Dodaj do ulubionych

Butzenmann

02.09.15, 16:18
Wnoszę sprzeciw dotyczący używania słowa buc w pojęciu ogólnopolskim.
Słowo buc w rejonach zbliżonych do Krakowa oznacza kogoś że to kutas chuj.
Tak więc nazwanie nowego wybrańca narodu że bucem porusza moją artystyczną wyobraźnię i sprowadza go do krakowskich pojęć tego słowa.

Aż się żachnąłem jak jedna tu pani (utytułowana) użyła słowa buc i nie omieszkałem
wyrazić zdziwienia, za co przepraszam
Czesiek pod hipermarketem też jest z tytułami tylko los tak zechciał że wybrał hipermarket.
Czesiek też nie używa słowa buc a posiłkuje się w interpretacji krakowskiej.

Nie pozostaje mi nic innego jak najszybsze wybranie się do pozostałych regionów kraju
by zapoznać się ze znaczeniami regionalnego słownictwa
Obserwuj wątek
    • ulisses-achaj Re: Butzenmann 02.09.15, 16:22
      Różnice regionalne. Ja np. nie miałem pojęcia, że "buc" ma u was takie konotacje. Oświadczam, że stwarza to nowe i nieoczekiwane zupełnie możliwości oceniania inkryminowanej postaci ... smile U nas buc to tyle co palant, zarozumialec i cham.. smile
      • wscieklyuklad Re: Butzenmann 02.09.15, 17:10
        Otóż Vidavilu, pozwolę sobie stwierdzić, iż wychowywałem się na krakowskim Każmirzu, a do miejsca uwiecznionego przez Ciebie na obrazie z kotem miałem ok. 500 metrów.
        Znam zatem każmierskie znaczenie słowa buc.
        I podtrzymuję, źe ów z odbytem na buzi spełnia kryteria oberbuca.
        Do czego przekonuje mnie filmik z uroczystości i wieczne trwanie na klęczkach w otoczeniu katabasów.
        Negowanie roli prawdziwych przywódców strajku sierpniowego, pominięcie roli Wałęsy w tym pokojowym zrywie i ograniczenie roli narodu jako zbiorowości, sprowadzenie wydarzeń do wyłączonych zabiegów papieża i ks. Popiełuszki zasługuje na miano oberbuca.
        Bo to dzięki prawdziwym przywódcom ten oberbuc moźe dziś bełkotać pierdoły, ostentacyjnie klękać przy lada okazji, a wreszcie pytać swoją przydupaskę o mentalności bezrzęsnej rozwielitki czy mają odwrócić się plecami do premier- kobiety i iść w pierony z miną Duce.
        To dzięki nim wreszcie ten oberbuc mógł kandydować do Parlamentu Europejskiego i doić kasiore sejmową czyli naszą na swoje prywatne podróźe w celach dorabiania kolejnego szmalu.
        Podtrzymuję więc tezę o oberbuceństwie a dalszy rozwój wypadków zapewne i Ciebie przekona do użycia tak dosadnego określenia.
        Oczywiście jesienią będzie nieco inaczej, gdyż wtedy ściskanie się z prezesem i ministrami będzie nieodłącznym elementem etykiety.
        Co mego stosunku do oberbuca nie zmieni.
        • 1zorro-bis Re: Butzenmann 02.09.15, 17:39
          ja mysle, ze on nie jest BUC, ani OBERBUC. On jest HIPERBUC!big_grin
    • 1zorro-bis Re: Butzenmann 02.09.15, 17:41
      a ja mam dla niego ladniejsze, slaskie okreslenie - z niego to jest...... kawal ciula.big_grin
    • man_sapiens Re: Butzenmann 03.09.15, 01:12
      A tak przy okazji - kiedy niedawno usiłowałem przejść na przejściu dla pieszych zostałem przez kierowcę bardzo ładnego samochodu okrzyknięty łysym chujem. Od tego czasu nie mam chwili spokoju. Dręczą mnie wizje owłosionych ciulów: z grzywką, na jeża, z przedziałkiem, na czeskiego piłkarza, posiwiałego itd. itd. Jak się tego pozbyć?
      • ulisses-achaj Re: Butzenmann 03.09.15, 01:17
        Ogolić i golić systematycznie.
        • 1agfa Re: Butzenmann 03.09.15, 02:38
          big_grin big_grin !!

ulisses-achaj napisał:

> Ogolić i golić systematycznie.
        • hardy1 Re: Butzenmann 04.09.15, 13:35
          ulisses-achaj napisał:
          > Ogolić i golić systematycznie.

Mam przeciwne zdanie. Nie golić się wcale. Odpadnie przymiotnik tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka