08.03.17, 18:22
postrzelali.
Pewien forumowy świr dzielił się brednią, jak to wedle świra drań a faktycznie Szanowny Pan Prezydent Brończysław Komorowski jest draniem gdyż se strzela.
Ciekawe jak ów świr skomentuje tę oto akcję:

oko.press/minister-szyszko-wzial-udzial-rzezi-bazantow-groza-mu-konsekwencje-dyscyplinarne/
Obserwuj wątek
    • wscieklyuklad Re: no to se 08.03.17, 19:00
      Nic dziwnego, bo ten tuman uczęszczał do klasy mat-fiz z samym Nikusiem Dyzmą i nie zapamiętał, czym różni się metr kwadratny od cha. (=10000 kwadratnych mietra)

natemat.pl/203029,jan-szyszko-posiadaczem-ziemi-wielkosci-malopolski-tak-wynika-z-jego-oswiadczenia-majatkowego
    • 1agfa Re: no to se 09.03.17, 12:46
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,21471317,szyszko-urzadzil-sobie-strzelanie-do-hodowlanych-bazantow-to.html#BoxNewsLink&a=66&c=61
      (...)

"..."Tak bawi się społeczny margines"

- To jest rozrywka marginesu społecznego. Ustawione polowanie, czyli zabijanie hodowanych, zdezorientowanych zwierząt jest dobitnym dowodem na troglodytyzm myśliwych, którzy uzależnieni są od przyjemności samego zabijania i uzależniają od tego swoje dzieci – tłumaczy prof. Andrzej Elżanowski, zoolog z Muzeum i Instytutu Zoologii PAN.

Jak dodaje to „także dowód na poziom cywilizacyjny pana Szyszko, który jest większym szkodnikiem niż wszystkie korniki w polskich lasach”. - Zwracam uwagę na zakłamanie propagandy myśliwych. Przedstawiają się jako gospodarze przyrody zapobiegający nadmiernemu rozrodowi roślinożerców, a zabawiają się wypuszczaniem obcego naszej faunie gatunku dla samej radości zabijania bezbronnych ptaków - podkreśla. ..."
      (...)

Nie przychodzą już bażanty na działkę obudowaną wokoło wypasionymi willami. Nie widuję już bażancic wiodących za sobą stadka młodych. Nie słychać, choćby z dala, bażanciego krzyku. Nawet w lasach okolicznych ucichły. Innych ptaków też jest wyraźnie mniej...Mniej gniazd.
      Drzewostan trzebiony jak Polska długa i szeroka, ku największej radości deweloperów i planujących handel gołymi, pozbawionymi drzew terenami.
      Brak ptaków - to robactwo, komary.
      Domena prymitywów: pobić, zabić, z ziemią zrównać, zniszczyć, rozwalić.
      Mentalność przenosi się na postępowanie.
      Zwierzęta to rzeczy( terlikowskie).
      Kto jest największym posiadaczem ziemi w Polsce? Kto wyciągnie największą korzyść z wprowadzenia lex szyszko, z czasem nie da się ukryć. Na wszelkie "poprawki" już za późno.
      Niszczyciele!! A to - reprezentant.
      (pogrubienier moje)

wscieklyuklad napisał:

> postrzelali.
      > Pewien forumowy świr dzielił się brednią, jak to wedle świra drań a faktycznie
      > Szanowny Pan Prezydent Brończysław Komorowski jest draniem gdyż se strzela.

Pan Komorowski na czas prezydentowania zawiesił swoje myślistwo.
      • 1agfa Re: no to se 09.03.17, 13:44
        krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,21473276,pobita-za-pytanie-o-wycinke-drzewa-na-os-podwawelskim.html#MTstream
        Czują się "w prawie". Czują się mocni. Kochana policja też nie za bardzo wie, jak postąpić.
        Trwa okres lęgowy, a "dobra zmiana " pozwoliła rżnąć, aż wyrżnie wszystko do czysta. Deweloperom (wszelkiej maści, w tym właścicielom najrozleglejszych dóbr kościelnych) zbytnio nie zaszkodzą kary finansowe.

"Dobra zmiana" przeminie, ślady i szkody pozostaną na dziesięciolecia. Bo skutki będą, w postaci zalewania osiedli, domów, podmoknięć, osunięć ziemi. Czy ludzie skojarzą szkody, które ochotnie poczynili w drzewostanie, z niechybnymi klęskami?
        Pozostanie zła pamięć.

"...Potyczka z drwalami

– Panów, którzy tam pracowali, zapytałam, czy mają zgodę na wycięcie tego drzewa i czy zdają sobie sprawę, że już zaczął się okres lęgowy ptaków. Jako członkini spółdzielni mam prawo wiedzieć, jakie prace są prowadzone na osiedlu. Jeden z nich zareagował jednak agresywnie. Krzyczał na mnie, kazał skasować zdjęcia z telefonu. Po czym chwycił mnie za szalik, zaczął dusić i szarpać – opowiada Katarzyna.

– Dałam mu wtedy pięścią w twarz. Spadły mu okulary. Ale nie puszczał, a chwilę później podkradł się drugi z mężczyzn i skrępował mi z tyłu ręce. Zaczęłam wołać o pomoc. Jednocześnie prosiłam, żeby przestali, żeby mnie puścili – relacjonuje.

Wtedy z mieszkania wybiegł 18-letni syn Katarzyny i powalił drugiego z drwali. Ale szarpanina nie ustawała. Jeden z napastników miał zamachnąć się na syna Katarzyny łopatą i krzyczeć: „Znajdę cię na osiedlu i zabiję!".

– Gdyby nie interwencja sąsiada, który przytrzymał drwala, mogło skończyć się dla kogoś szpitalem. Zaraz potem człowiek, który mnie dusił, uderzył mnie pięścią w twarz. Poczułam tylko, jak puchnie mi nos – wspomina krakowianka. ..."

"...Po przyjeździe policjanci powiedzieli tylko jednemu z mężczyzn, że mam prawo do fotografowania, i poinformowali go, że może złożyć, jeśli chce, zawiadomienie z powództwa cywilnego o naruszeniu dóbr osobistych. O tym, że ja mogę zgłosić naruszenie nietykalności cielesnej, już mi nie powiedzieli – wspomina. ..."

"...Gdyby nie reakcja sąsiadów – ich postawą jestem szczególnie zbudowana i wdzięczna, zachowali się pięknie – i pomoc mojego syna oraz przyjazd policji, całe zajście mogło mieć inny finał. Było czterech mężczyzn i jedna kobieta – mówi Katarzyna. ..."

"dobra zmiana".
        • 1agfa Re: no to se 09.03.17, 14:16
          http://4.bp.blogspot.com/_lddFFu6s4yQ/SgSFdmdzk3I/AAAAAAAAUNM/2qOQXCOJNYM/s400/68ptaki.jpg

Patrzcie dzieci: to ptaki. Widzicie na czym kiedyś siedziały ptaki? To były drzewa.
          Ale przyszła "dobra zmiana" wraz z takim jednym panem i ptaki już nie siedzą na drzewach. Fruwają, latają, szukając na próżno miejsc do założenia gniazda. Dużo gniazd już założonych spadło wraz ze ściętymi drzewami.
          Kiedyś urosną (może) nowe drzewa i znowu zobaczycie ptaki siedzące na drzewach.
          Kiedy "dobra zmiana" zaprzestanie działalności.
          Na razie obejrzyjcie, drogie dzieci, na obrazku. Jak wyglądają ptaki siedzące na drzewach.
          smile
          • 1agfa Re: no to se 10.03.17, 18:16
            Powiadają w okolicy
            Mocne chłopy to nie słabe
            Taki to bez rękawicy
            Lewą ręką zgniecie żabę

Chłop żywemu nie przepuści!
            Chłop żywemu nie przepuści!
            Jak się żywe napatoczy,
            Nie pożyje se a juści!

Jak nam kiedyś napomknęli
            Że są w stawie dwa piskorze