1zorro-bis 08.03.17, 07:19 Kobiety trzymajcie sie ! Dzisiaj podobno bedzie goraco w Warszawie... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hardy1 Re: 8 Marca..... 08.03.17, 07:42 Wszystkim naszym Paniom składam życzenia zdrowia i optymizmu w życiu I... do boju z tymi, którzy chcą Was zepchnąć do średniowiecznego zniewolenia i chcą decydować za Was! My zaś z Wami Odpowiedz Link
1agfa Re: 8 Marca..... 08.03.17, 18:27 Paniom - zdrowia. poczucia wolności i spełnienia, sukcesów... I szczęścia : ) I jeszcze. Ktoś tak mówił - przypomnij sobie. Ktoś tak mówi - słuchaj. Ktoś tak będzie mówił - nasłuchuj, czekaj. To hołd dla kobiecości. "...Jeden kłos jest całym zbożem Jedno pióro jest żywym ptakiem który śpiewa Człowiek z krwi i kości jest człowiekiem ze snu Prawda jest niepodzielna Piorun ogłasza czyny błyskawicy Kobieta z marzeń wciela się w kształt ukochany Śpiące drzewo wypowiada zielone proroctwa Woda jest rozgadana lecz nigdy się nie powtarza Na szalach powiek sen nic nie waży Na szali języka który majaczy Język kobiety mówi tak dla życia Rajski ptak rozpościera skrzydła Niczym przybór wód w marcu na polach Przedzierasz się pośród lat suszy Spojrzenia nasze krzyżują się i splatają Tkają przejrzystą szatę z ognia Złociste pnącze które oplata cię całą Strzelista i naga uśmiechasz się jak katedra w dniu pożaru Gestem tropikalnej ulewy zmiotłaś z drogi wszystko Obszarpane dni przypadają nam do stóp I nie ma już nic prócz dwóch nagich istnień w objęciu Wodotrysku pośrodku czterech ścian Źródeł śpiących z otwartymi oczami Ogrodów wodnych kwiatów wodnych kamieni szlachetnych z wody Monarchii zielonych Noc z jadeitu wiruje z wolna wokół własnej osi ..." Octavio Paz, Refreny tłum. Krystyna Rodowska, Zbiór "Umocz wargi w kamieniu" Odpowiedz Link
k.karen Re: 8 Marca..... 08.03.17, 18:35 Serdecznie dziękuję, kochanym Panom, za życzenia Buziaki Odpowiedz Link
1agfa Re: 8 Marca..... 08.03.17, 19:23 Karen, byka strzeliłem przy przepisywaniu wiersza, ale mi wstyd... "zwolna, ZWOLNA!" oczywiście. Przepraszam. Że w dniu tak uroczystym (stara klawiatura) Za to kwiatki Odpowiedz Link
wscieklyuklad Maszerują baby, maszerują 08.03.17, 18:50 Nie noszą pagonów i czarny ich strój, Na głowach zaś czarne berety, Tak w zwartym szeregu, zdążają na bój kobiety, spodlone kobiety Maszerują baby, maszerują, Transparenty błyszczą, czarny strój, A przed nimi wszyscy salutują, Bo za demokrację idą w bój! Więc idą ze wzrokiem tak twardym, jak stal, swój bunt niosąc w dani na wety, A oczy ich dumnie utkwione są w dal, kobiety dręczone kobiety. Maszerują baby (itd) Nie grają im trąby, nie dźwięczy też spiż, Ich gniew wzniecił butny kretyn, Więc czoła ich dumnie wzniesione są wzwyż, kobiety, spodlone kobiety. Maszerują baby... (itd) Miarowo szeregów kołysze się łan, czas w klacze im mienić chabety, Z zapałem do boju wyruszą jak w tan, kobiety, spodlone kobiety. Maszerują baby... (itd). Na cztery chcą wiatry przepędzić precz zło by z dumą móc dotrzeć do mety to za ich sukcesy wzniesiemy dziś szkło dziś rządzą spodlone kobiety. Maszerują baby... (itd) Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Maszerują baby, maszerują 08.03.17, 19:10 A tu pono ta inteligentna. Tyle, że inaczej. natemat.pl/203127,pawlowicz-o-protestujacych-polkach-wiele-z-nich-zachowuje-sie-jak-ulicznice-to-wyraz-bezsilnosci-wykolejonych-kobiet Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Maszerują baby, maszerują 08.03.17, 19:32 Przepraszam, a Pawlowicz to jest kobieta?! Zawsze myslalem ze to jakis zwyrodnialy babsztyl....... wscieklyuklad napisał: > A tu pono ta inteligentna. > Tyle, że inaczej. > > natemat.pl/203127,pawlowicz-o-protestujacych-polkach-wiele-z-nich-zachowuje-sie-jak-ulicznice-to-wyraz-bezsilnosci-wykolejonych-kobiet Odpowiedz Link
1agfa Re: Maszerują baby, maszerują 08.03.17, 19:35 Urok, wdzięk, kultura osoby. Powinien być oczywiście cudzysłów Wszystkie kobiety w całym świecie walczące dzisiaj (i nie tylko) o swoje prawa, w ten sposób wyszydzane, obrażane przez tę jejmość...Ręce opadają. Lecz czy ktokolwiek może czuć się naprawdę obrażony przez tę osobę? Kobiety,nie zwracać uwagi, to jałowe gadki!! Pamiętam fotografię/filmik jak się łasiła, aby zrobiono jej przedwyborcze foto z JK. Że ją popiera. Toteż odpracowuje. wscieklyuklad napisał: > A tu pono ta inteligentna. > Tyle, że inaczej. > natemat.pl/203127,pawlowicz-o-protestujacych-polkach-wiele-z-nich-zachowuje-sie-jak-ulicznice-to-wyraz-bezsilnosci-wykolejonych-kobiet Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Maszerują baby, maszerują 08.03.17, 21:02 Wszystkim panom podwórkowym dziękuję! W dzień święta błędnie za komunistyczne uznanego pięknego zapowiadającego wiosnę tulipana dostałam. Goździka nie. Biedny goździk, co on komu zawinił? Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Maszerują baby, maszerują 09.03.17, 00:05 A ja dopiero zasiadłem do kompa.. Wszystkiego dobrego Drogie Panie, Dziewczyny, Kobiety i oczywiście nieśmiertelne Gałązki Jabłoni. Byłem na manifie, demonstracji przed PiS-em i happeningu na Piotrkowskiej 18 marca jadę na demonstrację do Warszawy, a w kwietniu, jeśli będzie trzeba, pokoczujemy sobie przed Sejmem. Info dla łodzian: prowadzimy zapisy na wyjazd autokarem 18 marca do stolicy. Powiedzenie Twaina o śmierci, ktorego nie ma potrzeby przytaczać w całości Puszki z datkami na KOD były dzisiaj wypełnione po brzegi, podpisy pod wnioskami o referenda - multum. Musieliśmy dodrukować formularze. No pasaran! Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: Maszerują baby, maszerują 09.03.17, 00:07 PS. Jutro o 18 00 Rewolucji 1905 52 spotkanie z Krzysztofem Łozińskim. Wstęp wolny Odpowiedz Link