annas22 01.04.06, 22:59 Witajcie, co słychać w Żółkiewce? Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: 195.205.42.* 04.04.06, 12:05 W Żółkiewce beznadziejnie. Młodzież wyjeżdza, perspektyw żadnych... ...Swoją drogą, to może zorganizowałby jakiś mały zlocik absolwentów?? NP rok 73 i 74, to były dobre roczniki;)) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 04.04.06, 21:20 Jestem za!!!!! Co masz na myśli, mówiąc dobre roczniki, o kim np, chętnie coś powspominam, od kilkunastu lat mnie tam nie ma , tylko czasami na kilka dni tam wpadam, a rzeczywiście nasz rocznik, nasza klasa,"A" wywędrowała na cały świat, można rzecz. Pozdrawiam, pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: 195.205.42.* 05.04.06, 13:12 Witam. Moim zdaniem roczniki 73 i 73 były najlepsze;) Może dlatego, że sam reprezentuje 74 (klasa A) a w roczniku 73 miałem najlepszych kolegów (też w klasie a). Poza tym w tych rocznikach były najlepsze laski;))) Przynajmniej z mojego punktu widzenia:))) ...Gdybym mieszkał w Żółkiewce to starałbym się zorganizować jakiś zlocik ale ponieważ jestem tam średnio raz na m-c to nie ma szans. Czasem spotykam znajomych i im proponuję organizację ale jak ktoś na codzień tam mieszka to chyba nie czuje potrzeby zjazdu. ...Szkołę wyremontowali, wstawili nowe okna i pewnie nie ma już sali "awaryjnej" :)))))) Pamiętasz ją? Zrobiona była z korytarza na drugim piętrze "nowego" (północnego) skrzydła szkoły. ...To tam gdzie było wejście do sali chemicznej i plastycznej ze słynna panią od plastyki:))))) Pozdrawiam a Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 06.04.06, 07:15 Witam, pamiętam, jak miło powspominać!!!, a co u Ciebie i innych, jak jesteś co m-c, to zapewne coś wiesz? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: 195.205.42.* 06.04.06, 08:16 Właściwie wszystko wiem;)) Zależy co chciałabyś wiedzieć. I chyba musielibyśmy przenieść gdzieś naszą rozmowę bo nie wypada tutaj "sypać" nazwiskami. Pzdr a Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 06.04.06, 12:45 Wiedzieć chciałabym jak najwięcej! Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 07.04.06, 18:56 Szkoda, że "zaniemówiłeś", tak miło było pogawędzić i powspominać... "Poszukuję po-krewnych dusz" z dawnych czasów, by przypomnieć sobie, już zapomniane nieraz fakty, zdarzenia, miejsca, a nawet osoby. Pozdrawiam zatem wszystkich, którzy tu zajrzą, pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: 195.205.42.* 10.04.06, 15:50 Witaj Ania. Zaniemówiłem ponieważ, jakby to powiedzieć, trochę mnie nie było, bo byłem w Żółkiewce:))) Jak zwykle tam bez zmian. Życie toczy się wolniej i spokojniej:) Ci sami ludzie, te same sklepy, te same drzewa, nawet wrony te same:))) I dookoła masa błota bo budują kanalizację. A jakie doły w ulicach, mało nie zgubiłem zawieszenia w samochodzie. ...Ciekawi mnie co dalej z Żółkiewką, bo na dzień dzisiejszy nie ma tam nic, a przecież są plany rozwoju gminy. Może coś nakręci zalew? Niedługo kończy się okres karencyjny i będzie można bawić się w turystykę. ...Póki co ciesze się, że tam nie mieszkam. Przykro to mówić ale się cieszę. Pozdrawiam. a Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 10.04.06, 16:38 Tak się cieszę, że się odezwałeś! :))) Nie powinno być Ci przykro, że się cieszysz, jesteś patriotą lokalnym :))), spotkałeś kogoś, co tam jeszcze się dzieję, tak bardzo chciałabym wiedzieć. Jak wiesz z kim rozmawiasz (ze mną!), wyszukaj mnie w gadu, pogadamy o ludziach itd. Pozdrawiam, pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: 195.205.42.* 11.04.06, 08:21 Witam, chętnie pogadałbym na gg ale niestety obecnie jest to niemożliwe. W pracy nie mam gg, natomiast po pracy nie mam internetu. Dopiero w czerwcu. Tak więc na razie zostaje nam to forum. Pzdr a Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 11.04.06, 10:02 Witaj, A?, ja również w pracy nie mam gg, tylko w domu, a Skype? Cieszę sie, że chociaż tak możemy "pogadać". Napisz mi zatem, co jeszcze ciekawego się dzieje w Żółkiewce, kogo widziałeś i w ogóle... Pozdrawiam Cię, A? :))) pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: 195.205.42.* 11.04.06, 11:07 Jeszcze mam pytanie: Ty jesteś rok urodzenia 73, czy to jest rok ukończenia szkoły? :) Bo nie wiem o jakich ludziach pisać:))) Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 11.04.06, 11:54 Rocznik, czyli rok urodzenia :)), choć kobieta wieku nie powinna zdradzać? :))) nieprawdaż? Ale tu jest inna sytuacja ;)). Mam nadzieję, że mnie poznałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: 195.205.42.* 11.04.06, 12:30 Właśnie sęk w tym, że Cię nie poznałem. Co prawda "chodzi" mi coś po głowie;) ale nie wiem. Tym bardziej, że ja jestem 74:) Ale usilnie skupiam się na tym, żeby Cię jakoś skojarzyć. :))) A w której klasie byłas?? a, b czy c?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 11.04.06, 12:36 Byłam w klasie A, razem z Twoimi najlepszymi kumplami, jak pisałeś... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: 195.205.42.* 11.04.06, 12:41 Kurcze facetów jakoś dokładnie pamiętam:) a kobiet mniej... ale nie jestem gejem:)))Z kobiet na pewno pamiętam Iwonę B. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 11.04.06, 12:49 To dobrze-odpowiedź na pierwszą część Twojej wypowiedzi. Jesteś blisko, także myśl dalej, a Ty - A-to kto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: 195.205.42.* 11.04.06, 13:06 Kurcze... Z kim "trzymała" Iwona B. ???;))) ..Niekoniecznie to musi być ktoś z roccznika 73. W tamtych czasach bowiem, bardzo silną, prawie zamkniętą grupę tworzyli Ci, którzy mieszkali w żółkiewskim bloku:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 11.04.06, 13:22 Nie kurcze, tylko kogucik ;)) myśl intensywnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: 195.205.42.* 11.04.06, 13:27 Łatwo mówić.. Wszystko mi się plącze i zaczynam mieszać 72 i 73:)))) ..Ale zgadnę, choćby za rok to zgadnę;) ...Delikatnie możesz coś podpowiedzieć;) Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 11.04.06, 13:37 To może Ty się przedstaw, bo ja też nie wiem, zkim "rozmawiam", nie widzę Cię... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: 195.205.42.* 11.04.06, 13:47 ..No ja jestem 74 i chodziłem do A. Byłem niegrzeczny w szkole ale stopnie miałem dobre. Zawsze zachowanie wpływało na brak czerwonego paska na świadectwie. Grałem w reprezentacji szkoły w kosza i piłkę nożną, posiadam tez imię, którego nie było w całym moim roczniku:))) Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 11.04.06, 14:06 Ja również grałam w kosza w obronie... Były wyniki naszej gry... ;)) Jak miło wspominać, napisz mi, proszę, co słychać u moich z dawnej klasy. Pozdrawiam Cię A? nieznajomy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: 195.205.42.* 11.04.06, 14:25 Na razie jeszce nie wiem kim jesteś;))) Ale dowiem się. Należysz do osób wysokich? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 11.04.06, 14:29 Ja również nie wiem, kim jesteś ;)), ale bardzo miło mi sie z Tobą rozmawia! Tak, należę do osób wysokich, ale nie za bardzo..., chyba, tak w sam raz ;))a Ty masz imię na A? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: 195.205.42.* 11.04.06, 15:07 Tak, mam imię na a:) I należę do wysokich. A skoro Ty należysz do takich w sam raz, to będzie mi trudno. Muszę "chwycić" się czegoś innego:) ...Mieszkałas w samej Żółkiewce czy w okolicznych wioskach? Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 11.04.06, 21:29 Widać, że nie chcesz mi nic więcej powiedzieć o Ż-ce, dopóki się nie dowiesz, kim jestem. Otóż, jak na początku wspomniałam, mam na imię Ania. Ań w naszej klasie było tylko 3, także masz już zawężone koło. Grałam w kosza, jak już Ci pisałam, zajęłyśmy 1 miejsce w Biłgoraju i nawet w Zamościu, no w Lublinie było już gorzej... ;)) Grałam wtedy razem z dziewczynami z Twojej klasy. Przeciwko nim, na zajęciach SKS także, co nieraz owocowało śladami na policzkach od pazurków :)), ale ogólnie fajnie było... Spośród tych 3 Ań, dwie tylko grały w kosza! ;) (mniejsze kółeczko)! Jeżeli chodzi o naukę, to nie sprawiała mi ona nigdy problemów. I byłam raczej grzeczną dziewczynką ;)))))) Mieszkałam w Ż-ce... Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 12.04.06, 07:08 Witaj A? znajomy nieznajomy, mam nadzieję, że dziś mi już coś powiesz o Ż-ce... Napisałam Ci wczoraj, że raczej należę do ludzi wysokich (taki mam wpis w dowodzie), choć wg mnie to tak w sam raz, myśląc o mojej koleżance, prawie o 20cm wyższej ode mnie. Także, co słychać? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: 195.205.42.* 12.04.06, 08:30 Witaj jedna z trzech wszystich Ań i jedna z dwóch Ań grających w kosza:))) Ufff, jakie to skomplikowane, aczkolwiek duzo mówi. Jak na święta pojadę do domu, to spotkam się z moim kolegą z Twojej klasy (Grzegorz St.) i On na pewno rozjaśni mi w głowie. Apropos Grzesia, to nie wiem czy pamiętasz ale On z reguły był mocno przy tuszy. Wyobraź sobie, że teraz schudł niesamowicie, do tego stopnia, że nie poznałem go w pierwszym momencie przypadkowego spotkania. I nie jest to objaw jakiegoś schorzenia tylko po prostu jego silna wola. Nieźle prawda? Trzeba mieć dużo samozaparcia żeby osiągnąc coś takiego. ....Grzegorz jest jeszcze kawalerem;) ale myślę, że w takiej formie na pewno....;))) Trzymaj się, będziemy w kontakcie:) pzdr a Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 12.04.06, 08:38 Cieszę się bardzo, że Grzesio ma takie samozaparcie, super! Napewno on Ci rozjaśni... On i Ty chyba też, o ile dobrze myślę, byliście dobrymi kumplami mojego brata, teraz wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: 195.205.42.* 12.04.06, 09:11 Teraz chyba wszystko wiem:)))) I się cieszę, aż z wrażenia wyjdę na papierosa:))) Czułem od początku:))) Tylko zastanawiałem się czy na pewno 73 a nie 72. I to mnie trochę myliło. Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 12.04.06, 09:23 Nie pal z wrażenia, lepiej uśmiechnij się :)) To co, powiesz mi coś jeszcze o Żółkiewce i ludziach? Naprawdę tęskno mi za tamtymi stronami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: 195.205.42.* 12.04.06, 09:35 Muszę powiedzieć, że nie widuję kobiet z Twojego rocznika, bardziej widuję facetów, chociaż też rzadko. Z tego co wiem niajaki Mirek M. ;) przebywa z całą rodziną w Anglii. Teraz tak mi przyszło do głowy, że na pewno z Tobą do szkoły chodziła niajaka dziewczyna, wysoka, szczupła blondynka mieszkająca przy trasie Żka - Zamość w takim piętrowym domku koloru jasnobrązowego. Nie chce wymieniać jej nazwiska bo nie wypada tutaj, ale dziwi mnie to, że jakoś jej nie widuję. Kasia Kr. ( o ile dobrze pamiętam i o ile ona jest Twój rocznik) pracuje w Żce w Groszku. ...Może prościej byłoby jeśli Ty zapytasz mnie o kogoś konkretnego, może akurat będe coś wiedział. :) To czekam;) Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 12.04.06, 09:57 Szczerze Ci powiem, że z klasy mojej mam kontakt jedynie z Kasią K. (wyjechała do Anglii i tam mieszka, niedawno? był jej ślub). Wiele już pozapominałam, wstyd się przyznać, ale cóż, w sumie nie było mnie tam już dobrych naście lat (tak na dłużej, nie licząc tych kilku dni, gdy przyjeżdżałam do domu). Dzięki Tobie przypomniałam sobie sławną naszą klasę "awaryjną", z czego naprawdę się cieszę. Także pisz mi o wszystkim i wszystkich, co pamiętasz i o czym myślisz, niekoniecznie o ludziach z mojego roku, o kolegach z mojej, czy Twojej klasy, także chętnie "posłucham", miło ich również wspominam. Będę Ci niesamowicie wdzięczna za każde słowo... :)) Napisz mi też, proszę swoje imię, dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: 195.205.42.* 12.04.06, 10:01 To jeszcze nie wiesz z kim rozmawiasz??? No Ania, weź się w garść;))) Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 12.04.06, 10:09 Chciałam się tylko upewnić ;)) cieszę się Artur, że mi odpisujesz, to czekam na wiadomości i o Tobie również! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: 195.205.42.* 12.04.06, 10:13 U mnie nic ciekawego;) pracuję sobie (tzn. piszę do CIebie:)) A u Ciebie jak? Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 12.04.06, 10:29 Nie, no ja to dzielnie pracuję ;) W chwili wolnej, np. przy zmianie programów piszę do Ciebie, mam ostatnio nawał pracy, mamy dwa zakłady (jestem ksiegową) kończymy jeden rok (rozliczenia, sprawozdania itp) a i bieżących spraw jest dużo..., ale na rozmowę z Tobą troszkę czasu mi starczy... :) Chyba za wiele się nie zmieniłam... Wciąż mam 18 lat ;) ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: 195.205.42.* 12.04.06, 10:50 Zawsze byłaś "materiałem" na 18 lat i więcej nie;))) ...Teraaz musze iść "w teren" ale jak wrócę to się odezwę. Nie pomyl się w bilansach;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 12.04.06, 10:59 Dzięki ;) Postaram się nie pomylić... Napisz mi, co Ty porabiasz, jaką pracę wykonujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: 195.205.42.* 12.04.06, 12:02 Wróciłem:) ..Pracuję sobie w państwowej instytucji i jest ok. Poza tym też ok;) ..Generalnie ok;))))) ...Przypomniało mi się: KAsia K. o której pisałaś jest w Anglii?? Wydaje mi się że nie ale może nie o te KAsie nam chodzi? :) ...A wiesz, że w Żólkiewce budują nowoczesną halę sportową, w okolicach banku i gimnazjum. Podobno ma być nieżle wyposażona i baaardzo duża. Widziałem ją, nieżle się prezentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 12.04.06, 13:01 Halę sportową? To super! ;) Pamiętasz, jak tamta się spaliła, a były tam niezłe zabawy... :))) Rzeczywiście, chodzi nam o inne Kasie, ta o której myślisz, to pewnie druga Ania, a nazywaliśmy ją Kaśka. Mi chodzi o Kryskę, pamiętasz? A gdzie jest gimnazjum w Ż-ce? I co jeszcze sie tam dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: 195.205.42.* 12.04.06, 13:46 Kryska sprzedaje w Groszku, no chyba, że ja coś totalnie pokręciłęm. Gimnazjum jest w budynku, który miał należeć do Pogotowia Ratunkowego (za ośrodkiem zdrowia obok bloku "lekarskiego". ...A w ogóle to gimnazjum jest świetnie wykończone, zarówno wewnątrz jak i zewnątrz. ..A starą halę sportową pamiętam.:)) Aha, w Żólkiewce jest zalew i nad zalewem odbywają się letnie festyny, czasem nawet ze znanymi gwiazdami np. E. Zającówna i ta babka z Miodowych lat, był też jakiś teatrzyk z Białegostoku. W Żkce jest też boisko z trybunami i są mecze piątej ligi.;) Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 12.04.06, 14:45 Chyba cosik pokręciłeś, ale jak będziesz w Ż-ce, to się zorientujesz w tym lepiej. W Groszku sprzedawały dziewczyny z klasy B (w każdym bądź razie ostatnio, jak tam byłam). To znaczy, że gimnazjum to nowy budynek? Zalew widziałam, świetnie, że jest, i boisko także, dobrze, że się coś dzieje... Szkoda, że za naszych czasów nie było tego tyle... ale cóż :) I co jeszcze mi napiszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: 195.205.42.* 12.04.06, 15:00 Za naszych czasów były sksy, lodowiska w zimie, popołudniami grało się w piłke a teraz dzieciaki siedzą w necie:)))) (zupełnie jak my:)))). A co więcej mam napisać to nie wiem. O! Wiem, że w tym lub przyszłym roku kończy się okres karencyjny na zalew co oznacza, że turystyka będzie mogła ruszyć pełną parą. Może nawet ruszy agroturystyka, może turyści nakręciliby gospodarkę w Żkwce?? :) Zobaczy się;) Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 12.04.06, 15:08 To teraz tego już nie ma? A nie wiesz, czy harcerstwo działa, czy również nie? Te czasy tak miło wspominam, rajdy szlakami zwycięstwa, biwaki, zbiórki... Sks równie miło wspominam, dobrze, że to mieliśmy, mieliśmy odpowiednio zajęty czas i pożytek z tego ;) Kolegujesz się z Grzesiem, czy jeszcze z innymi w Ż-ce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: 195.205.42.* 12.04.06, 15:32 Koleguję z Grzesiem, chociaż to juz nie tak jak kiesyś. Czasu mniej i w ogóle. Przypomniało mi się jak pierwszy raz byłem na rajdzie szlakami zwycięstwa. Zbiórka w Krasnymstawie na pkp, papierosy z Grzesiem i wyjazd dzień wcześniej niż inne grupy. Ja jeden gość z 7a a resza z 8a (Grzesio też). Ale było fajnie. ...Nie wiem czy działa harcerstwo, wiem, że sksy chyba działają, nawet kilka lat temu były wyjazdy uczniów na basen. :) Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 12.04.06, 16:00 Trzymaj się Artur, jak Ci się coś przypomni, będę czekała na wspominki, do jutra, pa Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 13.04.06, 11:39 Witaj dzisiaj, kiedy jedziesz do Żółkiewki na święta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: 195.205.42.* 20.04.06, 15:45 Witaj Ania. Mam strasznie dużo pracy i trudno mi pisać. Z rana wychodzę w teren i wracam popołdniami na chwilkę. Na święta byłem w Ż. ale nic ciekawego i z nikim się nie widziałem. pozdrawiam a Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 20.04.06, 16:16 Jak miło znów Cię "widzieć" :)) Ja również mam ostatnio dużo zajęć, bo to terminy (20-podatki, 25-VAT), ale właśnie na chwilkę tu "weszłam" i ... :) Super, szkoda tylko, że nie możesz mi za wiele powiedzieć o Ż-ce... ale moze Ci sie coś przypomni? :) Trzymaj się, pa Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 28.04.06, 08:22 Witaj A. Pewnie jedziesz na "długi weekend" do Ż-ki. Trzymaj się i pozdrów Ż-kę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: 195.205.42.* 11.05.06, 09:18 Witaj Ania. Masa spraw na mojej głowie powoduje zmniejszenie częstotliwości pisania:)) W Żkce nie byłem na majowy weekend więc niewiele wiem. Pewnie nic się nie zmieniło:)) Pozdrawiam a A u Ciebie ok? Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 11.05.06, 15:38 Witaj Artur, u mnie w porządku, szkoda, że nie możemy pogadać przez gg, wiele spraw byśmy poruszyli, wiele wspomnień, tak ważnych dla mnie. Będę w Żółkiewce we wakacje, a potem na troszkę pod koniec września i oczywiście na Święto zmarłych. Pracy mam jeszcze również ogrom, mamy badany bilans w jednym z zakładów, także jeszcze pewne sprawy przygotowywuję, ale najważniejsze, że człowiek robi to, co lubi, nie? Również pozdrawiam Cię serdecznie i dziekuję za pozdrowienia! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: 195.205.42.* 06.06.06, 14:25 Czołem Annas22:))) W końcu udało mi się tutaj zajrzeć. Pracy i różnych dziwnych zajęć mam tyle, że sam się dziwię, że jeszcze nie powariowałem;) U mnie ok, w Żkce nie byłem od wieków;) niewiele wiem. Ale jadę w najbliższy weekend i nadrobię wszelkie zaległości. Oczywiście zostaniesz poinformowana;) o newsach. Trzyzmaj się, wszystkiego dobrego:) Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 07.06.06, 21:17 Hej, ten mój login, to sam wiesz, lekka zmyłka dla innych, nie ;)) no, tylko troszkę się "postarzyłam" ;)) Czekam z niecierpliwością na newsy z Ż-ki :))) Masz już w końcu internet w domu? Niby miało to być w czerwcu? Coś Ci powiem, mama zadecydowała, oczywiście na moją prośbę, że przenosi sie w moje strony-(teraz moje, ale Ż-ka i tak zawsze zostanie na pierwszym miejscu). Dlatego sprzedamy to mieszkanie w bloku, wiem, że to smutne, tyle lat i w ogóle... Ale tak będzie lepiej. Jeszcze nie ma kupca, nawet oferty sprzedaży nie wystawiliśmy, ale pomału są do tego przymiarki. Tobie, właściwie Wam (bopwiem pamiętam rozmowę z Markiem o Twoim ślubie) również życzę najlepszego :) Trzymaj się i zwolnij troszkę, pa Odpowiedz Link Zgłoś
iwona1959 Żółkiewka 05.07.06, 20:22 A to mi serce zadrzalo, jak przeczytalam nazwe miejscowosci!! Przeciez to moja mlodosc! Moze nie calkiem Zolkiewka ale okolice. Jako malolata (mieszkalam w Bydgoszczy)spedzalam wakacje u moich Dziadkow w Olchowcu i z cala banda chodzilismy (PIESZO!!) na odpust do Zolkiewki. Niestety, moi kochani Dziadkowie juz nie zyja a i ja mieszkam bardzo daleko. W maju tego roku postanowilam odwiedzic moja kuzynke z Krasnegostawu. Nie widzialysmy sie od 27 lat. Bylo po prostu pieknie, chociaz duzo sie od tamtej pory zmienilo. Kocham te okolice. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: 195.205.42.* 06.04.06, 10:11 Stężyca, Stężyca... Wiem gdzie to jest. pzdr a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goga Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 09:58 Cześć ludziom z Żółkiewki,ja kończyłam szkołę podstawową w 1973,ale w Stężycy,mam nadzieję,że przynajmniej część ludzi wie,gdzie to jest.Również szukam znajomych z tamtych czasów.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 06.04.06, 12:43 Pozdrawiam również Stężycę, fakt, że to niezbyt blisko Żółkiewki, ale co to szkodzi!! pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goga Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 17:11 I nie tak daleko,jeśli tobie chodzi o tą samą co mi,czyli tą koło Krasnegostawu? Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 06.04.06, 19:12 Ależ oczywiście,że o tę samą, choć są w Polsce dwie Żółkiewki, a również więcej niż jedna Stężyca, bowiem myślałam o innej. Pozdrawiam zatem tę blisko Żółkiewki, pa Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 07.04.06, 20:19 Szkoda, że "zaniemówiłeś", tak miło było pogawędzić i powspominać... "Poszukuję po-krewnych dusz" z dawnych czasów, by przypomnieć sobie, już zapomniane nieraz fakty, zdarzenia, miejsca, a nawet osoby. Pozdrawiam zatem wszystkich, którzy tu zajrzą, pa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goga Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 23:00 Tak samo szukasz pokrewnych dusz,z dawnych czasów,jak i ja,ale wygląda na to ,że mało osób ma internet w tych stronach[szczególnie mówię tu o mojej rodzinnej miejscowości].Bardzo chciałam nawiązać[odnowić kontakty],ale nie ma jak.Mam jeszcze nadzieję,że może ktoś się odezwie,kto mieszka gdzieś w Polsce lub za granicą.Ja już dużo lat nie mieszkam w Stężycy,jeżdzę tylko na groby,raz na jakiś czas i to tyle,a to trochę mało jak dla mnie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 08.04.06, 17:05 Witaj, praktycznie, to i ja tylko na święto zmarłych odwiedzam Żółkiewkę, chyba, że coś innego sie zdarzy, ostatnio nawet na wakacje tam nie jechałam z dziećmi, tylko były z mężem. Napewno uda się nam kogoś naszego tu spotkać, pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 09:57 Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
annas22 Re: Szkoła Podstawowa Żółkiewka rocznik 1973 10.04.06, 11:45 Dzięki bardzo, ale od kogo te pozdrowienia? Ania Odpowiedz Link Zgłoś