Dodaj do ulubionych

Pytania do wójta...Październik

19.10.09, 20:10
Chyba wszyscy znamy taką rubrykę na stronie gminy i przyznajcie się, czesto
tam zaglądacie... to może zaczniemy raz w miesiącu wybierać najbardziej
hardcorowe pytanie albo niezłą albo wyróżniającą się inplus albo inminus
odpowiedź wójta.
Więc jak...zaczynamy??
Obserwuj wątek
    • segowia0 Aneksja Jabłonny 19.10.09, 20:15
      Pytanie: (kategoria: Inwestycje, id: 1592)
      Witam Pana,

Czy gmina ma w planie wyremontowanie przejazdu kolejowego na ul. Chotomowskiej w
      Chotomowie?
      (Joanna, 14.10.2009 r.)
      -
      Odpowiedź:
      Szanowna Pani Joanno,

niestety nie potrafię odpowiedzieć na Pani pytanie, ponieważ wyremontowanie
      przejazdu nie należy do zakresu działań Gminy Wieliszew. Jest to obiekt na
      terenie Gminy Jabłonna. W celu uzyskania odpowiedzi proszę się zwrócić do Urzędu
      Gminy Jabłonna.

Z poważaniem

Waldemar Kownacki
      Wójt Gminy Wieliszew
    • promocja_wieliszew Re: Pytania do wójta...Październik 19.10.09, 23:10
      W imieniu wójta, prosimy tylko o niezadawanie pytań tylko w celu tego rangkingu
      :)... pomysł niezły, ale jak można zauważyć, niektórzy wójtowie z sąsiednich
      gmin odeszli od tej formy kontaktu z mieszkańcami. A co forumowicze na to??
      • ralphie Re: Pytania do wójta...Październik 20.10.09, 08:59
        Nasuwa się pytanie: Dlaczego zrezygnowali? ;) Ostatnio zauważyłem, że i nasz wójt "opuszcza" się w odpowiedziach. Albo ich nie ma, albo ukazują się przeterminowane ;) Ruch w tym dziale, jakby przystopował. Nie mniej, wydaje mi się, że jakaś forma kontaktu powinna pozostać. Obawiam się, że rezygnacja z "Pytań do Wójta" może skutkować zalaniem skrzynki e-mail wójta tudzież innych skrzynek urzędu.
        • ramolem Re: Pytania do wójta...Październik 20.10.09, 11:40
          Powiem pewnie banał, ale problem jest w samej specyfice for www gdzie anonimowość jest wykorzystywana bezlitośnie. To powoduje że ludzie próbujący prowadzić rzeczową dyskusję giną w zalewie........ no nie wiem, jak to nazwać....... te pomyje i szambo. No i pewnie niektórzy władcy rezygnują z opcji "pytania do..." z powodu chęci ukrycia tego i owego niewygodnego, ale też są tacy, co rezygnują bo im witki opadają, jak zamiast robić muszą się szarpać z wariatami. Obym się mylił, ale to forum też czeka taki obrót rzeczy i jak to w przypadku quadów - nie ma rady, bo psychopaci żywią się tym przez siebie robionym szambem. No i wracam do początku - cierpią ci którzy coś jednak chcą klarować
          • ralphie Re: Pytania do wójta...Październik 20.10.09, 12:18
            Forum ma tą zaletę, że posiada opiekunów i zasady obowiązujące wszystkich. Nie wiem, jak to jest w przypadku pytań do wójta, czy ktoś je jakoś segreguje i przesyła do odpowiednich osób, czy wszystko spływa na wójta. Jeśli to drugie to nie dziwi zwłoka lub brak odpowiedzi. Ustawiając ograniczenia dostępu do forum można wyeliminować, tzw. troli, czy nie merytorycznych szczekaczy.
            Cierpią nie cierpią ale odcięcie władzy od swoich "podopiecznych", to już chyba kiedyś było? ;)
            • ramolem Re: Pytania do wójta...Październik 22.10.09, 09:19
              Ja nie twierdzę, że trzeba kogokolwiek od czegokolwiek odcinać ;) Jak najbardziej trzeba łączyć nawet trole powinny mieć swoje miejsce na ziemi. Eh, gdyby można było jakoś tych troli umieścić na oddzielnych forach i niech tam trolują do woli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka