa Re: Troszkę rodzinki :) 18.04.15, 18:46 Moja, Sorellino, moja temperatura - o innych mówić nie chcę; o zewnętrznej to wręcz hadko (Naprawdę, przez chwilę padał grad, wtórując demonstrantom ) Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Troszkę rodzinki :) 18.04.15, 19:12 No wiesz? Bóg emigracji miałby otrzymać ten tytuł? Że cham, już wiemy, bo nie odpowiedział nowej koleżance na uprzejme pytanie o konwencję a/przemocową (najprawdopodobniej sformułowane w sposób nie pozostawiający wątpliwości, że zainteresowana nic nie kuma). RĘCE PRECZ OD RAF-WAŁKA! Odpowiedz Link
1agfa Re: Troszkę rodzinki :) 19.04.15, 16:28 Toż przecież cenią, honorują, koronują nieomal niczym wicekróla! Towarzystwo współkoronowanych - wyśmienite, wyborowe. Jakie tam ręce precz...!! Dlatego wołam: Vivant Zwycięzcy www.klimatycznabzduraroku.pl/ wscieklyuklad napisał: > No wiesz? > Bóg emigracji miałby otrzymać ten tytuł? > Że cham, już wiemy, bo nie odpowiedział nowej koleżance na uprzejme pytanie o k > onwencję a/przemocową (najprawdopodobniej sformułowane w sposób nie pozostawiaj > ący wątpliwości, że zainteresowana nic nie kuma). > RĘCE PRECZ OD RAF-WAŁKA! To prawda, odpowiedzi należy udzielać, (chyba nie wiem kto pytał, zresztą nieważne); pytany być może zajęty twórczością, przecież tak dobrze się kiedyś zapowiadał jako autor science fiction. I to byłoby usprawiedliwienie. Dzieło Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Troszkę rodzinki :) 19.04.15, 16:58 1agfa napisał: > Toż przecież cenią, honorują, koronują nieomal niczym wicekróla! Towarzystwo > współkoronowanych - wyśmienite, wyborowe. Miejsce na podium zwycięzców w dziedzinie opowiadania bzdur - dla tych panów w pełni zasłużone! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 18 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 18.04.15, 21:06 Zajrzałem pod link, Sorellino. No popatrz, nie wiedziałem, że mrówki są takie ciężkie! Ważą tyle samo, co ludzie... Odpowiedz Link
sak.ral 19 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 19.04.15, 10:05 Sorellino,w wolnej chwili wejdzie na R D C (link) ,lub na stronę Facebook RDC "O modyfikowaniu wspomnień, współczesnej fizyce, tradycji i zdradzie porozmawiamy dzisiaj w "Niedzieli Filozofów". dr Paweł Boguszewski (10.00), dr Jan Chwedeńczuk (11.00), dr Jacek Dobrowolski (12.00) i prof. Zofia Rosińska (13.00). Sorellino prowadzi red.Tomasz Stawiszyński,jest świetny,świetny co nowego w filozofii, to tylko u Stawiszyńskiego w RDC Odpowiedz Link
sorel.lina Re: 19 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 19.04.15, 10:34 Dziękuję, Mirku! Dzień dobry i miłej niedzieli Tobie i WKN ! P.S. Jutro trzymam kciuki! Pamiętam. Odpowiedz Link
1agfa Re: 19 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 19.04.15, 16:12 Sorellino dzień dobry , nie wiem z jakiego powodu to trzymanie, ale ja też będę zaciskać kciuki. Dobrych myśli nigdy za wiele. (...) > P.S. Jutro trzymam kciuki! Pamiętam. Odpowiedz Link
sorel.lina Re: 19 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 19.04.15, 16:55 1agfa napisał: > Sorellino dzień dobry , nie wiem z jakiego powodu to trzymanie, ale ja też bę > dę zaciskać kciuki. Dobrych myśli nigdy za wiele. Dzień dobry, Agfo! Te kciuki to za Mirka. Dobrze, że też będziesz je zaciskał, co cztery kciuki to nie dwa! Serdeczności. Odpowiedz Link
1agfa Re: 19 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 19.04.15, 16:07 Dzień dobry Wszystkim. 19 kwietnia, pogoda marna, dzień szary, przedwiośnie. Dzisiaj żonkil. Odpowiedz Link
hardy1 Re: 19 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 19.04.15, 22:00 Dzień dobry, a właściwie późne - dobry wieczór Te żonkile to pewnie na pamięć zrywu w getcie warszawskim... Odpowiedz Link
1agfa Re: 19 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 20.04.15, 01:04 Tak jest, Hardy. Sorellina założyła wątek na ten temat: "ad memoriam" - ascetyczny a tak wymowny tekstem (rękopisem) Kamila Baczyńskiego, że dopisanie tam czegokolwiek tylko zakłóciłoby tę wymowę; toteż nic tam nie pisałem. Sam żonkil. hardy1 napisał: > Dzień dobry, a właściwie późne - dobry wieczór > Te żonkile to pewnie na pamięć zrywu w getcie warszawskim... Odpowiedz Link
hardy1 Re: 19 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 20.04.15, 09:08 Dobrze zrobiłeś, Agfo. Też się zastanawiałem... Odpowiedz Link
sak.ral 19 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 19.04.15, 22:28 czas na spoczynek,a kol.Mirek (to o mnie mowa) na dobranoc dla Koleżeństwa Prokofiev, Romeo i Juliet (link) Odpowiedz Link
sak.ral 21 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 21.04.15, 21:51 i bez operacji,jest dobrze,tylko odrobinę mocniejsze szkła dziękuję koleżankom i kolegom z tego i innych for za słowa otuchy jeszcze raz dziękuję,byliście dla mnie dużym wsparciem Mirek Odpowiedz Link
1agfa Re: 19 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 20.04.15, 00:52 Zajrzałem, wysłuchałem marsz wielkiego Prokofiewa, zawsze dobrej muzyki głodny; kciuki trzymać będę, dobrej nocy kol. Mirku Dziękuję. sak.ral napisał: > czas na spoczynek,a kol.Mirek (to o mnie mowa) na dobranoc dla Koleżeństwa > > Prokofiev, Romeo i Juliet (link) I Wszystkim dobrej, spokojnej nocy Odpowiedz Link
hardy1 20 kwietnia 2015, c.d. CWP - WIOSNA :) 20.04.15, 09:10 Dzień dobry Wszystkim w wiosenny poniedziałek - dawno już tak z rańca nie mówiłem Dzisiaj mówię... zwłaszcza że wreszcie pogoda się poprawia Odpowiedz Link
arturdab Re: kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 21.04.15, 23:59 www.youtube.com/watch?v=tz-2JpNA8Eg Odpowiedz Link
sak.ral 22.04. 2015, CWP - WIOSNA :) 22.04.15, 00:08 w dzisiejszej Polityce interesujący tekst red.Adam Szostkiewicza (link) "Przypomnijmy słowa katolickiego publicysty Tomasza Terlikowskiego napisane po katastrofie smoleńskiej: „Jezus stwierdza wprost, że to z naszego kraju wyjdzie iskra Boża, która przygotuje świat na powtórne jego przyjście. (… Trudno nie zadać sobie pytania, czy nie próbowaliśmy uciec od misji, jaką stawiał przed nami Bóg – w »normalność« Zachodu. Jeśli tak było, to ta tragedia jest wyraźnym przypomnieniem, że nie będzie nam dane być »normalnym narodem«, który może żyć w świętym spokoju, i że od nas Pan Bóg wymaga co jakiś czas daniny krwi, ofiary (czasem boleśnie absurdalnej) z najlepszych synów” („Gazeta Polska”, 15.04.2010 r.)." Odpowiedz Link
sak.ral Re: 22.04. 2015, CWP - WIOSNA :) 22.04.15, 00:10 "daniny krwi! Czy ktoś w Kościele w Polsce zareagował na to sformułowanie „świeckiego biskupa”? Przecież już Stary Testament, a z nim chrześcijaństwo, zabrania czynienia z Boga pogańskiego bożka żądnego ludzkiej krwi! To herezja, jeśli nie bluźnierstwo. Wypowiedź Terlikowskiego to przykład tego, jak i z czego powstawała „religia smoleńska”. Odpowiedz Link
hardy1 Re: 22.04. 2015, CWP - WIOSNA :) 22.04.15, 07:28 Jeden z czołowych ideologów "religii smoleńskiej". Jeden z tych, którzy przyczyniają się do upadku instytucji kościelnej. Nie wiary, tylko religii w wydaniu średniowiecznym. Odpowiedz Link
hardy1 22 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 22.04.15, 07:29 Dzień dobry, wstawać! Słońce i ciepło... Odpowiedz Link
k.karen Re: 22 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 22.04.15, 08:49 Dzień dobry, Hardy i WKN Dzisiaj Ziemia ma swoje święto. Wszystkim pięknego dnia Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 22 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 22.04.15, 09:41 dziendoberek Wszystkim! Nareszcie slonce. Odpowiedz Link
sorel.lina Re: 22 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 22.04.15, 13:57 Witajcie, kochani! Dzień jest, piękny, słoneczny, powietrze przejrzyste. Z Krakowa widać Tatry! Już za dwa dni będę mogła to widzieć na żywo! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 22 kwiecień 2015, CWP - WIOSNA :) 22.04.15, 14:47 Ajajaj! Piękny kwiecień, jakby maj Odpowiedz Link
hardy1 23 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 23.04.15, 07:29 No! Dzień dobry Wszystkim, dzień dobry Wiosno (tym razem to drugie z pełnym przekonaniem ) Wiecie, co to za dziwo "zaleszczotki"? Do wczoraj też nie wiedziałem. Już wiem, że to "skorpiony książkowe". Takimi pytaniami wczoraj męczono biednych uczniów na egzaminie w części przyrodniczej. Dzisiaj zaś obchodzony jest Światowy Dzień Książki (w rocznicę śmierci sławnych pisarzy). I... takie "cuś" z zaleszczotkami wczoraj?! Toż to jawna dywersja tych, którzy wolą grać w strzelanki, niż czytać książki! Teraz będę się bał otwierać książkę... jak mnie taki skorpion spod pisaku... znaczy zza węgła... chciałem rzec - zza kartki użądli... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 23 kwietnia 2015, CWP - WIOSNA :) 23.04.15, 09:47 dzien dobry z rana! Pogoda....SUPER! Odpowiedz Link